Ajax wint oefenduel van Alphense Boys … 4-1

1718aja_alp01

De oefenduels volgen elkaar in rap tempo op. Vanavond was het de beurt aan zondag Hoofdklasser Alphense Boys met natuurlijk Kees Jansma als bekende supporter (ook vanavond aanwezig op sportpark de Toekomst).
Natuurlijk memoreren wij aan het besluit van Alex de Bruijne om voorlopig een punt te zetten achter zijn loopbaan, maar Alex de deur staat altijd voor je open !

Ajaxzat.am.-AlphenseBoys.png

Wedstrijdbeleving: Marcel

1718aja_alp02

De voorbereiding van Ajax is in mijn woorden tot dusver te vergelijken met een heerlijk gerecht. Alle ingrediënten zijn in huis gehaald, maar de juiste samenstelling moet nog gevonden worden. De hapjes die we genomen hebben smaakten al best aardig en chef kok Jorg Smeets en zijn staf zijn druk doende om het gerecht straks perfect op te dienen. Maar voor het zelfvertrouwen zou het wel eens lekker zijn dat er gewonnen werd en daar zag het lange tijd vanavond niet naar uit, want in een open duel dat alle kanten op vloog waren beide teams aan elkaar gewaagd.

1718aja_alp03

Zo was de eerste kans voor Ajax via Stefano Seedorf maar niet veel later gevolgd door de 0-1 na een vlot lopende aanval van Alphense Boys. Het doelpunt werd echter door de grensrechter afgevlagd voor buitenspel. Er viel genoeg te beleven zo ook in de 27e minuut toen Bilal el Amrani net naast knalde na een prima actie van Stefano Seedorf. Toch viel de 0-1 aan de andere kant en dat was niet geheel onverdiend, want onze sportieve gasten speelden zich regelmatig uitstekend door de Ajax defensie heen. Zo ook deze keer enhet was vervolgens voor Thijs Hoogeboom een simpel klusje om de 0-1 aan te tekenen. Het antwoord van Ajax volgde vijf minuten later toen Bobby Bosma na een heerlijke individuele actie de 1-1 binnenschoot. Ajax trok vervolgens daarna in de slotfase van de eerste helft het duel langzaam naar zich toe maar de 1-1 ruststand was in alle opzichten de juiste afspiegeling.

1718aja_alp04

Na de thee pakte Ajax de zaakjes veel energieker aan en de ingeslagen weg vlak voor rust werd doorgetrokken. De thuisploeg dicteerde steeds meer het spelbeeld en het begon meer in zijn element te geraken. Dat zagen we ook in de 58e minuut. Na een uitstekende onderschepping werd vervolgens Bilal el Amrani bereikt, die op het juiste moment Maurice Renger wegstuurde en alleen voor de keeper was de 2-1 daarna een logische vervolgstap voor de routinier. Ajax pakte door en onder aanvoering van het voetbalbrein Stanley Akoy kwam de ploeg steeds meer in zijn “schwung”. De duimschroeven werden aangedraaid, er werd veel sneller druk gezet op de tegenstander en dus bleef het wel oppassen bij de goed uitgevoerde tegenaanvallen van Alphense Boys. Ajax had inmiddels het duel aardig onder controle gekregen. Na een dreigende vrije trap van de bezoekers was het Stanley Akoy in de 73e minuut die het duel vroegtijdig leek te beslissen met zijn afstandsschot via de onderkant van de lat (3-1).

1718aja_alp05

Toch waren de bezoekers in de 83e minuut nog eenmaal dreigend toen doelman Jan Ziere namens Ajax andermaal knap een vrije trap uit zijn doel wist te ranselen. Het slotakkoord was voor Ajax en gezien het wedstrijdbeeld van de 2e helft niet geheel vreemd. Het was wederom Stanley Akoy die aan de basis stond van een Ajax doelpunt. Zijn sublieme tikje op invaller Lars Middelwijk betekende uiteindelijk de 4-1 eindstand. Zo konden we na vier niet gewonnen duels eindelijk de armen in de lucht steken en gerust concluderen dat het een nuttige avond was geweest met een uiterst aantrekkelijke tegenstander die ook mijn complimenten mogen ontvangen.
Aanstaande zaterdag schrijven de Ajax amateurs opnieuw een bladzijde in de geschiedenisboeken als er weer gespeeld mag worden in het grote KNVB-beker toernooi tegen OJC Rosmalen, aanvang 17.00 uur.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling Ajax: Jan Ziere, Jake Wollgarten, Glenn van Zoolingen, Tim de Jong, Rience Schurman, Mike van ’t Land, Bobby Bosma, Maurice Renger, Bilal el Amrani, Stefano Seedorf, Cerilio Cijntje

Wissels: Stephan Veenboer, Edwin Soenarto, Lars Middelwijk, Berry van ’t Land, Stanley Akoy, Zakaria el Biyar, Mathijs Stoker, Manolito Joren, Regilio Kranenburg

Share

Programma Ajax Zaterdag 2

1s7I.jpgDetlef le Grand en Andre Stuijf zijn klaar voor een nieuw seizoen

23/9 Odin,59 – Ajax
30/9 Ajax – Volendam
7/10 Ajax – Huizen
14/10 WVHEDW – Ajax
21/10 Swift – Ajax
28/10 Ajax – GVVV
4/11 de Bilt – Ajax
11/11 Beker/inhaal
18/11 Ajax –Spakenburg
25/11 Argon – Ajax
2/12 Ajax – DOVO
9/12 DVVA – Ajax
16/12 Ajax – CSW
27/1 Zuidvogels – Ajax
3/2 Ajax – Odin,59
10/2 Beker/ inhaal
17/2 Beker inhaal
24/2 Ajax – WVHEDW
3/3 Huizen – Ajax
10/3 Ajax – de Bilt
17/3 GVVV – Ajax
24/3 Ajax – Swift
31/3 Spakenburg – Ajax
7/4 Volendam – Ajax
14/4 Ajax – Zuidvogels
21/4 DOVO – Ajax
28/4 Beker/inhaal
5/5 Beker/ inhaal
12/5 Ajax – Argon
19/5 CSW – Ajax
26/5 Ajax – DVVA

Share

Ajax verliest weer van Volendam

1718aja_jvol05.jpg
Na afgelopen dinsdag stond er vanmiddag op De Toekomst, op het vernieuwde kunstgrasveld met kurkkorrels, wederom een onderonsje op het programma tussen Ajax en Volendam. Ditmaal waren het de beloften uit het vissersdorp.

Ajaxzat.am.-jongVolendam.png
wedstrijdbeleving door Marcel

Ajax en Volendam waren iets eerder aan hun duel begonnen (jammer dat deze wijziging niet werd gecommuniceerd), maar beide teams zaten toch nog in hun aftastende fase. De eerste kans van de wedstrijd (voor Volendam) na een klein kwartiertje werd dus keurig bewaard toen het schrijvende deel van de supporters wel aanwezig was. Onder prima omstandigheden ontspon zich een leuk, open duel waar beide teams niets voor elkaar onder deden. Zowel Ajax als Jong Volendam streden met open vizier. Ondanks de wat betere mogelijkheden voor Volendam mocht Ajax gedreven werken aan het smeden van wat straks een geolied team moet opleveren. Dat de wijdbroeken na een dik halfuur de leiding namen was niet zo geheel vreemd aangezien al diverse malen speldenprikken werden uitgedeeld. Het was overigens Kay Tejan die beheerst binnen schoof (0-1). Ajax liet vijf minuten later van zich horen via Zakaria el Biyar (overgekomen van Huizen) die maar net voorlangs schoot. Na een levendig eerste bedrijf met leuk voetbal werd wel duidelijk dat Ajax tot het zestienmetergebied vaak uitstekend uit de verf komt, maar dat de efficiëntie voor het doel nog niet in de genen is geïnstalleerd.

1718aja_jvol02
Na de thee begonnen de gasten prima en binnen het eerste kwart lieten de Oranjehemden een paar dotjes van kansen liggen. Met inmiddels Yassin Roosblad op doel voor Stephan Veenboer kreeg Ajax kreeg zijn eerste kans na rust in de 61e minuut. De gedreven Maurice Renger (afkomstig van JOS Watergraafsmeer) schoot in kansrijke positie wild over. Toch moesten de Amsterdammers in de tweede helft zich gaandeweg steeds meer aanpassen aan Volendam. Het liep allemaal wat stroever dan in het eerste bedrijf. Het leek erop dat het veld steeds groter werd en Ajax vaker moest corrigeren dan dat het zelf mee kon voetballen. Het was daarom andermaal niet geheel onverwachts dat Jong Volendam in de 80e minuut ruimer afstand nam (Jordy Hilterman scoorde de 0-2).

1718aja_jvol01
Ajax leek het beste bewaard te hebben voor de slotfase, want niet veel later was het een uitstekende actie van de teruggekeerde Glenn van Zoolingen (AFC) die de opleving van Ajax inleidde. Hij bracht de bal naar Jack van Moerkerk die via de keeper overschoot. Even later wel de beloning in de 82e minuut toen Bobby Bosma zijn individuele actie abrupt onderbroken zag worden. De toegekende penalty werd door Bilal el Amrani binnen geschoten (1-2). Hierna was Ajax nog dicht bij de gelijkmaker via Stefano Seedorf, maar ook ditmaal werd er dus verloren met 1-2 van Volendam. Zo kunnen we langzaam concluderen dat het met de potentie binnen dit team wel goed zit, maar dat het scorende vermogen een punt van aandacht zal blijven. Aanstaande woensdag krijgt de voorbereiding zijn vervolg in Harderwijk tegen sv Urk om de Zuiderzee cup.

1718aja_jvol04.jpg
Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Alex de Bruijne, Rience Schurman, Glenn van Zoolingen, Jack van Moerkerk, Stanley Akoy, Kenneth Misa-Danso, Cerilio Cijntje, Zakaria el Biyar.

Wissels bij aanvang: Yassin Roosblad, Jake Wollgarten, Lars Middelwijk, Berry van ’t Land, Mike van ’t Land, Maurice Renger, Stefano Seedorf, Bobby Bosma, Bilal el Amrani.

Share

Contracten Ajax getekend

Ook Alex de Bruijne is weer terug bij Ajax

Nu het nieuwe seizoen bijna gaat beginnen, was het ook tijd om de spelers van Zaterdag 1 de spelerscontracten te laten tekenen. Normaal gesproken is dat een klus voor teammanager Jan Fleijsman, maar hij was op deze avond verhinderd, waardoor elftalleider Dick Goossens alleen de honneurs waarnam.

Klik hier om de foto’s hiervan te bekijken en hier om deze te bestellen.
n.b.: als de foto’s niet zichtbaar worden, klik dan op het kleine kruisje rechtsboven.

Share

Ajax verliest eerste oefenduel

1718aja_vol01.jpg

Nadat het geplande oefenduel van afgelopen zaterdag tegen Jong Ajax werd geannuleerd stond de datum van dinsdag 1 augustus nog nadrukkelijker omcirkeld. De bal rolt weer op de Toekomst en ook ik laat vanaf vandaag de inkt weer met liefde vloeien op het papier voor al onze trouwe lezers. Natuurlijk zullen mijn stukjes in deze voorbereiding inhoudelijk nog niet zo zijn zoals u gewend bent (wat korter), maar dat komt goed.

Ajax_zat_am_RKAV_Volendam

1718aja_vol02

wedstrijdbeleving door Marcel

Als eerste viel uiteraard op de terugkeer van een aantal “oude” bekenden aan onze kant. Daarover later in de voorbereiding meer. De amateurtak van Volendam, uitkomend in de eerste klasse, was vanavond onze eerste opponent. De wijdbroeken zijn iets langer al aan het seizoen begonnen en hadden zelfs al een wedstrijd in de benen. Desondanks had het in de openingsfase weinig in te brengen tegen een gretig Ajax.

1718aja_vol03

Dat werd in de 8e minuut geïllustreerd toen Bilal el Amrani op de lat schoot. Verder dan een hoop dadendrang kwamen de Amsterdammers niet. Volendam herpakte zich goed en was grote delen van de eerste helft minstens gelijkwaardig aan Ajax. Het liet op het half uur een grote kans liggen op de 0-1. Ondanks het vele balbezit kon Ajax voor de goal nog weinig potten breken en zo werd de rust bereikt met een 0-0 tussenstand.

1718aja_vol04

Na rust en de vele wissels had Ajax zichtbaar moeite om zich echt te onderscheiden en moest zelfs in de 62e minuut de 0-1 incasseren nadat onze eigen Jake Wollgarten de bal ongelukkig had getoucheerd. Vlak hiervoor ontsnapte Ajax overigens al aan een achterstand na een pegel op de lat. De Ajacieden bleven hierna driftig op zoek naar meer, maar het had zichtbaar en logischerwijs nog moeite met de automatismen binnen het team. Volendam, dat prima tegenstand bood, kwam in de 76e minuut op 0-2 via Kras die een vrije trap ongehinderd binnenkopte.

1718aja_vol05

In de slotfase was Siver Abdulrahman ongelukkig toen zijn inzet op de buitenkant van de paal belandde. Even later was het wel raak. Na goed voorbereidend werk van Bilal el Amrani was het de teruggekeerde (van Quick Boys) Kenneth Misa-Danso die de 1-2 binnenschoot hetgeen ook de eindstand werd.

1718aja_vol06.jpg

Conclusie ? Een nuttige oefenpot en de spieren zijn weer gekraakt. Op naar aanstaande zaterdag als Jong Volendam op bezoek komt.

Media:
– Klik hier voor een verslag op HAV

Share

Ajax Zaterdag 2 verliest van Excelsior Maassluis 2… 2-4

0WB1.jpg

Verslag: Rob

0WBp.jpg

Vanmiddag begon Ajax 2 de kampioenscompetitie met een thuisduel tegen Excelsior Maassluis. De eerste kans was voor de gasten, een kopbal die rakelings naast ging. Sowieso begon Maassluis sterker dan Ajax aan het duel want na 10 minuten zagen we de volgende grote kans na een snelle counter, maar de spits schoot naast. Vlak hierna een kans voor Tim de Jong die een scrimmage echter niet om kon zetten in een gerichte doelpoging.

0WBS.jpg

Na 20 minuten kwam Maassluis toch op voorsprong: een voorzet van de zijkant werd prima ingekopt door vd Struis (0-1). Ajax kon daar alleen een poging van Karadag tegenover zetten, maar het was steeds net niet bij de Amsterdammers terwijl Maassluis kans op kans verspeelde. Vlak voor rust volgde echter een prima aanval die doeltreffend afgerond werd door Fransberg (1-1).

0WBV.jpg

Na de pauze leek Ajax goed te beginnen, maar de eerste aanval van Maassluis was bijna raak: doelman Kool moest tot twee keer toe redden. Het was echter wederom Fransberg die scoorde na een snelle omschakeling (2-1). In de 65e kon Bosma alleen op de keeper af, maar schoot naast.

0WB0.jpg

Een dure misser want vlak hierna schoot een speler van Maassluis de bal snoeihard langs Kool (2-2). In de 70e minuut werd het nog erger toen een fraaie combinatie door het hart van de Ajax defensie doeltreffend door Demirtas werd afgerond (2-3).

0WBg.jpg

Streekstra kwam in het veld voor Bosma. Even leek het erop dat Ajax op gelijke hoogte kwam, maar een doelpunt van Heij werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de daaropvolgende aanval scoorde Maassluis weer (2-4). Bijna werd het zelfs nog erger, maar een inzet op de doellijn werd gekeerd door Stoker. Zo verloor Ajax volledig terecht van een tegenstander die duidelijk beter was en zal het voor de ploeg van trainer Le Grand een hele klus worden om het succes van vorig seizoen te evenaren. Een kleine pleister op de wonde was dat de aansluitende penaltyserie wel gewonnen werd door twee goede reddingen van Kool.

0WBx.jpg

Maandag (aanvang 20:15 uur) al mag Ajax weer aantreden. Uit bij ASWH zal het proberen nog enig uitzicht te verwerven voor de volgende ronde.

Klik hier voor veel foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Video:

Klik hier voor een bericht op de site van Excelsior Maassluis.

Share

Ajax wint in Ridderkerk: 2-3

Een tikkeltje weemoedig bezochten we vanmiddag het zeer gastvrije RVVH. Op hun prachtige sportcomplex maakten we ons op voor een duel om des Keizersbaard. Of viel er toch nog wat te winnen voor Ajax ? Afscheid nemen van een aantal spelers en van je supporters met een zege geeft bij een ieder toch een beter gevoel en dus waren we benieuwd of onze acteurs er net zo over dachten.

wedstrijdbeleving van Marcel

Bilal el Amrani

De openingsfase was voor de thuisclub die binnen enkele minuten al twee doelpogingen hadden gefabriceerd via Diego Rietveld en Julian Agatowski. Daarna nam Ajax resoluut het heft in handen en op kenmerkende wijze (lees; speels en aanvallend voetbal) werd de defensie van RVVH getest. Bij de allereerste serieuze doelpoging in de 7e minuut was het meteen raak. Het was Reda Kharchouch die met een individuele actie Bilal el Amrani wist te bereiken en zijn subtiele tikje op de inkomende Donny van der Dussen was voldoende om zo de 0-1 op het bord te brengen. Ajax dicteerde en zag zijn overtuigende start wederom beloond worden in de 13e minuut toen de steekbal van Stanley Akoy onderweg was richting Bilal el Amrani. Net toen Bilal bij de bal wilde komen werd zijn doorgang abrupt onderbroken en dus wees de uitstekend fluitende leidsman de de heer Vredevoogd naar de stip. De afscheid nemende Reda Kharchouch (volgend seizoen Quick Boys) werd dit presentje gegund en daar wist hij wel raad mee (0-2). Zo konden we na een klein kwartier vreugdevol naar het scorebord kijken.

Jack van Moerkerk

Ajax had overigens in RVVH een prima tegenstander. De thuisclub schroomde de aanval namelijk ook niet en dus werd dit “niemendalletje “ een leuke open wedstrijd. In de 22e minuut zagen we een vlot lopende Ajax-aanval waarbij het schot van Reda Kharchouch maar ternauwernood uit de kruising werd geranseld door doelman Danny Spelde. In de tegenaanval die volgde werd het open karakter nog maar eens geïllustreerd toen Julian Agatowski een vrije schietkans kreeg die de 1-2 opleverde. De thuisclub zette nog maar eens aan, maar dan heeft Ajax nog altijd de zeer betrouwbare goalie Rolf Hazelaar die ook dit seizoen menig punt heeft gepakt voor de Amsterdammers. Zijn safe in de 27e minuut, op het schot van Agatowski, mocht er wezen.

Stefano Seedorf viel na rust in

Het bleef een leuke, vrijblijvende wedstrijd waar Ajax het duel weer enigszins onder controle had gekregen. Aldus was de 1-3 in de 38e minuut een logisch vervolg en opnieuw een moment van dodelijke efficiëntie. Na een prima aanval via Stanley Akoy en Bilal el Amrani was het vervolgens Reda Kharchouch die net buiten het strafschop gebied een geplaatst schot afleverde die in de verre hoek tot stilstand kwam (1-3). Nog mooier dan de goal was de wijze waarop Reda Kharchouch zijn supporters bedankte voor hun onvoorwaardelijke steun en trouw. Groeibriljant Kharchouch liet zo blijken dat Quick Boys zijn handjes mag dichtknijpen met deze topspeler in wording.

Tim de Jong debuteerde in het eerste

Na pauze viel dit duel letterlijk en figuurlijk wat in het water. Niet alleen viel de regen gestaag naar beneden (inclusief bliksem en onweer en dus een tijdelijke onderbreking), maar ook de amusementswaarde kelderde met bakken naar beneden. Tot de 70e minuut zorgde de muziek, die luid uit het supportershome kwam, voor het nodige vertier en gezelligheid maar op het veld geloofden de spelers het allemaal wel. Iedereen schrok eigenlijk in 70e minuut wakker toen Wilco Oudenaarden voor invaller Stefano Seedorf opdook en zo van dichtbij de 2-3 kon binnen lopen. Moest Ajax dan toch nog gaan vrezen om de laatste drie punten te gaan verspelen ? Het antwoord was simpel. Ajax hield de rijen gesloten en dus was het laatste noemenswaardige wapenfeit de invalbeurt van Berry van ’t Land in de 82e minuut na een zware schouderblessure. Ajax trok, zonder verder in de problemen te zijn gekomen de 2-3 voorsprong over de streep. Ondanks de glansloze tweede helft, waar beide teams amper doelgerichte acties hadden, was het gevoel van eindelijk weer eens winnen nog steeds net zo lekker.

Joel Silooy stond in de basis

Het zit erop. De laatste inkt van dit seizoen besteed ik aan al die mensen die dit seizoen zich met ziel en zaligheid hebben ingezet voor mijn en ons geliefde AJAX zaterdag 1. Van Rob de fotograaf tot al die trouwe supporters, de begeleiding en technische staf maar vooral de spelers die gestreden hebben (weliswaar met afwisselend succes) in dit prachtige shirt. Heren spelers dank daarvoor … tot volgend seizoen !

Klik hier voor 111 extra foto’s.

RVVH – AJAX 2-3 (1-3)
Doelpunten: 7. Donny van der Dussen 0-1, 15. Reda Kharchouch (strafschop) 0-2, 23. Julian Agatowski 1-2, 38. Reda Kharchouch 1-3, 70. Wilco Oudenaarden 2-3
Scheidsrechter: J. Vredevoogd
Toeschouwers: 200
Gele kaarten: –
Rode kaarten: –
Opstelling RVVH: Danny Spelde, Nagiër Bonevacia, Tarik Yekhlef, Dirk van Leenen, Mauro Kloppert, Robert Kooiman, Vidarell Merencia (63. Jordi Mosmans), Jessie Proost (56. Poly Owino), Julian Agatowski, Diego Rietveld (71. Gino Stolk), Wilco Oudenaarden
Opstelling Ajax: Rolf Hazelaar, Joël Silooy, Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Lars Middelwijk, Shaquille Doorson (83. Berry van ’t Land), Reda Kharchouch, Donny van der Dussen (63. Stefano Seedorf), Bilal el Amrani (77. Tim de Jong), Stanley Akoy, Jack van Moerkerk

Media:
– Klik hier voor een verslag op Voetbal Rotterdam.
– Klik hier voor de samenvatting.
– Klik hier voor een verslag van VOZ.

later meer

Share

Zaterdag 2 sluit competitie winnend af

0fof.jpg

Kampioen Ajax 2 heeft vanmiddag de laatste competitiewedstrijd in Scherpenzeel gewonnen van Valleivogels 2. Na een 1-1 ruststand eindigde het duel uiteindelijk in 3-4.

Verslag: Rob & Andre

Vandaag was de kampioen van de reserve Hoofdklasse A sinds lange tijd weer op bezoek in Scherpenzeel bij Valleivogels dat 70 jaar bestaat. Voor Ajax de laatste wedstrijd voordat de kampioenscompetitie begint. Dat Valleivogels afgelopen donderdag had gekeken naar Lyon-Ajax was te zien aan de aftrap die ze hetzelfde wilden doen als de Fransen, maar de bal ging over de achterlijn en dus werd het een doeltrap in plaats van de ingooi die ongetwijfeld bedoeld was. Al snel kon Joren met de bal opstomen naar de keeper, naar zijn inzet en die van Kranenburg gingen er niet in. Daarna duurde het even voordat we de volgende poging zagen toen na een combinatie tussen Contrucci en Joren middenvelder Karadag in staat werd gesteld om een schot op doel te wagen, dat echter een prooi werd voor de keeper.

0f1Q.jpg

Na 20 minuten zagen we de eerste kans voor Valleivogels: een speler kon ongehinderd met de bal richting het strafschopgebied komen, maar keeper Kool kwam prima zijn doel uit en kon de doelpoging keren. In de 28e minuut volgde toch de 0-1: Contrucci gaf een voorzet vanaf de achterlijn die door de mee opgekomen verdediger Joren prima werd ingekopt. Wie dacht dat Ajax hierna zou doordrukken, kwam bedrogen uit: de ploeg probeerde het wel maar speelde in een te laag tempo en zo kon Valleivogels na 38 minuten langszij komen (1-1). Vlak voor rust volgde de eerste wissel: Leenen kwam voor Hoogland. De middenvelder kon meteen aan de slag met een vrije trap die in de handen van de keeper eindigde, waarna scheidsrechter Hardeman floot voor de rust.

0f1b.jpg

Beide teams kwamen na een ruststand van 1-1 uit de kleedkamers. De toeschouwers die nog in de kantine waren, misten een overdonderende openingsfase want 3 minuten later stond het 2-3 op het scorebord. Het was Valleivogels dat vanaf de aftrap de leiding nam (2-1). Twee minuten later had Ajax de opgelopen achterstand echter weer omgebogen in een 2-3 voorsprong: een snelle aanval door het hart van de verdediging van Valleivogels belandde voor de voeten van Fransberg, die Karadag bediende en met een droge schuiver plofte de bal in het net (2-2). De voor Joren ingevallen Hey nam de keeper van de Vogels onder vuur, de terugspringende bal werd door topscoorder Fransberg in het doel gelopen (2-3).

0f1K.jpg

In de 55e minuut moest Ajax doelman Kool een gevaarlijk indraaiende bal onder de lat vandaan tikken, dat was een teken voor de Valleivogels dat er wellicht nog meer te halen viel tegen een lusteloos Ajax dat dacht de wedstrijd rustig uit te spelen. De scout van Excelsior M zal niet veel wijzer geworden zijn. Even later ontsnapte aanvaller van Ginkel van Valleivogels aan de buitenspelval en kon alleen op doelman Kool af, met een katachtige redding wist de doelman van Ajax redding te brengen. Uit de tegenaanval raakte de voor Hoogland ingevallen Leenen de buitenkant van de paal en in de 80e minuut kwam Valleivogels goed weg: een indraaiende corner van Contrucci werd door iedereen gemist en de bal ging voorlangs het doel. Lammers bediende Hey met een steekpass, de spits schoot gehaast over. Aan de andere kant moest de sterk spelende Streekstra redding brengen na een counter van de ploeg uit Scherpenzeel.

0f1k.jpg

Contrucci werd knap vrijgespeeld, zijn schot op de benen van de keeper trof geen doel. In de 88e minuut belandde een voorzet van Leenen bij de tweede paal en van dichtbij verschalkte Fransberg de keeper in de korte hoek (2-4). Nog was de koek niet op: in de allerlaatste minuut prikte Valleivogels nog een bal in het doel bij Ajax (3-4).
Door deze uitslag gaat Valleivogels zich opmaken voor p/d wedstrijden en Ajax begint volgende week aan de wedstrijden om het kampioenschap van Nederland met een thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis: aanvang 14.30 op Sportpark de Toekomst

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Later meer.

Share

Drie punten voor Ajax na overwinning op Breukelen

De weg naar het vertrouwde sportpark De Toekomst werd al een lange tijd niet meer gemaakt. Na de oorwassing tegen Swift herpakte Ajax de afgelopen weken zich buitenshuis door in drie wedstrijden zeven punten bijeen te knokken.

wedstrijdbeleving van Marcel

Ajax moest het opnemen tegen FC Breukelen dat bij een nederlaag zou degraderen. De bezoekers waren dan ook tot op het bot gemotiveerd om het Ajax lastig te maken en zo te strijden voor hun laatste kans. Zeker in de beginfase zat Breukelen er bovenop en zo konden de Amsterdammers nauwelijks lekker in de wedstrijd geraken. Toch was de eerste grote kans van dit duel voor Lars Middelwijk (in de 10e minuut). De in de laatste weken uitstekend op dreef zijnde Middelwijk krulde de vrije trap via de vingertoppen van doelman de Wit over.

Stanley Akoy in duel

Het was voorlopig het laatste leuke moment, want daarna kwam dit duel terecht in een fase waarin het lage tempo en veel foutieve passing de boventoon voerde. Pas in de 25e minuut viel er weer wat te noteren. Het sterk gegroepeerd spelende FC Breukelen kwam razendsnel uit zijn defensieve stellingen om zo via Jesse van Riet alleen voor doelman Rolf Hazelaar te verschijnen, maar de prima in vorm verkerende Hazelaar hield Ajax op de been. Het leek erop dat het slome karakter van het duel enigszins aan het verdwijnen was, want nog geen vijf minuten later was het Ajax dat via Bilal el Amrani maar rakelings voorlangs schoot. De slotfase van de eerste helft bleek opeens heel aantrekkelijk. Het voetbal was dan niet al te best, maar door de kansen die er opeens kwamen leefde het duel op.

Bilal el Amrani is sneller dan Tom Kalkhuis

Zo ook zo’n vijf minuten voor rust toen wederom Bilal el Amrani met zijn vliegende schot net geen doel trof. Het dapper verwerende Breukelen, dat qua veldspel zeker niet de mindere was van Ajax, kreeg in de 43e minuut de grootste kans van de wedstrijd toen oud-Ajacied Deen van Embricqs net voorlangs schoot. Toch was het slotakkoord voor het nauwelijks imponerende Ajax. Op slag van rust was Bilal el Amrani dicht bij de 1-0, maar doelman de Wit kon de bal via zijn vingertoppen en de lat overtikken.

Ricardo Fransberg kopt de bal boven Marc van Rees

Na rust, met bij Ajax Reda Kharchouch in de gelederen, werd de druk steeds meer opgevoerd. De combinaties liepen vlotter en het leek of de Amsterdammers scherper en meer bij de les waren dan voor rust. De eerste kans volgde dan ook snel. Het was een prima steekbal van Bilal el Amrani die Ricardo Fransberg bereikte, maar oog in oog met doelman de Wit faalde de spits jammerlijk. Ondanks dat Ajax veel beter voor de dag kwam bleek het nog een hele kunst om het stugge Breukelen kapot te spelen. Het sterke collectief van trainer Frans Schuitemaker bleef op de been en het loerde nog steeds op die sporadische uitbraak die ook in de 68e minuut weer daar was. Doelman Hazelaar hield van dichtbij Tom Kalkhuis echter van scoren af.

Jack van Moerkerk in duel met ex-Ajacied Tom Kalkhuis

Na deze waarschuwing was het weer Ajax dat op de deur klopte en via Stanley Akoy was het dicht bij de voorsprong. Nu stond de paal succes in de weg. Breukelen liet nog even van zich horen in de 71e minuut toen Tom Kalkhuis op de vuisten knalde van Rolf Hazelaar, maar daarna was het toch Ajax dat loon naar werken kreeg. In de 80e minuut werd Jack van Moerkerk diep gestuurd en binnen de beruchte lijnen door Mark Rutgers op de hielen getikt. De toegekende penalty werd vervolgens feilloos binnen geschoten door Reda Kharchouch. Ajax kwam daarna niet meer in de problemen, hield achterin alles onder controle en kon zelfs in blessuretijd de marge vergroten toen Reda Kharchouch zich knap vrijspeelde maar rakelings naast schoot.

Na negentig minuten voetbal, met grote delen waarin Ajax niet zijn normale niveau haalde, waren de drie punten wel verdiend. Punten die nog steeds hoop geven op een nacompetitieplek. Voor FC Breukelen betekende deze nipte nederlaag helaas en definitief degradatie naar de eerste klasse.

Volgend weekend gaat Ajax naar Barendrecht om bij Smitshoek de goede reeks van tien uit vier een vervolg te geven.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

AJAX – FC Breukelen 1-0 (0-0)
Doelpunt: 81. 1-0 Reda Kharchouch (pen.)
Scheidsrechter: S. Veekamp
Toeschouwers: 200
Gele kaarten: Joost Heij en Lars Middelwijk (beiden Ajax), Mark Rutgers (FC Breukelen)
Opstelling Ajax: Ralf Hazelaar, Jake Woillgarten, Edwin Soenarto, Donaldo Sanches Silva, Roy Deken (44. Reda Kharchouch), Mauro Franken (73. Stefano Seedorf), Ricardo Fransberg (81. Joost Heij ), Jack van Moerkerk, Bilal el Amrani, Stanley Akoy, Lars Middelwijk
Opstelling FC Bruekelen: Stan de Wit, Nourdin Bourazama (86. Faouzi ben Yerrou), Roy Hom, Mark Rutgers, Marc van Rees, Jori van der Merkt (65. Sam Osei), Deen van Embricqs, Hans Kabalt, Jesse van Riet (86. Nik van Tricht), Tom Kalkhuis, Dave Hensbergen

Media:
– Klik hier voor een verslag op VOZ
– Klik hier voor een verslag op RTVUtrecht
– Klik hier voor een verslag op HAV

Share