Drie punten voor Ajax na overwinning op Breukelen

De weg naar het vertrouwde sportpark De Toekomst werd al een lange tijd niet meer gemaakt. Na de oorwassing tegen Swift herpakte Ajax de afgelopen weken zich buitenshuis door in drie wedstrijden zeven punten bijeen te knokken.

wedstrijdbeleving van Marcel

Ajax moest het opnemen tegen FC Breukelen dat bij een nederlaag zou degraderen. De bezoekers waren dan ook tot op het bot gemotiveerd om het Ajax lastig te maken en zo te strijden voor hun laatste kans. Zeker in de beginfase zat Breukelen er bovenop en zo konden de Amsterdammers nauwelijks lekker in de wedstrijd geraken. Toch was de eerste grote kans van dit duel voor Lars Middelwijk (in de 10e minuut). De in de laatste weken uitstekend op dreef zijnde Middelwijk krulde de vrije trap via de vingertoppen van doelman de Wit over.

Stanley Akoy in duel

Het was voorlopig het laatste leuke moment, want daarna kwam dit duel terecht in een fase waarin het lage tempo en veel foutieve passing de boventoon voerde. Pas in de 25e minuut viel er weer wat te noteren. Het sterk gegroepeerd spelende FC Breukelen kwam razendsnel uit zijn defensieve stellingen om zo via Jesse van Riet alleen voor doelman Rolf Hazelaar te verschijnen, maar de prima in vorm verkerende Hazelaar hield Ajax op de been. Het leek erop dat het slome karakter van het duel enigszins aan het verdwijnen was, want nog geen vijf minuten later was het Ajax dat via Bilal el Amrani maar rakelings voorlangs schoot. De slotfase van de eerste helft bleek opeens heel aantrekkelijk. Het voetbal was dan niet al te best, maar door de kansen die er opeens kwamen leefde het duel op.

Bilal el Amrani is sneller dan Tom Kalkhuis

Zo ook zo’n vijf minuten voor rust toen wederom Bilal el Amrani met zijn vliegende schot net geen doel trof. Het dapper verwerende Breukelen, dat qua veldspel zeker niet de mindere was van Ajax, kreeg in de 43e minuut de grootste kans van de wedstrijd toen oud-Ajacied Deen van Embricqs net voorlangs schoot. Toch was het slotakkoord voor het nauwelijks imponerende Ajax. Op slag van rust was Bilal el Amrani dicht bij de 1-0, maar doelman de Wit kon de bal via zijn vingertoppen en de lat overtikken.

Ricardo Fransberg kopt de bal boven Marc van Rees

Na rust, met bij Ajax Reda Kharchouch in de gelederen, werd de druk steeds meer opgevoerd. De combinaties liepen vlotter en het leek of de Amsterdammers scherper en meer bij de les waren dan voor rust. De eerste kans volgde dan ook snel. Het was een prima steekbal van Bilal el Amrani die Ricardo Fransberg bereikte, maar oog in oog met doelman de Wit faalde de spits jammerlijk. Ondanks dat Ajax veel beter voor de dag kwam bleek het nog een hele kunst om het stugge Breukelen kapot te spelen. Het sterke collectief van trainer Frans Schuitemaker bleef op de been en het loerde nog steeds op die sporadische uitbraak die ook in de 68e minuut weer daar was. Doelman Hazelaar hield van dichtbij Tom Kalkhuis echter van scoren af.

Jack van Moerkerk in duel met ex-Ajacied Tom Kalkhuis

Na deze waarschuwing was het weer Ajax dat op de deur klopte en via Stanley Akoy was het dicht bij de voorsprong. Nu stond de paal succes in de weg. Breukelen liet nog even van zich horen in de 71e minuut toen Tom Kalkhuis op de vuisten knalde van Rolf Hazelaar, maar daarna was het toch Ajax dat loon naar werken kreeg. In de 80e minuut werd Jack van Moerkerk diep gestuurd en binnen de beruchte lijnen door Mark Rutgers op de hielen getikt. De toegekende penalty werd vervolgens feilloos binnen geschoten door Reda Kharchouch. Ajax kwam daarna niet meer in de problemen, hield achterin alles onder controle en kon zelfs in blessuretijd de marge vergroten toen Reda Kharchouch zich knap vrijspeelde maar rakelings naast schoot.

Na negentig minuten voetbal, met grote delen waarin Ajax niet zijn normale niveau haalde, waren de drie punten wel verdiend. Punten die nog steeds hoop geven op een nacompetitieplek. Voor FC Breukelen betekende deze nipte nederlaag helaas en definitief degradatie naar de eerste klasse.

Volgend weekend gaat Ajax naar Barendrecht om bij Smitshoek de goede reeks van tien uit vier een vervolg te geven.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

AJAX – FC Breukelen 1-0 (0-0)
Doelpunt: 81. 1-0 Reda Kharchouch (pen.)
Scheidsrechter: S. Veekamp
Toeschouwers: 200
Gele kaarten: Joost Heij en Lars Middelwijk (beiden Ajax), Mark Rutgers (FC Breukelen)
Opstelling Ajax: Ralf Hazelaar, Jake Woillgarten, Edwin Soenarto, Donaldo Sanches Silva, Roy Deken (44. Reda Kharchouch), Mauro Franken (73. Stefano Seedorf), Ricardo Fransberg (81. Joost Heij ), Jack van Moerkerk, Bilal el Amrani, Stanley Akoy, Lars Middelwijk
Opstelling FC Bruekelen: Stan de Wit, Nourdin Bourazama (86. Faouzi ben Yerrou), Roy Hom, Mark Rutgers, Marc van Rees, Jori van der Merkt (65. Sam Osei), Deen van Embricqs, Hans Kabalt, Jesse van Riet (86. Nik van Tricht), Tom Kalkhuis, Dave Hensbergen

Media:
– Klik hier voor een verslag op VOZ
– Klik hier voor een verslag op RTVUtrecht
– Klik hier voor een verslag op HAV

Share

Zaterdag 2 wint grimmige stadsderby…2-1

0GyD.jpg

Ajax 2 heeft vanmiddag de stadsderby tegen Swift 2 gewonnen met 2-1. In een door twee rode kaarten en een weggestuurde begeleider ontsiert duel was de ploeg van trainer Le Grand uiteindelijk terecht winnaar na doelpunten van Lammers en Kranenburg.

0Gyc.jpg

Verslag: Rob

Na 10 minuten zagen we de eerste kans voor Ajax toen Contrucci uit een corner kon intikken maar de bal net aangeraakt werd. Even later volgde een afstandsschot van Karadag dat net naast ging. Ajax bleef in de aanval en op aangeven van Bosma kreeg Leenen de mogelijkheid op doel te schieten, maar de middenvelder produceerde een afzwaaier.

0Gye.jpg

Swift beperkte zich tot de omschakeling en probeerde er een fysiek duel van te maken. De ploeg van het Olympiaplein kreeg na 25 minuten de eerste kans via een kopbal die eenvoudig door doelman Kuiper onschadelijk gemaakt kon worden. Vijf minuten later bleek de tactiec wel succesvol toen Stracke balverlies van Ajax succesvol afstrafte (0-1). Binnen een paar minuten was het alweer gelijk nadat een Ajacied in het strafschopgebied ten val werd gebracht en aanvoerder Lammers de toegekende strafschop benutte (1-1).

0GyI.jpg

Ajax ging op dezelfde weg door en na goed doorzetten van Bosma kwam de bal bij Kranenburg die de bal in de kruising schoot (2-1). Zo had de thuisclub de achterstand in een paar minuten omgebogen naar een voorsprong. De frustraties namen bij Swift toe en enkele spelers kregen geel. Marx zelfs twee keer waardoor de gasten vlak voor rust met tien man verder moesten.

0Gyk.jpg

Omdat de kleding van Ajax in de ogen van de scheidsrechter teveel leek op het tenu van Swift, kwam de thuisploeg na de pauze in het uitshirt op het veld. Het duurde een kwartier voordat we de eerste kans zagen: Contrucci tikte een voorzet van Bosma naast. Schoenaker kwam in het veld voor Leenen en de middenvelder kreeg al meteen een kans uit een vrije trap, maar kon de bal niet voldoende controleren.

0Gyl.jpg

Ajax kreeg nog wel enkele mogelijkheden uit vrije trappen en corners, maar de scherpte was er een beetje af en dus verzuimde de ploeg om afstand te nemen. Bosma verliet het veld voor Okay. Inmiddels liepen de gemoederen bij Swift weer hoog op toen Kuiper nadat hij eerst de bal speelde een spits van Swift raakte en de scheidsrechter terecht liet doorspelen ontplofte de bank van de gasten en werd nog iemand weggestuurd. Ook de grensrechter deed een duit in het zakje door Streekstra af te vlaggen terwijl hij geen buitenspel stond. Zo werd de verdediger een doelpunt ontnomen.

0GyZ.jpg

Zo wist Ajax het duel uiteindelijk nipt te winnen, waar het na rust gewoon afstand van Swift had moeten nemen. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken, restte alleen nog de conclusie dat de ploeg gewoon aan kop blijft van de Reserve Hoofdklasse en nog maar een paar wedstrijden verwijderd is van het kampioenschap dat door het verlies van Volendam 2 alleen nog met Spakenburg 2 lijkt worden uitgevochten.

Klik hier voor 85 extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling: Kuiper, Joren, Kessing, Lammers, de Jong, Hoogland, Bosma, Leenen, Contrucci, Karadag, Kranenburg.
Wissel: Kool, Schoenaker, Okay, Streekstra

Video van de penalty:

1617aja_swi from Ajax Amateurs on Vimeo.

Later meer.

Share

Ajax deelt de punten met Zwaluwen … 1-1

De vele kilometers die de trouwe supporters maken de laatste weken werden ruimschoots vergoed door de twee laatste, gedenkwaardige overwinningen. Ook vanmiddag reisden we weer vol goede moed naar Vlaardingen waar Ajax hopelijk nu ook eens met elf spelers volle bak zou gaan.

wedstrijdbeleving van Marcel

De thuisclub, die de broodnodige puntjes nog nodig heeft voor definitief lijfsbehoud, koos er voor om de kat maar eens uit de welbekende boom te bekijken in de openingsfase. Ajax moest improviseren vanwege het ontbreken in de voorhoede van Jack van Moerkerk en Reda Kharchouch. Het startte ditmaal in een aanval met twee spitsen en zo was er weer eens een basisplaats voor Joost Heij. Het hield niet over in het eerste kwartier waar Ajax wel vaker de bal had maar duidelijk zoekende was. De meeste dreiging kwam nog van Stanley Akoy misschien wel de enige speler op dat moment met creativiteit. We konden tot dan op ons gemak het lijstje doornemen waar we dit weekend de paaseieren zouden gaan verstoppen.

Joost Heij stond weer in de spits

In de 25e minuut werden we zowaar opgeschrikt toen Ricardo Merrelaar namens Zwaluwen maar rakelings voorlangs schoot. De aanvallen die Ajax ten toon spreidde zagen er misschien wel wat verzorgder uit, maar echt dreigend was het nog niet geweest. Na ruim een half uur spelen had Ajax overigens alle geluk dat Jermay de Nijs net niet bij de bal kon komen, want anders had hij zo de 1-0 binnen kunnen glijden. Het duel kwam tot leven toen in de 33e minuut vanuit een vrije trap de bal voor de goal werd geslingerd. Bij de tweede paal werd de bal teruggekopt op de vrijstaande Ricardo Merrelaar die, tot uitzinnige vreugde, de 1-0 wist binnen te koppen.

Stanley Akoy bikkelde op het middenveld

Waren de Amsterdammers nu eindelijk bij de les ? Het vervolg van de eerste helft werd er niet beter op en je zou bijna gaan hopen dat de uitstekend fluitende scheidsrechter Fikkert plotsklaps een rode kaart tevoorschijn zou gaan toveren voor een Ajacied. Dit om zo het vuur uit Sassenheim en Mijdrecht weer boven te brengen. Na een schamele vertoning in de eerste 45 minuten, tot grote tevredenheid overigens van het thuispubliek, kon het in het tweede bedrijf niet anders dan beter.

Rolf Hazelaar redt bij een hoekschop

Ajax toonde na rust inderdaad meer wilskracht en met man en macht moest Zwaluwen Ajax tegenhouden. Echter, de creativiteit en bevliegingen van handenbinder Reda Kharchouch werd node gemist en dus kon Zwaluwen nog relatief makkelijk op de been blijven. Maar dan is er nog altijd die onverzettelijke Lars Middelwijk die in de 62e minuut sierlijk en verwoestend uithaalde uit een vrije trap. Zo kon doelman van Tienen voor het eerst zijn kunsten etaleren. Dit was wel het startsein voor Ajax om de duimschroeven nog maar eens steviger aan te draaien.

Jake Wollgarten in duel met Jermay de Nijs

Ondanks de vele, goed bedoelde intenties en de hartstochtelijke aanwijzingen van trainer Smeets bleef Ajax maar hopen op bijvoorbeeld een geniale actie van Bilal el Amrani of Stanley Akoy die er tot dan nog was geweest. Ondertussen leunden de Vlaardingers rustig achterover en bleven loeren op momentjes zo als in de 74e minuut toen Floris Keizerwaard in kansrijke positie wild naast schoot. In de laatste tien minuten, toen Zwaluwen een soort overlevingsvoetbal ging spelen, moest het andermaal van Tienen bedanken voor zijn super reflexen. Wederom was het de doelman die een vrije trap van Lars Middelwijk onschadelijk maakte.

Bilal el Amrani scoorde weer

Ajax drong meer en meer aan en dus was de gelijkmaker in de 86e minuut wel (druk) en ook weer niet (geringe aantal echte kansen) verrassend. Na een prima voorzet van de rechterkant was het toch weer Bilal el Amrani (daar was dan zijn geniale moment) die de bal ineens met een halve volley op zijn schoen nam voor de verdiende gelijkmaker. Ajax rook bloed en Zwaluwen werd verder teruggedrongen. Diep in blessuretijd was er nog maar weer eens een heldenrol weggelegd voor doelman van Tienen die op miraculeuze wijze Lars Middelwijk van scoren wist af te houden. Na een listige doorkopbal van Siver Abdulrahman vuurde hij nog maar eens op het doel met helaas weer geen resultaat.

Na negentig teleurstellende minuten voetbal bleef nog lang de vraag onbeantwoord op het knusse sportpark … Wie had er nu een punt verloren of gewonnen ?

Klik hier voor 115 extra foto’s van deze wedstrijd.

Zwaluwen – Ajax 1-1 (1-0)
Doelpunten: 31. Ricardo Merrelaar 1-0, 86. Bilal el Amrani 1-1
Scheidsrechter: B.J. Fikkert
Toeschouwers: 400
Gele kaart: Jake Wollgarten (Ajax)
Opstelling Zwaluwen:Leon Krnaric, Dennis van Rijn, Wesley de Heij, Floris Keizerwaard, Robin Hofman, Ricardo Merrelaar, Jerry Scholman, Jermay de Nijs (85. Benjamin de Vries), Tim Gudde, Raoul Gillet, Marvin van Tienen
Opstelling Ajax: Rolf Hazelaar, Jake Wollgarten, Edwin Soenarto, Donaldo Sanches Silva, Lars Middelwijk, Mauro Franken, Joost Heij, Donny van der Dussen (64.Siver Abdulrahman), Bilal el Amrani, Stanley Akoy, Stefano Seedorf (70.Ricardo Fransberg)

Media:
– Klik hier voor een verslag op Waterweg Sport
– Klik hier voor een verslag op VOZ
– Klik hier voor een verslag op HAV

Share

Ajax uit beker geknikkerd

1617pur_aja01

Het was de kwartfinale van de beker, maar voor Ajax misschien wel voorlopig de laatste wedstrijd waar het seizoen nog enigszins mee kon worden opgepoetst sinds het dramatische verval van de afgelopen maand.

wedstrijdbeleving door Marcel

Het begon hoopgevend. Er was meteen veel balbezit, maar al snel werd duidelijk dat Purmersteijn zijn huid heel duur zou gaan verkopen op deze zwoele avond. Dit tot groot genoegen van het talrijk opgekomen publiek die vanaf de eerste minuut smulden van de enorme passie van de thuisclub. Toch was het Ajax dat via snelle aanvallen en dito combinaties een gaatje probeerde te vinden. Dit lukte bijna in de 11e minuut toen de bal via Reda Kharchouch naar Joost Heij ging die kaatste op de inkomende Jack van Moerkerk. Zijn schot ging rakelings over.

1617pur_aja02

De thuisclub was nog amper gevaarlijk in de buurt gekomen van doelman Matthijs Kuiper en moest lijdzaam toezien hoe Ajax in de 15e minuut op een prima plek een indirecte vrije trap kreeg. Lars Middelwijk krulde de bal magnifiek in de bovenhoek en ging al juichend zijn ereronde maken. Luttele seconden later werd hij door scheidsrechter Akkaya wreed uit zijn droom geholpen, omdat het een indirecte vrije trap betrof. Dat was het moment voor Purmersteijn om nog meer passie en gedrevenheid in de strijd te werpen en zo kreeg Ajax het moeilijk. Het kwam het niet veel later goed weg nadat een kopbal van Niels Eijkenaar maar net naast ging.

Het balbezit bleef onverminderd voor Ajax, maar Purmersteijn bleef er kort op zitten en met 200 % inzet en fanatisme Ajax bestrijden. Ondanks een prima eerste half uur van Ajax nam de thuisclub op typerende wijze de leiding in de 35e minuut namelijk uit een dood spelmoment. Siver Abdulrahman beging een overtreding net buiten het strafschopgebied en de vrije trap die volgde werd hard voor het doel gegeven en ingeschoten door Niels Eijkenaar (1-0). Ajax, dat over de eerste 45 minuten voetbaltechnisch misschien het meeste aanspraak mocht maken op een voorsprong, werd wederom keihard afgestraft door een team dat door muren wilde lopen. Aldus was de 1-0 ruststand misschien niet eens geheel verrassend te noemen.

1617pur_aja03

Na rust was de hoop dat Purmersteijn misschien tol ging betalen voor al die inspanning en energie die het in de wedstrijd had gestopt tot nu toe, maar niets was minder waar. Ajax ging mede daardoor steeds meer tegen zichzelf voetballen. Ook nu werden de Amsterdammers gekroond tot kampioen balbezit, maar eenmaal in de buurt van het zestienmetergebied van Purmersteijn verloor men het overzicht en raffinement om echt dreigend te worden. Daarom bleef het keeperstenue van doelman Elmers nog redelijk in de plooi. Hierin kwam een kreukje te zitten toen hij voor de tweede keer zijn armen in de lucht mocht steken. In de 69e minuut was het weer een dood spelmoment (corner) dat Ajax de das om deed. De strakke voorzet werd bij de tweede paal ongehinderd ingekopt door Rowin Mol (2-0).

1617pur_aja06

Twee minuten later had Reda Kharchouch weinig geluk met zijn vlammende schot wat net over ging. Ajax, dat onverminderd bleef aandringen, begon inmiddels wel steeds meer te voetballen met een lichte vorm van wanhoop. Steeds vaker verloor men het oog voor medespelers waardoor opportunisme de boventoon ging voeren. Pas in de 79e minuut zagen we weer een verzorgde aanval waar Stanley Akoy het eindstation van was. Zijn geplaatste schot werd uit het doel geranseld door doelman Tim Elmers. Het was aftellen inmiddels en euforische sferen maakten zich meester van het sportpark waar Ajax wederom door het ijs ging zakken. Goed, het veldspel zag er zeker in de eerste helft niet slecht uit maar kansen omzetten in doelgerichte acties was weer eens het grootste euvel.

1617pur_aja04

Ondanks de ruime blessuretijd kon je op de welbekende klompen aanvoelen dat het een mission impossible aan het worden was. Dit ondanks een kans nog voor Reda Kharchouch diep in blessuretijd. Nee, de zege van de thuisclub was zeker niet onverdiend. Knetterhard heeft de koploper van de zondag eerste klasse als collectief gestreden voor iedere centimeter en het Ajax lastig gemaakt. Daar had trainer Jorg Smeets vooraf nog zo voor gewaarschuwd en dus achteraf tegen dovenmansoren. Purmersteijn plaatst zich niet alleen voor de 1/2 finale van de districtsbeker, maar ook nog eens voor de landelijke KNVB-beker aan het begin van volgend seizoen.

1617pur_aja05

Keihard is nu de realiteit. Vijf duels achter elkaar verloren en slechts eenmaal gescoord … moet ik nog meer zeggen ? Het seizoen dreigt voor Ajax uit te draaien op een catastrofe. Is het gemis van leider Berry van ’t Land dan toch zo groot ?

Klik hier voor 95 extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

PURMERSTEIJN – AJAX 2-0 (1-0)
Doelpunten: 33. Niels Eijkenaar 1-0, 70. Rowin Mol 2-0
Scheidsrechter: F. Akkaya
Toeschouwers: 800
Opstelling Purmersteijn: Tim Elmers, Romeo Fecunda, Mohamed N’Koubi, Rowin Mol, Alex Treuren, Yassin el Yakoubi, Robbert Jan Orij, Aramez Poepon, Niels Eijkenaar, Ruben Adney, Stefan van Wonderen
Opstelling Ajax: Matthijs Kuiper, Edwin Soenarto, Roy Deken, Siver Abdulrahman, Lars Middelwijk, Stefano Seedorf (46. Bobby Bosma), Shaquille Doorson (65. Bilal el Amrani), Reda Kharchouch, Jack van Moerkerk, Stanley Akoy, Joost Heij

MEDIA:
– Klik hier voor een verslag op HAV.
– Klik hier voor een verslag op Voetbalwaterland.
– Klik hier voor de samenvatting.

Share

Ajax krijgt les effectiviteit van Swift … 0-5

Op deze prachtige, zonovergoten middag moest ook voor Ajax eindelijk de zon weer eens gaan schijnen. De opgave, na drie nederlagen en met Swift als tegenstander, was echter niet al te eenvoudig hoewel het hoopgevende spel tegen Achilles Veen vorige week tekenen van herstel liet zien. Onze gasten uit Amsterdam-Zuid zitten de laatste weken in een prima flow waarbij met name het scorend vermogen positief opvalt (o.a. een eclatante 1-7 bekerzege op EDO afgelopen woensdag in de beker).

wedstrijdbeleving van Marcel

1617aja_swi03

Na een aarzelend begin van beide teams leek Ajax als eerste zijn draai gevonden te hebben, maar voordat dit kon worden omgezet in daden stond het wel opeens 0-2. Zowel in de 9e als in de 11e minuut werd de Ajax-defensie uiteen gespeeld alsof er voor het eerst werd samengespeeld. De met precisie en messcherpe uitgevoerde aanvallen werden achtereenvolgens door Ron Rosenhart en Bas Buimer uitstekend afgerond. Ajax krabde zich eens flink achter zijn oren en moest kleur gaan bekennen. Dat deed het pas in de 21e minuut via de eerste goede kans via Bilal el Amrani, maar het was het begin van een prima fase van Ajax waar de wil werd opgelegd aan de tegenstander. Ook Reda Kharchouch, die zeker in de eerste helft het team op sleeptouw nam, zag een uitstekende poging stranden op de vingertoppen van de sympathieke doelman Teerink.
1617aja_swi04

Na krap een half uur spelen deed Swift weer van zich spreken via Max van Wakeren nadat eerst Donaldo Sanches Silva namens Ajax voorlangs schoot. Het gaf aan dat dit levendige duel nog alle kanten op kon gaan en daar had Jack van Moerkerk al verandering in kunnen aanbrengen, want zijn schot ging rakelings over in de 34e minuut.
In de slotfase van dit boeiende duel liet Ajax wederom zich van zijn beste kant zien en het had andermaal te maken met het falen in de afronding of moeten we ook eens zeggen dat het Ajax niet mee zat ? De kansen die Reda Kharchouch en Stanley Akoy kregen vlak voor rust hadden met wat meer geluk ook zomaar voor de aansluitingstreffer kunnen zorgen. Na twee uitstekend effectieve minuten van Swift werd de rust bereikt met de 0-2 tussenstand, maar het vertoonde spel van Ajax daarna gaf de burger toch nog steeds goede moed.
1617aja_swi06

Ajax ging na rust volop ten strijde en zag zijn eerste kans gecreëerd worden door Reda Kharchouch. Toch werd ook het vervolg van de tweede helft getypeerd door een plaat die in de dezelfde groeven bleef steken namelijk het benutten van zijn kansen. Als voorbeeld diende de 58e minuut waar onze mannen dicht bij de 1-2 waren toen het schot van Stanley Akoy millimeters naast ging. Dit werd gevolgd door het meest curieuze moment van de wedstrijd in de 60e minuut toen Jack van Moerkerk zijn schot op de paal zag belanden waarna de rebound van dezelfde van Moerkerk terecht kwam op de op dat moment op de grond liggende Daan van Benthem.
1617aja_swi05

Toen we van al dat aanvallend Ajax-geweld waren bijgekomen stond het al weer 0-4. Het was Jaap Smeeing die een razendsnel omschakelmoment prima bekroonde met de 0-3 (64e min.), gevolgd ruim een minuut later door een simpele intikker van wederom Jaap Smeeing na uitstekend voorbereidend werk van invaller en ex-Ajacied Lionel Frederik. Nadat de rookwolken waren opgetrokken stond de keiharde realiteit te lezen op het scorebord. Swift gaf Ajax een lesje in dodelijke efficiëntie en effectiviteit, gekoppeld ook nog eens aan een prima spelletje dat trainer Evers gerealiseerd heeft.
1617aja_swi01

Ajax moest zijn wonden likken en dat was te merken aan het vertoonde spel, want na de 0-4 verdween de hoop op misschien toch nog iets meer en dus maakte de goede intenties van Ajax plaats voor berusting en konden de bewoners van het Olympiaplein freewheelend richting het einde gaan. In de slotfase zagen we nog een stuiptrekking van Ajax via Reda Kharchouch (vrije trap, redding Teerink), maar de grote zure appel waar Ajax in moest bijten werd alleen nog maar wranger in de 86e minuut. Doelman Rolf Hazelaar torpedeerde Tobias Kuijvenhoven bij het uitkomen en dus belandde de bal terecht op de stip. Dennis Dinkgreve maakte de middag voor Ajax nog meer inktzwart (0-5).

Treffender kon Ajax deze middag niet eindigen, want in de 89e minuut gaf Bobby Bosma een niet te missen kans aan Stanley Akoy. Op nog geen tien meter ging de bal voor een leeg doel over. Ajax werd andermaal geconfronteerd en gestraft voor het gebrek aan afmakers en killers-instinct.

Wat rest is de wonden likken na een meer dan verdiende, maar geflatteerde overwinning van Swift. Wie weet treffen we elkaar nog in de districtsbeker. De enige prijs die Ajax nog kan binnen slepen. Daartoe zal a.s. woensdag moeten worden afgerekend met Purmersteijn.

AJAX – SWIFT 0-5 (0-2)
Doelpunten: 0-1 Ron Rosenhart (9.), 0-2 Bas Buimer (11.), 0-3 Jaap Smeeing (64.), 0-4 Jaap Smeeing (66.), 0-5 Dennis Dinkgreve (88., pen.)
Scheidsrechter: M.A. Roeleveld
Toeschouwers: 250
Gele kaarten: Rolf Hazelaar en Bilal el Amrani (beiden Ajax), Daan van Benthem (Swift)
Opstelling Ajax: Rolf Hazelaar, Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Roy Deken, Donald Sanches Silva, Stefano Seedorf (78.Shaquille Doorson), Reda Kharchouch, Donny van der Dussen (83.Bobby Bosma), Bilal el Amrani (72.Rowendy Schoop), Stanley Akoy, Jack van Moerkerk
Opstelling Swift: Sieuwert Teerink, Mike Ruijter, Lars van den Berg (22.Fabian Munsterman), Dennis Dinkgreve, Rutger de Vries (76. Fidel Yilmaz), Max van Wakeren, Daan van Benthem, Nik Gabel, Jaap Smeeing, Bas Buimer (61.Lionel Frederik), Ron Rosenhart

Media:
– Klik hier voor de samenvatting van HAV.
– Klik hier voor een verslag op HAV
– Klik hier voor een verslag op VOZ

Later meer.

Share

Winst Zaterdag 2 in Mijdrecht….0-2

0AmX.jpg

Na het gelijkspel tegen DOVO en het bekerverlies afgelopen woensdag wist Ajax vanmiddag eindelijk weer drie punten te pakken: uit tegen Argon werd door doelpunten van Heij en Fransberg met 0-2 gewonnen.

Verslag: Rob

Op het matige veld in Mijdrecht was het voor Ajax zaak om vandaag geconcentreerd te spelen omdat de bal niet goed wilde rollen en balverlies tegen een ploeg als Argon in de omschakeling dodelijk kan zijn.
Al na vijf minuten konden wij de eerste kans noteren: bij een corner liepen Heij en Kessing elkaar in de weg. Ook de van een schorsing teruggekeerde aanvoerder Lammers deed een duit in het zakje door uit een hoekschop van de rand van het strafschopgebied over te schieten.

0Apx.jpg

Na twintig minuten zagen we een goede mogelijkheid van Karadag die een hoge bal ineens op z’n slof nam, maar de keeper kon redden. Tien minuten later volgde een omhaal van Kessing na een vrije trap. Zo brachten beide ploegen te weinig en gingen we met de logische brilstand rusten.

0Apg.jpg

Tien minuten na de pauze zagen we pas de eerste echte grote kans voor Argon toen de spits een schot kon lossen die door doelman Van der Pol echter tot corner verwerkt kon worden. Met nog een half uur te spelen verving Schoenaker middenvelder Karadag die later bij de selectie van het eerste zat.

0ApV.jpg

Even later had Heij een kans toen hij uit de draai kon uithalen, maar net naast schoot. Fransberg loste Kranenburg af. De topscoorder kreeg meteen de mogelijkheid om te schieten na goed aangeven van Heij, maar de bal ging rakelings naast. Dezelfde Heij werd daarna overduidelijk vastgehouden in het strafschopgebied, maar kreeg geen penalty van de scheidsrechter.

0App.jpg

Argon kwam inmiddels steeds vaker gevaarlijk in de buurt van het doel van Van der Pol en raakte zelfs een keer de paal. Het was echter Ajax dat vlak voor tijd op voorsprong kwam toen de keeper de bal los liet na een vrije trap en Fransberg er als de kippen bij was om de bal in het doel te werken (0-1).

0Ap0.jpg

Klik hier voor 109 extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Vlak daarna was hij aangever toen een fraaie voorzet Heij in staat stelde om de 0-2 te maken. Dit was meteen zijn laatste actie, want hij werd vervangen door Okay. Zo won Ajax uiteindelijk verdiend en blijft aan kop in de Reserve Hoofdklasse A.

Opstelling: Van der Pol, Joren, Kessing, Lammers, De Jong, Hoogland, Contrucci, Leenen, Heij, Karadag, Kranenburg.
Wissel: Kool, Misiedjan, Schoenaker, Fransberg, Okay

Share

Ajax weer onderuit

47f93d6d4974edcf810276a0cdb7b7eb.jpg

De laatste 180 minuten voetbal van de Zaterdag 1 waren, resultaat technisch gezien, zeer teleurstellend. Hierbij kon als “zacht excuus” wel worden aangetekend dat het ook niet mee zat door de personele problemen die trainer Smeets voor zijn kiezen kreeg. Deze middag moest Ajax andermaal aan de bak en het had wat recht te zetten tegen titelkandidaat Achilles Veen. Gelukkig konden de geplaagde Amsterdammers weer een beroep doen op Reda Kharchouch, Stanley Akoy en Siver Abdulrahman hoewel steunpilaar Roy Deken absent was wegens een schorsing.

ajax zat.-achilles veen

wedstrijdbeleving van Marcel

Ajax had een groot deel van zijn spelers (op de langdurig geblesseerde Berry van ’ t Land na) dus terug en die zorgen voor de automatismen. Dit was te merken, want al na drie minuten spelen kopte Siver Abdulrahman op de lat waarna de rebound voor Stefano Seedorf was die met een sierlijke omhaal op doelman van der Loo schoot. De bezoekers hadden meteen hun antwoord klaar via Rowin van Zaanen (schot zijnet) en dat was de opmaat voor een levendig en heerlijk potje voetbal waar de kwaliteiten van beide teams zeker tot hun recht kwamen. Het eerste kwartier was zeer overtuigend van Ajax en zagen we prima mogelijkheden noteren voor Jack van Moerkerk en Lars Middelwijk. Al vroeg werd er weer druk gezet en bij vlagen konden we het vertrouwde spelletje van Ajax herkennen. De formatie uit het Brabantse Veen liet ondertussen overduidelijk zien dat in de omschakelmomenten ze beschikken over een uitstekend ingespeeld en uitgebalanceerd team.

1e782910405e746806c4d6578ba7f78a.jpg

Toch bepaalde Ajax het gezicht van de wedstrijd en in de 33e minuut had Stanley Akoy Ajax aan de leiding moeten brengen, maar zijn prima individuele actie werd onderbroken door doelman van der Loo. Het duel golfde op en neer met aan de ene kant het overtuigende spel van Ajax en aan de andere zijde het lepe, sluwe voetbal van Achilles. Tegen het einde van de eerste helft verloor Ajax enigszins de grip op de wedstrijd en daar profiteerde Achilles direct van door regelmatig met listige balletjes door de Ajax-defensie heen te breken. Zo ook in de 39e minuut toen Lars Middelwijk Sen Aerts uit het oog verloor die vervolgens de pass werd afgesneden binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter Paarhuis kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Rolf Hazelaar, die weer onder de lat stond en dat voortreffelijk deed, wist echter de penalty van Sen Aerts keurig te pareren. Ruststand derhalve 0-0.

742f7968c7d37122f0e72bbed3d980a8.jpg

Na de hervatting kwamen de bezoekers gedreven uit de kleedkamer en binnen vier minuten hadden de groenwitten al twee uitstekende kansen via van Zaanen en Aerts. Ajax moest duidelijk even omschakelen, maar had ook zijn antwoord klaar liggen in de 52e minuut toen Stefano Seedorf met een vliegend schot de lat raakte. Ondanks dat het duel wederom alle kanten op ging beleefde het in de 68e minuut een cruciaal moment.

fc9078209eef4a7bc84b13ae02633873.jpg

Nadat Stanley Akoy met een prima voorzet het hoofd bereikte van Bilal el Amrani (kopbal op de lat) was de rebound voor Stefano Seedorf die andermaal Bilal el Amrani bereikte. Van dichtbij schoot hij raak althans dat dachten we, maar de grensrechter stak zijn vlag in de lucht en zo keurde de leidsman de goal om onduidelijke redenen af. Volgens velen die achter het doel stonden was de bal niet uit geweest, maar dat leek de interpretatie van de tot dan toe prima fluitende scheidsrechter Paarhuis niet te zijn. We kunnen gerust zeggen een cruciaal smetje op zijn prima optreden.

bef4bfbaf370148d8dbfab3dc72c5944.jpg

Ajax leek, naarmate de wedstrijd richting het einde ging, de regie wat te verliezen en Achilles Veen voelde het belang om nog maar eens alles uit de kast te halen voor een slotoffensief. Inmiddels was Bilal el Amrani gewisseld voor Bobby Bosma (die na langdurig blessureleed zijn come-back maakte), maar door deze wissel leek het wel of de angel uit het Ajax-spel was gehaald. Bilal el Amrani had weinig geluk aan zijn zijde, maar zijn ideeen waren wel altijd vol met creatieve oplossingen en verrassende acties. Zo moesten we lijdzaam toezien dat de druk op de Ajax-defensie toenam en dat leidde er weer toe dat in de 82eminuut Ajax ging bezwijken. Een ongelukkige handsbal van Siver Abdulrahman deed de bal voor de tweede keer op de stip belanden. Ditmaal was doelman Hazelaar kansloos op het schot van over Ronnie Reniers (0-1).

bf32223c3548b27e25bba28acff743ae.jpg

Ajax perstte alle energie er nog uit en had zowaar nog een grote kans in de 89e minuut via Reda Kharchouch, maar vrouwe Fortuna was de Amsterdammers vanmiddag niet goed gezind. Wie aanwezig op De Toekomst was kon concluderen na ruim negentig minuten dat het een vermakelijk potje voetbal was waar Achilles Veen misschien wel iets teveel kreeg met deze drie punten. Hoopgevend was de gedrevenheid bij Ajax en het prima veldspel bij vlagen, maar andermaal werd het gemis aan “killers instinct” voorin pijnlijk zichtbaar c.q. merkbaar.

Klik hier voor 124 extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

AJAX – ACHILLES VEEN 0-1 (0-0)
Doelpunt: 0-1 Ronnie Reniers (82., pen.)
Scheidsrechter: M. Paarhuis
Toeschouwers: 250
Gele kaarten: Lars Middelwijk (Ajax), Ronnie Reniers (Achilles Veen)
Opstelling Ajax: Rolf Hazelaar, Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Donaldo Sanches Silva, Lars Middelwijk, Stefano Seedorf, Reda Kharchouch, Donny van der Dussen (82. Shaquille Doorson), Bilal el Amrani (70. Bobby Bosma), Stanley Akoy (88. Rowendy Schoop), Jack van Moerkerk
Opstelling Achilles Veen: Jeffrey van der Loo, Clemens Rijnvos, Bas van Loon (8. Nasim Asrih), Theo Martens, Murat Korkmaz (83. Harm van Ballegooijen), Kay Huijgen (63. Flavio Andjole), Rowin van Zaanen, Sen Aerts, Jasper de Wit, Ronnie Reniers , Daan van Dinter

Media:
– Klik hier voor een verslag op HAV
– Klik hier voor een verslag op VOZ
– Klik hier voor nog een verslag op VOZ.
– Klik hier voor een verslag op de site van Achilles Veen.

Share

Zaterdag 2 verspeelt onnodig punten tegen DOVO: 2-2

0dWX.jpg

ajax zat.2-dovo 2

Verslag: Rob

Zoals verwacht startte Ajax de wedstrijd tegen laagvlieger DOVO aanvallend, maar de eerste mogelijkheid was voor de Veenendalers die al na een paar minuten voor doelman Van der Pol verschenen, maar de van een blessure teruggekeerde keeper kwam tijdig zijn doel uit. Al binnen het kwartier kwam Ajax echter op voorsprong: Okay legde de bal panklaar op Hoogland die beheerst binnen schoot (1-0). Na 22 minuten moest er al gewisseld worden: Misiedjan verliet geblesseerd het veld voor De Jong waardoor Joren van links naar de rechtsbackpositie verhuisde wat hem er ook aan die kant niet van weerhield om regelmatig mee op te komen.

0dWm.jpg

Inmiddels bleef Ajax dreigender, maar tot echte grote kansen leidde dit vooralsnog niet: Fransberg speelde de bal te ver voor zich uit bij een slippertje van de Veenendaalse defensie en even later tikte de topscoorder de bal net naast uit een voorzet. Ook DOVO liet van zich horen met een schot op doel van Hassan Ali dat echter een prooi was voor Van der Pol.

0dWo.jpg

Een paar minuten voor rust volgde alsnog de tweede treffer: de mee opgekomen Joren leverde een fraaie voorzet af op Fransberg die zonder problemen afrondde (2-0). Zo had Ajax de verdiende voorsprong van twee treffers bij rust al bereikt en leek zo een goed fundament gelegd te hebben voor de tweede helft.

Na de pauze zagen we Kool in het doel voor Van der Pol en werd Leenen in het veld gebracht voor Stoker, waardoor Schoenaker een linie naar achteren verhuisde. Net na een uur spelen kreeg DOVO een penalty nadat doelman Kool een speler van de Veenendalers dusdanig hinderde in het strafschopgebied dat hij ten val kwan. De strafschop werd benut door Hassan Ali (2-1). Bijna bracht Leenen de marge weer op twee doelpunten, maar DOVO kwam zelfs op gelijke hoogte nadat een speler de buitenspel kon ontwijken (2-2).

0j3t.jpg

Ajax was het even helemaal kwijt en DOVO kwam regelmatig gevaarlijk in het doelgebied van Kool. Toch kreeg de thuisclub kansen op weer een voorsprong, maar pogingen van Kessing en Okay gingen naast. Veel spelers van DOVO liepen op de laatste benen en sommigen kregen zelfs last van kramp.

0j3Z.jpg

Een kwartier voor tijd werd een schot van Leenen door een speler van DOVO aangeraakt, maar de keeper kon de bal net voor de lijn redden. Contrucci kwam voor Hoogland. Doordat Ajax nu va banque ging spelen, kreeg DOVO wel ruimte om te counteren wat het dus ook deed met hachelijke situaties voor het doel van Kool tot gevolg.

Een speler van DOVO werd gespaard door scheidsrechter Stoffer na een zware overtreding op Schoenaker toen hij slechts een gele kaart kreeg. Het slotoffensief van Ajax bracht niet het gewenste resultaat en zo verspeelde de ploeg twee kostbare punten. Achteraf viel de schade nog wel mee omdat nummer twee Spakenburg verloor en er dus zelfs een puntje uit werd gelopen.

Klik hier voor 107 extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling: Van der Pol, Misiedjan, Kessing, Stoker, Joren, Karadag, Okay, Schoenaker, Fransberg, Hoogland, Kranenburg.
Wissel: Kool, Contrucci, Leenen, De Jong.

Share

Ajax weet weer wat verliezen is

1617dfs_aja01

De afgelopen weken zijn bijna alle superlatieven gebruikt als het over de verrichtingen van de zaterdag 1 ging. Ook ik heb deze terecht gebruikt. Het goede gevoel werd echter tijdens het traditionele praatje met trainer Smeets voor de wedstrijd bij mij al ietwat getemperd. Sterkhouder Berry van ’t Land blijkt langdurig uitgeschakeld met een schouderblessure, wat een aderlating ! Voeg daarbij dat captain Siver Abdulrahman ook nog absent was (nog een sterkhouder) en dat de mannen weer eens mochten opdraven op een grasveld wat natuurlijk de snelle balcirculatie niet bevordert … tja, ik kreeg mijn twijfels.

wedstrijdbeleving door Marcel

Één man op het veld maakte aan mijn twijfels een einde. Zijn naam: Reda Kharchouch. Amper was de bal aan het rollen gebracht of de flegmatieke vleugelspeler ramde de bal, vanaf zo’n dertig meter, met alle sierlijkheid over doelman Veeneman heen (0-1). Een betere start was ondenkbaar, maar al snel bleek dat ook Reda Kharchouch (al niet geheel okselfris begonnen aan het duel) geblesseerd was geraakt. Desondanks leek Ajax het duel naar zich toe te trekken en de eerste minuten waren, zonder glitter en glamour overigens, hoopvol. Al snel moesten we gaan concluderen dat het steeds moeizamer ging lopen en dat een goed georganiseerd DFS de duels niet ontliep en het zo Ajax heel lastig maakte.

1617dfs_aja02

Kleine irritaties slopen in het spel omdat er veel werd toegestaan en dus moest Ajax ook andere kwaliteiten gaan aanspreken die doorgaans niet in het DNA zitten. Het schouwspel was dan ook rommelig, onsamenhangend en uitgespeelde kansen waren er nog niet geweest voor beide teams. Ondertussen was Reda Kharchouch vervangen door Donny van der Dussen, wat opnieuw een pijnlijke aderlating was.

1617dfs_aja03

De thuisclub, die wel steeds meer aandrong naarmate de wedstrijd vorderde, werd in de 38e minuut in het zadel geholpen toen een dubieus, toegekende vrije trap op het hoofd belandde van Roy de Ruiter die zo ongehinderd de gelijkmaker kon binnenkoppen. Gezien het wedstrijdbeeld geen verassing, want de Amsterdammers lieten een timide indruk achter en kwamen pas weer in de 42e minuut enigszins dreigend voor de goal. De meest constante speler van hedenmiddag Lars Middelwijk speelde zich knap vrij en haalde verwoestend uit, maar het kunststofleer spatte uiteen op de kruising. Het laatste wapenfeit van een teleurstellende eerste helft kwam van de voet van Marc Harlaux (DFS) die in kansrijke positie naast schoot en zo kon Ajax de puntjes weer even op de i zetten in de rust.

1617dfs_aja04

Na de thee werd het voor de (meegereisde) Ajacieden er niet beter op. De thuisclub speelde wederom energiek en overrompelde Ajax binnen drie minuten. Tussen de 52e en de 55e minuut werd de Ajax-defensie tot tweemaal toe te kijk gezet. Bij de eerste goal gleed doelman Kuiper pijnlijk weg waardoor Laurens Rijnbeek een vrije schietkans kreeg die de 2-1 opleverde en bij het derde DFS doelpunt (Mike Louwaars) liet de Ajax-defensie wel heel veel steken vallen. Nee, dit was niet het Ajax van de laatste weken. Op alle vlakken was Ajax te laat en kwam simpelweg niet meer in de wedstrijd. Dat is natuurlijk ook een verdienste van de tegenstander die vanmiddag zeker niet de schoonheidsprijs wilde gaan binnenhalen.

1617dfs_aja05

Toch kwam Ajax in het laatste kwart beter in het spel zonder al teveel franje, maar het moest wel toezien hoe Rutger Worm de wedstrijd definitief had kunnen beslissen in de 77e minuut (schot net naast). Even daarna een prima mogelijkheid voor Jack van Moerkerk die in kansrijke positie in het zijnet schoot. De wedstrijd kreeg daardoor in de slotfase niet die glans waarin Ajax misschien op jacht had kunnen gaan voor de gelijkmaker. Nu bloedde de wedstrijd dood richting het einde waar Ricardo Fransberg namens Ajax nog een prima mogelijkheid kreeg.

1617dfs_aja06

Na een hoopvol begin zakte Ajax vanmiddag sinds lange tijd weer eens door het ijs. Laten we hopen dat die Ajax-trein, waar we het vorige week over hadden, snel weer uit de remise gehaald wordt. Het volgende station is immers Noordwijk en dat heeft nog een appeltje met ons te schillen !

1617dfs_aja07

Klik hier voor 103 extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

DFS – AJAX 3-1 (1-1)
Doelpunten: Reda Kharchouch 0-1 (1.), Roy de Ruiter 1-1 (38.), Laurens Rijnbeek 2-1 (53.), Mike Louwaars 3-1 (56.)
Scheidsrechter: P. Henshuijs
Toeschouwers: 350
Gele kaarten: Corné Davelaar, Laurens Rijnbeek, Rody van Osenbruggen (allen DFS), Donny van der Dussen, Roy Deken, Edwin Soenarto (allen Ajax)
Opstelling DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Laurens Rijnbeek, Rick van Walsem, Jim van Alst, Lorenzo Davids (73. Rody van Osenbruggen), Marc Harlaux, Levi Raja Boean, Rutger Worm (79. Melvin van Osenbruggen), Roy de Ruiter (90. Zefanho Kiriwenno), Mike Louwaars
Opstelling Ajax: Matthijs Kuiper, Edwin Soenarto, Joël Silooy (72. Ricardo Fransberg), Roy Deken, Lars Middelwijk, Mauro Franken, Reda Kharchouch (27. Donny van der Dussen), Stefano Seedorf, Bilal el Amrani, Stanley Akoy (54. Rowendy Schoop), Jack van Moerkerk

Media:
– Klik hier voor een verslag op HAV.
– Klik hier voor een verslag op HGV.
– Klik hier voor een verslag op VOZ.

Share

Zaterdag 2 wint ook in Veenendaal: 2-3

1617mer_aja01


Ajax 2 heeft vanmiddag moeizaam gewonnen van De Merino’s in Veenendaal. Na een 1-1 ruststand eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 2-3 overwinning.

Verslag: Rob

Op het gezellige sportpark De Groene Velden begon koploper Ajax zoals verwacht aanvallend en trok De Merino’s zich terug op eigen helft om bij balverlies van de tegenstander te counteren.
De eerste kans voor Ajax was na negen minuten spelen toen Joren vrij voor de keeper kon uithalen, maar zijn schot door de doelman tot corner verwerkt zag worden. Pas in de 16e minuut zagen we de volgende mogelijkheid: een geplaatst schot van Lammers die echter eenvoudig door de sluitpost onschadelijk gemaakt kon worden. De Ajacieden hadden moeite met het compacte spel van de Veenendalers en het was duidelijk dat een hoger tempo nodig was om doelpunten te maken.

1617mer_aja02

Die viel dan ook uit het niets aan de andere kant in de 20e minuut uit een counter (1-0) en dus was de opdracht duidelijk: nog feller in de duels, sneller spelen en balverlies beperken. Bijna kon Fransberg voor de gelijkmaker zorgen, maar zijn schot uit de draai werd geblokt, de daaropvolgende uitval van de Merino’s werd op het nippertje door Kool voor de doellijn tegen gehouden. Net toen we bang waren om met een achterstand de rust in te gaan, zette Joren zijn tegenstander met een schijnbeweging op het verkeerde been en liet de keeper kansloos (1-1).

1617mer_aja04

Na de pauze was de eerste kans voor De Merino’s, meteen gevolgd door een mogelijkheid van Wollgarten, die tegen de keeper schoot. Na 58 minuten maakte Leenen zijn opwachting na lang blessureleed en kwam in het veld voor Misiedjan. Binnen een minuut werd de middenvelder al neergelegd en de toegekende vrije trap door Kessing ging rakelings over.

1617mer_aja05

In de 62e minuut komt Ajax op 1-2 als Joren op rechts een fraaie voorzet aflevert op Wollgarten die met een hakje de bal in het doel probeert te krijgen, maar het laatste zetje is van een verdediger van Merino’s. In de 65e minuut luistert Leenen zijn rentree op met een doelpunt na een geplaatste schuiver (1-3).

1617mer_aja05

Kranenburg kwam in het veld voor de moegestreden Okay. Ook bij De Merino’s was het beste ervan af en dus was het zaak voor Ajax om de score uit te bouwen. Dat gebeurde ondanks een paar kansen niet en in blessuretijd kwam De Merino’s nog terug tot 2-3. Verder vielen geen doelpunten meer zodat Ajax weer drie punten kon bijschrijven.

Opstelling: Kool, Misiedjan, Kessing, Stoker, Lammers, Contrucci, Joren, Fransberg, Hoogland, Okay, Wollgarten.
Wissel: De Jong, Streekstra, Kranenburg, Leenen

Klik hier voor 69 extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share