Ajax wint van Sparta Nijkerk…3-1

Ruim 46 uur geleden stapten de Ajacieden van het veld in Breukelen na de verloren bekerfinale (waar we om meerdere redenen niets meer over zeggen) en stond de belangrijke wedstrijd tegen Sparta Nijkerk op het programma. Ajax heeft de punten broodnodig voor het vergaren van de derde periodetitel. Hoe fris zouden de mannen van Jorg Smeets en zijn staf zijn ?

wedstrijdbeleving door Marcel

Luttele seconden na de aftrap ontsnapte Ajax al of beter gezegd de beste doelman uit de Hoofdklasse B liet zich zien. Tot tweemaal aan toe hield Stephan Veenboer Janic Makizodila van scoren af en ook de rebound in kansrijke positie was niet besteed aan Jan Struijk namens Sparta Nijkerk. Ajax moest reageren en deed dat al in de 3e minuut toen na een overtreding op Stanley Akoy routinier Siver Abdulrahman mocht aanlegen voor een vrije trap die vervolgens via de onderkant van de lat weer het veld insprong (helaas geen doellijn technologie). Zo was de toon gezet en ontstond er een heerlijke open en frisse pot voetbal. Vooral het eerste kwartier was leuk en vermakelijk. Daarna belandde het duel in een tussenfase van vis noch vlees die pas weer in de 30e minuut een doelpoging opleverde en wel voor Janic Makizodila die op de voeten schoot van doelman Veenboer. De bal kwam vervolgens voor de voeten van Frank Heus die een kanonskogel losliet welke met een waanzinnige reflex door doelman Veenboer uit de kruising werd getikt. Je moet het gezien hebben om het te geloven !

Cedric Main stond weer in de basis

Nee, Ajax kreeg de motor moeizaam op gang en werd in de 35e minuut in het zadel geholpen toen Cedric Main de bal wilde inkoppen die Jack van Moerkerk voorgaf. De duw die hij kreeg in de rug betekende een strafschop voor Ajax. Achter de bal stond Bilal el Amrani die zijn inzet gestopt zag worden door doelman Centen, de terugspringende bal werd een prooi voor Cedric Main die wilde uithalen maar daar stak Donny van der Wal een stokje voor en zo kreeg Ajax opnieuw de kans vanaf elf meter. Van der Wal kon met rood vertrekken en de meest constante speler van Ajax dit seizoen (Edwin Soenarto) stond nu achter de bal. Hij liet doelman Centen wel kansloos (1-0). Kon Ajax gaan profiteren van een mannetje meer situatie ? Daar zag het vooralsnog niet naar uit, want in de 43e minuut was het Frank Heus na een slippertje van Glenn van Zoolingen die de 1-1 op de schoen had, maar helaas voor de oranjezwarten ging ook deze kans voorbij. Ajax mocht gaan rusten met de broze 1-0 in de pocket.

1718aja_spa02Chima Bosman in duel met Jean-Willy Mapinga

Na de thee kwam Ajax energiek uit de kleedkamer, maar deze dadendrang werd in de 55e minuut ten einde gebracht toen Jan Struijk maar net naast schoot namens Sparta. Ajax leek steeds meer de tol te moeten betalen voor de zware inspanningen van afgelopen donderdag en langzamerhand nam Sparta steeds meer het initiatief. Ajax kon alleen nog maar reageren wat het bijvoorbeeld uitstekend deed in de 66e minuut toen de kopbal van Bilal el Amrani door Mark Groenewoudt van de lijn werd gehaald. Sparta Nijkerk, dat ondanks het ondertal nog steeds geloofde in een goede afloop en streed voor iedere meter, had in de 70e minuut wederom de pech dat bij Ajax doelman Veenboer nog steeds onder de lat stond (kans Jesse Buitenhuis ). Trainer Smeets bracht het nodige verse bloed en zo zagen we Lars Middelwijk en Maurice Renger binnen de lijnen komen maar dat deed Ajax nog geen goed. Wat een lange tijd uitgesteld kon worden geschiedde toch. De gasten maakten de verdiende gelijkmaker in de 75e minuut (na een prima opgezette aanval) via Jesse Buitenhuis die van dichtbij scoorde (1-1).

1718aja_spa03Stanley Akoy scoorde vanmiddag weer eens

Donkere wolken leken zich te gaan ontwikkelen boven het zonovergoten complex, maar Ajax rechtte zijn rug mede omdat Sparta Nijkerk “va banque” ging spelen en daardoor steeds meer ruimte liet liggen waar de moegestreden Ajacieden toch nog wel raad mee wisten. Ondanks dat het duel alle kanten kon opgaan was het Ajax dat als eerste profiteerde van offensievere houding van Sparta. Het was Stanley Akoy die optimaal het rendement haalde uit een dieptepass en beheerst doelman Centen kon passeren in de 82e minuut voor de 2-1. Sparta kon nu niet anders doen dan nog meer risico nemen en daar had Ajax wel zijn antwoord op met een kans voor Lars Middelwijk die profiteerde van de geboden vrijheid. Zijn schot verdween centimeters over. Het laatste gevaar van Ajax, dat op zijn tenen de finish haalde, was een uitstekende individuele actie van Bilal el Amrani die drie man te kijk zette in de 90e minuut en dat betekende uiteindelijk de figuurlijke doodsteek voor Sparta en stond Ajax op een riante en niet verwachte 3-1.

Bilal el Amrani bracht de 3-1 op het scorebord

Door deze zege kan Ajax volgende week in Huizen, als het wint bij Zuidvogels, de derde periode winnen. Tot slot, vanmiddag was nog maar één slotzin gerechtvaardigd. Klasse mannen dat ondanks de korte rustpauze en de nodige teleurstellingen tussen donderdag en vanmiddag jullie dit nog konden opbrengen … Chapeau !

KLik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

AJAX – SPARTA NIJKERK 3-1 (1-0)
Doelpunten: 36. Edwin Soenarto (strafschop) 1-0, 75. Jesse Buitenhuis 1-1, 82. Stanley Akoy 2-1, 90. Bilal el Amrani 3-1
Scheidsrechter: dhr. M.A. de Bruijn
Toeschouwers: 200
Gele kaarten: Mohammed al Haydar en Brian Bawauh (beiden Sparta Nijkerk)
Rode kaart: Donny van der Wal (Sparta Nijkerk)
Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Chima Bosman, Siver Abdulrahman, Tim de Jong, Edwin Soenarto, Glenn van Zoolingen, Cedric Main (73. Lars Middelwijk), Jack van Moerkerk (76. Maurice Renger), Bilal el Amrani, Stanley Akoy, Ricardo Fransberg (90. Bobby Bosma)
Opstelling Sparta Nijkerk: Dani Centen, Mohammed al Haydar (65. Muhamed Dinc), Dennis van der Wal, Janic Makizodila, Frank Heus, Jesse Buitenhuis, Donny van der Wal, Jan Struijk (73. Jorrit Fiegen), Brian Bawuah, Jean-Willy Mapinga, Mark Groenewoudt

Media:
– Klik hier voor een verslag op VOZ.

Later meer.

Share

Zaterdag 2 op koers voor periodetitel

MG0C.jpg

Ajax Zaterdag 2 heeft vanmiddag gewonnen van Argon Mijdrecht 2 en blijft aan kop in de derde periode. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft het team van trainer Le Grand een voorsprong van een punt op Volendam en De Bilt en twee op Odin’59.

Ajax_zat_2_Argon_2

Verslag: Rob

Ajax begon sterk aan het duel met Argon, al na 5 minuten bereikte een kopbal van Hoogland de behendige Cijntje die deze buitenkans niet onbenut liet (1-0). In de fase hierna drong Ajax wel aan, maar tot een echte kans kwam het vooralsnog niet. Argon beperkte zich tot verdedigen en had na bijna een kwartier alleen een mogelijkheid uit een vrije schop die echter eenvoudig in de handschoenen van keeper Moen belandde.

MG0B.jpg

Na 20 minuten was het weer raak toen Van der Kuijl de diepte in werd gestuurd en de bal fraai over de doelverdediger in het net deponeerde (2-0). Tien minuten voor de pauze volgde bijna het antwoord van Argon toen een afgemeten voorzet van de flank door een speler hoog over het doel van Moen werd geschoten.
Zo was de wedstrijd duidelijk nog niet beslist, zeker niet als we het duel in Mijdrecht nog konden herinneren waar Ajax een riante voorsprong uit de vingers liet glippen.

MG0L.jpg

De eerste kans na de rust was meteen al voor Argon toen een speler de buitenspelval omzeilde, maar keeper Moen knap redde. Sowieso speelde de formatie uit Mijdrecht in de 2e helft meer de lange bal naar voren in de hoop daarmee de Ajax defensie te kunnen verrassen. Na een kwartiertje zagen we een grote mogelijkheid voor Streekstra alleen voor de keeper maar de middenvelder raakte de bal niet vol waardoor de doelverdediger van de gasten redding kon brengen.

MG0h.jpg

Na 26 minuten moest Joren aan de noodrem trekken bij een doorgebroken Argonaut en kreeg direct rood. De toegekende vrije trap kwam tegen de lat en stuiterde weer het veld in. De organisatie bij Ajax was achterin even zoek en dus moest Moen redding brengen toen twee spelers van Argon vrij op hem af kwamen.

MG0i.jpg

Ajax stond zwaar onder druk en af en toe was het kantje boord achterin, maar 5 minuten voor tijd maakte Streekstra aan alle onzekerheid einde toen de middenvelder de ruimte achter de achterhoede prima benutte voor de 3-0. Dat Argon daarna nog tot 3-1 terug kwam was meer voor de statistieken omdat Ajax de verdiende overwinning uit het vuur sleepte.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share

Zaterdag 2 wint inhaalduel bij DVVA: 2-4 !


dvva2_aja2

Verslag: Rob
Op een zeer vroeg tijdstip na Koningsdag (10:30u) moesten wij ons vandaag melden voor deze inhaalwedstrijd. Ajax kreeg erg veel kansen in de eerste helft maar onder meer Hoogland, Cijntje, Kranenburg en Streekstra kwamen niet tot scoren. DVVA beperkte zich tot de lange bal naar voren op de centrale spits, die echter regelmatig tegen een overmacht aan verdedigers moest opboksen. Zo gingen wij met een 0-0 stand rusten.

1718dvv_aja02

Na de pauze zagen we hetzelfde beeld, maar de eerste grote kans was voor de thuisclub met een bal op de paal die daarna miraculeus weer terugstuiterde in het veld en door keeper Moen gepakt kon worden. In de 55e minuut was het wel raak toen Djairin uit een voorzet raak kopte (0-1). DVVA moest nu de verdedigende stellingen verlaten en scoorde drie minuten later alweer tegen (1-1). Vlak daarna volgde alweer de 2-1 uit een hoekschop zodat binnen 5 minuten de voorsprong in een achterstand was veranderd. Cijntje werd hierna vervangen door Bosma.

1718dvv_aja03

Dit bleek een gouden wissel, want twintig minuten voor tijd wist dezelfde Bosma uit een voorzet van Djairin de gelijkmaker achter de keeper te schieten (2-2). Bijna was Streekstra hierna ook succesvol, maar dezelfde keeper keerde de bal dit keer wel. Van Damme loste Wollgarten af.

1718dvv_aja04

Acht minuten voor tijd volgde toch de voorsprong toen Jooren uit een voorzet raak kopte (2-3). Vlak voor het eindsignaal viel toch de beslissing: Djairin werd de diepte ingestuurd en liet de doelman van DVVA kansloos (2-4). Zo won Ajax voornamelijk gezien het spel in de eerste helft terecht, maar maakte de ploeg het zich na de rust onnodig moeilijk.

1718dvv_aja05

Klik hier voor nog meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share

Zwaar bevochten overwinning Ajax in Opheusden …1-2

Hoe zou Ajax de teleurstelling hebben verwerkt nu het lijkt te zijn afgehaakt voor het kampioenschap ? Deze vraag hield ons bezig in het warme Opheusden.

wedstrijdbeleving natuurlijk … door Marcel

Ajax, dat in vergelijking met vorige week Roy Deken, Zakaria el Biyar en Siver Abdulrahman om diverse redenen moest missen, begon nu niet bepaald overtuigend op het hobbelige en gortdroge grasveld. De thuisclub deed dat een stuk energieker en kreeg in de 7e minuut de eerste grote kans die meteen ook raak was. Na een prima steekbal van Mark Harlaux zette Lucien Dors de thuisclub al vroeg op voorsprong met zijn diagonale uithaal (1-0). Ajax had nog niet echt door dat de wedstrijd al begonnen was en liet zich in de 13e minuut wederom aftroeven op felheid. Het was Thijs Hendriks die ditmaal een goede mogelijkheid onbenut liet. Pas in de 19e minuut zagen we de eerste tekenen dat Ajax ook serieus meedeed. Het was Ricardo Fransberg die op weg naar het doel werd tegengehouden. De vrije trap die volgde leverde niet veel op, maar Ajax was inmiddels ook gearriveerd in het land van Flipje. Ruim een minuut later was het Jack van Moerkerk die doelman Peter Veeneman voor het eerst deed schrikken met zijn harde uithaal.

1718dfs_aja02Edwin Soenarto benutte een penalty

Het vervolg van de eerste helft kenmerkte zich nog steeds door de trage en slordige opbouw die Ajax hanteerde en door het veel pittiger veldspel van de thuisclub. Nee, de liefhebbers die hun vrije zaterdagmiddag doorbrachten op het mooie sportpark ‘t Heerenland hadden beter een ligstoel kunnen huren zodat we daarin verder konden mijmeren over een heerlijke sorbet of een koud biertje. De lome eerste 45 minuten waren nu niet bepaald besteed aan de fijnproevers onder ons en dus werd er hoopvol gekeken naar een amusantere tweede helft.

Image and video hosting by TinyPicHoogstandje van Bilal el Amrani

Nadat de eerste kans in de 54e minuut door Rutger Worm namens DFS werd overgeschoten was het de beurt aan Ajax dat veel beter aan het tweede bedrijf was begonnen. Ondanks dat veel spelers deze middag niet hun gebruikelijke vorm etaleerden waren de Amsterdammers nu feller en liepen de aanvallen ook een stuk vlotter met de nodige dreiging. Misschien was het gevolg van die betere instelling wel dat Marijn de Kler in de 57e minuut zich totaal verslikte in een onschuldige balaanname waar Cedric Main namens Ajax dankbaar van profiteerde en zo doelman Veeneman vervolgens simpel kon passeren voor de 1-1.

Cedric Main scoorde de gelijkmaker

Ajax dicteerde hierna het spelbeeld en DFS, zoals heel veel teams tegen Ajax spelen, anticipeerde. De prima intenties die Ajax had werden al in de 63e minuut voor de tweede keer beloond. Het moet gezegd worden dat ook ditmaal Ajax alle medewerking kreeg van DFS, want nadat Kenneth Misa-Danso zijn vrije trap richting de penaltystip stuurde werd Tim de Jong wel heel opzichtig beet gepakt zodat de scheidsrechter van dienst niets anders kon doen dan Ajax een strafschop te geven. De meest stabiele speler binnen de Ajax-selectie, Edwin Soenarto, mocht aanleggen voor dit buitenkansje die hij dankbaar omzette in een 1-2 voorsprong.

1718dfs_aja03Chima Bosman werkt zich in het zweet

Het beste was er inmiddels wel van af bij DFS. Niet dat de thuisclub was afgeschreven, maar Ajax kon steeds meer zijn eigen stempel drukken op dit duel en dat bewees invaller Bilal el Amrani in de 75e minuut toen hij maar net overkopte na een prima voorzet van Cedric Main. Net toen we dachten dat Ajax alles onder controle leek te hebben liet Kenneth Misa-Danso zich even gaan en verkocht Marijn de Kler een klein tikkie. Volgens scheidsrechter Hensgens was dit natrappen en dus kreeg Misa-Danso direct rood. Het was hierna met nog ruim een kwartier te spelen weer alle hens aan dek voor Ajax, dat op deze manier zijn opponent weer alle hoop en energie gaf om er een slotoffensief tegen aan te gooien. Met name Remy Raterink en Alex Scheffer werden gezocht met lange ballen en zo vierde opportunisme hoogtij in de Betuwe. Toch kon Ajax misschien wel in de 86e minuut het duel beslissen, want na een prima actie van Lars Middelwijk werd er overduidelijk hands gemaakt binnen de beruchte lijnen.

Image and video hosting by TinyPicKenneth Misa-Danso krijgt een rode kaart

Ajax moest nog even alle zeilen bijzetten en het bracht Bryan Bran om het DFS-gevaar te neutraliseren. Het tiental van Ajax hield dapper stand ondanks een aantal hachelijke situaties waar zelfs doelman Peter Veeneman fungeerde als extra spits in de slotseconden. Met enig fortuin werden de drie punten opgehaald en mochten we dankbaar zijn dat de thuisclub niet doordrukte in de eerste helft. Ajax toonde toch karakter in de tweede helft en deed zo het wedstrijdbeeld kantelen en dat mag worden beschouwd als een groot compliment. De strijd om de 3e periodetitel ligt nog geheel open voor Ajax. De competitie krijgt pas op 12 mei een vervolg (thuis tegen Sparta Nijkerk), maar a.s. woensdag wacht de halve finale van de districtsbeker tegen JOS/Watergraafsmeer waar een grote stap genomen kan worden om een prijs te pakken.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

DFS – AJAX 1-2 (1-0)
Doelpunten: 8. Luciën Dors 1-0, 57. Cedric Main 1-1, 64. Edwin Soenarto (strafschop) 1-2
Scheidsrechters: dhr. R. Hensgens
Toeschouwers: 315
Gele kaarten: Rick van Walsem (DFS), Glenn van Zoolingen (Ajax)
Rode kaart: Kenneth Misa-Danso (Ajax)
Opstelling DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen (79. Remy Raterink), Corné Davelaar, Rick van Walsem , Marijn de Kler, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Thijs Hendriks, Rutger Worm, Luciën Dors (81. Alex Scheffer), Levi Raja Boean (59. Noë Bokila)
Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Tim de Jong, Edwin Soenarto, Lars Middelwijk, Jake Wollgarten, Jack van Moerkerk (72. Bilal el Amrani), Glenn van Zoolingen , Chima Bosman, Cedric Main (85. Bryan Bran), Ricardo Fransberg (90. Celso Uhlenbeek), Kenneth Misa-Danso

Media:
– Klik hier voor het verslag van DFS.
– Klik hier voor een verslag op VOZ.

Later meer.

Share

Zaterdag 2 speelt gelijk in Veenendaal: 0-0

Image and video hosting by TinyPic

Verslag: Chelsea ten Oever

Het is een prachtige blauwe dag in Veenendaal en als de aftrap begint om 12.30 uur is het vooral Ajax dat gretig is en veel minuten maakt op de helft van de tegenstander. In de 12’ klapt de enkel van een DOVO-speler dubbel en moet hiervoor direct gewisseld worden. Halverwege de eerste helft is het voornamelijk de hitte die iedereen de baas is en dat valt ook te zien aan het baltempo.

De eerste helft is het voornamelijk Bobby en Regilio die net niet dodelijk genoeg zijn en de bal naast en over weten te schieten. Rico is een doorgebroken speler nog net te slim af door op het laatste moment de bal voor de voeten van de tegenstander op 11 meter van het doel weg te tikken.

2de helft is voornamelijk Ajax wat opnieuw domineert maar het wil allemaal opnieuw niet lukken. Steekballen, kopballen en verre afstandsschoten worden of doorzien of uit de kruising door de doelman van DOVO eruit gevist. In de 74’ wordt DOVO vanuit een buitenspelpositie gevaarlijk. Helaas wordt dit genegeerd door scheidsrechter Pijlman waardoor Tijs geen keus meer had dan een tackle in te zetten binnen de 16 meter. De beste man zag hier een penalty en het was DOVO dat op voorsprong had kunnen komen. Wil het niet dat de bal hard op de paal werd geschoten waardoor het uiteindelijk 0-0 is gebleven. AFC Ajax II keert met 1 punt terug in de bus naar Amsterdam.

Wissel: 78’ Bobby 9 – Cijntje 17

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Video:

Share

Zaterdag 2 wint ook thuis van Zuidvogels 2: 3-1

1718aja_zui02

Nadat de uitwedstrijd vlak na de winterstop in Huizen al werd gewonnen, stapten de Ajacieden vanmiddag ook in de thuiswedstrijd met drie punten van het veld: na 90 minuten stond het 3-1.

1718aja_zui01

Verslag: Rob

In tegenstelling tot genoemde heenwedstrijd in Huizen begon Ajax 2 dit keer wel scherp en al na 3 minuten kon Slager een fraaie voorzet van Wollgarten achter keeper Schaap schieten (1-0). Bijna was het vlak daarna weer raak toen wederom Wollgarten kon voorzetten en Main en Van der Kuijl de reflexen van de Huizense doelman testten.

1718aja_zui03

Pas na 20 minuten zagen we het eerste moment van Zuidvogels toen een speler rakelings naast schoot. Het antwoord van de thuisclub kwam een paar minuten later toen Joren een voorzet van Main niet tussen de palen mikte. Zo bleef het een duel dat beide kanten op kon gaan, hoewel Ajax duidelijk de bovenliggende partij was.

1718aja_zui04

Tien minuten voor de rust werd de voorsprong uitgebouwd toen C. Uhlenbeek een voorzet van Main achter keeper Schaap knalde (2-0). Bijna gooide aanvoerder Hoogland de wedstrijd helemaal op slot, maar zijn inzet vlak voor de pauze ging huizenhoog over en ook een hard schot van C. Uhlenbeej kon keeper Schaap dit keer niet verrassen. Rechtsvoor Main was wel succesvol: na een mooie solo wist hij luttele seconden voor het fluitsignaal de ruststand op 3-0 te brengen.

1718aja_zui05

Na de pauze zagen wij R. Uhlenbeek in het veld voor Main en Stoker voor Bran. Ajax kon in eerste instantie maar moeilijk in kansrijke positie komen en moest ook rekening houden met de venijnige counters van de Huizenaren. Hoogland kreeg een grote kans uit een hoekschop, maar zijn inzet ging weer over. Bosma verving Slager en Djairi kwam in her veld voor Van der Kuijl. Ook R. Uhlenbeek was daarna niet succesvol toen zijn poging over de lat scheerde. De rechtsbuiten leverde even later nog wel een mooie voorzet af waar Bosma echter net niet bij kon. Wollgarten verliet het veld voor Wilhelm en zo was coach Le Grand door zijn wisselmogelijkheden heen.

Uit een wat gemakkelijk door scheidsrechter Maas gegeven penalty scoorde Van Dijk de eretreffer voor Zuidvogels (3-1). Na een fraaie combinatie tussen Djairin en C. Uhlenbeek kon Bosma vlak voor tijd uithalen, maar zijn inzet kon gekeerd worden. De laatste kans was voor Zuidvogels, maar ook deze ging er niet in en zo won Ajax Zaterdag 2 weer een duel in de strijd om de 3e periode.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share

Ajax wint weer van Urk: 4-0

1718aja_urk01


Na de overtuigende zeges met klinkende cijfers in Huizen afgelopen week in competitie en beker was het in de namiddag op sportpark de Toekomst andere koek. Het stugge Urk was onze tegenstander en gezien het aantal uit supporters dat uit het vissersdorp was meegekomen mogen we gerust zeggen dat Ajax een veredelde uitwedstrijd speelde.

wedstrijdbeleving door Marcel

Image and video hosting by TinyPic

Na een gelijkopgaande start waarin Ajax tot tweemaal aan toe in kansrijke positie faalde (Fransberg en Misa-Danso) kreeg Ajax in de 14e minuut een wat goedkope penalty om de score te openen nadat Kenneth Misa-Danso licht werd beetgepakt. De man in vorm Ricardo Fransberg schoot de penalty te makkelijk in de hoek waar doelman Koffeman om moest lachen. Het was voor Ajax het signaal om nog energieker het duel aan te pakken en met andermaal snel en fris combinatievoetbal nam het verdiend de leiding zo’n tien minuten later. Nu scoorde wel Ricardo Fransberg met een prima geplaatste kopstoot na een voorzet van Kenneth Misa-Danso (1-0).

1718aja_urk02


Ajax etaleerde inmiddels weer het voetbal dat we in de laatste wedstrijden ook mochten aanschouwen namelijk lekker fris en overtuigend. De bezoekers, die overigens met fair voetbal loerde op hun kansen in de omschakeling, deden dat bij vlagen met verve. Eenmaal voor de goal gekomen werd of niet de vrije man gevonden of de uitstekende Ajax-defensie greep op tijd in. Zo waren de talrijke supporters getuige van een open duel waarin Ajax meer voetbalinhoud had, maar waarbij de blauwhemden niet mochten worden onderschat.

1718aja_urk03

Het was dus voor Ajax zaak om het duel na rust snel te beslissen en dat geschiedde ook vandaag weer. Bij de eerste goede aanval na rust (50e minuut) was het Zakaria el Biyar die bijna doelman Koffeman te vlug af was, maar de ingreep belandde voor de voeten van Ricardo Fransberg die de bal controleerde en vervolgens hard en hoog binnen schoot (2-0). Ajax leek vervolgens wat meer te gaan leunen en zo zagen we vervolgens een spelbeeld waarin Urk wat vaker de bal mocht hebben. Het was echter weinig echt dreigend werd voor de goal.

1718aja_urk04

Het duel kabbelde voort. Ajax controleerde, maar was ook minder dominant. Pas in de 74e minuut leefde het duel weer wat op en opnieuw etaleerde Ajax zijn kunsten in dodelijke efficiëntie. De met tomeloze inzet spelende Jack van Moerkerk, die samen met Glenn van Zoolingen veel vuil werk opknapte, stuurde na een prima interceptie op het middenveld Zakaria el Biyar weg die vervolgens met een geplaatst schot de 3-0 liet aantekenen. Ajax liet dus ook nu weer in de vroege avond zien dat het opeens wel kan toeslaan en een wedstrijd kan beslissen.

1718aja_urk05

De slotfase werd door Ajax uiterst professioneel uitgespeeld en het team van Jorg Smeets begint zo langzamerhand steeds meer zelfvertrouwen en volwassenheid uit te stralen met een voorhoede die elkaar steeds makelijker begint te vinden. Dat het in de slotfase nog 4-0 werd door invaller Tim de Jong (die wel heel veel vrijheid kreeg en vervolgens vanaf twintig meter hard uithaalde) zou misschien bij bezoekers van TT pagina 894 de indruk gewekt hebben dat Urk werd weggespeeld, maar dat was niet het geval. De Amsterdammers waren vanavond weer vlijmscherp voor de goal met name in de tweede helft waar bijna een 100 % score werd behaald uit de kansen.

1718aja_urk06

In zeven dagen tijd dertien keer scoren en geen tegengoals krijgen en overtuigend voetbal spelen … het lijkt erop dat we nog mooie en vooral spannende weken in het verschiet hebben liggen. Volgend weekend gaan we op bezoek bij het verrassende NSC Nijkerk dat Excelsior ‘31 vandaag een flinke oorwassing gaf. We kunnen weer aan de bak echter wel met vertrouwen !

1718aja_urk07

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

AJAX – URK
Doelpunten: 1-0 Ricardo Fransberg (26.), 2-0 Ricardo Fransberg (50.), 3-0 Zakaria el Biyar (74.), 4-0 Tim de Jong (90.)
Scheidsrechter: Mevr. S. Shukrula
Toeschouwers: 250
Gele kaarten: Edwin Soenarto (Ajax), Dick Hakvoort (Urk)
Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Chima Bosman, Siver Abdulrahman, Roy Deken, Edwin Soenarto, Glenn van Zoolingen, Jack van Moerkerk, Kenneth Misa-Danso (77. Cedric Main), Ricardo Fransberg, Zakaria el Biyar, Stanley Akoy (83. Tim de Jong)
Opstelling Urk: Cornelis Koffeman, Klaas Kramer, Lucas Nagel, Hessel Snoek (80. Pieter Brands), Dick Hakvoort, Jelle de Boer (67. Klaas Romkes), Marinus Snoek, Riekelt Nentjes, Gerrit Tol, Bennie Dunnink (79. Maarten Dijkhuizen), Riekelt Jan Brands

Media:
– Klik hier voor een verslag op de site van Urk.
– Klik hier voor een verslag op HAV.
– Klik hier voor een verslag op VOZ.

Share

Zaterdag 2 pakt volle buit in Spakenburg

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Verslag: Rob

In een fantasieopstelling begon Ajax 2 vanmiddag de uitwedstrijd onder leiding van scheidsrechter Schram tegen laagvlieger Spakenburg. Afgezien van een blessuregeval voor Streekstra en een mogelijkheid voor de thuisclub viel er in eerste instantie nog weinig te melden. Ajax was de bovenliggende partij, maar kon vooralsnog weinig echte kansen creeeren.

Image and video hosting by TinyPic

Dat veranderde toen C. Uhlenbeek in de 13e minuut de bal pasklaar kreeg aangespeeld door Middelwijk, maar naast schoot, even later gevolgd door een poging van Van der Streek die over het doel ging. Spakenburg kon hier vooralsnog weinig tegenover stellen, tot na 20 minuten toen uit een vrije trap de bal tegen de lat werd geschoten waarna de bal voor de lijn weer het veld in stuiterde.
Vijf minuten later kwam Ajax op voorsprong toen Main zijn tegenstander in de luren legde en fraai de 0-1 aantekende. Bijna was de voorsprong even later alweer verspeeld maar keeper Moen reageerde bekwaam op een schot van de Spakenburgse spits. Dit bleek een belangrijke redding, want in plaats van 1-1 werd het net na het half uur 0-2 toen Main niet zelfzuchtig was maar de bal gunde aan Slager die verwoestend kon uithalen.

Image and video hosting by TinyPic

Bijna gaf de spits weer een assist, maar Streekstra wist de voorzet niet genoeg te drukken en schoot over. Zo verzuimde Ajax de wedstrijd al voor rust op slot te gooien. Vlak voor het fluitsignaal kregen De Blauwen nog een kopkans die naast ging en claimde Main tevergeefs een penalty. Zo gingen wij de rust in met een terechte voorsprong, maar wel in de wetenschap dat de noodzaak er was om deze na de pauze uit te bouwen.

Image and video hosting by TinyPic

Na de thee zagen wij R. Uhlenbeek voor Main in het veld. De eerste mogelijkheid was uit een dood spel moment, maar Bran kon net niet bij de bal. Spakenburg drong wat meer aan en zo kreeg Ajax meer ruimte: na 7 minuten volgde de volgende mogelijkheid voor C. Uhlenbeek die echter de Spakenburgse keeper op zijn weg vond. Even later was het wel prijs aan de andere kant toen na een fraaie steekpass de Spakenburgse spits door Bran niet meer achterhaald kon worden en fraai in de verre hoek raak schoot (1-2).

Image and video hosting by TinyPic

Bijna bracht Middelwijk de marge weer op twee maar na een fraaie solo schoot de verdediger wild naast. Ook Spakenburg dacht te scoren, de poging strandde echter op de vuisten van Moen. Bran werd vervangen door Joren en te Vrede kwam in het veld voor Wollgarten. In de consternatie na de wissels was de concentratie bij de thuisclub even weg en bijna profiteerde Streekstra maar zijn inzet werd tenauwernood gekeerd door een verdediger.

Image and video hosting by TinyPic

Beide ploegen gingen voor de winst, het spel golfde op en neer en aan de twee kanten konden we grote kansen noteren. Cijntje verving Slager om te proberen nog meer gebruik te maken van de ruimte die Spakenburg wegga f. Een kwartier voor tijd volgde de 1-3 na een combinatie tussen de broers Uhlenbeek waarna Celso de bal uiteindelijk langs de keeper schoof. Bosma kwam in het veld voor Streekstra. Tien minuten voor tijd volgde de genadeklap toen Cijntje de 1-4 binnen schoof.

Image and video hosting by TinyPic

Ajax had de drie punten binnen en kon nu simpel het duel uitspelen. Vlak voor tijd zorgde Cijntje zelfs nog voor de 1-5. Zo wist de ploeg van trainer Le Grand weer drie punten aan het totaal toe voegen en mogen wij spreken van een prima reeks en staat bovenaan in de 3e periode.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share

districtsbeker: Ajax bereikt halve finale na zege op Zuidvogels

Met een brede grijns betrad Ajax voor de tweede keer binnen drie dagen de gemeentegrens van Huizen om het ditmaal op te nemen tegen de buurman. Afgelopen zaterdag werd een ruime zege behaald op de plaatselijke SV, maar een bekerwedstrijd is andere koek. Zuidvogels had daarnaast nog een appeltje te schillen na de uitschakeling vorig seizoen in deze districtsbeker tegen ons. Ajax was derhalve gewaarschuwd, maar was ook op z’n “qui vive” denkende aan vorig seizoen toen de kwartfinale het eindstation bleek (Purmersteijn uit 2-0 verlies).

Wedstrijdbeleving: Marcel

De start van de Amsterdammers (wedstrijd stond onder leiding van oud-prof scheidsrechter Roelof Luinge) was ondanks de opgedane dosis zelfvertrouwen gewoonweg niet scherp genoeg. Het gedreven team van Juan Fernandez Coto startte fris en scherp en Ajax mocht niet mopperen in de 10e minuut toen Niels van der Zaal zijn kopbal door doelman Jan Ziere overgetikt zag worden. De corner die volgde schampte daarna zelfs nog de lat. Na ruim 20 minuten spelen ontdeed Ajax zich van de te slappe start en trok het stukje bij beetje het duel naar zich toe. De eerste tekenen van herstel zagen we in de 24e minuut toen Kenneth Misa-Danso op de lat schoot.


1718zui_aja-bek05

Vijf minuten later, na goed voorbereidend werk van Jack van Moerkerk, was het weer Misa-Danso die maar ternauwernood het doel miste. Het overwicht dat Ajax steeds meer kreeg werd uitbetaald in de 35e minuut. Het kreeg de handen op elkaar nadat Zakaria el Biyar Kenneth Misa-Danso wegstuurde die vervolgens met een messcherpe voorzet Ricardo Fransberg liet scoren (0-1). Ajax had de regie, maar moest waken voor de frisse aanvallen van het dappere Zuidvogels dat wederom via Niels van der Zaal vlak voor rust dicht bij de 1-1 was.

1718zui_aja-bek01

Deze pot was nog niet gespeeld en dus was het zaak voor Ajax om in de tweede helft snel orde op zaken te stellen en dat geschiedde in de 47e minuut en hoe ! De ontketende Ricardo Fransberg (die zijn draai helemaal gevonden lijkt te hebben) bediende voor de goal Kenneth Misa-Danso die met een bekeken hakbal achter het standbeen de 0-2 scoorde. Ajax was los en, met respect geschreven, Zuidvogels fungeerde steeds meer als figurant op het feestje wat Ajax aan het creëeren was.

1718zui_aja-bek04

Nadat in de 52e minuut doelman Mol nog redding kon brengen op de schuiver van de onnavolgbare Kenneth Misa-Danso, kreeg Ajax in de 60e minuut wederom de handen van vriend en vijand op elkaar toen Jack van Moerkerk Ricardo Fransberg wegstuurde. Zijn voorzet werd perfect afgerond door de herboren Zakaria el Biyar (0-3). De intercity uit Amsterdam denderde door. Opnieuw was Frank Mol stopper toen hij een poeier van Stanley Akoy onschadelijk wist te maken in de 65e minuut. Het was echter uitstel van executie. Ajax zette een fluwelen aanval op die zou leidden tot de 0-4. Het waren Zakaria el Biyar (voorzet) en Kenneth Misa-Danso (maker van het doelpunt) die aan de basis stonden van deze eclatante voorsprong.

1718zui_aja-bek02

Zuidvogels, dat zo goed aan dit duel begonnen was, vreesde onder de voet gelopen te worden maar Ajax hielp een handje mee door in het restant van de wedstrijd overmoedig te worden waardoor prachtige aanvallen en kansen stierven in schoonheid. Zo waren invallers Lars Middelwijk en Maurice Renger nog dicht bij meer Ajax treffers. De klok tikte richting het eindsignaal en Zuidvogels had de focus al lang op de burenruzie van aanstaande zaterdag tegen Huizen. Ajax tankte andermaal een hele grote slok zelfvertrouwen voor het slot van de competitie en voor de halve finale van de beker. Zou het venijn dan toch in de staart van dit seizoen zitten ? Wie Ajax 180 minuten aan het werk zag in Huizen kijkt nu al reikhalzend naar het volgende duel uit en dat is een hele lastige. Urk komt zaterdag op bezoek en verkeert ook in bloedvorm. Alle reden om te komen kijken als er wordt afgetrapt om 17:00 uur. Voor nu even genieten van het bereiken van de laatste vier en het ticket voor de voorronde van de landelijke KNVB-Beker volgend seizoen.

1718zui_aja-bek03

Media:
– Klik hier voor het verslag op de site van Zuidvogels.
– Klik hier voor het verslag op HAV.
– Klik hier voor het verslag op VOZ.

ZUIDVOGELS – AJAX 0-4 (0-1)
Doelpunten: 0-1 Ricardo Fransberg (35.), 0-2 Kenneth Misa-Danso (48.), 0-3 Zakaria el Biyar (60.), 0-4 Kenneth Misa-Danso (69.)
Scheidsrechter: Dhr. R. Luinge
Opstelling Zuidvogels: Frank Mol, Stephan Campbell, Michiel Foppen, Tim Horsmeijer, Robbert Janssen, Ricardo Tat, Nichel de Wit, Hidde van Erkel, Jaap Jong, Niels van der Zaal (59. Steve Promes), Wouter van den Berg (59. Jerghinio Sahadewsing)
Opstelling Ajax: Jan Ziere, Chima Bosman, Siver Abdulrahman, Tim de Jong, Edwin Soenarto, Glenn van Zoolingen (70. Maurice Renger), Zakaria el Biyar, Jack van Moerkerk, Ricardo Fransberg, Stanley Akoy, Kenneth Misa-Danso

Share

Zaterdag 2 wint weer!

1718aja_swi01

Ajax Zaterdag 2 heeft vanmiddag op het eigen sportpark De Toekomst goede zaken gedaan tegen Swift 2. Na een eerste helft met veel kansen voor de thuisploeg stond het bij rust ‘slechts’ 2-0, waarna na de pauze de doelpuntenmachine van Ajax weer op gang kwam. Swift was alleen nog een eretreffer gegund. Door dit resultaat verlaat de ploeg van trainer Le Grand definitief de gevarenzone en kan zelfs weer omhoog kijken.

1718aja_swi02

1718aja_swi03

Share