KNVB-BEKER 1e ronde: AJAX (za) – FC UTRECHT

Vanavond speelt Ajax om 19:45 uur in de eerste ronde van de KNVB-Beker in de Johan Cruyff ArenA tegen de profs van FC Utrecht. Een geweldig affiche voor onze mannen ! Kom ze steunen en koop kaarten !

Klik hier voor het volledige programma van de eerste ronde.

Klik hier en hier voor een voorbeschouwing van FC Utrecht.

Klik hier en hier voor een interview met Lars Middelwijk.

Klik hier voor een interview met Edwin Soenarto.

Klik hier voor een interview met Stefano Seedorf.

Share

Ruime driepunter voor Ajax in Apeldoorn … 2-6 !

Met de eerste driepunter op zak (na de “gestolen” overwinning in Staphorst) werd er met vertrouwen afgereisd naar het mooie sportpark Orderbos in de Veluwse bossen. Daar wachtte vanmiddag csv Apeldoorn.

CSV_Apeldoorn-_Ajax_zat.am

wedstrijdbeleving en foto’s (met de smartphone !) van Marcel

Direct vanaf het eerste fluitsignaal gingen de Amsterdammers uit van eigen kracht. In dit stadium van de competitie is het immers nog nauwelijks mogelijk om je tegenstander echt goed in te kunnen schatten. Ajax was scherp, nam het heft in handen. Dat werd al vroeg uitbetaald want in de 6e minuut was het, na een prima onderschepping van Berry van ’t Land, Kenneth Misa-Danso die diagonaal uithaalde voor de 0-1. Het bekeken “balletje-opzij” van Bilal el Amrani was hierbij van cruciaal belang. Als we de openingsfase moeten samenvatten dan past er maar één woord bij … gretigheid. Alle goede bedoelingen ten spijt, de thuisclub kreeg geen poot aan de grond en moest lijdzaam toezien hoe Ajax heerste en dicteerde.

In de 15e minuut was Ajax dicht de 0-2. Na een goed genomen corner kopte Glenn van Zoolingen de bal in de verre hoek waar doelman Patrick Jansen ternauwernood bij kon, maar de rebound werd vervolgens weer bijna binnengekopt door onze gedreven aanvoerder Berry van ’t Land. Even later was de thuisclub in de buurt van Ajax-doelman Veenboer die attent moest reageren na te laconiek uitverdedigen van zijn medespelers. Daar weer opvolgend had Ajax een passend antwoord klaar, want na opnieuw goed drukzetten kwam de bal terecht bij Stanley Akoy die zich knap vrij speelde en uithaalde voor de 0-2. Ajax, dat met volle overtuiging speelde, wilde meer en dat kreeg het bijna ook in de 25e minuut toen een fraaie vrije trap van Berry van ’t Land uit de hoek werd geranseld door de uitstekend spelende doelman Jansen. Na een zeer overtuigend eerste half uur van Ajax zagen we daarna zo nu en toch wat momenten van onzorgvuldigheid in het spel komen. De tot dan aan toe povere thuisclub profiteerde optimaal van één van dit soort momenten, want in de 37e minuut was het Steven van Es die dankbaar profiteerde na slordig uitverdedigen aan Ajax zijde (1-2). Ruim een minuut later had Ajax weer zijn antwoord direct klaarliggen. De prima spelende Stanley Akoy bracht de marge weer op twee na een vlot lopende aanval (1-3). Zo smoorde Ajax al snel de eventuele hoop van Apeldoorn dat dit duel misschien zou gaan kantelen.

Na de pauze ging de thuisclub richting de “Balkonside” spelen en dus was scherpte geboden zodat de vlam niet in de pan kon slaan. Ajax snoerde al in de 47e minuut de monden van deze fanatieke aanhang, want na een prima aanval via Kenneth Misa-Danso was het Bilal el Amrani die net niet zijn grote teen tegen de bal kon krijgen voor de anders waarschijnlijke 1-4.

Ajax kwam werkelijk uitstekend uit de kleedkamer. Twee minuten hierna was het doelman Patrick Jansen die zijn ploeg andermaal op de been hield na schoten van Zakaria el Biyar en in de rebound van Stanley Akoy. Blijkbaar had de thuisclub nog steeds geen passend antwoord om de gretige Ajacieden te bestrijden en als het dan ook nog zo slap uitverdedigd als in de 55e minuut dan wordt “goed” voetballen wel heel lastig. Stanley Akoy wist wel raad met dit buitenkansje. Zijn onderschepping kwam terecht bij Zakaria el Biyar die onder doelman Jansen de 1-4 binnenschoof. Na een zorgeloos eerste kwartier in de tweede helft kwam Ajax’ grootste vijand om de hoek kijken namelijk die van de voortdurende momenten van nonchalance of concentratieverlies. Het mocht blij zijn dat Sander Krijns daar niet van profiteerde in de 61e minuut.

Het duel belandde in een fase dat het voetbal niet meer zo fraai was. Zonder enige vorm van dreiging kon Apeldoorn weer even op adem komen en zich misschien opladen voor een eindsprint. De opmaat hiervoor zagen we in de 71e minuut toen na een cornerbal Jesse Perdon ongehinderd mocht binnenkoppen voor de 2-4. Zou het dan toch nog lastig worden ? Het antwoord volgde snel en was nee. Typerend voor het spel van de gastheer van hedenmiddag was het onthutsend zwakke uitverdedigen in de 73e minuut waar Kenneth Misa Danso van profiteerde. Zo kreeg de vleugelaanvaller, die weer helemaal thuis is bij Ajax, de unieke gelegenheid om simpel de 2-5 binnen te schieten.

In de resterende speeltijd konden we vervolgens maar één conclusie trekken en die was dat Ajax te weinig gebruik maakte van de geboden ruimte. Apeldoorn had namelijk allang met de witte vlag gewapperd. Het slotakkoord, in een wedstrijd die eigenlijk nooit een wedstrijd is geworden, was voor invaller Mike van ’ t Land die in de 85e minuut op randje zestienmeter verwoestend uithaalde in de bovenhoek voor de ongekende weelde van 2-6.

Ajax mocht tevreden zijn. Het spel was bij vlagen zeer attractief en het heeft negentig minuten lang zijn wil opgelegd aan een tegenstander die vanmiddag Ajax geen strobreed in de weg legde. Apeldoorn kon, in tegenstelling tot Staphorst en Genemuiden, Ajax ook fysiek niet bestrijden. Tel daarbij het surplus aan technisch vermogen bij op aan Amsterdamse zijde en de grote, zeker niet geflatteerde uitslag is grotendeels verklaard. Toch moet Ajax waakzaam blijven en mag het zich geen zand in de ogen laten gooien, want onze eerst volgende tegenstander FC Utrecht zal genadeloos iedere vorm van onoplettendheid en nonchalance afstraffen aanstaande woensdag in de Johan Cruyff Arena.

csv APELDOORN – AJAX 2-6 (1-3)
Doelpunten:
0-1 Kenneth Misa-Danso (6.)
0-2 Stanley Akoy (22.)
1-2 Steven van Es (38.)
1-3 Stanley Akoy (39.)
1-4 Zakaria el Biyar (56.)
2-4 Jesse Perdon (73.)
2-5 Kenneth Misa-Danso (75.)
2-6 Mike van ’t Land (86.)
Scheidsrechter: dhr. T de Gast
Toeschouwers: 600
Gele kaarten: Rob Diderik, Maikel Lange, Charlie van der Hulst en Steven van Es (allen Apeldoorn)
Opstelling csv Apeldoorn: Patrick Jansen, Melvin Bresser, Joost Krijns, Maarten Boeve, Sander Krijns, Steven van Es, Rob Diderik, Jesse Hartgers (69. Bruce Schotman), Charlie van der Hulst (46. Jesse Perdon), Jeremy Jonker (46. Jamarro Diks), Maikel Lange
Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Edwin Soenarto, Tim de Jong, Glenn van Zoolingen, Lars Middelwijk, Stanley Akoy (75. Stefano Seedorf), Berry van ’t Land (66. Mike van ’t Land), Jack van Moerkerk, Zakaria el Biyar, Bilal el Amrani, Kenneth Misa-Danso (79. Bobby Bosma)

ps: Onze huisfotograaf Rob was deze wedstrijd afwezig

MEDIA:
– Klik hier voor een samenvatting.
– Klik hier voor een verslag en foto’s op de website van csv Apeldoorn.
– Klik hier voor een verslag op VOZ.

Share

Uitslagen zaterdag 16 september

Dinsdag 12 september:

districtsbeker: Ajax 2- Hoofddorp zat.1 5-0

Zaterdag 16 september:

Hoofdklasse B:
csv APELDOORN – AJAX 2-6


Vriendschappelijk:
Ajax 2 – SVMM zat.1 3-1

Districtsbeker:
Elinkwijk 2 – Ajax 3 AFGELAST
Ajax vet. (35+) – FC Breukelen vet. (35+) 2-1

Klassieke Veteranen:
Kampong – Ajax AFGELAST


Share

Knappe zege Ajax in Staphorst … 2-3

1718sta_aja01
Na de valse start van Ajax tegen Genemuiden stond het eerste uitduel op het programma. Ajax ging de degens kruizen met een “onbekende” tegenstander namelijk vv Staphorst. Het zijn voor zowel spelers als supporters de eerste kilometers buiten de Amsterdamse stadsgrenzen van de in totaal kleine 2500.

Wedstrijdbeleving van Marcel

1718sta_aja03

Op het werkelijk fantastische sportpark Het Noorderslag was voetballen vanmiddag absoluut geen straf. Het veld lag er als een biljartlaken bij en aan amusement vooraf geen gebrek. Zou het voetballende gedeelte net zo veel amusement opleveren ? De thuisclub dacht daar inderdaad wel zo over. Als een komeet denderde de formatie van trainer Jan Vlap uit de startblokken en zo werd Ajax al snel onder zware druk gezet. Binnen een tijdsbestek van zeven minuten had de thuisploeg al twee levensgrote kansen gehad via Martijn Brakke en Mike Reuvers (redding op de doellijn van Glenn v. Zoolingen) en ook Heine Uuldriks liet in de 11e minuut Ajax ontsnappen. Het eerste kwartier had Ajax dus met kunst en vliegwerk overleefd, maar daarna kwam het wel zelf geleidelijk aan voetballen toe. Al snel bleek zo dat de defensie van Staphorst bij die spaarzame uitvallen niet het beste gedeelte van het team was. Het eerste gevaar van Ajax kwam via Jack van Moerkerk die doelman Oosterhof testte waarna de rebound door Zakaria el Biyar net over werd geschoten. Niet veel later was het opeens wel raak na wederom een snelle aanval. Deze werd ingeleid door Zakaria el Biyar die in het zestienmetergebied de inkomende Berry van ’t Land zag staan. De captain schoot hard en hoog de 0-1 in de touwen.

1718sta_aja02

Ajax moest daarna alle zeilen bijzetten om de continue dreiging van de thuisploeg te keren, maar in de uitstekende momenten van omschakeling was het wel steeds dreigend. Zo ook in de 25e minuut toen Staphorst dacht dat scheidsrechter Wijma zou gaan fluiten voor een blessurebehandeling. Ajax voetbalde door en de bal kwam vervolgens terecht bij Stanley Akoy die zich vrij rommelde in het strafschopgebied. Met een zacht rollertje bracht hij (een tikkeltje geflatteerd) de 0-2 op het scorebord. Het rendement aan Amsterdamse zijde was zo optimaal verzorgd ook al had de thuisploeg grote delen van de eerste helft het initiatief en de druk op de kwetsbare, onrustige Ajax-defensie. Staphorst kon echter niet het juiste gaatje vinden om Ajax echt pijn te doen. Na driekwartier boeiend voetbal in een hoog tempo kon Ajax opgelucht terugkijken op een uitstekend verlopen eerste gedeelte waar het met wat geluk op de been bleef en optimaal profiteerde op de juiste momenten.

1718sta_aja04

Na rust zou het ongetwijfeld gaan stormen en dus moest die aansluitingstreffer zo lang mogelijk worden uitgesteld, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Wederom kwam de thuisclub fanatiek en gedreven voor de dag. Reinier Crediet was met zijn halve volley in de 50e minuut dicht bij de 1-2. De Ajax-defensie piepte en kraakte bij vlagen aan alle kanten waar Edwin Soenarto vanmiddag de absolute uitblinker was en waar de routine van Siver Abdulrahman en de geblesseerde Roy Deken node gemist werden. Toch moesten de Amsterdammers in de 59e minuut gaan vrezen toen een aangeschoten handsbal tot strafschop werd gebombardeerd. De uitstekend keepende Stephan Veenboer wist de inzet van Martijn Brakke te keren en ook de rebound was niet besteed aan Uuldriks. Het duel golfde op en neer.

1718sta_aja05

Ajax kreeg mogelijkheden via bijvoorbeeld weer Zakaria el Biyar die een veradelijk schot afleverde, maar het moest capituleren in de 62e minuut toen Mike Reuvers over het uitgestoken been van Lars Middelwijk viel na overigens een tackle op de bal. Ditmaal werd de penalty onberispelijk binnen geschoten door Heine Uuldriks (1-2) en Ajax moest nu opletten voor nog meer druk. Nadat het even later een ouderwetse scrimmage had overleefd was het in de daarop volgende tegenaanval wederom dodelijk effectief. Bilal el Amrani liet een harde pegel los op doelman Rene Oosterhof en net toen Kenneth Misa-Danso de rebound wilde binnenschieten werd hij van achteren gehaakt. Nu mocht Ajax een strafschop nemen die bijna vanzelfsprekend door Bilal el Amrani werd binnen geschoten 1-3.

1718sta_aja06

Ajax had weer wat lucht en met wat meer geluk en overzicht hadden de Amsterdammers het kunnen uitspelen, maar omdat de genadeklap uitbleef was er nog steeds hoop voor Staphorst. Die hoop werd bevestigd in de 74e minuut en omgezet in een doelpunt toen Heine Uuldriks eerder bij de bal was dan doelman Veenboer (2-3). Zo was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd.

1718sta_aja07

De Ajacieden moesten de mouwen flink gaan opstropen voor het laatste kwartier. Door het aanstekelijk enthousiasme verloor Staphorst echter vaak het overzicht op de beslissende momenten en zo kon Ajax regelmatig ontsnappen en weer even ademhalen. In de slotfase, met heel veel blessuretijd, groeide doelman Veenboer uit tot de sta in de weg en hield zo Ajax in leven. De redding op de kopbal van kwelgeest Heine Uuldriks was zeker het vermelden waard. Met een enorme dosis wilskracht wist Ajax uiteindelijk de zwaar bevochten en eerste drie punten over de streep te trekken. We doen Staphorst echter tekort als we zouden zeggen dat de zege verdiend was. Desondanks en in de wetenschap dat volgend weekend alweer een uitduel op het programma staat (csv Apeldoorn) waren deze punten zeer welkom en zo kan Ajax rustig verder gaan bouwen. Met de mentaliteit zit het in ieder geval wel snor !

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

STAPHORST – AJAX 2-3 (0-2)

Doelpunten:
0-1 Berry van ’t Land (19.)
0-2 Stanley Akoy (25.)
1-2 Heine Uuldriks (pen. 64.)
1-3 Bilal el Amrani (pen. 67.)
2-3 Heine Uuldriks (74.)

Scheidsrechter: dhr. R. Wijma
Toeschouwers: 600
Gele kaarten: Glenn van Zoolingen en Berry van ’t Land (beiden Ajax)

Opstellingen
Staphorst: Rene Oosterhof, Frank van der Burg, Ewald Koster (66. Remon Kroes), Mark Veldmate, Lars Heuvelman (46.Reinier Crediet), Dennis Rosink, Rob Mijnheer, Mark Schra (73. William de Boer), Martijn Brakke, Heine Uuldriks, Mike Reuvers
Ajax: Stephan Veenboer, Edwin Soenarto, Glenn van Zoolingen, Tim de Jong, Lars Middelwijk, Berry van ’t Land, Zakaria el Biyar (85. Ricardo Fransberg), Jack van Moerkerk, Stanley Akoy (70. Stefano Seedorf), Bilal el Amrani, Kenneth Misa-Danso

Media:
– Klik hier voor het verslag van Staphorst
– Klik hier voor de samenvatting.
– Klik hier voor interview na afloop met o.a. trainer Jorg Smeets
– Klik hier voor een verslag van de Meppeler Courant.
– Klik hier voor een verslag in De Stentor.

Share

Zaterdag 2 wint ook tweede bekerduel

1718vvc_aja01

Ajax zaterdag 2 heeft vanmiddag ook zijn tweede bekerduel gewonnen. In Nieuw Vennep werd het bij zaterdag-derdeklasser FC VVC 0-1. Het doelpunt kwam van Celso Uhlenbeek.

Verslag: Andre

IMG-20170909-_WA0000

Het eerste kwartier speelde Ajax wat onwennig op het schitterende echte gras van VVC uit Nieuw Vennep, maar daarna was het éénrichtingsverkeer naar het doel van VVC dat getraind wordt door oud-Ajacied Rini van Roon. Soeremly te Vrede zorgde voor het eerste gevaar. Zijn schot ging voorlangs.

IMG-20170909-_WA0003

Bij een van de spaarzame uitvallen van VVC moest Ajax doelman Roosblad handelend optreden. Na 24 minuten spelen kopte Tijs Ernest uit een corner hard richting doel van VVC. De bal werd van de doellijn weggewerkt. Kort voor het rustsignaal stoomde Jake Wollgarten op en zijn strakke voorzet werd door Celso Uhlenbeek binnen gelopen (0-1).

IMG-20170909-_WA0006

In de 2e helft had VVC de bus voor het eigen strafschopgebied geparkeerd. Manolito Joren ging in de 50e minuut op avontuur, zijn solo eindigde met een schot op de lat. Tien minuten later ontsnapte de VVC-doelman aan een rode kaart nadat hij Cedric Main onderuit haalde en even later brulde heel VVC om een strafschop na een vermeende handsbal. Ook dat ontging de scheidsrechter echter, die nog wel Danny Streekstra op de bon slingerde wegens protesteren na de zoveelste aanslag op zijn ledematen.

IMG-20170909-_WA0007

Aanvoerder Mathijs Stoker was nog dicht bij de 0-2, maar zijn volley werd met de benen gestopt door de VVC-doelman. De thuisploeg nam genoegen met de kleine nederlaag en Ajax vond het wel best. Het kan zich a.s. dinsdagavond tegen Hoofddorp plaatsen voor de volgende bekerronde.

IMG-20170909-_WA0005

Opstelling Ajax: Roosblad, Joren, Stoker, Ernest, Wollgarten, Streekstra, R.Ulhenbeek, te Vrede, C.Uhlenbeek, Djairin, Kranenburg.
Wissels: Main, van Damme, v/d Kuijl.

IMG-20170909-_WA0004

IMG-20170909-_WA0008

IMG-20170909-_WA0009

Foto’s: Gerco

– Klik hier voor een verslag op Voetbal in Haarlem.
– Klik hier voor mooie foto’s van FC VVC.

Share

Valse start Ajax tegen Genemuiden … 1-2

Bilal el Amrani zette Ajax op voorsprong

Na weken van voorbereiden (met o.a. twee uitstekende resultaten in de KNVB-beker) stond er in deze eerste competitiewedstrijd in de Hoofdklasse B een interessant affiche op het programma tegen Genemuiden. Twee teams met veel aspiraties en dus was de vraag waar ze stonden.

Ajax_zat.am.-_SC_Genemuiden

wedstrijdbeleving van Marcel

De start was niet overtuigend van Ajax en Genemuiden nam direct het initiatief, maar in de 11e minuut kwam er abrupt een keerzijde in het wedstrijdbeeld toen een laconieke terugspeelbal werd opgepikt door Bilal el Amrani die het cadeau dankbaar uitpakte voor de 1-0. Het fysieke, tot dan toe rommelige duel kwam zo tot leven. Ajax ging duidelijk zijn steentje bijdragen, maar moest alert blijven bij de omschakeling van de groen-witte brigade zoals in de 17e minuut toen Anne van der Kolk (speler van Jong Ajax in 2005-2006) zijn schot gepakt zag worden door doelman Stephan Veenboer.

Tim de Jong stond weer in de basis

Al snel bleek dat beide teams elkaar veel gunden, want met name in verdedigend opzicht werden aan weerskanten enorm veel fouten gemaakt. Iets waar Ajax bijna van profiteerde in de 21e minuut, maar doelman Albert Flier kon erger voorkomen bij een inzet van Bilal el Amrani. Het duel bleef een onvoorspelbaar karakter hebben. Ajax voetbalde zich zo nu en dan uitstekend door de defensie van Genemuiden die kwetsbaar bleek. Na een half uur had Ajax de marge moeten vergroten toen Bilal el Amrani een niet te missen kopkans kreeg. Helaas faalde de maker van de enige goal tot dan toe.
1718aja_gen08Jack van Moerkerk

Twee minuten later interpreteerde scheidsrechter Timmer een aangeschoten handsbal als niet opzettelijk en zo ontsnapte Ajax aan een strafschop. Over de eerste 45 minuten gezien had Ajax een licht overwicht, moest het letten op de speldenprikken van Genemuiden maar vielen met name de vele slordigheden meer op dan het oogstrelende voetbal. Zou Ajax zich in de vingers hebben gesneden was de vraag na de eerste 45 minuten ?
Hoogstandje van Mike van ’t Land

Het vervolg was namelijk meteen voor de bezoekers. Genemuiden nam nadrukkelijk het initiatief en drong Ajax naar achteren met als gevolg een prima mogelijkheid voor Frank Kuurman. Pas na ruim een kwartier was daar weer enig teken van leven van Ajax toen Jack van Moerkerk na een mooie aanval dreigend op doel schoot, maar het was al duidelijk dat Ajax te weinig bracht in het tweede gedeelte van dit levendige duel. Was het een bewuste keuze om meer naar achteren te leunen of dwong de tegenstander Ajax daartoe ? De gelijkmaker hing wel in de lucht en zo geschiedde in de 71e minuut toen een diagonaal schot van Omar Kavak in de verre hoek belandde (1-1). Waar Ajax in de eerste helft de tanden liet zien zo liet het zich in de tweede helft het kaas van het brood eten. Duels werden verloren en de grip op het duel was allang weg en daar wisten onze gasten wel raad mee, want de passie en bevlogenheid droop ervan af.
1718aja_gen05Zakaria el Biyar

De slotfase kwam in zicht en daar ging het helemaal mis. In de 76e minuut kreeg Ajax een terechte strafschop tegen toen de ongelukkig spelende Tim de Jong zijn tegenstander over het knietje legde. Omar Kavak scoorde beheerst 1-2, zijn tweede. Hiermee was de ellende nog niet verdwenen, want vijf minuten later moest invaller Cerilio Cijntje met direct rood van het veld nadat hij zijn tackle te laat had ingezet. Gek genoeg perste Ajax nog alle energie uit de tenen, maar dichterbij dan een vrije trap van Berry van ’t Land kwamen de Amsterdammers niet meer. Het mocht zelfs doelman Veenboer dankbaar zijn dat Joran Pot niet de 1-3 scoorde.
1718aja_gen06Lars Middelwijk is zijn tegenstander te snel af

Zo ging helaas de ouverture van dit seizoen verloren waar met name op basis van een overtuigende eerste helft meer in had gezeten. Het blijft echter wel een issue als het gaat om Ajax en kansen creëren en deze vervolgens ook te benutten. Vanmiddag werd eens te meer pijnlijk duidelijk dat duels anders door je tegenstander beslist gaan worden. Hopelijk trekt Jorg Smeets met zijn staf de juiste conclusies en wordt er keihard gewerkt in aanloop naar eerherstel en hopelijk de eerste punten volgend weekend in Staphorst.
1718aja_gen07
Coach Jorg Smeets zag zijn team niet winnen

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

AJAX – GENEMUIDEN 1-2 (1-0)

Doelpunten:
1-0 Bilal el Amrani (11.)
1-1 Omar Kavak (72.)
1-2 Omar Kavak (77. pen.)
Scheidsrechter: dhr. L. Timmer
Toeschouwers: 250
Gele kaarten: Berry van ’t Land, Stephan Veenboer en Lars Middelwijk (allen Ajax), Rick Doorn (Genemuiden)
Rode kaart: Cerillio Cijntje (Ajax)

Opstellingen
Ajax: Stephan Veenboer, Edwin Soenarto, Tim de Jong, Lars Middelwijk, Mike van ’t Land, Berry van ’t Land, Zaccarya el Biyar (74. Cerillio Cijntje), Jack van Moerkerk (86. Stefano Seedorf), Stanley Akoy, Bilal el Amrani, Kenneth Misa-Danso
Genemuiden: Albert Flier, Matthias Breman, Dirk Muis, Roelof de Jong, Robert Boes (90. Ramon Beens), Anne van der Kolk, Omar Kavak, Jacco Riemens, Rick Doorn (78. Erik Rotman), Frank Kuurman (61. Simon Eenkhoorn), Joran Pot

Media:
– KLik hier voor een verslag op de site van Genemuiden
– Klik hier voor een verslag op Genemuiden Actueel
– Klik hier voor een verslag op VOZ
– Klik hier voor een verslag op De Stentor

Later meer.

Share

Zaterdag 2 verplettert RKAVIC in beker

1718aja_rka01

Ajax Zaterdag 2 is in de beker prima van start gegaan. Tegen vierdeklasser RKAVIC uit Amstelveen werd het na een 6-0 ruststand uiteindelijk 13-0.

Zat.2-_RKAVIC

Verslag: Andre & Rob

In de eerste wedstrijd voor de beker liet Ajax er duidelijk geen (kunst)gras over groeien, want vanaf de aftrap greep het RKAVIC bij de keel en dat resulteerde na 7 seconden met een schot van Main op de lat bij de doelman van de bezoekers. Nog geen 5 minuten later moest een verdediger zijn doelman assisteren door een inzet van Fransberg van de doellijn te halen. Het bleek slechts uitstel van executie. Te Vrede ging in de 8e minuut goed door tot de achterlijn, zijn trekbal belandde bij Fransberg en de spits maakte de 1-0 met een intikkertje.

1718aja_rka02

Na 15 minuten stuurde te Vrede Kranenburg weg. De linkerspits trok naar binnen, omspeelde twee tegenstanders en verraste de doelman met een schot met zijn chocoladebeen in de korte hoek (2-0). Weer twee minuten later moest de doelman het derde doelpunt uit het net halen, gemaakt door Fransberg na knap voorbereidend werk van Main. Even later trof Main zelf het doel na een knappe voorzet van Kranenburg (4-0). Het was inmiddels kat en muis binnen het strafschopgebied van de wanhopige Amstelveense tegenstander en een één-tweetje tussen Main en Kranenburg betekende 5-0. In de 36e minuut onderschepte v/d Kuijl de bal en stelde Main in staat de 6-0 aan te tekenen. Het was dat Ajax slordig was in de afwerking anders waren de dubbele cijfers al voor het rustsignaal bereikt.

1718aja_rka04

Na de pauze zagen wij Van Damme en R. Uhlenbeek in het veld. Vanaf de aftrap ging Ajax verder waar het voor rust gebleven was en al snel zagen we kansen voor Fransberg en Streekstra. In de 55e minuut was het wel raak toen Te Vrede de bal panklaar gaf op Fransberg die beheerst voor 7-0 zorgde. Even spartelde RKAVIC nog tegen met een uitval die keeper Roosblad kon pareren, maar een paar minuten later kon Van Damme uit een voorzet van alweer Te Vrede raak koppen (8-0). De verdediger kon naar hartelust opkomen aan de zijlijn en stelde Fransberg even later weer in staat te scoren (9-0).

1718aja_rka05

Joren moest daarna aangeslagen het veld verlaten en voor hem kwam C. Uhlenbeek. Hierna regende het weer kansen, maar stond het vizier aanvankelijk niet op scherp tot een kwartier voor tijd toen C. Uhlenbeek een afgeslagen bal kon intikken (10-0). Twee minuten later werd het zelfs dubbele cijfers toen Van der Kuijl van afstand scoorde (11-0).

1718aja_rka03

Tien minuten voor tijd dacht RKAVIC tegen te scoren maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In plaats daarvan werd het een paar minuten later 12-0 toen Celso Uhlenbeek zijn broer Rio de treffer gunde. Even later volgde zelfs het dozijn toen Djairin na een vlotlopende aanval de bal in de verre hoek schoot (13-0). Zo won Ajax 2 de eerste serieuze wedstrijd overtuigend. Volgende week wacht VVC in Nieuw Vennep opnieuw voor de beker.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling Ajax: Yassin Roosblad, Manolito Joren, Mathijs Stoker, Tijs Ernest, Soeremly te Vrede, Danny Streekstra, Cedric Main, Patrick van der Kuijl, Ricardo Fransberg, Shaquille Djairin, Regilio Kranenburg.

Wissels: Dalian van Damme, Rio Uhlenbeek, Celso Uhlenbeek.

Video:

Later meer.

Share