Ajax flikt het weer met z’n tienen … 2-3 zege bij Argon

In de bestuurskamer smaakte voor de wedstrijd de koffie met feestelijk gebak, vanwege het 60-jarig huwelijk van de oud-voorzitter van Argon, prima. Dank hiervoor nogmaals. Zo zoet als deze lekkernij was, zo zoet was ook de overwinning van vorige week op Ter Leede. Zelfs dagen erna nog. Je zou bijna denken dat trainer Smeets geen langdurige peptalk nodig had als hij zijn selectie maar wees op die memorabele negentig minuten met tien man in Sassenheim.

wedstrijdbeleving van Marcel

Toch was zeker de openingsfase er een van een collectieve lamlendigheid. Zowel de thuisclub maar zeker ook Ajax hadden moeite om de schwung te pakken te krijgen. Argon, dat vorige week Hoek declasseerde, was in de eerste twintig minuten de bovenliggende partij en ondertussen bleef Ajax maar moeite houden om het ritme te vinden. Het gaf nog niet thuis en de gedreven Argonauten hadden daarentegen al wat waarschuwingen afgegeven via Wouter Winters en Lorenzo Zorn. Na ruim een half uur spelen mochten we zowaar een uitstekende Ajax aanval noteren. Het was Reda Kharchouch die de bal mee gaf aan de opkomende Lars Middelwijk die vervolgens de achterlijn haalde. Via een listig overstapje van Bilal el Amrani kwam de bal terecht bij Stanly Akoy die vervolgens hard uithaalde voor de verassende 0-1.


Stanley Akoy maakte de openingstreffer

Ajax leek daardoor beter in de wedstrijd te geraken, maar scheidsrechter de Bruijn zette rigoureus een streep door deze opleving, want in de 36e minuut bestrafte hij Jack van Moerkerk met direct rood toen hij Jesse van Nieuwkerk net buiten het strafschopgebied aan zijn shirt vastpakte. Wederom moest Ajax de mouwen opstropen en met tien man proberen de klus te klaren. Tot aan de rust wist Ajax vrij eenvoudig te overleven en kon het terugkijken op een 100 % score van één kans één doelpunt.


Reda Kharchouch in duel met onder meer Wilco Krimp

In de rust zijn er ongetwijfeld vele puntjes op de welbekende i gezet, maar Ajax kon zijn plannen reeds na twee minuten overboord gooien toen Ian van Otterlo van dichtbij scoorde (1-1). Kon Ajax de mentale veerkracht vinden om weer als een team te gaan voetballen ? Dat bleek van wel, want nog geen zes minuten later was het een prima individuele actie van Bilal el Amrani die de 1-2 betekende. Ondanks de voorsprong kon Ajax maar moeizaam de regie overnemen. Argon had de meeste dreiging in zijn spel met name als er over de vleugels werd opgebouwd. Toch werden er relatief weinig echte kansen gecreëerd. Ajax hield dapper stand en loerde op de bevliegingen van onder meer Reda Kharchouch. Maar ondanks de vele goede bedoelingen was het vanmiddag te pover aanvallend gezien. Argon werd voor zijn ijver beloond in de 71e minuut toen Ian van Otterlo de bal panklaar legde voor invaller Syrano Morrison. Hij scoorde de gelijkmaker (2-2).


Mauro Franken in duel

Zou Ajax nu bezwijken ? In een week tijd voor de tweede keer een huzarenstukje uithalen was misschien iets teveel gevraagd. Het was ook afhankelijk van de individuele kwaliteiten van Bilal el Amrani, Stanley Akoy en Reda Kharchouch. De tijd tikte weg en Argon, dat steeds meer begon te geloven in een goed resultaat, maakte evenals Ter Leede vorige week nu zelf kennis met de mentale veerkracht van Ajax. Waar menigeen een logische voorsprong van Argon verwachtte waren het weer de Amsterdammers die mochten juichen. In de 83e minuut was het Reda Kharchouch die de bal onderschepte en direct speelde op Stanley Akoy die vervolgens bij de achterlijn de bal voortrok op Bilal el Amrani. Uit een moeilijke hoek wist hij opnieuw te scoren (2-3). Dit tot uitzinnige vreugde in het Amsterdamse kamp.


Ajax kon vanmiddag drie keer juichen

Hierna leek de koek op bij de thuisclub, kon Ajax de rijen sluiten en andermaal op zeer professionele wijze het duel gaan controleren. Het dappere Argon moest zelfs lijdzaam toezien hoe Reda Kharchouch in blessuretijd op weg was naar de 2-4, maar zijn technisch begaafde schot eindigde op de onderkant van de lat. Zo werd Argon gespaard voor een misschien anders te hoog opgelopen nederlaag.


Donny van der Dussen viel na rust in

Als de geschiedenisboeken geschreven gaan worden zal deze wedstrijd absoluut niet de boeken in gaan vanwege het hoogstaande voetbal, maar wel krijgen de letters een gouden randje als het opnieuw gaat over de onverzettelijkheid die Ajax ten toon spreidde. Na deze zege is zelfs een plek in de nacompetitie met wat geluk weer haalbaar. Zeker als het inhaalduel met Zwaluwen volgende week wordt omgezet in drie punten. We gaan het zien en voor u beschrijven.

KLik hier voor veel meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

ARGON – AJAX 2-3 (0-1)
Dolepunten: 31. Stanley Akoy 0-1, 47. Ian van Otterlo 1-1, 54. Bilal el Amrani 1-2, 71. Syrano Morrison 2-2, 83. Bilal el Amrani 2-3
Scheidsrechter: M.A. de Bruijn
Toeschouwers: 350
Gele kaart: Jasper Werkhoven (Argon)
Rode kaart: Jack van Moerkerk (Ajax)
Opstelling Argon: Romero Antonioli, Wouter Winters (63. Jordly Petronia), Wilco Krimp, Floris Mulder, Arnoud Schonis, Lorenzo Zorn (63. Syrano Morrison), Joey van Ede (87. Reshad Haidari), Jasper Werkhoven, Jesse van Nieuwkerk, Ian van Otterlo, Jesse Stange
Opstelling Ajax: Rolf Hazelaar, Jake Wollgarten, Edwin Soenario, Donaldo Sanches Silva, Lars Middelwijk, Mauro Franken, Reda Kharchouch, Jack van Moerkerk, Bilal el Amrani, Stanley Akoy (87. Siver Abdulrahman), Ricardo Fransberg

Media:
– Klik hier voor een verslag op VOZ
– Klik hier voor een verslag op HAV

Share

Zaterdag 2 blijft koploper na zege op Huizen

0KA2.jpg

Ajax heeft vanmiddag op het eigen kunstgras de vieze smaak van de 4-0 nederlaag tegen stadsgenoot WV-HEDW 2 kunnen wegpoetsen door tegen middenmoter Huizen 2 met 2-0 te winnen. De doelpunten werden gedeeld over beide helften en gemaakt door verdedigers Kessing en Lammers.

Ajax zat.2-Huizen 2

Verslag: Rob

Nadat Ajax twee uitwedstrijden op minder geweldig grasvelden speelde, was het nu weer het vertrouwde kunstgras op de Toekomst waar het Ajax spel toch beter tot z’n recht komt. En dat zagen we al na 2 minuten toen na goed samenspel op het middenveld Huizen een vrije trap moest weggeven welke door Kranenburg fraai werd genomen maar keeper Hermans kon de bal over het doel tikken. Hierna vertoonde Huizen zich vaker in het strafschopgebied van doelman Kool die ook regelmatig in actie moest komen.

0KAj.jpg

Hierna volgte een fase waarin Ajax en Huizen grossierden in balverlies wat het kijkspel niet ten goede kwam. Langzamerhand pakte Ajax weer de regie in de wedstrijd, zonder nog echt tot kansen te komen. Na 20 minuten greep coach Le Grand al in en bracht Schoenaker voor Doorson. Hierna kreeg de ploeg enkele kansen via Kranenburg, Contrucci en Heij, maar de keeper stond in de weg of het vizier niet op scherp.

0Kln.jpg

Net na een half uur spelen was het wel raak toen Kessing uit een corner van Kranenburg raak kopte (1-0). Zo werd het goede spel van de fase ervoor eindelijk beloond. Helaas kon Ajax in de minuten die volgden niet verder doordrukken omdat het spel regelmatig stil lag voor blessurebehandelingen aan de kant van Huizen. Vlak voor rust had Joren de 2-0 op z’n schoen na een slim steekballetje van Heij, maar de mee opgekomen verdediger schoot tegen de paal. Zo ging Ajax met een krappe 1-0 voorsprong rusten en was de conclusie dat de ploeg in de tweede helft wel iets beter moest presteren.

0KA5.jpg

Het was echter Huizen dat goed uit de startblokken kwam en doelman Kool tot een katachtige redding dwong door een inzet over de lat te tikken. Ook Ajax kreeg een grote kans toen Karadag een schot kon lossen dat de keeper in twee keer pas klemvast kreeg. Joren verliet het veld voor Hoogland waardoor Lammers naar zijn positie op rechtsachter verhuisde. Toch kwam de aanvoerder regelmatig mee naar voren en in de 17e minuut na rust vuurde hij een schot af dat rakelings over ging. Ook een speler van Huizen was dicht bij een doelpunt toen hij uit een verre ingooi de bal op de bovenkant van de lat tikte.

0KA3.jpg

Zo was duidelijk dat Ajax met vuur speelde en nog een doelpunt voor een gerust gevoel zou zorgen. Streekstra kwam in het veld voor Karadag. Een kwartier voor tijd had Heij de 2-0 op z’n schoen nadat Kranenburg hem in het strafschopgebied aanspeelde, maar net naast schoot. Hierna was het ook Contrucci die de andere paal raakte. Vijf minuten voor tijd wordt het alsnog 2-0 toen Kranenburg binnen de zestienmeter gevloerd werd en Lammers de toegekende strafschop snoeihard in schoot. Hierna was het verzet van Huizen gebroken en lieten de Amsterdamners na de stand op te hogen, maar dat zou iets teveel van het goede geweest zijn.

0Klx.jpg

Zo won Ajax het duel uiteindelijk verdiend en revancheerde de ploeg zich voor de smakelijke nederlaag van vorige week. Doordat ook Spakenburg en Volendam van respectievelijk SVL en GVVV wonnen, blijft de stand aan kop in de Reserve Hoofdklasse A gelijk.

0Klg.jpg

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling: Kool, Silooy, Kessing, Stoker, Joren, Doorson, Contrucci, Karadag, Heij, Lammers, Kranenburg.
Wissel: Kuiper, Schoenaker, Hoogland, Streekstra

Share

Dubbel programma pakt goed uit voor Veteranen (35+)

Afgelopen donderdagavond stond voor de Ajax veteranen (35+) de inhaalwedstrijd tegen Alliance ’22 op het programma. Dat betekent doorgaans een lastige wedstrijd en dat werd het dan ook. Na eerst twee keer goed te zijn weggekomen kwam Ajax op een 1-0 voorsprong door een prachtige vrije trap van Rubin van der Veen.

Na rust was het opnieuw een prachtige vrije trap. Dit keer genomen door Dennis Husers en raak geschoten (2-0). Nadat Alliance ’22 iets had terug gedaan (2-1) maakte Ajax, na een mooi opgezette aanval vanuit het centrum, de 3-1 (Lenny Macnack) en vlak hierna zelfs 4-1 (Kwong Steinrath). Ajax kende zo een prima generale voor de zware uitwedstrijd tegen Koninklijke HFC twee dagen later.

Door het afstaan van spelers aan andere teams i.v.m. blessures (o.a. Stephan Lee, Dave Hogendorp, Dennis Husers, Samuelsson De Carvalho Mello, Mervin Groenhart en Remco Worst) aan de zaterdag 3 en Maikel Schats en Giovanni Frankel aan de zaterdag 5, had Ajax een kleine groep tot zijn beschikking.

De mannen van trainer Jan Buskermolen begonnen heel sterk en speelde het eerste half uur fantastisch. De Haarlemmers kwamen nauwelijks aan voetballen toe en Ajax kreeg kansen na mooie aanvallen. Een zo’n aanval werd afgerond door Lenny Macnack (0-1). Door een penalty werd het na 35 minuten spelen 1-1, maar zelfs dat deerde Ajax niet. Het was de goed spelende Johnny Bakarbessy die niet veel later de dik verdiende 1-2 op het scorebord kon zetten, gevolgd door opnieuw een doelpunt van Macnack die zo voor de ruststand zorgde (1-3).

Kort na rust speelt Henk Schulz sportief de bal terug na een blessure. In plaats de bal gewoon over de zijlijn te trappen schiet hij deze door het midden naar de middellijn waar een speler van HFC staat. Uit de aanval die hierop ontstaat weet de Koninklijke de aansluitingstreffer te scoren (2-3). Toch raakten de Veteranen niet van slag. Ara Heuvel, die op aangeven van Schulz, weet zelfs de 2-4 aan te tekenen. Dit bleek de genadeklap te zijn, want in de minuten die resteerden was het doelpuntenmachine Paul Burgers die na zijn invalbeurt nog tweemaal wist te scoren. Eindstand derhalve 2-6.

De derde helft was heel gezellig in de kantine waar de hapjes en drankjes goed werden genuttigd. Nog gezelliger werd het toen Ajax te horen kreeg dat concurrent ZOB gelijk blijkt te hebben gespeeld tegen Zuidoost United (1-1). Ajax is zo de nieuwe en trotse koploper.

Uitblinker was vandaag zonder twijfel Alain Wagijo terwijl ook doelman Marco Ruitenbeek, die vroeg in de wedstrijd een lichte blessure opliep maar toch doorspeelde, zijn mannetje stond in het doel.

Ajax gaat zich opmaken voor het komend weekend waar een wedstrijd in Nijmegen tegen oud-NEC op het programma staat en NEC – Ajax zal gaan bezoeken.

Tekst: Henk Schulz

Share

Ajax 5 opnieuw de baas in Utrecht

Ajax 5 keerde afgelopen zaterdag terug op de plek waar het allemaal begon. Onze Old Heroes maakte namelijk hun klassieke veteranen competitie debuut vorig seizoen op bezoek bij de god van de Batavieren, beter bekend onder de naam Hercules. Het werd vorig seizoen een prachtig debuut eindigend in een eclatante 1-5 zege. De kersverse keizers van Mokum hadden vorige week het blazoen weer keurig opgepoetst en wilde ook deze middag laten zien dat de Old Heroes nog steeds de ploeg is waarvoor Hercules geen maat op staat. Geen kapsones onzer kant, maar de woorden afgelopen seizoen van onze zeer gewaardeerde gastheer van heden middag.

Het begon meteen voortvarend. Na vijf minuten schoot Lloyd de Meza, met een halve punter buitenkant schoen vanaf de linkerkant, uit een onmogelijke hoek raak in de verre kruising. Volgens Lloyd “een bewussie” … de rest van de selectie dacht van niet. Gelukkig is de pen machtiger dan de mening van velen en om de woorden van de legendarische Hugo Walker te gebruiken “De Meza komt dat schot ! DE MEZAAAAA! WAT EEN SCHITTERENDE GOAL … Oh Oh Oh! prachtig !”. Na deze vliegende start zette Hercules daar als antwoord goed combinatiespel tegenover tot aan het zestienmetergebied. Elke hoge voorzet die daarop volgde werd echter door Giovanni Frankel en Paul Michielsen goed weggewerkt. Met Giovanni is meteen een van de drie gastspelers van de Ajax Veteranen (35+) genoemd. De andere twee waren Maikel Schats en Oscar Keuter die de troepen kwamen versterken. Klasse mannen. Na een minuut of dertig spelen viel de 0-2. De twee centrale Hercules-verdedigers van 1 meter 90 gaan onder de loepzuivere pass van Tino Tabak door en Schats kopt (!) de bal in, maar tegen de lat. In de rebound weet hij hem alsnog in het doel te werken. Met een verdiende 0-2 ruststand wordt de thee genuttigd.

Na de rust de nodige wissels en al vrij snel valt de 0-3. Een afvallende bal weet Alex Liefhebber met wiskundige precisie met de punt van schoen bij Lloyd de Meza te krijgen en die schiet hem droog in de linkerbovenhoek. De 1-3 hierna valt eigenlijk uit het niets. Een voorzet vanaf rechts wordt door iedereen gemist en bij de tweede paal vakkundig tegendraads in de hoek gekopt en daarop is onze keeper Ramon de Ridder kansloos. Zo’n heiligschennis laat Alex niet op zich zitten en maakt vrij snel hierna de 1-4. Alex Liefhebber krijgt de bal op een meter of twintig van het doel vanaf rechts van Marcus Keane, draait open en schiet de bal vervolgens in de verre kruising. Hugo Walker had in deze fase van de wedstrijd al hele volksstammen doof gekregen met zijn mondelinge bewieroking. Wat een voetbalgenot ! Nog was de koek niet op. Een kwartier voor tijd heeft Alex de mooiste als laatste bewaard. Na een steekpass van Nicky van Kampen neemt hij de bal aan in de zestienmeter en stift de bal over de uitkomende keeper voor een Bergkampiaanse 1-5. Dit bleek tevens de eindstand.

Evenals vorig seizoen een prachtige 1-5 overwinning. Hercules uit begint voor Ajax 5 als Feyenoord thuis van ons vlaggeschip te voelen. Van te voren lijkt het spannend, maar na afloop is er de gebruikelijke overwinning door heerlijk spel en prachtige doelpunten.

Tekst: Paul (met dank aan Alex Liefhebber)

Share

Ajax met tien man te sterk voor Ter Leede

1617ter_aja00

ter leede-Ajax zat.1

Er is al heel veel gezegd de afgelopen weken over de gigantische dip waar Ajax in is terecht gekomen. Trainer Jorg Smeets is dan ook een niet te benijden man. Tel daarbij op dat in de aanloop naar dit duel drie spelers geblesseerd moesten afhaken (Abdulrahman, Seedorf en Bosma) en de gemoedstoestand van een ieder met een roodwit hart is daarmee meteen verklaard.

1617ter_aja05Mauro Franken stond vanmiddag in de basis

wedstrijdbeleving van Marcel

Direct vanaf het eerste fluitsignaal leek het erop dat Ajax opnieuw diep door het stof moest gaan. De intenties die de thuisclub had logen er niet om en meteen bij de eerste aanval bezweek de Ajax-defensie bijna, maar doelman Rolf Hazelaar wist te redden op het schot van Jeffrey Bok. Ajax was amper bekomen van het wervelende begin van Ter Leede of de volgende donkere wolken pakten zich samen in Sassenheim. In de 6e minuut ontsnapte Vincent Ammerlaan aan de aandacht van Roy Deken. Deken kon de behendige aanvaller vervolgens alleen maar stoppen middels een overtreding. Scheidsrechter de Gast gaf direct een rode kaart terwijl er toch diverse medespelers nog in de buurt waren. Trainer Smeets haalde nog net niet zelf de bus van het parkeerterrein om alvast naar huis te gaan, want wie gaf er vanaf nu nog 1 Eurocent voor de Amsterdammers ? Maar er gebeurde iets wat velen niet voor mogelijk hadden gehouden. De Ajacieden leken een enorm portie doping toegediend te hebben gekregen die z’n weergave niet kende. Ajax toonde karakter en werd nog eens extra geholpen doordat de eerste goede aanval meteen bekroond werd met een doelpunt. Het was Reda Kharchouch die in de 10e minuut hard op doel schoot. Zijn schot was kennelijk zo hard dat doelman Constantin pas achter de doellijn de bal klemvast kreeg (0-1).

1617ter_aja01Reda Kharchouch maakte de belangrijke eerste treffer

Natuurlijk was het antwoord daar van Ter Leede, maar Rolf Hazelaar hield andermaal Jeffrey Bok van scoren af in de 17e minuut. Zo bleef Ajax in leven en kon het zelfs de offensieve dadendrang van de thuisclub beantwoorden met goed veldspel. Kansen kwamen er ook. In de 19e minuut bijvoorbeeld toen wederom Reda Kharchouch doelman Constantin op zijn pad vond. Het heerlijke en levendige duel vloog voorbij, waarbij doelman Hazelaar uitgroeide tot kwelgeest van Ter Leede. Ook Vincent Ammerlaan hield hij in de 25e minuut van scoren af. Het leek er wel op dat de thuisclub zich geen raad wist met het mannetje meer. Het veelvuldige balbezit leidde gek genoeg niet tot die dreiging die je wel zou verwachten van een team dat nog strijd om de titel. Ajax kon sterk gegroepeerd loeren op de counter waar Reda Kharchouch de grootste handenbinder was voor de defensie van Ter Leede. Vlak voor rust was Ter Leede nog dicht bij de gelijkmaker via Marc de Kruys maar ook hem lukte het niet te scoren. Conclusie na de eerste helft: De onverzettelijkheid die Ajax ten toon spreidde was hartverwarmend, maar kon de tweede helft waarschijnlijk geen standhouden.

1617ter_aja02Bilal el Amrani is Jonathan Robertson te snel af

Na rust werd de druk groter en dus was het te hopen dat onze mannen zo lang mogelijk de nul wisten te houden. Dat scenario werd met de minuut meer en meer realistischer, want Ajax bleef namelijk op de been en het kreeg zelfs in de 63e minuut een grote kans via Stanley Akoy. Nee, de thuisclub kon niet imponeren. Het had vaak de bal, maar voorin miste het venijn en gif om het Ajax echt moeilijk te maken en dus steeg Ajax steeds verder boven zichzelf uit. Het leek erop dat niet Ter Leede, maar Ajax steeds beter ging voetballen naarmate de tijd verstreek. In de 70e minuut had het de wedstrijd helemaal in het slot kunnen gooien toen Mauro Franken rakelings over schoot. De moedeloosheid, of misschien was het de onmacht bij Ter Leede, werd door Ajax opgepikt om nog harder te werken. De tomeloze inzet en bereidwilligheid werd in de 74e minuut omgezet in een tweede Ajax doelpunt. Het was Reda Kharchouch (die door niemand te stoppen was vanmiddag) die Stanley Akoy bereikte, hij speelde zichzelf vrij en haalde hard en doeltreffend uit (0-2).

1617ter_aja03Stanley Akoy op weg naar de 0-2

Ter Leede kon nauwelijks anticiperen, want nog geen twee minuten later was het de knetterhard werkende Bilal el Amrani die Jack van Moerkerk bereikte en ook hij haalde (diagonaal) hard uit voor een ongekende luxe van 0-3. Ajax had inmiddels vleugels gekregen die bij een Boeing 747 niet zouden misstaan. Het tiental straalde zoveel wil om te winnen uit dat bijna iedere aanval (met daarbij met het nodige geluk) onschadelijk werd gemaakt. Typerend beeld voor deze opofferingsgezindheid was de actie van Donaldo Sanches Silva die in de 80e minuut zijn hele lichaam voor een schot gooide ten koste van een blessure.

1617ter_aja04Ajax kon vanmiddag drie keer juichen

De slotfase was voor Ter Leede, maar Ajax bleef relatief simpel op de been tot het eindsignaal. Zo konden niet alleen spelers en technische staf, maar zeker ook de supporters die stad en land afreizen (ook dit seizoen weer) een klein feestje gaan bouwen. Wat Ajax vanmiddag tegen titelkandidaat Ter Leede liet zien werd juist in de vorige duels zo node gemist … passie, passie en nog eens passie en strijden als een team. Het was nogmaals memorabel en hartverwarmend. Hulde aan alle betrokkenen voor deze collectieve topprestatie !

1617ter_aja06Rolf Hazelaar was vanmiddag niet te passeren

TER LEEDE – AJAX 0-3 (0-1)
Doelpunten: 0-1 Reda Kharchouch (10.), 0-2 Stanley Akoy (74.), 0-3 Jack van Moerkerk (76.)
Scheidsrechter: T. de Gast
Toeschouwers: 700
Gele kaarten: Vincent Ammerlaan (Ter Leede) en Donaldo Sanches Silva (Ajax)
Rode kaart: Roy Deken (Ajax)
Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Renee Troost, Jonathan Robertson, Ben van der Lans, Jordy Vierbergen, Jeffrey Bok, Vincent Ammerlaan, Toon Zwetsloot, Jesse Dingjan (72. Melvin van Stijn), Marc de Kruys, Oussama Siali (72. Maurits Splinter)
Opstelling Ajax: Rolf Hazelaar, Jake Wollgarten, Edwin Soenarto, Roy Deken, Donaldo Sanches Silva, Mauro Franken, Reda Kharchouch, Jack van Moerkerk, Bilal el Amrani (90. Ricardo Fransberg), Stanley Akoy, Lars Middelwijk

Media:
– Klik hier voor een verslag op HAV
– Klik hier voor een verslag op VOZ
– Klik hier voor een verslagje op Bollenstreek omroep.
– Klik hier voor een verslag op VidB.

Later meer.

Share

Zaterdag 2 verliest derby bij WV-HEDW

142166e0cbde166e98c3fe5d82418194.jpg

In een bikkelharde wedstrijd heeft koploper Ajax zaterdag 2 vanmiddag verloren bij en van stadsgenoot WV-HEDW. Na een ruststand van 2-0 werd in de Watergraafsmeer een eindstand van 4-0 genoteerd. Desondanks blijft Ajax koploper, omdat de achtervolgers (Spakenburg en Volendam) ook punten verspeelden.

WVHEDW 2-Ajax zat.2

eba7e5b8dbbf74521912ec294bdd9ba8.jpg

Verslag: Rob & Andre

Op een zeer hobbelig veld startte Ajax goed: al vanaf de aftrap van WV-HEDW kreeg Heij de kans om bijna een terugspeelbal op de keeper te onderscheppen. Pas na 11 minuten meldde de thuisploeg zich in het strafschopgebied van Ajax met een schot dat echter simpel door Van der Pol onschadelijk gemaakt kon worden.

37a3a0404b457f8c47474246893885b3.jpg

In de 18e minuut volgde een goede aanval via Contrucci die een voorzet op het hoofd van Hoogland gaf die echter naast kopte. Inmiddels was het duel van beide kanten een stuk feller geworden, met enkele gele kaarten tot gevolg. In de 26e minuut volgde de 1-0 toen Van der Pol een schot van dichtbij in eerste instantie kon keren, maar daarna kansloos was op een kopbal van Keller in de rebound.

5c27b7233f3ffbd24def47b755aedb17.jpg

Op de fase hierna was de term hotse knots begoniavoetbal van toepassing omdat beide teams -mede door het veld- amper goede combinaties aan konden gaan en er legio balverlies was. Bijna kwam WV-HEDW vijf minuten voor rust weer tot scoren, maar een kopbal uit een vrije trap ging rakelings naast. Op slag van de pauze werd het toch 2-0 toen wederom Keller aan de aandacht van de verdediging ontsnapte en fraai raak schoot. Bijna wist Kranenburg in blessuretijd de aansluitingstreffer te maken, maar zijn inzet kon van de doellijn gehaald worden.

bbca2e2afff6be565e3819d448f42d6c.jpg

Ook in de 2e helft bracht WV-HEDW veel passie en strijd. Ajax -dat de dreun van de 2-0 vlak voor rust nog niet had verwerkt- stelde daar weinig tegen over. Pas na het inbrengen van Schoenaker kwam er meer balans op het middenveld, maar WV-HEDW counterde er lustig op los. Ajax kon in het geheel geen vuist maken, Lammers bekroonde bijna de aansluitingstreffer: zijn vlammend afstand schot werd te nauwer nood tot corner verwerkt. De tijd begon voor Ajax te dringen en de ploeg ging achterin één op één spelen.

33282ecff4013ba91c062daddbd76c97.jpg

Na 72 minuten gooide WV-HEDW de wedstrijd in het slot: een overtreding op het middenveld bleef onbestraft en terwijl Ajax op het fluitsignaal stond te wachten gingen de Middenmeerbewoners er als een haas vandoor om van dichtbij de 3-0 aan te tekenen. Het bikkelharde voetbalgevecht op het aardappelenveld was beslist. Dat WV-HEDW vlak voor tijd nog naar 4-0 counterde was slechts voor de statistieken.
Het goede nieuws kwam van de andere velden, waar Spakenburg met 3-0 had verloren van Odin’59 en Volendam niet verder was gekomen dan 2-2 bij Swift zodat Ajax zijn voorsprong met 5 en 6 punten behoudt op de achter volgers.

Klik hier voor 80 extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share

Programma en uitslagen deze week

Donderdag 30 maart:

Veteranen (35+): Ajax vet. – Alliance ’22 vet. 4-1
1. Ajax vet.-Alliance 22 vet. thuis

2. Ajax vet.-Alliance 22 vet. uit

Zaterdag 1 april:

Hoofdklasse A: Ter Leede – Ajax 0-3
25.ZAT.1 Ajax zat.1-Ter Leede thuis

26.ZAT.1 Ajax zat-Ter Leede uit

Res. Hoofdklasse A: WV-HEDW 2 – Ajax 2 4-0
23. Ajax ZAT.2-WVHEDW 2 thuis

24. Ajax ZAT.2-WVHEDW 2 uit

Res. 1e Klasse A: CSW 2 – Ajax 3 11-0
5. ajax zat.3-CSW thuis

6. ajax zat.3-CSW 2 uit

Veteranen (35+): Koninklijke HFC vet. – Ajax vet. 2-6
9. Ajax vet.-Kon.HFC vet. thuis

10. Ajax vet.-Kon.HFC.vet. uit

Klassieke vet. landelijk: Hercules Utrecht – Ajax 5 1-5
7. ajax 5-Hercules thuis

8. ajax 5-Hercules uit

Share