Ajax zaterdag 2 is klaar met het seizoen

1617asw_aja01

Na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Excelsior Maassluis (2-4) heeft Ajax vanavond ook zijn meerdere moeten erkennen in ASWH 2. In Hedrik Ido Ambacht won de thuisploeg met 3-2 (rust 1-1).
Dat betekent dat de kampioenscompetitie erop zit voor Ajax en het seizoen ten einde is.

1617asw_aja02

Verslag: Rob

In deze tweede wedstrijd in de poule van de kampioenscompetitie was het duidelijk dat Ajax moest winnen om nog kans te maken op de volgende ronde. Het was echter ASWH dat de Amsterdammers op eigen helft terug drong, zonder dat het in eerste instantie kansen kreeg.

1617asw_aja03

Ajax was in de 9e minuut het eerste die een mogelijkheid kreeg toen Lammers uit een hoekschop naast schot, waarna vlak hierna de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht via Post voorlangs schoot. Na 16 minuten viel dan toch de eerste treffer toen Karadag de diepte ingestuurd werd en de bal fraai over de keeper lobte.

1617asw_aja05

ASWH moest nu nog meer komen en gaf dus ruimte weg, maar kreeg ook kansen: in de 28e minuut kopte een speler in buitenspelpositie net naast, een paar minuten later gevolgd door een bal op de paal die tergend langzaam het veld weer instuiterde. Vlak voor rust viel toch de gelijkmaker toen de spits keeper Kool kansloos liet. Zo gingen we net als afgelopen zaterdag met 1-1 naar de kleedkamer.

1617asw_aja06

Weer een overeenkomst met het duel tegen Maassluis was de voorsprong die Ajax na de pauze nam: na 51 minuten gaf Kranenburg de bal voor en Bosma stond volledig vrij voor de 1-2. Luttele minuten later had Hameete de gelijkmaker op z’n slof, maar de speler schoot de bal onbeheerst over. In de 62e minuut was het wel raak toen na een prima aanval dezelfde speler wel doeltreffend was (2-2) en luttele minuten later zorgde Diop zelfs voor 3-2.

1617asw_aja08

Het duel werd nu van beide kanten onvriendelijker en scheidsrechter Van Dee deelde enkele kaarten uit. De ingevallen Okay dacht twintig minuten voor tijd een penalty te krijgen na een buiteling, maar de leidsman besliste anders. Ook Hoogland kwam nog binnen de lijnen.

1617asw_aja07

Er kwam steeds meer ruimte op het veld en uit een voorzet van Joren wist Okay net niet raak te schieten. Ook ASWH kreeg kansen: de volledig vrijstaande Diop schoot tien minuten voor tijd rakelings naast. Zeven minuten voor tijd moet Ajax verder met tien man verder als keeper Kool de doorgebroken Diop ten val brengt en De Jong tussen de palen plaats neemt. De resterende tijd werd slim door ASWH vol gespeeld en zo zit het seizoen er voor de ploeg van trainer Le Grand erop.

1617asw_aja04

In de penaltyserie hierna miste ASWH liefst vier keer en wist Ajax twee strafschoppen niet te verzilveren. Opvallend was hierbij de rol van invaller keeper De Jong die zowel een penalty stopte als er een raak schoot.

Opstelling: Kool, Stoker, de Jong, Wollgarten, Lammers, Streekstra, Fransberg, Kranenburg, Silooy, Bosma Karadag
Wissel: Joren, Schoenaker, Hoogland, Okay, Heij.

Later meer.

Share

Zaterdag 2: Programma landskampioenschap

Ajax zaterdag 2 gaat met Excelsior Maassluis 2 en ASWH 2 uitmaken wie naar de halve finale gaat om het landskampioenschap voor reserveteams.

Excelsior Maassluis 2 is de kampioen van res. Hoofdklasse A van het district West 1 met 64 punten uit 26 wedstrijden.

ASWH 2 is de ongenaakbare kampioen van de res. Hoofdklasse A van het district Zuid 1 met 73 punten uit 26 wedstrijden.

Ajax 2 is kampioen geworden van de res. Hoofdklasse A van West 1 met 57 punten uit 26 wedstrijden.

Op zaterdag 20 mei speelt Ajax thuis tegen Excelsior Maassluis 2 (aanvang: 14:30 uur). Bij winst speelt Ajax op zaterdag 27 mei uit bij ASWH 2. Bij verlies of gelijkspel op 20 mei tegen Excelsior Maassluis 2 speelt Ajax op woensdag 24 mei uit bij ASWH 2.

Share

Tiental Ajax niet opgewassen tegen Jodan Boys … 2-4

wedstrijdbeleving van Marcel

Na het teleurstellende duel vorige week in Barendrecht tegen Smitshoek werden een aantal aspecten maar weer eens pijnlijk blootgelegd en dus ook bevestigd. Het wisselvallige Ajax, dat prima perioden in de competitie heeft afgewerkt, gaf in beslissende fasen niet thuis waardoor meedoen om het kampioensschap en later ook strijden om een promotieplek als sneeuw voor de zon verdween. Uiteraard mag je niet voorbij gaan aan de blessuregolf die Ajax ten deel viel en het grote gemis van een afmaker in de voorhoede. Het duel tegen Jodan Boys was er hierdoor wel één om des keizersbaard.

Jack van Moerkerk opende de score

Onder het genot van het heerlijke lentezonnetje viel de eerste doelpoging te noteren in de 7e minuut toen Fanny Waandels op de benen schoot van doelman Hazelaar. Ajax, dat rustig uit de startblokken kwam, zag zijn eerste kans in de 11e minuut meteen omgezet worden in een doelpunt. Het was na een prima individuele actie van Reda Kharchouch Jack van Moerkerk die met een simpele intikker de 1-0 op het scorebord mocht brengen. Lang konden de Amsterdammers er niet van genieten, want direct in de tegenaanval was het Fanny Waandels die Rolf Hazelaar omspeelde en vervolgens werd neergelegd. De strafschop die volgde was logisch en doelman Hazelaar mocht met slechts geel de leidsman van dienst (de heer Kieft) dankbaar zijn. De toegekende penalty werd vervolgens door Levi Marengo gemist of moeten we doelman Hazelaar toch alle credits geven ?

Stefano Seedorf is Mohammed Bellahcen te snel af

Zo was het duel levendig, maar zeker niet hoogstaand. Er werd gewoon leuk en ongedwongen gevoetbald door beide teams. Onze gasten uit Gouda kwamen heel stiekem steeds beter in het duel en dus was de gelijkmaker in de 23e minuut niet geheel verrassend. Het was Enzo Huntink die, op aangeven van Mitchel Heerkens, die voor de 1-1 zorgde. Het duel kreeg steeds meer een vrijblijvend karakter en er waren weinig echt doelgerichte acties, maar als deze er dan wel waren dan was het ook meteen smullen. Zo ook in de 30e minuut toen wederom een uitstekende individuele actie van Reda Kharchouch Stanley Akoy wist te bereiken die meteen uithaalde voor een prachtige 2-1 voorsprong. Ajax leek hierna even door te drukken. Het mocht ruim vijf minuten voor rust een vrije trap nemen die voor paniek zorgde in de Jodan Boys defensie, maar tot tweemaal aan toe was het doelman van de Linden die wist te redden op inzetten van Bilal el Amrani en Siver Abdulrahman. De eerste helft was voorbij en aan alles was te merken dat er geen belangen meer op het spel stonden.

Reda Kharchouch speelde een prima wedstrijd

Na rust leek er wat meer spirit in te zitten. Het duel golfde wederom op en neer met Ajax dat duidelijk de boventoon voerde. Na een klein kwartiertje kreeg Bilal el Amrani een presentje van de Goudse defensie, maar oog in oog met de doelman wist hij deze jammerlijk niet uit te pakken. Zo had Ajax het duel in het slot kunnen gooien, deed dat dus niet en kreeg wel een hele dure rekening hiervoor gepresenteerd. Het duwtje dat Donaldo Sanches Silva gaf aan Enzo Huntink werd resoluut bestraft met een rode kaart op het randje van het strafschopgebied. De vrije trap die volgde werd onberispelijk binnen geschoten door Levi Marengo en dus had Ajax nog ruim een half uur om het huzarenstukje (lange tijd spelen met een man minder en winnen) van Mijdrecht en Sassenheim te evenaren. Echter, aan alles zag je dat Ajax vanaf dat moment een verloren wedstrijd aan het spelen was. De grip was weg op het duel en Jodan Boys kon op zijn dooie gemak het duel controleren en naar zich toetrekken.

Donald Sanches Silva kreeg vanmiddag rood

Ajax kwam met al zijn goede bedoelingen niet meer in het stuk voor en dus was de 2-3 in de 71e minuut een logisch gevolg. Na een voorzet van Bram van Loon was het Fanny Waandels die binnenkopte. Bij Ajax was de wilskracht en het geloof ver te zoeken en dus werd de slotfase van het duel afgewerkt zonder dat je bij Ajax nog het idee kreeg dat er nog wat in zat. Des te pijnlijker was de 2-4. Het was, na een keurig overstapje van el Idrissi, Fanny Waandels die wist te scoren. Ajax liet opnieuw punten liggen die in grote delen van de wedstrijd eigenlijk al aan Ajax toe te schrijven waren. Typerend eigenlijk voor dit bijna verlopen seizoen.

Donny van der Dussen stond in de basis

Volgende week het laatste duel van Ajax in Ridderkerk bij RVVH en dan is het seizoen voorbij. Ondergetekende en het overige kleine, hondstrouwe groepje supporters hebben er dan zo’n 1960 kilometer (!) erop zitten (exclusief beker- en oefenduels). Hopelijk voor de spelers genoeg redenen om juist deze mensen te bedanken met drie punten.

Bilal el Amrani in duel met keeper Tim van de Linden

Klik hier voor extra foto’s van deze wedstrijd.

AJAX – JODAN BOYS 2-4 (2-1)
Doelpunten: 12. Jack van Moerkerk 1-0, 24. Enzo Huntink 1-1, 31 Stanley Akoy 2-1, 63. Levi Marengo 2-2, 71. Fanuel Waandels 2-3, 90. Fanuel Waandels 2-4
Scheidsrechter: W. Kieft
Toeschouwers: 200
Gele kaarten: Rolf Hazelaar en Roy Deken (beiden Ajax), Mitchel Heerkens (Jodan Boys)
Rode kaart: Donaldo Sanches Silva (Ajax)
Opstelling Ajax: Rolf Hazelaar, Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Roy Deken, Donaldo Sanches Silva, Stefano Seedorf (87. Shaquille Doorson), Reda Kharchouch, Donny van der Dussen (85. Bobby Bosma), Bilal el Amrani (70. Lars Middelwijk), Stanley Akoy, Jack van Moerkerk
Opstelling Jodan Boys: Tim van de Linden, Michel Verkaik, Roald Heerkens, Bram van Loon, Martijn Jansen (46. Romario dos Santos), Leroy Brank, Levi Marengo (67. Bradley el Idrisi), Fanuel Waandels, Enzo Huntink, Mitchel Heerkens (55. Adil Akanioui), Mo Bellahcen

Media:
– Klik hier voor een verslag op VOZ

Share

Ajax Zaterdag 2 flikt het weer … KAMPIOEN !

0CHV.jpg

Ajax zaterdag 2 is vanmiddag, evenals vorig seizoen, kampioen van de reserve Hoofdklasse A. Na een ruststand van 3-0 werd GVVV 2 uiteindelijk met 4-1 verslagen.

ajax zat.2-gvvv 2

0Cuf.jpg

Verslag: Rob

Na een lang en enerverend seizoen lonkte vanmiddag voor Ajax Zaterdag 2 net als vorig seizoen het kampioenschap van de Reserve Hoofdklasse A. Nu wel op het eigen sportpark de Toekomst wat – met alle respect voor Woudenberg- toch iets feestelijker is dan de uitwedstrijd van vorig jaar. Het moet gezegd worden: de technische staf onder leiding van Detlef le Grand heeft ook dit keer weer een topprestatie geleverd door met een groot aantal nieuwkomers en veel verschuivingen van en naar het eerste elftal toch weer aan kop te staan van één van de sterkste Reserve Hoofdklassen van het land met gerenommeerde andere clubs als Spakenburg, IJsselmeervogels, GVVV, DOVO, Huizen, Odin’59 en WVHEDW.

0Cui.jpg

Ajax begon zeer gedreven en al snel claimde Fransberg een penalty nadat hij vond dat hij onrechtmatig was gestuit in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter besliste anders. Nadat Kranenburg eerst nog de keeper op z’n weg vond, was het na 5 minuten al raak: Lammers vond Fransberg die deed wat hij dit seizoen al vaker deed in Zaterdag 2: scoren (1-0). GVVV gaf zich nog niet gewonnen want 5 minuten later verscheen ineens De Vaal voor keeper Kool, maar zijn inzet was te slap om de goalie te verrassen. Vlak daarna was het gelopen toen Kranenburg na een vlotlopende aanval vrij voor de keeper de hoek kon uitkiezen (2-0). GVVV spartelde nog tegen met een schot tegen de lat, maar niets leek erop dat het feestje van Ajax verstoord kon worden.

0Cu9.jpg

Dat dachten de spelers blijkbaar ook, want het tempo ging omlaag en zo viel er in de periode hierna weinig te beleven. Pas op slag van het half uur kon Lammers opstomen richting het strafschopgebied en kwam daarin ten val maar ook nu zag scheidrechter vd Broek geen aanleiding voor een penalty. Vijf minuten was het wel weer raak toen Fransberg op de rand van de zestienmeter werd neergelegd en zelf de vrije trap onberispelijk in schoot (3-0). Vlak voor rust produceerde GVVV nog een schot in het zijnet maar zonder zelf een hoog niveau te halen, had Ajax voor rust z’n zaakjes al prima voor elkaar.

0CuF.jpg

Na de pauze was de concentratie weer terug en al na 2 minuten kreeg de ploeg een vrije trap na een overtreding op Lammers: Kranenburg schoot via een speler van GVVV rakelings naast. Wollgarten werd gewisseld voor Leenen, waardoor De Jong linksachter ging spelen. De verse kracht gaf meteen zijn visitekaartje af met een fraaie steekpass op Hoogland die echter te zwaar gehinderd werd om het de doelman van de Veenendalers echt lastig te maken.

0CuN.jpg

Hierna volgden nog kansen voor Kranenburg, Fransberg en bijna een eigen doelpunt, maar het vizier stond niet op scherp. Sterker nog: in de 68e minuut wist GVVV tegen te scoren uit een vrije trap (3-1). Fransberg verliet het veld voor Okay. De spits werd al snel gevloerd buiten het strafschopgebied: de vrije trap van Kranenburg ging rakelings over. Vijf minuten voor tijd kwam de niet fitte Schoenaker binnen de lijnen voor Contrucci. GVVV perste er nog een slotoffensiefje uit, maar de zege van Ajax kwam niet meer in gevaar. Sterker nog: Leenen zorgde op fraaie wijze voor de 4-1 eindstand. Zo werd de ploeg weer kampioen en kan zich opmaken voor de kampioenscompetite.

0Cus.jpg

Klik hier voor veel meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

0CXY.jpg

Video:

Later meer.

Share

voorbeschouwing Ajax 2 – GVVV 2: Titel in zicht !

Ruim een jaar na de titel in de reserve Hoofdklasse A staat Ajax zaterdag 2 morgen op de drempel van weer een kampioenschap in dezelfde klasse. Thuis tegen GVVV 2 heeft het team van trainer Detlef Le Grand genoeg aan één punt om dit te bewerkstelligen.

Ajax begon het seizoen uitstekend en haalde in de eerste zeven wedstrijden liefst 19 punten alvorens Spakenburg 2 Ajax begin november op De Toekomst de eerste nederlaag toebracht (1-2). De week erop bleek ook “angstgegner” Swift 2 te sterk op het Olympiaplein (3-2), maar verder liet Ajax geen steek vallen meer vallen voor de winterstop. Desondanks ging Spakenburg na 12 wedstrijden en 29 punten als winterkampioen de boeken in met Ajax en Volendam in het kielzog op resp. één punt en twee punten achterstand. Deze drie teams zouden gaan uitmaken wie de nieuwe kampioen zou gaan worden.

Direct bij de hervatting van de competitie, eind januari, liepen “De Blauwen” schade op in Veenendaal en verdeelde met Volendam de punten waardoor Ajax de lachende derde werd. Medio februari deelden ook Ajax en Volendam de punten, maar daarna maakten zowel Spakenburg als Volendam teveel (onnodige) misstappen. Cruciaal was op 11 maart de zege van Ajax bij Spakenburg (middels een penalty in blessuretijd) en de nederlaag van Volendam thuis tegen ODIN’59. Ajax maakte nog slechts één misstap (4-0 nederlaag bij WV-HEDW op 1 april) waardoor met nog twee speelronden te gaan de schaal in zicht is. Ajax staat bovenaan met 51 punten uit 22 wedstrijden, Spakenburg volgt met 48 uit 23 en Volendam is geen kanshebber meer met 43 uit 22. De tegenstander van morgen GVVV 2 vinden we terug op de 9e plek met 23 punten uit 22 wedstrijden. De resultaten uit de historie tussen Ajax en GVVV geven geen geruststellende gedachte dat het morgen wel goed komt. Ajax zal volledig zich moeten gaan inzetten om de titel te prolongeren, maar dat zal deze week op de trainingen niet tegen dovemansoren zijn gezegd.

Mocht Ajax de titel binnenslepen dan wacht een lange weg naar de algehele titel die zijn climax ergens in juni zal krijgen. Vorig seizoen werd het schitterend toetje, maar ontbrak de slagroom omdat Koninklijke HFC 2 te sterk was voor Ajax in de algehele finale voor reserveteams. De Haarlemmers zijn echter onlangs wederom kampioen geworden van de reserve Hoofdklasse A op de zondag. Een revanche is daarom nog steeds een denkbaar scenario. Maar goed, eerst maar eens morgen. Een geweldige prestatie opnieuw van onze mannen en begeleidende staf met naast trainer Detlef Le Grand nog teammanager Andre Stuijf, ass. scheidsrechter Tom van Eijsden en fysiotherapeut Ron Klaver.

Kom morgen allemaal naar De Toekomst voor AJAX 2 – GVVV 2, aanvang 12:00 uur. De toegang is gratis !

Share

Ajax keert puntloos terug uit Barendrecht

Jake Wollgarten had het lastig met Alex Rekondie

De dunne draad die nacompetitie heet was voor Ajax nog steeds zichtbaar en haalbaar. Voldoende redenen om nog drie potjes voluit te gaan. Om te beginnen vanmiddag in Barendrecht tegen Smitshoek, een tegenstander die nog vecht om directe degradatie te ontlopen. Aldus op papier een te nemen horde, maar de praktijk zou anders uitpakken.

Smitshoek-Ajax zat.am.

wedstrijdbeleving van Marcel

Meteen vanaf de aftrap was Smitshoek totaal niet onder de indruk van Ajax. Het roodwitte shirt bracht juist ongekende sentimenten naar boven zowel binnen als buiten de lijnen. Binnen de minuut was het Laurens Vissers die met een kopbal de eerste waarschuwing gaf. Het antwoord van Ajax kwam in de 7e minuut toen Reda Kharchouch de inkomende Jack van Moerkerk vond. De bal verdween iets teveel onder het lichaam waardoor van Moerkerk de controle verloor en zo de bal niet kon binnen schuiven. De thuisclub gooide ziel en zaligheid in de strijd: ingrediënten die doorgaans niet toe te schrijven zijn aan het huismerk van Ajax en dat leek op te gaan breken. Na een klein kwartier was het Gilliomar Leone die zijn inzet op de voeten van doelman Hazelaar zag stranden

Drukte in het strafschopgebied van Ajax

De beste intenties bleven onverminderd besteed aan de thuisclub die regelmatig het randje opzocht waar scheidsrechter Beltman zeker in de beginfase moeite mee had. Zo bleef een veel grove overtreding op Reda Kharchouch onbestraft. Ajax, dat het allemaal voetballend wilde oplossen en zo trouw bleef aan zijn eigen handelsmerk, had niet in de gaten dat dit vanmiddag niet zou gaan werken. De werklust van Smitshoek werd daarom niet geheel onverwachts omgezet in een voorsprong in de 24e minuut toen Laurens Vissers een voorzet wist binnen te koppen na chaotisch uitverdedigen aan Amsterdamse zijde. Toch was het Ajax dat twee minuten later dicht bij de 1-1 was toen Stefano Seedorf doelman van de Wijngaart dwong tot zijn eerste grote safe. De onverzettelijkheid van de thuisclub gaf wederom twee minuten later de doorslag bij de 2-0 toen Alex Rekondie knap zijn man uitkapte en zo in de korte hoek de tweede geluidsexplosie veroorzaakte in Barendrecht.

Sean Verburg in kopduel met Roy Deken

Ajax, dat soms net even te veel tijd nodig had in zijn acties, bleef echter wel op zoek naar zijn momentjes. Zo ook in de 35e minuut toen Reda Kharchouch verwoestend uithaalde, maar ook deze poging stierf in schoonheid. De rust naderde en Ajax bleef iets wat geforceerd zoeken naar de juiste vorm die er maar niet zat aan te komen. Daarnaast had het alle geluk dat de poging van Nick van Katwijk vlak voor rust gelukkig en knap werd gepareerd door doelman Hazelaar. Ajax mocht zo nog hopen hoewel het dan uit een totaal ander vaatje moest gaan tappen in de tweede helft.

Jack van Moerkerk in duel met Joren van der Linden

Bij aanvang van die tweede helft had Ajax ditmaal wel wat geluk aan zijn zijde, want een paar minuten na de thee werd een schot van Siver Abdulrahman nog licht getoucheerd, maar was doelman van de Wijngaart wel kansloos (2-1). Hoop doet leven zegt men en het moet gezegd dat de intentie aan Ajax-zijde inderdaad beter was. Er kwam Ajax meer overtuiging in het spel en Smitshoek werd achteruit gedrukt. Echter, bij de eerste goede aanval in de 61e minuut sloeg Smitshoek weer genadeloos om zich heen. Typerend voor het verloop van de middag was de wil van Verburg om de bal te veroveren die hij dan ook keurig in zijn bezit kreeg. Zo kon hij Alex Rekondie bedienen voor de 3-1.

Bilal el Amrani viel geblesseerd uit

Ruim een kwartier daarna bleef het rustig en naar later bleek was het de stilte voor de stormachtige slotfase die zou volgen. In eerste instantie op het groene gras toen Ajax eindelijk voetballend beter voor de dag kwam, want in de 75e en in de 78e minuut was het Stanley Akoy die tot tweemaal dicht bij de 3-2 was. In beide gevallen vond hij doelman van de Wijngaart op zijn pad. Nee, het was Ajax niet gegund terug te komen in de wedstrijd om zo misschien nog voor een punt te gaan. De thuisclub, die loerde op de counter, kreeg in de 82e minuut een riante kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar Alex Rekondie moest zijn meerdere erkennen in doelman Hazelaar.

Donaldo Sanches Silva omspeelt Joren van der Linden

In een tumultueuze slotfase, waar de gemoederen langs de lijn (lees: dug-out) hoog opliepen, wist Ajax in de ultieme slotseconde nog eenmaal dreigend te worden via wederom Stanley Akoy die net overschoot. De conclusie was ondertussen al lang getrokken; Ajax gaf te lang niet thuis en had in het stugge, hardwerkende Smitshoek een verkeerde tegenstander om op 80 % dit klusje wel even te klaren. Tot groot genoegen van alles en iedereen in het oranje-zwart werd het hautaine Ajax werd terecht met lege handen naar 020 gestuurd. Zo verdwenen de vooraf hoopvolle gedachten om nog te strijden om plek vier (welke recht geeft op de nacompetitie) en lijkt het seizoen in stilte te gaan eindigen.

Roy Deken viel al binnen een half uur in

Klik hier voor 125 extra foto’s van deze wedstrijd (bij voorkeur via Firefox) en hier om deze te bestellen.

SMITSHOEK – AJAX 3-1 (2-0)
Doelpunten: 24. Laurens Visser 1-0, 29. Alex Rekondie 2-0, 49. Siver Abdulrahman 2-1, 61. Alex Rekondie 3-1
Scheidsrechter: J. Vredevoogd
Toeschouwers: 500
Gele kaart: Erwin Bravenboer (Smitshoek)
Opstelling Smitshoek: Mike van de Wijngaart, Joren van der Linden, Romain van Brugger, Nick van Katwijk, Patrick Fonseca, Erwin Bravenboer, Gilliomar Leona (82. Zepp Jacobs), Damian van den Oever (77. Thijs Oomsen), Sean Verburg (62. John de Ronde), Laurens Visser, Alex Rekondie
Opstelling Ajax: Rolf Hazelaar, Jake Wollgarten (57. Rowendy Schoop), Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Donaldo Sanches Silva, Mauro Franken (26. Roy Deken), Reda Kharchouch, Stefano Seedorf, Bilal el Amrani (78. Bobby Bosma), Stanley Akoy, Jack van Moerkerk

Media:
– Klik hier voor een verslag op VOZ
– Klik hier voor een verslag op Voetbal Rotterdam
– Klik hier voor een verslag op Exxaxt

Later meer.

Share

Zaterdag 2 op rand titelprolongatie

0OKj.jpg

SVL 2-Ajax zat.2

Na de 1-4 zege op SVL 2 van vanmiddag kan Ajax Zaterdag 2 volgende week thuis tegen GVVV 2 kampioen worden. Het zou dan de tweede achtereenvolgende titel moeten worden in de reserve hoofdklasse A.

Verslag: Rob & Andre

De toon in dit duel werd al vroeg gezet door Ajax toen Streekstra een gele kaart pakte om een bijna doorgebroken tegenstander de doortocht te beletten. Vlak daarna kreeg Kranenburg een grote kans alleen voor de keeper, maar de linksbuiten schoot rakelings over. Ook Okay was in eerste instantie niet succesvol, maar in de 8e minuut volgde een goede voorzet van Kranenburg die door de centrumspits fraai in het doel gelopen kon worden (0-1).

0OK2.jpg

Hierna zette Ajax de tegenstander wel verder onder druk, maar het duurde 20 minuten voordat het volgende doelpunt viel toen Leenen uit de draai in de verre hoek scoorde (0-2). Hierna speelde Ajax niet nauwkeurig genoeg om SVL in nog meer problemen te brengen, pas vlak voor rust volgde een vloeiende aanval waarbij Schoenaker eigenlijk zelf had moeten uithalen, maar uiteindelijk de kans gunde aan Kranenburg die rakelings naast mikte. Zo gingen we met 0-2 rusten.

0OK3.jpg

Kort na het begin van de tweede helft kreeg Ajax een vrije trap te nemen op de rand van de 16 meter. Kranenburg krulde de bal naar de kruising met een uiterste krachtsinspanning kon de doelman van SVL nog redding brengen. In de 50e minuut was hij echter kansloos op een strakke schuiver van Contrucci in de verre hoek (0-3). Een schot van uit de tweede lijn, van de mee opgekomen Tim de Jong spatte op de vuisten van de keeper uiteen. Uit een fraaie steekpass van Schoenaker maakte Kranenburg uit een moeilijke hoek de 0-4. In de 70e minuut ging Joren goed door tot op de achterlijn, zijn voorzet belandde voor de voeten van Kranenburg en zijn inzet teisterde de deklat.

0OK5.jpg

Aanvoerder Lammers zag zijn poging in de korte hoek gepareerd en een achterwaartse kopbal van de Jong verraste bijna de keeper van SVL. Mathijs Stoker kwam Manolito Joren voor het laatste kwartier vervangen. Thom Leenen kreeg daarna nog de mogelijkheid om de stand naar 1-5 te tillen, maar zijn solo stierf in schoonheid.

0OK6.jpg

In de 78e minuut deed SVL nog iets terug: de concentratie verslapte bij Ajax en de Langbroekers maakten de 1-4. De laatste 10 minuten werd er veelvuldig naar de stand bij Valleivogels 2 – Spakenburg 2 geinformeerd: bij puntverlies van de Spakenburgers kon het kampioenschap gevierd worden.

0OKA.jpg

Echter wist Spakenburg zijn wedstrijd te winnen, zodat het feestje nog minimaal één week moest worden uitgesteld. Schoenaker viel nog uit met een bovenbeen blessure en omdat Ajax slechts één wisselspeler had mee had moest de wedstrijd met 10 man uitgespeeld worden. Volgende week kan Ajax 2 het karwei thuis afmaken tegen GVVV, dan zal er nog één puntje behaald moeten worden.

0OKD.jpg

Klik hier voor veel meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share