Uitslagen zaterdag 16 september

Dinsdag 12 september:

districtsbeker: Ajax 2- Hoofddorp zat.1 5-0

Zaterdag 16 september:

Hoofdklasse B:
csv APELDOORN – AJAX 2-6


Vriendschappelijk:
Ajax 2 – SVMM zat.1 3-1

Districtsbeker:
Elinkwijk 2 – Ajax 3 AFGELAST
Ajax vet. (35+) – FC Breukelen vet. (35+) 2-1

Klassieke Veteranen:
Kampong – Ajax AFGELAST


Share

Uitslagen zaterdag 9 september

Zaterdag 9 september:

Hoofdklasse B:
STAPHORST – AJAX 2-3
Klik hier voor een voorbeschouwing op deze wedstrijd.

ZAT_1_25_Staphorst_thuis
ZAT_1_26_Staphorst_uit

Districtsbeker (poulefase):
FC VVC zat.1 – Ajax 2 0-1
Ajax 3 – De Meern 3 4-1
Ajax vet. (35+) – JOS Watergraafsmeer vet. (35+) 10-1

Competitie Klassieke Veteranen Landelijk:
Ajax – AFC 4-1

zat_5_1_AFC_thuis
zat_5_2_AFC_uit

Share

Ajax 5 vestigt puntenrecord en scoort 100e doelpunt

Een week later dan de trouwe lezer is gewend, maar ik wilde de geschreven stukjes van dit seizoen van onze Old Heroes toch in stijl afsluiten. Dat verdienen onze mannen. Vorig weekend zat ik nog volop in de voorbereiding van mijn kristallen huwelijk die ik samen met mijn vrouw en mijn getuige geheel op Ajax wijze in Stockholm heb gevierd. Dat zijn de fijne voordelen van getrouwd zijn met een vrouwelijke Ajacied … je hoeft nooit te zoeken naar een spannende locatie want die komt vanzelf op je Ajax-pad.

Onze mannen dan. Er waren nog twee inhaalwedstrijden te spelen, maar in de drie weken zonder voetbal kon er geen datum worden gevonden voor de eerder uitgestelde wedstrijd bij Kampong. Deze wedstrijd wordt dan op de ranglijst als nederlaag aangemerkt omdat Ajax deze had afgezegd. Jammer, maar ondanks dat konden de Old Heroes nog altijd op een persoonlijk record aantal competitiepunten komen (bizar in de wetenschap dat Ajax 5 vorig seizoen ongeslagen kampioen werd met 58 punten). Dit moest gebeuren in de wedstrijd tegen Concordia, dat overigens wel zo sportief was om aan het einde van de reguliere competitie lekker een potje te komen ballen in Mokum. Vorig seizoen, toen ook al de laatste wedstrijd, wisten ze zo’n twintig goede aanvallen te weerstaan waardoor het in een 1-1 gelijkspel eindigde. Genoeg om ongeslagen te blijven … nu zou het te weinig zijn om op de gewilde 59 punten uit te komen. In een uiterst sportief duel lieten de Old Heroes zien dat het alleen HBS boven zich hoeft te dulden, want het fantastische punten aantal van 59 punten kon voor de rust (3-0) al bijgeschreven worden met als toetje dat de 2-0 tevens de 100e Ajax-goal (Marc Stuut) van dit seizoen was. De wedstrijd werd vervolgens lekker uit getikt naar een 5-2 eindstand. Einde van een seizoen waarin andermaal behoorlijk goed voetbal werd gespeeld, er lol was, genoten werd en we weer de beste waren van Amsterdam en Rotterdam maar niet van Den Haag. Hopelijk volgend seizoen wel weer van Nederland.


Tekst: Paul

Share

Ajax 5 wint verdient van en bij HVV … 2-4

Afgelopen zaterdag … HVV – Ajax. Een prachtig affiche ! Bij de Haagsche Voetbal Vereniging o.a. het ex- Ajax boefje Cedric van de Gun in de gelederen en bij ons oud-HVV’er Marcus Keane. De bezoekende Amsterdammers met 3 sterren op de borst, het trotse HVV als enige Nederlandse club buiten de traditionele top 3 met 1 ster voor 10 landskampioenschappen. Sterker nog, toen onze dappere strijders werden opgericht in 1900 werd HVV doodleuk al voor de 3e keer de beste van Nederland. In de oerjaren van het vaderlandse voetbal waren de Hagenaars, opgericht in 1883, de meest succesvolle club met een grote succesperiode tussen 1891-1914. Het zou een hele tijd duren voor de rest van Nederland deze periode van 14 titels in zou halen en heden ten dagen dulden ze alleen de traditionele top 3 naast en boven zich. Deze status dragen ze uiteraard altijd trots met zich mee. In 2008 werd door het vlaggeschip voor de 1000e keer een competitie overwinning behaald wat op zich al een enorme prestatie is voor een amateurclub. Niet voor niets heeft de zaterdag amateurafdeling van Ajax al jaren goede contacten met ons Haagse evenbeeld, want een club met zoveel traditie en voetbalcultuur dat schept logische wijze een band.
Zo’n wedstrijd te mogen spelen onder de noemer klassieke veteranen is daarom ook bijzonder en bij menig jubileum zou deze partij een prachtige aankondiging zijn. Doorspekt van al deze voetbaltraditie, op het terrein waar HVV al meer dan 100 jaar resideert, traden onze Old Heroes aan. Marcus Keane heeft helemaal een special gevoel bij deze wedstrijd en dat gevoel uitte hij dan ook door 0-1 te scoren via een schitterend doelpunt. Voor Ajax 5 leek er geen vuiltje aan de lucht. HVV wachtte af en probeerde met name via oud-Ajacied Cedric van der Gun kansen te creëeren. Ondanks het overwicht speelde Ajax 5 in een te laag tempo om HVV over de knie te leggen en via een mooi uitgespeelde aanval kwamen de Hagenaars nog voor de rust langszij. Na de thee tapte Ajax 5 uit een ander vaatje en liet HVV letterlijk achter de bal aan lopen, maar een subliem uitgevoerde counter betekende de 2-1 voor de thuisclub die hier een patent op schijnt te hebben. Lang duurde deze voorsprong niet. Een fraaie steekpas van Bert Verweel wist Dennis Bogaard beheerst af te ronden. Scoorde Dennis in de heenwedstrijd een magistrale goal met zijn houten rechter nu kwam weer dit been van pas voor een meer dan terechte 2-2. Vlak hierna kon Michel de Haan, die gastspeler was bij de Old Heroes, de 2-3 aantekenen voor het conditioneel sterkere Ajax 5. In de slotfase trok Ajax 5 de wedstrijd definitief naar zich toe toen Marc Wolthuis de 2-4 scoorde na een vlot lopende aanval. In het schitterende clubhuis van HVV smaakte het bier extra lekker. Ondanks dat AFC vorige week met 9-2 van het Rotterdamse VOC had gewonnen kwamen het drie doelpunten te kort om Ajax 5 van de AmRo (Amsterdam-Rotterdam) titel af te houden.
Klassieke Veteranen …. er is altijd wel iets moois om voor te strijden.

tekst: Paul


Share