Uitslagen deze week

Woensdag 2 mei

Veteranen (35+)

districtsbeker 1/2 finale
sv Parkstad vet. – Ajax vet. 3-3 (Ajax wns 3-4)

Donderdag 3 mei:

oefenduel: WV-HEDW – AJAX 0-2 (rust 0-1, doelpunten: Fransberg en Bosman)

Zaterdag 5 mei:

Reserve Hoofdklasse A:
DVVA 2 – Ajax 2 2-4

Veteranen (35+):

competitie
RODA’23 vet. – Ajax vet. 1-3
zat_4_VET_11_RODA_23_vet_thuis
zat_4_VET_12_RODA_23_vet_uit

Overige teams geen programma.

Share

Ajax 5 kampioen onder de zon

Wat een prachtige titel voor een boek. Welnu, dit boek is inmiddels geschreven door onze Old Heroes. Nadat onze mannen in hun debuut seizoen 2015-2016 ongeslagen kampioen werden, volgde vorig seizoen zelfs een nog hoger puntenaantal aan het einde van de rit. Het hogere aantal punten was helaas niet genoeg voor de felbegeerde landstitel die we aan HBS moesten laten (dat maar 1 gelijkspel toestond, tegen Ajax) en louter overwinningen boekte. Kortom, het strijdplan van onze mannen was voor aanvang van dit seizoen klip en klaar … “WE WINNEN ALLES !”. Alleen dan zou de titel een zekerheid zijn. Na inmiddels 20 overwinningen en 2 gelijke spelen in een competitie (die dit seizoen zelfs uitbreiding kreeg met 2 wedstrijden naar 26 in totaal) is dit genoeg voor een voorsprong op de naaste concurrenten die zelfs te machtig is voor de zevenmijlslaarzen van klein duimpje.
Afgelopen weekend geen wedstrijd voor onze Old Heroes, maar het welverdiende teamuitje onder de zon. In het Spaanse Alicante werd bijgetankt. Even ontladen na zoveel focus dit seizoen waar menig prof een voorbeeld aan kan nemen. Niet geheel onbelangrijk daarnaast … iedereen moest de huid even zonnen om nog gelikter op de aanstaande kampioensfoto te staan. Dat uitgerekend uittredend landskampioen HBS de titel aan Ajax 5 overdroeg (door onze laatste concurrent AFC te verslaan met maar liefst 5-2) paste helemaal in dit seizoen. De grootste kampioen van 2016-2017 droeg de klassieke Nederlandse driekleur over aan de grootste kampioen van 2017-2018 Ajax 5.
Zo kwam de kampioensfoto eerder als verwacht. Onder de Spaanse zon werd in allerijl een kampioensschaal toegevoegd, maar is het nu een omgekeerde barkruk of een dienblad ? Wie het goed weet te raden krijgt bij de eerstkomende wedstrijd tijdens 3e helft een borrel. Frisse koppies lachen ons tegemoet vanaf het Spaanse strand en zonder voorkennis weet je eigenlijk al wat erop de laatste bladzijde van het boek staat …

“Hier staat AJAX 5, de ongeslagen Landskampioen bij de Klassieke Veteranen Landelijk van seizoen 2017-2018″. Ook wel bekend als AJAX 5, kampioen onder de zon.”

Tekst: Paul

Share

Programma en uitslagen deze week

Dinsdag 10 april:
oefenwedstrijd: AJAX zat.2 – BFC zat.1 5-2

Woensdag 11 april:
Veteranen (35+)
districtsbeker (1/4 finale): EDO (U) vet. – Ajax vet. 0-3

Zaterdag 14 april:


HOOFDKLASSE B:
AJAX – EEMDIJK 0-2
ZAT_1_9_Eemdijk_thuis
ZAT_1_10_Eemdijk_uit

Res.Hoofdklasse A:
AJAX 2 – ZUIDVOGELS 2 3-1
Zat_2_25_Zuidvogels_2_thuis
Zat_2_26_Zuidvogels_2_uit

Res.1e Klasse A:
FC VVC 2 – AJAX 3 1-4
ZAT_3_13_FC_VVC_2_thuis
ZAT_3_14_FC_VVC_2_uit

Veteranen (35+):
HOOFDDORP vet. – AJAX vet. 0-11
zat_4_VET_7_Hoofddorp_vet_thuis
zat_4_VET_8_Hoofddorp_vet_uit

Klassieke Veteranen Landelijk:
AJAX 5 geen programma

Share

Ajax 5 staat op matchpoint

“De volgende wedstrijd is altijd de belangrijkste” is een gevleugelde uitspraak in de voetballerij. Nog nooit is deze tekst zo duidelijk van toepassing op onze Old Heroes, want na eventuele winst zou de volgende wedstrijd gegarandeerd de officiële kampioenswedstrijd voor onze mannen zijn. Maar daar zat natuurlijk meteen de kneep. Even winnen heeft maar al te vaak in het verleden, ook bij teams uit onze teergeliefde vereniging, tot onaangename verrassingen geleid. Scherpte en focus was dus geboden om dit goddelijke seizoen in een hemels te laten eindigen. Hoe toepasselijk dat Ajax 5 uitgerekend duivels op zijn pad trof. Zwarte Duivels wel te verstaan en ik heb me laten vertellen dat die het ergste zijn.
Er was volop strijd te verwachten: het hemelse wit rood wit tegen het geheel zwarte Black Devils. Dat we het niet cadeau kregen bleek wel uit de 2-1 ruststand met een penalty voor ons verzilverd door Alex Kroes en een goal van Rivallino Steur. Maar ook een pingel voor de Black Devils die eveneens benut werd. Zoals zo vaak zorgde Jaap Meijer na rust voor lucht (met een mooie 3-1) tegen de zwarthemden die hun spreekwoordelijke huid zo duur mogelijk verkochten. De 100e goal dit seizoen lonkte en toen gebeurde het ! Zo’n moment, zo fantastisch dat je het eigenlijk niet kan verzinnen. De voetbalgoden bemoeide zich ermee. René Stefels kwam erin. Een OLD HERO in hoofdletters, voetbaldocent en gewaardeerd door velen. Een echte klassieke veteraan, leeftijd niet van toepassing als je zoveel passie hebt. Na een prachtige voorzet van Mark Stuut knalde René hem in de kruising voor de gouden nummer 100 !!! Goede wijn behoeft geen krans, maar je hoeft geen wijnkenner te zijn om te weten dat de oudste wijn de beste is.
Gespeeld was het nog niet helemaal. De aanhangers van lucifer hadden helhonds brutaal middels een goal (waar Ajax 5 normaliter predikaat op heeft) voor een 4-2 tussenstand gezorgd. Echter, toen ze engelen hoorden zingen werd het vuur definitief uitgeblazen door Mark Reiz (5-2). De Old Heroes waren te sterk voor de strijdvaardige Devils en de koek was nog niet op, want opnieuw Reiz (6-2) en een hele lekkere van Tino Tabak maakte het helemaal af voor 7-2. De volgende week wedstrijd kan een geweldig seizoen worden bekroond met de Landstitel bij de Klassieke Veteranen. Het zou de dubbel betekenen na de al eerder dit seizoen heroverde Knoepert en de 5e prijs uit de geschiedenis van Ajax 5. Om klassiek af te sluiten … Hup Ajax 5 !

Tekst : Paul

Share