Punt bij Zuidvogels brengt Ajax periodetitel !!!

1718zui_aja06Hoogstandje van Glenn van Zoolingen

Nu de finishlijn wel heel snel in het zicht komt knettert het zowel bovenin als onderin aan alle kanten en doet de B van Hoofdklasse zijn naam eer aan. Bizar. Ook in Huizen stond er voor beide teams genoeg op het spel. Nacompetitie was het gemeenschappelijke woord.

wedstrijdbeleving door Marcel

Ajax, dat zoete herinneringen heeft overgehouden aan beide bezoekjes een aantal weken geleden aan Huizen, moest om diverse redenen drie sterkhouders vervangen (Chima Bosman, Kenneth Misa-Danso en Edwin Soenarto). Wellicht een reden dat de openingsfase van Ajax rommelig oogde en defensief kwetsbaar. Al in de 7e minuut gaf Hidde van Erkel een grote waarschuwing aan Ajax, maar deze was aan dovemans oren bestemd. Nadat Stephan Veenboer de inzet van Hidde van Erkel nog kon keren had hij even later geen antwoord op de rebound van Wouter van den Berg (1-0).

1718zui_aja01Cedric Main scoorde 1-1

Ajax, dat duidelijk nog niet bij de les was, werd afgebluft door een fanatiek Zuidvogels dat streed voor iedere centimeter. Na ruim een kwartier nam Ajax wel steeds meer het initiatief, maar de eerste echte kans voor de Amsterdammers viel pas in de 27e minuut te noteren toen de hardwerkende Bilal el Amrani met een mooie combinatie Stanley Akoy vrijspeelde die vervolgens binnen de beruchte lijnen in de sandwich terecht. De prima fluitende leidsman de heer Germs zag er geen overtreding in. Het overwicht was nu voor Ajax, maar het bleef lastig om echte kansen te creëren en dus moest er een individuele actie eraan te pas komen in de 37e minuut van Cedric Main om op gelijke hoogte te komen. Zijn snoeiharde schot verdween achter doelman Mol (1-1).

1718zui_aja02Roy Deken

Ajax ging makkelijker en vlotter voetballen en deelde vijf minuten later opnieuw een dreun uit aan Zuidvogels. Het was Jack van Moerkerk die zijn eerste schot nog gekeerd zag worden, maar zijn rebound was een simpele prooi was voor Ricardo Fransberg die van dichtbij voor de 1-2 zorgde. Lang duurde de euforie niet, want nonchalance en gebrek aan scherpte zorgde niet veel later ervoor dat Jermain Heldoorn alweer de gelijkmaker onder doelman Veenboer kon schieten (2-2). Tevens de ruststand.

1718zui_aja03Stanley Akoy

Na 45 minuten aantrekkelijk voetbal waren we benieuwd welk gezicht de tweede helft zou krijgen. De start was voor de thuisploeg, want de gedrevenheid bleef onverminderd groot bij “Zuid “ en dus moest Ajax doelman Veenboer maar weer eens complimenteren dat hij Jorik van Ruiswijk in de 52e minuut van scoren af hield. Ajax liet zich echter niet onbetuigd en had drie minuten later misschien wel op voorsprong moeten komen toen de solo van Akoy terecht kwam op de voeten van Frank Mol. Aangejaagd of opgejut door trainer Juan Fernandez Coto nam de thuisclub weer de leiding in de 62e minuut. Opnieuw was het Hidde van Erkel die Ajax pijn deed (3-2).

1718zui_aja04Bilal el Amrani scoorde de 3-3

Ajax moest toch echt eens kleur bekennen, want ondanks het betere veldspel waren echte uitgespeelde kansen schaars en bleven de omschakelmomenten van Zuidvogels dreigend. Zo ook in de 73e minuut toen Tim de Jong zelfs op de doellijn Ajax moest behoeden voor een definitieve nekslag. Deze gemiste kans kwam Zuidvogels duur te staan, want nog geen drie minuten later paste scheidsrechter Germs prima de voordeel regel toe nadat Fransberg in de mangel werd genomen. De bal kwam direct terecht bij Bilal el Amrani die zichzelf daarna prima vrijspeelde en vervolgens uithaalde voor de 3-3.

1718zui_aja05Jack van Moerkerk

Kon Ajax doordrukken ? De tussenstanden op de andere velden waren inmiddels ook gunstig, maar ondanks dat Bilal el Amrani in de 85e minuut zijn kopbal niet de gewenste richting kon mee geven mocht Ajax uiteindelijk in de absolute slotfase maar weer één man zeer hartelijk bedanken. Zijn naam mag inmiddels wel met grote chocoladeletters geschreven gaan worden namelijk: STEPHAN VEENBOER. Op miraculeuze wijze hield hij Richard Gooijer van scoren af en zo waren er na afloop misschien wel twee tevreden teams op het veld. Door deze puntendeling kan Zuidvogels weer wat ruimer ademen onderin en heeft zo genoeg perspectief voor de slotdag om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Ajax daarentegen mocht de derde periodetitel in de wacht slepen waarvoor hulde. Niet best, maar wel uiterst amusant was de slotconclusie van deze middag en zo gaan we ons opmaken voor een zinderend weekend (26 Mei) in de Hoofdklasse: bizar.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Media:
– Klik hier voor een verslag op VOZ.
– Klik hier voor een verslag op HAV.
– Klik hier voor een verslag op de site van Zuidvogels.

ZUIDVOGELS – AJAX 3-3 (2-2)
Doelpunten: 1-0 Wouter van de Berg (8.), 1-1 Cedric Main (37.), 1-2 Ricardo Fransberg (43.), 2-2 Jermain Heldoorn (44.), 3-2 Hidde van Erkel (63.), 3-3 Bilal el Amrani (77.)
Scheidsrechter: dhr. M. Germs
Toeschouwers: 400
Gele kaarten: Ricardo Tat en Stephan Campbell (beiden Zuidvogels)
Opstelling Zuidvogels: Frank Mol, Michel de Wit, Tim Horsmeier, Jorik van Ruiswijk, Hidde van Erkel, Ricardo Tat, Jermain Heldoorn (81. Steve Promes), Richard Gooijer, Terry Boné (46. Jerghinio Sahadewsing), Wouter van de Berg, Stephan Campbell
Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Jake Wollgarten (75. Bobby Bosma), Siver Abdulrahman, Roy Deken, Tim De Jong, Glenn van Zoolingen, Cedric Main (69. Zakaria el Biyar), Jack van Moerkerk, Bilal el Amrani, Stanley Akoy en Ricardo Fransberg (84. Anthony Bryan Bran)

Share

Ajax wint van Sparta Nijkerk…3-1

Ruim 46 uur geleden stapten de Ajacieden van het veld in Breukelen na de verloren bekerfinale (waar we om meerdere redenen niets meer over zeggen) en stond de belangrijke wedstrijd tegen Sparta Nijkerk op het programma. Ajax heeft de punten broodnodig voor het vergaren van de derde periodetitel. Hoe fris zouden de mannen van Jorg Smeets en zijn staf zijn ?

wedstrijdbeleving door Marcel

Luttele seconden na de aftrap ontsnapte Ajax al of beter gezegd de beste doelman uit de Hoofdklasse B liet zich zien. Tot tweemaal aan toe hield Stephan Veenboer Janic Makizodila van scoren af en ook de rebound in kansrijke positie was niet besteed aan Jan Struijk namens Sparta Nijkerk. Ajax moest reageren en deed dat al in de 3e minuut toen na een overtreding op Stanley Akoy routinier Siver Abdulrahman mocht aanlegen voor een vrije trap die vervolgens via de onderkant van de lat weer het veld insprong (helaas geen doellijn technologie). Zo was de toon gezet en ontstond er een heerlijke open en frisse pot voetbal. Vooral het eerste kwartier was leuk en vermakelijk. Daarna belandde het duel in een tussenfase van vis noch vlees die pas weer in de 30e minuut een doelpoging opleverde en wel voor Janic Makizodila die op de voeten schoot van doelman Veenboer. De bal kwam vervolgens voor de voeten van Frank Heus die een kanonskogel losliet welke met een waanzinnige reflex door doelman Veenboer uit de kruising werd getikt. Je moet het gezien hebben om het te geloven !

Cedric Main stond weer in de basis

Nee, Ajax kreeg de motor moeizaam op gang en werd in de 35e minuut in het zadel geholpen toen Cedric Main de bal wilde inkoppen die Jack van Moerkerk voorgaf. De duw die hij kreeg in de rug betekende een strafschop voor Ajax. Achter de bal stond Bilal el Amrani die zijn inzet gestopt zag worden door doelman Centen, de terugspringende bal werd een prooi voor Cedric Main die wilde uithalen maar daar stak Donny van der Wal een stokje voor en zo kreeg Ajax opnieuw de kans vanaf elf meter. Van der Wal kon met rood vertrekken en de meest constante speler van Ajax dit seizoen (Edwin Soenarto) stond nu achter de bal. Hij liet doelman Centen wel kansloos (1-0). Kon Ajax gaan profiteren van een mannetje meer situatie ? Daar zag het vooralsnog niet naar uit, want in de 43e minuut was het Frank Heus na een slippertje van Glenn van Zoolingen die de 1-1 op de schoen had, maar helaas voor de oranjezwarten ging ook deze kans voorbij. Ajax mocht gaan rusten met de broze 1-0 in de pocket.

1718aja_spa02Chima Bosman in duel met Jean-Willy Mapinga

Na de thee kwam Ajax energiek uit de kleedkamer, maar deze dadendrang werd in de 55e minuut ten einde gebracht toen Jan Struijk maar net naast schoot namens Sparta. Ajax leek steeds meer de tol te moeten betalen voor de zware inspanningen van afgelopen donderdag en langzamerhand nam Sparta steeds meer het initiatief. Ajax kon alleen nog maar reageren wat het bijvoorbeeld uitstekend deed in de 66e minuut toen de kopbal van Bilal el Amrani door Mark Groenewoudt van de lijn werd gehaald. Sparta Nijkerk, dat ondanks het ondertal nog steeds geloofde in een goede afloop en streed voor iedere meter, had in de 70e minuut wederom de pech dat bij Ajax doelman Veenboer nog steeds onder de lat stond (kans Jesse Buitenhuis ). Trainer Smeets bracht het nodige verse bloed en zo zagen we Lars Middelwijk en Maurice Renger binnen de lijnen komen maar dat deed Ajax nog geen goed. Wat een lange tijd uitgesteld kon worden geschiedde toch. De gasten maakten de verdiende gelijkmaker in de 75e minuut (na een prima opgezette aanval) via Jesse Buitenhuis die van dichtbij scoorde (1-1).

1718aja_spa03Stanley Akoy scoorde vanmiddag weer eens

Donkere wolken leken zich te gaan ontwikkelen boven het zonovergoten complex, maar Ajax rechtte zijn rug mede omdat Sparta Nijkerk “va banque” ging spelen en daardoor steeds meer ruimte liet liggen waar de moegestreden Ajacieden toch nog wel raad mee wisten. Ondanks dat het duel alle kanten kon opgaan was het Ajax dat als eerste profiteerde van offensievere houding van Sparta. Het was Stanley Akoy die optimaal het rendement haalde uit een dieptepass en beheerst doelman Centen kon passeren in de 82e minuut voor de 2-1. Sparta kon nu niet anders doen dan nog meer risico nemen en daar had Ajax wel zijn antwoord op met een kans voor Lars Middelwijk die profiteerde van de geboden vrijheid. Zijn schot verdween centimeters over. Het laatste gevaar van Ajax, dat op zijn tenen de finish haalde, was een uitstekende individuele actie van Bilal el Amrani die drie man te kijk zette in de 90e minuut en dat betekende uiteindelijk de figuurlijke doodsteek voor Sparta en stond Ajax op een riante en niet verwachte 3-1.

Bilal el Amrani bracht de 3-1 op het scorebord

Door deze zege kan Ajax volgende week in Huizen, als het wint bij Zuidvogels, de derde periode winnen. Tot slot, vanmiddag was nog maar één slotzin gerechtvaardigd. Klasse mannen dat ondanks de korte rustpauze en de nodige teleurstellingen tussen donderdag en vanmiddag jullie dit nog konden opbrengen … Chapeau !

KLik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

AJAX – SPARTA NIJKERK 3-1 (1-0)
Doelpunten: 36. Edwin Soenarto (strafschop) 1-0, 75. Jesse Buitenhuis 1-1, 82. Stanley Akoy 2-1, 90. Bilal el Amrani 3-1
Scheidsrechter: dhr. M.A. de Bruijn
Toeschouwers: 200
Gele kaarten: Mohammed al Haydar en Brian Bawauh (beiden Sparta Nijkerk)
Rode kaart: Donny van der Wal (Sparta Nijkerk)
Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Chima Bosman, Siver Abdulrahman, Tim de Jong, Edwin Soenarto, Glenn van Zoolingen, Cedric Main (73. Lars Middelwijk), Jack van Moerkerk (76. Maurice Renger), Bilal el Amrani, Stanley Akoy, Ricardo Fransberg (90. Bobby Bosma)
Opstelling Sparta Nijkerk: Dani Centen, Mohammed al Haydar (65. Muhamed Dinc), Dennis van der Wal, Janic Makizodila, Frank Heus, Jesse Buitenhuis, Donny van der Wal, Jan Struijk (73. Jorrit Fiegen), Brian Bawuah, Jean-Willy Mapinga, Mark Groenewoudt

Media:
– Klik hier voor een verslag op VOZ.

Later meer.

Share

Bittere pil … Ajax verliest bekerfinale van SDO met 1-2

Reikhalzend werd er uitgekeken naar deze interessante ontmoeting tussen twee hoofdklassers. Na een uitstekende “road to the final” was Ajax klaar om deze finale te mogen spelen. Tegenstander SDO had eveneens een vlekkeloze aanloop gehad en zo konden we ons opmaken voor een duel waarvoor vooraf al veel belangstelling was.

wedstrijdbeleving door Marcel

De ruim 800 supporters uit Bussum die waren meegereisd hadden de bussen op het daarvoor bestemde parkeerterrein geparkeerd, maar ook op het prachtige kunstgrasveld werd er nog één gedurende de eerste helft achtergelaten. Kortom, Ajax moest opboksen tegen een hechte defensie die maar nauwelijks een gaatje liet vallen waardoor het duel maar niet op gang kwam. Het eerste serieuze schot van de wedstrijd na een krap kwartier spelen kwam dan ook niet geheel onverwachts van Ajax via Stanley Akoy. Rolf Hazelaar pareerde de vrije trap vakkundig. Pas in de 21e minuut werd het weer dreigend voor het doel van SDO. Het was Kenneth Misa- Danso die zijn perfecte voorzet door Dwight Oehlers weggehaald zag worden voordat de inlopende Ricardo Fransberg kon uithalen voor de 1-0. Ajax, dat zeker niet groots speelde, domineerde en deelde de lakens uit en had vooralsnog de beste intenties van de twee teams om er wat van te maken. Dat werd in de 31e minuut bijna beloond toen een afgeslagen bal terecht kwam bij Roy Deken die verwoestend uithaalde, maar een katachtige reflex van Hazelaar voorkwam wederom een Amsterdamse voorsprong. Alles leek onder controle.

Tot de 34e minuut toen Glenn van Zoolingen een pittige overtreding maakte die voor de welbekende vlam in de pan zorgde. Als scheidsrechter Tjong A Hung adequaat had ingegrepen door van Zoolingen direct met geel te bestraffen was het opstootje met een sisser afgelopen, maar dat gebeurde te laat. Ajax liet zich vervolgens provoceren waardoor het opstootje een vechtpartijtje werd en waarbij Chima Bosman rood kreeg. Hij zou een koppende beweging gemaakt hebben richting Dwight Oehlers. De vraag of hij de enige was werd in de rust door diverse mensen ontkennend beantwoord. Helaas zag de leidsman alleen de aktie van Bosman. Het bleek achteraf het absolute kantelpunt te zijn geweest. Desondanks haalde Ajax schadevrij de rust met 0-0 (en had mazzel bij een enorme kans voor Jesper Spanjerberg van SDO), maar je zag wel al de laatste tien minuten dat de dominantie minder werd.

Na de thee waren de rollen snel omgedraaid. SDO was een stuk feller, maar vooral een stuk offensiever. Al in de 49e minuut moest Jan Ziere ingrijpen op de uithaal van Theo Visser en ook in de 59e minuut kwam Ajax goed weg. Toen werd tot tweemaal aan toe Jan Ziere onder vuur genomen die ook nog eens Tim de Jong vervolgens op de doellijn dankbaar mocht zijn op een schot van Jasper Spanjerberg. Nee, Ajax was het even helemaal kwijt en het was dus niet geheel onverwachts dat in de 66e minuut Rick van der Velden met een droge schuiver voor de 1-0 zorgde. Een schot waar overigens doelman Jan Ziere zich totaal op verkeek. Ajax wisselde (het bracht El Amrani en Middelwijk) hierna en pakte heel langzaam de draad weer op.

Stukje bij beetje groeide Ajax terug in de wedstrijd met als bewijs de enorme kans die Bilal el Amrani kreeg negen minuten voor tijd. Van dichtbij wipte hij de bal net over de deklat. Toch moest de blauwwitte muur uit Bussum in de 84e minuut capituleren. Een vloeiende Ajax-aanval werd opgezet door Stanley Akoy die de bal weer terug kreeg via een hakballetje van de zeer sterk ingevallen Bilal el Amrani waarna zijn geplaatste schot genoeg was voor de meer dan verdiende gelijkmaker. Lang mocht Ajax niet genieten van de opluchting. Waar het vooraf zo voor gewaarschuwd was (dode spelmomenten) geschiedde toch. Een corner belandde op het hoofd van de geheel vrijstaande Theo Visser die de verbouwereerde doelman Ziere kansloos liet (2-1). Ajax kreeg de deksel wel heel pijnlijk op de neus en kon in de resterende tijd, ondanks de druk die het opvoerde, niet het gewenste schot produceren die het net zou doen bollen voor een eventuele strafschoppenserie.

Zo verdween deze unieke kans op een prijs en kon de champagne in de ijskast teruggezet worden. De kou die deze drank normaal gesproken produceert werd door de spelers en (onverwacht vele) Ajax-supporters zeker wel gevoeld. Ondanks dat Ajax niet het niveau haalde die men regelmatig wel laat zien moet de knop heel snel worden omgezet. Over twee nachten slapen is de volgende klus namelijk. Op De Toekomst wacht het treffen tegen Sparta Nijkerk. Belangrijk voor het behalen van de nacompetitie of wellicht nog meer ? We moeten er nu nog even niet aan denken aan deze pot.

AJAX – SDO 1-2 (0-0)
Doelpunten: 0-1 Rick van der Velden (67.), 1-1 Stanley Akoy (83.), 1-2 Theo Visser (85.)
Scheidsrechter: dhr. M. Tjong A Hung
Toeschouwers: 1500
Gele kaarten: Glenn van Zoolingen (Ajax), Micha Fokker, Roy van Essen, Kick van Aelst (allen SDO)
Rode kaart: Chima Bosman (Ajax)
Opstelling Ajax: Jan Ziere, Chima Bosman, Siver Abdulrahman, Roy Deken, Edwin Soenarto (71. Lars Middelwijk), Glenn van Zoolingen, Jack van Moerkerk, Cedric Main (38. Tim de Jong), Kenneth Misa-Danso, Stanley Akoy, Ricardo Fransberg (68. Bilal el Amrani)
Opstelling SDO: Rolf Hazelaar, Rowell van der Meer, Dwight Oehlers, Micha Fokker, Dino van Essen (46. Marlon Amankwah), Jasper Spanjerberg (87. Niels Irik), Gerrit Snijders (74. Roy van Essen), Desley Groenewegen, Theo Visser, Kick van Aelst, Rick van der Velden

MEDIA:
– Klik hier voor de samenvatting op HAV.
– Klik hier voor een verslag op HAV.
– Klik hier voor een verslag op VOZ.
– Klik hier voor een kort sfeerverslag net na afloop.
– Klik hier voor een verslag in de Gooi- en Eemlander.
– Klik hier voor foto’s van SDO.
– Klik hier voor een pyro.

Share

Jan Ziere gaat in bekerfinale voor “zijn” prijs

Voor doelman Jan Ziere is de bekerfinale tegen SDO een absoluut hoogtepunt. De reservedoelman keept dit seizoen de bekerwedstrijden en doet dat met verve. In de zes gespeelde wedstrijden konden alleen VVA/Spartaan en HFC EDO de routinier passeren. Slechts twee tegendoelpunten tot nu toe moet een lekker gevoel geven voor de eeuwige positivo.

Welke wedstrijd in het bekertoernooi staat je het meeste bij ?

“Meteen de eerste wedstrijd tegen mijn oude liefde DSOV in de eerste ronde (3-0 zege, red.). Veel vrienden van mij voetballen daar en ik heb er zelf ook gevoetbald. Daarnaast is mijn vader leider van het 2e, de trainer Bart Jansen heb ik aangedragen en zo is er dus nog veel connectie. Voor DSOV was het ook een happening en voor mij ook. Een vriend van mij had voor de wedstrijd contact gezocht met teammanager Jan Fleijsman zodat mijn zoon Zeth als pupil van de week van DSOV bij mij kon scoren. Kippenvel …. Dat ik daarna de nul hield was prettig voor mezelf.”

Wat weet je van SDO ?

“We weten best veel, omdat ze geanalyseerd zijn. We kunnen onder meer een fysiek sterke tegenstander verwachten die sterk is bij dode spelmomenten. Wij zullen echter van onze eigen krachten moeten uitgaan, scherp zijn in de omschakeling en alert bij dode spelmomenten voor SDO.”

Je verlaat Ajax weer en keert terug naar zondag-eersteklasser Hoofddorp. Gezien jouw leeftijd een logische keuze ?

“Ik heb niet de eeuwige jeugd meer, ha ha ha. De contacten zijn altijd goed gebleven met Hoofddorp waarmee we vorig seizoen met een goede groep promotie behaalden.”

Wanneer is jouw seizoen geslaagd ?

“Uiteindelijk draait het om prijzen. Dus als we op Hemelvaartsdag de beker winnen. Daarnaast vind ik ook dat we met deze groep een rol van betekenis moeten gaan spelen in de nacompetitie.”

Share

Uitslagen deze week

Woensdag 2 mei

Veteranen (35+)

districtsbeker 1/2 finale
sv Parkstad vet. – Ajax vet. 3-3 (Ajax wns 3-4)

Donderdag 3 mei:

oefenduel: WV-HEDW – AJAX 0-2 (rust 0-1, doelpunten: Fransberg en Bosman)

Zaterdag 5 mei:

Reserve Hoofdklasse A:
DVVA 2 – Ajax 2 2-4

Veteranen (35+):

competitie
RODA’23 vet. – Ajax vet. 1-3
zat_4_VET_11_RODA_23_vet_thuis
zat_4_VET_12_RODA_23_vet_uit

Overige teams geen programma.

Share

AJAX NAAR BEKERFINALE !!!

Reikhalzend keek voetbalminnend Amsterdam uit naar deze halve finale. Een clash tussen twee voetbalgiganten op amateurniveau. Kon Ajax tien jaar na dato (toen het in de eindstrijd Hollandia 2 versloeg) opnieuw de finale bereiken ?

Joswgm_aja

wedstrijdbeleving door Marcel

Image and video hosting by TinyPic

De start van dit duel was hoopgevend. Zowel Ajax als JOS Watergraafsmeer kozen direct voor de aanval en dat resulteerde in de 4e minuut al in een grote kans voor de thuisclub via Omar Limon. Het antwoord van Ajax was vernietigend, want twee minuten later (toen Ajax zijn eerste goede aanval had opgezet via Stanley Akoy) was het Kenneth Misa-Danso die de steekbal vakkundig afrondde. Doelman Halil Suzulmus was bij het eerste serieuze schot direct kansloos. Wie dacht dat de voorsprong voldoende inspiratie zou zijn voor Ajax om vakkundig dit duel te gaan controleren had het mis. Ondanks dat het iets meer balbezit had kwam er maar zelden enige vorm van rust in het spel. Het duel golfde op en neer waarbij de thuisclub zich niet onbetuigd liet. Raymond Fafiani besloot in de 21e minuut een vrije trap snel te nemen die vervolgens door Omar Limon snoeihard op doel werd geschoten. Reserve- en bekerdoelman Jan “Jasper Cillessen” Ziere was (en werd, zoals later bleek) de grote sta in de weg voor JOS.

Ajax kreeg diverse mogelijkheden om in de omschakeling snel toe te slaan, maar het “gehaaste” Ajax koos vaak voor de verkeerde oplossing en speelde slordig en dus met vuur. Na ruim een half uur mocht de naam van Jan Ziere weer vetgedrukt genoteerd worden op ieders velletje papier. Lionel Frederik (ex-Ajacied) knalde op de in topvorm verkerende doelman. Het frisse JOS toonde geen enkel ontzag voor Ajax, maar kon in de voorste linie niet het verschil maken. Daarnaast miste het een beetje geluk of het kwam telkens routinier Ziere tegen. Ajax speelde daarentegen zeker niet groots, maar gesteund door die vroege voorsprong werd er toch zonder kleerscheuren de rust bereikt.

Na de pauze, op het inmiddels schemerachtige sportpark, duurde het heel lang voordat de wedstrijd weer enige glans kreeg. Aan de inzet die beide teams toonden lag het niet, maar de liefhebbers op voetbaltechnisch gebied werden enigszins teleurgesteld. Pas in de 66e minuut leefde iedereen weer wat op alleen gebeurde dit door een opstootje bij de dug-out wat even leek te ontsporen. Misschien was dit wel de prikkel die beide teams op dat moment nodig hadden. Ajax was inderdaad drie minuten later dicht bij de 0-2 toen Stanley Akoy verraderlijk uithaalde.

Het leek erop dat Ajax wat frisser was in het laatste gedeelte. Zeker toen het eerst via invallers Jack van Moerkerk en later Lars Middelwijk wat nieuwe impulsen kreeg. Het was namelijk van Moerkerk die zijn doorzettingsvermogen bijna beloond zag worden voor de goal, maar Maurice Renger (ex-JOS) miste op een meter voor het doel in de 71e minuut. Ondertussen bleven de snelle omschakelmomenten van JOS dreigend. Zeker als de bal weer eens in het strafschopgebied werd gepompt piepte en kraakte het aan alle kanten bij de zaterdag-hoofdklasser. In de slotfase besliste de meest fortuinlijke ploeg dan toch de wedstrijd. In de 85e minuut ontsnapte Bilal el Amrani aan (wel of geen ?) buitenspel, gaf de bal aan Stanley Akoy die via een messcherpe voorzet Kenneth Misa-Danso bereikte. Hij kon simpel de 0-2 binnenlopen. Het verzet van JOS was nu definitief gebroken. De marge van twee had nog groter kunnen worden, want drie minuten later was het (na knap doorzetten van Lars Middelwijk) Jack van Moerkerk die de lat raakte.

Image and video hosting by TinyPic

Zo haalde Ajax de finish met een zwaar bevochten 0-2 overwinning. Het voetbal was zeker niet fraai, maar de hartstocht vierde de boventoon. Doordat Ajax voorin zijn spaarzame kansjes wel benutte bereikte het de finale. Het mag na tien jaar opnieuw een gooi doen naar de bekerwinst van het district West 1. Op Hemelvaartsdag 10 mei (op het veld van FC Breukelen) zullen de degens met zondag-hoofdklasser SDO uit Bussum worden gekruist. Zij wonnen de andere halve finale van RKAV Volendam met 0-1.

Media:
– Klik hier voor de samenvatting.
– Klik hier voor een verslag op VOZ.
– Klik hier voor een verslag in het Amsterdams Dagblad.
– Klik hier voor een verslag op HAV.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

JOS WATERGRAAFSMEER – AJAX 0-2
Doelpunten: 0-1 Kenneth Misa-Danso (6.), 0-2 Kenneth Misa-Danso (85.)
Scheidsrechter: dhr. P. Raven
Opstelling JOS Watergraafsmeer: Halil Süzülmüs, Jorik Hollewand, Kevin Huijsman, Richmond Bossman, Omar Limon, Raymond Fafiani, Reggie Schaap, Sjoerd Gerritse, Gairvyno Zeefuik, Davey Claus, Lionel Frederik
Opstelling Ajax: Jan Ziere, Chima Bosman, Edwin Soenarto, Roy Deken, Tim de Jong, Glenn van Zoolingen, Ricardo Fransberg, Maurice Renger, Bilal el Amrani, Stanley Akoy, Kenneth Misa-Danso

Share