Ajax wint in Ridderkerk: 2-3

Een tikkeltje weemoedig bezochten we vanmiddag het zeer gastvrije RVVH. Op hun prachtige sportcomplex maakten we ons op voor een duel om des Keizersbaard. Of viel er toch nog wat te winnen voor Ajax ? Afscheid nemen van een aantal spelers en van je supporters met een zege geeft bij een ieder toch een beter gevoel en dus waren we benieuwd of onze acteurs er net zo over dachten.

wedstrijdbeleving van Marcel

Bilal el Amrani

De openingsfase was voor de thuisclub die binnen enkele minuten al twee doelpogingen hadden gefabriceerd via Diego Rietveld en Julian Agatowski. Daarna nam Ajax resoluut het heft in handen en op kenmerkende wijze (lees; speels en aanvallend voetbal) werd de defensie van RVVH getest. Bij de allereerste serieuze doelpoging in de 7e minuut was het meteen raak. Het was Reda Kharchouch die met een individuele actie Bilal el Amrani wist te bereiken en zijn subtiele tikje op de inkomende Donny van der Dussen was voldoende om zo de 0-1 op het bord te brengen. Ajax dicteerde en zag zijn overtuigende start wederom beloond worden in de 13e minuut toen de steekbal van Stanley Akoy onderweg was richting Bilal el Amrani. Net toen Bilal bij de bal wilde komen werd zijn doorgang abrupt onderbroken en dus wees de uitstekend fluitende leidsman de de heer Vredevoogd naar de stip. De afscheid nemende Reda Kharchouch (volgend seizoen Quick Boys) werd dit presentje gegund en daar wist hij wel raad mee (0-2). Zo konden we na een klein kwartier vreugdevol naar het scorebord kijken.

Jack van Moerkerk

Ajax had overigens in RVVH een prima tegenstander. De thuisclub schroomde de aanval namelijk ook niet en dus werd dit “niemendalletje “ een leuke open wedstrijd. In de 22e minuut zagen we een vlot lopende Ajax-aanval waarbij het schot van Reda Kharchouch maar ternauwernood uit de kruising werd geranseld door doelman Danny Spelde. In de tegenaanval die volgde werd het open karakter nog maar eens geïllustreerd toen Julian Agatowski een vrije schietkans kreeg die de 1-2 opleverde. De thuisclub zette nog maar eens aan, maar dan heeft Ajax nog altijd de zeer betrouwbare goalie Rolf Hazelaar die ook dit seizoen menig punt heeft gepakt voor de Amsterdammers. Zijn safe in de 27e minuut, op het schot van Agatowski, mocht er wezen.

Stefano Seedorf viel na rust in

Het bleef een leuke, vrijblijvende wedstrijd waar Ajax het duel weer enigszins onder controle had gekregen. Aldus was de 1-3 in de 38e minuut een logisch vervolg en opnieuw een moment van dodelijke efficiëntie. Na een prima aanval via Stanley Akoy en Bilal el Amrani was het vervolgens Reda Kharchouch die net buiten het strafschop gebied een geplaatst schot afleverde die in de verre hoek tot stilstand kwam (1-3). Nog mooier dan de goal was de wijze waarop Reda Kharchouch zijn supporters bedankte voor hun onvoorwaardelijke steun en trouw. Groeibriljant Kharchouch liet zo blijken dat Quick Boys zijn handjes mag dichtknijpen met deze topspeler in wording.

Tim de Jong debuteerde in het eerste

Na pauze viel dit duel letterlijk en figuurlijk wat in het water. Niet alleen viel de regen gestaag naar beneden (inclusief bliksem en onweer en dus een tijdelijke onderbreking), maar ook de amusementswaarde kelderde met bakken naar beneden. Tot de 70e minuut zorgde de muziek, die luid uit het supportershome kwam, voor het nodige vertier en gezelligheid maar op het veld geloofden de spelers het allemaal wel. Iedereen schrok eigenlijk in 70e minuut wakker toen Wilco Oudenaarden voor invaller Stefano Seedorf opdook en zo van dichtbij de 2-3 kon binnen lopen. Moest Ajax dan toch nog gaan vrezen om de laatste drie punten te gaan verspelen ? Het antwoord was simpel. Ajax hield de rijen gesloten en dus was het laatste noemenswaardige wapenfeit de invalbeurt van Berry van ’t Land in de 82e minuut na een zware schouderblessure. Ajax trok, zonder verder in de problemen te zijn gekomen de 2-3 voorsprong over de streep. Ondanks de glansloze tweede helft, waar beide teams amper doelgerichte acties hadden, was het gevoel van eindelijk weer eens winnen nog steeds net zo lekker.

Joel Silooy stond in de basis

Het zit erop. De laatste inkt van dit seizoen besteed ik aan al die mensen die dit seizoen zich met ziel en zaligheid hebben ingezet voor mijn en ons geliefde AJAX zaterdag 1. Van Rob de fotograaf tot al die trouwe supporters, de begeleiding en technische staf maar vooral de spelers die gestreden hebben (weliswaar met afwisselend succes) in dit prachtige shirt. Heren spelers dank daarvoor … tot volgend seizoen !

Klik hier voor 111 extra foto’s.

RVVH – AJAX 2-3 (1-3)
Doelpunten: 7. Donny van der Dussen 0-1, 15. Reda Kharchouch (strafschop) 0-2, 23. Julian Agatowski 1-2, 38. Reda Kharchouch 1-3, 70. Wilco Oudenaarden 2-3
Scheidsrechter: J. Vredevoogd
Toeschouwers: 200
Gele kaarten: –
Rode kaarten: –
Opstelling RVVH: Danny Spelde, Nagiër Bonevacia, Tarik Yekhlef, Dirk van Leenen, Mauro Kloppert, Robert Kooiman, Vidarell Merencia (63. Jordi Mosmans), Jessie Proost (56. Poly Owino), Julian Agatowski, Diego Rietveld (71. Gino Stolk), Wilco Oudenaarden
Opstelling Ajax: Rolf Hazelaar, Joël Silooy, Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Lars Middelwijk, Shaquille Doorson (83. Berry van ’t Land), Reda Kharchouch, Donny van der Dussen (63. Stefano Seedorf), Bilal el Amrani (77. Tim de Jong), Stanley Akoy, Jack van Moerkerk

Media:
– Klik hier voor een verslag op Voetbal Rotterdam.
– Klik hier voor de samenvatting.
– Klik hier voor een verslag van VOZ.

later meer

Share

Tiental Ajax niet opgewassen tegen Jodan Boys … 2-4

wedstrijdbeleving van Marcel

Na het teleurstellende duel vorige week in Barendrecht tegen Smitshoek werden een aantal aspecten maar weer eens pijnlijk blootgelegd en dus ook bevestigd. Het wisselvallige Ajax, dat prima perioden in de competitie heeft afgewerkt, gaf in beslissende fasen niet thuis waardoor meedoen om het kampioensschap en later ook strijden om een promotieplek als sneeuw voor de zon verdween. Uiteraard mag je niet voorbij gaan aan de blessuregolf die Ajax ten deel viel en het grote gemis van een afmaker in de voorhoede. Het duel tegen Jodan Boys was er hierdoor wel één om des keizersbaard.

Jack van Moerkerk opende de score

Onder het genot van het heerlijke lentezonnetje viel de eerste doelpoging te noteren in de 7e minuut toen Fanny Waandels op de benen schoot van doelman Hazelaar. Ajax, dat rustig uit de startblokken kwam, zag zijn eerste kans in de 11e minuut meteen omgezet worden in een doelpunt. Het was na een prima individuele actie van Reda Kharchouch Jack van Moerkerk die met een simpele intikker de 1-0 op het scorebord mocht brengen. Lang konden de Amsterdammers er niet van genieten, want direct in de tegenaanval was het Fanny Waandels die Rolf Hazelaar omspeelde en vervolgens werd neergelegd. De strafschop die volgde was logisch en doelman Hazelaar mocht met slechts geel de leidsman van dienst (de heer Kieft) dankbaar zijn. De toegekende penalty werd vervolgens door Levi Marengo gemist of moeten we doelman Hazelaar toch alle credits geven ?

Stefano Seedorf is Mohammed Bellahcen te snel af

Zo was het duel levendig, maar zeker niet hoogstaand. Er werd gewoon leuk en ongedwongen gevoetbald door beide teams. Onze gasten uit Gouda kwamen heel stiekem steeds beter in het duel en dus was de gelijkmaker in de 23e minuut niet geheel verrassend. Het was Enzo Huntink die, op aangeven van Mitchel Heerkens, die voor de 1-1 zorgde. Het duel kreeg steeds meer een vrijblijvend karakter en er waren weinig echt doelgerichte acties, maar als deze er dan wel waren dan was het ook meteen smullen. Zo ook in de 30e minuut toen wederom een uitstekende individuele actie van Reda Kharchouch Stanley Akoy wist te bereiken die meteen uithaalde voor een prachtige 2-1 voorsprong. Ajax leek hierna even door te drukken. Het mocht ruim vijf minuten voor rust een vrije trap nemen die voor paniek zorgde in de Jodan Boys defensie, maar tot tweemaal aan toe was het doelman van de Linden die wist te redden op inzetten van Bilal el Amrani en Siver Abdulrahman. De eerste helft was voorbij en aan alles was te merken dat er geen belangen meer op het spel stonden.

Reda Kharchouch speelde een prima wedstrijd

Na rust leek er wat meer spirit in te zitten. Het duel golfde wederom op en neer met Ajax dat duidelijk de boventoon voerde. Na een klein kwartiertje kreeg Bilal el Amrani een presentje van de Goudse defensie, maar oog in oog met de doelman wist hij deze jammerlijk niet uit te pakken. Zo had Ajax het duel in het slot kunnen gooien, deed dat dus niet en kreeg wel een hele dure rekening hiervoor gepresenteerd. Het duwtje dat Donaldo Sanches Silva gaf aan Enzo Huntink werd resoluut bestraft met een rode kaart op het randje van het strafschopgebied. De vrije trap die volgde werd onberispelijk binnen geschoten door Levi Marengo en dus had Ajax nog ruim een half uur om het huzarenstukje (lange tijd spelen met een man minder en winnen) van Mijdrecht en Sassenheim te evenaren. Echter, aan alles zag je dat Ajax vanaf dat moment een verloren wedstrijd aan het spelen was. De grip was weg op het duel en Jodan Boys kon op zijn dooie gemak het duel controleren en naar zich toetrekken.

Donald Sanches Silva kreeg vanmiddag rood

Ajax kwam met al zijn goede bedoelingen niet meer in het stuk voor en dus was de 2-3 in de 71e minuut een logisch gevolg. Na een voorzet van Bram van Loon was het Fanny Waandels die binnenkopte. Bij Ajax was de wilskracht en het geloof ver te zoeken en dus werd de slotfase van het duel afgewerkt zonder dat je bij Ajax nog het idee kreeg dat er nog wat in zat. Des te pijnlijker was de 2-4. Het was, na een keurig overstapje van el Idrissi, Fanny Waandels die wist te scoren. Ajax liet opnieuw punten liggen die in grote delen van de wedstrijd eigenlijk al aan Ajax toe te schrijven waren. Typerend eigenlijk voor dit bijna verlopen seizoen.

Donny van der Dussen stond in de basis

Volgende week het laatste duel van Ajax in Ridderkerk bij RVVH en dan is het seizoen voorbij. Ondergetekende en het overige kleine, hondstrouwe groepje supporters hebben er dan zo’n 1960 kilometer (!) erop zitten (exclusief beker- en oefenduels). Hopelijk voor de spelers genoeg redenen om juist deze mensen te bedanken met drie punten.

Bilal el Amrani in duel met keeper Tim van de Linden

Klik hier voor extra foto’s van deze wedstrijd.

AJAX – JODAN BOYS 2-4 (2-1)
Doelpunten: 12. Jack van Moerkerk 1-0, 24. Enzo Huntink 1-1, 31 Stanley Akoy 2-1, 63. Levi Marengo 2-2, 71. Fanuel Waandels 2-3, 90. Fanuel Waandels 2-4
Scheidsrechter: W. Kieft
Toeschouwers: 200
Gele kaarten: Rolf Hazelaar en Roy Deken (beiden Ajax), Mitchel Heerkens (Jodan Boys)
Rode kaart: Donaldo Sanches Silva (Ajax)
Opstelling Ajax: Rolf Hazelaar, Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Roy Deken, Donaldo Sanches Silva, Stefano Seedorf (87. Shaquille Doorson), Reda Kharchouch, Donny van der Dussen (85. Bobby Bosma), Bilal el Amrani (70. Lars Middelwijk), Stanley Akoy, Jack van Moerkerk
Opstelling Jodan Boys: Tim van de Linden, Michel Verkaik, Roald Heerkens, Bram van Loon, Martijn Jansen (46. Romario dos Santos), Leroy Brank, Levi Marengo (67. Bradley el Idrisi), Fanuel Waandels, Enzo Huntink, Mitchel Heerkens (55. Adil Akanioui), Mo Bellahcen

Media:
– Klik hier voor een verslag op VOZ

Share

Ajax keert puntloos terug uit Barendrecht

Jake Wollgarten had het lastig met Alex Rekondie

De dunne draad die nacompetitie heet was voor Ajax nog steeds zichtbaar en haalbaar. Voldoende redenen om nog drie potjes voluit te gaan. Om te beginnen vanmiddag in Barendrecht tegen Smitshoek, een tegenstander die nog vecht om directe degradatie te ontlopen. Aldus op papier een te nemen horde, maar de praktijk zou anders uitpakken.

Smitshoek-Ajax zat.am.

wedstrijdbeleving van Marcel

Meteen vanaf de aftrap was Smitshoek totaal niet onder de indruk van Ajax. Het roodwitte shirt bracht juist ongekende sentimenten naar boven zowel binnen als buiten de lijnen. Binnen de minuut was het Laurens Vissers die met een kopbal de eerste waarschuwing gaf. Het antwoord van Ajax kwam in de 7e minuut toen Reda Kharchouch de inkomende Jack van Moerkerk vond. De bal verdween iets teveel onder het lichaam waardoor van Moerkerk de controle verloor en zo de bal niet kon binnen schuiven. De thuisclub gooide ziel en zaligheid in de strijd: ingrediënten die doorgaans niet toe te schrijven zijn aan het huismerk van Ajax en dat leek op te gaan breken. Na een klein kwartier was het Gilliomar Leone die zijn inzet op de voeten van doelman Hazelaar zag stranden

Drukte in het strafschopgebied van Ajax

De beste intenties bleven onverminderd besteed aan de thuisclub die regelmatig het randje opzocht waar scheidsrechter Beltman zeker in de beginfase moeite mee had. Zo bleef een veel grove overtreding op Reda Kharchouch onbestraft. Ajax, dat het allemaal voetballend wilde oplossen en zo trouw bleef aan zijn eigen handelsmerk, had niet in de gaten dat dit vanmiddag niet zou gaan werken. De werklust van Smitshoek werd daarom niet geheel onverwachts omgezet in een voorsprong in de 24e minuut toen Laurens Vissers een voorzet wist binnen te koppen na chaotisch uitverdedigen aan Amsterdamse zijde. Toch was het Ajax dat twee minuten later dicht bij de 1-1 was toen Stefano Seedorf doelman van de Wijngaart dwong tot zijn eerste grote safe. De onverzettelijkheid van de thuisclub gaf wederom twee minuten later de doorslag bij de 2-0 toen Alex Rekondie knap zijn man uitkapte en zo in de korte hoek de tweede geluidsexplosie veroorzaakte in Barendrecht.

Sean Verburg in kopduel met Roy Deken

Ajax, dat soms net even te veel tijd nodig had in zijn acties, bleef echter wel op zoek naar zijn momentjes. Zo ook in de 35e minuut toen Reda Kharchouch verwoestend uithaalde, maar ook deze poging stierf in schoonheid. De rust naderde en Ajax bleef iets wat geforceerd zoeken naar de juiste vorm die er maar niet zat aan te komen. Daarnaast had het alle geluk dat de poging van Nick van Katwijk vlak voor rust gelukkig en knap werd gepareerd door doelman Hazelaar. Ajax mocht zo nog hopen hoewel het dan uit een totaal ander vaatje moest gaan tappen in de tweede helft.

Jack van Moerkerk in duel met Joren van der Linden

Bij aanvang van die tweede helft had Ajax ditmaal wel wat geluk aan zijn zijde, want een paar minuten na de thee werd een schot van Siver Abdulrahman nog licht getoucheerd, maar was doelman van de Wijngaart wel kansloos (2-1). Hoop doet leven zegt men en het moet gezegd dat de intentie aan Ajax-zijde inderdaad beter was. Er kwam Ajax meer overtuiging in het spel en Smitshoek werd achteruit gedrukt. Echter, bij de eerste goede aanval in de 61e minuut sloeg Smitshoek weer genadeloos om zich heen. Typerend voor het verloop van de middag was de wil van Verburg om de bal te veroveren die hij dan ook keurig in zijn bezit kreeg. Zo kon hij Alex Rekondie bedienen voor de 3-1.

Bilal el Amrani viel geblesseerd uit

Ruim een kwartier daarna bleef het rustig en naar later bleek was het de stilte voor de stormachtige slotfase die zou volgen. In eerste instantie op het groene gras toen Ajax eindelijk voetballend beter voor de dag kwam, want in de 75e en in de 78e minuut was het Stanley Akoy die tot tweemaal dicht bij de 3-2 was. In beide gevallen vond hij doelman van de Wijngaart op zijn pad. Nee, het was Ajax niet gegund terug te komen in de wedstrijd om zo misschien nog voor een punt te gaan. De thuisclub, die loerde op de counter, kreeg in de 82e minuut een riante kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar Alex Rekondie moest zijn meerdere erkennen in doelman Hazelaar.

Donaldo Sanches Silva omspeelt Joren van der Linden

In een tumultueuze slotfase, waar de gemoederen langs de lijn (lees: dug-out) hoog opliepen, wist Ajax in de ultieme slotseconde nog eenmaal dreigend te worden via wederom Stanley Akoy die net overschoot. De conclusie was ondertussen al lang getrokken; Ajax gaf te lang niet thuis en had in het stugge, hardwerkende Smitshoek een verkeerde tegenstander om op 80 % dit klusje wel even te klaren. Tot groot genoegen van alles en iedereen in het oranje-zwart werd het hautaine Ajax werd terecht met lege handen naar 020 gestuurd. Zo verdwenen de vooraf hoopvolle gedachten om nog te strijden om plek vier (welke recht geeft op de nacompetitie) en lijkt het seizoen in stilte te gaan eindigen.

Roy Deken viel al binnen een half uur in

Klik hier voor 125 extra foto’s van deze wedstrijd (bij voorkeur via Firefox) en hier om deze te bestellen.

SMITSHOEK – AJAX 3-1 (2-0)
Doelpunten: 24. Laurens Visser 1-0, 29. Alex Rekondie 2-0, 49. Siver Abdulrahman 2-1, 61. Alex Rekondie 3-1
Scheidsrechter: J. Vredevoogd
Toeschouwers: 500
Gele kaart: Erwin Bravenboer (Smitshoek)
Opstelling Smitshoek: Mike van de Wijngaart, Joren van der Linden, Romain van Brugger, Nick van Katwijk, Patrick Fonseca, Erwin Bravenboer, Gilliomar Leona (82. Zepp Jacobs), Damian van den Oever (77. Thijs Oomsen), Sean Verburg (62. John de Ronde), Laurens Visser, Alex Rekondie
Opstelling Ajax: Rolf Hazelaar, Jake Wollgarten (57. Rowendy Schoop), Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Donaldo Sanches Silva, Mauro Franken (26. Roy Deken), Reda Kharchouch, Stefano Seedorf, Bilal el Amrani (78. Bobby Bosma), Stanley Akoy, Jack van Moerkerk

Media:
– Klik hier voor een verslag op VOZ
– Klik hier voor een verslag op Voetbal Rotterdam
– Klik hier voor een verslag op Exxaxt

Later meer.

Share

Drie punten voor Ajax na overwinning op Breukelen

De weg naar het vertrouwde sportpark De Toekomst werd al een lange tijd niet meer gemaakt. Na de oorwassing tegen Swift herpakte Ajax de afgelopen weken zich buitenshuis door in drie wedstrijden zeven punten bijeen te knokken.

wedstrijdbeleving van Marcel

Ajax moest het opnemen tegen FC Breukelen dat bij een nederlaag zou degraderen. De bezoekers waren dan ook tot op het bot gemotiveerd om het Ajax lastig te maken en zo te strijden voor hun laatste kans. Zeker in de beginfase zat Breukelen er bovenop en zo konden de Amsterdammers nauwelijks lekker in de wedstrijd geraken. Toch was de eerste grote kans van dit duel voor Lars Middelwijk (in de 10e minuut). De in de laatste weken uitstekend op dreef zijnde Middelwijk krulde de vrije trap via de vingertoppen van doelman de Wit over.

Stanley Akoy in duel

Het was voorlopig het laatste leuke moment, want daarna kwam dit duel terecht in een fase waarin het lage tempo en veel foutieve passing de boventoon voerde. Pas in de 25e minuut viel er weer wat te noteren. Het sterk gegroepeerd spelende FC Breukelen kwam razendsnel uit zijn defensieve stellingen om zo via Jesse van Riet alleen voor doelman Rolf Hazelaar te verschijnen, maar de prima in vorm verkerende Hazelaar hield Ajax op de been. Het leek erop dat het slome karakter van het duel enigszins aan het verdwijnen was, want nog geen vijf minuten later was het Ajax dat via Bilal el Amrani maar rakelings voorlangs schoot. De slotfase van de eerste helft bleek opeens heel aantrekkelijk. Het voetbal was dan niet al te best, maar door de kansen die er opeens kwamen leefde het duel op.

Bilal el Amrani is sneller dan Tom Kalkhuis

Zo ook zo’n vijf minuten voor rust toen wederom Bilal el Amrani met zijn vliegende schot net geen doel trof. Het dapper verwerende Breukelen, dat qua veldspel zeker niet de mindere was van Ajax, kreeg in de 43e minuut de grootste kans van de wedstrijd toen oud-Ajacied Deen van Embricqs net voorlangs schoot. Toch was het slotakkoord voor het nauwelijks imponerende Ajax. Op slag van rust was Bilal el Amrani dicht bij de 1-0, maar doelman de Wit kon de bal via zijn vingertoppen en de lat overtikken.

Ricardo Fransberg kopt de bal boven Marc van Rees

Na rust, met bij Ajax Reda Kharchouch in de gelederen, werd de druk steeds meer opgevoerd. De combinaties liepen vlotter en het leek of de Amsterdammers scherper en meer bij de les waren dan voor rust. De eerste kans volgde dan ook snel. Het was een prima steekbal van Bilal el Amrani die Ricardo Fransberg bereikte, maar oog in oog met doelman de Wit faalde de spits jammerlijk. Ondanks dat Ajax veel beter voor de dag kwam bleek het nog een hele kunst om het stugge Breukelen kapot te spelen. Het sterke collectief van trainer Frans Schuitemaker bleef op de been en het loerde nog steeds op die sporadische uitbraak die ook in de 68e minuut weer daar was. Doelman Hazelaar hield van dichtbij Tom Kalkhuis echter van scoren af.

Jack van Moerkerk in duel met ex-Ajacied Tom Kalkhuis

Na deze waarschuwing was het weer Ajax dat op de deur klopte en via Stanley Akoy was het dicht bij de voorsprong. Nu stond de paal succes in de weg. Breukelen liet nog even van zich horen in de 71e minuut toen Tom Kalkhuis op de vuisten knalde van Rolf Hazelaar, maar daarna was het toch Ajax dat loon naar werken kreeg. In de 80e minuut werd Jack van Moerkerk diep gestuurd en binnen de beruchte lijnen door Mark Rutgers op de hielen getikt. De toegekende penalty werd vervolgens feilloos binnen geschoten door Reda Kharchouch. Ajax kwam daarna niet meer in de problemen, hield achterin alles onder controle en kon zelfs in blessuretijd de marge vergroten toen Reda Kharchouch zich knap vrijspeelde maar rakelings naast schoot.

Na negentig minuten voetbal, met grote delen waarin Ajax niet zijn normale niveau haalde, waren de drie punten wel verdiend. Punten die nog steeds hoop geven op een nacompetitieplek. Voor FC Breukelen betekende deze nipte nederlaag helaas en definitief degradatie naar de eerste klasse.

Volgend weekend gaat Ajax naar Barendrecht om bij Smitshoek de goede reeks van tien uit vier een vervolg te geven.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

AJAX – FC Breukelen 1-0 (0-0)
Doelpunt: 81. 1-0 Reda Kharchouch (pen.)
Scheidsrechter: S. Veekamp
Toeschouwers: 200
Gele kaarten: Joost Heij en Lars Middelwijk (beiden Ajax), Mark Rutgers (FC Breukelen)
Opstelling Ajax: Ralf Hazelaar, Jake Woillgarten, Edwin Soenarto, Donaldo Sanches Silva, Roy Deken (44. Reda Kharchouch), Mauro Franken (73. Stefano Seedorf), Ricardo Fransberg (81. Joost Heij ), Jack van Moerkerk, Bilal el Amrani, Stanley Akoy, Lars Middelwijk
Opstelling FC Bruekelen: Stan de Wit, Nourdin Bourazama (86. Faouzi ben Yerrou), Roy Hom, Mark Rutgers, Marc van Rees, Jori van der Merkt (65. Sam Osei), Deen van Embricqs, Hans Kabalt, Jesse van Riet (86. Nik van Tricht), Tom Kalkhuis, Dave Hensbergen

Media:
– Klik hier voor een verslag op VOZ
– Klik hier voor een verslag op RTVUtrecht
– Klik hier voor een verslag op HAV

Share

Ajax deelt de punten met Zwaluwen … 1-1

De vele kilometers die de trouwe supporters maken de laatste weken werden ruimschoots vergoed door de twee laatste, gedenkwaardige overwinningen. Ook vanmiddag reisden we weer vol goede moed naar Vlaardingen waar Ajax hopelijk nu ook eens met elf spelers volle bak zou gaan.

wedstrijdbeleving van Marcel

De thuisclub, die de broodnodige puntjes nog nodig heeft voor definitief lijfsbehoud, koos er voor om de kat maar eens uit de welbekende boom te bekijken in de openingsfase. Ajax moest improviseren vanwege het ontbreken in de voorhoede van Jack van Moerkerk en Reda Kharchouch. Het startte ditmaal in een aanval met twee spitsen en zo was er weer eens een basisplaats voor Joost Heij. Het hield niet over in het eerste kwartier waar Ajax wel vaker de bal had maar duidelijk zoekende was. De meeste dreiging kwam nog van Stanley Akoy misschien wel de enige speler op dat moment met creativiteit. We konden tot dan op ons gemak het lijstje doornemen waar we dit weekend de paaseieren zouden gaan verstoppen.

Joost Heij stond weer in de spits

In de 25e minuut werden we zowaar opgeschrikt toen Ricardo Merrelaar namens Zwaluwen maar rakelings voorlangs schoot. De aanvallen die Ajax ten toon spreidde zagen er misschien wel wat verzorgder uit, maar echt dreigend was het nog niet geweest. Na ruim een half uur spelen had Ajax overigens alle geluk dat Jermay de Nijs net niet bij de bal kon komen, want anders had hij zo de 1-0 binnen kunnen glijden. Het duel kwam tot leven toen in de 33e minuut vanuit een vrije trap de bal voor de goal werd geslingerd. Bij de tweede paal werd de bal teruggekopt op de vrijstaande Ricardo Merrelaar die, tot uitzinnige vreugde, de 1-0 wist binnen te koppen.

Stanley Akoy bikkelde op het middenveld

Waren de Amsterdammers nu eindelijk bij de les ? Het vervolg van de eerste helft werd er niet beter op en je zou bijna gaan hopen dat de uitstekend fluitende scheidsrechter Fikkert plotsklaps een rode kaart tevoorschijn zou gaan toveren voor een Ajacied. Dit om zo het vuur uit Sassenheim en Mijdrecht weer boven te brengen. Na een schamele vertoning in de eerste 45 minuten, tot grote tevredenheid overigens van het thuispubliek, kon het in het tweede bedrijf niet anders dan beter.

Rolf Hazelaar redt bij een hoekschop

Ajax toonde na rust inderdaad meer wilskracht en met man en macht moest Zwaluwen Ajax tegenhouden. Echter, de creativiteit en bevliegingen van handenbinder Reda Kharchouch werd node gemist en dus kon Zwaluwen nog relatief makkelijk op de been blijven. Maar dan is er nog altijd die onverzettelijke Lars Middelwijk die in de 62e minuut sierlijk en verwoestend uithaalde uit een vrije trap. Zo kon doelman van Tienen voor het eerst zijn kunsten etaleren. Dit was wel het startsein voor Ajax om de duimschroeven nog maar eens steviger aan te draaien.

Jake Wollgarten in duel met Jermay de Nijs

Ondanks de vele, goed bedoelde intenties en de hartstochtelijke aanwijzingen van trainer Smeets bleef Ajax maar hopen op bijvoorbeeld een geniale actie van Bilal el Amrani of Stanley Akoy die er tot dan nog was geweest. Ondertussen leunden de Vlaardingers rustig achterover en bleven loeren op momentjes zo als in de 74e minuut toen Floris Keizerwaard in kansrijke positie wild naast schoot. In de laatste tien minuten, toen Zwaluwen een soort overlevingsvoetbal ging spelen, moest het andermaal van Tienen bedanken voor zijn super reflexen. Wederom was het de doelman die een vrije trap van Lars Middelwijk onschadelijk maakte.

Bilal el Amrani scoorde weer

Ajax drong meer en meer aan en dus was de gelijkmaker in de 86e minuut wel (druk) en ook weer niet (geringe aantal echte kansen) verrassend. Na een prima voorzet van de rechterkant was het toch weer Bilal el Amrani (daar was dan zijn geniale moment) die de bal ineens met een halve volley op zijn schoen nam voor de verdiende gelijkmaker. Ajax rook bloed en Zwaluwen werd verder teruggedrongen. Diep in blessuretijd was er nog maar weer eens een heldenrol weggelegd voor doelman van Tienen die op miraculeuze wijze Lars Middelwijk van scoren wist af te houden. Na een listige doorkopbal van Siver Abdulrahman vuurde hij nog maar eens op het doel met helaas weer geen resultaat.

Na negentig teleurstellende minuten voetbal bleef nog lang de vraag onbeantwoord op het knusse sportpark … Wie had er nu een punt verloren of gewonnen ?

Klik hier voor 115 extra foto’s van deze wedstrijd.

Zwaluwen – Ajax 1-1 (1-0)
Doelpunten: 31. Ricardo Merrelaar 1-0, 86. Bilal el Amrani 1-1
Scheidsrechter: B.J. Fikkert
Toeschouwers: 400
Gele kaart: Jake Wollgarten (Ajax)
Opstelling Zwaluwen:Leon Krnaric, Dennis van Rijn, Wesley de Heij, Floris Keizerwaard, Robin Hofman, Ricardo Merrelaar, Jerry Scholman, Jermay de Nijs (85. Benjamin de Vries), Tim Gudde, Raoul Gillet, Marvin van Tienen
Opstelling Ajax: Rolf Hazelaar, Jake Wollgarten, Edwin Soenarto, Donaldo Sanches Silva, Lars Middelwijk, Mauro Franken, Joost Heij, Donny van der Dussen (64.Siver Abdulrahman), Bilal el Amrani, Stanley Akoy, Stefano Seedorf (70.Ricardo Fransberg)

Media:
– Klik hier voor een verslag op Waterweg Sport
– Klik hier voor een verslag op VOZ
– Klik hier voor een verslag op HAV

Share