Zaterdag 2 op rand titelprolongatie

0OKj.jpg

Na de 1-4 zege op SVL 2 van vanmiddag kan Ajax Zaterdag 2 volgende week thuis tegen GVVV 2 kampioen worden. Het zou dan de tweede achtereenvolgende titel moeten worden in de reserve hoofdklasse A.

Verslag: Rob & Andre

De toon in dit duel werd al vroeg gezet door Ajax toen Streekstra een gele kaart pakte om een bijna doorgebroken tegenstander de doortocht te beletten. Vlak daarna kreeg Kranenburg een grote kans alleen voor de keeper, maar de linksbuiten schoot rakelings over. Ook Okay was in eerste instantie niet succesvol, maar in de 8e minuut volgde een goede voorzet van Kranenburg die door de centrumspits fraai in het doel gelopen kon worden (0-1).

0OK2.jpg

Hierna zette Ajax de tegenstander wel verder onder druk, maar het duurde 20 minuten voordat het volgende doelpunt viel toen Leenen uit de draai in de verre hoek scoorde (0-2). Hierna speelde Ajax niet nauwkeurig genoeg om SVL in nog meer problemen te brengen, pas vlak voor rust volgde een vloeiende aanval waarbij Schoenaker eigenlijk zelf had moeten uithalen, maar uiteindelijk de kans gunde aan Kranenburg die rakelings naast mikte. Zo gingen we met 0-2 rusten.

0OK3.jpg

Kort na het begin van de tweede helft kreeg Ajax een vrije trap te nemen op de rand van de 16 meter. Kranenburg krulde de bal naar de kruising met een uiterste krachtsinspanning kon de doelman van SVL nog redding brengen. In de 50e minuut was hij echter kansloos op een strakke schuiver van Contrucci in de verre hoek (0-3). Een schot van uit de tweede lijn, van de mee opgekomen Tim de Jong spatte op de vuisten van de keeper uiteen. Uit een fraaie steekpass van Schoenaker maakte Kranenburg uit een moeilijke hoek de 0-4. In de 70e minuut ging Joren goed door tot op de achterlijn, zijn voorzet belandde voor de voeten van Kranenburg en zijn inzet teisterde de deklat.

0OK5.jpg

Aanvoerder Lammers zag zijn poging in de korte hoek gepareerd en een achterwaartse kopbal van de Jong verraste bijna de keeper van SVL. Mathijs Stoker kwam Manolito Joren voor het laatste kwartier vervangen. Thom Leenen kreeg daarna nog de mogelijkheid om de stand naar 1-5 te tillen, maar zijn solo stierf in schoonheid.

0OK6.jpg

In de 78e minuut deed SVL nog iets terug: de concentratie verslapte bij Ajax en de Langbroekers maakten de 1-4. De laatste 10 minuten werd er veelvuldig naar de stand bij Valleivogels 2 – Spakenburg 2 geinformeerd: bij puntverlies van de Spakenburgers kon het kampioenschap gevierd worden.

0OKA.jpg

Echter wist Spakenburg zijn wedstrijd te winnen, zodat het feestje nog minimaal één week moest worden uitgesteld. Schoenaker viel nog uit met een bovenbeen blessure en omdat Ajax slechts één wisselspeler had mee had moest de wedstrijd met 10 man uitgespeeld worden. Volgende week kan Ajax 2 het karwei thuis afmaken tegen GVVV, dan zal er nog één puntje behaald moeten worden.

0OKD.jpg

Klik hier voor veel meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share

Zaterdag 2 wint grimmige stadsderby…2-1

0GyD.jpg

Ajax 2 heeft vanmiddag de stadsderby tegen Swift 2 gewonnen met 2-1. In een door twee rode kaarten en een weggestuurde begeleider ontsiert duel was de ploeg van trainer Le Grand uiteindelijk terecht winnaar na doelpunten van Lammers en Kranenburg.

0Gyc.jpg

Verslag: Rob

Na 10 minuten zagen we de eerste kans voor Ajax toen Contrucci uit een corner kon intikken maar de bal net aangeraakt werd. Even later volgde een afstandsschot van Karadag dat net naast ging. Ajax bleef in de aanval en op aangeven van Bosma kreeg Leenen de mogelijkheid op doel te schieten, maar de middenvelder produceerde een afzwaaier.

0Gye.jpg

Swift beperkte zich tot de omschakeling en probeerde er een fysiek duel van te maken. De ploeg van het Olympiaplein kreeg na 25 minuten de eerste kans via een kopbal die eenvoudig door doelman Kuiper onschadelijk gemaakt kon worden. Vijf minuten later bleek de tactiec wel succesvol toen Stracke balverlies van Ajax succesvol afstrafte (0-1). Binnen een paar minuten was het alweer gelijk nadat een Ajacied in het strafschopgebied ten val werd gebracht en aanvoerder Lammers de toegekende strafschop benutte (1-1).

0GyI.jpg

Ajax ging op dezelfde weg door en na goed doorzetten van Bosma kwam de bal bij Kranenburg die de bal in de kruising schoot (2-1). Zo had de thuisclub de achterstand in een paar minuten omgebogen naar een voorsprong. De frustraties namen bij Swift toe en enkele spelers kregen geel. Marx zelfs twee keer waardoor de gasten vlak voor rust met tien man verder moesten.

0Gyk.jpg

Omdat de kleding van Ajax in de ogen van de scheidsrechter teveel leek op het tenu van Swift, kwam de thuisploeg na de pauze in het uitshirt op het veld. Het duurde een kwartier voordat we de eerste kans zagen: Contrucci tikte een voorzet van Bosma naast. Schoenaker kwam in het veld voor Leenen en de middenvelder kreeg al meteen een kans uit een vrije trap, maar kon de bal niet voldoende controleren.

0Gyl.jpg

Ajax kreeg nog wel enkele mogelijkheden uit vrije trappen en corners, maar de scherpte was er een beetje af en dus verzuimde de ploeg om afstand te nemen. Bosma verliet het veld voor Okay. Inmiddels liepen de gemoederen bij Swift weer hoog op toen Kuiper nadat hij eerst de bal speelde een spits van Swift raakte en de scheidsrechter terecht liet doorspelen ontplofte de bank van de gasten en werd nog iemand weggestuurd. Ook de grensrechter deed een duit in het zakje door Streekstra af te vlaggen terwijl hij geen buitenspel stond. Zo werd de verdediger een doelpunt ontnomen.

0GyZ.jpg

Zo wist Ajax het duel uiteindelijk nipt te winnen, waar het na rust gewoon afstand van Swift had moeten nemen. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken, restte alleen nog de conclusie dat de ploeg gewoon aan kop blijft van de Reserve Hoofdklasse en nog maar een paar wedstrijden verwijderd is van het kampioenschap dat door het verlies van Volendam 2 alleen nog met Spakenburg 2 lijkt worden uitgevochten.

Klik hier voor 85 extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling: Kuiper, Joren, Kessing, Lammers, de Jong, Hoogland, Bosma, Leenen, Contrucci, Karadag, Kranenburg.
Wissel: Kool, Schoenaker, Okay, Streekstra

Video van de penalty:

1617aja_swi from Ajax Amateurs on Vimeo.

Later meer.

Share

Zaterdag 2 blijft koploper na zege op Huizen

0KA2.jpg

Ajax heeft vanmiddag op het eigen kunstgras de vieze smaak van de 4-0 nederlaag tegen stadsgenoot WV-HEDW 2 kunnen wegpoetsen door tegen middenmoter Huizen 2 met 2-0 te winnen. De doelpunten werden gedeeld over beide helften en gemaakt door verdedigers Kessing en Lammers.

Ajax zat.2-Huizen 2

Verslag: Rob

Nadat Ajax twee uitwedstrijden op minder geweldig grasvelden speelde, was het nu weer het vertrouwde kunstgras op de Toekomst waar het Ajax spel toch beter tot z’n recht komt. En dat zagen we al na 2 minuten toen na goed samenspel op het middenveld Huizen een vrije trap moest weggeven welke door Kranenburg fraai werd genomen maar keeper Hermans kon de bal over het doel tikken. Hierna vertoonde Huizen zich vaker in het strafschopgebied van doelman Kool die ook regelmatig in actie moest komen.

0KAj.jpg

Hierna volgte een fase waarin Ajax en Huizen grossierden in balverlies wat het kijkspel niet ten goede kwam. Langzamerhand pakte Ajax weer de regie in de wedstrijd, zonder nog echt tot kansen te komen. Na 20 minuten greep coach Le Grand al in en bracht Schoenaker voor Doorson. Hierna kreeg de ploeg enkele kansen via Kranenburg, Contrucci en Heij, maar de keeper stond in de weg of het vizier niet op scherp.

0Kln.jpg

Net na een half uur spelen was het wel raak toen Kessing uit een corner van Kranenburg raak kopte (1-0). Zo werd het goede spel van de fase ervoor eindelijk beloond. Helaas kon Ajax in de minuten die volgden niet verder doordrukken omdat het spel regelmatig stil lag voor blessurebehandelingen aan de kant van Huizen. Vlak voor rust had Joren de 2-0 op z’n schoen na een slim steekballetje van Heij, maar de mee opgekomen verdediger schoot tegen de paal. Zo ging Ajax met een krappe 1-0 voorsprong rusten en was de conclusie dat de ploeg in de tweede helft wel iets beter moest presteren.

0KA5.jpg

Het was echter Huizen dat goed uit de startblokken kwam en doelman Kool tot een katachtige redding dwong door een inzet over de lat te tikken. Ook Ajax kreeg een grote kans toen Karadag een schot kon lossen dat de keeper in twee keer pas klemvast kreeg. Joren verliet het veld voor Hoogland waardoor Lammers naar zijn positie op rechtsachter verhuisde. Toch kwam de aanvoerder regelmatig mee naar voren en in de 17e minuut na rust vuurde hij een schot af dat rakelings over ging. Ook een speler van Huizen was dicht bij een doelpunt toen hij uit een verre ingooi de bal op de bovenkant van de lat tikte.

0KA3.jpg

Zo was duidelijk dat Ajax met vuur speelde en nog een doelpunt voor een gerust gevoel zou zorgen. Streekstra kwam in het veld voor Karadag. Een kwartier voor tijd had Heij de 2-0 op z’n schoen nadat Kranenburg hem in het strafschopgebied aanspeelde, maar net naast schoot. Hierna was het ook Contrucci die de andere paal raakte. Vijf minuten voor tijd wordt het alsnog 2-0 toen Kranenburg binnen de zestienmeter gevloerd werd en Lammers de toegekende strafschop snoeihard in schoot. Hierna was het verzet van Huizen gebroken en lieten de Amsterdamners na de stand op te hogen, maar dat zou iets teveel van het goede geweest zijn.

0Klx.jpg

Zo won Ajax het duel uiteindelijk verdiend en revancheerde de ploeg zich voor de smakelijke nederlaag van vorige week. Doordat ook Spakenburg en Volendam van respectievelijk SVL en GVVV wonnen, blijft de stand aan kop in de Reserve Hoofdklasse A gelijk.

0Klg.jpg

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling: Kool, Silooy, Kessing, Stoker, Joren, Doorson, Contrucci, Karadag, Heij, Lammers, Kranenburg.
Wissel: Kuiper, Schoenaker, Hoogland, Streekstra

Share

Zaterdag 2 verliest derby bij WV-HEDW

142166e0cbde166e98c3fe5d82418194.jpg

In een bikkelharde wedstrijd heeft koploper Ajax zaterdag 2 vanmiddag verloren bij en van stadsgenoot WV-HEDW. Na een ruststand van 2-0 werd in de Watergraafsmeer een eindstand van 4-0 genoteerd. Desondanks blijft Ajax koploper, omdat de achtervolgers (Spakenburg en Volendam) ook punten verspeelden.

WVHEDW 2-Ajax zat.2

eba7e5b8dbbf74521912ec294bdd9ba8.jpg

Verslag: Rob & Andre

Op een zeer hobbelig veld startte Ajax goed: al vanaf de aftrap van WV-HEDW kreeg Heij de kans om bijna een terugspeelbal op de keeper te onderscheppen. Pas na 11 minuten meldde de thuisploeg zich in het strafschopgebied van Ajax met een schot dat echter simpel door Van der Pol onschadelijk gemaakt kon worden.

37a3a0404b457f8c47474246893885b3.jpg

In de 18e minuut volgde een goede aanval via Contrucci die een voorzet op het hoofd van Hoogland gaf die echter naast kopte. Inmiddels was het duel van beide kanten een stuk feller geworden, met enkele gele kaarten tot gevolg. In de 26e minuut volgde de 1-0 toen Van der Pol een schot van dichtbij in eerste instantie kon keren, maar daarna kansloos was op een kopbal van Keller in de rebound.

5c27b7233f3ffbd24def47b755aedb17.jpg

Op de fase hierna was de term hotse knots begoniavoetbal van toepassing omdat beide teams -mede door het veld- amper goede combinaties aan konden gaan en er legio balverlies was. Bijna kwam WV-HEDW vijf minuten voor rust weer tot scoren, maar een kopbal uit een vrije trap ging rakelings naast. Op slag van de pauze werd het toch 2-0 toen wederom Keller aan de aandacht van de verdediging ontsnapte en fraai raak schoot. Bijna wist Kranenburg in blessuretijd de aansluitingstreffer te maken, maar zijn inzet kon van de doellijn gehaald worden.

bbca2e2afff6be565e3819d448f42d6c.jpg

Ook in de 2e helft bracht WV-HEDW veel passie en strijd. Ajax -dat de dreun van de 2-0 vlak voor rust nog niet had verwerkt- stelde daar weinig tegen over. Pas na het inbrengen van Schoenaker kwam er meer balans op het middenveld, maar WV-HEDW counterde er lustig op los. Ajax kon in het geheel geen vuist maken, Lammers bekroonde bijna de aansluitingstreffer: zijn vlammend afstand schot werd te nauwer nood tot corner verwerkt. De tijd begon voor Ajax te dringen en de ploeg ging achterin één op één spelen.

33282ecff4013ba91c062daddbd76c97.jpg

Na 72 minuten gooide WV-HEDW de wedstrijd in het slot: een overtreding op het middenveld bleef onbestraft en terwijl Ajax op het fluitsignaal stond te wachten gingen de Middenmeerbewoners er als een haas vandoor om van dichtbij de 3-0 aan te tekenen. Het bikkelharde voetbalgevecht op het aardappelenveld was beslist. Dat WV-HEDW vlak voor tijd nog naar 4-0 counterde was slechts voor de statistieken.
Het goede nieuws kwam van de andere velden, waar Spakenburg met 3-0 had verloren van Odin’59 en Volendam niet verder was gekomen dan 2-2 bij Swift zodat Ajax zijn voorsprong met 5 en 6 punten behoudt op de achter volgers.

Klik hier voor 80 extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share

Programma en uitslagen deze week

Donderdag 30 maart:

Veteranen (35+): Ajax vet. – Alliance ’22 vet. 4-1
1. Ajax vet.-Alliance 22 vet. thuis

2. Ajax vet.-Alliance 22 vet. uit

Zaterdag 1 april:

Hoofdklasse A: Ter Leede – Ajax 0-3
25.ZAT.1 Ajax zat.1-Ter Leede thuis

26.ZAT.1 Ajax zat-Ter Leede uit

Res. Hoofdklasse A: WV-HEDW 2 – Ajax 2 4-0
23. Ajax ZAT.2-WVHEDW 2 thuis

24. Ajax ZAT.2-WVHEDW 2 uit

Res. 1e Klasse A: CSW 2 – Ajax 3 11-0
5. ajax zat.3-CSW thuis

6. ajax zat.3-CSW 2 uit

Veteranen (35+): Koninklijke HFC vet. – Ajax vet. 2-6
9. Ajax vet.-Kon.HFC vet. thuis

10. Ajax vet.-Kon.HFC.vet. uit

Klassieke vet. landelijk: Hercules Utrecht – Ajax 5 1-5
7. ajax 5-Hercules thuis

8. ajax 5-Hercules uit

Share

Winst Zaterdag 2 in Mijdrecht….0-2

0AmX.jpg

Na het gelijkspel tegen DOVO en het bekerverlies afgelopen woensdag wist Ajax vanmiddag eindelijk weer drie punten te pakken: uit tegen Argon werd door doelpunten van Heij en Fransberg met 0-2 gewonnen.

Verslag: Rob

Op het matige veld in Mijdrecht was het voor Ajax zaak om vandaag geconcentreerd te spelen omdat de bal niet goed wilde rollen en balverlies tegen een ploeg als Argon in de omschakeling dodelijk kan zijn.
Al na vijf minuten konden wij de eerste kans noteren: bij een corner liepen Heij en Kessing elkaar in de weg. Ook de van een schorsing teruggekeerde aanvoerder Lammers deed een duit in het zakje door uit een hoekschop van de rand van het strafschopgebied over te schieten.

0Apx.jpg

Na twintig minuten zagen we een goede mogelijkheid van Karadag die een hoge bal ineens op z’n slof nam, maar de keeper kon redden. Tien minuten later volgde een omhaal van Kessing na een vrije trap. Zo brachten beide ploegen te weinig en gingen we met de logische brilstand rusten.

0Apg.jpg

Tien minuten na de pauze zagen we pas de eerste echte grote kans voor Argon toen de spits een schot kon lossen die door doelman Van der Pol echter tot corner verwerkt kon worden. Met nog een half uur te spelen verving Schoenaker middenvelder Karadag die later bij de selectie van het eerste zat.

0ApV.jpg

Even later had Heij een kans toen hij uit de draai kon uithalen, maar net naast schoot. Fransberg loste Kranenburg af. De topscoorder kreeg meteen de mogelijkheid om te schieten na goed aangeven van Heij, maar de bal ging rakelings naast. Dezelfde Heij werd daarna overduidelijk vastgehouden in het strafschopgebied, maar kreeg geen penalty van de scheidsrechter.

0App.jpg

Argon kwam inmiddels steeds vaker gevaarlijk in de buurt van het doel van Van der Pol en raakte zelfs een keer de paal. Het was echter Ajax dat vlak voor tijd op voorsprong kwam toen de keeper de bal los liet na een vrije trap en Fransberg er als de kippen bij was om de bal in het doel te werken (0-1).

0Ap0.jpg

Klik hier voor 109 extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Vlak daarna was hij aangever toen een fraaie voorzet Heij in staat stelde om de 0-2 te maken. Dit was meteen zijn laatste actie, want hij werd vervangen door Okay. Zo won Ajax uiteindelijk verdiend en blijft aan kop in de Reserve Hoofdklasse A.

Opstelling: Van der Pol, Joren, Kessing, Lammers, De Jong, Hoogland, Contrucci, Leenen, Heij, Karadag, Kranenburg.
Wissel: Kool, Misiedjan, Schoenaker, Fransberg, Okay

Share