Selectie Ajax zaterdag 1 en 2 seizoen 2017-2018

AJAX ZATERDAG 1:

Trainer/Coach: Jorg Smeets
Assistent trainer: Sergio Cameron
Keeperstrainer: Dennis van der Wal
Teammanager: Jan Fleijsman
Elftalleider: Dick Goossens
Wedstrijdsecretaris: Henk Meijer
Wedstrijdanalist: Lauwrens Reder
Materiaalman: Rob Versluis
Medische staf: Thomas Hamersma en Darsenio Biezen

Spelers: Stephan Veenboer (doelman, afkomstig van De Dijk), Jan Ziere (doelman, Hoofddorp), Edwin Soenarto, Jake Wollgarten, Siver Abdulrahman, Alex de Bruijne (JOS Watergraafsmeer), Roy Deken, Tim de Jong, Lars Middelwijk, Rience Schurman (Zeeburgia), Glenn van Zoolingen (AFC), Berry van ’t Land, Mike van ’t Land (SDO Bussum), Stefano Seedorf, Stanley Akoy, Maurice Renger (JOS Watergraafsmeer), Jack van Moerkerk, Kenneth Misa-Danso (Quick Boys), Bilal el Amrani, Ricardo Fransberg, Zakaria el Biyar (Huizen), Bobby Bosma, Cerilio Cijntje (ODIN ’59) en Veirano Slager (SDO Bussum).

In het vet gedrukte nieuwkomers hebben reeds eerder bij Ajax gespeeld (jeugd en/of amateurs).

Vertrokken: Shaquille Doorson (Swift), Donny van der Dussen (Nieuwerkerk), Mauro Franken (Eemdijk), Rolf Hazelaar (SDO), Joost Heij (Amstelveen/Heemraad), Baran Karadag (FC Breukelen), Reda Kharchouch (Quick Boys), Mathijs Kuiper (WV-HEDW), Thom Leenen (EDO), Giordano van der Pol (FC Hilversum), Donaldo Sanches Silva (FC Rijnvogels), Rowendy Schoop (Nieuwerkerk), Joël Silooy (Amstelveen/Heemraad)

AJAX ZATERDAG 2:

Trainer/Coach: Detlef Le Grand
Assistent trainer: Pierre Tosch
Teammanager: André Stuijf
Assistent scheidsrechter: Tom van Eijsden
Fysiotherapeut: Chesley ten Oever

Spelers: Olof Kool (doelman), Yassin Roosblad (doelman, ZSGOWMS), Dalian van Damme (Legmeervogels), Tijs Ernest (Diemen), Soeremly te Vrede (Magreb ’90), Rico Wilhelm (De Dijk), Manolito Joren, Mathijs Stoker, Shaquille Djairin (Pancratius), Patrick van der Kuijl (Buitenboys), Steffan Hoogland, Danny Streekstra, Cedric Main (FC Groningen), Celso Uhlenbeek (DWS), Rio Uhlenbeek (DWS), Regilio Kranenburg.

Vertrokken: Sandro Contrucci (ZSGOWMS), Donny Keesing (SDZ), Nick Lammers (Amstelveen/Heemraad), Demel Misiedjan (onbekend), Selcukhan Okay (Waterwijk), Perry Schoenaker (Amstelveen/Heemraad)

Share

Programma voorbereiding Zaterdag 1 en 2

Ajax zaterdag 1 zal komend seizoen wederom in de Hoofdklasse uitkomen. De indeling zal binnen een paar weken door de KNVB bekend gemaakt worden. Het seizoen 2017-2018 start voor trainer Jorg Smeets en zijn mannen op maandag 24 juli met de eerste training. Daarnaast zijn er een aantal interessante oefenwedstrijden gepland.

maandag 24/7: 1e training

zaterdag 29/7: Jong Ajax – Ajax zat. 1 (12:00 uur) ?

dinsdag 1/8: nader te bepalen oefenwedstrijd

zaterdag 5/8: Ajax – Jong FC Volendam (12:00 uur)

woensdag 9/8: Zuiderzee Cup te Harderwijk met Huizen, Urk en VVOG (19:30 uur), Urk – Ajax (19:30 uur)

zaterdag 12/8: Zuiderzee Cup te Harderwijk met Huizen, Urk en VVOG (13:30 uur of 15:30 uur), Huizen/VVOG – Ajax 13:30 uur of 15:30 uur

dinsdag 15/8: Ajax – De Dijk (20:00 uur)

zaterdag 19/8: GVVV – Ajax (14:30 uur) of KNVB beker (1e voorronde)

dinsdag 22/8: Ajax – JOS Watergraafsmeer zon.1 (20:00 uur)

zaterdag 26/8: Ajax zat.1 – Ajax A1 (12:00 uur) ?

zaterdag 2/9: start competitie Hoofdklasse A

Alle wedstrijden en/of tijden onder voorbehoud van wijzigingen.

Programma Ajax zaterdag 2:

maandag 14/8: 1e training
zaterdag 19/8: Ajax 2 – DVS’33 2 (12:00 uur)
woensdag 23/8: Toernooi FC Abcoude
zaterdag 26/8: Toernooi FC Abcoude
dinsdag 29/8: Ajax zat.2 – sv Loosdrecht zat.1 (20:00 uur)
zaterdag 2/9: bekerwedstrijd
zaterdag 9/9: bekerwedstrijd
dinsdag 12/9: Ajax 2 – DHSC 2 (20:00 uur)
zaterdag 16/9: bekerwedstrijd
zaterdag 23/9: start competitie res. Hoofdklasse A

excl. bekerwedstrijden.

Alle wedstrijden en/of tijden onder voorbehoud van wijzigingen.

Share

Ajax zaterdag 2 is klaar met het seizoen

1617asw_aja01

Na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Excelsior Maassluis (2-4) heeft Ajax vanavond ook zijn meerdere moeten erkennen in ASWH 2. In Hedrik Ido Ambacht won de thuisploeg met 3-2 (rust 1-1).
Dat betekent dat de kampioenscompetitie erop zit voor Ajax en het seizoen ten einde is.

1617asw_aja02

Verslag: Rob

In deze tweede wedstrijd in de poule van de kampioenscompetitie was het duidelijk dat Ajax moest winnen om nog kans te maken op de volgende ronde. Het was echter ASWH dat de Amsterdammers op eigen helft terug drong, zonder dat het in eerste instantie kansen kreeg.

1617asw_aja03

Ajax was in de 9e minuut het eerste die een mogelijkheid kreeg toen Lammers uit een hoekschop naast schot, waarna vlak hierna de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht via Post voorlangs schoot. Na 16 minuten viel dan toch de eerste treffer toen Karadag de diepte ingestuurd werd en de bal fraai over de keeper lobte.

1617asw_aja05

ASWH moest nu nog meer komen en gaf dus ruimte weg, maar kreeg ook kansen: in de 28e minuut kopte een speler in buitenspelpositie net naast, een paar minuten later gevolgd door een bal op de paal die tergend langzaam het veld weer instuiterde. Vlak voor rust viel toch de gelijkmaker toen de spits keeper Kool kansloos liet. Zo gingen we net als afgelopen zaterdag met 1-1 naar de kleedkamer.

1617asw_aja06

Weer een overeenkomst met het duel tegen Maassluis was de voorsprong die Ajax na de pauze nam: na 51 minuten gaf Kranenburg de bal voor en Bosma stond volledig vrij voor de 1-2. Luttele minuten later had Hameete de gelijkmaker op z’n slof, maar de speler schoot de bal onbeheerst over. In de 62e minuut was het wel raak toen na een prima aanval dezelfde speler wel doeltreffend was (2-2) en luttele minuten later zorgde Diop zelfs voor 3-2.

1617asw_aja08

Het duel werd nu van beide kanten onvriendelijker en scheidsrechter Van Dee deelde enkele kaarten uit. De ingevallen Okay dacht twintig minuten voor tijd een penalty te krijgen na een buiteling, maar de leidsman besliste anders. Ook Hoogland kwam nog binnen de lijnen.

1617asw_aja07

Er kwam steeds meer ruimte op het veld en uit een voorzet van Joren wist Okay net niet raak te schieten. Ook ASWH kreeg kansen: de volledig vrijstaande Diop schoot tien minuten voor tijd rakelings naast. Zeven minuten voor tijd moet Ajax verder met tien man verder als keeper Kool de doorgebroken Diop ten val brengt en De Jong tussen de palen plaats neemt. De resterende tijd werd slim door ASWH vol gespeeld en zo zit het seizoen er voor de ploeg van trainer Le Grand erop.

1617asw_aja04

In de penaltyserie hierna miste ASWH liefst vier keer en wist Ajax twee strafschoppen niet te verzilveren. Opvallend was hierbij de rol van invaller keeper De Jong die zowel een penalty stopte als er een raak schoot.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling: Kool, Stoker, de Jong, Wollgarten, Lammers, Streekstra, Fransberg, Kranenburg, Silooy, Bosma Karadag
Wissel: Joren, Schoenaker, Hoogland, Okay, Heij.

Later meer.

Share

Ajax Zaterdag 2 verliest van Excelsior Maassluis 2… 2-4

0WB1.jpg

Verslag: Rob

0WBp.jpg

Vanmiddag begon Ajax 2 de kampioenscompetitie met een thuisduel tegen Excelsior Maassluis. De eerste kans was voor de gasten, een kopbal die rakelings naast ging. Sowieso begon Maassluis sterker dan Ajax aan het duel want na 10 minuten zagen we de volgende grote kans na een snelle counter, maar de spits schoot naast. Vlak hierna een kans voor Tim de Jong die een scrimmage echter niet om kon zetten in een gerichte doelpoging.

0WBS.jpg

Na 20 minuten kwam Maassluis toch op voorsprong: een voorzet van de zijkant werd prima ingekopt door vd Struis (0-1). Ajax kon daar alleen een poging van Karadag tegenover zetten, maar het was steeds net niet bij de Amsterdammers terwijl Maassluis kans op kans verspeelde. Vlak voor rust volgde echter een prima aanval die doeltreffend afgerond werd door Fransberg (1-1).

0WBV.jpg

Na de pauze leek Ajax goed te beginnen, maar de eerste aanval van Maassluis was bijna raak: doelman Kool moest tot twee keer toe redden. Het was echter wederom Fransberg die scoorde na een snelle omschakeling (2-1). In de 65e kon Bosma alleen op de keeper af, maar schoot naast.

0WB0.jpg

Een dure misser want vlak hierna schoot een speler van Maassluis de bal snoeihard langs Kool (2-2). In de 70e minuut werd het nog erger toen een fraaie combinatie door het hart van de Ajax defensie doeltreffend door Demirtas werd afgerond (2-3).

0WBg.jpg

Streekstra kwam in het veld voor Bosma. Even leek het erop dat Ajax op gelijke hoogte kwam, maar een doelpunt van Heij werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de daaropvolgende aanval scoorde Maassluis weer (2-4). Bijna werd het zelfs nog erger, maar een inzet op de doellijn werd gekeerd door Stoker. Zo verloor Ajax volledig terecht van een tegenstander die duidelijk beter was en zal het voor de ploeg van trainer Le Grand een hele klus worden om het succes van vorig seizoen te evenaren. Een kleine pleister op de wonde was dat de aansluitende penaltyserie wel gewonnen werd door twee goede reddingen van Kool.

0WBx.jpg

Maandag (aanvang 20:15 uur) al mag Ajax weer aantreden. Uit bij ASWH zal het proberen nog enig uitzicht te verwerven voor de volgende ronde.

Klik hier voor veel foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Video:

Klik hier voor een bericht op de site van Excelsior Maassluis.

Share

Zaterdag 2 sluit competitie winnend af

0fof.jpg

Kampioen Ajax 2 heeft vanmiddag de laatste competitiewedstrijd in Scherpenzeel gewonnen van Valleivogels 2. Na een 1-1 ruststand eindigde het duel uiteindelijk in 3-4.

Verslag: Rob & Andre

Vandaag was de kampioen van de reserve Hoofdklasse A sinds lange tijd weer op bezoek in Scherpenzeel bij Valleivogels dat 70 jaar bestaat. Voor Ajax de laatste wedstrijd voordat de kampioenscompetitie begint. Dat Valleivogels afgelopen donderdag had gekeken naar Lyon-Ajax was te zien aan de aftrap die ze hetzelfde wilden doen als de Fransen, maar de bal ging over de achterlijn en dus werd het een doeltrap in plaats van de ingooi die ongetwijfeld bedoeld was. Al snel kon Joren met de bal opstomen naar de keeper, naar zijn inzet en die van Kranenburg gingen er niet in. Daarna duurde het even voordat we de volgende poging zagen toen na een combinatie tussen Contrucci en Joren middenvelder Karadag in staat werd gesteld om een schot op doel te wagen, dat echter een prooi werd voor de keeper.

0f1Q.jpg

Na 20 minuten zagen we de eerste kans voor Valleivogels: een speler kon ongehinderd met de bal richting het strafschopgebied komen, maar keeper Kool kwam prima zijn doel uit en kon de doelpoging keren. In de 28e minuut volgde toch de 0-1: Contrucci gaf een voorzet vanaf de achterlijn die door de mee opgekomen verdediger Joren prima werd ingekopt. Wie dacht dat Ajax hierna zou doordrukken, kwam bedrogen uit: de ploeg probeerde het wel maar speelde in een te laag tempo en zo kon Valleivogels na 38 minuten langszij komen (1-1). Vlak voor rust volgde de eerste wissel: Leenen kwam voor Hoogland. De middenvelder kon meteen aan de slag met een vrije trap die in de handen van de keeper eindigde, waarna scheidsrechter Hardeman floot voor de rust.

0f1b.jpg

Beide teams kwamen na een ruststand van 1-1 uit de kleedkamers. De toeschouwers die nog in de kantine waren, misten een overdonderende openingsfase want 3 minuten later stond het 2-3 op het scorebord. Het was Valleivogels dat vanaf de aftrap de leiding nam (2-1). Twee minuten later had Ajax de opgelopen achterstand echter weer omgebogen in een 2-3 voorsprong: een snelle aanval door het hart van de verdediging van Valleivogels belandde voor de voeten van Fransberg, die Karadag bediende en met een droge schuiver plofte de bal in het net (2-2). De voor Joren ingevallen Hey nam de keeper van de Vogels onder vuur, de terugspringende bal werd door topscoorder Fransberg in het doel gelopen (2-3).

0f1K.jpg

In de 55e minuut moest Ajax doelman Kool een gevaarlijk indraaiende bal onder de lat vandaan tikken, dat was een teken voor de Valleivogels dat er wellicht nog meer te halen viel tegen een lusteloos Ajax dat dacht de wedstrijd rustig uit te spelen. De scout van Excelsior M zal niet veel wijzer geworden zijn. Even later ontsnapte aanvaller van Ginkel van Valleivogels aan de buitenspelval en kon alleen op doelman Kool af, met een katachtige redding wist de doelman van Ajax redding te brengen. Uit de tegenaanval raakte de voor Hoogland ingevallen Leenen de buitenkant van de paal en in de 80e minuut kwam Valleivogels goed weg: een indraaiende corner van Contrucci werd door iedereen gemist en de bal ging voorlangs het doel. Lammers bediende Hey met een steekpass, de spits schoot gehaast over. Aan de andere kant moest de sterk spelende Streekstra redding brengen na een counter van de ploeg uit Scherpenzeel.

0f1k.jpg

Contrucci werd knap vrijgespeeld, zijn schot op de benen van de keeper trof geen doel. In de 88e minuut belandde een voorzet van Leenen bij de tweede paal en van dichtbij verschalkte Fransberg de keeper in de korte hoek (2-4). Nog was de koek niet op: in de allerlaatste minuut prikte Valleivogels nog een bal in het doel bij Ajax (3-4).
Door deze uitslag gaat Valleivogels zich opmaken voor p/d wedstrijden en Ajax begint volgende week aan de wedstrijden om het kampioenschap van Nederland met een thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis: aanvang 14.30 op Sportpark de Toekomst

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Later meer.

Share

Zaterdag 2: Programma landskampioenschap

Ajax zaterdag 2 gaat met Excelsior Maassluis 2 en ASWH 2 uitmaken wie naar de halve finale gaat om het landskampioenschap voor reserveteams.

Excelsior Maassluis 2 is de kampioen van res. Hoofdklasse A van het district West 1 met 64 punten uit 26 wedstrijden.

ASWH 2 is de ongenaakbare kampioen van de res. Hoofdklasse A van het district Zuid 1 met 73 punten uit 26 wedstrijden.

Ajax 2 is kampioen geworden van de res. Hoofdklasse A van West 1 met 57 punten uit 26 wedstrijden.

Op zaterdag 20 mei speelt Ajax thuis tegen Excelsior Maassluis 2 (aanvang: 14:30 uur). Bij winst speelt Ajax op zaterdag 27 mei uit bij ASWH 2. Bij verlies of gelijkspel op 20 mei tegen Excelsior Maassluis 2 speelt Ajax op woensdag 24 mei uit bij ASWH 2.

Share

Ajax Zaterdag 2 flikt het weer … KAMPIOEN !

0CHV.jpg

Ajax zaterdag 2 is vanmiddag, evenals vorig seizoen, kampioen van de reserve Hoofdklasse A. Na een ruststand van 3-0 werd GVVV 2 uiteindelijk met 4-1 verslagen.

ajax zat.2-gvvv 2

0Cuf.jpg

Verslag: Rob

Na een lang en enerverend seizoen lonkte vanmiddag voor Ajax Zaterdag 2 net als vorig seizoen het kampioenschap van de Reserve Hoofdklasse A. Nu wel op het eigen sportpark de Toekomst wat – met alle respect voor Woudenberg- toch iets feestelijker is dan de uitwedstrijd van vorig jaar. Het moet gezegd worden: de technische staf onder leiding van Detlef le Grand heeft ook dit keer weer een topprestatie geleverd door met een groot aantal nieuwkomers en veel verschuivingen van en naar het eerste elftal toch weer aan kop te staan van één van de sterkste Reserve Hoofdklassen van het land met gerenommeerde andere clubs als Spakenburg, IJsselmeervogels, GVVV, DOVO, Huizen, Odin’59 en WVHEDW.

0Cui.jpg

Ajax begon zeer gedreven en al snel claimde Fransberg een penalty nadat hij vond dat hij onrechtmatig was gestuit in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter besliste anders. Nadat Kranenburg eerst nog de keeper op z’n weg vond, was het na 5 minuten al raak: Lammers vond Fransberg die deed wat hij dit seizoen al vaker deed in Zaterdag 2: scoren (1-0). GVVV gaf zich nog niet gewonnen want 5 minuten later verscheen ineens De Vaal voor keeper Kool, maar zijn inzet was te slap om de goalie te verrassen. Vlak daarna was het gelopen toen Kranenburg na een vlotlopende aanval vrij voor de keeper de hoek kon uitkiezen (2-0). GVVV spartelde nog tegen met een schot tegen de lat, maar niets leek erop dat het feestje van Ajax verstoord kon worden.

0Cu9.jpg

Dat dachten de spelers blijkbaar ook, want het tempo ging omlaag en zo viel er in de periode hierna weinig te beleven. Pas op slag van het half uur kon Lammers opstomen richting het strafschopgebied en kwam daarin ten val maar ook nu zag scheidrechter vd Broek geen aanleiding voor een penalty. Vijf minuten was het wel weer raak toen Fransberg op de rand van de zestienmeter werd neergelegd en zelf de vrije trap onberispelijk in schoot (3-0). Vlak voor rust produceerde GVVV nog een schot in het zijnet maar zonder zelf een hoog niveau te halen, had Ajax voor rust z’n zaakjes al prima voor elkaar.

0CuF.jpg

Na de pauze was de concentratie weer terug en al na 2 minuten kreeg de ploeg een vrije trap na een overtreding op Lammers: Kranenburg schoot via een speler van GVVV rakelings naast. Wollgarten werd gewisseld voor Leenen, waardoor De Jong linksachter ging spelen. De verse kracht gaf meteen zijn visitekaartje af met een fraaie steekpass op Hoogland die echter te zwaar gehinderd werd om het de doelman van de Veenendalers echt lastig te maken.

0CuN.jpg

Hierna volgden nog kansen voor Kranenburg, Fransberg en bijna een eigen doelpunt, maar het vizier stond niet op scherp. Sterker nog: in de 68e minuut wist GVVV tegen te scoren uit een vrije trap (3-1). Fransberg verliet het veld voor Okay. De spits werd al snel gevloerd buiten het strafschopgebied: de vrije trap van Kranenburg ging rakelings over. Vijf minuten voor tijd kwam de niet fitte Schoenaker binnen de lijnen voor Contrucci. GVVV perste er nog een slotoffensiefje uit, maar de zege van Ajax kwam niet meer in gevaar. Sterker nog: Leenen zorgde op fraaie wijze voor de 4-1 eindstand. Zo werd de ploeg weer kampioen en kan zich opmaken voor de kampioenscompetite.

0Cus.jpg

Klik hier voor veel meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

0CXY.jpg

Video:

Later meer.

Share

voorbeschouwing Ajax 2 – GVVV 2: Titel in zicht !

Ruim een jaar na de titel in de reserve Hoofdklasse A staat Ajax zaterdag 2 morgen op de drempel van weer een kampioenschap in dezelfde klasse. Thuis tegen GVVV 2 heeft het team van trainer Detlef Le Grand genoeg aan één punt om dit te bewerkstelligen.

Ajax begon het seizoen uitstekend en haalde in de eerste zeven wedstrijden liefst 19 punten alvorens Spakenburg 2 Ajax begin november op De Toekomst de eerste nederlaag toebracht (1-2). De week erop bleek ook “angstgegner” Swift 2 te sterk op het Olympiaplein (3-2), maar verder liet Ajax geen steek vallen meer vallen voor de winterstop. Desondanks ging Spakenburg na 12 wedstrijden en 29 punten als winterkampioen de boeken in met Ajax en Volendam in het kielzog op resp. één punt en twee punten achterstand. Deze drie teams zouden gaan uitmaken wie de nieuwe kampioen zou gaan worden.

Direct bij de hervatting van de competitie, eind januari, liepen “De Blauwen” schade op in Veenendaal en verdeelde met Volendam de punten waardoor Ajax de lachende derde werd. Medio februari deelden ook Ajax en Volendam de punten, maar daarna maakten zowel Spakenburg als Volendam teveel (onnodige) misstappen. Cruciaal was op 11 maart de zege van Ajax bij Spakenburg (middels een penalty in blessuretijd) en de nederlaag van Volendam thuis tegen ODIN’59. Ajax maakte nog slechts één misstap (4-0 nederlaag bij WV-HEDW op 1 april) waardoor met nog twee speelronden te gaan de schaal in zicht is. Ajax staat bovenaan met 51 punten uit 22 wedstrijden, Spakenburg volgt met 48 uit 23 en Volendam is geen kanshebber meer met 43 uit 22. De tegenstander van morgen GVVV 2 vinden we terug op de 9e plek met 23 punten uit 22 wedstrijden. De resultaten uit de historie tussen Ajax en GVVV geven geen geruststellende gedachte dat het morgen wel goed komt. Ajax zal volledig zich moeten gaan inzetten om de titel te prolongeren, maar dat zal deze week op de trainingen niet tegen dovemansoren zijn gezegd.

Mocht Ajax de titel binnenslepen dan wacht een lange weg naar de algehele titel die zijn climax ergens in juni zal krijgen. Vorig seizoen werd het schitterend toetje, maar ontbrak de slagroom omdat Koninklijke HFC 2 te sterk was voor Ajax in de algehele finale voor reserveteams. De Haarlemmers zijn echter onlangs wederom kampioen geworden van de reserve Hoofdklasse A op de zondag. Een revanche is daarom nog steeds een denkbaar scenario. Maar goed, eerst maar eens morgen. Een geweldige prestatie opnieuw van onze mannen en begeleidende staf met naast trainer Detlef Le Grand nog teammanager Andre Stuijf, ass. scheidsrechter Tom van Eijsden en fysiotherapeut Ron Klaver.

Kom morgen allemaal naar De Toekomst voor AJAX 2 – GVVV 2, aanvang 12:00 uur. De toegang is gratis !

Share