Dure nederlaag Zaterdag 2 in Wilnis

MM9h.jpg

Ajax zaterdag 2 heeft vanmiddag met liefst 6-2 verloren bij CSW 2. Door de nederlaag heeft Ajax de winst in de laatste periode niet meer in eigen hand. Het moet Volendam 2 en De Bilt 2 twee punten voor zich dulden.

Verslag: Rob

Op het kunstgras in Wilnis begon Ajax aanvallend aan het duel, maar de eerste aanval van CSW 2 was al raak (1-0). De Amsterdammers moesten wachten tot de 9e minuut voor de eerste mogelijkheid toen Rengers een voorzet van Kranenburg niet goed raakte. Even later was het wel prijs: de defensie van CSW kon de bal niet goed verwerken en via Streekstra kwam ‘ie bij Kranenburg voor de gelijkmaker (1-1). Ook Djairin kreeg een grote kans, maar zijn inzet strandde op de keeper van CSW.

MM9L.jpg

Het doelpunt viel weer aan de andere kant toen een speler van CSW uit de kluts kon scoren (2-1). Het gehavende Ajax bleef kwetsbaar bij snelle uitvallen van de thuisploeg en dus moest keeper Moen regelmatig handelend optreden. Vlak voor rust ontsnapte de ploeg van trainer Le Grand toen een bal op de paal geschoten werd waarna deze weer het veld in stuiterde. Zo gingen wij rusten met een 2-1 achterstand.

MM9i.jpg

Vlak na de pauze was de aanvaller van CSW weer de verdediging te snel af en passeerde keeper Moen fraai in de verre hoek (3-1). In de twaalfde minuut werd het nog erger: weer klopte het niet achterin bij Ajax en zo kon een speler van CSW alleen op Doelman Moen aflopen en hem in de verre hoek passeren (4-1). Waar wij vorige week nog positief waren over de 3e periodetitel, is deze met de huidige tussenstand ver helaas weg.

MM99.jpg

Mogelijkheden om te wisselen had trainer Le Grand ook amper want op de bank zat de niet geheel fitte van der Kuijl die de aangeslagen Van Damme verving. Renger schoot nog een voorzet van Uhlenbeek hoog over, maar even later was het weer raak aan de andere kant toen dom balverlies op het middenveld doeltreffend werd afgerond met een counter (5-1).

MM9F.jpg

Streekstra gaf de stand met een fraai schot in het dak van het doel een iets beter aanzien (5-2), maar de resterende tijd leek te kort voor een inhaalrace, zeker omdat CSW al eerder aangetoond had slim van de geboden ruimte te kunnen profiteren.
Dat lieten ze in de 83e minuut zien toen het zelfs 6-2 werd. Een schot van Te Vrede was daarna niet hard genoeg om de doelman van de thuisclub te verrassen. Zo verloor Ajax vanmiddag volledig verdiend van een scherper CSW.

MM9N.jpg

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share

Zaterdag 2 op koers voor periodetitel

MG0C.jpg

Ajax Zaterdag 2 heeft vanmiddag gewonnen van Argon Mijdrecht 2 en blijft aan kop in de derde periode. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft het team van trainer Le Grand een voorsprong van een punt op Volendam en De Bilt en twee op Odin’59.

Ajax_zat_2_Argon_2

Verslag: Rob

Ajax begon sterk aan het duel met Argon, al na 5 minuten bereikte een kopbal van Hoogland de behendige Cijntje die deze buitenkans niet onbenut liet (1-0). In de fase hierna drong Ajax wel aan, maar tot een echte kans kwam het vooralsnog niet. Argon beperkte zich tot verdedigen en had na bijna een kwartier alleen een mogelijkheid uit een vrije schop die echter eenvoudig in de handschoenen van keeper Moen belandde.

MG0B.jpg

Na 20 minuten was het weer raak toen Van der Kuijl de diepte in werd gestuurd en de bal fraai over de doelverdediger in het net deponeerde (2-0). Tien minuten voor de pauze volgde bijna het antwoord van Argon toen een afgemeten voorzet van de flank door een speler hoog over het doel van Moen werd geschoten.
Zo was de wedstrijd duidelijk nog niet beslist, zeker niet als we het duel in Mijdrecht nog konden herinneren waar Ajax een riante voorsprong uit de vingers liet glippen.

MG0L.jpg

De eerste kans na de rust was meteen al voor Argon toen een speler de buitenspelval omzeilde, maar keeper Moen knap redde. Sowieso speelde de formatie uit Mijdrecht in de 2e helft meer de lange bal naar voren in de hoop daarmee de Ajax defensie te kunnen verrassen. Na een kwartiertje zagen we een grote mogelijkheid voor Streekstra alleen voor de keeper maar de middenvelder raakte de bal niet vol waardoor de doelverdediger van de gasten redding kon brengen.

MG0h.jpg

Na 26 minuten moest Joren aan de noodrem trekken bij een doorgebroken Argonaut en kreeg direct rood. De toegekende vrije trap kwam tegen de lat en stuiterde weer het veld in. De organisatie bij Ajax was achterin even zoek en dus moest Moen redding brengen toen twee spelers van Argon vrij op hem af kwamen.

MG0i.jpg

Ajax stond zwaar onder druk en af en toe was het kantje boord achterin, maar 5 minuten voor tijd maakte Streekstra aan alle onzekerheid einde toen de middenvelder de ruimte achter de achterhoede prima benutte voor de 3-0. Dat Argon daarna nog tot 3-1 terug kwam was meer voor de statistieken omdat Ajax de verdiende overwinning uit het vuur sleepte.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share

Uitslagen deze week

Woensdag 2 mei

Veteranen (35+)

districtsbeker 1/2 finale
sv Parkstad vet. – Ajax vet. 3-3 (Ajax wns 3-4)

Donderdag 3 mei:

oefenduel: WV-HEDW – AJAX 0-2 (rust 0-1, doelpunten: Fransberg en Bosman)

Zaterdag 5 mei:

Reserve Hoofdklasse A:
DVVA 2 – Ajax 2 2-4

Veteranen (35+):

competitie
RODA’23 vet. – Ajax vet. 1-3
zat_4_VET_11_RODA_23_vet_thuis
zat_4_VET_12_RODA_23_vet_uit

Overige teams geen programma.

Share

Zaterdag 2 wint inhaalduel bij DVVA: 2-4 !


dvva2_aja2

Verslag: Rob
Op een zeer vroeg tijdstip na Koningsdag (10:30u) moesten wij ons vandaag melden voor deze inhaalwedstrijd. Ajax kreeg erg veel kansen in de eerste helft maar onder meer Hoogland, Cijntje, Kranenburg en Streekstra kwamen niet tot scoren. DVVA beperkte zich tot de lange bal naar voren op de centrale spits, die echter regelmatig tegen een overmacht aan verdedigers moest opboksen. Zo gingen wij met een 0-0 stand rusten.

1718dvv_aja02

Na de pauze zagen we hetzelfde beeld, maar de eerste grote kans was voor de thuisclub met een bal op de paal die daarna miraculeus weer terugstuiterde in het veld en door keeper Moen gepakt kon worden. In de 55e minuut was het wel raak toen Djairin uit een voorzet raak kopte (0-1). DVVA moest nu de verdedigende stellingen verlaten en scoorde drie minuten later alweer tegen (1-1). Vlak daarna volgde alweer de 2-1 uit een hoekschop zodat binnen 5 minuten de voorsprong in een achterstand was veranderd. Cijntje werd hierna vervangen door Bosma.

1718dvv_aja03

Dit bleek een gouden wissel, want twintig minuten voor tijd wist dezelfde Bosma uit een voorzet van Djairin de gelijkmaker achter de keeper te schieten (2-2). Bijna was Streekstra hierna ook succesvol, maar dezelfde keeper keerde de bal dit keer wel. Van Damme loste Wollgarten af.

1718dvv_aja04

Acht minuten voor tijd volgde toch de voorsprong toen Jooren uit een voorzet raak kopte (2-3). Vlak voor het eindsignaal viel toch de beslissing: Djairin werd de diepte ingestuurd en liet de doelman van DVVA kansloos (2-4). Zo won Ajax voornamelijk gezien het spel in de eerste helft terecht, maar maakte de ploeg het zich na de rust onnodig moeilijk.

1718dvv_aja05

Klik hier voor nog meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share

Zaterdag 2 speelt gelijk in Veenendaal: 0-0

Image and video hosting by TinyPic

Verslag: Chelsea ten Oever

Het is een prachtige blauwe dag in Veenendaal en als de aftrap begint om 12.30 uur is het vooral Ajax dat gretig is en veel minuten maakt op de helft van de tegenstander. In de 12’ klapt de enkel van een DOVO-speler dubbel en moet hiervoor direct gewisseld worden. Halverwege de eerste helft is het voornamelijk de hitte die iedereen de baas is en dat valt ook te zien aan het baltempo.

De eerste helft is het voornamelijk Bobby en Regilio die net niet dodelijk genoeg zijn en de bal naast en over weten te schieten. Rico is een doorgebroken speler nog net te slim af door op het laatste moment de bal voor de voeten van de tegenstander op 11 meter van het doel weg te tikken.

2de helft is voornamelijk Ajax wat opnieuw domineert maar het wil allemaal opnieuw niet lukken. Steekballen, kopballen en verre afstandsschoten worden of doorzien of uit de kruising door de doelman van DOVO eruit gevist. In de 74’ wordt DOVO vanuit een buitenspelpositie gevaarlijk. Helaas wordt dit genegeerd door scheidsrechter Pijlman waardoor Tijs geen keus meer had dan een tackle in te zetten binnen de 16 meter. De beste man zag hier een penalty en het was DOVO dat op voorsprong had kunnen komen. Wil het niet dat de bal hard op de paal werd geschoten waardoor het uiteindelijk 0-0 is gebleven. AFC Ajax II keert met 1 punt terug in de bus naar Amsterdam.

Wissel: 78’ Bobby 9 – Cijntje 17

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Video:

Share