Zaterdag 2 en DOVO 2 remiseren … 2-2

Op een waterkoud en mistig sportpark De Toekomst heeft Ajax 2 één puntje weten te behalen op DOVO 2. Onder het toeziend van huisfotograaf Rob van Vliet, die gelukkig weer herstellende is, ontspon zich een wedstrijd die alle kanten op ging. In de 3e minuut dacht DOVO op voorsprong te komen. In de mist had de scheidsrechter echter buitenspel geconstateerd. Aan de andere kant deed Ajax iets terug. Een schot van Lars Middelwijk (volgend seizoen DOVO) verdween in het zijnet. In de 23e minuut verzuimde de verdediging de bal te ruimen. Deze buitenkans werd in dank aanvaard. Met een droog schot werd Ajax-doelman Roosblad verslagen (0-1). Kort voor het rustsignaal kreeg Ricardo Fransberg nog een enorme kans, maar zijn inzet verdween in de handen van de DOVO-doelman.
Image and video hosting by TinyPic
In de tweede helft bleef Siver Abdulrahman (die na weken blessureleed weer speelminuten maakte) in de kleedkamer achter en werd vervangen door Tijs Ernest. Na ruim vijf minuten spelen begon Ricardo Fransberg aan een solo. Zijn voorzet belandde voor de voeten van de mee opgekomen Regilio Kranenburg die met een simpel intikkertje kon scoren (1-1). Hierna zagen we Yassin Roosblad nog met een snoekduik een zeker doelpunt van DOVO voorkomen, terwijl Bobby Bosma de 2-1 op zijn schoen had. Helaas voor Ajax kwam de bal recht in de handen van de Veenendaalse-doelman. Toch kwam Ajax verdiend op voorsprong. Bosma ging door tot de achterlijn, zijn voorzet kwam voor de voeten van Fransberg wiens schot vanaf zestienmeter in het netje vloog (2-1). Celso Uhlenbeek verliet het veld om bij Ajax zat.1 op de bank plaats te nemen en werd vervangen door broer Rio. Uit een onoverzichtelijke situatie bij Ajax achterin stond het opeens weer gelijk (2-2). Pech voor Ajax was dat een kopbal van Bosma kort voor tijd nog van de doellijn gehaald kon worden. Een gemiste kans om wat te stijgen op de ranglijst waar Ajax zich na jaren in de top nu in de gevarenzone bevind.

Image and video hosting by TinyPic
Opstelling Ajax: Roosblad, Wollgarten, Abdulrahman, van Damme (46. Ernest), Middelwijk, Hoogland, Bosma, Fransberg, C. Uhlenbeek (70. R. Uhlenbeek), v/d Kuijl, Kranenburg.

Foto’s: Rob

Later meer.

Share

Bizarre nederlaag Zaterdag 2 in Mijdrecht

Deze uitvoering van Argon 2 – Ajax 2 gaat de boeken in als de meest knotsgekke en spectaculairste ontmoeting tussen beide teams. Na een 0-4 voorsprong stapte de Ajacieden als verliezers van het veld. Toen de stofwolken waren opgetrokken stond er 5-4 op het scorebord.

In de derde minuut kreeg Ajax de mogelijkheid om de score te openen, maar de bal kon niet in het verlaten doel gegleden worden na een voorzet van Regilio Kranenburg. Aan de andere kant kreeg Dailan van Damme een elleboog op zijn neus gepland en ging groggy, de toon was direct gezet. Een indraaiende vrije trap van Patrick van der Kuijl spatte uiteen op de lat. Ook zagen we dat bij een sprintduel de Argon-spits ter aarde stortte met een hamstringblessure. Tot verbazing van een ieder kreeg Shaquille Djairin een gele kaart na een vermeende overtreding. Manolito Joren ging op avontuur, maar werd gestuit op randje zestienmeter. De toegekende vrije trap trof geen doel. In de 30e minuut was het wel raak. Een aanval over de linkerkant belandde bij Kranenburg en zijn voorzet kon van dichtbij ingetikt worden door Celso Uhlenbeek. Zes minuten later was het zelfde duo verantwoordelijk voor de 0-2. Kort voor de rust kapte en draaide Bobby Bosma zich schitterend vrij en met een droge schuiver tekende hij voor een 0-3 ruststand waar 0-5 ook niet had misstaan.

Direct na de aftrap van de tweede helft kwam Ajax op 0-4. Een verre uittrap van Ajax-doelman Yassin Roosblad kwam voor de voeten van Celso Uhlenbeek die de volkomen vrijstaande Kranenburg niet over het hoofd zag. Hij schoof de bal onder de Argon keeper door. Shaquille Djairin had vijf minuten later de 0-5 op zijn schoen. Tergend langzaam rolde de bal naar de doellijn waar een verdediger nog redding kon brengen. Nadat met een schitterende snoekduik Roosblad de Argonauten nog van een tegentreffer afhield ging met de moed der wanhoop Argon met 2.15 meter lange reserve doelman in de punt van de aanval spelen. Wat er vanaf de 66e tot en met de 84 minuut gebeurde grenst aan het ongelofelijke, want in een tijdsbestek van 16 minuten verdween de riante voorsprong naar een achterstand. Keer op keer werd de bal het strafschopgebied meter ingepompt waar de boomlange gelegenheidsspits alles door kopte op zijn medespelers. Ajax was niet bij machte om dit te verdedigen en de inspeelballen er uit te halen. De slot conclusie is dat dit een volkomen onnodige nederlaag is geweest, waarin Ajax verzuimde om het duel in het slot te gooien en uit te spelen. Eindstand derhalve 5-4 voor Argon 2.

Klik hier voor foto’s van de wedstrijd.

Opstelling Ajax: Roosblad, Joren, Streekstra, Ernest, v. Damme, Hoogland, Bosma, v/d Kuijl, C. Uhlenbeek (70 R. Uhlenbeek), Djairin, Kranenburg.

verslag André

Share

Misstap Zaterdag 2 tegen Spakenburg

Wie een blik op de ranglijst doet zal verbaasd staan kijken. Ajax en Spakenburg, die zowat elk seizoen in de bovenste regionen verkeren, staan nagenoeg onderaan in het rechterrijtje. Aansluiting bij de grote middengroep was dan ook vooraf het doel.

Het eerste wapenfeit viel in de 5e minuut te noteren. Een afstandsschot van Patrick van der Kuijl ging rakelings over de lat bij de Blauwen uit Bunschoten. Daarna golfde het spel over en weer zonder dat één van de ploegen gevaarlijk kon worden. In de 18e minuut kwam Ajax op een 1-0 voorsprong. Ajax-spits Celso Uhlenbeek schudde zijn tegenstander van zich af en was daarna niet zelfzuchtig. Met een mooie breedtepass kreeg Cerilio Cijntje de mogelijkheid om de bal binnen te schieten. Ajax kon echter maar kort van deze voorsprong genieten. Een aanval door het hart van de verdediging gaf de Spakenburgse spits de mogelijkheid om de bal onder doelman Yassin Roosblad te schuiven (1-1). De prima leidende scheidsrechter Andre Pijlman paste met regelmaat goed de voordeelregel toe en daardoor bleef de vaart in het spel. Mogelijkheden om op voorsprong te komen waren er nog zeker. Celso Uhlenbeek kon niet loskomen van zijn tegenstander na een slim steekballetje Steffan Hoogland anders had de spits vrij voor de keeper kunnen komen. Manolito Joren zette goed door over de vleugel. Helaas kwam Shaquille Djairin niet goed uit met zijn passen. Kort voor rust sloeg het noodlot toe voor Ajax. Een fraaie aanval van Spakenburg werd subtiel afgerond (1-2).
Bij aanvang van de tweede helft was Roy Deken, die na lang blessureleed voor het eerst 45 minuten had gespeeld, in de kleedkamer achtergebleven en werd vervangen door Dalian van Damme. In de 53e minuut kwam Ajax goed weg van een grotere achterstand. Uit een corner ging de bal tot geluk van Ajax net langs de paal. Trainer le Grand wisselde Jake Wollgarten en Shaquille Djairin voor Tijs Ernest en Danny Streekstra om de gelijkmaker te forceren, maar dat pakte helaas verkeerd uit. Uit het niets en verkeerd verdedigen kreeg Spakenburg vrije doortocht om de 1-3 binnen te lopen. De wedstrijd was zo beslist. In de slotfase kwam Regilio Kranenburg Cerilio Cijntje nog vervangen en moest Manolito Joren moest zijn doelman nog te hulp schieten door de bal van de doellijn te koppen anders was de uitslag nog hoger uit gevallen. Hopelijk kunnen de mannen volgende weer de draad oppakken in de uitwedstrijd tegen Argon 2.

Opstelling Ajax: Roosblad, Wollgarten (60. Ernest), Stoker, Deken (46. van Damme), Joren, Hoogland, Cijntje (75.Kranenburg), van der Kuijl, C.Uhlenbeek, Djairin (65.Streekstra), Slager.

Verslag André

Share

Zaterdag 2 zet stijgende lijn ook door in beker

Ajax zaterdag 2 heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker door met 0-2 te winnen van HSV Sport 1889 zon.1. Even leek het er op dat de wedstrijd niet door zou gaan. Er ging een herkeuring van het veld aan vooraf dat er inderdaad slecht bij lag. Het was zwaar en drassig en dat zorgde uiteindelijk ook voor veel glijpartijen vandaag.

Ajax was in de 8e minuut direct dreigend. Een afstandsschot van Cederic Main werd tot corner verwerkt die even later door Dalian van Damme tegen de onderkant van de lat werd gekopt. De thuisclub moest zich beperken tot lange halen op de eenzame spits. Ook zagen we nog een achterwaartse kopbal van Bobby Bosma die de doelman van de thuisclub bij verraste. Kort voor het rustsignaal veerde het talrijk opgekomen publiek op na een doelpunt van Sport, maar tot groot ongenoegen werd de goal afgekeurd vanwege buitenspel.

De tweede helft werd ontsierd door talrijke overtredingen van de kant van de ploeg uit Zwaag. Het veld werd als maar slechter en het was glibberen en glijden op de spekgladde grasmat. Een kwartier na rust kwam Ajax dan toch op een verdiende voorsprong. Soeremly te Vrede gaf een afgemeten voorzet op Bobby Bosma die scoorde uit de draai (0-1). Nadat Regilio Kranenburg Rio Uhlenbeek had vervangen was er in de 64e minuut een wereldredding van Ajax-doelman Yassin Roosblad nodig om de gelijkmaker van het scorebord te houden. De sluitpost reageerde zeer attent op een snoeiharde bal. Niet veel later besliste Ajax het duel. Uit een afgeslagen corner van de thuisploeg kwam Ajax er razendsnel waarbij Cedric Main een voorzet gaf op de mee opgekomen Kranenburg. Hij tikte de bal in het doel 0-2. In de slotfase zorgde Cedric Main nog bijna voor de 0-3, maar zijn afzwaaier belandde op de paal. Ook Sport gaf nog niet, maar Yassin Roosblad was deze middag niet te passeren. Zo schaarde Ajax zich bij de laatste 32 clubs in het districtsbeker toernooi.

Opstelling Ajax: Roosblad, Joren, Stoker, Ernest, te Vrede, van Damme, Main, Djairin (van der Kuijl), Bosma, Fransberg (Slager), R. Uhlenbeek (Kranenburg)

verslag: André

Klik hier voor foto’s van deze wedstrijd.

Share

Zaterdag 2 verslaat Ajax getint Buitenboys zat.1 met 3-1

Een combinatie elftal van Ajax zat. 1 en 2 heeft dinsdagavond in een aantrekkelijke wedstrijd tegen Buitenboys 1 (dat uitkomt in de 3e klasse zaterdag en een paar ex-Ajacieden in de gelederen heeft) met 3-1 gewonnen.

verslag André

Op een koud sportpark De Toekomst zagen de toeschouwers een aanvallend Ajax dat in de openingsfase flitsend van start ging. Zo zagen we dat er kansen waren voor o.a. Bobby Bosma die handig wegdraaide van oud-Ajacied Erik Smits, maar zijn schot ging rakelings naast. Even later onderschepte Cedric Main de bal, maar zijn inzet verdween in het zijnet en voormalig Buitenboys-speler Patrick van der Kuijl zag zijn inzet gekeerd door de Almeerder doelman. Toch was het van der Kuijl die zijn oude team op achterstand zette. Cederic Main ging goed door tot de achterlijn en van der Kuijl tikte de bal binnen (1-0). Na een half uur spelen kwam Cerilio Cijntje in het veld voor Regilio Kranenburg. Drie minuten later verdubbelde Ajax de voorsprong. Mike van ‘t Land zag Cedric Main volkomen vrijstaan en hij had geen probleem met deze buitenkans (2-0). Buitenboys deed wel degelijk mee, maar als het maar even dreigend werd voor het Ajax was daar de Australische stagespeler Bryan Bran die voor opruiming zorgde. Kort voor rust viel Rience Schurman uit met een knieblessure.

Na de warme thee zagen wij Tijs Ernest en Manolito Joren in het veld voor Dalian van Damme en de geblesseerde Schurman. De eerste de beste actie van Joren was een voorzet op Ricardo Fransberg. Zijn inzet ging over het doel. Bobby Bosma verschalkte even later bijna de doelman door de bal achter zijn standbeen in te schieten. Mike van ‘t Land verliet na een kwartier het veld voor Shaquille Djairin. Buitenboys ging op zoek naar de aansluitingstreffer en die kwam er in de 62e minuut. Even was de organisatie weg en de spits van Buitenboys profiteerde daar optimaal van (2-1). Het was daarna tot driemaal toe aan Ajax-doelman Yassin Roosblad te danken dat Buitenboys niet op gelijke hoogte kwam. Voormalig Ajax speler Joe Lamptey dook twee maal vrij voor Roosblad op, maar tweekeer werd zijn inzet gekeerd en ook (een andere een oud-Ajacied) Jeremy van Eijsden kwam niet tot scoren. Dat deed Ajax wel Fransberg. Hij verzilverde een strafschop nadat Main binnen de zestienmeter was gevloerd. Hierna zagen dat Veirano Slager nog 20 minuten speeltijd kreeg, hij kwam Bosma vervangen. Het slotakkoord was voor Buitenboys waar een verkeerde terugspeelbal ten koste van een gele kaart onschadelijk gemaakt moest worden door Tijs Ernest. Al met al een nuttige oefenpot tegen een prima tegenstander. Eindstand 3-1.

Opstelling Ajax: Roosblad, Wollgarten, Bran, van Damme (Ernest 46), Schurman (Joren 46), M van ‘t Land (Djairin 60), Main, van der Kuijl, Kranenburg (Cijntje 30), Fransberg, Bosma (Slager 70)

Share