Weer verlies Zaterdag 2

1718wvh_aja01

Verslag: Rob & Andre

Nu afgelopen zaterdag de eerste winst is gepakt, volgen voor Ajax 2 een paar zware uitwedstrijden tegen stadsgenoten WVHEDW en Swift die uiteraard altijd van de grote broer willen winnen. Waar we vorig jaar nogal kritisch over de staat van het veld waren is dat bij WVHEDW inmiddels vervangen door een fraai kunstgrasveld (blijkbaar was het bestuur het toch ook met ons eens) en met het najaarszonnetje dat af en toe tevoorschijn kwam was alles klaar voor een leuke pot voetbal.

1718wvh_aja02

Dat bleken de teams ook te beseffen want er werd lekker aanvallend gespeeld en aan beide kanten volgden de eerste minuten kansen, waarvan de grootste voor Te Vrede was, maar zijn schot werd door de keeper gekeerd. Even later was het in de 7e minuut aan de andere kant wel raak toen een speler van WVHEDW met een fraaie omhaal keeper Kool kansloos liet (1-0). Ajax liet nog van zich horen met een kopbal naast van Stoker uit een corner maar in de 14e minuut stond een speler van de thuisclub helemaal vrij bij een vlotlopende aanval en zorgde simpel voor de 2-0. Waar WVHEDW bijna elke kans raak schoot, had Ajax meer moeite het net te vinden, bijvoorbeeld na 20 minuten toen Fransberg een fraaie voorzet van Van der Kuijl over het doel kopte.

1718wvh_aja03

Nadat nog enkele kansen er bij Ajax niet ingingen, was het in de 36e minuut weer raak voor WVHEDW toen een voorzet van de zijkant simpel ingekopt kon worden (3-0). Toen vlak voor rust een vrije trap van Fransberg tegen de buitenkant van de paal ging, wisten we dat het een zware middag ging worden waarbij alle kansen van de thuisclub verzilverd werden en Ajax het net maar niet kon vinden.

1718wvh_aja04

Na de pauze was de eerste mogelijkheid al snel voor Ajax toen R. Uhlenbeek de lat raakte. Hierna volgde een fase waarin beide teams veel balverlies leden en het spel regelmatig stil lag voor blessurebehandelingen. Net na het uur wisselde coach Le Grand verdediger Streekstra voor aanvaller Djairin en vlak daarna scoorde Ajax eindelijk: Fransberg gaf het laatste zetje voor de 3-1.

1718wvh_aja05

Het beste was er bij de thuisploeg wel af en bijna kon Uhlenbeek uit een voorzet van Slager de stand nog draaglijker maken, maar de spits kon de voorzet niet bereiken. Even leek het er op dat Ajax door ging drukken en een overtreding binnen de 16 meter op Celso Uhlenbeek bleef onbestraft. Dat het in de 90e minuut nog door een discutabele goal 4-1 werd strooide nog wat extra zout in de wonden.

1718wvh_aja06

Klik hier voor extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share

Zaterdag 2 pakt eerste winst op wilskracht

YtDt.jpg
Ajax 2 heeft de eerste punten in deze competitie te pakken. Gemakkelijk ging het niet, want de ploeg van trainer Le Grand stond bij rust met 0-2 achter maar wist in blessuretijd tegen een tiental Huizenaren toch de winst te pakken.

Verslag: Rob

Na twee verloren partijen was Ajax er alles aan gelegen om dit duel met Huizen 2 goed af te sluiten. Na een minuut stilte voor het overlijden van burgemeester van der Laan werden de gasten dan ook ver teruggedrongen en zagen we binnen tien minuten kansen voor Fransberg, van der Kuijl en Slager maar bleef de verdiende treffer uit.

YtDZ.jpg

Aan de andere kant was het bij de eerste uitval na een kwartier wel prijs. Een speler van Huizen profiteerde van wanorde in de defensie bij het uitverdedigen en kon ongehinderd keeper Ziere passeren (0-1). De tegenslag leek Ajax ineens te verlammen, want het vloeiende aanvalsspel van de beginfase was plotseling verdwenen en de nervositeit uitte zich in verkeerde keuzes waardoor veel balverlies werd geleden en Huizen vrij simpel overeind bleef.

YtD4.jpg

De gasten kregen zelfs nog een grote kans toen in de 29e minuut op de lat werd gekopt. Nadat Fransberg nog naast had gekopt, was het een paar minuten later aan de andere kant wel raak. Hoogland wilde verdedigen, maar gleed uit en de pass op maat betekende een volgende treffer voor Huizen (0-2). Zo werd het karwei voor Ajax weer een stuk lastiger, maar het moet gezegd worden dat het elftal zich hierna enigszins herpakte. De keeper van de opponent werd weer aan het werk gezet met enkele goede afstandsschoten en Stoker kopte uit een hoekschop naast. Inmiddels was het spel behoorlijk harder geworden en greep scheidsrechter El Hajjaji regelmatig naar zijn borstzak om spelers van beide ploegen een gele kaart te geven. In het resterende deel kwam geen verandering in de stand en zo gingen we de rust in met een 0-2 achterstand.

YtDB.jpg

Na een donderspeech van trainer Le Grand in de rust wist Ajax na de pauze wel snel te scoren. Uit een hoekschop wist Fransberg na een scrimmage uiteindelijk de bal over de lijn te werken (1-2). Tel hierbij op een afstandsschot van Joore dat naast ging en de thuisclub leek weer op de weg terug. Na een uur spelen had Fransberg zelfs z’n tweede treffer op de schoen, maar de paal en de keeper weerhielden hem vooralsnog van succes.

YtDC.jpg

Ook Huizen kreeg kansen en zo ontspon zich een zeer interessante wedstrijd op een kletsnat De Toekomst. Kranenburg kwam in het veld voor Slager en Fransberg werd gewisseld voor Celso Uhlenbeek. Huizen verdedigde de voorsprong inmiddels met bijna de volledige ploeg en probeerde via de counter toe te slaan. Om nog meer aanvalskracht te krijgen kwam spits Main in het veld voor verdediger Streekstra, maar hierdoor gaf Ajax wel meer ruimte weg in de achterhoede.

YtY2.jpg

De ploeg probeerde wat het kon, maar het speelde wat te gehaast waardoor er teveel misverstanden waren. Desondanks volgde vlak voor tijd toch de beloning toen van der Kuijl uit een vrije trap de Huizense keeper verschalkte (2-2). In de resterende speeltijd werd een speler van Huizen met een tweede gele kaart van het veld gestuurd en zette Ajax nog aan en zo gebeurde het dat Celso Uhlenbeek uit een voorzet van Kranenburg de winnende treffer produceerde (3-2).
Zo pakte Ajax op wilskracht de eerste winst van deze competitie, wat een mooie opsteker is naar het treffen met stadsgenoot WV-HEDW volgende week.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share

Zware thuisnederlaag Zaterdag 2

YMQw.jpg

Ajax zaterdag 2 heeft vandaag ook zijn tweede competitiewedstrijd verloren. Op De Toekomst won Volendam 2 met liefst 1-5 nadat Ajax bij de rust nog met 1-0 leidde.

Verslag: Rob & Andre

Na de afstraffing vorige week in Heemskerk kwam Ajax vanmiddag tegen Volendam vanmiddag beter uit de startblokken: al na vijf minuten lag de bal in het net na een afstandsschot van Te Vrede (1-0). Dat was het sein voor de gasten -die behoudend waren gestart- om te wat meer naar voren te spelen en zo ontspong zich een vermakelijke eerste helft, waarbij beide teams het vizier niet op scherp hadden.

YMQr.jpg

Volendam kreeg een aantal goede kansen zoals in de 29e minuut toen doelman Ziere redddinc moest brengen toen een vrije trap gevaarlijk in zijn strafschopgebied kwam en schoot de spits van de Wijdbroeken vijf minuten voor het rustsignaal rakelings naast.

YMQy.jpg

Ajax werkte wel hard, vooral Seedorf veroverde veel ballen op het middenveld, maar kon toch niet echt tot uitgespeelde mogelijkheden komen en zo gingen we met een magere voorsprong rusten.

YMQz.jpg

Met een 1-0 voorsprong ging Ajax zat 2 dus de rust in tegen Volendam 2, maar wat er na de aftrap van de tweede helft gebeurde grenst aan het ongelofelijke: de suiker in de thee was nog niet gesmolten of het stond 1-2 !!! Vanaf het begin leek het wel of alleen Volendam aan de aftrap aanwezig was en dat Ajax nog in de kleedkamer was achter gebleven. Binnen een tijdsbestek van 2 minuten was de wedstrijd geheel omgedraaid en scoorden de wijdbroeken twee keer zonder dat er ook maar één Ajacied de bal had kunnen beroeren (alleen bij middenuit nemen !!).

YMQK.jpg

Ajax stond erbij en keek ernaar. De trainers sloegen aan het wisselen, maar hoe er ook gespeeld werd: er lukte niets vandaag en hoge ballen voor het doel zonder dat er spitsen zijn heeft dan geen zin en via de vleugels was er ook niemand die zijn tegenstander voorbij kon komen,
Volendam counterde dat het een lieve lust was en in de 77e minuut ging de wedstrijd op slot. De lepe Volendammer spits Veerman versloeg Ajax doelman Jan Ziere in de verre hoek (1-3). De koppies bij Ajax gingen nog verder naar beneden. Dat het nog in de 90e en 92e minuut 1-4 en 1-5 werd na twee uitvallen van Volendam deed nog meer pijn.
Er is nog heel wat werk aan de winkel om de boel weer op te lappen en de neuzen de juiste kant op te krijgen na de slechtste seizoenstart sinds jaren.

YMQu.jpg

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share

Valse start Zaterdag 2 in Heemskerk

1617odi_aja05

Na een prima seizoensvoorbereiding heeft regerend kampioen Ajax 2 gisteren Bij Odin’59 een zware maar volledig terechte nederlaag geleden. Waar het team in de beker volop scoorde en geen doelpunt tegen kreeg, oogde het in Heemkerk als los zand en kreeg maar vier doelpunten tegen omdat het vizier van de thuisclub vaak niet op scherp stond.

ODIN_59_2_Ajax_zat_2

Verslag: Rob & Andre

1617odi_aja01

Op het fraaie sportpark Assumburg begon Ajax onwennig doordat we diverse nieuwe gezichten zagen, zo debuteerde de nieuwe aanwinst Bryan Bran bijvoorbeeld in de defensie. Na vijf minuten zagen we echter al een voorzet van Cedric Main waar Cerilio Cijntje zijn hoofd niet tegen aan kreeg, gevolgd door een schot rakelings over.

1617odi_aja02

Ook Odin deed van zich spreken en vertoonde zich regelmatig in het strafschopgebied van keeper Roosblad. Zo kwam de thuisploeg na een kwartier op voorsprong toen een voorzet eenvoudig in het doel kon worden geschoten (1-0). Ajax bleef aanvallen maar gaf daardoor ruimte weg en daar maakte de thuisclub gretig gebruik van waardoor het grote kansen kreeg om de voorsprong uit te bouwen. Pas na 25 minuten zagen we weer een mogelijkheid voor de Amsterdammers met een afstandsschot van Maurice Renger dat over ging.

1617odi_aja03

Na 35 minuten werd het echter 2-0 toen een speler van Odin slim de buitenspelval omzeilde en doelman Roosblad kansloos liet. Vijf minuten voor rust kregen Cerilio Cijntje en Celso Uhlenbeek de kans om de achterstand te verkleinen, maar het geluk was niet aan de zijde van Ajax. Nog voor rust wisselde coch Le Grand buitenspeler Cijntje voor Kranenburg. De ploeg gaf echter nog steeds teveel ruimte weg en mocht zich gelukkig prijzen dat Odin vergat enkele grote kansen te benutten. Zo gingen we met een terechte achterstand rusten en had coach Le Grand een kwartier om te proberen de wedstrijd alsnog te laten kantelen.

1617odi_aja06

Na de rust was de eerste mogelijkheid voor Ajax: Shaquille Djairin werd knap vrijgespeeld en kreeg vrije doortocht op het doel van Odin’59 maar helaas strandde zijn actie in schoonheid op de Heemskerker doelman. Even later trof een vrije trap van Maurice Renger geen doel. Ajax -dat in de tweede helft uit een ander vaatje tapte- drong aan en een aanval over de rechterkant kreeg een vervolg met een voorzet van Manolito Joren maar deze kon door Renger niet ingekopt worden. De debuterende Australische verdediger Bryan Bran werd gewisseld voor Danny Streekstra. Een kopbal van Tijs Ernest uit een corner belandde in het zijnet en Celso Uhlenbeek was dichtbij de aansluitingstreffer maar stuitte op de vallende doelman.

1617odi_aja04

Cedric Main verliet het veld voor Rio Uhlenbeek om nog meer aanvalskracht naar voren te sturen en dat wierp in de 65e minuut zijn vruchten af: Regilio Kranenburg werd door aanvoerder Steffan Hoogland de diepte ingestuurd, zijn voorzet werd fraai afgerond door Celso Uhlenbeek (2-1). Helaas kon het offensief geen vervolg krijgen, sterker nog: een counter van Odin’59 maakte het verschil weer op twee doelpunten (3-1). De krachten vloeiden weg bij Ajax, de spits van de thuisclub kreeg nog alle gelegenheid om zich vrij te kappen en draaien en bepaalde de uitslag op 4-1 met een geplaatste
bal in de verre hoek.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share