Geweldige prestatie Ajax Veteranen (35+) … ongeslagen kampioen !

Afgelopen zaterdag werden de Veteranen (35+) van Ajax ongeslagen kampioen van de 1e Klasse. Alle 20 wedstrijden werden gewonnen en dus is de ploeg van de trainers Ron Nooitmeer en Jan Buskermolen en leider Ron Dijkstra ongeslagen kampioen. Uitdaging de komende weken is nog de twee resterende competitiewedstrijden te winnen en als klapstuk van dit fantastische seizoen de bekerfinale op zaterdag 2 juni (tegenstander is dan SDW vet.). Kans op de dubbel dus.

verslag Henk

Ajax kon afgelopen zaterdag de kroon zetten op een prachtig seizoen met alleen maar hoogtepunten. Roda ’23 was onze tegenstander en dat zijn altijd leuke en spannende wedstrijden omdat de Bovenkerkers over een goede ploeg beschikken die het Ajax vaak lastig maakt. Zo ook in deze wedstrijd. Ajax moest daarentegen spelers afstaan aan andere teams en er waren een aantal spelers niet geheel fit. Ondanks dat konden Ajax een goede en scherpe ploeg op de mat brengen.

Na vele goede kansen niet te hebben benut was daar de doelpuntenmachine Paul Burgers die de 1-0 wist te scoren. Na dit doelpunt konden Ajax het afmaken maar verzaakte verder afstand te nemen. Roda ’23 bleef zo in de wedstrijd. Bij rust werd er derhalve een magere 1-0 voorsprong genoteerd.

In de tweede helft begon Ajax sterk en wist via Dennis Husers de 2-0 te scoren waardoor de druk van de ketel was. Na de 3-0 van Johnny Bakarbessy was het de ingevallen Lenny Macnack die de 4-0 wist te scoren. Toch bleef Roda ’23 zijn sportieve plicht vervullen en dat was mooi. Hierdoor creëerden zij kansen en waaruit zij tweemaal terecht konden scoren. Echter, door doelpunten van Terry Klokkemeijer en Henk Schulz werd er een eindstand van 6-2 op het scorebord gezet en konden het kampioensfeest losbarsten. Met prachtige bloemen en een prachtige huldiging, waarbij vele Ajax coryfeeën aanwezig waren, werd er stilgestaan bij de prolongatie van de titel.

De basis van het kampioenschap ligt simpelweg in het feit dat er heel veel lol en plezier is … iedere week weer. Daarnaast zorgden de resultaten voor een goede sfeer en mede doordat Ajax ook steeds verder in de beker kwam was een dubbel programma meer dan normaal de laatste weken.

Speciaal woord van dank aan de grensrechter en vriend Joop de Vries (75 jaar) die iedere week weer aanwezig is om de vlag te hanteren en zelfs nog paraat staat om in te vallen. Ook verzorger Mitch en de scheidsrechter Sander hebben volledig bijgedragen aan deze titel. Dank heren !

foto’s: Jacques Kattenburg

Share

Uitslagen deze week

Woensdag 2 mei

Veteranen (35+)

districtsbeker 1/2 finale
sv Parkstad vet. – Ajax vet. 3-3 (Ajax wns 3-4)

Donderdag 3 mei:

oefenduel: WV-HEDW – AJAX 0-2 (rust 0-1, doelpunten: Fransberg en Bosman)

Zaterdag 5 mei:

Reserve Hoofdklasse A:
DVVA 2 – Ajax 2 2-4

Veteranen (35+):

competitie
RODA’23 vet. – Ajax vet. 1-3
zat_4_VET_11_RODA_23_vet_thuis
zat_4_VET_12_RODA_23_vet_uit

Overige teams geen programma.

Share

Programma en uitslagen deze week

Dinsdag 10 april:
oefenwedstrijd: AJAX zat.2 – BFC zat.1 5-2

Woensdag 11 april:
Veteranen (35+)
districtsbeker (1/4 finale): EDO (U) vet. – Ajax vet. 0-3

Zaterdag 14 april:


HOOFDKLASSE B:
AJAX – EEMDIJK 0-2
ZAT_1_9_Eemdijk_thuis
ZAT_1_10_Eemdijk_uit

Res.Hoofdklasse A:
AJAX 2 – ZUIDVOGELS 2 3-1
Zat_2_25_Zuidvogels_2_thuis
Zat_2_26_Zuidvogels_2_uit

Res.1e Klasse A:
FC VVC 2 – AJAX 3 1-4
ZAT_3_13_FC_VVC_2_thuis
ZAT_3_14_FC_VVC_2_uit

Veteranen (35+):
HOOFDDORP vet. – AJAX vet. 0-11
zat_4_VET_7_Hoofddorp_vet_thuis
zat_4_VET_8_Hoofddorp_vet_uit

Klassieke Veteranen Landelijk:
AJAX 5 geen programma

Share