Dubbel programma pakt goed uit voor Veteranen (35+)

Afgelopen donderdagavond stond voor de Ajax veteranen (35+) de inhaalwedstrijd tegen Alliance ’22 op het programma. Dat betekent doorgaans een lastige wedstrijd en dat werd het dan ook. Na eerst twee keer goed te zijn weggekomen kwam Ajax op een 1-0 voorsprong door een prachtige vrije trap van Rubin van der Veen.

Na rust was het opnieuw een prachtige vrije trap. Dit keer genomen door Dennis Husers en raak geschoten (2-0). Nadat Alliance ’22 iets had terug gedaan (2-1) maakte Ajax, na een mooi opgezette aanval vanuit het centrum, de 3-1 (Lenny Macnack) en vlak hierna zelfs 4-1 (Kwong Steinrath). Ajax kende zo een prima generale voor de zware uitwedstrijd tegen Koninklijke HFC twee dagen later.

Door het afstaan van spelers aan andere teams i.v.m. blessures (o.a. Stephan Lee, Dave Hogendorp, Dennis Husers, Samuelsson De Carvalho Mello, Mervin Groenhart en Remco Worst) aan de zaterdag 3 en Maikel Schats en Giovanni Frankel aan de zaterdag 5, had Ajax een kleine groep tot zijn beschikking.

De mannen van trainer Jan Buskermolen begonnen heel sterk en speelde het eerste half uur fantastisch. De Haarlemmers kwamen nauwelijks aan voetballen toe en Ajax kreeg kansen na mooie aanvallen. Een zo’n aanval werd afgerond door Lenny Macnack (0-1). Door een penalty werd het na 35 minuten spelen 1-1, maar zelfs dat deerde Ajax niet. Het was de goed spelende Johnny Bakarbessy die niet veel later de dik verdiende 1-2 op het scorebord kon zetten, gevolgd door opnieuw een doelpunt van Macnack die zo voor de ruststand zorgde (1-3).

Kort na rust speelt Henk Schulz sportief de bal terug na een blessure. In plaats de bal gewoon over de zijlijn te trappen schiet hij deze door het midden naar de middellijn waar een speler van HFC staat. Uit de aanval die hierop ontstaat weet de Koninklijke de aansluitingstreffer te scoren (2-3). Toch raakten de Veteranen niet van slag. Ara Heuvel, die op aangeven van Schulz, weet zelfs de 2-4 aan te tekenen. Dit bleek de genadeklap te zijn, want in de minuten die resteerden was het doelpuntenmachine Paul Burgers die na zijn invalbeurt nog tweemaal wist te scoren. Eindstand derhalve 2-6.

De derde helft was heel gezellig in de kantine waar de hapjes en drankjes goed werden genuttigd. Nog gezelliger werd het toen Ajax te horen kreeg dat concurrent ZOB gelijk blijkt te hebben gespeeld tegen Zuidoost United (1-1). Ajax is zo de nieuwe en trotse koploper.

Uitblinker was vandaag zonder twijfel Alain Wagijo terwijl ook doelman Marco Ruitenbeek, die vroeg in de wedstrijd een lichte blessure opliep maar toch doorspeelde, zijn mannetje stond in het doel.

Ajax gaat zich opmaken voor het komend weekend waar een wedstrijd in Nijmegen tegen oud-NEC op het programma staat en NEC – Ajax zal gaan bezoeken.

Tekst: Henk Schulz

Share

Programma en uitslagen deze week

Donderdag 30 maart:

Veteranen (35+): Ajax vet. – Alliance ’22 vet. 4-1
1. Ajax vet.-Alliance 22 vet. thuis

2. Ajax vet.-Alliance 22 vet. uit

Zaterdag 1 april:

Hoofdklasse A: Ter Leede – Ajax 0-3
25.ZAT.1 Ajax zat.1-Ter Leede thuis

26.ZAT.1 Ajax zat-Ter Leede uit

Res. Hoofdklasse A: WV-HEDW 2 – Ajax 2 4-0
23. Ajax ZAT.2-WVHEDW 2 thuis

24. Ajax ZAT.2-WVHEDW 2 uit

Res. 1e Klasse A: CSW 2 – Ajax 3 11-0
5. ajax zat.3-CSW thuis

6. ajax zat.3-CSW 2 uit

Veteranen (35+): Koninklijke HFC vet. – Ajax vet. 2-6
9. Ajax vet.-Kon.HFC vet. thuis

10. Ajax vet.-Kon.HFC.vet. uit

Klassieke vet. landelijk: Hercules Utrecht – Ajax 5 1-5
7. ajax 5-Hercules thuis

8. ajax 5-Hercules uit

Share

Veteranen (35+) boeken benauwde zege op SDW

Afgelopen zaterdag stond er voor de Veteranen 35+ na lange tijd weer een competitiewedstrijd op het programma. Ditmaal een uitwedstrijd tegen de vrienden van SDW wat over een goed en sterk team beschikt.

Op het zonnige sportcomplex van SDW waar voor ondergetekende veel mooie herinneringen liggen daar ik als klein jochie langs de kant naar de wedstrijden van mijn vader stond te kijken. SDW is ook de club waar vele bekende (Amsterdamse) profs en amateurs hun roots hebben liggen en kunsten hebben vertoond.

Door blessures van Dennis Looij en Ron Dijkstra stond Marco Ruitenbeek op de goal en dan praat je over een keeper met de nodige ervaring. Voor aanvang van de wedstrijd was er een minuut stilte naar aanleiding van het trieste overlijden van Nancy Bakarbessy de zus van onze teamgenoot Johnny Bakarbessy.

Meteen na het begin van de wedstrijd creëerde Ajax wat kansen, maar ook SDW probeerde te voetballen. Het team beschikt over snelle vleugelspelers, loerde op de counter maar de roodwitte defensie gaf vooralsnog geen krimp. Toch was het ondegetekende die na tien minuten (bij zijn 2e balcontact van de wedstrijd) vanaf eigen helft op snelheid langs de lijn zijn tegenstander te slim af is en vanaf de achterlijn Rubin van der Veen de 0-1 met het hoofd laat scoren. Hierna bleef het een open wedstrijd waarin Ajax de beste kansen kreeg om de score te verdubbelen. De paal en de goed keepende Marcel Verhaaff stond verder succes echter in de weg. Tien minuten voor rust is het de goed spelende rechterspits van SDW die de bal voortrekt en via een kluts het laatst wordt geraakt door (de overigens goed spelende) Danny de Jong wat de 1-1 op het scorebord en tevens ruststand betekent.

In de rust bij ons wat wisselingen (o.a. de beide topscorers Paul Burgers en Lenny Macnack die het veld betreden), maar eerlijkheidshalve dient gezegd te moeten worden dat wij in de tweede helft nog nauwelijks een kans konden creëeren. Het was SDW dat de dienst uitmaakte op het veld met goede kansen en mogelijkheden, maar steeds was het de uitstekend en uitblinkende keeper Marco Ruitenbeek die zijn goal schoon wist te houden. Toch kwam er een moment toen ondergetekende, bij een van zijn schaarse balcontacten in de tweede helft, na een slalom de bal op Paul Burgers kon stekend. Hij ging alleen op de keeper af en stelde Lenny Macnack in staat de onterechte 1-2 te laten scoren. Met nog wat minuten op de klok en een SDW wat alles of niets gaat spelen weten wij stand te houden en dus de drie punten mee naar huis te nemen. Conclusie: Het was een slechte wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende maar er toch een kreeg.

Tekst: Henk Schulz
Foto’s: Jacques Kattenburg

Share