competitie : Ajax – Hoek 0-3 (0-2)

Ajax – Hoek 0-3 (0-2)

Ajax verloor de eerste competitiewedstrijd tegen Hoek met 0-3. Een uitslag waarop niets af te dingen viel. Hoek was deze wedstrijd een maatje te groot voor de Ajacieden.

Al na één minuut lag de bal achter doelman Raymond Homoet. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Dewispelaere afgerond,0-1. Ajax kwam daarna niet in z’n spel, terwijl Hoek rustig en beheerst wachtte op de fouten van Ajax. Met slim counterspel bleven ze keer op keer gevaarlijk. In de vierentwintigste minuut rondde opnieuw Dewispelaere een voorzet van Poppe af, 0-2. Na een half uur kreeg Ajax de eerste mogelijkheid maar Moinat kreeg de bal niet achter doelman van der Vloet.
Na de rust wilde Ajax uit een ander vaatje tappen. Met meer inzet en agressiviteit werd Hoek bestreden, maar echt gevaarlijk werd het niet. Sterker nog, Hoek gooide in de vierenzestigste minuut de wedstrijd op slot. De corner van Melki werd schitterend binnengekopt door Destorme, 0-3. Hoewel Ajax via Arthur Vinkenoog (schot net over) en Orville Blankendal (schot net naast) er nog van alles aan deed om te scoren, bleef de ploeg uit Zeeland overeind. De 0-3 bleef op het scorebord staan en liet Ajax met een kater achter.Hoek kon de verre terugreis vreugdevol aanvaarden.

Opstelling Ajax:

Raymond Homoet: Marc Wolthuis(46. Ali Baddaou), Pierre Tosch, Dick Krommenhoek,Tayron Dekker; Glenn Soetsosenojo, Michel Pirovano, Danny Moinat; Rivallino Sleur (46. Orville Blankendal), Arthur Vinkenoog, Jamal Ahaddouch (61. Rob de Groot).

Geel: Dick Krommenhoek, Orville Blankendal

Share

21/8/04: DOS Kampen – Ajax zat. 1 0-3 (0-0)

Ajax sloot de voorbereiding af met een klinkende 0-3 overwinning in Kampen. DOS, uitkomend in de Hoofdklasse C van het zaterdagvoetbal, waren de Ajacieden in de eerste helft al sterker maar konden dat nog niet in doelpunten omzetten. Pas een kwartier voor het einde stelde Ajax de zege vast….de doorkopbal van Rob de Groot, de pass van Rivallino Sleur en de lob van Jamal Ahaddouch betekende 0-1. Nauwelijks twee minuten later zette Michel Pirovano, Danny Moinat alleen voor de keeper…hij faalde niet ,0-2. In de slotminuut tekende de meeopgekomen rechtsachter Glenn Soetosenojo met een schitterend schot voor de 0-3 eindstand.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

SC Voorland-Ajax Zat.2 2-1 (2-0) 17-08-04 (oefen)

Gisterenavond was het zover. De eerste wedstrijd van dit seizoen voor mij van Ajax Zaterdag 2. Traditiegetrouw speelt men altijd in de voorbereiding bij en tegen SC Voorland, een 3e klasser vlakbij het oude De Meer terrein.
Ten opzichte van vorig seizoen was er het een en ander gewijzigd bij Voorland: er lag een gloednieuw kunstgrasveld en er was een nieuwe tribune gebouwd. Het weer was ook goed: in tegenstelling tot de afgelopen paar dagen was het droog, dus alle ingredienten waren aanwezig voor een leuke partij voetbal.
Ajax begon aanvallend met drie spitsen en het was even wennen aan alle nieuwe gezichten in het team, maar die zullen in de loop van het seizoen wel bekender worden.
Voorland nam al snel het initiatief over en wist vanuit een gesloten verdediging met snelle uitvallen de verdediging van Ajax regelmatig te verrassen. Vooral op links zat het niet goed en vielen er grote gaten.
Veel misverstanden, balverlies en het niet overnemen van elkaars positie zorgen voor grote onrust in het team, waardoor de thuisploeg gemakkelijk naar een 2-0 ruststand kon uitlopen. Het tweede doelpunt was overigens uit een erg gemakkelijk gegeven penalty, maar zoals de trainer van Voorland terecht opmerkte: ook de scheidrechter zat nog in de voorbereiding.

In de rust werden een aantal wissels uitgevoerd, zodat iedereen aan zijn spelminuten kwam. Het spel werd wel wat beter, maar er waren nog steeds erg veel misverstanden en ook in de tweede helft kreeg Voorland een pingel. De ingevallen keeper Richard pareerde de inzet echter, zodat de achterstand overbrugbaar bleef.
Het krachtenverslindende spel van de thuisclub begon z’n tol te eisen en Ajax kwam terug in de wedstrijd door een doelpunt van Astrando. Achterin was het nu bij Voorland een geklungel, maar Ajax wist er niet meer van te profiteren. Het bleef 2-1 voor de thuisploeg.
Trainer Cees Boot heeft nog heel wat werk voor de boeg.

Share