competitie: AJAX – Noordwijk 2-1 (1-0)

Ajax won voor de tweede keer op kunstgras van Noordwijk. Na de veel besproken eerste wedstrijd op een niet-gecertificeerd kunstgrasveld (veld 3) werd nu op een door de KNVB goedgekeurde kunstgrasmat gespeeld (veld 7).
Het schijnt dat kunstgras over een jaar of vijf á tien in alle stadions ligt en ook (de meeste) amateurclubs zullen dan een mat van het kunstvezel met ingestrooide rubberdeeltjes hebben liggen. Voordeel is een altijd perfect rollend balletje en altijd goedgekeurde wedstrijden. Nadelen zijn er teveel om op te noemen, maar het grootste nadeel is het gevoel van de voetballer zelf. Tot op de dag van vandaag overheerst het gevoel van een vriendschappelijk duel op zo’n ondergrond. Voetballers willen vieze broeken en shirtjes en zonder nadenken een sliding kunnen nemen. Bovenal hebben niet alle amateurclubs de beschikking over een kunstgrasveld, waardoor het ene team zich beter kan voorbereiden dan de ander. Dit was ook één van de grieven van Noordwijk. Nadat voor de eerste ontmoeting ‘s ochtends de mededeling werd doorgegeven dat de wedstrijd zou worden verplaatst naar het kunstgras was dit nu niet aan de orde. Noordwijk kende een week van trainen op het kunstgras, terwijl Ajax vorige week een oefenwedstrijd tegen Huizen speelde op het kunstgras en afgelopen week er éénmaal op trainde.
Tijdens de wedstrijd bleken beide teams toch onwennig. De eerste helft was van matig voetballend gehalte en de strijd werd vooral op het middenveld beslecht. Hoewel Ajax na twee minuten al op voorsprong had moeten komen (Arthur Vinkenoog liep alleen op Noordwijk-keeper van der Veldt af , maar schot te slap in ) duurde het tot de veertigste minuut voor het volgende hoogtepunt. En wat voor één. De vrije trap van de zeer sterk spelende aanvoerder Mark Geestman belanddde vanaf rand strafschopgebied in de kruising,1-0. Een even onverwacht als fraai doelpunt. Ajax was nu los. Dat bleek ook toen Dilshan Fong vlak voor rust snoeihard op de lat schoot.
Desalniettemin bleef waakzaamheid geboden voor de Ajacieden. De punten zijn hard nodig om “lucht” te krijgen naar de onderste plaatsen, terwijl Noordwijk bij een overwinning de kopgroep in het vizier krijgt. Maar het was Ajax dat de tweede helft de betere was. Geinspireerd door twee frisse invallers (Danny Moinat en Jamal Ahaddouch), waardoor het team van Bob de Klerk tactisch wat anders ging spelen, bleef Ajax druk uit oefenen op de defensie van Noordwijk. Toch was Noordwijk dichtbij een treffer. De vrije trap van Meurs ging echter rakelings naast. Een kwartier na rust ging topscorer Orville Blankendal op links er vandoor en zag op rechts Aytekin Demirtas vrij staan die beheerst de 2-0 aantekende. Het was Demirtas’ eerste goal sinds een jaar. Hierna probeerde Noordwijk met twee wissels een opening te forceren in de hechte Ajax-defensie. Maar onder aanvoering van de foutloos en sober spelende Marc Wolthuis kwam Ajax niet in de problemen. Ajax kon de score zelfs uitbouwen, maar Danny Moinat kon de subtiele pass van Tayron Dekker alleen voor de keeper niet verzilveren. De laatste tien minuten probeerde Noordwijk van alles. Een schot van Rocky Pitti verdween tegen de bovenkant van de lat en in blessuretijd maakte Noordwijk nog onverwachts de aansluitingstreffer middels Leonard die simpel kon intikken bij de tweede paal, 2-1. In een allerlaatste poging om een gelijkspel te bewerkstelligen stoof Noordwijk nogmaals naar voren maar kopte Pitti onzuiver in. Ajax kon zo de verloren drie punten opnieuw bijschrijven en heeft de aansluiting met de groep die zich de subtop mag noemen en reikt van plaats vijf tot en met tien. Noordwijk moet hopen op een periodetitel daar de afstand tot de koplopers te groot is geworden.

Opstelling Ajax:

Raymond Homoet;Jeroen van den Berg,Marc Wolthuis,Dick Krommenhoek,Sander Mallie; Aytekin Demirtas,Mark Geestman, Tayron Dekker; Dilshan Fong (46. Danny Moinat), Arthur Vinkenoog (46. Jamal Ahaddouch), Orville Blankendal (89. Rob de Groot)

geel: Danny Moinat

Share

oefenwedstrijd AJAX – Huizen 0-0

Ajax en Huizen hadden het vizier niet op scherp in de sportieve wedstrijd onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Pijlman. Beide ploegen kregen enkele kansen (met name Ajax een aantal grote in de eerste helft), maar deze konden niet worden benut. Bij Huizen deed Lenny Macnack (voorgaande twee seizoenen succesvol bij Ajax) door een blessure helaas niet mee.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

oefenwedstrijd: AJAX – RCH 7-0 (2-0)

Ajax wint een oefenwedstrijd tegen zondag derdeklasser RCH met 7-0.
Doelpunten kwamen op naam van Danny Moinat en Marc Wolthuis voor rust. Na rust wist Orville Blankendal driemaal het net te vinden, terwijl Arthur Vinkenoog en Tayron Dekker ieder eenmaal scoorden.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Hoek – AJAX 4-0 (1-0)

Ajax kon helaas de goede lijn van vorige week niet doorzetten en begon zwak aan de wedstrijd tegen Hoek. Het eerste half uur was vooral aftasten van beide ploegen, maar langzamerhand trok de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe, Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke vrije trappen van Melki die telkens de bal richting het Ajax doel indraaide. Het was diezelfde Melki die aan de basis stond van de 1-0, nadat hij zijn directe tegenstander had uitgespeeld, gaf hij een perfecte voorzet opYsebaert die de bal hard achter Homoet schoot. In de tweede helft begon Hoek weer feller dan Ajax. Melki en Ysebaert waren wederom het duo die 12 minuten na de rust de 2-0 op het scorebord wisten te zetten. Ajax verzet was nu echt gebroken en kwam helemaal niet meer in het spel voor. Hoek daarentegen tikte er rustig op los. Dit resulteerde in de 67ste en de 85ste minuut in 3-0 en 4-0 die beide tot stand kwamen door penalty’s, die overigens terecht gegeven werden.

Opstelling Ajax:

Homoet, Mallie, Krommenhoek, Tosch, Geestman, Demirtas, Vinkenoog (46. Moinat), Blankendal (68. De Groot), Dekker, Sleur, Van den Berg (63. Fong)

Share

Zuidvogels 2-Ajax Zat. 2 2-3 (verslag)

Voor de toeschouwers was ervandaag een mooie wedstrijd op Sportpark Wolfskamer: Zuidvogels 2 (4e op de ranglijst) en Ajax Zat. 2 (1e) maakten er een mooie partij van. Er werd op het randje gespeeld en af en toe erover, maar beide partijen speelden suidelijk om te winnen.
Het zag er voor Ajax in het begin goed uit: combinerend werd de weg naar het doel van de thuisploeg gezocht en een veldoverwicht werd gecreeerd. Helaas gingen de kansen er niet in, terwijl Zuidvogels aan de andere kant wel scoorde. grote man was (ex-Ajacied) Said die een assist gaf bij de 1-0 en later zelf al koppend de 2-0 russtand liet aantekenen.

In de rust greep coach Cees Boot in en bracht de vleugelspelers Pinas en Maddie in. Zij moesten met voorzetten van de zijkant spits Coll

Share

Ajax-Noordwijk wordt overgespeeld

Het duel tussen Ajax en Noordwijk uit de hoofdklasse A van de het zaterdagvoetbal wordt in zijn geheel overgespeeld.
Reden voor deze beslissing is dat de wedstrijd op 23 oktober op een nietgecertificeerd kunstgrasveld werd gespeeld en daarom ongeldig werd verklaard.
Ajax won destijds met 3-1. Noordwijk maakte de zaak bij de KNVB aanhangig en werd dinsdag in Zeist in het gelijk gesteld.
De wedstrijd is nu vastgesteld op 27 november.

(bron: RTVNH/Voetbalopzaterdag.nl)

Share

competitie: AJAX – Bennekom/Tecpool 1-0 (0-0)

Ajax pakte drie punten tegen Bennekom. Na een rommelige eerste helft en een tweede helft waarin Bennekom sterker was, maakte Danny Moinat de enige treffer na een kapitale fout in de defensie van Bennekom.
Hoewel Bennekom in het eerste kwartier drie corners kreeg, was het Ajax die op voorsprong had moeten komen. Twee splijtende passes van Tayron Dekker konden echter tot tweemaal toe niet worden verzilverd door Arthur Vinkenoog.
Beide ploegen lieten veel ruimten op het middenveld, maar kansen werden niet echt gecreëerd. Bennekom zag tien minuten voor rust zowel verdediger Ruud Oomen als aanvaller Anne van der Kolk geblesseerd uitvallen. Arno Splinter (ex-Ajax) en Jeremy Overbeek Bloem (ex-Dovo) bleken meer dan waardige vervangers.Vlak voor rust kreeg opnieuw Vinkenoog een enorme kans. De corner van Aytekin Demirtas werd door Pierre Tosch doorgekopt en ingebracht door Dick Krommenhoek, maar vlak voor doelman Rob Hilbers kon Vinkenoog ook zijn derde kans niet helaas benutten.
De tweede helft liet een beter en aanvallender Bennekom zien. Ajax kwam er eigenlijk niet aan te pas, zonder overigens grote kansen weg te geven. Bennekom haalde veel te weinig uit het vele balbezit. De ploeg had geen geluk toen vlak na rust de bal, na een scrimmage in het strafschopgebied van Ajax ,via de onderkant van de lat weer het veld in stuiterde. Bovendien vond Bennekom zo nu en dan Ajax-doelman Raymond Homoet , die opnieuw in goede vorm stak, op zijn weg.
Ajax counterde en had tot zo’n twaalf minuten voor tijd geen echte kans gekregen. Na een afgeslagen aanval speelde Jacco Meurs echter te kort terug op zijn doelman, waarna invaller Danny Moinat via de binnenkant van de paal scoorde, 1-0. Na deze onverwachte achterstand voerde Bennekom de druk op, maar kreeg Ajax nu wel de kansen. Echter Orville Blankendal en Jamal Ahaddouch kon Ajax geen lucht verschaffen.
Bij Bennekom was het verzet gebroken toen vijf minuten voor tijd Edward van Leenen zijn tweede gele kaart ontving, in de overigens sportieve wedstrijd.
Ajax klimt door de overwinning dichter naar de subtop, terwijl Bennekom een stapje terug moet doen in de strijd om de bovenste plekken.

Opstelling Ajax:

Raymond Homoet; Jeroen van den Berg, Dick Krommenhoek, Pierre Tosch. Rivallino Sleur;Aytekin Demirtas, Orville Blankendal, Mark Geestman (72. Jamal Ahaddouch); Dilshan Fong (63. Danny Moinat), Arthur Vinkenoog (49. Sander Mallie), Tayron Dekker

geel: Tayron Dekker, Danny Moinat

Share

Ajax Zat. 2-Huizen 2 5-1 (1-1)

Deze wedstrijd, die in wisselende weersomstandigheden werd gespeeld, begon slecht voor Ajax. Al binnen 5 minuten lag de bal achter keeper Richard van Oers, nadat bij een corner van Huizen niet goed werd opgelet. De thuisclub pakte het daarna niet goed op, speelde te slap, mocht van geluk spreken dat de achterstand niet groter werd, maar kwam vlak voor rust toch gelijk door een fraaie aanval van rechts die op klassieke wijze werd ingekopt.
De tweede helft had trainer Cees Boot voor ons een taktische wissel in petto: Pinas en Maddie werden de spitsen, een rol die de twee watervlugge aanvalers goed ligt. Het gehele elftal had een gedaantewisseling ondergaan: nu werd er wel gestreden en de duels gewonnen. Nadat Roy Coll

Share