Strijd om het kampioenschap van Nederland

Ajax Zat. 2 speelt in een poule (halve competitie) met Quick Boys 2 (kampioen West II) en ASWH 2 (kampioen Zuid I).

Het programma is als volgt:

14 mei: Quick Boys 2 – Ajax 2
16 mei: bij winst Quick Boys op 14 Mei
ASWH 2 – Ajax 2
bij winst Ajax of gelijkspel op 14 Mei
ASWH 2 – Quick Boys 2
21 Mei de laatste wedstrijd

Aanvangstijden zijn nog niet bekend.

De poulewinnaar speelt op 28 mei en 4 juni tegen een poulewinnaar bij de zondag.
Dan een thuis- en uitwedstrijd.
De winnaar plaatst zich voor de finale op 11 juni

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

nieuws: loting Amstel Cup Finaledag

Op 21 Mei is de finaledag van de Amstel Cup districtsbeker voor amateurs. Bijna alle finalisten zijn bekend. Dit seizoen trad Ajax met drie teams (Ajax 1, Jong Ajax en Ajax zaterdag 1) aan in de landelijke Amstel Cup. Ajax zaterdag 1 verloor toen in de eerste ronde tegen FC Zwolle (0-3).

Uitslagen zesde ronde:

W.G.W. – SV Spakenburg 0-3
IJsselmeervogels – Young Boys 3-1
Argon – A.D.O.`20 1-0
Nijenrodes – Reiger Boys 1-0
Elinkwijk – De Zouaven 2-1
D.C.G. (zat.) – SV Concordia 3-2
V.V.Z.(Zaandam) – SV Geinoord 1-2
FC Hilversum – Ajax (zat.) 0-1

De finaledag zal plaatsvinden bij sv Almere. In 2 poules van 4 teams zal dan gestreden worden in wedstrijden van 2×20 minuten, waarbij de beide poule-winnaars diezelfde middag ook de bekerfinale spelen. De nummers 2 en 3 van beide poules spelen nog een kruisfinale, waarbij de winnaars zich samen met de twee finalisten plaatsen voor de landelijke Amstel Cup van volgend seizoen.

Inmiddels is de loting geschiedt:

Poule A:

AJAX
Nijenrodes
Spakenburg
Geinoord

Speelschema:

10.30 u AJAX – Geinoord
10.30 u Nijenrodes – Spakenburg
12.00 u Spakenburg – AJAX
12.00 u Geinoord – Nijenrodes
13.30 u AJAX – Nijenrodes
13.30 u Spakenburg – Geinoord

Poule B:

Argon
DCG (za)
IJsselmeervogels
Elinkwijk

Speelschema:

11.15 u Argon – Elinkwijk
11.15 u DCG – IJsselmeervogels
12.45 u IJsselmeervogels – Argon
12.45 u Elinkwijk – DCG
14.15 u Argon – DCG
14.15 u IJsselmeervogels – Elinkwijk

vervolgronde:

15.15 u nr. 2 poule A – nr. 3 poule B
15.15 u nr. 2 poule B – nr. 3 poule A
16.00 u nr. 1 poule A – nr. 1 poule B

De bekerwinnaar van de Amstel Amateur Cup district West 1 plaatst zich bovendien met vijf andere bekerwinnaars voor de landelijke finale, welke op zaterdag 11 juni gespeeld zal gaan worden op de amateurvelden van SC Heerenveen. Ook hier wordt in een toernooivorm gestreden om de landelijke Amstel Amateur Cup.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: ASWH – AJAX 1-1 (0-1)

Ajax heeft het het seizoen afgesloten met een gelijkspel tegen ASWH. Jamal Ahaddouch bracht Ajax op voorsprong. Vlak voor tijd wist de kampioen alsnog langszij te komen.
Na het beschamende verlies van vorige week tegen Barendrecht, wist trainer Bob de Klerk zijn manschappen weer met de neus in de juiste richting te krijgen. Iedereen was er op gebrand om de laatste wedstrijd van het seizoen goed af te sluiten. Ajax begon dan ook zeer geconcentreerd en gedisciplineerd aan de wedstrijd. Ook ASWH wilde de laaste wedstrijd goed afsluiten waardoor Ajax in het eerste kwartier weinig op de helft van de tegenpartij te vinden was. De sterk spelende Mark Geestman moest dan ook een aantal keer als slot op de deur ingrijpen. Langzamerhand wist Ajax meer grip op de wedstrijd te krijgen doordat het middenveld wat compacter ging spelen. ASWH had hier geen antwoord op en was alleen nog maar gevaarlijk uit hoekschoppen en vrij trappen. In de 44ste minuut werd het dan ook terecht 0-1. Uit een snelle aanval wist Dick Krommenhoek met een afgemeten voorzet Jamal Ahaddouch voor het doel te bereiken, die op zijn beurt prachtig de bal in de korte hoek schoof. Na de thee nam ASWH het heft in handen door een hoger tempo te spelen. Ajax werd wederom terug gedrongen en kon alleen nog maar op de counter spelen. Ajax kwam dan ook goed weg nadat een bal op de binnenkant paal weer het terug het speelveld in stuiterde. Het publiek zat dan ook te wachten op de gelijkmaker, deze viel dan ook in de 86ste minuut. Na een zeldzaam slippertje van Homoet (die verder een perfecte wedstrijd speelde) kon De Jong de 1-1 op het scorebord zetten. In de resterende vier minuten gebeurde er weinig meer en kon iedereen na het eindsignaal met een goed gevoel het veld verlaten.

Opstelling Ajax:

Raymond Homoet, Pierre Tosch, Michel Pirovano, Rivallino Sleur, Mark Geestman,
Aytekin Demirtas, Dick Krommenhoek (79. Orville Blankendal), Sirik Goeman, Tayron Dekker(83. Dilshan Fong), Danny Moinat (87. de Groot), Jamal Ahaddouch

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Roda ’46 2-Ajax Zat. 2 (4-3) 23-04-2005

Na de viering van het kampioenschap afgelopen weekend, konden de Amsterdammers in de laatste competitiewedstrijd niet meer voluit gaan. Op een hobbelig en hard veld werd dan ook verloren van de mannen uit Leusden.
Klik hier voor onze foto’s van deze wedstrijd.

Share

Orville Blankendal debuteert bij Jong Ajax!


Orville Blankendal heeft gisteren zijn debuut gemaakt voor Jong Ajax. De speler van Ajax Zaterdag 1 viel in de tweede helft in bij het duel Jong Volendam-Jong Ajax (2-1).
Verdediger Pierre Tosh zal wederom op de bank en kwam helaas niet in actie.
klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 2 pakt kampioenschap!

Ajax Zaterdag 2 is afgelopen weekend kampioen geworden van de reserve Hoofdklasse van het eigen district. De Amsterdammers pakten de titel na een 2-1 overwinning op Zuidvogels, maar waren eigenlijk al kampioen omdat concurrent IJsselmeervogels 2 bij Spakenburg niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel.
Meer foto’s volgen later!

Share

competitie: AJAX – Barendrecht 0-3 (0-0)

Degradatiekandidaat Barendrecht liet Ajax kansloos op “De Toekomst”. In een matige eerste helft had Ajax had meest balbezit, maar tegen het agressief spelende team van oud-Feyenoorder Ruud Heus creëerde het welgeteld één kans. Sirik Goeman schoot echter net naast. Barendrecht stelde er niet veel tegenover. Toch moest Ajax-doelman Ron Smit handelend optreden op een kopbal van Marcel Brienen. Daarvoor zag scheidsrechter Oussoren geen strafschop in een overtreding van Michel Pirovano op Barendrecht-spits John Powel. Vlak voor rust knalde Versluis namens Barendrecht nog een vrije trap rakelings over. Met de brilstand op het scorebord gingen beide teams rusten. In de tweede helft startte Barendrecht goed. Powel schoot van dichtbij tegen de paal. Na een uur spelen was het wel raak voor Barendrecht. Balverlies van Ajax op het middenveld was de oorzaak van een snelle counter, waarna Germain Akkermans de Ajax-defensie zijn hielen liet zien en beheerst de 0-1 aantekende. Drie minuten later besliste Barendrecht de wedstrijd. Een vrije trap van Ajax werd onderschept …Akkermans liep opnieuw iedereen eruit ..zette voor en Steve Wesenhagen schoot de 0-2 binnen. Dolle vreugde bij de promovendus, die middels een overwinning rechtstreekse degradatie in ieder geval nog een week ontlopen. Ajax was niet bij machte om het tij nog te keren. Vijf minuten voor tijd besliste Akkermans met zijn tweede treffer de wedstrijd definitief, 0-3. Barendrecht mag door dit resultaat hopen op lijfsbehoud via een promotie-degradatie wedstrijd. Voor Ajax gaat het seizoen langzamerhand uit als een nachtkaars. Volgende week de laatste competitiewedstrijd uit tegen de kersverse kampioen ASWH. Tezamen met de finaleronde van de Amstel Cup op 21 Mei moet deze wedstrijd dan nog een waardige afsluiting worden van dit seizoen.

Opstelling Ajax:

Ron Smit, Pierre Tosch, Michel Pirovano, Rivallino Sleur (67. Orville Blankendal),
Mark Geestman, Aytekin Demirtas, Sirik Goeman, Jamal Ahaddouch, Danny Moinat (57. Tayron Dekker), Rob de Groot, Dick Krommenhoek (58. Dilshan Fong)

AJAX zaterdag 1 feliciteert AJAX zaterdag 2 met het behaalde kampioenschap in de reserve hoofdklasse. Zie de pagina van
AJAX zaterdag 2 !!!!

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

nieuws: Tosch en Blankendal bij Jong Ajax

Pierre Tosch en Orville Blankendal zaten donderdagavond op de bank bij Jong Ajax tegen Jong Willem II. De competitiewedstrijd in Tilburg eindigde in een 1-2 overwinning voor Jong Ajax. Helaas kwamen beiden niet in actie. Voor een verslag zie www.ajax.nl

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.