nieuws: Nederlands amateurelftal

Dustin Huisman maakt definitief deel uit van het Nederlands amateurelftal. KNVB-coach Marco Bout heeft de selectie bekendgemaakt van het Nederlands amateurelftal dat op woensdag 30 november in Lisse Italië treft. Achilles ’29 en Excelsior Maassluis, die beide twee spelers afvaardigen, zijn ‘hofleverancier’.


Dustin Huisman

Het duel met de Italianen wordt op het terrein van FC Lisse gespeeld en begint om 19.30 uur. De Azzurri verschijnen met een team van spelers onder 21 jaar uit de C-divisie (semi-profs). De Nederlandse amateurs spelen hun eerste interland van het seizoen. Bout heeft 18 spelers uitgenodigd.

De selectie:

Thijs Hendriks en Djimmie van Putten (beiden Achilles ’29), Rydell Tuinfort (ADO 20), Dustin Huisman (Ajax), Wilco Krimp (Argon), Stefan van Dam (ASWH), Raymond Bolt (Be Quick 1887), Nicky van Katwijk en Kevin Vink (beiden Excelsior Maassluis), Dennie Banda (Geldrop), Sven van Ommeren (Gemert), Anton Jongsma (Harkemase Boys), Remco Roos (Heerjansdam), Merlijn Swennen (Kloetinge), Hein Hulshof (Quick ’20), Pieter Kuijpers (Schijndel), Lambert Zijl (Spakenburg) en Bram van Polen (VVOG).

Vorige week oefende de ploeg van Bout, in het kader van de voorbereiding op het eerste internationale treffen van dit seizoen, tegen zondaghoofdklasser De Treffers/Kegro. De Groesbeekse formatie werd met 5-4 verslagen.

Het Nederlands amateurelftal herbergt sinds het seizoen 2001/’02 nog louter spelers die maximaal 23 jaar oud zijn (geboren op of na 1 januari 1983).

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

nieuws: invoering topklasse

De KNVB is drukdoende met de invoering van een topklasse in het amateurvoetbal. Dit zou onder meer de doorstroming tussen amateur- en profvoetbal ten goede komen.

Klk hier voor een artikel uit Het Parool.

Klik hier voor een artikel vanaf de website www.voetbalopzaterdag.com .

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zat 2 – VRC 2 (3-1) 03-12-2005

Ajax Zaterdag 2 behaalde vandaag een nuttige overwinning op VRC uit Veenendaal. De ploeg uit Amsterdam domineerde bijna het gehele duel, kon echter niet de overmacht in de score uitdrukken en kwam vlak voor rust op achterstand door een kopgoal uit een corner.
Na de rust zette Ajax nog meer aan en liep uit naar een geflatteerde (maar verdiende) 3-1 overwinning.

Klik hier voor onze foto’s van dit duel.

Bezoek ook de web-log van VRC 2.

Share

competitie: RIJNSBURGSE BOYS – AJAX 0-0

In Rijnsburg kenden de thuisclub en AJAX een voorzichtige start. Pas na een kwartier het eerste gevaar in de wedstrijd. Een fraaie crossbal van de sterk spelende Gary Spier bereikte op rechts Dion Glumac, maar zijn schot belandde naast het doel van Rijnsburgse Boys-doelman Tim Orlowski. Even later stompte deze doelman een voorzet van dezelfde Glumac half weg, David van der Lijcke profiteert niet en schiet over. Rijnsburgse Boys was in het verloop van de eerste helft nauwelijks gevaarlijk. Mede doordat spits en aanspeelpunt Joost Kuhlmann in Paul Michielsen een taaie mandekker had, leek de ploeg ook niet al te veel risico te willen nemen en was beducht voor de tegenaanvallen van AJAX dat goed georganiseerd speelde.
De tweede helft zorgde voor meer spektakel. Na tien minuten wist Kuhlmann voorbij Ajax-doelman Raymond Homoet te geraken, maar vanuit een moeilijke hoek leverde hij een mislukte voorzet af. Na een kwartier kreeg AJAX de kans om op voorsprong te komen. Een fraaie combinatie tussen Vincent de Groot en aanvoerder Jamal Ahaddouch zette invaller Terry Klokkemeijer alleen voor Orlowski, maar de linkspoot speelde de bal iets te ver voor zich uit. Orlowsi leidde direct de counter in. De bal belandde op links bij Kuhlmann, die een prima voorzet afleverde op de mee opgekomen Peter Freke. Hij nam de bal ineens op de slof, maar de paal bracht redding voor AJAX. Rijnsburgse Boys had de smaak te pakken en ging vol voor de overwinning, terwijl AJAX met een aantal tegenstoten gevaarlijk bleef. De volgende kans was voor routinier Frank Aboikoni. De linkerspits koos voor een stift die echter werd doorzien door Homoet. In de daaropvolgende scrimmage haalde Spier een inzet van invaller Djuric Ascencion van de lijn. AJAX bezorgde de defensie van de thuisclub wel enige attentie, maar ging niet goed met kansrijke situaties om. Na een aantal wissels aan beide kanten, was het slotakkoord voor Rijnsburgse Boys. Erwin van der Lugt probeerde het met een afstandschot, Homoet pareerde. Zo bleef het in Rijnsburg doelpuntloos. Door de overige uitslagen is Rijnsburgse Boys weer mede koploper, naast FC Lisse. AJAX blijft in het linkerrijtje. In de knotsgekke hoofdklasse A is het momenteel mogelijk om binnen twee weken van degradatiekandidaat tot kampioenskandidaat te groeien. AJAX wacht volgende week op “De Toekomst” een thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis.

Opstelling Rijnsburgse Boys:

Tim Orlowski, Dennis Groot, Erwin van der Lugt, Bart Freke, Bryan Simons, Justin Stuy, Peter Freke (74. Tesso de Munck), Raymond Kolder, Joost Kuhlmann, Frank Zinhagel (58. Djuric Ascencion), Frank Aboikoni (87. Danny van der Vijver).

Opstelling AJAX:

Raymond Homoet, Jeroen van den Berg, Paul Michielsen, Dick Zwarthoed, Gary Spier, Dick Krommenhoek (46. Terry Klokkemeijer), Jamal Ahaddouch, Danny Moinat, Dion Glumac, Vincent de Groot (85. Philip de Leeuw), David van der Lijcke (90. Bob Uitermarkt)

Klik hier voor onze foto’s van dit duel.

Voor verslag en foto’s op de site van Rijnsburgse Boys, klik hier.

Share

rubriek: Kennismaking met …. Marc Stuut

Naam: Marc Stuut
Geboortedatum: 13-12-1979
Geboren/woonplaats: Amsterdam/Amsterdam
Partner: Esther Boot
Clubs: AFC Ajax, HFC Haarlem, AFC Amsterdam, Rijnsburgse Boys
Positie: middenvelder
Opleiding: VWO en studie Economie
Baan/Studie: beheerder/belegger onroerend goed
Muziek: van alles
Karakter: vriendelijk, zachtaardig, druk, opvliegend en volgens mijn ouders en vriendin vaak afwezig
Uitgaan: Ik drink regelmatig met vrienden een biertje
Idool: geen
Favoriete club buitenland: FC Liverpool
Eten: Biefstuk met ui bij café Loetje
Drinken: Thuis limonade en als ik uit ga een biertje
Hoogtepunt in carrière: Mijn periode onder trainer Jan Wouters bij Ajax was een prachtige tijd. Hij is een fantastische man en een uitstekende trainer, die me regelmatig bij het eerste elftal betrok.
Dieptepunt in carrière: Een zware knieblessure in mijn periode als A-junior bij Ajax. Door die blessure heb ik een klein jaar buitenspel gestaan en dat kwam vooral op die leeftijd zeer ongunstig uit.
Daarnaast beschouw ik mijn overstap van Ajax naar HFC Haarlem ook als dieptepunt. Met Heini Otto was daar alles nog prima geregeld, maar onder zijn opvolger Leo van Veen was het allemaal een stuk minder.
Ambitie: Zoveel mogelijk plezier maken in het leven en de mensen die me lief zijn gelukkig maken
Doelstelling Ajax zaterdag: Proberen de positieve uitschieter te worden van deze competitie
Kampioen Hoofdklasse A: FC Lisse

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

IJsselmeervogels 2-Ajax Zat. 2 (3-2) 19-11-2005

Deze wedstrijd, die op het hoofdveld van het IJsselmeervogelscomplex werd afgewerkt, had twee gezichten. In de eerste helft was de thuisploeg (spelend in het blauwe uittenue……) duidelijk beter dan een onmachtig Ajax en hoewel sommige doelpunten betwistbaar waren (buitenspel), was de voorsprong van 3-0 bij rust absoluut terecht.
De tweede helft was echter voor de Amsterdammers. De speech van coach Cees Boot in de rust betekende een ommekeer in de wedstrijd. Helaas kwam het tot slechts twee goals, want gezien het spel na rust was een gelijkspel absoluut terecht geweest.

Klik hier voor onze foto’s van dit duel.

Share

competitie: AJAX- KATWIJK 1-0 (1-0)

Ruim twee maanden geleden speelden de “profs” van Jong Ajax een oefenwedstrijd tegen Katwijk en verloren met 2-1. Ajax was dus gewaarschuwd, maar op geheel eigen wijze wisten de amateurs wel van Katwijk te winnen. Misschien verloopt het voetballend allemaal niet naar “Ajax-maatstaven” (wat zijn deze eigenlijk ?), maar de passie en inzet waarmee de ploeg speelt wekt sympathie zowel binnen als buiten de club op.
Ajax en Katwijk schotelden het publiek een aantrekkelijke eerste helft voor. Een hoog tempo en twee zeer aanvallende ploegen waren de ingrediënten hiervoor. In de eerste minuut glipte Vincent de Groot al door de verdediging van Katwijk, maar Katwijk-doelman Martijn Middelbeek bracht redding. Na tien minuten weer een aardige mogelijkheid voor de thuisclub. Gary Spier zet Dion Glumac vrij voor Middelbeek, maar krijgt de bal op z’n borst niet onder controle. David van der Lijcke zorgde de derde gemiste kans binnen het kwartier. Vincent de Groot legde de bal panklaar neer voor z’n collega-aanvaller, maar zijn lob verdwijnt over het doel. Ajax speelde fel en verstoorde de Katwijkse opbouw daar waar het kon. Kenmerkend bij de Katwijkers was dat middenvelder en vormgever Arno van der Voort dikwijls de bal kwam ophalen bij de eigen defensie. Spits en topscorer Sander Molenaar lag deze middag aan de ketting bij het centrale gelegenheidsduo van Ajax, Dustin Huisman en Dick Zwarthoed. Beiden speelden een voortreffelijke wedstrijd. Zwarthoed, normaal gesproken rechtermiddenvelder, verving op deze positie (met verve) de geschorste Marc Wolthuis. Katwijk stelde teleur in creëren van kansen. Drie corners leverden niets op. De meeste dreiging ging nog uit van linksbuiten Marcel Vondeling, die leuke duels uitvocht met de sterk spelende Jeroen van den Berg. Toch kreeg de ploeg van trainer Richard Grootscholten voor rust nog een goede mogelijkheid. Vondeling lepelde een toegekende vrije trap aan de zijkant op het hoofd van Patrick Leeflang. Zijn iets te zachte kopbal van dichtbij werd gestopt door doelman Raymond Homoet. Vlak voor rust dan de verdiende treffer voor Ajax. Dion Glumac speelde linksachter Peter Ederveen fraai uit, waarna zijn puntgave voorzet door David van der Lijcke met een volley snoeihard tegen de touwen werd gewerkt, 1-0.
Na rust opende Ajax met een aantal corners die niets opleverden. De vele aanwezige Katwijk-supporters veerden na zo’n tien minuten op toen Vondeling in het strafschopgebied tegen de vlakte ging. De uitstormende Homoet was echter duidelijk net iets eerder bij de bal dan de doorgebroken aanvaller. Na gele kaarten voor Ajax-captain Jamal Ahaddouch en Katwijker Ederveen, probeerden de gasten met wissels het tij te keren. Met name de tweebenige rechtsbuiten Erwin Verkuijlen zorgde voor dreiging. Zo ook twintig minuten voor tijd. Zijn krulbal werd echter fraai met een zweefduik gered door Homoet. Dick Zwarthoed leidde met zijn dieptebal op Dion Glumac de volgende kans in, maar Glumac schoot met links naast. Even later draaide Vincent de Groot, op aangeven van Jamal Ahaddouch, in het strafschopgebied goed weg van zijn bewaker maar weet geen doel te treffen. Het slotakkoord was voor Katwijk. De kopbal van Ronald Pronk uit een corner werd van de doellijn gehaald door Ahaddouch. Hoewel Ajax in de tweede helft af en toe vergat te blijven voetballen, waardoor Katwijk druk kon blijven uitoefenen en hoop mocht houden op de gelijkmaker, kwam de voorsprong niet echt in gevaar. Door de zege deelt Ajax nu de vijfde plaats met Capelle en Katwijk.
Volgende week wacht Ajax opnieuw een topwedstrijd als het op bezoek gaat bij Rijnsburgse Boys, de huidige nummer twee. Katwijk kan zich gaan opmaken voor de altijd beladen derby tegen Quick Boys.

Doelpunt:

43. David van der Lijcke 1-0

Opstelling Ajax:

Raymond Homoet, Jeroen van den Berg, Dustin Huisman, Dick Zwarthoed, Gary Spier,
Dion Glumac, Marc Stuut (80. Paul Michielsen), Jamal Ahaddouch, David van der Lijcke (90. Dick Krommenhoek), Vincent de Groot (89. Philip de Leeuw), Danny Moinat

Opstelling Katwijk:

Martijn Middelbeek, Jeroen Buijs, Patrick Leeflang, Jerry de Groot (80. Ronald Turenhout), Peter Ederveen, Ronald Pronk, Karim Hajji (65. Erwin Verkuijlen), Wouter Verheij, Sander Molenaar, Arno van der Voort (65. Daniël Hensen), Marcel Vondeling

Klik hier voor onze foto’s van dit duel.

Klik hier voor verslag en foto’s op site van Katwijk.

Klik hier voor de uitzending van Radio TV Noord-Holland.

Share

Ajax Zat. 2-Spakenburg 2 (0-1) 12-11-2005

Ajax Zat. 2 heeft vandaag onfortuinlijk verloren van de ‘blauwen’ uit Spakenburg. De gasten begonnen de eerste helft sterk, maar Ajax nam al snel het initaitief over. Het spel ging gelijk op een een 0-0 ruststand was terecht.
Het tweede bedrijf was een ander verhaal: Ajax speelde het beste spel dit seizoen en had twee keer moeten scoren. Dat Spakenburg dat wel vlak voor tijd deed, was erg zuur voor de Amsterdammers. Maar beide trainers waren het erover eens: dat is voetbal…..

Klik hier voor onze foto’s van dit duel.

Share