Bob de Klerk ook komend seizoen bij Ajax Zaterdag

Bob de Klerk blijft nog een seizoen verbonden aan Ajax Zaterdag. Vandaag is hij dat overeengekomen met Technisch Directeur Martin van Geel.
De trainer-coach, begin jaren tachtig nog uitkomend in Jong Ajax en als prof spelend bij onder meer De Graafschap en het Belgische Waregem, is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen. Het eerste jaar van De Klerk, toen afkomstig van BlauwWit Amsterdam, was meteen succesvol. Ajax werd kampioen van de eerste klasse en promoveerde voor de derde keer naar de hoogste amateurklasse. Het seizoen erna werd geschiedenis geschreven toen Ajax zich voor het eerst handhaafde in de hoofdklasse. In de seizoenen 1993-1994 en 1995-1996 duurde het verblijf van Ajax in de hoofdklasse (toen nog eerste klasse geheten) slechts een seizoen. Vorig seizoen won de trainer met zijn team de districtsbeker.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Gatorade Cup: AJAX-Voorland 0-1 (0-1)

Jamal Akachar met een grote kans

Bekerhouder AJAX is in de derde ronde van de districtsbeker uitgeschakeld door Voorland. In een veel te harde wedstrijd (vijf maal geel en twee maal rood) maakte Carlos Hasselbaink na ruim een kwartier spelen in de eerste helft de winnende treffer voor de zaterdag tweedeklasser. Zware overtredingen en veel opstootjes kenmerkten deze Amsterdamse derby. Voorland eindigde het duel met negen spelers na twee maal rood in de slotfase.
Dat Voorland op voorhand een sterke tegenstander zou zijn was bekend. Bijna alle spelers hebben ervaring op hoogste amateurniveau. o.a. Carlos Hasselbaink (ex-Marken), Jerrol Linger (ex-FC Lisse) en Orson Naarendorp (ook ex-FC Lisse) zijn bekende namen en dus beloofde het een mooie partij te worden op De Toekomst. In de eerste helft speelde Voorland beter dan de thuisploeg, hoewel AJAX drie keer recht op Voorland-doelman Raoul Breinburg stevende. Maar Orville Blankendal, Jamal Akachar en Jamal Ahaddouch wisten niet te scoren. Carlos Hasselbaink deed dat wel. Vlak voor rust een opstootje bij de dugouts waarbij opeens de vlam in de pan sloeg en de prima leidende scheidsrechter Terwijn wijselijk voor de rust floot. Zo konden de gemoederen even worden bedaard. Helaas bleek dit incident een voorbode voor een tweede helft waarin veel overtredingen en opstootjes het duel ontsierden. De beste kans voor AJAX kreeg David van der Lijcke. Hij schoot keihard op de paal waarna Dustin Huisman de rebound van dichtbij over het doel werkte. Tien minuten voor tijd incasseerde Voorland nog twee (donker)rode kaarten. Blokland (kopstoot) en Hoever (tackle van achteren) konden gaan douchen. Het laatste fluitsignaal kwam dan ook als geroepen na een wedstrijd waarin het behouden van je gezondheid belangrijker was dan een zege.
Aanvoerder Gary Spier trapt met zijn “houten” rechter

Klik hier voor onze foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

nieuws: debuut Dustin Huisman in Jong AJAX


Dustin Huisman heeft maandagavond zijn debuut gemaakt in Jong AJAX.
In Heerenveen won de ploeg van John van den Brom met 0-2 door doelpunten van Babel en Martina. Huisman speelde de gehele wedstrijd.

Kilk hier voor een verslag en meer foto’s van Rob van Vliet.
Klik hier voor het verslag op de officiële clubsite van AJAX.
Klik hier voor foto’s op de officiële clubsite van Heerenveen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Blauw Wit A’dam zo 2-Ajax Zat. 2 (beker) 0-2

Vandaag heeft Ajax Zaterdag 2 een goede overwinning behaalt op de Blauw Witten uit Sloten. Beide teams hadden veel last van het hobbelige en harde veld, alsmede van de gure en harde wind die over het sportcomplex waaide. Ajax pakte de overwinning puur door het afmaken van de kansen, daar de thuisploeg ook genoeg gelegenheid kreeg om te scoren, maar dit naliet.

Klik hier voor onze foto’s van dit duel.

Share

competitie: AJAX – KLOETINGE 1-1 (1-1)

Ajax was gewaarschuwd door de zeven punten uit de laatste drie wedstrijden van de bezoekers. Toch leek Kloetinge scherper in het begin van de wedstrijd. De Zeeuwen begonnen voortvarend. Al in de eerste minuut dook de groenwitte formatie op voor het doel van Ajax, maar Giovanni Siereveld zag zijn kopbal gestopt door doelman Raymond Homoet. In de tegenaanval een fraaie combinatie tussen Jamal Akachar en Marc Stuut, die werd afgesloten met een hard schot van Jamal Ahaddouch in de handen van Kloetinge doelman Jaco van der Schee. In de twaalfde minuut sneed Daan Esser door de onoplettende Ajax defensie. Op randje buitenspel gaf hij met een bekeken schuiver Homoet het nakijken, 0-1.

Geschrokken van deze achterstand probeerde de thuisploeg zich terug in de wedstrijd te knokken. Kloetinge hield echter redelijk eenvoudig stand doordat Ajax een tempootje te laag speelde en nauwelijks kansen wist te creëren. Kloetinge stelde hier echter ook niet veel tegenover. Vijf minuten voor rust mocht Akachar een vrije trap aan de zijkant van het veld nemen. Zijn harde indraaiende bal viel in een menigte van spelers voor de voeten van Dustin Huisman. De amateur-international aarzelde geen moment en ramde de bal van dichtbij tegen de touwen, 1-1.
De tweede helft liet een weinig veranderend spelbeeld zien. Ajax had wel meer balbezit maar kansen waren spaarzaam. Vlak voor tijd ontsnapte Kloetinge doordat scheidsrechter Dijkman weigerde een penalty aan Ajax toe te kennen. Orville Blankendal werd echter wel degelijk onreglementair gestuit in het strafschopgebied. Even later nog een mogelijkheid voor Ajax. Een vrije trap op de rand zestien werd door Ahaddouch via de muur tot corner verwerkt. Deze leverde niks meer op en zo eindigde de matige wedstrijd in een gelijkspel.

Doelpunten:
12. 0-1 Daan Esser
43. 1-1 Dustin Huisman

Opstellingen AJAX:
Raymond Homoet, Jeroen van den Berg, Paul Michielsen, Dustin Huisman, Terry Klokkemeijer, Marc Stuut (46. Danny Moinat), Jamal Akachar (64. Marc Wolthuis), Bob Uitermarkt (52. Garyl Pinas), Dick Zwarthoed, Jamal Ahaddouch, Orville Blankendal

Opstelling Kloetinge:
Jaco van der Schee, Andre Siereveld (80. Benjamin Verwest), Erwin van der Woerdt, Giovanni Siereveld, Joffrey Geldof, Corné Schilperoort, Regilio Pinas, Niels Kole, Ferry Alfons, Daan Esser (76.Emiel Dorst), Ronald Zuijdwegt (66. Ronald Zwager)

Klik hier voor onze foto’s van dit duel.
Klik hier voor de website van Kloetinge.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: AJAX – KLOETINGE

Zaterdag 18 februari, aanvang 14.30 uur op De Toekomst.

Kijk in ons archief voor het verslag van de heenwedstrijd op 1 oktober 2005.

Klik hier voor de website van Kloetinge.

Vanavond vanaf 18.00 uur een korte karakeristiek. Verslag en foto’s volgen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

nieuws: Nederlands amateurelftal

Dustin Huisman is definitief geselecteerd voor het Nederlands amateurelftal.
KNVB-coach Marco Bout heeft in totaal achttien spelers opgeroepen voor de interland tegen België. Het duel met de Zuiderburen wordt woensdag 22 februari vanaf 19.00 uur op Sportpark Kikkershoek van SHO, dat uitkomt in de Hoofdklasse B, in Oud-Beijerland gespeeld.


Dustin Huisman

De volgende spelers maken deel uit van de achttienkoppige selectie:

Djimmie van Putten (beiden Achilles ’29), Rydell Tuinfort (ADO 20), Dustin Huisman (Ajax), Wilco Krimp (Argon), Stefan van Dam (ASWH), Raymond Bolt (Be Quick 1887), Gijs Roelofsen (Blauw Wit Amsterdam), Frank Korpershoek (DWV), Kevin Vink (Excelsior Maassluis), Wouter van Hoof (GVVV), Jahriziòo Valentijn (Haaglandia), Anton Jongsma (Harkemase Boys), Remco Roos (Heerjansdam), Gijs van Manen, Gerben Ruizendaal (beiden IJsselmeervogels), Hein Hulshof (Quick ’20), Karim El Kaddouri (Sparta Nijkerk) en Bram van Polen (VVOG).

Deze week oefende de ploeg van Bout in het kader van de voorbereiding op het treffen met België tegen zaterdaghoofdklasser Noordwijk. De Noordwijkse formatie werd, op het kunstgrasveld van zaterdag vierdeklasser Kagia (Lisserbroek) met 4-0 verslagen, dankzij doelpunten van Karim El Kaddouri (2x), Remco Roos en Frank Korpershoek. Dustin Huisman had met twee assists een belangrijk aandeel in de zege.
Klik hier voor een kort verslag van deze wedstrijd.

Het Nederlands amateurelftal herbergt sinds het seizoen 2001/’02 nog louter spelers die maximaal 23 jaar oud zijn (geboren op of na 1 januari 1983).

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

nieuws: Jamal Akachar terug

Jamal Akachar is terug bij de amateurs van AJAX. De middenvelder trainde al mee na de winterstop, maar is nu ook speelgerechtigd.

Akachar maakte onder Ronald Koeman in het seizoen 2002-2003, via AJAX zaterdag 1 en Jong AJAX, zijn debuut in AJAX 1 (AJAX-RBC op 5 april 2003, uitslag 4-1). Na het seizoen 2003-2004 vertrok hij naar Cambuur Leeuwarden, alwaar zijn contract op 1 januari 2006 is beëindigd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.