Selectiewedstrijden

Ben je een echte voetballiefhebber en ook nog Ajacied ? Zou je graag bij de amateurs van Ajax willen komen spelen en speel je op het niveau reserve hoofdklasse, 1e klasse of 2e klasse ?
Schrijf dan een briefje (voorzien van je adresgegevens, geboortedatum en voetbalverleden) voor uiterlijk 12 April voor deelname aan onze selectiewedstrijden op 24 April en 1 of 2 Mei.

Ons adres:

AFC AJAX
Sportpark De Toekomst
afdeling amateurs
Borchlandweg 16-18
1099 CT Amsterdam

Share

competitie: AJAX – NOORDWIJK


(Archieffoto: Rob van Vliet)

Zaterdag 1 april aanvang 14.30 uur op De Toekomst.

Kijk in ons archief voor het verslag van 22 oktober 2005.

Klik hier voor de website van Noordwijk.

Doe mee met onze poll !!!!

Vanavond na 18.00 uur een korte karakteristiek. Verslag en foto’s volgen in de loop van de avond en morgenochtend.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Ajax Zat.2-Geinoord 2


(archieffoto)

Zaterdag 1 april aanvang 13:00 uur veld 3 op Sportpark De Toekomst. Scheidsrechter is de heer A. Legemaat.

Ons verslag en de foto’s van de heenwedstrijd op 5 november 2005 zijn te vinden in het archief.

Klik hier voor de website van Geinoord.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: ARC – AJAX 1-2 (1-1)

Na de nederlagen tegen DOTO en Excelsior Maassluis was de wedstrijd tegen ARC voor Ajax stiekem toch belangrijk geworden. ARC, dat al het gehele seizoen in de onderste regionen vertoeft, weet dat de strop al wat langer strak om de hals zit. Ajax startte prima en had in de tweede minuut (Dion Glumac schoot van dichtbij in de handen van ARC doelman Sander Pieterse) en achtste minuut (David van der Lijcke schot via de lat over) mogelijkheden om op voorsprong te komen. Hierna pakte ARC de draad op. Eerst waarschuwt de thuisploeg Ajax als spits Michel van Beest van dichtbij net naast tikt, maar even later scoort Maurice Bartels als hij vrijstaand in het doelgebied de vrije trap van Bas Bakker benut, 1-0. ARC wint zichtbaar aan vertrouwen door de voorsprong en neemt verder het initiatief. Als Berry Charité een fraaie mogelijkheid op 2-0 mist en ARC noodgedwongen twee wissels moet toepassen vanwege blessures, is het slotoffensief voor de pauze voor Ajax. Jamal Ahaddouch schiet in de draai naast, terwijl de sterk spelende Marc Wolthuis zijn schot in de handen van Pieterse ziet belanden. In de extra tijd levert David van der Lijcke nog een voorzet af op Danny Moinat. Zijn schot valt pardoes voor de voeten van Jamal Ahaddouch die de bal in het doel frommelt, 1-1. Het is meteen de ruststand en met de wetenschap dat Ajax in de tweede helft de wind in de rug heeft zal ARC in de tweede helft alle zeilen moeten bijzetten. Ajax drukt in de tweede helft ARC dan ook terug. Het krijgt goede kansen (Ahaddouch en Blankendal), terwijl ARC nauwelijks meer in zijn spel komt. Toch gaat Ajax zo nu en dan slordig om met de geboden ruimte. Als ruim een kwartier voor tijd doelman Pieterse de bal naar voren trapt zal hij ook niet hebben geweten dat het leer binnen tien seconden weer achter hem in het doel zou liggen. Dustin Huisman wint het kopduel op zijn uittrap, Jamal Ahaddouch kopt door op de diepgaande David van der Lijcke en rond beheerst af, 1-2. Gezien het spelbeeld lijkt de overwinning Ajax niet te kunnen ontgaan. Toch houdt Ajax de spanning in de wedstrijd. Zwakke spelhervattingen in de defensie van de Alphenaren zijn niet besteed aan (o.a.) Orville Blankendal, waardoor Richard Corts vlak voor tijd zelfs nog bijna voor de gelijkmaker zorgt. Zijn inzet gaat echter net naast de verkeerde kant van de paal. Als scheidsrechter De Meijer na acht minuten extra tijd het eindsignaal laat klinken, weet Ajax dat het drie hele belangrijke punten heeft behaald. De zorgen van ARC zijn door deze nederlaag niet minder geworden.

Doelpunten:

16. 1-0 Maurice Bartels

45. 1-1 Jamal Ahaddouch

74. 1-2 David van der Lijcke

Opstelling ARC:

Sander Pieterse, Michel Roest, Edgar van Schie, Bas Bakker, Frank de Jong, Stephan Heesbeen (21. Richard Corts), Alex Redel (36. Thijs Jongejan), Roland Verlaan, Michel van Beest (65. Paulus Egberts), Berry Charité, Maurice Bartels

Opstelling Ajax :

Raymond Homoet, Jeroen van den Berg, Dustin Huisman, Marc Wolthuis, Gary Spier, Marc Stuut (46. Orville Blankendal), Dick Zwarthoed, Jamal Ahaddouch, Dion Glumac (86. Bob Uitermarkt), David van der Lijcke, Danny Moinat (55. Martijn Slemmer)

Klik hier voor onze foto’s van dit duel.

Klik hier voor de website van ARC.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: ARC – AJAX


Archieffoto: Rob van Vliet

Zaterdag 25 maart aanvang 14.30 uur Sportpark Zegersloot te Alphen a/d Rijn.

Klik hier voor de website van ARC.

Kijk in ons archief van 29 oktober 2005 voor het verslag en de foto’s van de heenwedstrijd. Ook in ons archief de verslagen van 26 september 2004 en 26 maart 2005.

Doe mee met onze poll !!!!

Vanavond na 19.00 uur een korte karakteristiek. Verslag volgt morgenochtend.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Roda ’23 zon. 2 – Ajax zat. 2 (1-2) 25-03-06

Deze wedstrijd in de derde ronde om de districtsbeker werd onder behoorlijke omstandigheden gespeeld: af een toe een zonnetje en droog weer. Wel stond er een vrij harde wind, maar over het algemeen was het -gezien de kou van de laatste weken- geen verkeerd voetbalweer.
Helaas was dit niet aan de spelers op het veld besteed: beide teams bakten er weinig van. Er was ongetwijfeld sprake van goede wil, maar het niveau was zeer mager.

Roda ’23 zette in het begin van de wedstrijd druk, waarbij de defensie van Ajax een paar keer goed wegkwam. Na de twee goals van Ajax was het al snel gedaan met de weerstand van Roda ’23, dat nog wel tegen 10 Ajacieden (i.v.m. een blessure) een slotoffensief ontketende, maar niet verder kwam dan

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: AJAX – EXCELSIOR MAASSLUIS 0-2 (0-0)

Na de nederlaag tegen koploper DOTO van afgelopen week wilde Ajax tegen Excelsior Maassluis de punten thuis houden. Ondanks dat de ploeg diverse spelers niet kan opstellen (schorsingen, blessures en zieken) en niet alle beschikbare spelers helemaal 100% wedstrijdfit zijn, begint Ajax gretig. De bezoekers hebben in het eerste kwartier dan ook weinig in te brengen. Mogelijkheden krijgt Ajax wel, via Jamal Ahaddouch en Dion Glumac, maar blijven onbenut. De “tricolores” kruipen zo rond de twintigste minuut voor het eerste uit hun schulp, maar Silvinho Soares schiet in de handen van Raymond Homoet. Gedurende de eerste helft gaat Ajax slordiger spelen en groeit bij Excelsior Maassluis het besef dat er wat te halen valt in Amsterdam. Veelvuldig wordt de lange bal gehanteerd op de lange spits Kevin Vink, maar de voortzetting ontbreekt nog. De 0-0 ruststand is dan ook niet verwonderlijk.

Binnen tien minuten na rust is de wedstrijd gespeeld. Harold Loeve zorgt één minuut na rust voor 0-1 en als de Ajax defensie treuzelt profiteert Silvinho Soares en tekent voor de 0-2. Ajax probeert het tij te keren met een aantal wissels (Martijn Slemmer uit het tweede maakt z’n debuut en valt prima in). Een vlotte aanval via Martijn Slemmer en Marc Stuut eindigt bij de ingevallen Danny Moinat, die fraai schiet maar net over de lat mikt. In de slotfase proberen de Ajacieden van alles, maar geluk en raffinement ontbreken. Excelsior Maassluis blijft op de been en keert met drie punten huiswaarts. Volgende week in Alphen a/d Rijn tegen ARC zal Ajax moeten zorgen dat het competitieslot gerust tegemoet kan worden getreden.

Doelpunten:
46. 0-1 Harold Loeve
55. 0-2 Silvinho Soares

Opstelling Ajax:
Raymond Homoet, Bob Uitermarkt (58. Martijn Slemmer), Dustin Huisman, Paul Michielsen, Gary Spier (50. Danny Moinat), Dick Zwarthoed, Marc Stuut, Jamal Ahaddouch, Terry Klokkemeijer (61. Garyl Pinas), Dion Glumac, Orville Blankendal

Opstelling Excelsior Maassluis:
Robbert van der Velde, Sebastiaan Kardol, Hans Nicolaï, Marco Clarijs, Niels Redert,
Harold Loeve, Oscar Laguna Burgos (76. Robert Visser), Tom Visser, Silvinho Soares, Marcel de Bruijn (86. Nees Pellikaan), Kevin Vink (80. Stephan van der Velde)

Klik hier voor onze foto’s van deze wedstrijd. Meer foto’s staan op de website van Excelsior Maassluis.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: AJAX – EXCELSIOR MAASSLUIS

Zaterdag 18 maart, aanvang 13.30 uur (vanwege de festiviteiten rondom de 106e verjaardag van onze club) op De Toekomst.


Archief foto: Rob van Vliet

Klik hier voor de website van Excelsior Maassluis.

Vanavond na 18.00 uur een verslag en foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: AJAX – DOTO 1-3 (0-1)

Op een ijskoud en winderig “De Toekomst” heeft AJAX niet kunnen stunten tegen koploper DOTO. Waar AJAX in de eerste helft de kans liet liggen om op voorsprong te komen, benutte de Pernissers wel hun kans. De tweede helft was in het voordeel van de kampioenskandidaat die uiteindelijk met een terechte overwinning huiswaarts keerde.
AJAX startte sterk. In het eerste kwartier zag spits Orville Blankendal echter zijn twee kopballen geen gewenst resultaat opleveren. Eerst kopte hij een voorzet van Tayron Dekker in handen van DOTO doelman Jacob van den Belt en mikte hij de voorzet van Bob Uitermarkt naast het doel. DOTO liet hierna af en toe fraai positiespel zien. Na ruim twintig minuten mocht linksachter Ivar Eltenberg aanleggen voor een indirecte vrije trap. Hij schoot de bal echter direct in het doel, maar doelman Raymond Homoet liet de bal wijselijk gaan. Vlak voor het halfuur de eerste grote kans voor DOTO. Spelmaker Giovanni Franken kreeg vrije doortocht op de achterlijn en trok de bal hard voorlangs. Miquel Lopes Silva had zijn vizier echter op het zijnet gericht. Even later scoorde hij wel. Eltenberg leverde een puike voorzet af op de geheel vrijstaande Lopes Silva die makkelijk kon inkoppen, 0-1. Kort hiervoor had DOTO verdediger Harvey Wingaarde al met rood moeten inrukken, maar scheidsrechter Lindhout ontging zijn slaande beweging jegens Tayron Dekker. Ook na rust ontsnapte een DOTO speler aan een uitsluiting. Franken trapte de op de grond liggende Dick Zwarthoed na, maar ook dit voorval werd door het arbitrale trio niet opgemerkt. In de vijfenzestigste minuut besliste spits Jeroen van Wetten de wedstrijd. Hoewel Homoet hiervoor Benjamin Martha nog van scoren afhield, was hij kansloos op de uithaal van Van Wetten, 0-2. Nadat Franken vijf minuten later voor 0-3 zorgde, na goed voorbereidend werk van Van Wetten, moest AJAX oppassen voor een grote nederlaag. Maar het laatste deel van de wedstrijd werd met veel inzet en vijf spitsen DOTO teruggedrongen. Invaller Dion Glumac (weer hersteld van een blessure) reageerde attent op een diepe trap van Homoet en scoorde met zijn linker in de verre hoek, 1-3. De resterende tien minuten probeerde AJAX van alles maar kwam niet dichterbij. DOTO liet zien een terechte kampioenskandidaat te zijn. AJAX zal volgende week tegen Excelsior Maassluis weer de draad moeten oppakken.

Doelpunten:
33. 0-1 Miquel Lopes Silva
65. 0-2 Jeroen van Wetten
70. 0-3 Giovanni Franken
82. 1-3 Dion Glumac

Opstelling AJAX:
Raymond Homoet, Jeroen van den Berg, Dustin Huisman, Paul Michielsen, Gary Spier, Bob Uitermarkt, Dick Zwarthoed, Danny Moinat, Tayron Dekker (46. Terry Klokkemeijer), David van der Lijcke (68.Marc Wolthuis), Orville Blankendal (66. Dion Glumac)

Opstelling DOTO:
Jacob van den Belt, Niels Bezemer, Kevin Braber, Nixon Dias, Ivar Eltenberg, Harvey Wijngaarde, Dennis Kok, Jeroen van Wetten (74. Nick van Wordragen), Benjamin Martha, Giovanni Franken (81. Carlos Fernandes), Miquel Lopes Silva (78. Eldrick Cristina

Klik hier voor onze foto’s en hier voor de website van koploper DOTO.
Klik hier voor een kort verslag uit het AD.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.