Dustin Huisman naar Jong Ajax

Dustin Huisman zal dinsdag een éénjarig contract tekenen dat hem komend seizoen verbindt aan Jong Ajax. De vorig seizoen van Haarlem overgekomen verdediger maakte grote indruk op de technische staf van Ajax 2 in de wedstrijden die hij voor dit elftal speelde en werd hiervoor beloond met deze overeenkomst.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: CAPELLE – AJAX 1-3 (1-2)

De soap rondom Capelle-Ajax eindigde vanavond in Heemskerk op het veld van zondaghoofdklasser ADO’20. De geheime locatie bracht Ajax wat het nodig had, namelijk drie punten.
Een historische gebeurtenis in het amateurvoetbal (een duel op een geheime locatie), zo kon deze wedstrijd worden omschreven. Vanwege veiligheidsredenen kon op paasmaandag niet op sportpark ‘t Slot in Capelle a/d IJssel worden gespeeld. Daar de laatste twee competitieronden (op 6 en 13 Mei) naderen besloot de KNVB dat de wedstrijd hoe dan ook voor aanvang hiervan gespeeld moesten. In eerste instantie werd op dinsdag besloten om in Hoek (Zeeland) te spelen. Een locatie die de nodige bevreemding opwekt. Op drie uur rijden vanaf Amsterdam exclusief files en voorjaarsvakantiedrukte en bovendien is de plaatselijke voetbalclub de directe concurrent van Ajax in de strijd om een promotie/degradatie plaats.
Maar goed, de KNVB is de baas. Echter als de locatie bekend wordt in diverse media, beslist de KNVB dat vrijdag 28 April een geheime locatie decor moet zijn voor deze wedstrijd.
Vrijdag in de namiddag stappen de spelers van Ajax in de bus met de wetenschap dat niemand weet waar de reis heengaat. Als blijkt dat Heemskerk de plaats van bestemming is zijn er twee mogelijkheden. Of zaterdageersteklasser ODIN ’59 of zondag hoofdklasser ADO ’20. Op sportpark De Vlotter (thuishaven van ADO ’20) komt Capelle na ruim een kwartier spelen op voorsprong. Rachid Zenzen jaagt een vrije trap van 18 meter snoeihard achter Ron Smit., 1-0. Ajax reageert snel. De sterk spelende Shiver Rahman wordt binnen de zestien onderuit gehaald. Scheidsrechter Terwijn fluit op aanraden van de grensrechter voor een strafschop. Aanvoerder Dustin Huisman schiet hard en beheerst binnen , 1-1. Krap tien minuten voor rust wordt dezelfde Rahman opnieuw in het strafschopgebied neergelegd. Opnieuw een penalty waar Huisman wel raad mee weet, 1-2.
In de tweede helft blijft Capelle volharden in haar spelwijze. De lange bal op de sterke spits Arne van Gelder en bijsluiten. Daar van Gelder in de zak zit bij het centrale duo Marc Wolthuis/Dustin Huisman komt Capelle niet aan het geliefde spel toe. Zo nu en dan wordt de botte bijl gehanteerd, maar Ajax laat zich hierdoor niet van de wijs brengen. Als sommige twijfelsituaties door scheidsrechter Terwijn, volgens Capelle, aan Ajax worden toegekend zijn de rapen gaar. Verbaal krijgt de leidsman vanaf de kant nogal wat opmerkingen en als Danny Moinat na zeventig minuten uit een assist van Gary Spier de 1-3 scoort wakkert dat de frustatie nog meer aan. Een begeleider van Capelle krijgt de rode kaart voorgeschoteld en dient plaats te nemen achter de hekken. In de slotfase behoedt doelman Ron Smit Ajax voor één of meer tegentreffers. Als het fluitsignaal klinkt is er blijdschap aan Ajax zijde. Capelle laat zich van een slechte kant zien en geeft (zowel spelers als begeleiding) op een schandalige verbale wijze uiting van ongenoegen. Ajax gaat in ieder geval met een fijn gevoel het weekend in. De drie punten geven even wat lucht tot de promotie/degradatie plek.

Doelpunten:
1-0 15. Rachid Zenzen
1-1 18. Dustin Huisman (pen.)
1-2 38. Dustin Huisman (pen.)
1-3 70. Danny Moinat

Opstelling Capelle:
Nederhand, Hol, van Bremen, Zenzen, Stolk, van Gelder, Gino Jubithana, Roeland, Doeland, Triebel, van Duijvenbode

Opstelling Ajax:
Smit, Michielsen, Wolthuis, Huisman, Klokkemeijer, Zwarthoed, Stuut, Ahaddouch (86. Blankendal), Spier, Moinat, Rahman

Geen foto’s dit keer van Rob van Vliet daar het duel officieel zonder publiek gespeeld werd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: CAPELLE – AJAX

De wedstrijd tussen Capelle en Ajax, die om 17.00 uur zou beginnen, is op tweede paasdag op het laatste moment afgelast. Bij aankomst om 15.30 uur bij Sportpark ‘t Slot in Capelle a/d IJssel werd Ajax buiten de hekken van het sportpark door de voorzitter van de thuisclub opgewacht. In de kantine waren reeds een aantal lui aanwezig die gewoonlijk geen thuiswedstrijden Capelle bezoeken. Daarnaast waren volgens de voorzitter aanwijzingen dat er via internet door bepaalde mensen afspraken gemaakt waren om elkaar om 16.00 uur op een plaats vlakbij het sportpark te ontmoeten om naar de wedstrijd gaan. Hierdoor kon de veiligheid van Ajax niet worden gewaarborgd en verzocht de voorzitter Ajax zo snel mogelijk rechtsomkeer te maken.

Klik hier voor de website van Capelle.

Klik hier voor een bericht van de scheidsrechter.

Capelle -AJAX wordt achter gesloten deuren op een “geheime” locatie (achter gesloten deuren) gespeeld.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: AJAX – RIJNSBURGSE BOYS 0-3 (0-1)

Ajax verliest van koploper Rijnsburgse Boys en zal de laatste drie wedstrijden van de competitie alles moeten geven om de promotie-degradatie wedstrijd te ontlopen.

Gary Spier houdt Djuric Ascension van zich af

Naast de al wat langer geblesseerden (o.a. Mark Geestman, Vincent de Groot, Philip de Leeuw) kon Ajax voor deze wedstrijd tevens geen beroep doen op drie spelers uit de defensie. Dustin Huisman, Paul Michielsen en Jeoren van den Berg waren namelijk allen geschorst. Zo kon Shiver Rahman uit het tweede elftal als rechtsback zijn debuut maken (en dat deed hij zeker niet onverdienstelijk), terwijl “good-old” Patrick Voornhout op de bank plaatsnam. Dat Rijnsburg vanaf het begin, gesteund door de talrijke eigen aanhang, het initiatief nam was daarom niet vreemd. Nadat in het eerste kwartier eerst Bart-Jan Onderwater (namens Rijnsburgse Boys) en daarna Orville Blankendal (namens Ajax) kansen lieten liggen, was het na krap twintig minuten wel raak. Spits Martijn Gootjes kopte een voorzet prima door op Peter Freke die met zijn schuiver Raymond Homoet kansloos liet, 0-1. Ajax probeerde met een tactische wissel (Bob Uitermarkt voor Martijn Slemmer) het tij te keren. Hoewel het tot de rust geen grote kansen opleverde kwam Ajax wel langzamerhand met veel inzet terug in de wedstrijd. Toch behield de ploeg van trainer Ted Verdonkschot (vanwege een schorsing afwezig in de dug-out) de krappe voorsprong.
De tweede helft was amper vier minuten oud toen Djuric Ascension de bal panklaar legde voor doelpuntenmaker Freke, maar zijn schot ging via de lat over het doel van Homoet. Vijf minuten hierna capituleerde Homoet voor de tweede maal. Danny van den Vijver rondde een geelzwarte aanval over rechts prima af, 0-2. Ajax bleef niets bespaard en moest noodgedwongen aanvoerder Marc Stuut en doelman Raymond Homoet wisselen voor resp. Jamal Ahaddouch (net hersteld van zijn blessure) en Ron Smit. Smit was nauwelijks gewend aan het spel of de derde treffer lag in het doel. Een zeer fraaie treffer overigens. Djuric Ascension kapte een aantal Ajacieden uit en stifte onbereikbaar voor Smit de 0-3 binnen.
Dick Zwarthoed (4) probeert te onderscheppen

De wedstrijd was gespeeld hoewel Ajax bleef knokken voor iedere meter grond. Het leverde nog een reuzekans op voor Orville Blankendal die vlak voor tijd van dichtbij kon scoren, maar doelman (en ex-Ajacied) Tim Orlowski op z’n weg vond.
Ajax zal in de slotfase van de competitie punten moeten vergaren om Hoek voor te blijven, terwijl Rijnsburgse Boys met FC Lisse zal gaan uitmaken (beide teams treffen elkaar op de laatste speeldag) wie zich op 13 Mei kampioen mag noemen.

Doelpunten:
0-1 18. Peter Freke
0-2 55. Danny van den Vijver
0-3 62. Djuric Ascension

Opstelling Ajax:
Raymond Homoet (59. Ron Smit), Shiver Rahman, Marc Wolthuis, Dick Zwarthoed, Gary Spier, Danny Moinat, Marc Stuut (55. Jamal Ahaddouch), Martijn Slemmer (26. Bob Uitermarkt), David van der Lijcke, Orville Blankendal, Terry Klokkemeijer

Opstelling Rijnsburgse Boys:Tim Orlowski, Dennis Groot, Bart-Jan Onderwater, Bart Freke, Bryan Simons, Peter Freke, Danny van den Vijver, Raymond Kolder,Martijn Gootjes (80. Niels Hogewoning), Justin Stuy, Djuric Ascension (85. Jaap Jan Zandbergen)

Klik hier voor meer foto’s van onze fotograaf Rob van Vliet.

Klik hier voor de website van Rijnsburgse Boys.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: AJAX – RIJNSBURGSE BOYS

Zaterdag 22 April aanvang 14.30 uur op De Toekomst.

Kijk in ons archief voor het verslag van de wedstrijd in Rijnsburg
op 19 november 2005.

Klik hier voor de website van Rijnsburgse Boys.

Vanavond na 18.00 uur een korte karakteristiek. Verslag en foto’s volgen in de loop van zondag.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zat 2 – IJsselmeervogels 2 (1-4) 22-04-2006

Vandaag kwam kampioen IJsselmeervogels op bezoek op Sportpark De Toekomst. Waar mooi weer was voorspeld, kregen we alleen bewolking en 10 graden. Boven Ajax Zaterdag 2 pakten zich tijdens de wedstrijd echter ook zwarte wolken samen. Waar de gasten uit Spakenburg keurig de kansen benutten, lukte het bij de thuisploeg maar matig. Zelf een penalty was niet aan Alex Liefhebber besteed: een zeer slechte zaak, want ook al riep de keeper van IJsselmeervogels dat hij er al acht had gestopt dit seizoen, deze had er gewoon in gemoeten.
Ajax speelde een verloren wedstrijd en omdat diverse spelers beschikbaar moesten zijn voor het eerste, kon coach Cees Boot ook amper wisselen in een poging de wedstrijd te kantelen.
Klik hier voor onze foto’s van dit duel.

Share

competitie: CAPELLE – AJAX afgelast

De wedstrijd tussen Capelle en Ajax, die om 17.00 uur zou beginnen, is vanmiddag op het laatste moment afgelast. Bij aankomst om 15.30 uur bij Sportpark ‘t Slot in Capelle a/d IJssel werd Ajax buiten de hekken van het sportpark door de voorzitter van de thuisclub opgewacht. In de kantine waren reeds een aantal lui aanwezig die gewoonlijk geen thuiswedstrijden Capelle bezoeken. Daarnaast waren volgens de voorzitter aanwijzingen dat er via internet door bepaalde mensen afspraken gemaakt waren om elkaar om 16.00 uur op een plaats vlakbij het sportpark te ontmoeten om naar de wedstrijd gaan. Hierdoor kon de veiligheid van Ajax niet worden gewaarborgd en verzocht de voorzitter Ajax zo snel mogelijk rechtsomkeer te maken.
Wanneer de wedstrijd nu wordt gespeeld is nog niet bekend.

Klik hier voor de website van Capelle.

Klik hier voor een bericht van de scheidsrechter.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: AJAX – QUICK BOYS 0-1

De eerste wedstrijd van het dubbele programma in het paasweekeinde liep voor Ajax uit op een teleurstelling. Een puntenindeling zou het wedstrijdbeeld beter weergeven, maar Quick Boys was de winnaar na negentig minuten.
Ajax startte slordig tegen de Katwijkers. Defensief geklungel leverden Marnix van der Gun en Maarten Bak twee grote kansen op, maar vooralsnog geen treffers. Quick Boys was meer in balbezit dan Ajax in die beginfase. Na een kwartier liet Ajax voor het eerst van zich horen als Martijn Slemmer een vlammend schot lost. De bal verdwijnt net over het doel. Het spelpeil na het eerste kwartier is er één van een soort status quo … er gebeurt niet veel voor beide doelen. Na ruim een half uur spelen breekt Orville Blankendal door en kan zo op doelman Peter Kromhout aflopen. Eef Schooneveld van Quick Boys haakt hem echter vlak voor het zestienmetergebied. Scheidsrechter Van Beek is onverbiddelijk en trekt direct rood. De vrije trap die hieruit volgt wordt prima en hard ingeschoten door David van der Lijcke, maar Kromhout redt fraai tot corner. Dustin Huisman torent bij deze corner hoog boven iedereen uit en kopt hard in, maar opnieuw staat Kromhout in de weg. Vlak hierna weet Quick Boys uit het niets de score te openen. Via Maarten Bak komt de bal bij Derek van der Plas, die geheel ongedekt de bal achter Raymond Homoet schiet, 0-1.
In de tweede helft probeert Ajax de overtal situatie te benutten. Toch krijgt eerste Quick Boys een dot van een mogelijkheid als Maarten Bak alleen op Homoet afstevent. De keeper is echter eerder bij de bal dan de Quick Boys aanvaller, maar toch schreeuwt heel blauwwit Katwijk om een strafschop die dan ook terecht niet wordt gegeven. Tien minuten na rust een fraaie crossbal van de ingevallen Bob Uitermarkt op Marc Stuut, die doorkopt op Blankendal. Vlak voor Kromhout kopt hij over. Ajax is de ploeg met het meeste balbezit echter kansen levert het nauwelijks op. Toch moet Kromhout opnieuw handelend optreden als Blankendal in zeventigste minuut een volley loslaat. Het zou later de laatste echte mogelijkheid voor Ajax zijn. Quick Boys speelt de slotfase professioneel uit door veel tijd te rekken en weet zo de zege veilig te stellen. Ajax krijgt gelukkig op tweede paasdag in Capelle a/d IJssel al kans om dit verlies recht te zetten.

Doelpunt:
0-1 Derek van der Plas (40.)

Opstelling Ajax:
Raymond Homoet, Jeroen van den Berg (46. Bob Uitermarkt), Dustin Huisman, Marc Wolthuis (82. Paul Michielsen), Gary Spier, Dick Zwarthoed, Marc Stuut, Martijn Slemmer, David van der Lijcke, Orville Blankendal (71. Garyl Pinas), Danny Moinat

Opstelling Quick Boys:
Peter Kromhout, Michael Ros, Eef Schooneveld, Brian Mussche, Chris Kenselaar, Raymond Flaton, Peter Timmermans, Derek van der Plas, Marnix van der Gun (24. Bennie van Fruchten), Daniel Kulk (87. Dirk Varkevisser), Maarten Bak

Foto’s van onze fotograaf Marcel staan hier.

Klik hier voor de website van Quick Boys.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.