competitie: IJsselmeervogels – AJAX 5-2 (3-1)

Jan Smit schermt de bal af

Ajax is in de vijfde competitiewedstrijd tegen een forse maar geflatteerde nederlaag aangelopen. Lange tijd had Ajax hoop een puntje, maar in de slotfase sloegen de Vogels genadeloos toe.
De thuisploeg en Ajax openden spectaculair. In de vierde minuut belandde een prima voorzet van Dennis van der Steen voor de voeten van Andre Kemper die de bal achter doelman Dennis van der Kraan schoot, 1-0. De voorsprong zou niet erg lang duren. Want nog geen twee minuten later was het alweer gelijk. Na een overtreding op Shiver Rahman nam Nick van Eijsden een indraaiende vrije trap die door iedereen gemist werd maar niet door Dick Zwarthoed, 1-1. Hoewel IJsselmeervogels na de gelijkmaker meer balbezit had deed Ajax niets onder voor de regerend landskampioen en dat leverde een goede mogelijkheid op. Na een ruim kwartier spelen moest Vogels doelman Paul Verboom handelend na een goede combinatie tussen Menno van Roosmalen en Nick van Eijsden. Laatstgenoemde moest helaas afronden met zijn minst favoriete been (rechts) waardoor de mogelijkheid niets opleverde. Na krap een half uur spelen was er eindelijk weer eens een doelpoging van de “Rooien” en die was meteen raak. Spits Jeffrey Winter kreeg een prima voorzet van Dennis van der Steen perfect op zijn hoofd en kopte van dichtbij de 2-1 binnen. Een kleine tien minuten later was het opnieuw raak. Nadat Jeffrey Winter vijf minuten na zijn treffer een dot van een kans mist op de 3-1 komt deze stand toch op het scorebord. Een lage voorzet van Christian Opschoor wordt knap ingetikt door wederom André Kemper, 3-1. Na deze goal kreeg Ajax voor rust nog twee vrije kansen. Maar Jamal Ahaddouch en Nick van Eijsden zagen hun schoten geen gewenst resultaat opleveren. Ajax leek goed in de wedstrijd te zitten maar de afronding van de aanvallers van IJsselmeervogels was in de eerste helft bijzonder scherp, waardoor de Ajacieden met een gedesillusioneerd gevoel en geflatteerde achterstand de rust ingingen.
Tien minuten na de thee een vervelend moment voor Nick van Eijsden. In een onschuldig duel verstapte hij zich waarna zijn knie uit de kom schoot. Onderzoek in het ziekenhuis zal de ernst van zijn blessure moeten aantonen. Na een oponthoud van zo’n zes minuten verliet hij onder sportief applaus van de fanatieke supporters van IJsselmeervogels (Vak “Midden Noord”) per brancard het veld. Een uiterst sportief gebaar van deze aanhang die toch al gedurende de hele wedstrijd voor een aangenaam (trommel)sfeertje zorgde. Zo kan en moet het dus eigenlijk ook !
Na deze domper voor Ajax ging de ploeg van Bob de Klerk nog voller op de aanval spelen. Het leverde vrijwel meteen resultaat op. De behendige Tim Plomp gaf een perfecte voorzet voor aanvoerder Jamal Ahaddouch die binnenschoot, 3-2. De spanning was terug en IJsselmeervogels kwam er aanvankelijk niet meer uit. Toch kreeg Ajax geen echt grote kansen (hoewel invaller Rocky Korssen dichtbij was) en leek de routine van de thuisploeg de doorslag te geven. Zeker nadat Jamal Ahaddouch door een snoeiharde overtreding van Jeroen Rijsdijk het veld moest verlaten leek de koek op bij Ajax. In de slotfase zag Jeffrey Winter eerst nog een treffer nog worden afgekeurd wegen buitenspel, maar twee minuten later (in de 91e minuut) het wel raak. Zijn tweede treffer betekende 4-2.
Andre Kemper tekende in de 98e minuut (!!!) voor zijn derde treffer van de middag. Net buiten het strafschopgebied haalde hij uit en liet keeper Dennis van der Kraan kansloos, 5-2. Een zeer ruim uitgevallen nederlaag voor Ajax. Hoewel niet terecht gezien het spelbeeld gaat het wel om het benutten van deze kansen. De aanvallers van IJsselmeervogels waren deze middag koelbloedig. Ajax kan echter hiervan leren en van de positieve dingen van het eerste bezoek aan Spakenburg leren. IJsselmeervogels had het toch echt niet makkelijk deze middag …. .

Jeroen Rijsdijk(3) zet Jan Smit de voet dwars

Scoreverloop:
4. 1-0 Andre Kemper
6. 1-1 Dick Zwarthoed
28. 2-1 Jeffrey Winter
38. 3-1 André Kemper
66. 3-2 Jamal Ahaddouch
93. 4-2 Jeffrey Winter
98. 5-2 André Kemper

Jamal Ahaddouch haalt uit

Opstelling IJsselmeervogels:
Paul Verboom, Jan Pieter Hartog, Jeroen Rijsdijk, Kevin Winter (90.Alexander de Jong), Henri de Graaf, Dogan Corneille, Christian Opschoor, Dennis van der Steen, Dennis Knüppe (65.Pierre Tosch), André Kemper, Jeffrey Winter

Opstelling Ajax:
Dennis van der Kraan, Jeroen van den Berg, Paul Michielsen, Dick Zwarthoed, Sinisa Gagula (46. Martijn Slemmer), Menno van Roosmalen, Shiver Rahman, Jamal Ahaddouch (84. Jeremy Overbeek Bloem), Nick van Eijsden (58. Rocky Korssen), Tim Plomp, Jan Smit

Gele kaarten:
Henri de Graaf, Jeroen Rijsdijk (beiden IJsselmeervogels)

Pierre Tosch (15) mocht tegen z’n oude team invallen

Scheidsrechter:
M. Ribbink

Toeschouwers:
1200

Menno van Roosmalen vs Jan Pieter Hartog

Klik hier voor de foto’s van Rob van Vliet en hier voor de foto’s van Kees van Haastregt.


Klik hier voor de website van IJsselmeervogels.

Klik hier voor de website van de supporters van IJsselmeervogels.

Klik hier om foto’s van deze wedstrijd te bestellen.


(fotografie: Rob van Vliet en Kees van Haastregt)

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

DOVO 2-Ajax Zat. 2 (2-3) 30-09-2006

Ajax Zaterdag 2 heeft vandaag verdiend gewonnen in Veenendaal van DOVO 2. Gemakkelijk ging het echter niet, daar de thuisploeg twee keer terugkwam van een achterstand en een heus slotoffensief ontketende.
De Amsterdammers begonnen goed en kregen in de eerste 10 minuten drie opgelegde kansen. De score werd echter geopend uit een penalty die Boedhoe goed nam, nadat hij in het 16 meter gebied onderuit werd gelegd. Lang kon Ajax niet genieten, want binnen een paar minuten was het alweer gelijk: DOVO scoorde fraai uit een vrij trap. Vlak voor rust herstelde Ajax de verhoudingen op het veld weer: 1-2.

De tweede helft ging aardig gelijk op: Ajax en DOVO kregen kansen. De thuisploeg en wisten er

Share

Ajax Zat. 2-DWV 2 (5-0) beker 19-09-2006

Image Hosted by ImageShack.us

Vanavond heeft Ajax Zaterdag 2 in een uitstekende wedstrijd DWV 2 verslagen. Vooral het eerste half uur werd er zeer goed gevoetbalt door de Ajacieden, die in die tijd een 3-0 voorsprong namen door doelpunten van Pique, Boedhoe en Pinas.
Daarna ging het gas er wat vanaf, zodat de gasten wat meer initiatief konden nemen. Verder dan

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

RKAV Volendam 2-Ajax Zat. 2 0-4 (0-1) 16-09-2006

Image Hosted by ImageShack.us

In een fraai nazomerzonnetje werd deze wedstrijd gespeeld op een bijveld van het complex van RKAV Volendam. De thuisploeg startte goed en zette Ajax op eigen helft vast. Gaande weg de eerste helft luwde de oranje storm en kon Ajax het inititief pakken. De combinaties lukten meer en Giovanni kon de 0-1 maken. Een tweede Ajax goal werd afgekeurd wegens vasthouden. Volendam kreeg wel kansen, maar had het vizier niet op scherp.
In de rust veranderde trainer Boot het tactisch concept van Ajax en ging 4-4-2 spelen. Dit systeem lag de Amsterdammers prima en -ondanks dat Volendam nog wel kansen kreeg en zelfs een keer op de paal schoot- liep de ploeg uit naar 0-4 door doelpunten van Boedhoe (2x, waarvan

Share

Ajax Zat. 2-Huizen 2 (2-0) 09-09-2006 UPDATE FOTO’S!!!

Image Hosted by ImageShack.us

Ajax Zaterdag 2 heeft deze 2e competitieronde een verdiende overwinning behaald op het reserve team van sv Huizen. Ondat dat de gasten een goed team hebben en een leuke partij op de (kunstgras)mat legden, kregen ze geen enkele uitgespeelde kans en lag het aan het gebrek aan doeltreffendheid van de Amsterdammers dat de score niet hoger uitviel. Pinas mistte bijvoorbeeld nog een penalty.
Al met al een verdiende overwinning en het geboden spel biedt veel perspectief voor dit seizoen: Ajax Zaterdag 2 swingt weer!

Klik hier voor onze foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen..

Share

Ajax Zat. 2-sv Almere (2-1) beker 05-09-2006

foto: Rob van Vliet

Ajax Zaterdag 2 heeft de districtsbekerwedstrijd tegen Almere gewonnen met 2-1. Het team (aangevuld met enkele 1e elftal spelers) maakt een gretige indruk en kreeg tijdens de eerste helft al diverse kansen om op voorsprong te komen, maar wist niet te scoren.
Vlak voor rust was het wel raak aan de andere kant. Lucky Ajax speler Dennis Gerritsen verzilverde de enige kans die de Almeerders voor rust kregen: hij kopte ongehinderd raak.
Na de pauze ging het tempo bij Ajax nog een stapje hoger, met schitterende doelpunten van Pinas en Boedhoe tot gevolg: een zeer terechte overwinning van de Amsterdammers.

foto: Rob van Vliet

(fotografie: Rob van Vliet)

Klik hier voor de website van sv Almere.

Share

IJsselmeervogels 2-Ajax Zat. 2 (1-1) 02-09-2006

Image Hosted by ImageShack.us

Ajax Zaterdag 2 is de competitie redelijk begonnen. Tegen de kampioen van vorig seizoen (met veel nieuwkomers) bleef de weliswaar op een 1-1 gelijkspel steken, maar de ploeg liet -vooral in de eerste helft- verzorgd veldspel zien.
Het begin was echter voor de thuisploeg, welke op kracht de Ajacieden tegemoet trad. Gaandeweg de eerste helft namen de Amsterdammers het heft in handen, hetgeen tot een aantal kansen leidde, die echter niet benut werden. IJsselmeervogels kreeg voor rust ook een grote mogelijkeheid, maar schoot op de paal. Waar we dachten met 0-0 te gaan rusten, maakte Boedhoe vlak voor het fluitsignaal toch 0-1.
De tweede helft ging Ajax op de voor rust ingeslagen weg verder en kreeg weer enkele kansen, maar wist deze niet te verzilveren. IJsselmeervogels putte hier moed uit en zette aan voor een slotoffensief. Een erg gemakkelijk gegeven penalty werd niet in het doel geschoten, maar vlak voor tijd was het wel raak: 1-1.

Image Hosted by ImageShack.us

Klik hier voor onze foto’s van dit duel.

(fotografie: Rob van Vliet)

Klik hier om foto’s van deze wedstrijd te bestellen.

Klik hier voor de website van IJsselmeervogels.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.