Odin ’59 2-Ajax zat. 2 (2-4) 27-01-2007

Image Hosted by ImageShack.us

Ajax heeft in Heemskerk een nuttig overwinning behaald. Beide teams begonnen aanvallend aan het duel, maar de omstandigheden (regen, zwaar veld, kou) en de matige vorm speelden beide teams parten. Dat het toch een vermakelijk duel werd, lag voornamelijk aan het matige verdedigen van de clubs en de aanvallende intenties waardoor er achter die defensies veel ruimte lag.
Het eerste doelpunt werd gescoord dooor Odin, maar niet in de juiste goal: een verdediger wist ziijn eigen keeper met een fraaie lob te verschalken. Doordat Odin snel gelijkmaakte werd het weer een open duel.
In de tweede helft begon de thuisploeg scherper en maakte al snel een doelpunt, maar naarmate de krachten uit de spelers van Odin wegvloeiden en er zelfs enkelen met krampverschijnselen op het veld stonden wisten de snelle spitsen wel raad met de kansen. De 2-4 eindstand is wellicht geflatteerd, maar scoren is ook een onderdeel van het spel en dat deel beheerste Ajax vanmiddag beter.

Image and video hosting by TinyPic

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

oefenwedstrijd: Katwijk – Ajax 4-2 (2-2)

Image and video hosting by TinyPic

Ajax heeft de laatste oefenwedstrijd voor de competitiehervatting met 4-2 verloren. In Katwijk namen de Ajacieden binnen twaalf minuten de leiding. Teddy Afriyie rondde een prima dieptepass van Marc Stuut af, 0-1. Tien minuten later kopte Menno van Roosmalen 0-2 binnen na een vrije trap van Sergio Cameron. Katwijk kwam voor rust nog terug tot 2-2. Een onterechte penalty werd benut door Sander Molenaar en na ruim een half uur spelen was het Quincy van Ommeren die bij de eerste paal (uit een corner van Marcel Vondeling) de gelijkmaker binnenkopte.

Image Hosted by UploadHouse.com

In de tweede helft verving grensrechter Ben Kraanen van Ajax de geblesseerde scheidsrechter Jozef de Jong en nam teammanager Ruud Haarms de vlag ter hand. Beiden deden dat met verve maar het hielp Ajax helaas niet, want het was Arie Jonker die met twee treffers Katwijk de overwinning bezorgde.

Klik hier om foto’s te bestellen van deze wedstrijd


Image Hosted by UploadHouse.com

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Uitslagen

Dinsdag 23 januari:
20.00 uur: Ajax zat 2 – CSV Vitesse 0-1 (vr) veld 3

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Blauw Wit 2-Ajax Zat. 2 2-3 (1-2)

In een leuke wedstrijd heeft Ajax Zaterdag 2 gisterenavond de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Zondag 2 van Blauw Wit met 2-3 gewonnen. Op het kunstgrasveld in Sloten kwam de ploeg nog wel op achterstand, maar maakte via Alex uit een corner gelijk en kwam vlak voor de pauze door Boedhoe op voorsprong.
Na het fluitsignaal voor de 2e helft was de ploeg nog niet helemaal scherp en moest de gelijkmaker incasseren.
Wederom Boedhoe zorgde met een fraaie treffer voor de 2-3 eindstand.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

oefenwedstrijd: FC Ferreiras-AJAX 3-0 (1-0) UPDATE!

Tijdens het trainingskamp in Albufeira heeft Ajax een oefenwedstrijd tegen de semi-profs van FC Ferreiras met 3-0 verloren. De derdedivisionist kwam vlak voor rust via een strafschop op 1-0. In de tweede helft profiteerden de Portugezen van de vermoeidheid bij de Ajacieden en liepen zo in de slotfase nog uit naar 3-0.

Klik hier voor een verslag en foto’s van deze wedstrijd op Voetbal Op Zaterdag en hier voor meer foto’s van deze reis.

In de vroege ochtend van 5 januari vertrok Ajax vanaf Schiphol naar Albufeira. Na aankomst werden de benen gestrekt middels een strandwandeling, waarbij diverse spelers van de gelegenheid gebruik maakten om nader kennis te maken met het zand met gesloten ogen. Zo kon “uitgerust” aan de middagtraining worden begonnen.
Het trainingsveld lag er prachtig bij en de zon scheen volop. Ideale omstandigheden derhalve voor trainer Bob de Klerk en zijn mannen. Na ruim een uur arbeid bleek de accu bij de meeste spelers aardig leeg. Niet verwonderlijk overigens na een nacht met weinig slaapuren. In en om het hotel bleef het dan ook rustig die avond. De zaterdag stond in het teken van twee trainingen. Opnieuw scheen zowel bij ochtend- als middagtraining volop en vroegen sommigen zich af of ook in Portugal het klimaat van slag is.
Op zondag werd ruim een halve dag genoten van de rust en werd het strand, de stad of het winkelcentrum bezocht. ’s Middags volgde de oefenwedstrijd tegen derdedivisionist FC Ferreiras. Bij deze gelegenheid werd een fraai nieuw kunstgrasveld in gebruik genomen. De minister van sport van Portugal was zelfs vanuit Lissabon gekomen en de plaatselijke dominee mocht vooraf het veld inzegenen. Geluk bracht Ajax dit echter niet. Er werd met 3-0 verloren. De vermoeidheid was merkbaar. Ook de Nederlandse scheidsrechter (uit de MasterClass van de KNVB, begeleid door de wel bekende Mario van den Ende) kon de uitslag niet gunstig beïnvloeden. De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar zat erop waarna ‘s avonds de plaatselijke horeca eindelijk kon worden verwend met een zingend (karaokend) roodwit bezoek. Op de laatste dag was er nog plaats voor een ochtendtraining en een Golf-clinic. Op de golfbaan bleek, op een enkeling na, de handicap-factor behoorlijk te hoog te zijn en werd besloten om toch maar mee te blijven doen aan de voetbalcompetitie. Schiphol werd omstreeks middernacht (het is inmiddels dinsdag 6 januari) weer tegemoet getreden en was een ieder een mooie ervaring rijker.
Met dank ook aan www.trainingskampen.nl

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.