districtsbeker: Kleine zege Ajax in Monnickendam

Image Hosted by ImageShack.us

Ajax heeft de derde ronde bereikt van de districtsbeker. In Monnickendam werd het in een matige pot een zuinige 0-1 overwinning. In het eerste kwartier had Ajax al drie goede mogelijkheden laten liggen (o.a. Bert Inecia) om een ruime voorsprong te nemen. Onder koude weersomstandigheden hoefde Ajax aanvankelijk weinig te vrezen van de zaterdagtweedeklasser. Het krachtsverschil werd echter uitgedrukt in slechts een doelpunt. Sergio Cameron mocht ruim vijf minuten voor rust aanleggen voor een vrije trap op zo’n dertig meter recht voor doelman Remko Wortel (Monnickendam). Als een granaat, gedragen door de wind, sloeg de bal tegen de touwen, 0-1.

Image Hosted by Plaatjesupload.nl

Na rust wilde Ajax de wedstrijd snel beslissen, maar het was Monnickendam dat verrassend genoeg een aantal uitstekende mogelijkheden kreeg. Ferry Noordhuis en Nick Renzen konden echter doelman Dennis van der Kraan niet verschalken, die bij deze pogingen tweemaal kordaat optrad. In het laatste kwartier kreeg Ajax via Kirtan Boedhoe nog een prima (kop)kans op een tweede doelpunt, waarna Monnickendam alles of niets ging spelen. Bij een van de tegenaanvallen van Ajax liep Boedhoe tegen een rode kaart aan. In de ogen van de scheidsrechter liep hij te hard door op doelman Wortel en werd daarvoor wel heel zwaar bestraft. Wortel kon overigens de wedstrijd vervolgen. Een vervolg, met de invallende duisternis, waarin geen verandering meer kwam in de stand.
Free Image Parking

Scoreverloop:
39. 0-1 Sergio Cameron

Opstelling Monnickendam:
Remko Wortel, Mick Romer, Rody Spaan, Kees Veerkamp, Youssef Ouadjou, Remon Knemeier, Nick Renzen, Chris Visser, Ferry Noordhuis, Vincent Gouttebarge (5. Pedro Rodriques/ 85. Sam Reiss), Daan van Schagen

Opstelling Ajax:
Dennis van der Kraan, Joes Blakborn, Andre Hofstee, Marc Wolthuis, Nick van Eijsden, Rene Biesot, Sergio Cameron, Mark Geestman (90. Kevin Westmaas), Bert Inecia, Stefano Holwijn (85. Kurdo Mohamad), Kirtan Boedhoe

Gele kaarten:
Mike Romer, Rody Spaan (beiden Monnickendam), Andre Hofstee, Marc Wolthuis, Stefano Holwijn (allen Ajax)

Rode kaart:
Kirtan Boedhoe (Ajax)

Scheidsrechter:
H.J.M. van Etten (Schermerhorn)

Toeschouwers:
200

Image Hosting by Picoodle.com

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

oefenduel: Ajax geeft Turkiyemspor pak slaag

In een oefenduel heeft Ajax dinsdagavond stadgenoot en zondaghoofdklasser Turkiyemspor met maar liefst 7-1 verslagen. Bert Inecia scoorde tegen z’n oude teamgenoten van vorig seizoen 4x.

Free Image Parking
Bert Inecia (archieffoto)

Beide teams verschenen nagenoeg op volle sterkte aan de aftrap. Voor rust scoorden Bert Inecia en Jeremy Overbeek Bloem namens Ajax. Vincent de Groot maakte na rust het verschil tot vier doelpunten, voordat Khalid Hamdaoui voor de ploeg van trainer John de Wolf iets terugdeed. Na deze 4-1 scoorde Bert Inecia nog eens 3x (een echte hattrick !) en bracht zo de eindstand op het scorebord.

Klik hier voor de website van Turkiyemspor.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Spakenburg 2-Ajax Zaterdag 2 (4-1) 17-11-2007 UPDATE!!

Free Image Parking

Na het tweede opeenvolgende verlies heeft Ajax Zaterdag 2 de aansluiting met de top van de ranglijst enigszins verloren en vindt zichzelf terug op een vierde plaats. Dit zag er lang tijd niet naar uit in Spakenburg. Ajax maakte het spel op het kunstgras van het hoofdveld bij de blauwen en speelde een zeer goed eerste helft. Waar de Amsterdammers de kansen echter lieten liggen, wist de thuisploeg er wel raad mee en stond met de rust 1-0 voor.

Free Image Parking

Ook de tweede helft hetzelfde beeld: Ajax viel aan en Spakenburg reageerde. De ploeg counterde echter zeer effectief en kwam op 2-0. Ajax toonde veerkracht en Kirtan scoorde na slap ingrijpen van de keeper de aansluit treffer.
Coach Cees Boot wisselde daarna twee verdedigers voor middenvelders, deel uit tactische overwegingen en deels vanwege een blessure bij Jeroen vd Berg. Spakenburg kwam nog meer onder druk, maar kreeg nog meer ruimte voor de counter. Ook nu was dit wel besteed aan de spitsen van de blauwen, die uitliepen naar een zeer geflatteerde 4-1 zege.

Free Image Parking

Free Image Parking

Image Hosted by Plaatjesupload.nl

Free Image Parking

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Ajax – NIVO Sparta doelpuntloos

Free Image Parking

Gastomroeper Klaas Vos sloot af met de woorden “bloedeloze 0-0” en zo was het ook in de letterlijke betekenis van deze woorden. Toch was de wedstrijd tot het einde toe spannend. Beide teams speelden, op enkele momenten na, verre van sprankelend hoewel Ajax in de eerste helft de betere kansen had.

Image and video hosting by TinyPic

Rondom de tiende minuut schoot middenvelder Joes Blakborn in kansrijke positie over, terwijl een moment daarvoor Sergio Cameron net naast mikte. Ook Vincent de Groot, na zijn blessure voor het eerst in de basiself sinds ruim een jaar, wist het net niet te vinden. Zijn schot met links verdween eveneens naast het doel van doelman Van der Cammen. Vlak voor rust kreeg Ajax nog een vrije trap op zo’n twintig meter vanaf het vijandelijk doel, maar Kevin Westmaas (bezig aan een ijzersterk seizoen) lepelde de bal via de vingers van Van der Sanden over.

Tinypic.ca

De tweede helft begint zoals de eerste eindigde. Ajax bepaalt het wedstrijdbeeld maar NIVO Sparta combineert zo nu en dan aardig. Toch is de eerste kans voor Joes Blakborn. Na een combinatie met Jeremy Overbeek Bloem en Sergio Cameron schiet hij hard in de handen van Van der Cammen. Even later probeert ex-prof Roberto Verhagen het middels een afstandsschot maar doelman Dennis van der Kraan pakt zijn bal vrij eenvoudig.

Image Hosted by ImageShack.us

Een rommelige fase breekt aan hoewel beide ploegen vol voor de drie punten blijven gaan. Sergio Cameron ziet in de slotfase een vrije trap in de handen van de doelman verdwijnen. Het slotakkoord is voor Emiel van der Sanden. Een diepe bal lobt hij over de uitkomende Dennis van der Kraan en ziet tot opluchting van Ajax de bal op de buitenkant van de paal belanden. Het zou teveel van het goede geweest zijn voor de ploeg uit Zaltbommel, die voetballend absoluut goed mee kan komen in de hoofdklasse ondanks de huidige laatste plek op de ranglijst. Ajax stijgt ondanks het gelijkspel naar de achtste plek. Volgende week gaat Ajax op bezoek bij Monnickendam. Het betreft een districtsbekerwedstrijd. NIVO Sparta speelt de inhaalwedstrijd thuis tegen GVVV.

Free Image Parking

Opstelling Ajax:
Dennis van der Kraan, Andre Hofstee, Paul Michielsen, Marc Wolthuis, Kevin Westmaas, Joes Blakborn, Rene Biesot, Nick van Eijsden, Jeremy Overbeek Bloem (77. Quincy Bilonda), Sergio Cameron, Vincent de Groot (88. Bert Inecia)

Opstelling NIVO Sparta:
Joris van der Cammen, Björn Jongste, Stephan Netten, Niels Blom, Randy van Heijnsbergen (82. Rick van de Pas), Wesley Paijmans, Roberto Verhagen, Bas van de Berk (66. Davey Brothwell), Theo van Geffen, Björn Cevat, Emiel van der Sanden

Image Hosted by Plaatjesupload.nl

Gele kaarten:
Sergio Cameron, Nick van Eijsden (beiden Ajax), Wesley Paijmans, Bas van de Berk (beiden NIVO Sparta)

Scheidsrechter:
E. van der Perk (Leiden)

Toeschouwers:
300

Image Hosted by Plaatjesupload.nl

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax Zat. 2 niet door in bekertoernooi

Dinsdagavond 13 november moest een beslissing komen
uit de eerder gespeelde bekerwedstrijd tegen AFC 2. Deze
wedstrijd eindigde toen in 1-1 en de scheidsrechter weigerde penalty’s
te laten nemen, ondanks dat hem door AFC’ers meegedeeld was, dat dit
bij een bekerwedstrijd na een gelijke stand behoort.
Nu vanavond traden de teams weer aan en moesten penalty’s genomen worden om te bepalen wie doorbekert.
De
grote man aan AFC zijde was keeper Raymon van Emmerik, die 3
penalty’s stopte. Omdat AFC alle penalty’s benutte,
bekert deze club door.
(bron: website AFC)

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Programma/uitslagen

Dinsdag 13 november:
20.00 uur: AFC 2 – Ajax zat 2 (beker)

Zaterdag 17 november:
12.30 uur: Spakenburg 2 – Ajax zat 2

Uitslag:
AS

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax Zat. 2-RKAV Volendam 2 (0-4) 10-11-2007

Free Image Parking

Ajax Zaterdag 2 heeft de topper tegen medekoploper RKAV Volendam 2 op ontluisterdende wijze met de duidelijke cijfers 0-4 verloren.
De Amsterdammers waren niet opgewassen tegen het uitstekende veldspel van de Oranje hemden, leden een terechte nederlaag en staan -na de dikke 6-0 tegen Zuidvogels- weer met beide benen op de grond.

Free Image Parking


Free Image Parking


Free Image Parking

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Kloetinge – Ajax 0-2

Ajax blijkt voor Kloetinge een soort “angstgegner” te zijn. De afgelopen twee seizoenen wist Ajax al te winnen op Wesselopark (resp. met 1-3 en 2-3) en nu volgde opnieuw een zege.
Op een prima (lees: droog) bespeelbaar veld starten beide teams voorzichtig aan de wedstrijd. Ajax lijkt optisch wat sterker maar verzorgt de eindpass niet goed waardoor Kloetinge zich kan hergroeperen bij dreigend gevaar. De thuisploeg begint na zo’n twintig minuten spelen wat meer van zich af te bijten. Het resulteert in een kans voor Niels Kole die een bal, uit een hoekschop van Regilio Pinas, terugkopt in plaats van op het doel. Na ruim een half uur krijgt Etiënne Mallie de beste kans namens Kloetinge. Pinas bedient de mee opgekomen middenvelder, maar die stuit op de attent uitgelopen doelman Dennis van der Kraan. Daarna kabbelt de wedstrijd richting rustsignaal. Vijf minuten voor de thee valt uit het niets echter de 0-1. Aanvoerder Sergio Cameron mag vanaf de zijlijn, op zo’n dertig meter van het doel van Kloetinge, een vrije trap nemen na een overtreding op Quincy Bilonda. Ajax groepeert zich in het strafschopgebied, maar Cameron besluit de bal ineens op doel te mikken. De bal vliegt onnavolgbaar en onhoudbaar achter de verbouwereerde Van der Schee in het kruis. Een mentale dreun voor de Zeeuwen en opsteker voor de Ajacieden.
In de tweede helft probeert Kloetinge met twee verse krachten het tij te keren en dringt Ajax terug. Een schot voorlangs van invaller Corné Schilperoort is echter het enige wapenfeit. Na een krap kwartier spelen probeert Siver Rahman het eens met een hard schot, maar Van der Schee redt. De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan. Kloetinge was onmachtig om voor enig gevaar te zorgen en Ajax bespeelde de ruimte die Kloetinge bood onvoldoende. Het was inmiddels bijna 17.00 uur en behoorlijk donker (Kloetinge beschikt niet over een lichtinstallatie langs het hoofdveld) als de groenwitten nog een hoekschop mogen nemen. Zelfs doelman Van der Schee meldt zicht in het strafschopgebied van Ajax. De genomen hoekschop wordt echter afgeslagen waardoor Paul Michielsen vanaf eigen helft zomaar recht op het lege doel van Kloetinge af kan en z‘n eenvoudigste doelpunt uit z‘n carrière kan aantekenen. Vorige week tegen Spakenburg moest hij nog in de slotfase hevig bloedend aan het hoofd het veld verlaten, maar stond vandaag toch weer in het veld. Iedereen aan Ajax zijde gunt de bijna nooit scorende ijzervreter uiteraard dit geluk. Scheidsrechter van Duijn floot direkt hierna voor het einde van de wedstrijd. De lange terugreis kon opnieuw (voor derde keer in successie) in gezelligheid worden aanvaard.

UPDATE:
Klik hier voor de wedstrijdbeelden.

Scoreverloop:
40. 0-1 Sergio Cameron
98. 0-2 Paul Michielsen

Opstelling Kloetinge:
Jaco van der Schee, Andre Siereveld, Bram Plomp, Arjan van der Smissen, Joffrey Geldof, Jaap Esser, Joël Manusama (46. Robin de Pagter), Niels Kole, Daan Esser, Etiënne Mallie (46. Corné Schilperoort), Regilio Pinas

Opstelling Ajax:
Dennis van der Kraan, Andre Hofstee, Paul Michielsen, Marc Wolthuis, Kevin Westmaas, Siver Rahman, Joes Blakborn, Kurdo Mohamad (69. Nick van Eijsden), Quincy Bilonda (61. Vincent de Groot), Sergio Cameron, Jeremy Overbeek Bloem (92. Lionel Frederik)

Gele kaarten:
Quincy Bilonda, Vincent de Groot, Siver Rahman, Andre Hofstee (allen Ajax)

Scheidsrechter:
C. van Duijn (Katwijk)

Toeschouwers:
500

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Programma/uitslagen

Zaterdag 10 okt.:
12.30 uur: Ajax zat 2 – Volendam (rkav) 2 veld 3/7

Uitslag:
Ajax zat 2 – Blauw-Wit 2 (vr) 5-0

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax Zat.2-Zuidvogels 2 (6-0) 03-11-2007

Free Image Parking

Ajax heeft een flinke overwinning behaald op hekkensluiter Zuidvogels, dat geen moment de indruk wekte drie punten uit Amsterdam mee te kunnen nemen. Het krachtsverschil was groot, maar door slordigheden en misverstanden kon Ajax dat pas in de tweede helft in de score uitdrukken, toen een 2-0 ruststand werd uitgebouwd met nog eens 4 doelpunten.

Free Image Parking

Klik hier om meer foto’s van deze wedstrijd te bekijken en hier om deze foto’s te bestellen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.