competitie: Ajax pakt punt tegen Kozakken Boys

Image Hosted by ImageShack.us

Op een windering De Toekomst behaalde Ajax, gezien de overige uitslagen, een belangrijk punt tegen Kozakken Boys. Beide teams leken met de wind tegen hun beste spel te spelen gezien de kansen die werden gecreëerd, maar niet benut. Ajax werkte zich een slag in de rondte gedurende de negentig minuten, liet zo nu en dan aardige combinaties zien maar speelde over het algemeen onrustig. In deze fase van de competitie tellen echter de punten en hoe deze binnenkomen is van minder belang. De Werkendammers, die over het algemeen ongeconcentreerd en slordig spel lieten zien, kregen bij aanvang van de tweede helft twee dotten van kansen. Beide niet benut door spits Marc Vink, die eerst over de bal heenmaaide en daarna doelman Dennis van der Kraan op z‘n pad zag liggen. Ook Imdat Solmaz wist verderop in de wedstrijd van dichtbij niet te scoren. De beste kans voor Ajax was voor Nick van Eijsden in de eerste helft. Een harde voorzet van Vincent de Groot liep hij bijna binnen bij de eerste paal, maar gehinderd door de defensie van Kozakken Boys ging de bal net over deklat. Geen fraaie wedstrijd, maar al met al wel een knap resultaat van Ajax tegen de ploeg die voor de wedstrijd nog aanspraak mocht maken op de titel.

Image Hosted by ImageShack.us

Video:

Opstelling Ajax:
Dennis van der Kraan, Joes Blakborn, Paul Michielsen, Marc Wolthuis, Kevin Westmaas, Siver Rahman, Rene Biesot, Nick van Eijsden (82. Mark Geestman), Tim Plomp, Vincent de Groot (82. Jeremy Overbeek Bloem), Quincy Bilonda (60. Sergio Cameron)

Opstelling Kozakken Boys:
Dennis Netten, Menno den Braber, Arie Lock, Elroy Boonstoppel, Sezer Selun, Samuel Scheimann, Leo Koswal, Lars Vorthoren (74. Niels Dominicus), Marc Vink, Imdat Solmaz, Marruchen Zimmerman (74. Niels den Haan)

Image Hosted by ImageShack.us

Gele kaarten:
Nick van Eijsden, Vincent de Groot, Tim Plomp (allen Ajax), Imdat Solmaz (Kozakken Boys)

Scheidsrechter:
C.J. van Ewijk (Utrecht)

Toeschouwers:
350

Image Hosted by ImageShack.us

Adverteren bij Daisycon

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

nieuws: Punt in mindering

Ajax heeft van de KNVB een punt in mindering gekregen en een boete van E 400. Tijdens het duel met Geinoord op 15 maart jl. vonden schermutselingen plaats op het speelveld tussen beide elftallen. Geinoord kreeg dezelfde straf. Ajax heeft inmiddels besloten in beroep te gaan tegen de opgelegde straf.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

districtsbeker: Ajax treft KGB bij loting laatste zestien

Op tweede paasdag is bij VSV in Velserbroek de loting verricht voor de districtsbeker in West 1. Ajax wacht een uitwedstrijd tegen zondagderdeklasser KGB uit Bovenkarspel. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 12 april om 16.00 uur. Tevens is er geloot voor de kwartfinale en halve finale. Hieronder de resultaten:

1) Always Forward – Spakenburg
2) Zwaluwen ‘30 – Andijk
3) Hollandia (zon) – Almere (zat)
4) winnaar ALC/ Hollandia 2 – Vitesse ’22
5) KGB – AJAX
6) winnaar VSV/Hoogland – DWV
7) winnaar SMVC FairPlay/ VVZ ’49 – Ripperda
8) Purmerend – FC Breukelen (zon)

Kwartfinale:
A) Winnaar 1 – Winnaar 7
B) Winnaar 2 – Winnaar 6
C )Winnaar 3 – Winnaar 4
D) Winnaar 8 – Winnaar 5

Halve finale
Winnaar D – Winnaar A
Winnaar B – Winnaar C

De finale staat gepland voor 17 mei.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

nieuws: Sergio Cameron naar Katwijk

De huidige aanvoerder Sergio Cameron speelt volgend seizoen voor Katwijk.

Image Hosted by UploadHouse.com

Sergio Cameron in actie tegen Katwijk (januari 2007)

Cameron speelde de gehele jeugdopleiding bij Ajax tot en met Jong Ajax. Na een seizoen Telstar en een kort avontuur in Zwitserland bij Young Boys kwam Cameron in de winterstop van vorig seizoen weer terug op het oude nest. Bij Katwijk wordt hij herenigd met z’n maatje Jerghinio Sahadewsing die in de zomer van 2007 van Ajax naar Katwijk verhuisde.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

nieuws: Topklasse

De nieuwe topklasse heft op termijn de scheiding tussen het amateurvoetbal en het betaalde voetbal op. Vanaf 2010 is degradatie vanuit de eerste divisie naar een van de drie topklassen mogelijk. Die regeling staat in het eindvoorstel van het bestuur amateurvoetbal van de KNVB over de nieuwe competitieopzet.

De amateursectie van de voetbalbond heeft maandag besloten om met ingang van het seizoen 2009-2010 drie regionaal ingedeelde topklassen te formeren, waarin zowel zaterdag- als zondagclubs uitkomen. In elke topklasse is plaats voor zestien ploegen. De lagere competities worden uitgebreid van twaalf naar veertien teams. Daarmee nam het bestuur vrijwel volledig het voorstel over van de projectgroep die zich in opdracht van de KNVB boog over een nieuwe competitieopzet.

De KNVB wil ‘meer selectie naar de top’ en het niveau van het amateurvoetbal opkrikken. Met het samenvoegen van de hoogst spelende zaterdag- en zondagclubs in drie topklassen is dat het best gegarandeerd, liet de KNVB uitrekenen. Het voorstel van de huidige hoofdklassers om ook een competitie zonder topklassen ter keuze voor te leggen aan alle leden, legt het bestuur naast zich neer. ”Een grote meerderheid zou tegen zijn”, zei directeur Ruud Bruijnis van de sectie amateurvoetbal maandagavond op een persconferentie in Zeist.

Het oorspronkelijke voorstel is wel op drie belangrijke onderdelen veranderd. De eerste wijziging betreft de promotie-degradatieregeling met de eerste divisie. Aanvankelijk zou al bij de invoering van de drie topklassen plek zijn voor maximaal twee clubs uit het betaalde voetbal. ”Er is wel gezegd dat dit plan een exercitie is om het betaalde voetbal het naar de zin te maken”, aldus Bruijnis. ”Wij hebben onze eigen verantwoordelijkheid en ons belang is om een goede competitie te hebben.” De directeur lichtte in Zeist het besluit van het bestuur amateurvoetbal toe.

Promotie naar het betaalde voetbal ”is altijd een recht”, gaf Bruijnis aan, ”en nooit een plicht. We kunnen een vereniging die principieel op zaterdag voetbalt nooit verplichten om straks ook ergens op zondagmiddag op te draven.” De kampioen van de topklassen – de winnaar van de nacompetitie tussen de drie afdelingskampioenen – mag een licentie aanvragen bij de KNVB voor toelating tot het betaalde voetbal. Als de club daarvan afziet, mogen de nummer twee en daarna eventueel nummer drie van de nacompetitie promoveren. Bruijnis: ”Als geen van die drie wil, betekent het dat de nummer laatst van de eerste divisie niet degradeert.” Daarmee vervalt de huidige regeling, die alle clubs in de huidige hoofdklassen de gelegenheid gaf om een licentie aan te vragen. Van die mogelijkheid maakten in de afgelopen jaren FC Omniworld en AGOVV gebruik.

Met deze opening naar de eerste divisie zegt Bruijnis tegemoet te komen aan de eis van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, die het huidige betaalde voetbal als een kartel beschouwt. ”De NMa vindt het recht op promotie voldoende. We hebben ook nog een brief liggen van de Fifa waarin staat dat de scheiding moet worden opgeheven. Het is wachten tot we de volgende brief van de Fifa krijgen waarin een sanctie staat.” Nederland is het enige Europese land dat een gesloten profcompetitie kent.

De eerstkomende drie seizoenen blijven de huidige orde- en veiligheidsmaatregelen van kracht die gelden voor de zes hoofdklassen, tenzij (lokale) wet- en regelgeving aanpassingen noodzakelijk maakt. Verenigingen vreesden dat ze, om hogerop te komen, voor tal van extra voorzieningen moesten gaan zorgen. Na drie jaar mag de KNVB alleen na overleg met de clubs aanvullende maatregelen verlangen. De derde verandering is dat het hebben van een lichtinstallatie ook niet langer verplicht is.

Dat levert de ploegen direct nog een voordeel op. Midweekse avondwedstrijden vervallen en om niet in de knel te komen met het competitieprogramma, stelt de KNVB de 48 ploegen vrij van de poulefase in de districtsbeker.

Aan het einde van het seizoen 2008-2009 promoveren alle nummers een tot en met zeven uit de zes hoofdklassen rechtstreeks naar een van de drie topklassen. De nummers acht en negen spelen beslissingswedstrijden om de resterende zes plaatsen. In april beslissen de KNVB-districten over de plannen. In mei neemt de bondsvergadering een definitief besluit. (GPD)

bron: Het Parool (18-03-2008)

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Ajax verliest in Nieuwegein

Ajax heeft zich een slechte dienst bewezen door met 2-0 te verliezen van Geinoord. Gezien de uitslagen van de andere wedstrijden had Ajax afstand kunnen nemen van de onderste plaatsen. Ajax, spelend zonder de geblesseerde Sergio Cameron, legt de eerste twintig minuten Geinoord zijn wil op en leek dan ook geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van trainer Constantijn Schouten (hij verlengde zijn contract deze week met twee seizoenen). Siver Rahman kreeg twee aardige mogelijkheden, maar de score blijft 0-0. Geinoord scoort wel, maar het doelpunt van Paul Roestenburg werd afgekeurd door scheidsrechter Van der Werff omdat hij even daarvoor floot voor een overtreding.

PixHosting.info

Bij Ajax heeft inmiddels het goede spel plaatsgemaakt voor wat onsamenhangende combinaties. Geinoord krijgt een kwartier voor rust een goede kans. Spits Daniel Kops speelt zich met een mooie flikflak vrij, maar stuit op doelman Dennis van der Kraan. Tien minuten voor rust slaat de vlam in de pan. Een overtreding van Kops op Guus Uhlenbeek verleidt alles en iedereen wat Geinoord betreft het veld in te springen omdat Uhlenbeek en Kops een privé-oorlogje uitvoeren en de twee teams, die hierop reageren, tot rust te manen. Als de kruitdampen na een kleine halve minuut zijn opgetrokken besluit de leidsman met een gele kaart voor Kops en een rode voor Uhlenbeek wegens natrappen. Na deze domper volgt er direkt nog een voor Ajax als het vlak daarna op achterstand komt. Marc Wolthuis kopt te zacht terug, Kops kan doorlopen en schiet vrij voor Van der Kraan de bal tegen de touwen, 1-0.

Heliofreehosting.com

Na de rust probeert Ajax orde op zaken te stellen, maar krijgt Geinoord direkt een goede kans maar Dennis van der Kraan verkleint goed zijn doel voor Daniel Oostendorp. Vijf minuten na rust wordt ook Geinoord gereduceerd tot tien spelers. Martijn Ruitenburg krijgt rood na een overtreding, waarbij geen enkele intentie is om de bal te spelen, op het middenveld op Siver Rahman. De beste kans voor Ajax krijgt Vincent de Groot. Na een solo van Siver Rahman komt de bal in geheel vrijstaande positie voor z’n voeten maar zijn dwarrelschot gaat naast. In de laatste fase redt Van der Kraan maar weer eens een bal van Kops, maar komt Ajax niet echt dicht bij de gelijkmaker. De krachten lijken weggevloeid en zo incasseert Ajax een 1-0 nederlaag. Volgende week is er geen programma. Ajax pakt de draad weer op tegen Kozakken Boys op 29 maart op De Toekomst. Dinsdag 25 maart speelt Ajax een vriendschappelijk duel in Volendam tegen Jong Volendam.
PixHosting.info

Scoreverloop:
40. 1-0 Daniël Kops

Opstelling Geinoord:
Bas van Stralen, Jeffrey Lammers, Wim de Boer, Peter Straver, Melvin Klomp, Paul Roestenburg, Martijn Ruitenburg, Tom van Lijf (81. Jan Maarten van Dijk), Daniel Kops (90. Rory Olsthoorn), Daan van der Valk, Daniel Oostendorp (90.Barry Roestenburg)

Opstelling Ajax:
Dennis van der Kraan, Guus Uhlenbeek, Joes Blakborn, Paul Michielsen, Marc Wolthuis, Kevin Westmaas, Siver Rahman, Tim Plomp (58. Nick van Eijsden), Rene Biesot, Vincent de Groot, Quincy Bilonda

Gele kaarten:
Wim de Boer, Peter Straver, Daniël Kops (allen Geinoord)

Rode kaarten:
Martijn Ruitenburg (Geinoord), Guus Uhlenbeek (Ajax)

Scheidsrechter:
R.C.P. van der Werff (Drunen)

Toeschouwers:
450

Heliofreehosting.com

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.