KNVB-Beker: Ajax heeft weinig moeite met SMVC Fair Play

Verslag: Marcel:
Op een zonovergoten sportpark in Culemborg bij het gastvrije SMVC Fair Play begon Ajax opnieuw aan een bijzonder bekeravontuur en wel tegen een oude bekende van ons. Wie herinnert zich niet het spektakelstuk in de halve finale van de districtsbeker van vorig seizoen waar Ajax zich ternauwernood via penalties voor de finale wist te plaatsen. Daarom was Ajax gewaarschuwd en nam deze wedstrijd heel serieus. Dat was aan het spel zeker te merken. Een paar honderd fanatieke supporters waren op het duel afgekomen.


Ajax dat vanaf het eerste fluitsignaal meteen het initiatief nam, fel op de man zat en uiterst geconcentreerd te werk ging. Het resulteerde in de openingsfase nog niet tot grote uitgespeelde kansen. Beide teams deelden wat plaagstootjes uit en het eerste grote wapenfeit vond plaats in de 14e min. toen Kurdo Mohammad op randje zestien meter werd vastgehouden en Kevin van Baarlen zijn vrije trap op de buitenkant van de paal uiteen zag spatten. Toch was dit het startsein voor een serie kansen voor zowel Ajax, Kurdo Mohammad zag zijn inzet belanden op de vuisten van de keeper van de thuisploeg, als voor SMVC maar doelman Dennis vd Kraan stond keurig zijn doel schoon te houden.


Maar Ajax had nog steeds het initiatief en dat werd onderstreept in de 20e min. toen vanuit de verdediging een diepe bal bij Kurdo Mohamad belandde. Hij haalde de achterlijn trok prima terug richting penaltystip waar Richard Lynch kwam inlopen en met precisie de bal in het net deed verdwijnen, 0 – 1.

Het leuke duel kwam op stoom en nadat SMVCeen grote kans had laten liggen was het opnieuw Ajax dat vlak na de openingstreffer toesloeg. In de 23e min. was het Furghill Lie a Kwie die met een paar prachtige passeer- en schaarbewegingen diverse verdedigers het bos in stuurde en met een droge knal opnieuw het net deed bollen, 0 – 2 !

Ajax bleef goed voetballen en Siver Abdulrahman had zelfs in de 26e min. de 0 – 3 op zijn hoofd na een puike voorzet van Guus Uhlenbeek, maar zijn inzet ging net over. SMVC bracht na een half uur al een eerste wissel binnen de lijnen om waarschijnlijk de schade wat te herstellen maar Ajax speelde zo gedreven en georganiseerd dat de 0 – 2 gewoon verdiend was en als het in de slotfase van de 1e helft niet wat meer geluk had, dan was de score zeker hoger geweest. Zo was o.a. Kurdo Mohamad dichtbij de 0 – 3 maar zijn kopbal ging maar net naast. Het was voor de vele honderden toeschouwers gewoon genieten geweest in de leuke eerste helft.

Na de thee bleef Ajax bij de les want aan alles was gewoon te zien dat SMVC goed kon voetballen als je ze de ruimte gaf, maar dat probeerden de Amsterdammers juist te voorkomen. Toch was het eerste kwartier niet geheel ongevaarlijk want de thuisploeg kreeg een aantal kansen op de aansluitingstreffer (met o.a. een bal bovenop de lat), maar moet gezegd wordendat onder aanvoering van Dennis vd Kraan de verdediging met Paul Michielsen, Guus Uhlenbeek, Sven Onclin en Kevin Westmaas geen krimp gaf !

Toch werd het duel, dat nog in een hoog tempo werd afgewerkt, gaandeweg wat minder. De vermoeidheid speelde op (mede door het warme weer) en de vele kansen die volgden stierven vaak in schoonheid ook omdat het overzicht voor de goal steeds minder werd. Ajax bleef nog wel de bovenliggende partij, die als het vizier voor het doel wat meer op scherp hadden staan de uitslag flink hadden kunnen opschroeven. Met name over de vleugel strooide Richard Lynch met mooie voorzetten en Siver Abdulrahman was een aantal maal met zijn hoofd dichtbij een doelpunt.


Ook routinier Guus Uhlenbeek speelde een heerlijke pot voetbal. Vaak kwam hij op over de zijkant om vervolgens een strakke voorzet te lanceren, bijvoorbeeld in de 91e minuut toen Furghill Lie a Kwie millimeters tekort kwam om deze voorzet binnen te werken.

En zo eindigde de vooraf door de supporters gevreesde uitwedstrijd tegen een sportief en goed voetballend SMVC Fair Play in een dikverdiende zege die hoger had kunnen uitvallen. Maar voor het eerst in de historie -na 2 eerder mislukte pogingen tegen FC Zwolle en Go Ahead- haalde Ajax de 2e ronde van de KNVB Beker, waar (waarschijnlijk op woensdag 24 September) op De Toekomst Vitesse uit Anhem wacht.

Opstellling Ajax:
D. vd Kraan (aanvoerder)
G Uhlenbeek
P Michielsen
S Onclin
K Westmaas
S Abdulrahman
R Biesot
F Lie-A-Kwie
K v. Baarlen
R Lynch
K Mohamad
wissels 2e helft: T. Klokkemeyer en S Keizerweerd voor K. van Baarlen en K Mohammad
geel was er voor Sven Onclin , Guus Uhlenbeek en Rene Biesot

Opstelling SMVC Fair Play:
J Chouay
Z El Atmioui
D Pietersz
R Chouay
M El Idrissi
I ElMaossaoui
J Nanulaitta
R Josefzoon
J Aamri
S Aamri
M Samoud
wissels: El Moussaoui, R Chouay, J Nanulaitta voor R Pinas, M Echahbouni en M Kroeze

Doelpunten:
20. 0-1 Richard Lynch
24. 0-2 Furhill Lie-A-Kwie

Toeschouwers: 300

Scheidsrechter: de heer R.H.J. van der Waerdt

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Overige verslagen:
www.ajax.nl

Klik hier en hier voor nog meer wedstrijdverslagen …

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

sc Voorland 2-Ajax Zat. 2 (0-5) beker

Ajax heeft vanmiddag vrij gemakkelijk gewonnen van sc Voorland. Na een 0-1 ruststand liep de score in de 2e helft uit naar 0-5.

Dat het uiteindelijk een eenvoudig karwei zou worden, zag het eerst niet naar uit: de eerste kans was namelijk voor de thuisploeg. Daarna nam Ajax echter het initiatief en zelfs een rode kaart voor de keeper (hands buiten het strafschopgebied) kon daar weinig aan veranderen, met 10 man kwam de ploeg zelfs op 0-1 en was de betere op het veld.

Na rust werd het zelfs nog erger voor de moegestreden Voorlandspelers. Het team eindigde uiteindelijk met 8 man door enkele blessuregevallen en een 0-5 nederlaag die nog veel hoger had kunnen uitvallen.
1 Jeffrey Koreman
2 Samir Sahaf

3 Diego Esajas
4 Alex de Bruijne
5 Mark van de Wiel
6 Mick van Moerkerk
7 Edmund Sno
8 Bnar Toofeek
9 Said El Hattachi
10 Soykan Koca
11 Nikkie Bruinenberg

12 Gian Moorman
14 Ronald Renzema
15 Georgie Biswana

23e Score 0-1 Edmund Sno (assist Said El Hattachi/Soykan Koca)
33e Rood Jeffrey Koreman
33e Wissel Gian Moorman voor Said El Hattachi
73e Wissel Ronald Renzema voor Nikkie Bruijnenberg
73e Wissel Georgie Biswana voor Edmund Sno
74e Score 0-2 Ronald Renzema
75e Score 0-3 Bnar Toofeek (assist Georgie Biswana)
80e Score 0-4 Mick van Moerkerk (assist Bnar Toofeek)
87e Score 0-5 Bnar Toofeek (assist Mick van Moerkerk)


programma:
Zaterdag 06 september:
12.00 uur: De Beursbengels 2 – Ajax 2

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

KNVB-Beker: Ajax treft bekende tegenstander

Beide halve finalisten in de districtsbeker van afgelopen seizoen staan zaterdag in Culemborg opnieuw tegenover elkaar. Zondagderdeklasser SMVC FairPlay kwam op 7 mei 2008 (zie tevens ons archief) als volslagen onbekende op bezoek op De Toekomst in de wetenschap dat er mocht worden deelgenomen aan de KNVB-beker tijdens dit seizoen.

foto: Rob van Vliet

De toen nog vierdeklasser, onder leiding van speler/trainer Mourad El Idrissi, liet een verbluffende indruk achter en Ajax mocht zich pas na het nemen van penalties finalist noemen. Uiteindelijk werd door Ajax de districtsbeker gewonnen (3-1 winst na verlenging tegen Hollandia 2).
Waar beide teams uiteraard op hadden gehoopt is het treffen tegen een profclub. Helaas moet een van beiden hierop blijven hopen. De winnaar van dit duel komt echter uit in een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Genoeg uitdaging derhalve om er vol tegen aan te gaan. Om 17.00 uur wordt er op sportpark Westersingel in Culemborg afgetrapt. Scheidsrechter is de heer R.H.J. van der Waerdt.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax Zat.2-sv Bijlmer 2 (3-0) beker

0809aja_bij01.jpg

Na de matige vertoning van zaterdag, revancheerde Ajax zich in het duel met buurman sv Bijlmer. Al binnen 5 minuten stond het 1-0 door een goal van ex-Bijlmer speler Diego en Said maakte er na 10 minuten 2-0 van.
De tegenstander was technisch behendig, maar aan de veldbezetting schortte wel het

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

beker: Ajax verliest van JOS in Watergraafsmeer (2-0)


Ajax Zaterdag 2 heeft vanavond verdiend verloren van stadsgenoot JOS/Watergraafsmeer. De thuisploeg was vooral in de eerste helft feller, combineerde beter en maakte de kansen die ze kregen beter af. Binnen 12 minuten stond het al 2-0! Ajax speelde erg onrustig en leed teveel balverlies.
Na rust ging het beter, maar kreeg de ploeg weinig kansen. Aan het eind van de wedstrijd werd de -verder sportieve- wedstrijd was onvriendelijker en moest keeper Moorman zelfs met rood het veld af nadat hij een doorgebroken speler neerhalde.
Later foto’s.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

oefenwedstrijd: Winst in Volendam, 1-2

Image Hosting

Middels een 1-2 zege op de A1 van FC Volendam heeft Ajax de voorbereiding, voor wat betreft oefenwedstrijden, afgesloten.
Image Hosting

Voor rust kwamen de jonge Volendammers aan de leiding maar zorgde Sergio Keizersweerd voor de gelijkmaker. In het KRAS-stadion maakte in de tweede helft Furghill Lie-A-Kwie de winnende treffer.

Verslag: Marcel

Vandaag sloot Ajax een intensieve voorbereiding af met pittige tegenstanders. Na de uitschakeling van vorige week in de Sudtourscup FC Volendam A1 bereid gevonden om tegen te spelen. Voor een handjevol publiek werd er in het knusse stadionnetje erg rommelig en chaotisch begonnen door beide teams. Met in ons achterhoofd de heerlijke pot tegen de FC Hilversum was dit begin een kleine tegenvaller.

Image Hosting

Het eerste serieuze schot viel na een kwartier spelen toen Terry Klokkemeijer zijn schot geblokt zag. Aan de andere kant was het Volendam dat heel dichtbij de 1-0 was maar een schot op doel werd door een teamgenoot per ongeluk van de doellijn gehaald nadat hij in de ban van het schot stond.

Image Hosting

Toch was dit het begin van een aantal produktieve minuten want in de 25e min. was het Volendam dat de leiding nam door Embriqs die doelman Danny vd Woude met een subtiele voetbeweging passeerde, 1-0. Lang genoten “de wijdbroeken” hier niet van want in de 28e min. was het Ajax dat profiteerde van balverlies op het middenveld. Terry Klokkemeijer ging een combinatie aan met Sergio Keizersweerd die beheerst onder de Volendam-doelman heen schoot, 1-1. De rommelige eerste helft werd uiteindelijk met deze score afgesloten.

Image Hosting

Na rust toen er gretig gewisseld was door Ajax was het kopje koffie nog niet leeggedronken of Kevin van Baarlen vuurde een vliegend schot af op doel. Zijn poging ging rakelings naast. Toch was het Volendam dat in die tweede helft regelmatig gevaarlijk doorbrak en het lichte overwicht had. Het tempo bleef hoog en de Ajax verdediging onder leiding van Mark Wolthuis en Sven Onclin. die tegen zijn oude club speelde, hielden stand en anders was daar de ingevallen doelman Dennis van der Kraan die een sta in de weg was voor het andere Oranje.

Image Hosting

Moet gezegd worden dat Ajax regelmatig ook goed uitbrak maar op zijn beurt vanmiddag een abonnement had op buitenspel staan of was de grensrechter ………….? Hoe dan ook het venijn zat hem in de staart nadat Volendam tien minuten voor tijd een onbegrijpelijke kans had laten liggen op 2-1 was het Ajax dat pardoes de overwinning ging meenemen. In de allerlaatste minuut viel een cornerbal op het hoofd Furghill Lie-A-Kwie die via een lichaam van een Volendam-verdediger inkopte, 1-2.

Image Hosting

Ajax had daarna zowaar de score kunnen vergroten nadat er nog een aantal mogelijkheden onstonden na prima aanvallen, maar moet gezegd worden dat een hogere uitslag gezien het wedstrijdbeeld niet verdiend geweest. Heel stiekum verlieten de mannen van trainer Constantijn Schouten met een 1-2 overwinning het palingdorp.

Image Hosting

En zo kwam er een einde aan een succesvolle voorbereiding met wisselende resultaten en met bij vlagen prima verzorgd voetbal. Het geeft de burger moed … dit team heeft aan voetbalinhoud t.o.v vorig seizoen duidelijk een stap vooruit gezet maar nu de week van de waarheid aanbreekt met de districtsbekerwedstrijd tegen FC Chabab en de eerste ronde van de KNVB-beker uit tegen SMVC Fair Play in het vooruitzicht zijn er natuurlijk geen garanties te geven .

Image Hosting

Image Hosting

Image Hosting

Image Hosting

Image Hosting

Image Hosting

Image Hosting

Image Hosting

Image Hosting

De opstellingen van beide teams:

0809vola1_aja00
Hosted by eSnips

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

oefenwedstrijd: FC Hilversum – Ajax 1-4


Op het fraaie sportpark Crailoo heeft Ajax dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen zondaghoofdklasser FC Hilversum met 1-4 gewonnen.


Lie-a-Kwie op weg naar de 0-1


Voor rust bracht Furghill Lie-a-Kwie Ajax aan de leiding. Na rust zorgde Kevin van Baarlen voor de 0-2 alvorens de thuisploeg iets terugdeed. Richard Lynch en Sven Onclin (strafschop) tekenden uiteindelijk voor de 1-4 eindstand.

De slotfase van de wedstrijd verliep enigzins onvriendelijk en werd tien minuten voor tijd uiteindelijk gestaakt door de scheidsrechter wegens een grove charge op Pip Whien door een der Hilversummers. Pip Whien verliet hinkend het veld maar waarschijnlijk valt z’n blessure mee.

Verslag: Marcel

Op het gezellige sportpark Crailo0 bij het naar de hoofdklasse gepromoveerde FC Hilversum speelde Ajax opnieuw een oefenduel tegen een sterke opponent. De Amsterdammers speelden fris en gretig en de eerste vijftien minuten deelde Ajax de lakens uit. Toch was het de thuisploeg die de eerste serieuze kans kreeg, maar de bal werd van de lijn gehaald.

Ajax combineerde vrolijk over het veld en het positiespel zag er bij vlagen zeer verzorgd uit, met name de vleugels waren weer een grote kwelling voor de tegenstander; Richard Lynch en Furghill Lie a Kwie waren niet te stoppen. Na ruim twintig minuten was het Siver Abdulrahman die de bal op het middenveld oppikte en deze naar Furghill doorspeelde. De behendige spits draaide de zestien in en probeerde met een bekeken schot de bovenhoek te bereiken. Onderweg werd zijn bal echter aangeraakt waardoor de goalie van FC Hilversum het nakijken had, 0-1. De soms pittige eerste helft werd tevens met deze score afgesloten, waarin moet worden gezegd dat Hilversum aardig meevoetbalde

Na de thee werd er opnieuw voor een vriendschappelijk duel goed gevoetbald. Beide ploegen kozen de aanval. In de 53 minuut was het Terry Klokkemeyer die mocht aanleggen voor een vrije trap. Van ruim vijfentwintig meter schoot hij snoeihard op de goal, de keeper wist met enige moeite dit schot tegen te houden maar de rebound werd keurig diagonaal ingeschoten door Kevin van Baarlen: 0-2.

Hierna drong FC Hilversum wat feller aan en dat resulteerde in een serie van reddingen van de ingevallen doelman Danny van der Woude maar na twee safes was het na de derde keer wel raak na ruim een uur spelen, 1-2.
Ondanks de tegenvaller bleef Ajax goed voetballen en lang mocht de thuisploeg niet genieten van de aansluitingstreffer, want nadat Sergio Keizersweerd een perfekte voorzet gaf op het hoofd van Richard Lynch was het in de 65e minuut alweer 1-3.
Helaas werd het duel hierna wat grimmiger en het was voor de scheidsrechter niet altijd makkelijk om alles te blijven volgen. De vele irritaties namen toe nadat Sven Onclin in de 77e minuut binnen het strafschopgebied werd gevloerd: een zuivere penalty maar de spelers van FC Hilversum waren het daar niet zo mee eens. Hoe dan ook … Sven wist zich wel raad met deze kans en zo liep Ajax uit naar 1-4.
In de 80e minuut zag de scheidsrechter zich genoodzaakt het duel vroegtijdig te beindigen nadat Pip Whien door een onbesuisde aktie van achteren werd neergehaald, waarna de vlam in de pan sloeg en zo kreeg dit leuke hoogstaande duel een einde dat niet past binnen een voorbereiding. Ajax liet zien weer een stapje verder te zijn op weg naar hopelijke een goede start in de beker en competitie.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Adverteren bij Daisycon

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Resterend (oefen)programma

Donderdag  21 aug    Purmerend – Ajax zat 2                      19.30 uur
Zaterdag   23 aug    JOS/W’meer Zon 2 – Ajax Zat 2 (beker) 19.00 uur
Dinsdag       26 aug    Ajax Zat 2 – Bijlmer 2 (beker)            19.30 uur
Zaterdag   30 aug    Voorland  2 – Ajax Zat 2 (beker)           12.00 uur

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Elftalleider Dolf viert verjaardag

Elftalleider Dolf van Zoest was vandaag jarig en vierde dit heugelijke feit bij de Sudtours cup waar Ajax Zaterdag 1 speelde.
De leeftijd van de sympathieke Dolf blijft een groot geheim….

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

oefenwedstrijd: geflatteerde nederlaag tegen Hollandia

Ajax heeft in de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding thuis met 0-3 verloren van zondaghoofdklasser Hollandia uit Hoorn. Voor rust hadden de Ajacieden een licht veldoverwicht. Door vroeg te storen bij de Horineze opbouw kwam de vice-algeheel amateurkampioen niet in z’n spel. Het leverde Ajax dotten van kansen op maar Furghill Lie-A-Kwie, Richard Lynch en Siver Abdulrahman wisten allen niet het net te vinden. In de tweede helft bij beide teams veel wisselingen. Hollandia profiteerde uiteindelijk van onwennigheden en fouten van Ajax en kwam tot een geflatteerde maar terechte zege. Tien minuten na rust zorgde Patrick van Dijk via de binnenkant van de paal voor 0-1. Nadat Gideon Coronel op aangeven van de sterk spelende Kevin van Baarlen de kans op de gelijkmaker liet liggen maakten in de laatste tien minuten Ricardo Pengel en Mo El Bouziani nog twee doelpunten voor de bezoekers. Een leerzame avond voor Ajax (met name de tweede helft in effectiviteit) tegen een topamateurploeg. De voorbereidingsfase wordt aanstaande zaterdag hervat met een mini-toernooi in het kader van de Sudtours Cup op de velden van DCG in Amsterdam-West.

Opstelling Ajax:
Danny van der Woude, Guus Uhlenbeek (60. Wouter Kloes), Paul Michielsen (46. Marc Wolthuis), Sven Onclin, Kevin Westmaas (60. Terry Klokkemeijer), Siver Abdulrahman (46. Pip Whien), Rene Biesot (46. Gideon Coronel), Kevin van Baarlen, Kurdo Mohamad (46. Sergio Keizersweerd), Furghill Lie-A-Kwie (60. Mick van Moerkerk), Richard Lynch

Adverteren bij Daisycon

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.