Ajax Zat. 2-RKAV Volendam 2 (0-1)

Ajax heeft vanmiddag op Sportpark De Toekomst nipt verloren van Volendam. De wijdbroeken vonden elkaar beter op het veld en kwamen, behoudens een Amsterdams offensief aan het eind van de eerste helft en vlak na rust, amper in gevaar.
Volgende wedstrijd:
Zaterdag 04 oktober 12.00 uur: Geinoord N

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Voor de derde achtereenvolgende keer 1-1


Shiver Abdulrahmann loopt achter de feiten aan

Verslag: Marcel
Nog geen drie dagen na de goede beurt tegen Vitesse stond een angstgegner op het programma, namelijk HSV Hoek. Alhoewel Ajax afgelopen woensdag toch een goede reclamestunt had laten zien, waren de tribunes nu akelig leeg. Het publiek dat er wel was heeft zeker geen spijt gekregen van hun komst naar De Toekomst.


Leandro Resida had het de eerste helft op z’n heupen

Ajax begon furieus zonder één van de uitblinkers van afgelopen woensdag (de geblesseerde Kurdo Mohamad), maar met Leandro Resida in de basis en combineerde er lustig op los. In die beginfase kon zo al de eerste serieuze kans ontstaan. Het was Sergio Keziersweerd die zijn schot te weinig kracht kon geven na een fraaie crosspass van Kevin Westmaas. Nog geen twee minuten later was het Siver Abdulrahman die zijn kopbal net over zag gaan na een afgemeten voorzet van Leandro Resida die Richard Lynch in staat stelde door te koppen.


Richard Lynch kijkt geconcentreerd naar de bal

Kortom de openingsfase was er één om van te genieten. Het tempo was hoog en de Ajacieden vonden elkaar gemakkelijk. Toen de gasten uit Hoek eenmaal bekomen waren van de schrik, begon de ploeg zelf ook deel uit te maken van de wedstrijd en hoe. Kevin Westmaas moest in de 16e minuut de terugspringende bal van de paal wegwerken, nadat doelman van der Kraan al gepasseerd was na een misverstand met Paul Michielsen. Het duel werd er één om van te genieten. Aan de ene kant was het Ajax dat dreigend werd via de vleugels en aan de andere kant was het Hoek dat met degelijk voetbal ook snel in de buurt kwam van de Ajax-defensie.
Zo ook in de 24e minuut toen opnieuw de bal van de lijn werd gehaald, ditmaal door Paul Michielsen. Het laatste gedeelte werd wat onzorgvuldiger van de uiterst aantrekkelijke eerste helft. Toch mocht Ajax nog éénmaal een goede aanval opzetten in de 45e minuut, maar toen Kevin van Baarlen dacht alleen op doelman Van Belzen af te gaan werd hij licht opzij geduwd. Scheidsrechter Wildeboer zag daar tot woede van de Hoek spelers een penalty in. Sven Onclin zorgde ervoor dat de thee in de rust wat lekkerder smaakte door de 1-0 feilloos binnen te schieten.


Scheidsrechter Wildeboer wijst gedecideerd naar de stip

Na rust hadden de mannen uit Zeeuws-Vlaanderen heel andere gedachten over het vervolg van de wedstrijd en zetten veel meer druk op de Ajax-defensie. Al in de 55e minuut moest doelman van der Kraan alle zeilen bijzetten om Stijn Mahieu van de 1-1 af te houden. Het eerste gevaar van de thuisploeg was tien minuten daarna toen Ajax voor het eerst serieus in de buurt was van doelman van Belzen, maar Siver Abdulrahman zijn schot net naast zag gaan na een soloactie van Kevin van Baarlen. De wedstrijd werd ook naarmate de tweede helft vorderde er één van vele irritaties, maar scheidsrechter Wildeboer liet zich niet van de wijs brengen door de provocaties van beide kanten.


Sven Onclin verzilvert de strafschop

Het vermoeide Ajax had intussen steeds meer moeite om het hoge niveau van voor rust te halen. Dat uiteindelijk de gelijkmaker tien minuten voor tijd viel, was zuur maar wel logisch gezien het spelbeeld tot dusver in die tweede helft.
Na een schot van Bjorn Langeveld had Giovanni Siereveld geen moeite om de 1-1 binnen te koppen nadat opnieuw de bal via de paal terug kwam in het veld. En zo moest Ajax vrezen dat Hoek ging doordrukken om ook de drie punten binnen te halen, maar die druk werd weg genomen na de invalbeurt van Furghill Lie-a-Kwie. Hij bracht voorin weer dreiging en in de laatste vijf minuten kon de Ajax-defensie daardoor weer wat ruimer adem halen. Opeens vonden de Ajacieden elkaar weer en zorgde er in de 88e minuut voor dat Siver Abdulrahman op de vuisten mocht schieten van de Zeeuwse doelman.


Kevin van Baarlen verliest een duel van z’n tegenstander

Nog geen minuut later was het Furghill Lie A Kwie die een niet te missen kans kreeg, maar van dichtbij schoot hij op de paal en zo kreeg dit duel een enerverend slot met uiteindelijk een terechte 1-1 eindstand. Terugkijkend een alleraardigst duel met meerdere gezichten, waar Ajax weer liet zien dat het aardig kan meevoetballen en toch nog te vaak een wedstrijd uit handen laat glippen. Toch als er op deze weg gespeeld blijft worden kan de eerste overwinning niet ver weg meer zijn.
Misschien volgende week dan maar ……uit tegen Geinoord.


Guus Uhlenbeek heeft het nakijken

Ajax – Hoek 1-1 (1-0)
45. Onclin 1-0 (strafschop), 82. Siereveld 1-1.

Scheidsrechter: J.W. Wildeboer.

Toeschouwers: 300.

Gele kaart: Van Baarlen (Ajax) Siereveld, Alfons (Hoek).


Paul Michielsen speelde wederom sterk in het hart van de defensie

Ajax: Van der Kraan, Uhlenbeek, Michielsen, Onclin, Westmaas, Abdulrahman, Biesot, Van Baarlen (75. Klokkemeijer), Resida (65. Blakborn), Lynch, Keizersweerd (86. Lie-A-Kwie).

Hoek: Van Belzen, Bosschaart, Siereveld, Imagbudu, Ragut, Langeveld, Alfons, Mahieu, Grozdanic (55. Pattinama), Van Rosevelt, Pinas (75. Schilperoort).


Treurnis bij Hoek na het gelijkspel

Klik hier voor het verslag op de website van Hoek en hier voor het verslag in de PZC.

De opstellingen:

Image Hosting by Picoodle.com

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Hoek komt op bezoek

Morgenmiddag om 14.30 uur trapt Ajax af voor de vierde competitiewedstrijd van het seizoen. Na twee gelijke spelen en een nederlaag zijn drie punten nu van harte welkom voor de Ajacieden.
Hopelijk heeft Ajax de knop omgedraaid na alle belangstelling met betrekking tot de wedstrijd tegen Vitesse, want de competitie is en blijft immers het belangrijkst. Hoek is voor Ajax een tegenstander waar op voorhand weinig over valt te voorspellen. In de afgelopen seizoenen won Ajax eens (ook in Hoek), maar verloor ook zoals bijvoorbeeld afgelopen seizoen. In februari 2008 (zie ons archief) won Hoek met 2-3 op De Toekomst waarna Ajax een inhaalrace moest beginnen in de strijd tegen degradatie. Het kwam goed. De Zeeuwen begonnen dit seizoen met een overwinning op GVVV (1-0) waarna een bloedeloze 0-0 volgde in en tegen Bennekom. Afgelopen week was kampioen Spakenburg net iets te sterk (1-2) waardoor er vier punten zijn verzameld. Minder plezante vermelding is het feit dat de sympathieke hoofdtrainer Paul Telussa in de voorbereiding werd getroffen door een lichte hersenbloeding. Interim-trainer Gaby Demanet neemt nu de taken samen met Jan Verdegem waar totdat Telussa is hersteld.
Voor beide teams geldt dat bij een overwinning aansluiting wordt gehouden of gevonden bij de grote middenmoot. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter de heer J. Wildeboer uit Nieuwleusen. Op De Toekomst is de toegang gratis, het weer wordt heerlijk dus alle reden om Ajax te steunen en te genieten van een mooie pot. U bent van harte welkom.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

KNVB-beker: Vitesse wint nipt van Ajax

Image and video hosting by TinyPic
Ajax coach Constantijn Schouten wordt vooraf geinterviewd

Verslag: Marcel

Het was dan nog wel geen 5 december maar het heerlijk avondje was gekomen op Sportpark De Toekomst … het langverwachte bekertreffen tegen Vitesse stond dan eindelijk op het programma. De weg ernaar toe was lang en zwaar maar ook mooi. Kortom, hoe zal het de hoofdklasser vergaan tegen een tegenstander die eigenlijk op alle fronten beter zou moeten zijn ? De gelukkig redelijk goed gevulde tribunes op de Toekomst, waaronder de gehele technische staf van Ajax 1, zag een begin waar er nauwelijks verschil was tussen de hoofdklasser en de eredivisionist.

tinypic.ca
Guus Uhlenbeek houdt Onur Kaya in de gaten

Ajax, dat zeer goed georganiseerd en geconcentreerd speelde, gaf meer dan goed partij en Vitesse -dat wel vaker aan de bal was- had heel veel moeite om tot “eredivisieniveau” te komen.
Sterker nog … Ajax kwam zo nu en dan heel brutaal in de buurt van doelman Velthuizen en vaak was Kurdo Mohamad degene die aan het begin stond van de plaagstootjes die Ajax uitdeelde. Maar zoals ook al eerder in dit prille begin van het seizoen was het eindstation niet voor de goal te vinden.

Hosted By iXDrive.co.uk
Scheidsrechter Blom had een gemakkelijke avond

De eerste echte grote kans voor Vitesse was pas na bijna een half uur spelen toen Vitesse-speler Anduele Pryor alleen op avontuur ging, het strafschopgebied binnen liep en op de vuisten van doelman Dennis van der Kraan schoot. Met de behendige aanvaller is meteen één van de weinige spelers aan de kant van de Arnhemmers genoemd die er bovenuit stak. Twee minuten later de eerste grote kans voor Ajax via Kevin van Baarlen, maar zijn kopstoot was te krachteloos na opnieuw prima werk van Kurdo Mohamad.

Hosted By iXDrive.co.uk
Blessurebehandeling voor Sven Onclin

Zo hield Vitesse Ajax in de race door ver onder de maat te voetballen en daar doen we de Ajax amateurs zeker niet tekort mee want in de 37e minuut was het Shiver Abdulrahman die na een prachtige aanval net naast schoot. Toch was het -zoals misschien vooraf verwacht- Vitesse dat de eerste goal maakte. In de 41e minuut schoot Pryor van ruim twintig meter op de goal en met enig fortuin verdween de bal via de paal in de goal nadat een verdediger van de thuisploeg de bal nog licht getoucheerd had, 0-1. DIt was tevens de ruststand.

tinypic.ca
Richard Lynch voelt de hete adem van Jeroen Drost

In de tweede helft een spelbeeld dat niet veel afweek van de vorige 45 minuten. Vitesse dat wel gemakkelijker een medespeler vond, maar nauwelijks kansen wist te creëeren. Het was Junker die in de 57e minuut het eerste serieuze schot op het Ajax doel gaf, want doelman Van der Kraan had eigenlijk daarvoor een gemakkelijke avond. Toch moest hij in de 65e minuut voor de tweede maal het hoofd buigen, toen ex-Ajacied Abubakari Yakubu de vrijstaande Rogier Molhoek vond die simpel de bal kon aannemen en beheerst kon binnen schieten, 0-2.

tinypic.ca
Verdediger Kevin Westmaas speelde een zeer solide partij

Ajax, dat dapper bleef strijden, zag toch regelmatig kans om via de vleugels gevaarlijk te worden, maar de Vitesse verdediging had geen moeite om het gevaar af te wenden. En terwijl gaandeweg het einde van de wedstrijd in zicht kwam vloeiden de krachten weg bij de amateurs van Ajax. Vitesse vond het kennelijk wel prima zo, gaf geen extra gas en zo bleef de 0-2 op het scorebord staan. Een uitslag waar Ajax trots op kan zijn. Ajax heeft laten zien dat je ook zonder grove overtredingen overeind kan blijven tegen een eredivisionist en dat is knap. Scheidsrechter Kevin Blom hield de kaarten deze avond dan ook op zak.

tinypic.ca
Richard Lynch vs Onur kaya

Tot slot … hulde voor de mannen van trainer Constantijn Schouten met een betrouwbare verdediging, bestaande uit doelman Dennis van der Kraan, rechtsback Guus Uhlenbeek (die aan zijn tweede jeugd bezig is), centraal duo met Sven Onclin en Paul Michielsen en linksachter Kevin Westmaas die niet veel kado gaven deze avond. Het middenveld met Shiver Abdulrahman, Rene Biesot en Joes Blakborn die allen keihard werkten en de voorhoede met de snelle Richard Lynch, Kurdo Mohamad en Kevin van Baarlen die het moeilijk hadden maar wel hele kleine kansjes kregen. Ze verdienen allen lof !!!!

Image and video hosting by TinyPic
Rene Biesot trekt z’n been niet terug

Het is nu nagenieten en het vizier weer richten op het competitietreffen tegen Hoek van aanstaande zaterdag en hopen dat de positieve dingen worden meegenomen naar deze wedstrijd.

En zo kwam er een einde aan toch een gedenkwaardige avond. Nog nooit in het dik 25-jarige bestaan van de zaterdagtak van de Ajax amateurs stond er een tegenstander op het veld van dit kaliber.

Image and video hosting by TinyPic
Overtreding op Kevin Westmaas

Scoreverloop:
41. 0-1 Civard Sprockel
67. 0-2 Rogier Molhoek

Hosted By iXDrive.co.uk
Trainer Hans Westerhof was niet echt tevreden

Opstelling Ajax:
Dennis van der Kraan, Guus Uhlenbeek, Paul Michielsen, Sven Onclin, Kevin Westmaas, Siver Abdulrahman, Kevin van Baarlen (77. Sergio Keizersweerd), Rene Biesot (59. Leandro Resida), Kurdo Mohamad, Joes Blakborn (83. Terry Klokkemeijer), Richard Lynch

Opstelling Vitesse:
Piet Velthuizen (46. Ronald Graafland), Sébastien Sansoni, Civard Sprockel, Jeroen Drost, Claudemir, Rogier Molhoek, Mads Junker (70. Ricky van Wolfswinkel), Anduele Pryor, Onur Kaya, Abubakari Yakubu, Julian Jenner (77. Alexander Büttner)

Scheidsrechter:
Kevin Blom

Toeschouwers:
800

Video:

De opstellingen:

Image Hosting by Picoodle.com

Klik hier voor het verslag op Ajax.nl, hier voor een artikel op F-Side.nl en hier voor het verslag van de website van Vitesse.

Voor een verslag uit De Gelderlander klik hier en hier voor de samenvatting van dit duel.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

KNVB-beker: Voorbeschouwing uit De Telegraaf

Het was een komisch gezicht. Op de tribune van het Gelredome zaten zaterdag tijdens de eredivisiewedstrijd Vitesse-Sparta (1-1) de vier scouts van Ajax 1 en Ajax-zaterdag gebroederlijk naast elkaar. De spionnen van de proftak maakten aantekeningen voor het competitietreffen van zondag, terwijl de amateurs zich voorbereidden op de bekerwedstrijd van vanavond 20.00 uur. “Voor even treden we uit de schaduw van onze grote broer”, zag de trainer van Ajax-zaterdag, Constantijn Schouten (38), er ook de humor van in.
De zaterdaghoofdklasser kijkt reikhalzend uit naar het duel op De Toekomst. “Het is voor ons een beloning dat we het vorig jaar zo goed hebben gedaan in de districtsbeker en dan hoop je toch op een mooie tegenstander”, zegt Schouten. “Normaal gesproken is het een kat-en-muisspel en winnen wij niet van Vitesse. Maar ik hoop stiekem toch op een stunt. Als je 7-0 verliest, was de voorpret leuker dan de wedstrijd zelf. Dat willen we voorkomen.”

Het Amsterdamse vertrouwen is mede ingegeven door het spel van de Arnhemmers tegen Sparta. “Op het moment dat ik die wedstrijd zag, dacht ik dat er wel kansen waren. Al bestaat de mogelijkheid dat ze tegen ons heel anders zullen spelen. Bijvoorbeeld met vier spitsen, om zo snel mogelijk de 0-1 te forceren.”

Hoewel de trainer uit Hoorn niet met Marco van Basten om de tafel heeft gezeten, hoopt hij zijn collega een dienst te bewijzen. “Vitesse is in slechte vorm. Als wij ze lang op 0-0 houden en geen vertrouwen laten tanken voor zondag, is dat mooi meegenomen voor de profs.”

bron: De Telegraaf (24-9-2008)

Klik hier voor een voorbeschouwing uit De Gelderlander

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

KNVB-beker: AJAX – VITESSE op De Toekomst

Hosted By iXDrive.co.uk

Woensdag 24 september staat Ajax (winnaar districtsbeker West 1 seizoen 2007-2008) tegenover Vitesse in de tweede ronde van de KNVB-Beker. In de eerste ronde werd SMVC Fair Play (Culemborg) verslagen met 0-2 waarna dit natuurlijk een fraaie beloning is voor de Ajacieden.
In het recente verleden waren FC Zwolle en GA Eagles al eens de tegenstanders. Ajax verloor toen beide wedstrijden, maar dat was dan ook aan het begin van de voorbereiding zo omstreeks begin augustus. Beide teams zijn nu al redelijk op weg in de competitie. Ajax sprokkelde tot nu toe twee punten bij elkaar uit de drie gespeelde wedstrijden, terwijl Vitesse afgelopen zaterdag het eerste punt wist te bemachtigen tegen Sparta. Normaal gesproken dienen de profs deze wedstrijd te winnen en zal Ajax proberen de schade beperkt te houden, maar in de KNVB-beker zijn (bijna) verrassingen nooit uitgesloten. Het grote Ajax weet daar alles van (tegen Kozakken Boys vorig seizoen !) …
Wellicht kunnen de Ajacieden profiteren van onderschatting aan Arnhemse zijde of is de ploeg van trainer Hans Westerhof (ex-trainer en Hoofd Jeugdopleiding van Ajax) en ex-Ajacieden Cees Keizer en Abubakari Yakubu al met het hoofd bij aanstaande zondag als er in de ArenA gespeeld wordt. Het stadion is in elk geval waarneembaar vanaf het hoofdveld van De Toekomst …
Scheidsrechter de heer B. van der Scheer fluit om 20.00 uur voor de aftrap.

Klik hier voor een voorbeschouwing op de website van Vitesse.

tinypic.ca

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

districtsbeker: Ajax wint van Young Boys (3-1)

Image Hosted by ImageShack.us

Ajax heeft vanavond op Sportpark De Toekomst de laatste wedstrijd in de poule van de districtsbeker winnend afgesloten. Onder meer door twee goals van Pip Whien werd het 3-1 voor de Amsterdammers.

Image Hosted by ImageShack.us

Verslag: Marcel

Na de wedstrijd tegen AFC van dinsdag jl. wisten we dat het bekertoernooi tot een vroegtijdig einde was gekomen. De derde en laatste poule wedstrijd tegen Young Boys uit Haarlem moest echter nog wel gewoon gespeeld worden en met het oog op de naderende competitie belangen werd gekozen voor het tweede team.
De zaterdag 2 uitkomend in de hoogste reserve klasse KNVB staat dit seizoen onder leiding van een oude bekende namelijk trainer Dennis van der Wal en het moet gezegd worden: zij stonden gisterenavond absoluut hun mannetje.

Image Hosted by ImageShack.us

Met fris vrolijk en aanvallend voetbal startte Ajax zeer hoopgevend. De bal ging snel van voet naar voet en het kijkspel was zeer de moeite waard. Het regende dus ook kansen in die beginfase waar Ajax in een tijdsbestek van 18 minuten alleen al via Said el Hattachi tot drie keer aan toe dicht bij de 1-0 was maar hij kwam telkens een teenlengte tekort. Ook Shai Zakai en Mick van Moerkerk waren dichtbij de openingstreffer.

Image Hosted by ImageShack.us

Het was in de 19e minuut dan ook eindelijk raak toen Bnar Toofek van zo’n 20 meter de bal keurig in de bovenhoek krulde 1-0 . Lang kon Ajax niet genieten van deze voorsprong. Nog geen minuut later was het zomaar gelijk, de eerste serieuze aanval van Young Boys werd door de linkerspits keurig afgerond met een bekeken boogbal verdween de bal in het net.
Toch bleef het duel ondanks deze tegenvaller het aankijken meer dan waard en voor rust mochten we nog een grote kans noteren van Nikki Bruinenberg die bovenop de lat schoot. Na rust met de stand van 1-1 werd er vrolijk op dezelfde voet verder gevoetbald. Ajax was nog steeds de meest aanvallende ploeg maar Young Boys kwam toch ook regelmatig in de buurt van Danny van der Woude. We moesten tot de 63e minuut wachten tot Pip Whien met een zeer fraaie individuele aktie 2-1 scoorde nadat hij zich zelf knap vrij had gespeeld (een goal om in te lijsten). In de 69e minuut was het Mick van Moerkerk die dicht bij de derde goal was en in de tegenaanval moest Danny van der Woude een van zijn beste reddingen verrichten om de 2-2 van het bord te houden.
De wedstrijd werd vervolgens uitgespeeld waar de precisie in de afronding Ajax in de steek liet want anders……………
Het toetje van de wedstrijd vond plaats in de 85e minuut toen een verdediger van Young Boys met een beachvolleybal aktie de bal uit de eigen 16 meter sloeg. De scheidsrechter kon deze aktie echter niet waarderen en gaf de goede man zijn tweede gele kaart en Ajax een penalty. Deze werd feilloos ingeschoten door opnieuw Pip Whien: 3-1 . Hiermee werd de leuke wedstrijd om des keizersbaard afgesloten en kunnen we ons allemaal gaan richten op de competitie, waar zaterdag a.s. IJsselmeervogels de volgende tegenstander is.

Opsteling Ajax:
D vd Woude

A de Bruyne

D Esajas

R Renzema

M vd Wiel

M van Moerkerk

S Zakai

P Whien

S el Hattachi

B Toofek

N Bruinenberg

Wissels E . Sno en P . Voornhout kwamen in het veld voor A de Bruyne en N Bruinenberg

Uitslagen poule 002:
Young Boys – FC Chabab 0-3
AFC – Young Boys 3-1
FC Chabab – Ajax 2-1
FC Chabab – AFC 3-1
Ajax – AFC 0-1
Ajax – Young Boys 3-1

FC Chabab en AFC plaatsen zich voor de volgende ronde.

tinypic.ca

tinypic.ca

tinypic.ca

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Huizen 2-Ajax Zat. 2 (0-0) update: meer foto’s!!

Hosted By iXDrive.co.uk

Ajax heeft zaterdag tegen een goed Huizen doelpuntloos gelijkgespeeld. Gezien het wedstrijdverloop was de puntendeling terecht: geen van beide ploegen kon z’n stempel op het duel drukken en het grootste deel van de wedstrijd speelde zich op het middenveld af.
De sporadische kansen en mogelijkheden werden niet benut.

Hosted By iXDrive.co.uk

Hosted By iXDrive.co.uk

Overige uitslagen:
Geinoord 2-WV HEDW 2 (8-1)
Volendam 2-GVVV 2 (0-9)
IJsselmeervogels 2-ODIN’59 2 (2-2)
Beursbengels 2-Roda ’46 2 (0-3)
Spakenburg 2-DOVO 2 (3-2)

Stand aan kop:
GVVV 2 (3-9)
Roda ’46 2 (3-7)
Ajax Zat. 2 (3-7)
Geinoord 2 (3-7)

Hosted By iXDrive.co.uk

Hosted By iXDrive.co.uk

0809hui_aja07.jpg

0809hui_aja06.jpg

0809hui_aja09.jpg

0809hui_aja08.jpg

0809hui_aja10.jpg

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Ajax speelt gelijk in Putten

Hosted By iXDrive.co.uk

Verslag: Marcel
Op het prachtige sportpark de “Putter Eng” speelde Ajax zijn derde competitiewedstrijd. De omstandigheden nodigden uit om eens lekker te gaan voetballen. Een heerlijk nazomers zonnetje en veel publiek. De vraag was of Ajax één of meerdere punten zou toevoegen aan het totaal na de hoopgevende wedstrijd tegen Volendam van vorige week.

Hosted By iXDrive.co.uk

Het talrijke publiek was nog niet op hun plaats op de tribune aangekomen of het gloednieuwe scorebord mocht in gebruik worden genomen ! Het was Ajax dat na ruim twee minuten via Shiver Abdulrahman op 0-1 kwam. De middenvelder mocht ongehinderd de bal buiten het strafschopgebied aannemen en aan een korte solo beginnen. Deze eindigde met een voor het oog houdbaar puntertje maar iedereen inclusief doelman Benlahsen verkeek zich hierop. De ban was gebroken maar het was niet het startsein voor een knallende pot voetbal integendeel zelfs, beide ploegen waren nogal voorzichtig en kozen voor zekerheid.

Image Hosting by Picoodle.com

De eerste serieuze doelpoging was in de 17e minuut toen doelman Dennis van der Kraan alles uit de kast moest halen om Emiel Koops van het scoren te houden. Hierna bleef het tempo bleef laag en beide teams namen nauwelijks grote risico’s. Toch was het SDC Putten dat iets meer drang naar voren had en Ajax leunde op de vroeg gekoesterde 0-1 voorsprong en kwam, als het kon, wel razendsnel eruit . Richard Lynch en de weer veel mee opkomende Guus Uhlenbeek waren met hun goede voorzetten wel regelmatig aan het strijdfront maar rond de spitspositie werd zelden de vrije man gevonden.

Image Hosting by Picoodle.com

Het is ook niet vreemd dat er weinig echte hoogtepunten waren in een niet geweldige 1e helft. Na rust veranderde er in eerste instantie niet veel. Ajax keek weer wat de kat uit de boom. SDC Putten nam iets meer initiatief maar de Ajax verdediging stond goed onder aanvoering van Paul Michielsen, Sven Onclin, Guus Uhlenbeek en de uitstekend spelende Kevin Westmaas. De wedstrijd kwam van Ajax zijde pas tot leven toen Leandro Resida (vorig seizoen nog in de jeugdopleiding van Ajax) zijn debuut mocht maken in de 59e minuut. Zijn eerste aktie was een indrukwekkende rush over het halve veld. In eerste instantie werd zijn voorzet weggewerkt, maar de tweede poging was voor Kurdo Mohamad die het hoofd vond van Shiver Abdulrahman wiens kopbal centimeters over ging.

tinypic.ca

Het Ajax spel had duidelijk een impuls gekregen door de invaller Resida. Ajax werd creatiever maar moest in de 65e minuut een domper van jewelste slikken toen zomaar de gelijkmaker viel. Albert van Nijhuis omspeelde doelman van der Kraan na wat geknoei in de verdediging, 1-1.

tinypic.ca

Toch was het nog niet te voorspellen wie aan het langste eind zou gaan trekken. De wedstrijd kon alle kanten op. Ook het niet groots spelende SDC Putten werd zo heel af en toe dreigend en Ajax kroop nu regelmatig goed uit zijn schulp. Het leukste gedeelte vond in de laatste tien minuten plaats toen Ajax steeds dreigender werd via de watervlugge Leandro Resida en de prima ingevallen Terry Klokkemeyer. De Amsterdammers waren heel dichtbij de eerste overwinning, want op een uitgemeten voorzet van Kurdo Mohamad was het Terry Klokkemeyer die bovenop de lat schoot na een subtiele voetbeweging. En niet veel later was het opnieuw Klokkemeyer na een voorzet van Richard Lynch die dichtbij de 1-2 was maar zijn schot ging een metertje over.

tinypic.ca


Na ruim negentig minuten voetbal stond dus de 1-1 op het scorebord en mocht Ajax zijn tweede punt bijschrijven. Toch hadden het er meer kunnen zijn want als Ajax wat meer en eerder uit zijn schulp was gekropen, dan zat er echt meer in.
Ajax maakt zich nu op voor een leuk toetje op sportpark de Toekomst tegen Vitesse voor de KNVB Beker ( 2e ronde) aanstaande woensdag om 20.00 uur.
Ik zou zeggen … Steun de jonge mannen van trainer Constantijn Schouten en komt allen !!!!!!!!!!

tinypic.ca

SDC Putten – Ajax 1-1 (0-1)
03. Abdulrahman 0-1
66. Van Nijhuis 1-1.
Scheidsrechter: H.J.M. van Etten.
Toeschouwers: 800.
Gele kaart: Uhlenbeek (Ajax).
SDC Putten: Benlahsen, Bos, Kamphuis ( 15. Dijs ), Scheenstra, Koops ( 81. Gerritsen ), Eggink ( 61. Hamstra ), Van Nijhuis, Doldersum, Vlugt, Duits, Van de Brink.
Ajax: Van der Kraan, Uhlenbeek, Michielsen, Onclin, Westmaas, Abdulrahman, Mohamad ( 83. Keizersweerd ), Biesot, Lie-A-Kwie ( 63. Resida ), Van Baarlen ( 75. Klokkemeijer ), Lynch.

tinypic.ca

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

tinypic.ca

Klik hier voor videobeelden van de wedstrijd.

Klik hier voor een verslag van VOZ en hier voor een verslag van De Stentor

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Ajax speelt uit in Putten

PicPanda.com

Zaterdag a.s. staat de uitwedstrijd tegen SDC Putten op het programma voor de Ajacieden. De Puttenaren zijn het seizoen redelijk begonnen met een overwinning en een verliesbeurt. Omdat Ajax de punten ook goed kan gebruiken, verwachten wij een spannende en leuke wedstrijd.
Voor de supporters uit Amsterdam hebben wij de volgende verkeersinformatie:
A28 Amersfoort-Zwolle
Wat: Wegwerkzaamheden
Waar: Hoevelaken tot Harderwijk
Wanneer: 19 september 2008 om 21 uur t/m 21 september 2008 om 6 uur
Hinder categorie: Grote hinder, tot 30 minuten extra reistijd
Welke hinder: Afgesloten
Meer informatie: http://www.vananaarbeter.nl

De wedstrijd begint om 14:30u.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.