Ajax Zat. 2-Roda ’46 2 (2-1) 29-11-2008Said in duel met een speler van Roda ’46

Ajax Zat.2 heeft gisteren verdiend gewonnen van Roda ’46 2. Beide teams speelden een matige wedstrijd, waarbij vooral in de tweede helft veel strijd werd geleverd. De thuisclub trok uiteindelijk aan het langste eind, hetgeen in onze ogen een terechte uitslag was. Dat de Ajacieden niet juichend van het veld kwamen, was tekenend voor het slechte duel.


Giovanni scoorde de tweede goal


Mark speelde een degelijke wedstrijd


Soykan wint een duel

Overige uitslagen:
Geinoord Nieuwegein 2 Volendam (rkav) 2 0-4
GVVV 2 Beursbengels De 2 4-0
WV-HEDW 2 IJsselmeervogels 2 2-3
Spakenburg 2 Huizen 2 4-2
DOVO 2 ODIN 59 2 2-0

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Opnieuw 1-1 !!!

Verslag: Marcel

Na de oorwassing in Nijkerk twee weken geleden hadden de Ajacieden genoeg tijd om het vizier te richten op Jodan Boys, de promovendus uit Gouda. De Ajax selectie, die weer de nodige spelers zagen terugkeren na schorsingen en blessures, was hopelijk op een kil en leeg sportpark De Toekomst tot op het bot gemotiveerd.
De wedstrijd zal niet de boeken in gaan als een hoogwaardig duel maar de passie en inzet van beide ploegen vergoedde enorm veel: vanaf minuut 1 streden Ajax en Jodan Boys voor iedere meter. Beide teams kregen kansjes, kortom het spel golfde op en neer met name Graafland was een aantal maal dichtbij de openingsgoal voor Jodan Boys. Aan de andere kant was het Furghill Lie a Kwie die continu voor dreiging zorgde door zijn vloeiende bewegingen.

Ajax’ eerste echte kans was meteen raak, daarvoor waren het simpele schoten die doelman Achterberg niet deed verontrusten. De 1-0 werd allemaal ingeleid in de 30e minuut door een aantal niet te volgen bewegingen van Furghill Lie a Kwie, die zijn schot in de rebound zag belanden bij Siver Abdulrahman, welke net buiten de 16 verwoestend uithaalde. Het wedstrijd beeld was er één van twee gelijkwaardige teams en dus was de voorsprong misschien een tikkeltje verrassend op dat moment.
De gasten bleven ook de aanval zoeken en dus was er steeds alle hens aan dek voor Ajax. In de 43e minuut kroop Ajax door het oog van de naald, toen scheidsrechter van Beek op advies van zijn grensrechter een doelpunt van Marijn Verhoef afkeurde ( Jodan Boys / buitenspel.. ), vandaar de gunstige ruststand van 1-0.

Na rust kwam Ajax niet goed uit de kleedkamer want Jodan Boys schroefde de druk op en de snelle gelijkmaker in de 53 minuut was dan ook verdiend. Het was een vrije trap die in eerste instantie goed weg gewerkt werd maar toch vlak daarna op rechts belande bij Remco de Rijk. Zijn voorzet werd simpel binnen gekopt door Sander van Gool: 1-1.
Hierna nam Ajax het initiatief over en het creeerde diverse kansen: de eerste was een schot van Siver Abdulrahman, die Graafland keurig pareerde en vlak daarna was het Furghill Lie a Kwie die in de 68e minuut op de paal schoot.
Jodan Boys antwoordde niet veel later toen het via Graafland ook op de paal schoot. Daarna was het -de ingevallen- Kurdo Mohamad die zijn inzet van de lijn gehaald zag worden door Vink, kortom de toeschouwers hoefden zich niet te vervelen: het kijkspel was absoluut de moeite waard. Zeker omdat door het matige voetbal er over en weer fouten werden gemaakt, die het een leuke wedstrijd maakte om naar te kijken.

De slotfase was voor Jodan Boys dat op zoek ging naar meer maar gelukkig kwam het niet zover en zo besloten we deze belangrijke wedstrijd voor met name Ajax met een terechte puntendeling hoewel……………….ook nu met wat meer fortuin had er voor de thuisploeg meer ingezeten, zeker als je het bekijkt door een roodwitte bril. Doordat Geinoord verloor verlaten we de laatste plek, maar veel schieten we niet opmet dit punt, kortom tegen DOVO volgende week moet alles weer uit de kast gehaald worden om de aansluiting te bewerkstelligen, dat zal niet gemakkelijk worden.

Ajax – Jodan Boys 1-1 (1-0)

30. Abdulrahman 1-0, 53. van Gool 1-1.

Scheidsrechter: H.J.G.M. van Beek.

Toeschouwers: 350.

Gele kaart: van der Kraan, Blakborn (Ajax) Sol, W.Graafland (Jodan Boys).

Ajax: van der Kraan, Uhlenbeek, de Bruijne, Onclin, Westmaas, Abdulrahman (79. Blakborn), Biesot, Coronel, Resida, Lie-A-Kwie, van Baarlen (72. Mohamad).

Jodan Boys: Achterberg, Vink, Veerman, Sol, W.Graafland (70. Kok), van Loon, Verhoef, van Gool, K.Graafland, Heerkens, P.Graafland (78. Smits).


Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd, hier om deze foto’s te bestellen en hier voor het verslag en de foto’s van Jodan Boys.

Adverteren bij Daisycon

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

voorbeschouwing: Bezoek uit Gouda

Aanstaande zaterdag wordt de competitie weer hervat en komt promovendus Jodan Boys uit Gouda op bezoek. Gezien de stand op de ranglijst een uiterst belangrijk duel voor beide teams maar meer nog voor de Ajacieden. Om het verschil in drie punten te overbruggen is Ajax eigenlijk alleen maar gebaat bij een overwinning. Ook om niet verderop te geraken bij de onderkant van de middenmoot …
De tegenstander is voor Ajax, maar ook andersom, een volslagen onbekende. Afgelopen seizoen wist de ploeg te promoveren vanuit de eerste klasse en keerde na een afwezigheid van 35 jaar weer terug op het allerhoogste amateurniveau. Beide ploegen speelden nog nooit eerder tegen elkaar. De promovendus begon het seizoen met een gelijkspel tegen DOVO en behaalde een week later de eerste overwinning tegen Zwaluwen ’30/Henver. Daarna was IJsselmeervogels was te sterk, maar Volendam werd aan de zegekar gebonden. Een start derhalve die gewoon goed te noemen is en de ploeg oogste lof vanwege het vertoonde spel. De laatste weken werd er echter verloren (al dan niet terecht), dus net als Ajax zullen de Boys er alles aandoen om weer drie punten te gaan bemachtigen.
Ajax hoopt eindelijk eens drie punten op De Toekomst te houden en weet zich gesteund door het terugkeren van een aantal spelers wegens eerdere schorsing of blessure. Scheidsrechter de heer H.J.G.M. van Beek fluit om 14.30 uur voor de aftrap. De toegang is zoals altijd gratis.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

oefenwedstrijd: gelijkspel tegen Pancratius

Om bepaalde spelers weer wat (meer) speelminuten te gunnen oefende Ajax dinsdagavond tegen Pancratius uit Badhoevedorp. Voor rust zorgde Sander Martinez voor een 0-1 voorsprong voor de zondagtweedeklasser. Na rust maakte Furghill Lie-A-Kwie gelijk en bezegelde de eindstand op 1-1. Aankomende weekend is Ajax vrij en kan het toeleven naar de belangrijke ontmoeting met Jodan Boys op zaterdag 29 november op De Toekomst.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

ODIN ’59 2-Ajax Zaterdag 2 (0-0) 15-11-2008

In een koud en winderig Heemskerk heeft Ajax Zat. 2 doelpuntloos gelijk gespeeld tegen ODIN’59 2. De Amsterdammers domineerden het duel, maar konden dit overwicht niet in doelpunten uitdrukken. Daar de thuisploeg ook weinig wist af te dwingen, zagen de toeschouwers een matig duel op een hobbelig veld.
Ondanks het puntverlies wist Ajax toch een plaatsje te stijgen op de ranglijst omdat Spakenburg 2 van IJsselmeervogels 2 verloor.

Overige uitslagen:
Beursbengels 2-WV-HEDW 2 (1 – 2)
Huizen 2    –  Geinoord N’gein 2 (1 – 1)
IJsselmeervogels 2 –  Spakenburg 2  (4 – 2)
RKAV Volendam 2  –  DOVO 2  (2 – 1)
Roda ’46 2    –  GVVV 2 (1 – 3)

Stand aan kop:
1 GVVV 2      10 28
2 Volendam 2    10 22
3 Ajax 2      10 18
4 Spakenburg 2 10 17
Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

oefenwedstrijd: Ajax – Pancratius

Dinsdagavond 18 november speelt Ajax een oefenwedstrijd tegen Pancratius uit Badhoevedorp. De roodwitte formatie, met ex-Ajacied Lenny Macnack in de gelederen, staat momenteel fier bovenaan in de zondagtweedeklasse. Het duel op De Toekomst begint om 20.00 uur.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: kansloze nederlaag in Nijkerk

Verslag: Marcel

Vorig seizoen was Ajax mede verantwoordelijk voor het mislopen van de titel van Sparta Nijkerk. Ajax verraste toen door 4 punten te pakken en wat zou het vanmiddag worden. Ajax dat opnieuw flink moest reorganiseren in de verdediging na schorsingen van Guus Uhlenbeek en Sven Onclin en de afwezigheid van de langdurig geblesseerde Joes Blakborn en Paul Michielsen. Het was te merken dat de goedheiligman weer in het land was en ook al was zijn komst nog maar heel pril, Sparta Nijkerk wilde vandaag absoluut geen kado’s weggeven en Ajax………..nee die kroop in de rol vandaag van ,,hulpsinterklaas ” oftewel we kunnen dit verslag ook afdoen met een simpel rijmpje. Zie de maan schijnt door de bomen, Ajax had vandaag niet naar Nijkerk hoeven komen !
Vanaf de eerste minuut van deze wedstrijd, die moeiteloos geleid werd door scheidsrechter Uitterhoeve, was de thuisploeg de bovenliggende partij Al in de 3e minuut werd Ajax gewaarschuwd toen een lobje net over Ajax-goalie van der Kraan verdween en zes minuten later was het Stefan Fredriksen die op de paal schoot. Ondertussen mocht Ajax de bal wel rondspelen maar daar was dan ook alles mee gezegd. Sparta regisseerde de wedstrijd en sloeg toe wanneer het daar de tijd voor vond. In de 14e minuut was het raak toen de bal vanaf links werd voorgezet en Terry Klokkemeyer de bal niet goed wegwerkte. Routinier Dick Kooiman mocht diagonaal raak schieten, 1-0. Twee minuten later was het aan Dennis van der Kraan te danken dat het niet al 2-0 stond, want hij redde knap op een schot van Fredriksen.

En Ajax….pas in de 24e minuut konden we een aanval noteren die ergens op leek Het was Kevin van Baarlen die een combinatie aan ging met Kurdo Mohamed en laatstgenoemde schoot net over. Niet veel later was het een vrije trap van Terry Klokkemeyer die ook maar net rakelings naast het doel verdween. Het waren de enige lichtpuntjes in die eerste helft van Ajax zijde. Ondertussen was het Sparta Nijkerk dat vrolijk verder ging met kansen krijgen, gelukkig was het Dennis van der Kraan die Raoul Henar van de 2-0 afhield nadat even daarvoor Mark Wolthuis Sparta nog een helpende hand bood door bijna in eigen doel te schieten.

Toch was dit uitstel van … want de ruststand werd bepaald in de 41e minuut. Arjen van Dijk liep moeiteloos Wouter Kloes eruit en zag zijn subtiele stiffie over de uitlopende Ajax goalie heen gaan, 2-0.
Dat de ruststand maar 2-0 was was geen verdienste van Ajax maar omdat het vizier bij Sparta nog net niet scherp genoeg was.

Na rust wisselde Ajax-trainer Schouten (die zich ook moest verbijten op de bank) Mark Wolthuis en Kurdo Mohamad voor Alex de Bruijne en Furghill Lie A Kwie en dat bracht aanvankelijk wel het nodige resultaat . Ajax begon veel energieker aan die tweede helft en het was Gideon Coronel die zijn schot maar net naast zag gaan vlak na rust. Wat we toen niet wisten is, dat dat het enige wapenfeit was na rust van Ajax want toen eenmaal in de 62e minuut Stefan Fredriksen via een Ajax been 3-0 scoorde was het helemaal een gelopen koers. Ajax bakte er helemaal niets meer van een was een kinderlijk makkelijke prooi voor Sparta Nijkerk dat zich mocht gaan uitleven. Zonder dat deze wedstrijd een hoog niveau haalde was het éénrichtingsverkeer en was het aftellen richting het einde van de wedstrijd hopende dat de thuisploeg een beetje gas terug zou nemen. Helaas dachten ze daar heel anders over want in de laatste 5 minuten werd de wanvertoning ( of was het een totale offday.. ? ) nog pijnlijker.

Het waren de Ajax verdedigers die zelfs een handje mee hielpen. Zo was het een onbegrijpelijke breedtepass (van de verder prima spelende) Rene Biesot die simpel werd opgepikt door invaller Mitchell Poot en die rondde dit buitenkansje dankbaar af, 4-0. In blessuretijd werd het nog erger. In twee instanties mocht Sparta Nijkerk proberen de bal over de doellijn te werken. Het was uiteindelijk Dick Kooiman die het laatste zetje gaf voor de 5-0. Hhet eindsignaal klonk als muziek in ons oren, de spelers dropen af na een Ajax onwaardige wedstrijd zonder passie en beleving. Het is maar goed dat volgende week geen wedstrijd gespeeld wordt zodat iedereen eens goed kan gaan nadenken dat hoe er wel gestreden moet gaan worden. Onze volgende tegenstander Jodan Boys staat 3 punten boven Ajax en willen we de aansluiting behouden dan moet er gewonnen worden, want anders wordt het heel langzaam op deze manier 5 voor 12.

Karakteristieken:

15. Kooijman 1-0, 42. Van Dijk 2-0, 62. Fredriksen 3-0, 87. Poot 4-0, 90+4. Kooijman 5-0.

Scheidsrechter: J.H. Uitterhoeve.

Toeschouwers: 750.

Sparta Nijkerk: Onland, Krijger, Van Rooijen, Muller, Te Velthuis, Van Breukelen, Kooijman, Reurink (70. Buijtenhuis), Fredriksen (87. Spier), Henar, Van Dijk (77. Poot).

Ajax: Van der Kraan, Kloes, Wolthuis (46. De Bruijne), Biesot, Coronel, Abdulrahman (64. Keizersweerd), Mohamad (46. Lie-A-Kwie), Klokkemeijer, Lynch, Van Baarlen, Resida.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: voorbeschouwing Sparta Nijkerk – AJAX

Als we naar het verleden kijken dan zit het met de resultaten wel snor voor Ajax. Twee keer een overwinning van 1-2 en eenmaal een 3-0 nederlaag (op de laatste speeldag van de competitieronde). Tel daarbij op dat Sparta Nijkerk nog nooit in Amsterdam won en de Nijkerkers zullen uiterst bevreesd de confrontatie aangaan aanstaande zaterdag.

Image Hosted by Plaatjesupload.nl

Kevin Westmaas schermt de bal af in de vorige confrontatie tussen Sparta N en Ajax

Uiteraard is niets minder waar. Sparta Nijkerk behoort dit seizoen wellicht niet tot de titelfavorieten, het blijft voor Ajax een geduchte tegenstander. Immers, op eigen terrein werd dit seizoen slechts verloren van IJsselmeervogels (0-3) … Is dat schande ? Het lijkt ons niet. Tel daarbij op dat Ajax afgelopen seizoen vlak voor de winterstop de “oranjezwarten” het eerste verlies bezorgde (1-2) en later in het seizoen op De Toekomst de ploeg van toenmalig trainer Hans van Arum op 1-1 hield en het kampioenschap was verkeken voor de Nijkerkers … Een ultiemere revanchegedachte moet welhaast onmogelijk zijn.
Ajax is dus gewaarschuwd. Na de meer dan terechte 1-1 tegen Kozakken Boys kan Ajax bij puntenwinst in Nijkerk zomaar een sprong in de rangschikking maken gezien het wedstrijdprogramma. Het moet dan wel gebeuren zonder een aantal vaste krachten wegens schorsing en blessures, maar zoals altijd zullen de Ajacieden hier zich niet achter verschuilen. Scheidsrechter Sjaak Uitterhoeve (’s Gravenpolder) fluit op De Ebbenhorst om 15.00 uur voor de aftrap.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax Zat. 2-DOVO 2 (2-1) 08-11-2008

Ajax heeft deze thuiswedstrijd terecht met 2-1 gewonnen. De Ajacieden maakten het zich lastig door de 1-0 voorsprong bij rust niet meer uit te bouwen, waarna de Veenendalers door een fraai afstandsschot op gelijke hoogte kwamen. Vlak voor tijd was er echter gerechtigheid toen Ajax door een goal van Bnar de overwinning naar zich toetrokken.

Programma:
Zaterdag 15 november:
12.00 uur: Odin

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Verdiend punt in slotfase

HostanyImage

Verslag: Marcel

Hoe groot kon het contrast zijn. Vorige week op het hoofdveld met goed gevulde tribunes, veel sfeer en een wedstrijd die het aankijken meer dan waard was en vanmiddag………… Nee, de trouwe bezoekers van de zaterdag 1 en de meegereisde supporters van de Kozakken boys moesten het doen met het kunstgrasveld en een wedstrijd die misschien de boeken in gaat als een van de minste van dit seizoen tot dusver. De openingsfase was niet om aan te zien. Beide teams worstelden met zich zelf en hadden al grote moeite om de bal fatsoenlijk in de ploeg te houden, laat staan dus om goed voetbal op de (kunstgras)mat te leggen.

HostanyImage

Ajax had Guus Uhlenbeek na een schorsing weer in de gelederen en een nieuw gezicht heeft op de bank plaatsgenomen. Wij konden namelijk een nieuwe assistent-trainer verwelkomen… Imro Wielkens. De heel trouwe fans weten wie deze ex-spits halverwege de jaren ‘ 90 in de zaterdag 1 was.
Kortom, de eerste helft was er één waarbij je heel goed moest opletten of je wel een redelijke kans kon ontdekken. Ajax probeerde wel via combinaties de vleugels te bereiken, maar het eindstation kon maar zelden gevonden worden en ook de schoten van afstand mochten geen naam hebben. De eerste serieuze kans die ergens op leek viel pas rond de 24e minuut te noteren. Een steekpass van Leandro Resida kon net niet worden binnengetikt door Richard Lynch.

HostanyImage

En deed Kozakken Boys dan niks? De angstgegner van het grote Ajax vorig seizoen in de beker, ook hun kansen waren eigenlijk om in Van Gaal’s termen te spreken meer mogelijkheden dan serieuze doelpogingen en anders stond daar natuurlijk nog onze doelman Dennis van der Kraan. Het meest opmerkelijke in de eerste helft was dat de scheidsrechter, de heer de Bat, geen zin had vanmiddag in een goed gesprek en zo onnodige gele kaarten uitdeelde aan o.a weer Guus Uhlenbeek en Sven Onclin, die nu beiden voor volgende week (Sparta Nijkerk uit) geschorst zijn. Het rustsignaal van deze scheidsrechter klonk wel als muziek in onze oren. Beide teams konden in de kleedkamer gaan nadenken over hoe ze beter voor de dag konden komen in de tweede helft.

HostanyImage

De ploeg die duidelijk het meeste had nagedacht over het vervolg van de wedstrijd was Kozakken Boys, want namelijk in de 48e minuut werd de bal op de stip gelegd nadat Richi Basoski over het been viel van een Richard Lynch. Duidelijker kon niet en Elroy Boonstoppel had dan ook geen enkele moeite om onberispelijk binnen te schieten, 0-1. Hierna ging Kozakken Boys door en was veel energieker in die beginfase van de tweede helft. Ajax werd pas wakker na een kwartier spelen toen we weer een grote kans mochten noteren. Het was de hardwerkende Kevin van Baarlen die Richard Lynch vond. Zijn snoeiharde schot werd echter keurig gestopt door de betrouwbare goalie Dennis Netten. Ruim drie minuten later was het vanaf rechts Richard Lynch die de bal uitstekend op het hoofd legde van de ongelukkig spelende Siver Abdulrahman. Zijn kopbal voor open doel ging via de grond net over.

HostanyImage

Ajax vond inmiddels zijn draai zonder overigens de vorm van vorige week te halen. Dit had zeker ook te maken met het feit dat Richard Lynch meer op rechts ging spelen nadat Furghill Lie A Kwie in de spits zijn invalbeurt mocht gaan waarmaken. Aan de overkant was Kozakken Boys nog eenmaal heel dichtbij de 0-2, het was Andro Franca die op de buitenkant van de paal schoot en niet veel later werd een buitenspel goal van Thijs Binnerts (terecht) afgekeurd. En zo naderden we de slotfase waarin ook Kurdo Mohamad mocht gaan meedoen. Ajax probeerde en probeerde, maar het gochme ontbrak om die ene opening alsnog te vinden of misschien toch ………..? Ja hoor, we mochten met de weinige Ajax zaterdag 1 supporters in de 87e minuut alsnog juichen, wat vorige week maar niet lukte kwam dan nu wel … loon naar werken! Het was opnieuw Richard Lynch (vanaf rechts waar hij beter tot zijn recht kwam) die een strakke voorzet gaf over de grond en voordat doelman Netten erbij kon was het Furghill Lie A Kwie die net zijn kleine,grote teen er tegenaan kon zetten. Via de onderkant van de lat verdween de bal achter de hevig teleurgestelde doelman, 1-1 dus.
Het leek of Ajax nog energie over had en perstte er een waar slotoffensief uit maar zonder succes. Uiteindelijk mogen we blij zijn met 1 punt want Ajax speelde vanmiddag waarschijnlijk zijn zwakste wedstrijd tot nu toe in het nog prille seizoen waarin de punten toch al heel duur zijn. Op het moment dat Ajax puntjes bijeen sprokkelt doet de concurrentie dat namelijk ook en zo schoten we niet echt veel op, maar alle beetjes helpen. Laten we deze wedstrijd maar snel vergeten en hopelijk weten de Ajacieden zich volgende week weer volledig te motiveren waar we het in Nijkerk gaan opnemen tegen Sparta Nijkerk dat vorig seizoen een nachtmerrie overhield aan beide confrontaties met de Amsterdammers.

Scoreverloop:
48. 0-1 Boonstoppel (pen.)
87. 1-1 Lie A Kwie

Opstelling Ajax:
van der Kraan, Uhlenbeek, Wolthuis, Onclin, Coronel, Abdulrahman (80. Mohamad), Biesot (68. Lie A Kwie), Klokkemeijer, Lynch, Resida, van Baarlen.

Opstelling Kozakken Boys:
Netten, den Braber, Binnerts, Huibregts, Sas, Boonstoppel, Basoski, Kolff, Zimmerman, Lock, Franca

Gele kaarten:
Uhlenbeek, Onclin, Wolthuis, Mohamad (allen Ajax), Zimmerman (Kozakken Boys)

Scheidsrechter:
De heer J. de Bat

Toeschouwers:
350

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.