winterstop: Programma tijdens de winterstop (UPDATE !!!)

De winterstop is ingegaan voor Ajax. De ploeg van trainer Constantijn Schouten mag ruim twee weken genieten van een voetballoze periode alvorens er voor een kort trainingskamp wordt afgereisd naar de Spaanse badplaats Torremolinos. Ajax verblijft hier van 2 t/m 5 januari.
De eerste competitiewedstrijd zal pas weer op zaterdag 24 januari zijn. Op De Toekomst is IJsselmeervogels dan te gast. Voor de hervatting van de competitie tegen deze uitdagende tegenstander spelen de Ajacieden nog drie oefenwedstrijden. Op 10, 13 en 17 januari zijn de volgende wedstrijden gepland:

10-01-2009: Ajax – Argon (zo), aanvang 18.00 uur op De Toekomst … uitslag 2-1
13-01-2009: Ajax – Jong Volendam, aanvang 20.00 uur op De Toekomst … uitslag 3-2
17-01-2009: Ajax – Young Boys, aanvang 16.00 uur op De Toekomst

De redactie wenst u een gezond 2009 !!!!

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

IJsselmeervogels 2-Ajax Zaterdag 2 (3-0) 13-12-2008

Aan de boorden van het IJsselmeer leek Ajax Zaterdag 2 bevangen door de kou. De Amsterdammers waren te slordig in de opbouw en liepen teveel met de bal, waardoor de aanvallen door IJselmeervogels 2 gemakkelijk omschadelijk gemaakt werden. Zonder zelf echt goed te spelen, counterden de ‘Rooien’ in de tweede helft naar een gemakkelijke 3-0 overwinning.
Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: weer een gelijkspel !

Verslag: Marcel

Op een winderig en kil sportpark De Toekomst scheen op het kunstgrasveld (het hoofdveld was bevroren) nog wel een winterszonnetje, maar was deze zon ook na negentig minuten voetbal nog aanwezig ??? De belangen waren bij een ieder duidelijk … winnen was het devies, want je mag ploegen net boven je niet uit het oog gaan verliezen en ook Zwaluwen kon de puntjes natuurlijk goed gebruiken.

Het leek wel of beide teams last hadden van de druk die erop stond, want maar heel moeizaam kwamen beide teams uit de startblokken. Toch was het Ajax dat de eerste kans kreeg in de 15e minuut: Siver Abdulrahman testte de vuisten van oud-Ajax doelman Raymond Homoet, die bekwaam redde. Het was voor de rest zoeken naar echte kansen, zowel Ajax als Zwaluwen’30 kregen wel mogelijkheden maar daar bleef het bij. Wel was het balbezit in de eerste helft overduidelijk voor Zwaluwen ’30, veel leverde dat echter niet op. Ajax kreeg de beste uitgespeelde kansen. Zo ook vlak voor rust toen Kevin van Baarlen de vuisten op zijn weg vond van (wederom) Raymond Homoet, die zijn ploeg in de eerste helft op de been hield bij de spaarzame kansen c.q. aanvallen van de Amsterdammers.

Verkleumd verlieten de toeschouwers tijdelijk het speelveld om zich op te warmen in de kantine, want warm van die eerste helft zijn deze zeker niet geworden daarvoor was dit duel te matig. Na rust begon Ajax hoopgevend door wat feller op de bal te zitten, maar dit spelbeeld was van tijdelijke aard. Zwaluwen pakte de draad weer op en had ook nu weer het meeste balbezit. Gek genoeg waren toch de grootste mogelijkheden voor Ajax, zo ook in de 65e minuut toen Leandro Resida het eerste serieuze schot op doel gaf van de tweede helft, gevolgd door een prima aanval over diverse schijven een kwartier voor tijd toen uiteindelijk invaller Kurdo Mohamad net tekort kwam om de bal binnen te schieten.

Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Zwaluwen dat in de 77e en in de 83e minuut twee uitstekende kansen kreeg via Ricardo Appelman en Roel de Vries, maar zij vonden de meest constante speler van de eerste seizoenshelft – doelman Dennis van der Kraan- op hun weg. Vergeten we bijna dat tien minuten voor tijd de bal nog van de lijn werd gehaald na een corner, om maar eens aan te geven dat Ajax in deze fase van de wedstrijd niet mocht mopperen! Het laatste wapenfeit van Ajax was een kopbal van Siver Abdulrahman die net naast ging net voor het verstrijken van de wedstrijd. Wederom eindigde in een thuiswedstrijd gelijk. Het was de vijfde van de zeven.

Conclusie : schiet Ajax hier iets mee op? Hebben we een punt gewonnen of verloren? Vast staat wel dat het de tweede helft van de competitie erop of eronder gaat worden en nog meer dan nu wordt iedere wedstrijd een finale. Ajax hoeft niet te wanhopen, want de concurrenten zijn nog allemaal in zicht. Behalve de duels tegen IJsselmeervogels en Sparta Nijkerk waren we niet de mindere t.o.v onze tegenstanders en had er veel meer ingezeten als wij maar die spits hadden die er gewoon een paar inknalt. Dat is het grootste euvel: het scorend vermogen is gewoon veels te laag, want voor de rest hoeven we ons niet te schamen en daarom is er nog steeds hoop op een mooie toekomst voor Ajax in de hoofdklasse. Een ieder zal echter goed moeten beseffen dat het nu wel menens is geworden !!! De eerste opponent na de winterstop is thuis tegen IJsselmeervogels en dus een mooie uitdaging om de tweede seizoenshelft goed mee te beginnen.

Tot slot: als schrijver van deze verslagen wens ik alle mensen die Ajax zaterdag een warm hart toedragen fijne feestdagen toe en uiteraard ook alle betrokkenen van het 1e team (technische staf, begeleiders en de spelers) !
Fijne dagen en alvast een gezond en sportief 2009 toegewenst!!

Ajax – Zwaluwen ’30/Henver 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: G.J. Beltman.

Toeschouwers: 300.

Ajax: Van der Kraan, Van Moerkerk, De Bruijne, Onclin, Westmaas, Abdulrahman, Coronel, Biesot, Van Baarlen (80. Klokkemeijer), Resida, Lie-A-Kwie (63. Mohamad).

Zwaluwen ’30/Henver: Homoet, Leeflang, Joren, Owusu, Appelman (83. Parris), Kaleveld, De Groot, Van de Woude (60. De Vries), Neuvel, Zwarthoed, Moudou.

Klik hier voor veel meer foto’s van dit duel.
Klik hier voor het verslag van Zwaluwen ’30 en hier voor een artikel op Voetbal Op Zaterdag.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

voorbeschouwing: Noordhollandse derby op De Toekomst (UPDATE !!!)

Nog eenmaal alles geven en Ajax kan genieten van een welverdiende rust. Iedereen heeft uiteraard z’n stinkende best gedaan, de winterstop is in aantocht maar Ajax kan allerminst terugkijken op een bevredigende eerste seizoenshelft. Negen punten werden er verzameld en dat verklaart direkt de laatste plaats in de rangschikking. Een overwinning op Zwaluwen ’30 is dan ook broodnodig om de hervatting na de winterstop met vertrouwen tegemoet te zien. Makkelijker gezegd dan gedaan tegen een tegenstander die ook de punten nodig heeft om uit de gevarenzone weg te blijven.
Ajax en Zwaluwen ’30 troffen elkaar nog nooit op het hoogste amateurniveau. In de eerste klasse troffen beide teams in het verleden elkaar wel menigmaal en waren qua resultaat gewaagd aan elkaar. Zwaluwen ‘30 acteert voor het tweede achtereenvolgende seizoen in de Hoofdklasse maar was vorig seizoen ingedeeld in de Hoofdklasse A. Een puik seizoen draaide de promovendus toen en de complimenten over het veldspel waren talrijk. Dit seizoen werd er aardig gestart maar met name een punt uit de laatste vijf wedstrijden moet de Horinezen niet lekker zitten. Ajax behaalde uit de laatste vijf duels drie punten en dus lijken ons alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijke Noordhollandse derby. Wij hopen op een stuk reclame voor het zaterdagvoetbal, zodat er misschien door de pers (met uitzondering van Metropoolsport van De Telegraaf en Noordhollands Dagblad) in Noordholland eens verder gekeken wordt dan de neus lang is en niet alleen aan zondaghoofdklassers aandacht wordt geschonken. Het blijft immers uniek dat dit seizoen drie (vergeet vooral Volendam niet !) ploegen Noord-Holland vertegenwoordigen in de Hoofdklasse.

foto: www.fcvolendam.nl

Leuk weerzien ook voor Zwaluwen ’30-doelman Raymond Homoet (foto) die jarenlang het doel van Ajax verdedigde en sinds dit seizoen (na uitstapjes bij Elinkwijk en de profs van Volendam) weer terug is op het oude nest. Hetzelfde geldt ook voor Pip Whien die dit seizoen deel uitmaakt van de selectie van Ajax (maar door blessures nog niet veel in actie kwam) en afkomstig is van Zwaluwen ’30. Ook Rene Biesot heeft overigens een Zwaluwen ’30 verleden. Scheidsrechter de heer G.J. Beltman fluit om 14.30 uur voor de aftrap. Toegang is ook nu weer gratis !

de website VOETBAL OP ZATERDAG besteed, naast uiteraard Spakenburg-IJsselmeervogels, uitgebreid aandacht aan deze derby !

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax Zat.2-Beursbengels 2 (2-0) 06-12-2008

Ajax zaterdag 2 stond al binnen een paar minuten voor tegen rode lantaarndrager Beursbengels 2, maar kon dit goede begin lang geen vervolg geven. De gasten uit Amstelveen konden zo terug komen in de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te worden. Na de 2-0 was het verzet helemaal gebroken, maar Ajax kon de kansen die volgden niet benutten.Overige uitslagen/stand:
ODIN 59 2-Roda ’46 2 Afg
GVVV 2-IJsselmeervogels 2 (6-2)
WV-HEDW 2-Huizen 2 (0-2)
Spakenburg 2-Volendam (rkav) 2 (2-6)
DOVO 2-Geinoord Nieuwegein 2 (2-2)

1 GVVV 2
2 Volendam (rkav) 2
3 Ajax AFC 2
4 Spakenburg 2


Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Programma:
Zaterdag 13 december:
12.00 uur: IJsselmeervogels 2 – Ajax zat 2

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: zouteloze 0-0 in Veenendaal

Klik hier voor meer gratis...

Verslag: Marcel

Het affiche belooft altijd wel wat. De laatste wedstrijden tegen DOVO stonden altijd in het teken van veel strijd en voetbal dat gespeeld werd op het randje. Zal Ajax dat vandaag ook doen om de broodnodige punten mee naar Amsterdam te nemen….. in een week waar weer veel achter de schermen gebeurd is (opnieuw verlieten 2 spelers onze selectie). De beginfase was flets, hoewel in de 9e minuut Ajax via Alex de Bruijne een goede kopkans kreeg. Zijn bal verdween ruim naast het doel, aan de andere kant was het Brayton Biekman die doelman van der Kraan op de proef stelde. Het waren de eerste schermutselingen in een wedstrijd waar beide teams afwisselend veelvuldig aan de bal waren.
Gaandeweg de eerste helft nam Ajax wel wat meer initiatief, maar eerst was het Rodney Hofman die in de 23e minuut Dennis van der Kraan weer aardig aan het testen was. Gelukkig stak de Ajax-goalie in prima vorm hedenmiddag.

Klik hier voor meer gratis...

Toch voetbalde Ajax heel brutaal mee, ook al omdat Dovo niet in het ritme kwam. De Amsterdammers waren vlak voor het half uur wel heel dicht bij de openingsgoal, na een prima aktie van Leandro Resida die doelman Kwint onder vuur nam waarna de rebound bijna nog een prooi was voor Siver Abdulrahman.
Heel langzaam naderden we het slot van een verder vlakke eerste helft waar Ajax net voor rust een redelijke kans kreeg maar doelman Kwint was eerder bij de bal dan Leandro Resida. Halverwege de wedstrijd stond het nog steeds 0-0.
Na rust wkwam DOVO iets energieker uit de kleedkamer dan Ajax. Hoewel we niet moeten overdrijven … het niveau bleef laag. Oud-prof Biekman van de thuisclub schreef de eerste grote kans op zijn naam:. Tien minuten na rust ging zijn kopbal naast.
Ajax bleef verder redelijk gemakkelijk op de been, maar kon zoals vaker dit seizoen echter voorin heel weinig potten breken en moest achterin continu op zijn hoede zijn. Zo ook in de 63e minuut toen via de handen van goalie Van der Kraan en de lat een schot van van Rooijen over ging.

Klik hier voor meer gratis...

Dovo had dus in die tweede helft meer controle over de wedstrijd, maar voetbalde zeker niet groots. Wel kreeg de ploeg een kwartier voor tijd twee grote kansen via Dors en Kops. En Ajax dan…het was pijnlijk om te zien hoe krachteloos de voorhoede was, waar de goede wil zeker weer aanwezig was. Deze goede wil werd door invaller Sergio Keizersweerd wel heel letterlijk genomen, want zijn dadendrang werd niet erg op prijs gesteld door scheidsrechter van Waveren en binnen negen minuten na zijn invalbeurt zag Sergio twee keer geel en dus rood.
De resterende zes minuten moest Ajax volhouden met tien man. Dovo probeerde wel van de overtal situatie gebruik te maken, maar de Ajax defensie bleef fier overeind zeker nadat de thuisploeg Ajax een helpende hand toestak door ook een rode kaart te pakken. Marco van Rooyen moest vroegtijdig de kleedkamer opzoeken na een natrappende beweging.

Klik hier voor meer gratis...

Conclusie: een 0-0 eindstand waar beide teams niet veel mee opschoten. Doordat Geinoord won bij Putten belandde Ajax weer op de laatste plek en de schotloosheid bij de Ajax voorwaartsen begint langzamerhand zorgwekkend te worden. In de laatste wedstrijd voor de winterstop a.s. zaterdag thuis tegen Zwaluwen ’30 moet er gewonnen worden, wil Ajax na de winterstop niet aan een hopeloze inhaalrace te zijn veroordeeld. We zullen zien…….

DOVO – Ajax 0-0

Scheidsrechter: A. van Waveren.

Toeschouwers: 500.

Gele kaart: Hofman, Gesgarz (DOVO) Resida, Uhlenbeek, Keizerweerd (Ajax).
Rode kaart: Van Rooijen (DOVO) Keizersweerd (Ajax).

DOVO: Ruizendaal, Kwint, Pieterse, Dreef, Hofman, Klein, Biekman (64. Kops), Van Rooijen, Toonen (87. Kints), Dors, Gesgarz.
Ajax: Van der Kraan, Uhlenbeek, Bruijne, Onclin, Westmaas, Biesot, Abdulrahman, Coronel, Lie-A-Kwie (75. Keizersweerd), Van Baarlen (78. Klokkemeijer), Resida (88. Mohamad).

Adverteren bij Daisycon

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier voor het verslag op de website van DOVO en hier voor een verslag op Midland FM.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

voorbeschouwing: DOVO – AJAX

Aanstaande zaterdag speelt Ajax zijn laatste uitwedstrijd van dit jaar. In Veenendaal is DOVO de tegenstander. De week erop komen de Ajacieden nog eenmaal in actie voor de winterstop als het op De Toekomst gastheer is voor de Noordhollandse derby tegen Zwaluwen ’30 uit Hoorn.
Een bezoek aan de “Rooie” zijde van sportpark Panhuis biedt voor Ajax qua resultaat de afgelopen drie ontmoetingen perspektief. Twee keer een gelijkspel (0-0) en een overwinning (1-3) zijn goede cijfers als bezoeker. De seizoenen en situaties zijn echter totaal niet vergelijkbaar en resulaten uit het verleden …..
Dit seizoen draait DOVO vooralsnog stroef hoewel de laatste twee wedstrijden knappe resultaten werden geboekt. Na de zeperd (4-1) bij buurman en aartsrivaal GVVV werd gewonnen van Bennekom (2-1) en afgelopen weekend behaalde DOVO een uiterst knap resultaat in en tegen Spakenburg (1-1). Het moet de ploeg van trainer Ton Verkerk zelfvertrouwen geven in de aanloop naar deze wedstrijd. Verkerk staat overigens op het punt om te vertrekken. Deze week werd bekend dat hij per 1 januari aanstaande aan de slag kan als hoofd opleidingen bij de National Academy of Football in Rusland. De NAF is opgericht door niemand minder dan Guus Hiddink en Roman Abramovitsj. Op enkele details na is alles rond en kan DOVO dus op zoek naar een nieuwe trainer, maar zullen de Veenendalers er alles aan doen om Verkerk een passend afscheid te geven. Ajax kan het gaatje naar DOVO (zes punten) weer kleiner maken door een zege. Makkelijker gezegd dan gedaan want tot nu toe werd slechts 1x gewonnen dit seizoen, namelijk van Geinoord. Enig houvast … het was een uitwedstrijd. Scheidsrechter de heer A.van Waveren uit Bussum fluit om 14.30 uur voor de aftrap.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.