competitie: Volendam – AJAX afgelast

De KNVB heeft het wedstrijdprogramma voor morgen in z’n geheel eruit gegooid. Ajax speelt nu om 14.30 uur tegen Volendam A1 op De Toekomst. Wanneer de wedstrijd tegen de amateurs van Volendam wordt ingehaald is momenteel nog onbekend.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

voorbeschouwing: Te gast in Volendam

Indien het weer het toelaat zal Ajax aanstaande zaterdag om 14.30 uur aftrappen in en tegen Volendam. De ploeg van trainer Berry Smit keerde dit seizoen terug in de hoofdklasse na de degradatie in seizoen 2004-2005. Als dezelfde uitslag zaterdag wordt bereikt als de Volendam-Ajax van toen wint Ajax met 1-3 (zie ons archief voor een verslag van 19 februari 2005). En daarvoor zouden wij direkt tekenen …

Klik hier voor meer gratis...

Ajax speelde toen met een aantal namen die nu elders spelen bij (top-) hoofdklasseclubs. Bijvoorbeeld doelman Raymond Homoet (nu Zwaluwen ’30), Pierre Tosch (nu IJsselmeervogels) en Rivallino Sleur (nu Quick Boys) stonden in de verdediging en o.a. Dilshan Fong Tin Joen (nu FC Lisse) en Jamal Ahaddouch (nu Ter Leede) waren de aanvallers. Van de huidige selectie was alleen Marc Wolthuis (nu geblesseerd) van de partij. Volendam kent een prima seizoen en staat keurig in de middenmoot en wist al een enkele keer flink te stunten. De thuiswedstrijden tegen IJsselmeervogels (3-1 winst) en Sparta Nijkerk (7-2 winst) springen in het oog, terwijl kampioen Spakenburg ternauwernood met 1-1 het vissersdorp verliet. Tel daarbij op dat Volendam afgelopen weekeinde won in en tegen Spakenburg (1-2) en Ajax weet wat te wachten staat. Leuk detail is dat aanvaller Jaap Molenaar (“vlugge Japie”) na afloop op de schouders werd genomen door IJsselmeervogels supporters en naar hun kantine werd begeleid om zijn twee doelpunten (als invaller !) tegen Spakenburg te vieren. Humor ten top deze actie …
Ajax zal het goede gevoel van de oefenwedstrijden van na de winterstop weer op moeten pakken om de broodnodige punten te verzamelen. Enig houvast is dat de tot nu toe enige overwinning werd behaald in een uitwedstrijd. Scheidsrechter is de heer Harold van de Ketterij uit Goes.

De heenwedstrijd eindigde op 13 september 2008 in 1-1. Kijk in ons archief naar de foto’s en het verslag.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Koploper wint van Ajax

Verslag: Marcel

Na ruim vier weken ging de bal weer aan het rollen op sportpark De Toekomst. Na een redelijk succesvolle voorbereiding tijdens de winterstop moesten de mannen van trainer Constantijn Schouten het opnemen tegen -hoogstwaarschijnlijk- de aanstaande kampioen van de hoofdklasse B.
En zoals bijna gebruikelijk werd het duel goed bezocht door de supporters uit Spakenburg, waardoor het bijveld (veld 1 was afgekeurd) een knusse aanblik kreeg. Ajax moet vol aan de bak om het vege lijf te redden en iedere wedstrijd wordt nog meer een finale dan voor de winterstop. Des te zuurder was het dat o.a. Siver Abdulrahman geveld werd door de griep en ook Ajax-doelman Dennis van der Kraan stond niet geheel fit in de goal (ook wegens griep).

Verwachtingsvol trapten de 22 gladiatoren af onder leiding van een goed fluitende scheidsrechter Cairo. In de openingsfase bleek al heel snel duidelijk hoe de rollen verdeeld zouden worden deze middag: Ajax mocht meevoetballen en IJsselmeervogels had het meeste balbezit, maar veel deden beide teams niet voor elkaar onder. Het was echt zoeken en opletten of je beide teams kon betrappen op een goede kans of mogelijkheid, zowel de Vogels als Ajax konden maar heel moeizaam de vrije man vinden die daarna bijvoorbeeld een leuke aktie kon maken. Nee … smullen was het zeker niet. IJsselmeervogels had dan wel meer dreiging in hun manier van voetballen t.o.v Ajax, maar echt gevaarlijk werden de sterke spitsen Kwong Wah Steinraht en Kevin Winter (die in de heenwedstrijd nog een plaag waren voor Ajax) niet.

Image Hosted by ImageShack.us

Nadat IJsselmeervogels al een paar kleine speldenprikjes had uitgedeeld was het in de 38e minuut toch raak. Uit een corner van rechts kwam de bal bij Jeffrey Winter die al vallend met een halve volley de bal in het net deed verdwijnen (0-1). Het was toch een goal die uit de lucht kwam vallen, want Ajax bleef tot dat moment redelijk gemakkelijk op de been hoewel de voorsprong niet geheel onverdiend was. Je ziet aan alles dat de Vogels over veel voetballende kwaliteiten beschikt, alleen wilden ze deze vandaag niet aan het publiek laten zien en daarom sloten we een povere 1e helft af met een 0-1 ruststand waarbij Ajax nauwelijks kansen kreeg.
Na rust kwam Ajax al snel goed weg omdat scheidsrechter Cairo vloot voor een overtreding terwijl luttele seconden later IJsselmeervogels wel de tweede goal maakte, maar dit feestje ging dus niet door. De thuisploeg bleef ijverig op zoek naar meer, maar zoals al vaker was de voorste linie onmachtig en kon geen enkele vuist maken, waardoor de verdedigers van de Vogels heel gemakkelijk op de been bleven en doelman Middelbeek zo een rustige middag mocht beleven.

Image Hosted by ImageShack.us

Ook in de tweede helft was IJsselmeervogels de bovenliggende partij maar groots werd het zeker niet. Het was wel oppassen dat de individuele kwaliteiten van de spitsen bij de “Rooien” niet de doorslag zouden geven. Als de Vogels in de buurt van de Amsterdamse goal waren, stond daar ook weer de zekere sluitpost Dennis van der Kraan die de marge op één hield, zodat Ajax stiekum kon blijven hopen op … je weet immers maar nooit dat ene kansje uit die ene uitval etc. … . Helaas, verder dan een zacht kopballetje van Kurdo Mohamad kwam Ajax niet en de Spakenburgers vonden het allemaal wel best zo. De tijd tikte verder en ook de verdienstelijk debuterende Diego Esajas (uit zaterdag 2) kon geen verschil maken.

Hosted By iXDrive.co.uk

Het werd uiteindelijk een heel simpele overwinning voor de mannen van Roy Wesseling, die niet eens tot de bodem hoefden te gaan. Het voetbal was zeker niet fraai maar het waren wel weer drie punten dichter bij de titel die door het verlies van GVVV en Spakenburg alleen maar meer glans kreeg. En voor Ajax ….we hopen maar dat de tweede helft van de competitie volgende week (uit Volendam) dan maar echt gaat beginnen. Het is geen schande om te verliezen van IJsselmeervogels maar de onmacht en het nauwelijks creëeren van kansen cq. doelpogingen was wel schrijnend om te zien en doet de Ajax-supporter pijn.

Image Hosted by ImageShack.us

Ferdinand Katipana (IJsselmeervogels) krijgt z’n certificaat van Ajax Acedemy Club uit handen van Jan Olde Riekerink (Hoofd Jeugd Opleidingen) en Ed Lefeber (Manager Verenigings- en Facilitaire Zaken van De Toekomst)

Karakteristieken:
40. Jeffrey Winter 0-1.
Scheidsrechter: L.P.S. Cairo.
Toeschouwers: 700.
Gele kaarten: Onclin, Esajas (Ajax) Van Hoof, Axwijk, Katipana (IJsselmeervogels).

Ajax: Van der Kraan, Uhlenbeek, Kloes, Onclin, Westmaas (75. Esajas), Biesot, Van Baarlen (25. Van Moerkerk), Coronel, Resida (63. De Bruijne), Lynch, Mohamad.
IJsselmeervogels: Middelbeek, Tosch, Axwijk, Mooij, Henri de Graaf, Kevin Winter, Bronkhorst (70. Bolland), Van Hoof, Katipana (85. Opschoor), Jeffrey Winter, Steinraht (82. Kemper).

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

voorbeschouwing: AJAX – IJSSELMEERVOGELS

Aanstaande zaterdag wordt de competitie weer hervat. Ajax kan meteen aan de bak want op De Toekomst komt IJsselmeervogels op bezoek … een tegenstander die geen nadere introductie nodig heeft lijkt ons.

Image and video hosting by TinyPic

De huidig koploper en titelfavoriet was in de heenwedstrijd een maatje te groot. De eerste competitiewedstrijd eindigde op 6 september 2008 in een 4-0 overwinning voor de “Rooien”. Kwong Wah Steinrath was toen de grote man toen met drie treffers. Het betekende de eerste overwinning voor het team van trainer Roy Wesseling (hij verlengde onlangs zijn contract) waarna er nog velen volgde. Thuis won IJsselmeervogels alle wedstrijden, terwijl uit alleen Volendam te sterk bleek (3-1).

Image Hosting by Picoodle.com

Ajax kende een zeer moeizame eerste seizoenshelft en is vooralsnog hekkensluiter. Voordeel is dat alle ploegen vanaf nummer zeven in de rangschikking maximaal “slechts” vijf punten verwijderd zijn. Maar een driepunter tegen Geinoord bleek de enige te zijn tot nu toe. Kansen afmaken … dat zal vanaf nu het devies zijn, want per wedstrijd krijgen de Ajacieden minimaal twee a drie dotten van kansen. Dit bleek ook tijdens de oefenwedstrijden van de afgelopen weken, maar toen werd er (op een wedstrijd na) wel gewonnen en bij vlagen waren er lange perioden waarin het veldspel prima was verzorgd. Laten we hopen dat zaterdag de ommekeer zal inluiden. Niet tegen de minste tegenstander dus, maar de bal is en blijft rond. In het verleden bleek dat IJsselmeervogels het nooit makkelijk heeft gehad op De Toekomst …
Scheidsrechter de heer Cairo uit Den Bosch fluit om 14.30 uur voor de aftrap. En wederom is de toegang gratis !

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

oefenduel: Ajax verliest van Young Boys

In een vooral voor rust zeer aardige wedstrijd heeft Ajax voor het eerst in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft het onderspit moeten delven. De ploeg verloor met 3-2 van zaterdageersteklasser Young Boys uit Haarlem.
De goals bij Ajax werden gescoord door Richard Lynch en Gideon Coronel. Bij Young Boys waren Hilmi Mihci 2x en Boy Visser trefzeker.

Tinypic

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

oefenduel: Opnieuw oefenzege


Vanavond heeft Ajax wederom een oefenwedstrijd gewonnen. Jong Volendam werd verslagen met 3-2.
Hoewel vele kansen werden gemist speelde Ajax met name in de eerste helft een goede partij. Kurdo Mohamad scoorde al snel de 1-0, waarna Mürat Onal gelijk maakte. Siver Abdulrahman scoorde hierna een van zijn kansen en zette Ajax weer op voorsprong. In de tweede helft werd er flink gewisseld aan beide kanten. De score werd door Pip Whien uitgebouwd tot 3-1. Rowin van Zaanen tekende vlak voor tijd voor de 3-2 eindstand.

Scoreverloop:
03. 1-0 Kurdo Mohamad
17. 1-1 Mürat Onal
27. 2-1 Siver Abdulrahman
71. 3-1 Pip Whien
88. 3-2 Rowin van Zaanen
Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

oefenduel: Ajax verslaat Argon met 2-1


Op een ijskoud De Toekomst heeft Ajax een oefenwedstrijd tegen zondaghoofdklasser Argon met 2-1 gewonnen. In de eerste helft speelde Ajax een puike partij. Furghill Lie A Kwie was tweemaal dichtbij maar vondt eerst doelman Eelco Zeinstra op z’n pad en later was de lat een sta-in-de-weg. Toch wist Kurdo Mohamad Ajax vijf minuten voor de theepauze op voorsprong te zetten na een mooi aanval.
Na rust moest eerst doelman Danny van der Woude kordaat optreden om een Mijdrechtse treffer te voorkomen alvorens na tien minuten wederom Kurdo Mohamad de 2-0 aantekende. Kort daarna maakte Abdel Zouzou, op aangeven van Ben Ebu-Mordi, namens de Mijdrechters de aansluitingstreffer. Argon zette hierna alles op alles om gelijk te maken maar Ajax kreeg de beste kansen (o.a. Lie-A-Kwie raakte opnieuw de lat). In de 2-1 stand kwam echter geen verandering meer.
Dinsdagavond 13 januari speelt Ajax opnieuw een oefenwedstrijd. Tegenstander is dan Jong Volendam, dat getraind wordt door ex-Ajax zat. 1 speler Said Ouaali. Aanvang op De Toekomst is 20.00 uur.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

nieuws: Ajax terug uit Torremolinos UPDATE!!!!

Ajax is weer teruggekeerd uit Spanje. Van 2 t/m 5 janauri verbleef het team in de Spaanse badplaats Torremolinos voor een kort trainingskamp. Op zondag 4 januari werd er een oefenwedstrijd gespeeld tegen een regioelftal uit Malaga. Door een doelpunt van Terry Klokkemeijer werd er een 1-0 overwinning behaald.

Verslag trainingskamp:

Om op een ver trainingskamp te kunnen gaan is er altijd een reis aan verbonden.
Deze begon in de nacht van 1 op 2 januari op De Toekomst en van daar naar Schiphol.
Om zeven uur was de geplande tijd de lucht in. Dit werd echter een klein half uurtje later. Met een snelle piloot en een zeer goede vlucht kwamen we toch op een redelijk geplande tijd in ons hotel Cervantes in Torremolinos aan. Een prachtig hotel in het centrum van het stadje. Het ligt schuin achter de bekende winkelstraat Calle San Miguel.

Na de intrek in de kamers werden we om 12:30 uur verwacht voor de lunch. Hierna konden we even rondelopen in de omgeving om rond 14:30 te vertrekken met de bus naar een op 10 minuten afstand liggend sportcomplex waar we konden trainen.

Rond 17 uur waren we weer terug in het hotel konden even genieten van een vloeibare versnapering of iets anders om rond 19:00 uur aan het diner te beginnen.
Na het diner konden we nog wat rondkijken in het stadje en tevens een locatie te zoeken voor de geplande voetbalquiz op zaterdagavond. Na een behoorlijke wandeling kregen we wel erg veel trek in koffie en troffen een Hollands restaurantje vlak achter het hotel.
Uiteindelijk na de koffie en wat onderhandelingen afgesproken om daar de voetbalqiuz te houden.
Hierna terug naar het hotel en nog even wat vertier in de lounge de kamers opzoeken na een zeer lange dag. De zaterdag begon rond 8:00 uur met een ontbijt om hierna een geplande strandwandeling te doen. Dit in verband met een oefenwedstrijd op de middag tegen Jong Malaga. Deze wedstrijd kon niet op de zondag gepland worden vandaar dat we het programma van zaterdag en zondag hebben gewisseld. Tijdens de strandwandeling heeft een ieder zich zeer vermaakt en ontspannen voorbereid op de wedstrijd van die middag. De wedstrijd werd gespeeld op hetzelfde sportcomplex waar we trainden. Het was een goede wedstrijd met een 1-0 overwinning voor Ajax. Terry Klokkemeijer was de matchwinner.

Er werd zeer goed gecombineerd en er werd goede strijd geleverd. Jong Malaga liet zich grotendeels aardig terugzakken en wij konden voetballen. Al viel het doelpunt laat in de wedstrijd het belangrijkste was dat we een goede teamgeest hadden. Het weer was tijdens de wedstrijd goed, lekkere temperatuur 14 gr. , maar ook bewolkt en er vielen een paar spetters … kortom, heerlijk voetbal weer !
Met een goed gevoel gingen we dus weer terug naar het hotel. Hier gingen we ons voorbereiden voor het diner om daarna de voetbalquiz te doen in het Hollandse restaurantje.
Deze quiz verliep schitterend onder de goede leiding van Kees Koot ondersteund door vakkundige jury bestaande uit Jan Fleijsman en Nico Schlette.

Er waren vier teams A,B,C en D. Elk team met één captain die de antwoorden mocht geven. Vanuit het winnende team werd uiteindelijk één persoon door middel van persoonlijke vragen de winnaar.

Dat was in dit geval Gideon Coronel die Mark Wolthuis van de troon stootte welke hij vorig had bereikt. Een zeer geslaagde avond met zeer veel humor.

Hierna zijn terug gegaan naar het hotel en in de lounge ons nog even vermaakt. Op de zondag waren een tweetal trainingen gepland en deze werden dan ook afgewerkt zoals dat behoort op een training. Weersomstandigheden lieten ons toen ook niet in de steek en het heerlijk om te trainen. De ritten met de bus waren allemaal keurig gepland. Dus de dag verliep goed en was een geslaagde trainingsdag.

Het veld hebben na onze laatste training vrij gemaakt voor de inmiddels gearriveerde ploeg van FC Volendam.
Op de maandag stond de terugreis al weer gepland voor de avonduren. Voor die tijd konden de ochtend gebruiken voor de laatste inkopen etc. en uitchecken aan de receptie van het hotel wat ons een paar dagen zeer goed heeft verzorgd. De grote schakel was hierin natuurlijk de altijd bij ons in de buurt zijnde Carlo van de organisatie www.trainingskampen.nl . Hij heeft ons van A tot Z keurig begeleid. Waarvoor onze dank. Rond de klok van 11:00 uur vertrokken we met de bus naar een geplande golfclinic in de bergen achter Marbella. Een zeer prachtig gelegen golfclub waar ons een en ander werd bijgebracht over deze sport. Tussen 12:00 en 14:00 was de tijd voor ons gepland. De ploeg werd in twee delen gesplitst om er één te laten putten en ander op de driving range af te laten slaan. Hierbij viel het wel op dat er een flink aantal spelers bij waren die nog nooit aan golfsport hadden gedaan en zeer snel de swing te pakken hadden zoals o.a. Pip Whien en Sven Onclin. Natuurlijk waren er enkele mannen die dit al vaker speelden en hun GVB hebben zoals o.a. Guus Uhlenbeek en Mark Wolthuis. Om 01:00 uur werden de ploegen gedraaid en konden de anderen kijken of net zo goed konden putten als afslaan. En zoals de Amerikaanse pro ons vertelden “bij het putten verdiend Tiger Woods het meeste geld”. Ook hier hadden enkele zeer goede spelers met veel talent. Zelfs Ben, Jan en Constantijn probeerden hun kunnen uit.

Nadat we op het golfcomplex een groepsfoto hebben gemaakt met de pro’s en de directeur van het complex zijn we in de bus gestapt voor een verlate uitgebreide lunch/diner. Dit was in een restaurant in de bergen nabij het golfcomplex. Een zeer mooie en rustige omgeving. Hier heerlijk gegeten en even nagepraat over de activiteiten. Weer met de bus terug richting Malaga om in de nabijheid van het vliegveld nog even te wandelen over een zeer groot shoppingcentre. Om 17:45 vertrokken we naar het vliegveld en hebben ons daar ingecheckt voor de terugreis. De start van de terugvlucht werd nog enige tijd vertraagd vanwege een zogenaamde kistwissel van Transavia met een vliegtuig welke een vlucht tussen Malaga en Kopenhagen moest uitvoeren. Maar ook deze piloot deed er alles aan de opgelopen achterstand in te halen. Nadat we waren ingestapt reed hij snel weg naar de taxibaan en direct de bocht om en de lucht in.
Uiteindelijk waren rond middernacht weer op onze vertrouwde luchthaven Schiphol en kon een ieder zijn koffers pakken en na het handen schudden zijn weg naar huis vervolgen om op de donderdag elkaar weer te treffen voor de reguliere training op De Toekomst. Hierbij de ingeslagen weg van het team vervolgen en ons gereed te maken voor de oefenpartij tegen Argon.
Al met al een zeer geslaagd trainingskamp waarvan we de resultaten in komende periode hopen terug te kunnen vinden.

Tekst en foto’s: Rob Versluis

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.