oefenduel: Jong AJAX – AJAX zaterdag 1 (update met TV beelden !!!)Vanavond speelde Ajax om 19.30 uur een oefenduel tegen Jong Ajax. De wedstrijd was speciaal ingelast voor de van blessures terugkerende Gabri, Jan Vertonghen en Jan-Arie van der Heijden. Na een ruststand van 3-0 (doelpunten van Calvin Mac Intosh, Marvin Hasselbaink en Gabri) redde Mick van Moerkerk in de tweede helft, vlak voor tijd, de eer voor de amateurs.

Klik hier voor de reportage !
De opstellingen:
Image Hosting by Picoodle.com

Klik hier voor meer over deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

GVVV 2-Ajax Zaterdag 2 (3-1) 28-03-2009


In een regenachtig Veenendaal heeft Ajax Zaterdag 2 de uitwedstrijd tegen koploper GVVV 2 met 3-1 verloren. Net als in de heenwedstrijd waren de Amsterdammers zeker niet slechter dan de Veenendalers, maar onoplettendheid in de verdediging werd door GVVV 2 genadeloos in de counter afgestraft. De goal van Giovanni Pique vlak voor rust wist daar weinig aan te veranderen.
Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Spakenburg – AJAX 2-0 (update: meer foto’s)


Verslag: Marcel

Het lente zonnetje scheen over het veld en het was uitstekend voetbalweer, kortom alles leek koek en ei…… nou ja Spakenburg … dat worstelt met zijn vorm en Ajax dat vanmiddag met 3 wissels op de bank zat, allen afkomstig van de Zaterdag 2. Dit alles door de blessures van Alex de Bruijne en Kevin van Baarlen en de schorsingen van Paul Michielsen en Furghill Lie a Kwie. Dus buiten de kopzorgen als het gaat om handhaving had trainer Constantijn Schouten de nodige puzzeluurtjes erop zitten om elf namen op papier te zetten.

De start van de wedstrijd was lauw alhoewel…duels tussen Spakenburg en Ajax zijn altijd wedstrijden met passie en strijd. Zo ook deze beginfase want moesten de Ajax verdedigers niet al in de 9e minuut een bal van de lijn halen? En was het niet zo dat 2 minuten later Siver Abdulrahman verwoestend uithaalde en de bovenkant van de lat raakte met zijn schot van net buiten de zestien ? Maar dan hebben we ook de twee grootste wapenfeiten eigenlijk al vermeld van de verder matige eerste helft. Ajax mocht van Spakenburg veelvuldig aan de bal zijn en dat moet gezegd worden: Ajax toonde opnieuw lef en brutaliteit en had buiten respekt geen ontzag voor Spakenburg dat op papier natuurlijk de betere ploeg is.

Kortom Ajax deed weer niet onder voor zijn direkte tegenstander, maar zoals het hele seizoen vonden de vaak aardige aanvallen die dan met name over rechts werden ingeleid voorin geen vervolg. Hoe ijverig onze voorwaartsen ook weer waren een echte vuist konden we weer niet maken en zo beleefden de ruim 800 toeschouwers niet echt een aardig duel, ook omdat Spakenburg absoluut niet de vorm had en meer met zich zelf worstelde dan met Ajax. Het is ook niet verwonderlijk dat scheidsrechter Van Wijk na 45 minuten af floot met een 0-0 ruststand.

Na rust in eerste instantie het zelfde spelbeeld, maar ondanks dat Ajax relatief makkelijk op de been bleef voelde je dat Spakenburg wat meer in zijn mars had na de thee en in de 56e minuut was het Salim Amerzgiou die Dennis van der Kraan deed strekken naar de hoek. Het was wel een signaal dat Ajax meer en meer op zijn tellen moest gaan passen.
Dat alles werd maar weer eens geillustreerd in de 66e minuut toen een Spakenburg aanvaller in de sandwich werd genomen en een logische penalty het gevolg was. Maar het geluk lachte Ajax toe. Het was Duncan van Moll die via de paal de bal niet in het net zag verdwijnen en zo bleef de 0-0 op het bord staan, maar de speldenprikjes van Spakenburg werden zo langzamerhand nu wel met HOOFDLETTERS geschreven. Zo kwam Ajax opnieuw goed weg in de 75e minuut toen Salim Amerzgiou scoorde maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Ondertussen probeerde Ajax het absoluut nog wel, met name met schoten van de tweede lijn, maar zonder echt groot succes.

Dat Spakenburg uiteindelijk op 1-0 kwam in de 77e minuut was dus niet echt een verassing. Via een goed opgezette aanval over rechts belandde de bal voor de voeten van Maurice van der Wilt. Het was voor hem een koud kunstje om van dichtbij de score te openen. Natuurlijk hoopten de Ajacieden in en langs het veld dat er nog een verrassing zat aan te komen, maar het leek wel of heel langzaam de energie uit de lichamen werd gezogen want opnieuw was er geen 100 maar 200 % inzet van de roodwitte strijders en die liet zijn tol eisen in de slotfase.
Spakenburg dat zeker niet brilliant voetbalde had net even dat stukje meer dat Ajax zo vaak niet heeft. Ajax dat moest toezien hoe o.a. Karim Elkaddouri in de 81e minuut nog dicht bij de 2-0 was. En zou die ene aanval dan nog komen…Ajax dat Philip Whien had ingebracht voor extra aanvallende impulsen moest helaas lijdzaam toezien dat de schade ver in blessuretijd nog opliep. Het was Karim Elkaddouri die keurig met zijn hoofd en voorzet afronde nadat die daarvoor dus de nodige kansjes had gemist, 2-0 dus.

Nog zes finales en opnieuw kunnen we gelukkig nog zeggen dat er van alles nog mogelijk is maar oh oh oh wat wordt het een loodzware klus. Wie Ajax zag strijden en voetballen hedenmiddag kan alleen maar zeggen … ,,Petje af “” maar met mooie woorden worden geen punten bijgeschreven en uiteindelijk ging Spakenburg op basis van een betere tweede helft toch als licht verdiende winnaar van het veld.
Volgende week wacht Kozakken Boys in Werkendam. Opnieuw een pittige klus maar met de zelfde passie, beleving en met wat meer aanvallende stootkracht is niets uitgesloten.

Video:

Klik hier voor meer foto’s en hier voor het verslag op de site van Spakenburg.

De opstelling van Spakenburg:
Image Hosting by Picoodle.com

De opstelling van Ajax:

Image Hosting by Picoodle.com

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

voorbeschouwing: Spakenburg – AJAX

Na een weekend rust mogen de Ajacieden zich aanstaande zaterdag opmaken voor het uitduel tegen Spakenburg. Een tegenstander waar je op voorhand al op verheugd. Dat heeft uiteraard alles te maken met de status van de (nog) huidige kampioen van afgelopen seizoen, maar vooral vanuit het verleden. Ondanks dit wisselvallige seizoen en een teleurstellende plek op de ranglijst blijft Spakenburg een begrip in de (amateur)voetbalwereld.


Terry Klokkemeijer (rechts) en Salim Amerzgiou in de heenwedstrijd waarin Spakenburg met 0-1 won

Het huidige seizoen wordt gekenmerkt door opmerkelijke zaken. Allereerst het vertrek van trainer Ton Du Chatinier naar Utrecht (eind oktober 2008) en een duel bij GVVV waarna na enkele schermutselingen een puntaftrek volgde. Daarnaast ook nog zware blessures en tevens nooit verwachte uitslagen op eigen veld. Voor het laatst werd er namelijk gewonnen begin november (4-1 tegen Sparta Nijkerk). Nadien waren “De Blauwen” niet in staat om tegen buurman IJsselmeervogels, DOVO, Volendam, Hoek en GVVV drie punten te vergaren. Van de tien thuiswedstrijden vielen er tot nu toe slechts drie zeges te noteren. Desalniettemin herbergt de huidige selectie ruim voldoende kwaliteit om normaal gesproken om de titel mee te doen. Wellicht dan maar weer volgend seizoen. Daar zullen de Spakenburgers dan ook alle pijlen op richten gezien de aanstaande oprichting van de Topklasse.
Ajax zal gezien de resultaten uit de geschiedenis met weinig illusies richting het vissersdorp afreizen. Echter het balletje is rond, resultaten uit het verleden tellen niet en na de winterstop zijn de mannen van Constantijn Schouten vrij onvoorspelbaar (resultaattechnisch gezien dan) … dus wellicht kan het eerste puntje (het liefst meer) ooit op De Westmaat worden behaald ? In ieder geval zijn ze hard nodig. Scheidsrechter de heer S.A.J. van Wijk uit Nieuw Lekkerland fluit om 15.00 uur voor de aftrap.

Klik hier voor de voorbeschouwing van Spakenburgse zijde.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax Zat.2-WV-HEDW 2 (4-0) 21-03-2009 (update!)

Ajax Zaterdag 2 heeft gisteren overtuigend gewonnen van WV-HEDW 2. Door drie doelpunten van Sno en 1 van Pique zegevierden de Amsterdammers op Sportpark De Toekomst, waar speler Patrick Voornhout gehuldigd werd voor zijn 300e wedstrijd.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Video:

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

nieuws: invoering Topklasse

Met ingang van het seizoen 2010-2011 wil de KNVB twee topklassen invoeren. Een op zaterdag en een op zondag. Beiden zullen uit zestien clubs bestaan. Onder deze topklassen blijven de drie hoofdklassen bestaan.
Met ingang van dat seizoen kan een club uit de Jupiler League degraderen naar de topklasse. De kampioen van de topklasse is gerechtigd te promoveren naar de Jupiler League. Indien de kampioen geen gebruik wenst te maken van dit promotierecht dan kan uitsluitend de verliezend finalist gebruik maken van dit promotierecht.
De komende topklassen worden verder besproken in de maand april op de regio- en districtsvergaderingen. Op 6 juni neemt de algemene vergadering (KNVB-bestuur amateurvoetbal) een definitief besluit.
Aan het einde van het komende seizoen (2009-2010) plaatsen de eerste vier clubs zich rechtstreeks voor de topklasse. De nummers vijf en zes spelen om de drie resterende plaatsen. Één plaats wordt gereserveerd voor een club uit de Jupiler League. Tot op heden zijn de meeste clubs uit de zaterdag hoofdklasse (A,B en C) voor. Er zijn wel nog verscheidene vragen die op de vermelde vergaderingen moeten worden besproken.
Klik hier voor de meningen van de zaterdag hoofdklassers.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

oefenduel: Ajax verliest oefenduel tegen FC Blauw-Wit

Dinsdagavond 17 maart speelde Ajax een oefenwedstrijd tegen stadgenoot en zondageersteklasser FC Blauw-Wit. Op sportpark Sloten verloor Ajax met 5-3. Ex-Ajax zaterdag 1 speler Maikel Zinhagel scoorde tweemaal tegen zijn oude club. In een leuke en open eerste helft werd er lustig op los gescoord. Aan het begin van de tweede helft besliste Blauw Wit de wedstrijd.

1-0 Maikel Zinhagel
1-1 Alex de Bruijne
1-2 Furghill Lie-a-Kwie
2-2 Coen van Staay
2-3 Mick van Moerkerk
3-3 Tom de Lange

na rust :

4-3 Maikel Zinhagel
5-3 Tom de Lange

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

RKAV Volendam 2-Ajax Zaterdag 2 (3-0) 14-03-2009

Ajax Zaterdag 2 heeft vanmiddag terecht verloren van RKAV Volendam 2. De uitslag viel nog laag uit, gezien het aantal kansen die de thuisploeg wist te missen. Op het zware en hobbelige veld 1 was amper een goed combinatie mogelijk, maar Volendam wist daar beter mee om te gaan dan de Ajacieden, die grossierden in balverlies. Toch wisten de wijdbroeken de overmacht op het veld pas het laatste kwartier van de wedstrijd in doelpunten uit te drukken.
Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Ajax verliest schlemielig van Bennekom


Ajax heeft vanmiddag onnodig met 0-1 van Bennekom verloren. De Amsterdammers waren minstens gelijkwaardig aan de gasten, maar wisten niet te scoren. Bennekom dwong zelf weinig af, maar ging toch met de winst naar huis na een zondagsschot van Vincent Zuiderwijk, die via de paal in het doel belandde. Ajax beeindigde ook deze wedstrijd met tien man na een rode kaart van Furghill Lie A Kwie.

Verslag: Marcel

De grote vraag was hedenmiddag … kon Ajax de lijn nu eens doortrekken na de verrassende zege in Veenendaal ? Telkens als er een goede uitslag is neergezet is de wedstrijd daarna weer vaak een teleurstelling. De openingsfase van de wedstrijd gaf aan dat Ajax het initiatief mocht nemen en Bennekom nam de afwachtende positie aan. De thuisploeg die zelf ook niet als een blinde naar voren liep, hield dus veel mensen achter de bal en dat in combinatie met de ook voorzichtige spelwijze van Bennekom zorgden ervoor dat de beginfase nou niet spectaculair genoemd mocht worden.

Moet gezegd, de organisatie in het veld was van Ajax zijde prima. Er werd nauwelijks iets weggegeven en de ploeg was continu alert bij balverlies van Bennekom om zo de rebound over te nemen. Maar als er een goede aanval werd opgezet, via bijvoorbeeld Kurdo Mohamad, dan stond er vaak niemand in de buurt van doelman Hartman om verder gevaar te stichten. Regelmatig kwam de aansluiting te laat om de ijverige aanvallers Richard Lynch en Kevin van Baarlen te ondersteunen.
Kortom Ajax was dan wel in die eerste 25 minuten de meest aanvallende ploeg, maar echt grote kansen leverde het nauwelijks op. Intussen stond Bennekom rustig zijn moment af te wachten en het laatste gedeelte van de povere 1e helft kwamen de mannen van ex-Ajacied Bram Braam (trainer Bennekom) wat meer in de wedstrijd, wat overigens ook niet veel om het lijf had op een enkel schot na dan.

De ruststand van 0-0 was geen vertekend beeld. Beide teams hielden elkaar in evenwicht en creëerden beiden wat kleine mogelijkheden c.q. schietkansen. Na rust was het al snel raak (of mis …?). Vincent Zuiderwijk stond ter hoogte van de cornervlag, gaf de bal hoog voor de goal en tot ieders verbazing zeilde de bal over de tot dan toe werkeloze keeper Dennis van der Kraan heen, 0-1. Wat een snelle domper voor Ajax, dat moest toezien hoe Bennekom na rust wat energieker uit de kleedkamer was gekomen. De Amsterdammers konden pas in de 62e minuut iets terug doen. Het was Alex de Bruijne die zijn kopbal na een vrije trap van Kevin van Baarlen naast zag gaan.

Toch was het oppassen want Bennekom blijft wel een team dat snel kan omschakelen en het zag dan ook bijna Martin van Eck scoren in de 65e minuut, maar zijn schot verdween net naast het doel. Ajax probeerde wel druk uit te oefenen op het doel van Bennekom, maar het had voorin te weinig ondersteuning om het doelman Hartman echt moeilijk te maken. Nee, we moesten weer eens wachten tot de slotfase voor het echte vuurwerk want zo’n klein kwartiertje voor tijd gooide Ajax steeds meer schroom van zich af, zeker ook nadat Terry Klokkemeijer en Diego Esajas in het veld waren gekomen.

De druk nam nadrukkelijk toe en het leidde tot soms hachelijke situaties in het Bennenkomse strafschop gebied, maar die kansen kwamen dan ook vaak voort uit cornerballen waar niemand dan zijn teen tegen aan kon zetten. De allergrootste kans was in de 85e minuut toen Kevin van Baarlen op links het strafschopgebied kon binnen lopen, maar de uitlopende doelman Hartman kon het schot keren.
Het was nogmaals wel een teken voor de onverwoestbare drang van Ajax om meer uit deze wedstrijd te halen wat ook zeker verdiend zou zijn!!
In de tumultueze slotfase -waar Ajax wel van houdt lijkt het zo- gebeurde er weer van alles en nog wat. Eerst was het Terry Klokkemeijer die verwoestend uithaalde. Zijn schot ging via de lat en de vingertoppen van keeper Hartman over.

Bennekom bleef kreunend overeind in de blessuretijd. De enige die onderuit ging was een verdediger van de gasten, al was dat niet geheel vrijwillig…….invaller Furghill Lie a Kwie kreeg voor deze aktie een direkte rode kaart. En toen scheidsrechter Slager voor het eindsignaal floot waren de druiven erg zuur voor Ajax.
Bennekom dat een “luizenoverwinning” meenam nam naar de Gelderse Vallei had daar echter maling aan.

En opnieuw kon Ajax geen vervolg geven aan een vorige goede wedstrijd, al lag dat dit keer niet aan de beleving, inzet en/of het veldspel maar het geluk werd helaas niet afgedwongen. Dat ene balletje dat nou eens lekker valt……….nee, het kwam niet en het scorebord liegt nooit al was een puntendeling hedenmiddag de enige juiste afspiegeling van het wedstrijdbeeld.
Gelukkig is de hoofdklasse B een afdeling waar iedereen punten pakt van elkaar en er dus opnieuw nog van alles mogelijk is maar………het wordt wel heel langzaam een paar minuten voor twaalf.

Karakteristieken:
48. Zuiderwijk 0-1.
Scheidsrechter: H.H. Slager.
Toeschouwers: 250.
Gele kaart: Abdulrahman (Ajax).
Rode kaart: Lie-A-Kwie (Ajax).
Ajax: Van der Kraan, Onclin, Kloes, De Bruijne, Westmaas, Biesot (80. Esajas), Abdulrahman, Coronel (80. Klokkemeijer), Mohamad (66. Lie-A-Kwie), Lynch, Van Baarlen.
Bennekom: Hartman, Lamers, Verhaar, Kaba, Koopman (86. Yilmaz), Heller, Van der Wal (58. De Ruiter), Van Eck, Van de Peppel, Zuiderwijk, Meurs.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier en hier voor een verslag in De Gelderlander.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

voorbeschouwing: AJAX – BENNEKOM

Aanstaande zaterdag speelt Ajax een thuiswedstrijd tegen Bennekom. Na de zwaarbevochten zege tegen GVVV mogen de Ajacieden nu de degens kruisen met de verrassend goed presterende Bennekommers. Het seizoen begon voor het team van Bram Braam nogal onrustig wegens onder meer financiele perikelen, maar inmiddels is er een top vijf positie bereikt. Na de winterstop presteert Bennekom wisselvallig. Twee nederlagen en drie zeges (waarbij een fraaie 2-0 tegen Spakenburg afgelopen zaterdag), maar driepunters tikken wel aan. Inmiddels heeft de technische commissie bij Bennekom een aantal vaste waarden reeds vastgelegd voor volgend seizoen, zodat er rust heerst binnen de selectie.

In het kader van bijgeloof doet Ajax er wellicht goed aan om zaterdag met tien spelers aan de aftrap te beginnen, hetgeen tegen GVVV uitermate goed uitpakte. De punten zijn immers nog steeds hard nodig en ook de 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd eerder dit seizoen is nog niet vergeten. Traditioneel is Bennekom echter voor Ajax een lastige opponent dus aan voorspellingen wagen wij ons niet. Scheidsrechter de heer Henk Slager uit Staphorst fluit om 14.30 uur voor de aftrap. Toegang … wederom gratis.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.