competitie: Ajax verliest fors in Gouda


In strijd tegen degradatie heeft Ajax kostbare punten laten liggen bij Jodan Boys in Gouda. Doordat de Amsterdamse defensie vaak niet goed bij de les was, kon de thuisploeg uitlopen naar een grote 6-1 score. Zelfs een penalty was aan Ajax niet besteed, alleen Siver Abdulrahman scoorde tegen.
De achterstand op DOVO blijft 6 punten, waardoor de onderste P/D plaats erg ver weg blijft.

Image and video hosting by TinyPic

Verslag: Marcel

Na de hoopgevende overwinning vorige week moesten de Ajacieden vanmiddag opnieuw de punten zien binnen te halen wil men de P/ D plek in zicht houden. Op het prachtige complex de Oosterwei werden de Amsterdammers op het veld heet onthaald. Nog nauwelijks hadden de Ajacieden hun veters gestrikt of Jodan Boys vloog uit de startblokken. En voor dat we er erg in hadden stond het scorebord al op 1-0. Michel Sol kopte in de 2e minuut een voorzet van links over de twijfelende doelman van der Kraan heen.

Image and video hosting by TinyPic

Ajax kreeg in die begin fase absoluut geen grip op het felle maar sportieve spel van Jodan Boys. Vol passie en dadendrang werden de Ajacieden teruggedrongen, het vele balverlies was in die openingsfase daarom niet vreemd. De eerste serieuze keer dat Ajax voor de goal kwam was wel meteen gevaarlijk Het was Terry Klokkemeyer die met een hard schot na een kwartier doelman van Beek op de proef stelde.
Maar lang kon Ajax hier geen moed uit putten want in de tegenaanval was het Peter Graafland die Sander van Gool bediende. Zijn droge knal was onhoudbaar en zo was het in de 17e minuut al 2-0. Naarmate de eerste helft vorderde, begon Jodan Boys wat tol te betalen voor die geweldige inspanningen en zo kon Ajax heel langzaam voetballend ook wat laten zien. En hoe, eerst was het Siver Abdulrahman die via de vingertoppen van de keeper over kopte na een verre ingooi van Gideon Coronel. Luttele seconden later was het opnieuw Siver Abdulrahman die doelman van Beek tot een miraculeuze redding moest dwingen en via de paal ging de bal naast.

Image and video hosting by TinyPic

Toch was het Ajax dat loon naar werken kreeg want in de 37e minuut was het Terry Klokkemeijer die de bal op het hoofd legde van Siver Abdulrahman en deze bal paste precies, 2-1. Het leek en kwestie van tijd voor de gelijkmaker. Ajax was in de slotfase van die eerste helft de gevaarlijkste ploeg, maar het kreeg ook keihard de deksel op de neus zo vlak voor het verstrijken van de eerste 45 minuten. Het was Heerkens die via een gelukje de bal via een Ajax-lichaam in de 42e minuut in het net zag verdwijnen (3-1) en dat kwam hard aan.
Na rust gooide Ajax alles op de aanval. Furghill Lie a Kwie en Richard Lynch kwamen de voorwaartsen versterken en dat gaf een goede herstart want Ajax begon overtuigend aan die tweede helft. Het resulteerde al bijna in een vroege aansluitingstreffer maar Mick van Moerkerk schoot te gehaast naast. Een ideale kans om de wedstrijd weer nieuw leven in te blazen.

En net toen Ajax dacht hier valt meer te halen was het zomaar weer Jodan Boys wat toesloeg. Het was invaller Kees Graafland die Dennis van der Kraan in de 67e minuut verschalkte met een artistieke halve omhaal (4-1). Er was vanaf dat moment duidelijk iets geknakt bij Ajax, de ruimtes werden groter en het geloof verdween steeds meer uit het spel. Het werd alleen maar pijnlijker want nog geen 2 minuten later was het al 5-1 .Michel Heerkens kon van dichtbij binnen tikken. Nu was bijna iedere aanval van Jodan Boys een goal en de deceptie werd in de 73e minuut alleen nog maar groter en groter toen zelfs de 6-1 viel door Peter Graafland.

Waar zou dit eindigen…………. Gelukkig en volkomen terecht kende scheidsrechter Heida in de 75e minuut Ajax een penalty toe nadat Diego Esajas van achteren werd aangetikt. Maar ook deze uitgelezen kans op een betere score was niet aan ons besteed. De inzet van Terry Klokkemeyer werd keurig gekeerd door doelman van Beek. In de slotfase van een levendig duel gebeurde er niet veel meer, maar er was inmiddels al GENOEG gebeurd !!

En zo kreeg Ajax een enorm pak slaag, de overwinning van Jodan Boys was volkomen verdiend. Maar het moet gezegd … het zat Ajax op een aantal beslissende momenten ook niet mee en zo is het draadje voor eventuele lijfsbehoud in de Hoofdklasse nog dunner dan die al was. Volgende week in de laatste thuiswedstrijd tegen Dovo moet Ajax winnen om nog enigszins uitzicht te houden maar degradatie lijkt onafwendbaar !!

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Klik hier voor een verslag op Voetbal Op Zaterdag.

Jodan Boys – Ajax 6-1 (3-1)
3. Sol 1-0, 18. Van Gool 2-0, 35. Abdulrahman 2-1, 43. Heerkens 3-1, 67. Kees Graafland 4-1, 72. Heerkens 5-1, 79. Peter Graafland 6-1.

Scheidsrechter: H.M. Heida.

Toeschouwers: 1234.

Gele kaart: De Rijk (Jodan Boys) Uhlenbeek, Westmaas (Ajax).

Jodan Boys: Van Beek, Vink, Kok, Sol, Willem Graafland, Van Staveren, El Bouazatti (57. Kees Graafland), Van Gool, (70. De Rijk), Heerkens, Peter Graafland (78. Van Loon).

Ajax: Van der Kraan, Uhlenbeek, Kloes, (81. Wolthuis), Biesot, Westmaas, Van Moerkerk, Mohamad (45. Lynch), Cornonel (46. Lie-A-Kwie), Esajas, Abdulrahman, Klokkemeijer.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

voorbeschouwing: Jodan Boys – Ajax

Met nog drie wedstrijden te gaan en zes punten achterstand van een “veilige” plek op de ranglijst staat Ajax voor een zware opgave. Er moet drie keer gewonnen worden en dan nog zijn de Ajacieden afhankelijk van de concurrenten. De eerste zege van de drie moet aanstaande zaterdag worden behaald in Gouda. Jodan Boys heet aldaar de tegenstander.


De promovendus kent een prima seizoen en heeft nog geen resultaat behaald waarvoor men zich hoeft te schamen. Hoewel een gevaarlijke plek op de ranglijst nog in zicht is, zijn de Boys volop in de race om de derde periode. Jodan Boys is darnaast ook nog de laatste vijf wedstrijden ongeslagen zodat Ajax alvast weet dat het een tegenstander treft met zelfvertrouwen. Ajax moet dat ook hebben gezien het resultaat, de inzet en het spel afgelopen weekend tegen Sparta Nijkerk. De mannen van trainer Constantijn Schouten en teammanager Jan Fleijsman hoeven ook niet na te denken, want er geldt maar één ding. DRIE PUNTEN ! De heenwedstrijd eind november 2008 (zie ons archief) eindigde in een 1-1 gelijkspel. Scheidsrechter de heer H.Heida uit Leeuwarden fluit om 14.30 uur voor de aftrap op sportpark Oosterwei.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

nieuws: nieuwe en vertrekkende spelers seizoen 2009-2010

Voor aankomend seizoen heeft Ajax overeenstemming bereikt met een vijftal nieuwe spelers. Bij dit vijftal is een oude bekende. Sergio Cameron keert namelijk terug van Katwijk. Uiteraard zijn wij zeer verheugd met de terugkeer van de topscorer van afgelopen seizoen. Tevens komt vleugelaanvaller Jimmy van Baarlen van zaterdageersteklasser Montfoort. Hij is de broer van huidig selectiespeler Kevin. Beiden waren afgelopen seizoen nog te bewonderen bij LRC Leerdam, waarna hun wegen scheidden. Een ware familiehereniging dus. Joey Lampty, ook al een aanvaller, heeft ook zijn komst bevestigd naar De Toekomst. Hij is afkomstig van zaterdageersteklasser Huizen. Tenslotte hebben ook aanvaller Ralf Lamme, linkspoot Robin Telkamp en Wouter Lastdrager, nu allen nog uitkomend voor zondageersteklasser KFC uit de Koog a/d Zaan, hun komst toegezegd. Uiteraard wensen wij de nieuwkomers van harte welkom bij Ajax !
Ook de technische staf wordt volgend seizoen aangevuld. Arni Brands, momenteel trainer van Huizen 2, wordt assistent-trainer. Brands maakte middden jaren negentig nog deel uit als speler van Ajax zaterdag.
Van de huidige selectie keren een aantal spelers Ajax de rug toe. Philip Whien keert terug naar Zwaluwen ’30 en Richard Lynch naar DWV. Terry Klokkemeijer verkast naar NVC uit Naarden, terwijl Siver Abdulrahman stopt met voetballen. Eerder was al bekend dat Sven Onclin zijn geluk gaat beproeven bij Quick Boys. Later meer.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Ajax pakt zege op wilskracht


Ajax heeft vanmiddag een laatste strohalm gepakt om het verblijf in de hoofdklasse te verlengen. Tegen Sparta Nijkerk werd het 3-2. Er viel niets op af te dingen. Een tomeloze inzet en ongekend veel (onbenutte) kansen zorgden voor een verdiende zege. De Nijkerkerkers kwamen vroeg op 0-1 door Stefan Fredriksen. Siver Abdulrahman maakte voor de thee de gelijkmaker. Vlak na rust tekende Fredriksen voor z’n tweede treffer. Een schitterende volley van Gideon Coronel bracht de wedstrijd weer in balans. Diego Esajas maakte vlak voor tijd de winnende treffer voor de Ajacieden.

Verslag: Marcel

Na het duel tegen RKAV Volendam waren de vooruitzichten somber, maar zolang het nog niet is beslist hebben we hoop. Daarnaast hadden wij nog wat goed te maken tegen Sparta Nijkerk na de ontluisterende nederlaag in november ! De gasten zitten ondanks de hoge klassering ook even in een klein dipje, zeker na de grote nederlaag vorige week (5-0 maar liefst tegen IJsselmeervogels).
In de openingsfase op het kunstgrasveld van De Toekomst startte Sparta Nijkerk furieus. Voordat we het wisten stonden we al met 0-1 achter …. ( 3e minuut ). De linkerkant lag helemaal open en omdat Kevin Westmaas niet meer op zijn positie stond moest doelman Dennis van der Kraan ver uit zijn doel komen om deze aanval onschadelijk te maken. Stefan Frederiksen was eerder en schoot de bal echter langs de keeper vanaf 25 meter in het lege doel.

Ajax was geenszins van slag en pakte al snel de draad op. Het eerste wapenfeit was in de zesde minuut toen Siver Abdulrahman net naast kopte. En binnen het kwartier trok diezelfde Siver Abdulrahman de stand al weer gelijk. Na een prachtige combinatie met Terry Klokkemeijer werd zijn schot nog gekraakt, maar in de rebound -al liggend- wist Siver de bal alsnog langs doelman Smallenburg te schieten (1-1). Dit was de eerste goal voor de Ajacieden na 375 minuten droog gestaan te hebben!
Hierna voltrok zich geen hoogstaand duel, maar het was zeker niet onaardig waarbij beide teams voor de pauze nog wat kansen kregen. De ruststand was na een leuk begin 1-1.

De start van de tweede was een kopie van de eerste. Binnen drie minuten was het al weer raak. Een voorzet van links werd bij de tweede paal op de slof genomen door Stefan Frederiksen en via het been van Mick van Moerkerk verdween de bal wederom achter doelman van der Kraan (1-2). Maar ook nu was Ajax absoluut niet van slag en greep Sparta Nijkerk vanaf dat moment stevig bij de keel. Voorin zorgde de ijverige Diego Esajas voor zoveel onrust in de onzekere defensie van de Nijkerkers dat de Ajax aanvallers regelmatig voor de goal opdoken. Eerst was het Diego Esajas zelf die op de keeper schoot en nog geen minuut later was het in de 56e minuut alweer gelijk. En hoe ! Vanaf randje zestienmeter nam Gideon Coronel de bal aan en met een halve volley verdween de bal als een raket in de touwen (2-2). Een prachtgoal !

Ajax bleef de aanval zoeken en werd ook nog eens gesteund door de ingevallen Richard Lynch. Natuurlijk liet Sparta Nijkerk zien dat het ook nog meedeed, maar echt gevaarlijk werden ze vooralsnog niet. Naarmate het duel zich naar het laatste kwartier ontwikkelde was het Ajax dat steeds dichter en dichter bij de goal kwam. Een doelpunt hing in de lucht. Eerst vuurde Rene Biesot nog een schot af op doel dat rakelings over ging en daarna was het weer de beurt aan Siver Abdulrahman die na een pracht aanval -opgezet via Kevin Westmaas- via de grond net over kopte in de 78e minuut.

Ajax bleef hartverwarmend de aanval zoeken en de defensie van Sparta Nijkerk inclusief doelman Smallenburg bleven nog even overeind. Zeker nadat de op dreef zijnde Siver Abdulrahman een kleine tien minuten voor tijd opnieuw een kopbal via de vingertoppen van de keeper over zag gaan. In de slotfase was bijna iedere aanval een kans voor Ajax en kon de verdiende zege niet ver weg meer zijn … .
Gelukkig werd Ajax beloond voor zijn tomeloze inzet en karakter hedenmiddag. Het was Kurdo Mohamad die een weergaloze voorzet op het hoofd legde van de inkomende Diego Esajas. Zijn kopbal ging nu wel in de touwen en het werd 3-2 in de 89e minuut.

En zo kreeg Ajax loon naar werken in een duel waarin de ploeg liet zien dat het nog niet is afgeschreven !!! Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van Waveren lieten de overige uitslagen zien dat er voor een aantal ploegen nog niets zeker is en dus heeft Ajax volop kans om zich misschien nog safe te spelen. Wie Ajax zag acteren in deze negentig minuten begrijpt dat wij verwachtingsvol afreizen naar Gouda waar Jodan Boys de volgende opponent is.


Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Ajax – Sparta Nijkerk 3-2 (1-1)
4. Fredriksen 0-1, 20. Abdulrahman 1-1, 48. Fredriksen 1-2, 59. Coronel 2-2, 89. Esajas 3-2.

Scheidsrechter: A. van Waveren
Toeschouwers: 250
Gele kaart: Poot (Sparta Nijkerk)

Ajax: Van der Kraan, Van Moerkerk, Michielsen (56. Lynch), Kloes, Westmaas, Abdulrahman (90. Whien), Biesot, Mohamad, Klokkemeijer, Esajas, Coronel.

Sparta Nijkerk: Smallenburg, Van Rooijen, Te Velthuis, Fredriksen (73. Henar), Van Breuekelen, Buijtenhuis, Van Essen (73. Poot), Dinis Magalhaes, Reurink, Muller, Krijger (82. Corba).

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

voorbeschouwing: Ajax – Sparta Nijkerk

Met nog vier wedstrijden te gaan heeft Ajax het niet meer in eigen hand om zich te handhaven. Een kloof van acht punten lijkt onoverbrugbaar. Zelfs als Ajax alle vier wedstrijden zou winnen dan is het nog afhankelijk of ploegen zoals SDC Putten, Dovo of Jodan Boys punten laten liggen. In het voetbal is echter niets uitgesloten en Ajax zal vechten tot de allerlaatste snik.

Tegenstander Sparta Nijkerk komt de afgelopen jaren niet graag naar Amsterdam gezien de resultaten. De ploeg van trainer Henny Lee startte het seizoen stroef, herstelde zich prima maar de laatste vier wedstrijden (3x verlies en 1x gelijk) zullen ongetwijfeld een deuk in het vertrouwen hebben opgeleverd. Toch hebben de Nijkerkers nog zicht op een periodetitel en daar zullen de oranjezwarten ook voor gaan strijden zodat ze rechtstreeks toegang krijgen tot de “grote” KNVB-beker volgend seizoen. De Ajacieden verloren op 15 november 2008 met 5-0 in Nijkerk. Alleen al dit gegeven moet voor Ajax voldoende te zijn om revanche te nemen en middels een zege een van de laatste strohalmen te pakken. Scheidsrechter de heer Tony van Waveren uit Bussum fluit om 14.30 uur voor de aftrap.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Nederlaag tegen Volendam … Ajax in heel zwaar weer !

Ajax heeft vanmiddag met 2-0 (rust 1-0) verloren in en tegen Volendam. Vlak voor rust benutte Nick Tol een strafschop voor de thuisploeg. Na de thee bracht Pieter Jonk de marge op twee goals. Na dit verlies is de achterstand op een “veilige” plek inmiddels acht punten. Met nog vier wedstrijden te gaan doet hoop leven maar de realiteit is anders …

Image and video hosting by TinyPic

Verslag: Marcel

De opdracht hedenmiddag was duidelijk voor de Ajacieden. Winnen, met minder zouden we alleen maar meer in de problemen komen. Ondanks dat Constantijn Schouten zijn elftal opnieuw moest wijzigen op meerdere posities door schorsingen en blessures was daar in de openingsfase weinig van te merken. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter v.d Ketterij ( uit Goes !! ) namen de Amsterdammers voorzichtig het initiatief tegen de verrassing van het seizoen RKAV Volendam.

Image and video hosting by TinyPic

Met vlot combinatievoetbal trokken de Ajacieden in die beginfase fel van leer. Vooralsnog zonder echt gevaarlijk voor de goal daarmee te worden. Want gek genoeg de eerste grote kans was voor Volendam zo na een kwartier voetballen. Het antwoord van Ajax kwam al snel, want in de 20e minuut was het Siver Abdulrahman die rakelings naast schoot via een Volendams been. De corner die daar op volgde leverde bijna opnieuw gevaar op maar Gideon Coronel kon de bal te weinig richting mee geven. Het eerste half uur werd door Ajax bepaald, zonder dat het heel veel opleverde voor de goal maar de goede wil spatte er wel van af.


Zo in het laatste kwartier toonden Volendam steeds meer zijn ware gezicht door vaak met messcherpe aanvallen in de buurt te komen van doelman Dennis van der Kraan. De eerste waarschuwing werd in de 36e min. gegeven toen een boogballetje maar net over ging. Het was uitstel van meer leek het, want in de 41e minuut was het Nick Tol die zijn vrije trap nog ternauwernood door van der Kraan gestopt zag worden. En twee minuten later moest Paul Michielsen zijn meerdere erkennen in een onderling duel met Jaap Molenaar Zijn duw en trekwerk werd niet gewaardeerd door de referee en de bal ging op de stip. Het buitenkansje werd moeiteloos verzilverd door Nick Tol 1-0. ( tevens de ruststand )

Na de thee, of was het gezien de temperaturen ice tea, was het Ajax dat opnieuw goed van start ging. Het was in de 50e minuut Rene Biesot die een geweldig schot afvuurde op doel maar via doelman Kees Tol en zijn rug verdween de bal via de paal net buiten de goal. Ook Volendam liet zich weer gelden want nog geen drie minuten later mistte Pieter Jonk een kans die niet te missen was voor een open doel. Zo werd alleen maar bevestigd dat we naar een leuk potje voetbal aan het kijken waren. Maar daarna moesten we lang wachten tot nog meer opwindende momenten. Ajax had inmiddels wel Kevin van Baarlen en Richard Lynch ingebracht om zo voorin iets te forceren.


Maar de grootste kansen bleven voor Volendam en nadat eerst Ben Zwarthoed maar net naast schoot kwam de 2–0 toch in de 77 minuut. Een corner bal kon nog wel in eerste instantie worden weggewerkt maar in de rebound was het toch Pieter Jonk die via Kevin Westmaas wist binnen te schieten. En zo viel het doek voor Ajax deze middag en leek het wel of er plotseling geen rek meer in het elastiek zat. Ajax kon het niet meer opbrengen om er nog een offensief uit te persen. Het mocht zelfs blij zijn dat Volendam niet nog meer zout in de wonden strooiden want in de slotfase was Jaap Molenaar nog dicht bij de 3-0.


De conclusie is pijnlijk en heel simpel als je niet weet te scoren in de afgelopen vier wedstrijden dan is het niet vreemd dat je ook geen wedstrijden wint ! Daar ligt het grootste euvel van Ajax. Voorin missen we de koele kikkers die het net doen bollen en daar draait het toch allemaal om nietwaar ? Na het horen van de resultaten van onze concurrenten werd deze zonnige middag alleen nog maar somberder en kunnen we om degradatie te ontlopen alleen nog maar hopen op hele, hele grote wonderen.

RKAV Volendam – Ajax 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 42. Nick Tol 1-0, 76. Jonk 2-0.
Scheidsrechter: A.L. v.d. Ketterij.
Toeschouwers: 450.

Gele kaarten: Koehoorn (Volendam) Michielsen, Klokkemeijer (Ajax).

Volendam: Kees Tol, Leon Tol (16. Martin Tol / 76. Jonkerman), Jonk,
Kluessien, Sul, Koehoorn, Nick Tol, Schilder, Zwarthoed (80. Bond),
Visscher, Molenaar.

Ajax: Van der Kraan, Moerkerk, Michielsen (70. Lynch), Kloes, Westmaas, Biesot, Mohamad, Coronel (62. Van Baarlen), Esajas, Abdulrahman, Klokkemeijer.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

voorbeschouwing: Te gast in Volendam

Ajax treedt aanstaande zaterdag om 14.30 uur aan in en tegen Volendam. De ploeg van trainer Berry Smit keerde dit seizoen terug in de hoofdklasse na de degradatie in seizoen 2004-2005. Als dezelfde uitslag zaterdag wordt bereikt als de Volendam-Ajax van toen wint Ajax met 1-3 (zie ons archief voor een verslag van 19 februari 2005). En daarvoor zouden wij direkt tekenen …

Klik hier voor meer gratis...

Ajax speelde toen met een aantal namen die nu elders spelen bij (top-) hoofdklasseclubs. Bijvoorbeeld doelman Raymond Homoet (nu Zwaluwen ’30), Pierre Tosch (nu IJsselmeervogels) en Rivallino Sleur (nu Quick Boys) stonden in de verdediging en o.a. Dilshan Fong Tin Joen (nu FC Lisse) en Jamal Ahaddouch (nu Ter Leede) waren de aanvallers. Van de huidige selectie was alleen Marc Wolthuis (nu geblesseerd) van de partij. Volendam kende een prima seizoen, staat momenteel keurig in de middenmoot en wist al een enkele keer flink te stunten. De thuiswedstrijden tegen IJsselmeervogels (3-1 winst, uit trouwens ook 0-0) en Sparta Nijkerk (7-2 winst) springen in het oog, terwijl kampioen Spakenburg ternauwernood met 1-1 het vissersdorp verliet. Ajax zal de broodnodige punten moeten verzamelen om volgend seizoen in de hoofdklasse actief blijven. Er volgen nog vijf finales. Maar te beginnen aan de boorden van het IJsselmeer … Scheidsrechter is de heer Harold van de Ketterij uit Goes.

De heenwedstrijd eindigde op 13 september 2008 in 1-1. Kijk in ons archief naar de foto’s en het verslag.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

DOVO 2-Ajax Zaterdag 2 (1-0) 04-04-2009

Ajax Zaterdag 2 heeft afgelopen weekend met 1-0 verloren in Veenendaal. Waar vorige week GVVV te sterk was, kon de ploeg van Dennis van der Wal nu ook niet winnen van de andere ploeg op Sportpark Panhuis. Ajax was gelijkwaardig aan DOVO, maar wist aanvallend op het hobbelige veld te weinig te brengen, waardoor

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.