Laatste nieuws betreft selectie Ajax zat 2.

Kort voor het stoppen van de spelerscarrousel heeft Mark van de Wiel aangegeven Ajax te gaan verlaten.
De sympathieke verdediger verruilt Ajax voor fc Breukelen, wij wensen Mark veel succes bij zijn nieuwe vereniging.
Trainer Dennis van der Wal,voegde nog twee nieuwe spelers aan zijn selectie toe: Jeffrey Boekelaar (I.V.V) en Mounir Soussi (Voorland).

Ook voor deze spelers: veel succes bij Ajax.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Selectie Ajax zat 2 seizoen 2009-2010

In April zijn de voorbereidingen  voor het nieuwe seizoen begonnen, na twee selectiewedstrijden en een aantal stagetrainingen kan Ajax zat 2 een aantal nieuwe spelers begroeten.

Nadat de balans was opgemaakt aan het einde van het seizoen zijn er vier spelers overgegaan naar het eerste elftal (Alex de Bruin, Diego Esajas, Mick van Moerkerk, en Gian Moorman).
Tevens werd er afscheid genomen van zes spelers: Nikkie Bruinenberg, Meason Dirks, Jeffrey Koreman, Ronald Renzema, Rosco Viereck, Shai Zakai.

Voor het aankomend seizoen heeft Ajax zat 2 overeenstemming bereikt
met de volgende spelers:
Van Omniworld komen Rodney Weverling en Obed de Vries.
Dik Bos en Jeroen van Rijn komen van Purmerend.
Parick Menning maakt de overstap van Telstar naar Ajax.
Howard Nedd komt over van Jong FC Dordrecht.
Jeremy van Eijsden (Huizen)
Nick Goede (CTO 70)   
Yechi Wijk (Uitgeest)
David Zollinger (DVS33)
Doelverdedigers:
Danny Been (hfc Haarlem)
Gijs Jan Ruitenbeek (Ajax zat 3)

Deze nieuwkomers wensen wij veel succes

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

nieuws: Paul Michielsen naar Spakenburg

Centrale verdediger Paul Michielsen verruilt op de valreep Ajax voor Spakenburg. Een toptransfer voor de sympathieke mandekker die de afgelopen vier seizoenen te bewonderen was op De Toekomst.


Paul Michielsen en de gemaskerde Brayton Biekman (DOVO) in actie

Paul had aangegeven bij Ajax te blijven maar deze kans wil uiteraard niemand hem ontnemen. Zijn hoofdklasse avontuur duurt nog even voort. Voordat Paul naar Ajax kwam speelde hij namelijk ook in de hoofdklasse met Marken.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

nieuws: selectie 2009-2010 update !!!!

Voor aankomend seizoen heeft Ajax overeenstemming bereikt met een vijftal nieuwe spelers. Bij dit vijftal is een oude bekende. Sergio Cameron keert namelijk terug van Katwijk. Uiteraard zijn wij zeer verheugd met de terugkeer van de topscorer van afgelopen seizoen. Tevens komt vleugelaanvaller Jimmy van Baarlen van zaterdageersteklasser Montfoort. Hij is de broer van huidig selectiespeler Kevin. Beiden waren afgelopen seizoen nog te bewonderen bij (het nu opnieuw naar de hoofdklasse gepromoveerde) LRC Leerdam, waarna hun wegen scheidden. Een ware familiehereniging dus. Joey Lampty, ook al een aanvaller, heeft ook zijn komst bevestigd naar De Toekomst. Hij is afkomstig van zaterdageersteklasser Huizen. Zijn clubgenoot Sven Kolle (aanvoerder van Huizen A1) volgt hem. Tevens hebben aanvaller Ralf Lamme, linkspoot Robin Telkamp en Wouter Lastdrager, nu allen nog uitkomend voor zondageersteklasser KFC uit de Koog a/d Zaan, hun komst toegezegd. Uit de eigen gelederen komt doelman Gian Moorman van de zaterdag 2 bij de selectie. Vlak voor de overschrijvingsdeadline van 31 mei zijn er nog drie spelers aan de selectie toegevoegd. Verdediger Bas ter Haak komt over van zondagtweedeklasser Pancratius uit Badhoevedorp, terwijl ook aanvaller Mathew Renfurm van FC Volendam (A1) verwelkomt wordt. Als laatste speler is Thijs van Seggelen toegevoegd. Deze middenvelder komt over van zondagvijfdeklasser ROAC ’79 uit Rijpwetering. Uiteraard wensen wij de nieuwkomers van harte welkom bij Ajax ! Ook de technische staf wordt volgend seizoen aangevuld. Arni Brands, momenteel trainer van Huizen 2, wordt assistent-trainer. Brands maakte middden jaren negentig nog deel uit als speler van Ajax zaterdag.
Van de huidige selectie keren een aantal spelers terug naar hun oude club. Philip Whien keert terug naar Zwaluwen ’30, Richard Lynch naar zondageersteklasser DWV en Furghill Lie a Kwie naar zaterdagtweedeklasser VRC. Terry Klokkemeijer verkast naar zondageersteklasser NVC uit Naarden, terwijl Siver Abdulrahman stopt met voetballen. Ook Rene Biesot gaat Ajax verlaten. Hij gaat spelen voor zondaghoofdklasser VVSB uit Noordwijkerhout. Biesot heeft de ambitie om zo hoog mogelijk te voetballen en wilde daarnaast de uitdaging uitgaan om via en bij VVSB in de topklasse uit te komen. Bovendien ligt de club ideaal ten opzichte van zijn werkgever in Hoofddorp. De defensieve middenvelder speelde drie seizoenen voor Ajax en kwam daarvoor o.a. uit voor Zwaluwen ’30. Guus Uhlenbeek verlaat eveneens Ajax. De routinier heeft overschrijving aangevraagd naar Pancratius. Sowieso herbergt deze zondagtweedeklasser veel ex-amateur Ajacieden komend seizoen. Onder andere Vincent de Groot, Danny Frans, Danny Moinat, Jamal Akachar en Jamal Ait Mama gaan hun geluk in Badhoevedorp beproeven. Marc Wolthuis gaat ook Ajax zaterdag 1 verlaten voor de zaterdag 3 waarin veel oud-eerste (amateur) elftal spelers spelen. Wolthuis heeft 7 seizoenen in het eerste gespeeld !!! Paul Michielsen (zie leders op deze website) verruilt Ajax na 4 jaar voor Spakenburg. Eerder was al bekend dat Sven Onclin zijn geluk gaat beproeven bij Quick Boys.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Roda ’46 2-Ajax Zat. 2 (2-3)

Ajax Zaterdag 2, behaalt 3e plaats.
In een competitie waarin Ajax zat 2,al voor de winterstop 3 spelers door zag schuiven naar het 1e elftal.
En waarin met met langdurige blessures en afwezigheid van spelers te maken had.
Heeft men een verdienstelijke 3e plaats behaald.
Ondanks het feit ,dat er nagenoeg geen wisselspelers voorhanden waren en er met regelmaat,
een beroep op Patrick Voornhout  gedaan moest worden,die daardoor meer dan 300 wedstrijden kon spelen
en spelers van het 3e elftal een keurig resultaat.
De laatste wedstrijd tegen Roda46 kwam Ajax al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 achterstand.
Na een omzetting op het middenveld door trainer Dennis van der Wal kwam Ajax beter in zijn spel
In de 20 min was het Zakai die uit een vrijetrap de 1-1 maakte, helaas viel hij gelijk uit met een blessure
Met gevolg dat Ajax ook gelijk zijn grensrechter moest wisselen.
Kort voor de rust maakte El Hattachi 1-2 ,dit was meteen  zijn 1e doelpunt van de competitie.
Na de rust een aanvallend Roda46 dat voor zijn laatste kans knokte ,maar uit een perfecte counter
scoorde Sno de 1-3 even later was het toch weer 2-3,nadat  dat Ajax ook zij 3e grensrechter had in gebracht.
en deze Roda46 van een gelijkspel afhield was de wedstrijd gespeeld.
Na afloop werd er met een mooie toespraak en een passend cadeau afscheid genomen van Dolf van Zoest.
Dolf die vanwege zijn leeftijd moet stoppen als elftalleider was zichtbaar ontroerd.
Een functie die hij van af de oprichting van het zaterdag voetbal 32jaar heeft gedaan.
waar van 20jaar leider bij Ajax zat 2 en daarvoor in div commissies heeft gezeten.
Dolf blijft hij wel aan Ajax verbonden,  Andre Stuijf wordt de nieuwe elftalleider.
Namens spelers,trainer en begeleiders bedankt.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Ajax verliest ook in Hoorn


Ajax heeft de laatste competitiewedstrijd niet in winst kunnen omzetten. In Hoorn werd met 2-0 van Zwaluwen ’30 verloren. De Amsterdammers waren minstens gelijkwaardig, kregen enkele kansen, maar konden het net niet vinden waar Jeroen de Groot namens de thuisploeg beter met de mogelijkheden omsprong.

Verslag: Marcel

De laatste speelronde van de Hoofdklasse B bracht Ajax voorlopig voor het laatst naar Hoorn, waar de belangen voor Zwaluwen ’30 nog wel degelijk aanwezig waren. Om zeker te zijn om de P/D wedstrijden te ontlopen was een overwinning wenselijk. En Ajax … nu het doek gevallen is rest ons de sportieve eer en dat deden de mannen van Constantijn Schouten ook. Al was in de beginfase toch duidelijk een licht veldoverwicht van Zwaluwen te zien, dat vooralsnog niet resulteerde in hele grote kansen. Ajax begon heel langzaam ook zijn draai te vinden in deze aantrekkelijke openingsfase van de wedstrijd.
Het was na ruim tien minuten toen de vertrekkende Sven Onclin een prima voorzet gaf op Richard Lynch. Zijn schot werd geblokt en in de rebound schoot Kurdo Mohamad rakelings en hard over. Niet veel later was Zwaluwen ’30 dichtbij de 1-0. Een schot op doel ging via een Ajax been net naast en de daar uit voortkomende corner werd knap gepareerd door de betrouwbare Dennis van der Kraan.

Image and video hosting by TinyPic

De opnieuw op dreef zijnde Furghill Lie a Kwie was in de zeventiende minuut op zijn beurt weer dichtbij de 0-1, maar de uitstekende vervanger van doelman en ex- Ajacied Homoet, Roēl Tempo, redde knap. Het geeft maar weer eens aan dat de eerste twintig minuten uiterst vermakelijk waren in het heerlijke lente zonnetje. Toch was het Zwaluwen ’30 dat loon naar werken kreeg en niet Ajax. In de 26e minuut was het Harry Zwarthoed die een combinatie aan ging met Jeroen de Groot en laatst genoemde ronde beheerst af, 1-0. Ajax was geenszins van slag en ging de strijd gewoon aan met Zwaluwen. Het enige dat ontbrak was een klein beetje geluk want in de 35e minuut was het Furghill Lie a Kwie die zijn schot op miraculeuze wijze onder doelman Tempo net niet over de lijn zag verdwijnen. Het slotakkoord in een aantrekkelijke eerste helft was voor Zwaluwen. Het was aan Dennis van der Kraan te danken dat de ruststand niet 2-0 werd na een schot van Hans van der Woude.

Image and video hosting by TinyPic

Na rust bleef het duel de moeite waard. Opnieuw was het Zwaluwen dat als beste uit de kleedkamer kwam want zij kregen de eerste grote kans na rust door Harry Zwarthoed. Maar opnieuw liet Furghill Lie a Kwie zien dat hij veel voetbalkwaliteiten in zich heeft. Hij zorgde ervoor dat Ajax in de 55e minuut een vrije trap mocht nemen die Kurdo Mohamad op zijn beurt over schoot. De wedstrijd bleef op en neer gaan zo was het Zwaluwen dat na ruim zestig minuten via Peter Neuvel tweemaal uitstekende kansen kreeg maar doelman van der Kraan bleek niet mee te willen werken. Niet veel later was het aan de andere kant weer Ajax dat via invaller Pip Whien een uitstekende kopkans kreeg die van de lijn werd gehaald . Maar de verdiende gelijkmaker viel niet in tegendeel het werd zelfs 2-0 ! Het was Ferdy Kaleveld die, een kwartier voor tijd, de bal panklaar legde voor Jeroen de Groot die zo zijn tweede goal mocht maken.

Image Hosted by ImageShack.us

De slotfase leverden voor beide teams nog en kans op zo was het alweer Furghill Lie a Kwie die diagonaal uithaalde maar doelman Tempo redde uitstekend De laatste kans van de wedstrijd was voor Zwaluwen ’30. Al met al was de 2-0 niet geheel onverdiend omdat Zwaluwen ’30 als team wat completer was, maar er moet gezegd worden dat Ajax op een goede manier afscheid van de Hoofdklasse nam. Al was het weer eens niet af te lezen aan de uitslag en dat is dit seizoen helaas ons eerder gebeurd dat we geen loon naar werken kregen. Tot slot wil ik namens de supporters iedereen bedanken zowel binnen als buiten de lijnen voor hun passie en inzet want daar heeft het zeker niet aan gelegen !!!!! Tot in september, dan gaan we het verloren terrein hopelijk weer snel heroveren. Een fijne zomer toegewenst.

Image Hosted by ImageShack.us

Zwaluwen ’30/Henver – Ajax 2-0 (1-0)
27. De Groot 1-0 76. De Groot 2-0.
Scheidsrechter: E. v.d. Perk.
Toeschouwers: 500.
Gele kaart: Van der Kraan (Ajax).
Zwaluwen ’30/Henver: Tempo, Leeflang, Owusu, Roozendal, Joren, Appelman, Van der Woude, Zwarthoed (72. Roosje). De Groot (82. Visser), Neuvel (60. De Vries), Kaleveld.
Ajax: Van der Kraan, Onclin, Michielsen (78. Toofeek), Wolthuis, Westmaas. Biesot, Mohamed (63. Klokkemeijer), Van Baarlen (63. Whien), Esajas, Lynch, Lie-A-Kwie.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier voor de foto’s op de site van Zwaluwen ‘ 30.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

voorbeschouwing: Zwaluwen ’30 – AJAX

Voor de voorlopig laatste keer mag Ajax zich gaan opmaken voor een Hoofdklasse wedstrijd. In Hoorn is Zwaluwen ‘30 de tegenstander.

Na weken hoop te hebben gehad het vege lijf te redden moest Ajax afgelopen zaterdag lijdzaam toezien dat de 0-0 tegen DOVO toch echt niet genoeg was. Na zes seizoenen zal Ajax volgend seizoen weer uitkomen in de eerste klasse. Uithuilen en opnieuw beginnen is het devies voor de Ajacieden. Tegenstander Zwaluwen ’30 heeft formeel nog een punt nodig om niet op de p-d plaats te komen. Voor aanvang van het seizoen hadden de Horinezen niet verwacht nog in onzekerheid te zitten omstreeks deze periode, maar toch heeft de ploeg van scheidend trainer Anand Jagdewsing zich nog aardig in de nesten gewerkt. De resultaten na de winterstop op eigen veld moeten echter zelfvertrouwen geven. Van de zeven wedstrijden werd er vier keer gewonnen en drie keer gelijkgespeeld. Met enkele bekenden uit Hoorn in de selectie (Pip Whien, Rene Biesot en trainer Constantijn Schouten) zal Ajax echter het Hoofdklasseschap waardig af willen sluiten. De heenwedstrijd op De Toekomst, vlak voor de winterstop, eindigde in een bloedeloze 0-0 (zie ons archief op 13-12-2008). Scheidsrechter de heer E. van der Perk uit Leiden fluit om 14.30 uur voor de aftrap.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Ajax neemt na 6 seizoenen afscheid van de Hoofdklasse


Na zes seizoenen achtereen in het walhalla van het amateurvoetbal te hebben vertoefd neemt Ajax voor de derde keer in de historie afscheid van de Hoofdklasse. Waar een zege nog enige hoop zou bieden, bezegelde vandaag de 0-0 tegen DOVO het lot van de Amsterdammers.


Verslag: Marcel

Het draadje was flinterdun maar zolang er hoop is waarom dan de strijdbijl al begraven ? Aan de openingsfase was niet te zien dat het om een voor toch beide teams cruciaal duel ging. Het leek wel of de competitie al gespeeld was. Maar schijn bedroog … beide teams stonden gewoon nog stijf van de belangen en het was daarom niet vreemd dat er maar bitter weinig in die openingsfase te genieten viel. Zowel Ajax als DOVO hadden veel moeite om een vrije man te vinden en vandaar uit een kans te creëeren. Het was voor een ieder afzien langs de lijn.
Als er dan toch een elftal was met goede bedoelingen dan was het Ajax. Zo rond de dertigste minuut zag Furghill Lie a Kwie een knappe solo actie gestuit worden op randje van de zestienmeterlijn. De daaruit voort komende vrije trap was niet besteed aan Siver Abdulrahman.

Met nog tien minuten te gaan voor de rust was het opnieuw Furghill Lie a Kwie, die na knap voorbereidend werk, Terry Klokkemeyer in stelling bracht maar zijn schot vloog net over. En met Furghill Lie-A-Kwie noemen we meteen de man die nog het meest opviel voor rust en zeker ook de rest van de wedstrijd met zijn niet te voorspellen akties. Zo ook in de 41e minuut toen zijn diagonale schot maar ternauwernood door doelman Gerben Jan Ruizendaal gekeerd kon worden. Zo gingen beide teams met een 0-0 aan de thee in een degradatieduel pur sang.

Na de pauze startte Ajax lekker fel. Vol overtuiging gingen de Ajacieden opzoek naar meer, met in de aanvalslinie in die tweede helft o.a Kevin van Baarlen. DOVO, dat heel afwachtend speelde. kreeg in de 64e minuut een klein kansje toen Remco Pieterse naast kopte. Het was wel een signaal voor de gasten om vanaf dat moment de boel iets fanatieker aan te pakken. Zo was het Brayton Biekman, die met een enorm masker speelde vanwege zijn gebroken neus, die doelman Dennis van der Kraan ging testen met een hard schot. De alle grootste kans van de wedstrijd was in de 73e minuut. Een doelpunt van DOVO werd afgekeurd. Het was Remco Pieterse die op de doelijn de bal binnentikte, maar scheidsrechter van Beek zag daar buitenspel in tot grote woede van zowel spelers als meegereisde DOVO supporters.

En zo tikte de tijd weg en verdween ook heel langzaam het geloof in beter bij Ajax. DOVO ontsnapte nog een keer vlak voor het einde toen Kurdo Mohamad nog een pegel los liet op doel, maar het was het laatste serieuze wapenfeit van een teleurstellend en slecht duel. Beide teams lieten hedenmiddag zien dat de lage klassering op de ranglijst geen toeval is en hoewel Ajax het opnieuw geprobeerd heeft, kwamen de Amsterdammers toch ook nu weer stootkracht voorin tekort. DOVO mag nog hopen op een verlenging van het Hoofdklasseschap en voor Ajax … de bui hing al weken boven ons hoofd maar werd nu definitief. Ajax verlaat de Hoofdklasse na 6 jaar daarin gespeeld te hebben !
Aan inzet, passie en beleving lag het vanmiddag ook zeker weer niet en ook in heel veel andere duels waren deze eigenschappen aanwezig. Maar hiermee alleen red je het niet en dat bewijst de ranglijst. Voor Ajax rest nog één duel op het hoogste niveau zaterdag uit in Hoorn tegen Zwaluwen’30. Het is te hopen dat de Ajacieden het nog een keer kunnen opbrengen om op een Ajax waardige wijze hopelijk voorlopig en van korte duur afscheid te nemen van het top-amateurvoetbal.


Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: AJAX – DOVO

Een door omstandigheden wat kleinere voorbeschouwing dan u gewoonlijk van ons bent gewend.
Ajax speelt morgenmiddag tegen DOVO. De opdracht is op papier simpel … winnen, om zo nog een laatste sprankje hoop te houden om niet te degraderen.

Klik hier voor meer gratis...

Hierdoor blijft de laatste wedstrijd van het seizoen, volgende week in Hoorn bij Zwlauwen ’30, ook nog interessant. Ook de Veenendalers hebben de punten hard nodig om van de P/D plaats af te geraken. Een duel met grote belangen derhalve. Scheidsrechter H. van Beek uit Zeewolde fluit om 14.30 uur voor de aftrap. U bent van harte welkom, de toegang is gratis !

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.