beker: Ajax strandt in poulefase

Net als afgelopen seizoen is Ajax gestrand in de poulefase van de districtsbeker. Tegen zondageersteklasser De Zouaven werd het 2-2.

Verslag: Marcel

Na de zeperd tegen RKAV Volendam kon Ajax zich vandaag revancheren en misschien zelfs dan nog verder bekeren. Maar het sterk gewijzigde team van De Zouaven ( na de 1e oefenwedstrijd ) had ook nog uitzicht daarop en startte veel energieker dan Ajax. Al na ruim èèn minuut had Jaap Jong een uitstekende kans om de score voor De Zouaven te openen. Ajax kwam maar niet in de wedstrijd en de Zouaven voerde de boventoon in de openingsfase, pas na een goed kwartier spelen was Ajax voor het eerst dreigend en hoe…..De corner van Sergio Cameron werd door Alex de Bruijne ingekopt maar de bal werd van de doellijn gehaald.

En ondanks het lichte veldoverwicht voor de thuisclub deed Ajax wel steeds meer mee met de wedstrijd en zo zagen we in de 26e minuut Kevin van Baarlen een prima kans krijgen na knap voorbereidend werk van Wouter Lastdrager. Ondanks de dreigende uitvallen van De Zouaven was het toch weer Ajax dat in de 32e minuut een hele grote kans kreeg op de 0-1, maar de strakke voorzet van Alex de Bruijne werd vervolgens niet voldoende ingeschoten door achtereen volgens Matthew Renfurm en Ralf Lamme na een heuse scrimmage voor de goal. Zo gingen beide teams de rust in met een 0-0 tussenstand na een leuke maar niet hoogstaande eerste 45 minuten.

Na rust moesten de toeschouwers afzien. Het spelpeil daalde behoorlijk en pas na 22 minuten kwam er weer wat leven in de brouwerij. Het was Jack Baas die Dennis van der Kraan op de proef stelde. Maar de matige pot tot dusver werd geheel goedgemaakt in de laatste vijftien knotsgekke minuten. Ivo de Heus was daar verantwoordelijk voor. Hij krulde op magnifieke wijze een vrije trap in het Ajax doel (1-0 in 77e minuut) en nog geen drie minuten later was het Eumir Riley die dicht bij de 2-0 was. En Ajax dan … dat bewaarde het beste en het leukste voor de slotfase want in de 83e minuut was het Sergio Cameron die de 1-1 maakte op een wijze die hoort bij Sergio. Via kort kap en draaiwerk scoorde hij met een venijnig schot de gelijkmaker.

Lang genoot Ajax daar niet van want bijna direct vanaf de aftrap stonden De Zouaven alweer op 2-1. Het was na voorzet vanaf rechts Riley die de 2-1 snoeihard binnenkopte (84e minuut). Maar Ajax begon de wedstrijd steeds leuker te vinden en via de onvermoeibare Kevin van Baarlen kwam er veel dreiging vanaf links en vanaf rechts was het de prima spelende Sergio Cameron die voor de nodige verassingen zorgde. Hij stond ook aan de basis van de gelijkmaker in de 88e minuut. Zijn voorzet werd op het hoofd genomen door Alex de Bruijne die veelvuldig in de aanvalslinie te vinden was en zo stond het 2-2 . Ajax rook dat er misschien nog meer inzat en diep in blessuretijd was het Sven Kolle die uit een vrije trap op de buitenkant van de paal schoot, nadat Kevin van Baarlen op het randje van de zestienmeter even daarvoor was neergehaald. Na dik negentig minuten stond de eindscore vast 2-2 en bekerde De Zouaven verder ten koste van Ajax en Purmersteyn. Volgende week begint de competitie in Soest tegen VVZ’49. Is Ajax er klaar voor ? Volgende week weten we meer.

Opsteling Ajax:
Vd Kraan / Lastdrager / Kloes / ter Haak / Westmaas / de Bruijne / Lamme / Coronel / Renfurm / van Baarlen /Cameron. Gewisseld werden Lastdrager Renfurm en Coronel voor Kolle van Moerkerk en Telkamp

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Wedstrijd tegen AFC 2 gaat niet door

De bekerwedstrijd van Ajax Zaterdag 2 morgen tegen AFC 2 gaat niet door.

Na een wisselvallige voorbereiding op het nieuwe seizoen en een uitschakeling voor de beker, begint voor Ajax zaterdag 2 het komende weekend de competitie met een uitwedstrijd tegen Geinoord/Nieuwegein.

Deze week wordt er nog 3x getraind. Voorafgaand aan de training donderdag a.s is er nog een foto reportage voor de Ajax spelers.
De Ajax Zaterdag selecties worden dan op de foto gezet.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax Zat. 2-WV-HEDW 2 (0-2) 25-08-2009 beker

Ajax zaterdag 2 speelde zijn 2e wedstrijd voor de beker tegen WV-HEDW.
De 101jarige fusie club uit Amsterdam oost ,kan maar liefst over 36 senioren teams beschikken.
Omdat Jos/W,graafsmeer zich terug had getrokken uit de beker competitie.
kon deze wedstrijd beslissend zijn om door tegaan in de poule,omdat alleen de nummers

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

beker: flink verlies tegen Volendam

In de tweede districtsbekerwedstrijd heeft Ajax vanavond met liefst 0-5 verloren van hoofdklasser Volendam. Hoewel de Volendammers beter waren in de eerste helft was de achterstand toch enigzins geflatteerd te noemen. De Ajacieden kregen namelijk behoorlijke kansen, maar bleek minder efficient dan de opponent. Tevens werd er ten onrechte een zuiver doelpunt van Ajax afgekeurd. Aan het begin van de tweede helft deed Volendam de wedstrijd in het slot door nog twee treffers aan te tekenen. Op de nederlaag viel niets af te dingen, hoewel nogmaals wat geflatteerd. Cijfers liegen echter niet.

Verslag: Marcel

Na de uitstekende pot tegen Purmersteijn van een week geleden moesten de Ajacieden het vandaag opnemen tegen de Volendam-amateurs, die vorig seizoen in de Hoofdklasse B het Ajax al knap lastig maakte. De eerste grote kans van de wedstrijd (na 4 min.) was voor Volendam. Het was Kees Tol die Gian Moorman omspeelde, maar de paal stond de vroege 0-1 in de weg. Ruim vier minuten later was het wel raak. Robbert Plat mocht ongehinderd binnen koppen na een corner (0-1).

Het antwoord van Ajax kwam vrij snel, maar Jimmy van Baarlen vond doelman Tol op zijn pad en deze kans illustreerde eigenlijk meteen ook het vervolg van de wedstrijd. RKAV Volendam, met oud-Ajacied Dick Zwarthoed in de gelederen, liet er namelijk geen gras over groeien en was zeer efficiènt, zo ook in de 18e minuut toen R. Muhren via de paal en de benen van Diego Esajas de 0-2 binnen schoot. Ajax bleef wel voetballen en zocht voortdurend de aanval, maar toen in de 25e minuut de 1-2 binnen werd binnen geschoten door Jimmy van Baarlen gooide de Volendam grensrechter roet in het eten door opeens voor buitenspel te vlaggen. Helaas nam de scheidsrechter dit signaal over en zo werd Ajax beroofd van een eventuele kans om terug te keren in de wedstrijd, want ondanks dat Matthew Renfurm niet veel later ook dicht bij de 1-2 was viel de goal weer aan de andere kant. Het was Kees Tol die op sierlijke wijze de bal over doelman Moorman heen lobte, 0-3 na een klein half uur spelen.

Het was al vroeg dus een gelopen koers. Volendam kon zich heerlijk uitleven en Ajax moest Gian Moorman en de lat dankbaar zijn dat de ruststand bleef bij 0-3. Na rust gooide Volendam al snel de deur in het slot want in de 57e minuut was het opnieuw Kees Tol die scoorde (0-4) en twee minuten later was het de ingevallen J. Bond die de pijnlijke score van 0-5 op het scorebord bracht. Hierna geloofde Volendam het wel en Ajax bleef -en dat is positief- op zoek naar die goal om zo die hatelijke 0 weg te krijgen. Maar ondanks goede kansen van o.a Alex de Bruijne en invaller Wouter Lastdrager mocht het vanavond niet zo zijn! Conclusie was voor een ieder op Sportpark de Toekomst vanavond simpel: RKAV Volendam was een maatje te groot en daar hoeven we ons niet voor te schamen, want ook al was dit niet één van onze beste wedstrijden, de strijd werd wel aangegaan. Hopelijk kan ons bekeravontuur a.s zaterdag weer nieuw leven ingeblazen worden. Dan gaan we opnieuw en ditmaal voor de derde wedstrijd van deze poule op bezoek bij De Zouaven (aanvang 17.00 uur).

Scoreverloop: 8. Robbert Plat 0-1, 13. Robbert Mühren 0-2, 29. Kees Tol 0-3, 57. Kees Tol 0-4, 59. Johan Bond 0-5.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

sc Voorland 2-Ajax Zat. 2 (0-7) districtsbeker

Image and video hosting by TinyPic

Ajax heeft vanmiddag uiteindelijk eenvoudig gewonnen van Voorland in de eerste wedstrijd van de districtsbeker. Het werd maar liefst 0-7.

Ajax heeft revanche genomen op zich zelf,en op de nederlaag eerder deze week.
in de eerste bekerwedstrijd tegen de sc Voorland,dat uitkomt in de reserve 1e klasse
werd het maar liefst 0-7. Dat zag er in het begin van de wedstrijd niet naar uit: sc Voorland gaf goed tegenstand. Na 13 minuten ging de spits van Ajax alleen op de keeper af, die kon hem alleen
ten koste van een gele kaart van scoren afgehouden worden.

De toegekende vrije trap werd niet benut. Even later kreeg sc Voorland een grote kans,
maar de spits schoot te gehaast over. Ajax, dat nu wel druk zette op de tegenstander
en goed rugdekking gaf, nam het initiatief over met gevolg dat na eerst nog de paal was geraakt en daarna
de spits van Ajax in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De scheidsrechter verzuimde een tweede gele kaart en dus rood te geven .

De toegekende penalty werd benut door Yechi Wijk: 0-1. In de 44e minuut was het opnieuw raak: een voorzet van links werd 2x op de lat gekopt en uiteindelijk door Patrick Menning afgerond: 0-2. Na de rust was het in de 49e minuut wederom raak door Patrick Menning, die een vlot lopende aanval afrondde (0-3)

Daarna was het de beurt aan Said El Hattachi die in

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zat 2 – Blokkers zon 1 (0-8) oefen

Ajax had in de laatste wedstrijd van de voorbereiding een complete off day.
Al in de 3e minuut was het raak voor de zondag 3e klasser uit Noord Holland
Bij Ajax werkte de buitenspelval niet goed en Blokkers scoorde 0-1
Na 6 minuten een onderschepping op het middenveld na balverlies,
en Ajax keek tegen een 0-2 achterstand aan.
Blokkers liet zich inzakken op eigen helft en Ajax kreeg wat kansen,
waarvan er zeker twee benut hadden moeten worden.
Helaas de scherpte en de afronding ontbrak voorin bij Ajax
In de tweede helft was er wederom geen beweging bij balbezit
En de lopende spelers werden niet opgepakt
Met de regelmaat van een Zwitsers uurwerk liep Blokkers uit naar 0-8
In 22 minuten werd er maar liefst zes keer gescoord.
Het meest trieste bericht kwam na de wedstrijd ,waarin bleek dat
Rodney Weverling ,na een onschuldige botsing tijdens de wedstrijd,
met een ingeklaptelong in het AMC ziekenhuis is opgenomen.
Zaterdag is de bekerwedstrijd, uit tegen sc Voorland ,aanvang 12.00 uur
Dan kunnen de mannen van Ajax ,de kater van zich af spelen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

beker: gelijkspel in eerste wedstrijd

In de eerste polulewedstrijd van de districtsbeker heeft Ajax vanavond gelijkgespeeld. Zowel zondageersteklasser Purmersteijn als Ajax scoorde een keer. Purmersteijn zorgde na een minuut al voor de openingstreffer. Na de thee scoorde Ajax de dikverdiende gelijkmaker in een zeer aantrekkelijk duel.

Verslag: Marcel

Na de vijf relatief ongedwongen oefenpotjes stond er nu eindelijk eens een wedstrijd op het programma waar het ergens om ging. En dat heeft Ajax geweten. We waren nog maar één minuut en 10 seconden aan de gang of Purmersteijn (met oud-Ajacieden Sergio Keizersweerd en Joes Blakborn binnen de gelederen) nam brutaal de leiding. Bij de tweede paal kon Guillermo Graaven moeiteloos binnen tikken na een corner (1-0). De thuisploeg kwam dus als een komeet uit de startblokken en Ajax moest zichtbaar wennen aan zoveel sportief geweld in die openingsfase.

Maar de ploeg toonde vechtlust en zo zagen we al in de 7e minuut een grote kans voor Jimmy van Baarlen die hij niet benutte. Na ruim een kwartier zag de bij vlagen warrig fluitende scheidsrechter een overtreding binnen de zestienmeter. Dit presentje werd bijna uitgepakt maar het schot van Sergio Cameron werd keurig gepareerd. In de aanval die daarop volgde scoorde Ajax de 1-1 via (wederom) Sergio Cameron. De scheidsrechter keurde deze goal echter om onduidelijke redenen af……..!
Ajax bleef in de eerste vijfentwintig minuten een licht veldoverwicht houden, maar vond regelmatig doelman Elmers op het pad na soms prima uitgespeelde kansen. In het laatste kwartier van de eerste helft verloor Ajax de grip op de wedstrijd en Purmersteijn rook zijn kans met overigens goed voetbal. Zo zagen we in een tijdsbestek van negen minuten wel vier hele grote kansen o.a voor Sergio Keizersweerd en Guillermo Graaven. Doelman van der Kraan en het nodige geluk stonden echter een grote achterstand bij de rust in de weg.

Ook na de thee was het weer alle hens aan dek, want opnieuw was het ,,plaaggeest” Sergio Keizersweerd die dicht bij de 2-0 was. Ajax leek zoekende naar het juiste gevoel en kreeg pas na ruim een kwartier de eerste grote kans via Cameron. Het was een teken dat de Amsterdammers op de weg terug waren. Purmersteijn werd steeds beter bestreden door een Ajax dat de mouwen had opgestroopt en zodoende een ongekende, enorme werklust ten toon spreidde. Dat resulteerde in de 68e minuut in een uitstekende kans voor Kevin van Baarlen, maar doelman Elmers tikte de bal net over. In het laatste kwartier waren de rollen van de eerste helft omgedraaid. Nu was het Ajax dat steeds meer begon aan te dringen en in de 76e minuut had de scheidsrechter voor een penalty moeten fluiten toen Kevin van Baarlen binnen de zestienmeter naar beneden werd getrokken.

Maar gelukkig werden de Ajacieden toch beloond voor een uitstekende opleving na een stroeve start in die tweede helft. Kevin van Baarlen gaf messcherp voor en het was de ingevallen Diego Esajas die van dichtbij hard binnen schoot, 1-1 in de 82e minuut. Toch leek de euforie bijna van korte duur want niet veel later zagen we een bal boven op de lat verdwijnen en kwam de Ajax-defensie met de schrik vrij.
Het laatste woord van een heerlijke pot voetbal kwam van Amsterdamse zijde via opnieuw de prima spelende Kevin van Baarlen die doelman Elmers nog tot een spectaculaire redding moest dwingen. Na iets meer dan negentig zinderende minuten bekervoetbal stond de einduitslag vast (1-1) en daar konden beide teams mee leven.

Opstelling Ajax:
van der Kraan / Lastdrager / Kloes / ter Haak / Telkamp / de Bruijne / J. v. Baarlen / Coronel / Renfurm / K. v. Baarlen en Cameron.
Wissels: v Moerkerk, Westmaas en Esajas voor Telkamp, J. v. Baarlen en Coronel

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

oefenduel: winst in Bovenkerk

Vanmiddag heeft Ajax een oefenduel tegen zondagtweedeklasser Roda ’23 uit Bovenkerk met 0-3 gewonnen.

Verslag: Marcel

Op een voor Ajax ongebruikelijk tijdstip/-dag (zondag) speelde Ajax zijn -voorlopig- laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vanaf dinsdag beginnen we in Purmerend aan ons bekeravontuur. Ajax, dat voorafgaande aan deze wedstrijd terugkeerde van een mini-trainingskamp, had er duidelijk zin in. Al vroeg werden de Bovenkerkers vastgezet op eigen helft en was het de ploeg uit Amsterdam dat de lakens uitdeelde.

Dat resulteerde in de 10e minuut in de 0-1. Het was Sergio Cameron die het laatste zetje gaf na een heuse scrimmage in het doelgebied van Roda ’23. Ajax-doelman van der Kraan moest vijf minuten later zijn grootste redding van de eerste helft verrichten om de 1-1 van het bord te houden, maar het antwoord van Ajax was wel meteen heel direct. Gideon Coronel, die diep werd gestuurd en voordat de Roda ’23-goalie erbij kon schoot hij de bal met een subtiele voetbeweging langs de uitlopende doelman. 0-2 derhalve na zeventien minuten.
Ajax bleef zich vastbijten in de tegenstander en zo werden veel ballen veroverd die vervolgens weer leidden tot aardige vlotlopende aanvallen en combinaties. Het laatste gedeelte voor rust werd gekenmerkt door vele kleine blessure gevalletjes die het ritme van de aardige eerste helft niet ten goede kwamen. Wel zagen we o.a nog dat Matthew Renfurm en Kurdo Mohamed dicht bij meer treffers waren.

Na de thee duurde het even voordat Ajax de draad weer oppakte maar toen dat wel weer het geval was stond het na 58 minuten 0-3. Kevin van Baarlen profiteerde van een klein misverstand in de verdediging van Roda’23 die rekende op het fluitje van de scheidsrechter na een overtreding. Deze kwam niet, wel het harde schot die in het net verdween. Nog geen tien minuten later werd Jimmy van Baarlen in de bekende sandwich genomen binnen de zestienmeter lijn en zo mocht Matthew Renfurm vanaf 11 meter aanleggen voor de 0-4, alleen werd zijn inzet gepareerd en in de rebound scoorde Kevin van Baarlen maar deze treffer werd niet goedgekeurd wegens buitenspel.

Zo richting het eind van deze wedstrijd verdween ook de precisie aan de kant van de Amsterdammers, want anders had er een veel grotere score ingezeten. Moet gezegd worden. De Ajacieden gaven zeer weinig weg en de grootste kans van Roda’23 in de 84e minuut werd keurig gestopt door (de voor Dennis van der Kraan ingevallen doelman) Gian Moorman.
En zo besloot Ajax zijn vijfde oefenduel met en 0-3 overwinning waar we opnieuw grote delen van de wedstrijd weer heel aardig veldspel zagen.

De volgende namen kwamen in het veld; vd Kraan / v Moerkerk / ter Haak / Kloes / de Bruijne / Mohamed / K v Baarlen / Telkamp / Cameron /Renfurm / Coronel / J v Baarlen / Esajas / Lastdrager / Kolle / v Seggelen en Westmaas

Klik hier voor een aantal foto’s …

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

nieuws: wijzigingen in voorbereidingsprogramma

De voorbereiding is in volle gang. Hieronder een aantal wijzigingen:

zaterdag 01-08 De Zouaven – AJAX 2-6

dinsdag 04-08 AJAX – FC Blauw-Wit Amsterdam 0-0

zaterdag 08-08 AJAX – ONS Sneek 3-1

dinsdag 11-08 AJAX – Kon.HFC 3-2

zaterdag 15-08 mini-Trainingskamp te Hulshorst.

zondag 16-08 Roda ’23 – AJAX 0-3

dinsdag 18-08 bekerwedstrijd 1: Purmersteyn – AJAX 1-1

dinsdag 25-08 bekerwedstrijd 2: AJAX – rkav Volendam aanvang 20.00 uur

zaterdag 29-08 bekerwedstrijd 3: De Zouaven – AJAX aanvang 17.00 uur

Tegenstanders in de beker zijn: Volendam (zaterdaghoofdklasse), Purmersteyn en De Zouaven (beide zondageersteklasser). De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de knockout-fase.

Alle wedstrijden en aanvangstijdstippen zijn onder voorbehoud en kunnen dus nog wijzigen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.