competitie: opnieuw thuisverlies voor Ajax

Image and video hosting by TinyPic

Ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen heeft Ajax vanmiddag verloren. Met exact dezelfde cijfers als tegen Huizen twee weken geleden, was nu Geinoord te sterk. Vlak na rust wist Sergio Cameron via een penalty de 1-0 te maken. Daan van der Valk was namens Geinoord dubbel trefzeker en bezorgde hiermee zijn ploeg een aangename busreis terug naar Nieuwegein.

Image and video hosting by TinyPic

Verslag: Marcel

Na de hoopgevende overwinning vorige week tegen De Merino’s, waren we benieuwd of Ajax de lijn zou doortrekken. Jammer genoeg moest Ajax dit doen zonder Ralf Lamme ,die vorige week nog een groot aandeel had in de zege. De openingsfase was er èèn van aftasten. Beide ploegen kwamen maar moeizaam tot doelgerichte acties, behalve Wouter Kloes. Hij was na een corner dichtbij de openingstreffer. Voor Geinoord was Elvin Hardeveld in de 21e minuut dichtbij de 0-1, maar zijn schot ging rakelings naast. En met de bovengenoemde kansen hebben we het eerste half uur redelijk samengevat. Kortom, een hoop goede wil maar het niveau bleef bedenkelijk.

Hosted By iXDrive.co.uk

De beste en mooiste kans voor Ajax voor rust viel in de 36e minuut te noteren. Het was Jimmy van Baarlen die uitstekend over rechts doorging en een prima voorzet afleverde op Matthew Renfurm. Het niet te missen open doel werd slechts onder vuur genomen met een slap “rollertje“. En zo sloten beide ploegen de eerste helft af met een teleurstellende 0-0. Na rust direct vuurwerk want na 55e seconden was het Sergio Cameron die na een communicatie foutje in de verdediging van Geinoord er als de kippen bij was om de bal voor doelman van Straalen op te pikken. Deze kon echter alleen met een overtreding Sergio Cameron van de 1-0 afhouden. De penalty die volgde was voor Cameron een koud kunstje. 1-0 voor Ajax en dat beloofde wat !

Hosted By iXDrive.co.uk

Echter de Ajacieden in en rondom het veld kwamen van een koude kermis thuis want nog geen vijf minuten later was het alweer 1-1. Nadat het schot van Paul Roestenburg terug keerde van de keeper was het Daan van der Valk die simpel kon binnen tikken. Wat er hierna met Ajax gebeurde is ons een raadsel ruim 50 minuten hield Ajax het initiatief en controleerde de wedstrijd, zonder groots te voetballen overigens en opeens was het weg … !!!! Geinoord zette een tandje erbij en het werd opeens een andere wedstrijd, waar scheidsrechter Leijdekker kwistig met wel en niet terechte gele kaarten aan het strooien was. Ajax was het spoor even bijster en had zichtbaar moeite om de wedstrijd weer naar eigen hand te zetten. Dit werd alleen nog maar meer bemoeilijkt nadat Geinoord in de 65e minuut de leiding had genomen door opnieuw Daan van der Valk, 1-2. Ajax was van de leg en de domme rode kaart van de oh zo belangrijke Sergio Cameron deed nog meer zout in de wonden strooien. Het veel vrijer en strijdlustiger voetballende Geinoord kwam regelmatig in de buurt van Ajax doelman van der Kraan via de uitblinkers Elvin Hardeveld en Michael Thè , maar het vizier stond bij de Geinoord voorwaartsen niet op scherp.

Hosted By iXDrive.co.uk

En daarom bleef er toch nog hoop op die ene kans die misschien nog zou komen, want Diego Esajas werd als extra spits erbij gezet. Maar Ajax had niet voldoende energie en het vernuft om er nog een dreigend slotoffensief tegen aan te gooien. Ajax bleef zo met lege handen achter na een boeiende tweede helft. Dat had meer te maken met de vele momenten van commotie, dan dat het kwam door het goede voetbal want daarin slaagde beide ploegen vanmiddag echter niet in. Opnieuw stond Ajax na een thuiswedstrijd met lege handen, al was een puntendeling de juiste afspiegeling geweest. Misschien een kleine tip? Kunnen we niet voor de volgende thuiswedstrijd ergens afspreken en met de spelersbus naar De Toekomst komen …… Het is daarom maar goed dat we volgende week uit spelen tegen Sportlust’ 46 dus reken we op eerherstel en drie punten.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd door Rob van Vliet.

Klik hier voor het verslag op de site van Geinoord en hier voor hun foto’s.

Doelpunten :
46. Sergio Cameron 1-0 (strafschop)
51. Daan van der Valk 1-1
65. Daan van der Valk 1-2
Rode kaart:
Sergio Cameron

Opstelling Ajax:
Van der Kraan, v Moerkerk, Kloes, ter Haak, Telkamp, de Bruijne, J v Baarlen, K v Baarlen, Coronel, Renfurm, Cameron.
Wissel: Diego Esajas voor Gideon Coronel

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Swift 2-Ajax Zat. 2 (1-0) 26-09-2009

Image and video hosting by TinyPic

Ajax 2 moest het opnemen tegen het gepromoveerde Swift 2, de andere Amsterdamse vereniging in de reserve hoofdklasse.
Vanaf de aftrap af was er geen beleving bij de Ajacieden, te voren gemaakte afspraken werden niet na gekomen.
Swift had een overwicht op het middenveld en had voordurend een mannetje meer op het middenveld, omdat er constant een verdediger door kon schuiven. Ajax wist hier niet mee om te gaan, in plaats van strijd te leveren liet het zich over zich heen komen. In de 20e minuut kreeg Swift een vrije trap te nemen, er werd niet goed gedekt en de spits kon vrij in koppen (1-0).

Image and video hosting by TinyPic

In de tweede helft was het niet veel beter, het was Danny Been die Ajax van een grotere achterstand
behoedde. Eerst redde hij bij een hard schot in de hoek, even later ging oud Ajacied Nick Bruinenberg
alleen op de keeper af en weer was de doelman die redding kon brengen.
Met een aantal wissels probeerde Ajax er nog een punt uit te slepen, wat echter onverdiend geweest zou zijn, gezien de passiviteit van de Ajacieden.
Vandaag was alles slecht: de accommodatie, het veld en de scheidsrechter.
Maar vooral is het voor Ajax zaterdag 2 zaak eerst de fouten bij zich zelf te zoeken.

Image and video hosting by TinyPic

Hosted By iXDrive.co.uk

Hosted By iXDrive.co.uk

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s van deze wedstrijd te bestellen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Duel der ex-Hoofdklassers op De Toekomst

Morgen speelt Ajax om 14.30 uur thuis tegen Geinoord. Beide teams degradeerden afgelopen seizoen uit de Hoofdklasse. Daarnaast waren beide clubs de afgelopen seizoenen concurrenten van elkaar als het op eventuele degradatie aankwam.

Image Hosted by ImageShack.us

Vorig seizoen won Ajax in Nieuwegein in een spectaculaire wedstrijd met 3-4 in Nieuwegein. De return op De Toekomst eindigde in 0-3 voor Geinooord. Deze nederlaag luidde achteraf gezien toch wel het afscheid in van de Ajacieden op het hoogste amateurniveau.

Maar ook de seizoenen daarvoor bewezen dat duels tussen Ajax en Geinoord niet te voorspellen zijn qua uitslag. Kijk in ons archief voor wat verslagen uit het recente verleden op 04-10-2008, 15-03-2008 of 13-10-2007. Garantie voor spektakel is er doorgaans wel tussen de Amsterdammers en Nieuwegeiners. Scheidsrechter is de heer V. Leijdekker. Komt allen !

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zat. 2 – DWV zon. 2 (2-1) oefenwedstrijd

Ajax zaterdag 2 speelde dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen DWV 2.
De Noord Amsterdammers komen uit in de zondag reserve 1e klasse B
Ajax, dat teveel ontzag voor de tegenstander had, was in de eerste helft niet scherp,en verzuimde door te dekken op de tegenstander.
DWV dat wel druk zette op de bal probeerde overal op het veld

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 2 doet aan team building

Gisteren bezochten de spelers van Ajax Zaterdag 2 Aalsmeer.
In de indoor soccerhal werden diverse partijen beachvoetbal gespeeld.
Na de verloren wedstrijd tegen Volendam afgelopen zaterdag, stond dit in het teken van lachen en plezier hebben met elkaar.
Na afloop was het onder het genot van een drankje gezellig.
Het was dan ook letterlijk "zand er over".

Hosted By iXDrive.co.uk

Hosted By iXDrive.co.uk

Hosted By iXDrive.co.uk

Hosted By iXDrive.co.uk

Hosted By iXDrive.co.uk

foto’s: Andre Stuijf

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax Zaterdag 2-RKAV Volendam 2 (0-5) 19-09-2009

Ajax zaterdag 2 moest het vandaag opnemen tegen Volendam 2.
De wijdbroeken verspeelden vorig seizoen, na een beslissingswedstrijd tegen GVVV, het kampioenschap in de reserve hoofdklasse.

Wie de wedstrijd niet heeft gezien en de uitslag 0-5 leest, krijgt de indruk dat de Ajacieden een kansloze wedstrijd hebben gespeeld. Het tegendeel is waar: de eerste helft ging gelijk op.
Ajax kreeg in de 2e minuut al een mogelijkheid om de score te openen helaas volgde er een slap rollertje. Een kwartier later was er een onderschepping door een Ajacied. In plaats van zelf door te gaan werd de bal afgegeven, daardoor strandt de aanval in schoonheid.

Na 26 minuten een verre ingooi voor de Volendammers, de Ajax verdedigers treuzelen met wegwerken van de bal en van dichtbij scoort de spits de 0-1.
6 minuten later loopt een aanvaller van Volendam uit de rug weg bij de verdediger van Ajax en die brengt de stand op 0-2.
Kort voor de rust gaat een Ajax speler alleen op de keeper af, maar weer wordt de kans verprutst en uit de tegenaanval wordt het 0-3. Vanaf de rand van het strafschopgebied wordt de bal kiezelhard ingeschoten.
De Ajax doelman had geen schijn van kans om de bal te keren.

Na de rust eenzelfde beeld: Ajax krijgt mogelijkheden om de score te veranderen. Een goedlopende aanval brengt een Ajacied vrij voor het doel, maar deze verzuimd de bal breed te geven en de Volendam keeper kan redding brengen.
Volendam kan naar hartenlust counteren met gevolg een 0-4 achterstand na 68 minuten.
Ajax probeert het nog met afstandschoten, maar komt tekort in effectiviteit.
in de laatste minuut wordt het nog 0-5, wederom uit een verre ingooi wordt er slecht gecoacht in de achterhoede van Ajax en de aanvaller van de Volendammers weet hier van te profiteren.

Dinsdagavond a.s speelt Ajax 2 een oefenwedstrijd tegen DWV 2 aanvang 20.00 uur op sportpark de Toekomst.Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Winst in Veenendaal

Ajax heeft vanmiddag uit tegen De Merino’s met 0-3 gewonnen. Na ruim een kwartier spelen stond er in Veenendaal al 0-2 op het scorebord door doelpunten van Sergio Cameron en Ralf Lamme. In de tweede helft maakte Alex de Bruijne de 0-3. Kevin Westmaas zag later nog de rode kaart wegens vermeend natrappen.

Verslag: Marcel

Na de onnodige en onverdiende nederlaag vorige week tegen Huizen moesten de Ajacieden gewoon de draad weer oppakken hedenmiddag en dat deden de mannen van Constantijn Schouten ook op deze prachtige herfstdag. Vanaf de eerste minuut waren de Ajacieden scherp en zeer gedreven. De Merino’s kregen geen poot aan de grond. Continu zat Ajax er bovenop waardoor de Veenendalers nauwelijks adem en tijd kregen om een fatsoenlijke aanval zelf op te bouwen.


Sergio Cameron maakte de 0-1

Ajax hielp zich zelf natuurlijk in het zadel door al na 7 minuten de leiding te nemen. Het was Alex de Bruijne die een messcherpe voorzet vanaf links op het hoofd legde van Sergio Cameron, zijn kopbal was zo hard dat de netten verschroeid waren! Nog geen twee minuten later was Sergio Cameron dicht bij de 0-2 maar zijn specialiteit, de vrije trap, werd ternauwernood gestopt door doelman Vink. Pas na 20 minuten spelen waren de Merino,s in de buurt van doelman van der Kraan maar Peter Prattenburg zag dat zijn kopbal te weinig vaart had om de Amsterdamse goalie te verschalken. Ondertussen bleef Ajax domineren en de vaak prachtige aanvallen waren een feestje om naar te kijken, helemaal als ze dan ook nog zoals in de 28e minuut leidden tot een doelpunt.
Het was de prima spelende Ralf Lamme die vanaf het middenveld diep werd gestuurd, zijn diagonale schot paste precies en zo liep Ajax eenvoudig uit naar 0-2. Pas acht minuten voor het rustsignaal waren de Merino’s weer eens gevaarlijk voor het Ajax doel te vinden ditmaal was het Matthijs Kortland die voor enige dreiging zorgde. De laatste dik vijf minuten voor het rustsignaal waren voor keeper Vink een nachtmerrie: van alle kanten kwamen de Ajax aanvallers op hem af. Eerst was het Jimmy van Baarlen die zijn schot gekeerd zag worden daarna was het de uitstekend spelende Alex de Bruijne die net over schoot en vervolgens Kevin van Baarlen tweemaal dicht bij de 0-3 was. Het gaf maar weer eens aan dat Ajax een bijna perfecte 1e hel;ft speelde die zomaar met 0-5 kon worden afgesloten.

Na rust pakte Ajax al vrij snel de draad weer op en zette de Merino’s al snel weer vast op eigen helft en Ralf Lamme had na twee minuten de 0-3 al op zijn schoen. Dat Ajax opnieuw zou scoren leek een kwestie van tijd en dat gebeurde ook in de 55e minuut toen Jimmy van Baarlen via een prima individuele actie de bal nog net kon voor geven waar Alex de Bruijne alleen nog maar zijn grote teen tegen aan hoefde te zetten. Vanaf het moment dat Ajax ging wisselen ontstond er wat onzorgvuldigheid in het team en het leek of Ajax opeens even wat vuil in de motor had gekregen. De passing werd nonchalanter en de druk nam wat af waardoor zowaar de Merino’s gingen voetballen zonder nu echt voor hele grote dreiging te zorgen. Ajax pakte gelukkig in de laatste fase van de wedstrijd de draad weer op, en zo zagen we Alex de Bruijne met een kopbal in de 75 minuut dichtbij de 0-4 zijn. Nog geen minuut later was Kevin Westmaas dicht bij de 0-4 maar doelman Vink tikte nog net zijn schot over. Dit waren achteraf de laatste schermutselingen in positieve zin voor Ajax want nadat Kevin Westmaas in de 82 minuut zich liet provoceren en wraak nam door een slaande cq schoppende beweging te maken mocht hij als eerste gaan douchen.

Hierna bloedde de wedstrijd dood en er gebeurde eigenlijk niet veel meer, maar had Ajax al niet genoeg laten zien….? Het team oogde fris en de organisatie stond weer prima waar Mick van Moerkerk , Kevin Westmaas, Wouter Kloes en Bas ter Haak het uitstekend deden en ook de wisselwerking tussen Alex de Bruijne en Ralf Lamme was zeer verrassend. En dan doen we de hardwerkende familie van Baarlen tekort: hun beleving en inzet waren stimulerend voor de overige Ajacieden die werden aangevoerd door de intelligente Sergio Cameron. Het was na 90 minuten alleen jammer dat het score bord niet nog wat cijfertjes erbij had gekregen want de 0-3 eindscore was een iets te magere afspiegeling van het aantal doelpogingen. Misschien hebben we nog wat bewaard voor volgende week als angstgegner Geinoord op bezoek komt.

Opstelling Ajax::
Vd Kraan / v Moerkerk/ Kloes/ ter Haak/ Westmaas/ de Bruijne/J v Baarlen/ Kv Baarlen/ Coronel/ Lamme/en Cameron
Wissels:
Kolle/Renfurm/lastdrager voor Lamme/K v Baarlen en Coronel.

Scoreverloop:
Doelpunten: Sergio Cameron 0-1, Ralf Lamme 0-2, Alex de Bruijne 0-3
Rode kaart:
Kevin Westmaas

Klik hier voor een verslag in de Veenendaalse Krant.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Op bezoek in Veenendaal

Morgenmiddag mag Ajax voor de derde competitiewedstrijd aantreden in Veenendaal. De Merino’s is dan de tegenstander. Beide teams hebben reeds eenmaal gewonnen en verloren. Om bij de bovenste plaatsen te blijven dient er dus gewonnen te worden. In het verleden (seizoen 2002-2003) troffen de Veenendalers en Amsterdammers elkaar tweemaal. In Veenendaal werd het 2-2, op De Toekomst 1-1. Scheidsrechter is de heer Tony van Waveren uit Bussum. aanvang 14.30 uur.

Klik hier voor de website van De Merino’s.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 2 – Montfoort 2 (5-2) 12-09-2009

Ajax 2 speelde vandaag tegen het gepromoveerde Montfoort, dat vorig seizoen kampioen was geworden van de reserve 1e klasse.

Al in de 5e minuut  schreeuwde heel Montfoort om een penalty
na een overtreding van een van de Ajax verdedigers.
De scheidsrechter zag er terecht niets in,en liet doorspelen.
Ajax nam het middenveld, met de weer herstelde Rodney Weverling in handen.
in de 14e minuut was het Nick Goede ,die goed druk zette op de verdedigers
van Montfoort en de bal koelbloedig in de net schoot 1-0
In de 20e minuut was het opnieuw raak, nu was het de Ajax spits die het uitspelen
door de achterhoede van Montfoort verstoorde , David Zollinger passeerde de keeper
met een fraaie lob vanaf buiten het strafschop gebied 2-0.
Ajax dat de bal nu wel goed liet rond gaan, profiteerde van de slechte organisatie bij de
verdedigers van Montfoort ,eerst was Yechi Wijk die de diepgaande Giovanni Piqu

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Huizen efficiënter dan Ajax op De Toekomst

Ajax heeft vanmiddag niet geheel terecht met 1-2 verloren van Huizen. Na een ruststand van 0-0 konden de Ajacieden in de tweede helft de genomen voorsprong niet vasthouden, ondanks vele kansen.

Verslag: Marcel

Na de moeizame opening van het seizoen met wel drie punten stond er vanmiddag een heuse kraker op het programma. Ajax en Huizen vechten namelijk altijd leuke en interessante duels met elkaar uit. Zo ook vanmiddag weer waar Huizen wel gedrevener aan de wedstrijd begon dan Ajax dat moest toezien hoe Jermaine Heldoorn al in de 8e minuut dicht bij de 0-1 was. Maar na een stroeve openingsfase van Ajax kwam het daarna steeds beter in de wedstrijd. Ajax probeerde via snelle verzorgde aanvallen de stugge defensie van Huizen open te breken. De eerste waarschuwing van Ajax kwam rond de 25e minuut toen Sergio Cameron net over schoot. Dik vijf minuten later was het Jimmy van Baarlen die doelman Gijs Roelofsen naar de hoek deed gaan. Het gaf maar weer eens aan dat Ajax niets minder was dan de elf van sv Huizen integendeel zelfs. Vlak voor rust kregen beide teams nog ieder een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Voor Ajax was het Wouter Kloes die net niet zijn hoofd onder een cornerbal kreeg en aan de andere kant moest doelman van der Kraan alles uit de kast halen om Sebastiaan van Kammen van scoren af te houden. Na rust was het Ajax dat het initiatief nam en domineerde. Zo zagen we Sergio Cameron al snel dichtbij de 1-0 maar hij faalde oog in oog met de keeper. Ajax nam verdiend de leiding in de 55e minuut toen een cornerbal van Sergio Cameron door Alex de Bruijne werd ingeschoten. Nadat doelman Roelofsen in eerste instantie zijn kopbal nog kon pareren was het in de rebound wel raak, 1-0. Nog geen minuut later was Jimmy van Baarlen dichtbij de 2-0, maar zijn schot ging via de handen van de keeper en de paal net naast. De corner die volgde leverde nog een uitstekend schot op van Mick van Moerkerk maar deze werd keurig gestopt door Gijs Roelofsen. Het gaf aan dat Ajax een prima tweede helft speelde waarin niets werd weggegeven en de organisatie achterin op orde was. Ondertussen had sv Huizen de nodige aanvallende krachten ingebracht en met name Gillermo Pengel bleek een goede keus. Ajax werd iets meer achteruit gedrongen maar zorgde nog steeds voor dreiging via razendsnelle counters. Éèn van deze snelle uitvallen zorgden ervoor dat Kevin van Baarlen dicht bij de 2-0 was in de 83e minuut. Maar de invallers aan Huizen kant gingen helaas voor Ajax in de slotfase en pijnlijke rol spelen. Eerst was het Mitch van der Vlist die zomaar via een zondagsschot voor de wel fraaie 1-1 zorgde in de 87e minuut. Niet veel later na de aftrap kon Ajax zowaar weer op voorsprong komen maar Matthew Renfurm stuitte op de alert reagerende doelman Roelofsen. En zo leken beide teams genoegen te moeten nemen met een puntendeling maar het noodlot sloeg toe voor Ajax en hoe…………Ver in blessuretijd ging Huizen over de rechterkant ervan door terwijl grensrechter Kraanen zijn vlag in de lucht stak voor eventueel buitenspel tikte ook een andere invaller, Tarik Divarci, de 1-2 binnen met goedkeuring van arbiter Willems. Dit had Ajax niet verdiend !!!! Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Willems droppen de heftig teleurgestelde Ajacieden af en vierde Huizen de in de schoot geworpen overwinning. Een anti-climax voor Ajax want het vertoonde spel, de kansen in de tweede helft leken voldoende voor drie punten. Ajax zal deze bittere pil snel moeten doorslikken en volgende week de draad gewoon weer moeten oppikken uit tegen De Merino’s in Veenendaal.

Scoreverloop:

55. Alex de Bruyne 1-0, 87. Mitch van der Vlist 1-1, 90+2. Tarik Divarci 1-2.

Opstelling Ajax:

Vd Kraan / v Moerkerk / Kloes / ter Haak / Westmaas / de Bruijne / J v Baarlen / Coronel / Renfurm / K v Baarlen / Cameron
wissel: Lamme voor J v Baarlen

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.