sv Spakenburg 2 – Ajax Zaterdag 2 (3-2) 31-10-2009Image and video hosting by TinyPic

Ajax moest het vandaag opnemen tegen de ,,blauwe,, uit Spakenburg. De Spakenburgers,die over 6 A selectie spelers konden beschikken, waren er op gebrand om Ajax met een nederlaag naar huis te sturen
De eerste helft ging vrijwel gelijk op,over en weer waren er kansjes voor beide teams.
In de 16e minuut was het Nick Goede die de doelman van Spakenburg onder vuur nam. vier minuten later ging David Zollinger goed door, zijn schot ging rakelings over de lat. Een aanval van de ,,blauwe ging voor het Ajax doel langs.

Image and video hosting by TinyPic

Na 36 minuten een vrijetrap voor Ajax,Jeffrey Boekelaar knal de bal als een granaat in het doel
0-1, twee minuten later draaide de hardwerkende Said El Hattachi zich schitterend vrij, en met
een halve omhaal scoorde hij de 0-2.
Toch was het Spakenburg dat 2 minuten voor de rust op 1-2 kwam,de snelle rechterspits. Johan de graaf scoorde via een been van een van de verdedigers de aansluitings treffer.

Image and video hosting by TinyPic

In de tweede helft stroopte Spakenburg de mouwen nog hoger op en drukte Ajax in de verdediging
Met veel strijd trokken de mannen van trainer Miel Mans ten aanval.
Na 53 minuten kon Ajax alleen ten koste van een overtreding binnen de 16 meter redding brengen.
De toegekende strafschop ,door de uitstekend leidende scheidsrechter Smith, werd door Klaas Vriend benut 2-2, het offensief van Spakenburg hield aan,in de 63e minuut gaf Ajax onnodig een cornerbal weg en het was oud Ajacied Paul Michelsen die de bal verlengde op de vrijstaande Jan Visscher die van dichtbij
de 3-2 binnen kopte.

Image and video hosting by TinyPic

Ajax probeerde nog wel met lange ballen de verdiende gelijkmaker op het scorebord te krijgen.
maar de krachten waren weg gevloeid,volgende week komt het altijd lastige Huizen op bezoek.
aanvang 12.30 uur op sportpark de Toekomst.

Image and video hosting by TinyPic

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Ajax geeft voorsprong weg tegen Zuidvogels

Vanmiddag heeft Ajax een comfortabele voorsprong van 2-0 (doelpunten: Jimmy van Baarlen en Kurdo Mohamad) weggegeven. Volkomen onnodig stond er na negentig minuten 2-2 als uitslag. Bij rust was het 2-1.

Verslag: Marcel

Na een weekend zonder competitievoetbal moesten beide teams de draad weer oppakken. Zuidvogels heette de tegenstander en die had toch ook wel een roodwit tintje. Op de bank mochten we de succesvolle trainer Dick Krommenhoek (ex-Ajaxzat.) begroetten en langs de lijn stond de geblesseerde Dennis Gerritsen, een van de grote namen uit het Ajax zaterdag 1 verleden !! De openingsfase was duidelijk voor Ajax dat startte met Ralf Lamme in de spits. Al snel werd er druk uit geoefend en met name in de beginfase was de familie van Baarlen een plaaggeest voor de bezoekers uit Huizen. Eerst was het Kevin die doelman Bertram de Langen (ook al even ex-Ajax zaterdag 1) op de proef stelde en niet veel later was het na een indrukwekkende solo actie broer Jimmy van Baarlen die maar net naast schoot. Het was daarom niet geheel onverwachts dat Ajax in de 19e minuut via een prachtig schot van Jimmy van Baarlen de leiding nam na een voorzet van Kurdo Mohamad. Nog geen twee minuten later was het diezelfde Kurdo Mohamad die de buitenspelval omzeilde en alleen op het doel mocht afgaan zijn schot verdween onder doelman de Langen in het net … 2-0 voor Ajax. Vanaf dat moment was scheidsrechter de Groot de gebeten hond, de goede man kon niets meer goed doen en moest veelvuldig met gele kaarten zwaaien om “praatclubje“ Zuidvogels tot bedaren te brengen.

Wat jammer was dat Ajax zelf Zuidvogels weer deed geloven in een goede afloop, want Serginho Lens (wederom ex-Ajax zaterdag 1) maakte nog geen vijf minuten later de aansluitingstreffer. Ajax was weer even van slag en gaf het overwicht geheel onnodig uit handen en zo was het weer een wedstrijd. Nadat in de 38e minuut Dennis van Vuuren zijn tweede gele kaart had gekregen pakte Ajax enigszins de goede draad weer op zo richting het einde van een rumoerige eerste helft.

Na een welverdiende onderbreking om de gemoederen weer even tot bedaren te laten brengen pakte Ajax de start van de tweede helft goed op. De eerste grote kans was voor Ralf Lamme maar Ajax wilde of kon niet profiteren om de man-meer situatie in zijn voordeel om te zetten. En zo bleef Zuidvogels nog steeds in de wedstrijd. Het kijkspel werd er echter niet leuker op. Ajax wilde kennelijk niet in een comfortabele positie belanden maar het nog spannend houden ! Pas na een klein half uur voetballen zagen we de grootste kans van de tweede helft aan Ajax-zijde. Het was Kevin Westmaas die vanaf eigen helft mocht opstomen en zo een panklare voorzet gaf op Ralf Lamme maar zijn kopbal kreeg niet de gewenste richting mee. Het leek wel een teken voor Zuidvogels om er nog eens een schepje boven op te gooien, want nog geen minuut later moest Dennis van der Kraan er alles aan doen om het schot van Jan Hessing te keren. Het was Ajax dat onder druk kwam te staan en na een corner kon Dennis van der Kraan in de rebound nog een schot van Jesse Nagtegaal pareren voordat het noodlot toesloeg!

Want als je met vuur speelt zoals Ajax kan je verwachten dat er altijd nog iets gebeurd en dat was in dit geval een handsbal binnen de beruchte zestienmeter. Hierna mocht de ingevallen Alex de Bruijne met 2x geel ook vertrekken nog voordat Danny Mostaard de 2-2 binnen schoot uit de toegekende strafschop (83e minuut). Niet veel later kroop Ajax door het oog van de naald toen de 2-3 van de lijn werd gehaald, Ajax kwam vier minuten voor tijd in de positie dat het weer met een mannnetje meer stond, toen Paul Kalapnatsingh met direct rood mocht vertrekken na een slaande beweging. De beste kans was nog wel voor Ajax in een slechte tweede helft waar de randzaken de boventoon voerde. Het was na een vermeende terugspeelbal Ajax dat een vrije trap mochten nemen op tien meter van de goal maar zonder succes. En zo eindigde deze rumoerige wedstrijd in een 2-2 gelijkspel een uitslag waar Ajax niet tevreden mee mocht zijn !!!!!!!

Opstelling Ajax:
Vander Kraan – Lastdrager – Kloes – ter Haak – Westmaas – Kolle – J v Baarlen – Coronel – Lamme – K v Baarlen – Mohamad. Wissels: de Bruijne en v Moerkerk voor K v Baarlen en Kloes

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Ajax treft Zuidvogels

Vanmiddag speelt Ajax op De Toekomst tegen Zuidvogels. De Huizenaren worden getraind door ex-Ajax zaterdag speler DIck Krommenhoek en heeft bovendien drie ex-spelers in de gelederen. De bekendste is zonder meer Dennis Gerritsen die begin jaren negentig furore maakte als spits. Het leverde hem toentertijd een profcontract op bij NAC. Ook aanvaller Serginho Lens was drie jaar geleden te bewonderen op De Toekomst en doelman Bertram de Langen speelde ook even kort voor Ajax. Momenteel staat Zuidvogels twee punten achter Ajax op de zevende plaats. Ajax, waar Sergio Cameron nog een wedstrijd schorsing uitzit, moet zelfvertrouwen hebben geput uit de fraaie zege bij Young Boys twee weken geleden. Wie haakt aan bij de kopgroep of wie valt er af ? Komt het vanmiddag bewonderen … Scheidsrechter de heer S.B. den Haan fluit om 14.30 uuur voor de aftrap op veld 1.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax Zaterdag 2-Zeewolde 1 (2-2) oefen

Ajax 2 speelde tegen Zeewolde 1 zijn beste wedstrijd van het seizoen.
Zeewolde dat uitkomt in de 3e klasse B was een fysiek sterke en slimme tegenstander.
Ajax dat door blessures een aantal omzettingen had moeten doen,kwam al na 4 minuten op voorsprong.
Uit een pass van Jeremy van Eijsden,was het Said El Hattachi,die de bal goed controleerde en deze
fraai in  verre hoek plaatste,de doelman van Zeewolde had het nakijken 1-0.
Even kon Ajax van de voorsprong genieten uit een van de vele corners kwam Zeewolde in de
11e minuut op gelijke hoogte,er werd niet goed gereageerd op de inlopende spits en die kon
van dichtbij inschieten 1-1.

Na 17 minuten ging Mounir Soussi door over de linkerkant, uit zijn prima voorzet kopte
Giovanni Piqu

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

oefenduel: Ajax verliest in Oostzaan

Verslag: Marcel

Na de verrassende zege op Young Boys stond er dit weekend geen competitievoetbal op de agenda, maar een vriendschappelijk duel bij het Oostzaanse OFC dat ter gelegenheid van het nieuwe kunstgrasveld (en) Ajax een uitnodiging hadden gestuurd om het feest luister bij te zetten.

OFC dat een reuzensprong gemaakt heeft in twee jaar tijd van de 5e klasse naar de 3e klasse zondag onder aanvoering van “local-hero” Remko Beerens en met nu ook Lenny Macknack (ex Ajax Zaterdag). Ajax dat vijf basisspelers rust had gegeven om lichte pijntjes te laten herstellen werden in de beginfase van het druk bezochte duel op het gezellige sportpark overrompeld door een enthousiast spelend OFC. Al na 5 minuten lag de bal in het netje achter doelman Danny Been ( Ajax zat. 2 ). Het was Remko Beerens die met een subtiel hakballetje Lenny Macknack vrij voor de keeper zette en zo de verassende 1-0 liet aantekenen. Ajax ,dat misschien het duel iets te lichtzinnig had opgevat, kreeg nauwelijks grip op het fanatieke spel van OFC. Zo moesten we wachten tot de 17e minuut toen Ajax via Sven Kolle voor het eerst serieus op doel schoot. OFC dat de aanval bleef zoeken en Ajax dat zocht naar het juiste ritme zo kunnen we de eerste 30 minuten wel omschrijven. Bij Ajax deed Sergio Cameron weer even wat wedstrijd ritme op ( nog 1 duel geschorst). Hij was de speler die voorin er alles aan deed om via zijn bekende individuele acties voor enige dreiging te zorgen, maar ook hij had weinig succes in de 30e minuut toen de OFC doelman knap redde op zijn schot. Toch was Ajax vlak voor rust weer dicht bij de gelijkmaker. Het was Matthew Renfurm die via de handen van de keeper net naast schoot. Maar de ruststand van 1-0 was wel verdiend omdat Ajax het duel iets te plichtmatig had opgevat en OFC er alles aan deed om te winnen. Na rust zagen we een oude bekende weer in het rood en wit. Het was David van der Lijcke, die naar ruim twee jaar weer zijn voetbalschoenen heeft aangetrokken. Ook mochten we een andere debutant begroeten in het mooie Ajax-shirt … Zijn naam is Kemal Kezer. Ajax begon met meer overtuiging aan de tweede helft en zo zagen we al snel een schot van Kevin Westmaas maar net naast gaan.

Image and video hosting by TinyPic

OFC liep nu wat meer achter Ajax aan dat veelvuldig balbezit had maar de echte druk voorin ontbrak vooralsnog. Toch was het na 65 minuten 1-1. Het was Ralf Lamme die een misverstand in de OFC defensie afstrafte en zijn lage schuiver was voldoende voor de gelijkmaker. Maar lang mocht Ajax niet genieten van deze weelde. Het was Ayad Ahmed die met een geplaatst schot randje 16 meterlijn voor de 2-1 zorgde, en zo was Ajax weer terug bij af. Het leed werd alleen maar groter voor Ajax dat geen schim was van de ploeg die vorige week vriend en vijand deed verassen, want wie anders dan Remko Beerens zorgde van dichtbij voor een pijnlijke 3-1 voorsprong voor OFC. Dat het leuk toeven was hedenmiddag langs de lijn werd maar weer eens onderstreept door een prachtige goal van Kurdo Mohamed in de 77e minuut die vanaf ruim 20 meter kiezelhard uithaalde voor de 3-2. Ajax probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren maar het gebeurde met veel te weinig overtuiging. Alleen David van der Lijcke was in de 85e minuut nog dichtbij een goal en zo werd een pijnlijke maar na 90 minuten voetbal niet verassende nederlaag geleden . OFC mocht zo een mooie bladzijde toevoegen in het 77 jaar tellende historieboek. Ajax weet weer dat het niet vanzelf gaat. Zonder passie en beleving is het moeilijk winnen. Maar we zijn er van overtuigd dat volgende week de mannen weer op scherp staan thuis tegen de Zuidvogels.

De volgende 15 spelers kwamen in het veld; Been / Lastdrager/ Kloes/ ter Haak/ Telkamp/ Kolle/ Mohamed/ Westmaas/ Renfurm/ K van Baarlen/ Cameron/ 2e H Esajas/ Lamme/ Gezer/ vd Lijcke

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen. Daar de kwaliteit van deze foto’s door de slechte weersomstandigheden minder is dan u normaal van ons gewend bent, hebben wij de prijs voor deze set verlaagd.

Klik hier voor de foto’s van de fotograaf van OFC.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

oefenduel: OFC – Ajax

Vanmiddag speelt Ajax in Oostzaan een oefenwedstrijd tegen OFC zondag 1. Dit ter gelegenheid van de opening van het nieuwe kunstgrasveld van de zondag derdeklasser. Aanvang 16.00 uur. Klik hier voor de website van OFC.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax Zat. 2-IJsselmeervogels 2 (2-2) 17-10-2009

Ajax moest het opnemen tegen IJsselmeervogels, dat over een 5 tal A selectie spelers kon beschikken.
De rooien uit Spakenburg hebben een brede selectie en staan op de 2e plaats.
Vanaf de aftrap werd Ajax onder druk gezet, in de 5e minuut kreeg Ajax een vrije trap tegen en in eerdere wedstrijden liep dit regelmatig niet goed af. De bal draaide gevaarlijk naar de eerste paal, maar doelman Danny Been wist knap redding te brengen.
Ajax dat met de straffe wind in de rug, veelvuldig de lange bal speelde, probeerde zo onder de druk
vandaan te komen.

In de 17e minuut glipte de spits van IJsselmeervogels door het centrum van de Ajax verdediging en randje buitenspel werd de Ajax doelman met een hard schot in de hoek verslagen: 0-1.
Daarna golfde het spel heen en weer, langzaam kwam Ajax onder de druk vandaan. In de 45e minuut mocht Ajax een vrije schop nemen: Nick Goede plaatste de bal in het doelgebied,
Jeffrey Boekelaar reageerde alert en scoorde de 1-1. Helaas voor de Ajacieden had de scheidsrechter
hinderlijk buitenspel van een van de andere spelers geconstateerd
Nog in de extra tijd van de eerste helft, wederom een vrije schop voor Ajax en opnieuw plaatste Nick Goede zich achter de bal. Vanaf 20 meter verdween de bal kiezelhard in de bovenhoek: 1-1.

In de 2e helft kwam er een gretig Ajax uit de kleedkamer, trainer Dennis van der Wal had zijn mannen moed ingesproken en aangegeven dat Ajax beslist niet kansloos was en voor de 3 punter moest gaan.
In de 52e minuut werd de hard werkende Said El Hitachi onderuit gehaald door een verdediger van
Ijsselmeervogels ten koste van een gele kaart.
Dit was voor Ajax het sein om nog meer in de aanval te gaan. Binnen 10 minuten kreeg Ajax drie opgelegde kansen om op voorsprong te komen: eerst ging Giovanni Piqu

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Stunt in Haarlem !!!!

Vanmiddag heeft Ajax met 0-1 gewonnen van Young Boys. De titelfavoriet dolf het onderspit door een doelpunt (in de tweede helft) van Jimmy van Baarlen. Door de zege behoudt Ajax zicht op de eerste vier plaatsen, welke aan het einde van het seizoen recht geven op promotie.

Verslag: Marcel

Met de benauwde zege op de Beursbengels van vorige week in ons achterhoofd waren we benieuwd hoe Ajax zich zou manifesteren tegen Young Boys, die door bijna iedereen getipt worden als de grote titelfavoriet. Een tegenvaller voor Ajax was het wegvallen tijdens de warming up van Mick van Moerkerk en ook door disciplinaire redenen was Kevin Westmaas niet in de basis elf te vinden. Maar de elf die er wel stonden werden al snel tijdens de openingsfase geconfronteerd met de offensieve dadendrang van Young Boys, die meteen het heft in handen namen. Ajax, dat logischerwijs voor een wat behoudener speelwijze hadden gekozen, kwam vooralsnog niet echt in het stuk voor. Young Boys, met de creatieve vleugelspelers Cairo en Soolsma, vonden voorin ook nog niet de vrije mensen die voor direct voor gevaar konden zorgen.

Het eerste serieuze schot op doel van Ajax kwam pas na 19 minuten spelen. Het was Kevin van Baarlen die zijn vrije trap door doelman Serge vd Ban (ex-Ajax) naast getikt zag worden. Twee minuten later was het broer Jimmy die via kap en draaiwerk doelman vd Ban tot redden moest dwingen. Het gekke was inderdaad dat Young Boys wel het meeste balbezit had maar als Ajax even ging aanzetten het ook kansen kreeg. Zo verliep de eerste helft voor Ajax zonder kleerscheuren, al had het wel een beetje geluk dat de scheidsrechter een buiteling binnen de zestienmeterlijn niet bestrafte met een penalty en dat spitsen bij Young Boys nog niet op scherp stonden. Rust derhalve 0-0. Na rust ging Young Boys onverminderd verder met het hebben van balbezit en Ajax mocht tussen de 57e minuut en de 64e minuut maar èèn man dankbaar zijn dat de 0 nog op het scorebord stond zijn naam … DENNIS VD KRAAN.

Het was Nick Soolsma die tot twee maal aan toe zijn inzet gestopt zag worden door routinier van der Kraan en met name de wijze waar op van der Kraan de kopbal van Cairo stopte was van een ongekend niveau ! Het leek wel of Ajax hier moed uit putte. Het kwam steeds brutaler uit de verdedigende houding, want defensief liet Young Boys toch ook wel eens wat steekjes vallen zodat over de vleugels Ajax toch regelmatig tot fatsoenlijke aanvallen kwam. En die brutalere houding werd zomaar pardoes beloond !!! Het was de ijverige Jimmy van Baarlen die diep werd gestuurd en met een verdediger in de nek haalde hij diagonaal uit Met een mooie volley verdween de bal over de verbouwereerde doelman van der Ban 0-1 ( 71e minuut ) … en wie had dat gedacht..??

Wat we nu wel wisten was dat de resterende speeltijd nog het nodige angstzweet zou opleveren maar het leek wel of Young Boys steeds meer de lange bal ging hanteren. Ook verdween de nauwkeurigheid waardoor Ajax eigenlijk toch nog relatief gezien makkelijk op de been bleef. Het kreeg zelfs een aantal maal de gelegenheid om ook voorin nog wat speldenprikjes uit te delen waardoor de verdediging weer even op adem kon komen. Zo tikte de tijd weg die als je onder druk staat toch dan wel heel lang duurt. Maar toen het eindsignaal lonk konden alle spelers elkaar juichend in de armen vallen. Ajax hield stand en met realistisch voetbal werden er drie bonuspunten binnen gehaald in Haarlem.

Ajax dat het geluk had dat Young Boys voorin niet de trekker wilde overhalen en dat het misschien in de beginfase iets te lichtzinnig had opgenomen tegen Ajax. Moet gezegd worden dat bij Ajax de organisatie prima stond en dat er weer werd gestreden voor iedere meter. Kortom, de inzet en passie was 200% en dan mag je voetballend wel de mindere zijn dan een op papier veel beter Young Boys. Het is dus dan toch ook mogelijk om een wedstrijd te winnen en dat geeft Ajax hopelijk houvast om over twee weken thuis tegen De Zuidvogels de zegereeks voort te zetten.

Opstelling:

Van der Kraan / de Bruijne / ter Haak / Telkamp / Lastdrager / J v Baarlen / K v Baarlen / Coronel / Renfurm / Mohamad / Kolle .

Wissels:

Lamme en Westmaas voor Telkamp en Renfurm

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Op bezoek bij de koploper

Ajax gaat morgen op bezoek bij de koploper. Young Boys uit Haarlem is de grote favoriet voor de titel en de ploeg maakt dat tot op heden volledig waar. Hoewel het de laatste weken enigzins onrustig was rondom het vertrek van trainer Ted Verdonkschot had dit geen invloed op de resultaten. Ajax mag bewijzen dat het de ambities heeft voor een Top-4 klassering, hetgeen recht geeft op promotie. Dat moet wel nog steeds zonder topscorer Sergio Cameron (geschorst) gebeuren. Scheidsrechter de heer R.Breebaart fluit om 14.30 uur voor de aftrap op Sportpark Schalkwijk.

Klik hier voor de website van Young Boys.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

GVVV 2 – Ajax zat. 2 (3-0) 10-10-2009

Ajax 2 moest het opnemen, op het schitterende sportpark Panhuis
tegen GVVV uit Veenendaal.
GVVV is kampioen van het vorig seizoen,en nu staan de Veenendalers
wederom boven aan op de ranglijst.
Dat de stand op de ranglijst niet alles zegt(Ajax staat laatste) was niet terug
te vinden ,na het vertoonde spel deze middag.
GVVV had dan wel een overwicht maar de achterhoede van Ajax gaf weinig
kansen weg. in de 10e minuut kwam Ajax goed weg , nadat een ingeschoten bal
op de paal belande, even later was het keeper Danny Been die fraai redding bracht
op een van dichtbij ingekopte bal.
De middenvelders van Ajax stonden prima ,en uit een van de aanvallen over de rechterkant
kreeg Ajax zelfs de kans om op voorsprong te komen, de bal rolde voorlangs het lege doel.
In de 35e minuut begon Giovanni Piqu

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.