nieuws: programma na winterstop UPDATE !

Ajax start op maandag 4 januari met de eerste training na de winterstop. Op dinsdag 5 januari wordt er een oefenduel gespeeld tegen zondaghoofdklasser FC Omniworld.
Van vrijdag 8 t/m maandag 11 januari verblijven de Ajacieden in Albufeira (Portugal) voor een kort trainingskamp. Aldaar zal er tegen Queenspark FC gespeeld worden uit Schotland op zondag 10 januari. Ingelast is tevens een wedstrijd tegen het team van Martin Jol op zaterdag 9 januari. De wedstrijd wordt gespeeld op het veld van FC Ferreiras. In januari 2007 was Ajax zaterdag 1 daar al eens te gast bij de opening van het kunstgrasveld van FC Ferreiras (zie ons archief 7 januari 2007), maar ook in 2008. Klik hier voor een verslag. Ajax verblijft inmiddels twee dagen in Portugal en trainen op voor ons zeer bekende velden. Ook de eerste training werd op bekende grond afgewerkt.

In een overzicht met tevens de overige wedstrijden:
zaterdag 9-1-2010 AJAX bvo – AJAX 14.30 uur 7-0
zondag 10-1-2010 Queenspark FC (SCH) – AJAX aanvang 3-2 (doelpunten: Joey Lamptey en Ralf Lamme)
zaterdag 16-1-2010 AJAX – VVW 4-1
zaterdag 23-1-2010 AJAX – de Merino’s (hervatting competitie)

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Ajax niet meer in actie in 2009 !

sneeuw

Door de algehele aflasting van aankomende zaterdag eindigt direkt het voetbaljaar 2009 voor Ajax.
Begin 2010 beginnen de mannen van trainer Constantijn Schouten en teamleider Jan Fleijsman met een vriendschappelijke pot tegen zondaghoofdklasser FC Omniworld. Vlak hierna volgt een trip naar de Algarve in Portugal. Later meer over het winterstopprogramma.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

nieuws: Paul Michielsen weg bij Spakenburg

Kondigden wij op deze site op 26 mei 2009, zie ons archief, met trots aan (want als een speler zo’n kans krijgt mag je dat wel zo noemen) dat “onze” Paul Michielsen naar Spakenburg ging, nu is er dan het treurige bericht dat Paul op eigen initiatief opstapt bij de hoofdklasser. Klik hier en hier voor meer aangaande zijn beweegreden.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

vv Montfoort 2-Ajax Zaterdag 2 (4-1) 12-12-2009

Adverteren bij Daisycon

0910mon2_aja2

Ajax 2 heeft zich vandaag een slechte dag bewezen.
In en tegen Montfoort werd geflatteerd met 4-1 verloren.
Na 11e minuut spelen, keek Ajax al tegen een 1-0 achterstand aan.
De eerste helft ging vrijwel gelijk op ,beide doelmannen moest een aantal keren redding brengen.

0910mon2_aja2

Slordig balverlies en een tekorte terugspeelbal zorgden  er voor dat
Montfoort met een 2-0 voorsprong de rust in ging.

De tweede helft was het wederom Ajax dat het meeste balbezit had
Een snelle combinatie tussen Jeremy van Eijsden en Said el Hattachi,
over de linkerkant zorgde er voor dat de bal voor de voeten van David zollinger
belande ,die haalde verwoestend uit en scoorde de 2-1.

0910mon2_aja2

Montfoort werd onderdruk gezet en de Ajacieden kregen een overwicht.
Zelfs tweemaal alleen voor de keeper van Montfoort wist men niet tot
scoren te komen.
Geheel uit het niets kwam Montfoort op een 3-1 voorsprong,nadat er bij
een corner niet goed werd verdedigd in de 16 meterdoor Ajax.
Danny Been kon nog een paar keer redding brengen bij gevaarlijke
counters ,maar werd toch nog een keer verslagen met een lob van
35 meter 4-1
Door deze uitslag kwam Ajax vaster op de laatste plaats te staan.

0910mon2_aja2

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier voor een verslag en foto’s op de website van vv Montfoort.

Wilt u foto’s van deze wedstrijd bestellen, klik dan hier.


Video:


Adverteren bij Daisycon

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Domper in Huizen

Vanmiddag heeft Ajax een kater opgelopen in Huizen. Na een 2-0 achterstand bij rust, kwamen de Ajacieden na de thee via Jimmy van Baarlen terug in de wedstrijd. Scheidsrechter Roeleveld vond het nadien nodig om Huizen een zeer dubieuze penalty en verdediger Diego Esajas z’n tweede gele kaart te geven. De penalty werd benut door ex-Ajacied Arno Splinter. Dat de eindstand uiteindelijk 4-1 werd was alleen nog voor de statistieken vermeldenswaardig.

Photobucket
Het ging vandaag ergens om in Huizen

Verslag: Marcel

Het affiche mocht er zijn want als Huizen en Ajax tegen elkaar spelen gebeurt er altijd wel wat. Ajax reisde vol vertrouwen af naar Huizen. In de wetenschap dat de heenwedstrijd in Amsterdam knullig werd verloren ondanks goed voetbal van de Ajacieden en de stijgende lijn van de laatste weken gaven de roodwitte burgers voldoende moed voor een goed rsultaat in Huizen. Voor het eerst dit seizoen mocht Joey Lamptey in de basis beginnen na een aantal uitstekende invalbeurten. Juist nu tegen zijn vorige “werkgever”. Voor aanvang van de wedstrijd was er minuut stilte in verband met het overlijden van Joop van Nielen (zie bericht op deze website).
Ajax en Huizen begonnen vol overtuiging aan de wedstrijd die vanaf de eerste minuut boeide. De eerste serieuze doelpoging was voor Sebastian van Kammen (Huizen) wat niet veel later gevolgd werd door een schot van Gideon Coronel, maar hij zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. Het gaf eens temeer aan dat beide teams er zin in hadden en niet voor elkaar onder deden … zeker niet in de beginfase. Toch naarmate de eerste helft vorderde zag je dat Huizen het heft wat meer in handen begon te nemen. Ajax kwam na een prima start van de wedstrijd wat minder in het stuk voor. Met name de snelle vleugelspelers ( denkende aan Gilermo Pengel ) brachten Ajax in verlegenheid en zo moest Ajax steeds meer op zijn hoede zijn .

Photobucket
Scheidsrechter Roeleveld geeft erg gemakkelijk een penalty aan Huizen

Het was daarom niet geheel onlogisch dat Huizen in de 31e minuut de leiding nam. De hoge voorzet vanaf rechts leek een prooi te worden voor Ajax-doelman van der Kraan maar gehinderd door Gilermo Pengel bokste Dennis van der Kraan de bal voor de voeten van Sebastian van Kammen. Hij deponeerde de bal in het lege doel, 1-0. Huizen bleef na de voorsprong wel het team met het meeste initiatief maar hele grote kansen leverden dat niet op. In tegendeel het was Jimmy van Baarlen die in de 41e minuut dicht bij de 1-1 was maar zijn voorzet werd nog net over getikt door doelman Roelofsen. Net toen iedereen dacht dat de rust gehaald zou worden met een 1-0 voorsprong voor Huizen sloeg Terry Bonè toe. Hij nam de bal wel heel heerlijk op zijn slof en zette zo Ajax op een 2-0 achterstand. Na de pauze moest Ajax op jacht naar de aansluitingstreffer om zo nog hoop te houden op een beter resultaat.

Maar zo leuk de eerste fase van de eerste helft was zo mat begon de tweede helft die wel geheel tot leven kwam nadat Ajax via een prachtige aanval op 2-1 kwam. Het was na een vrije trap op links Sergio Cameron die de bal kreeg en met een prachtige steekpas Jimmy van Baarlen bereikte. Laatst genoemde schoot diagonaal de bal onder doelman Roelofsen heen (63e minuut). Ajax rook bloed en Huizen wankelde. maar net toen het er op leek dat het weer een echte wedstrijd zou worden greep scheidsrechter Roeleveld in. Hij gaf Huizen in de 69e minuut een wel heel dubieuze penalty. Doelman Dennis van der Kraan leek de bal uit te verdedigen maar net op het moment dat hij de bal een roei naar voren wilde geven nam hij ook het been mee van een Huizen-aanvaller die gretig ging liggen. Als je dan een overtreding constateert geef je toch ook minstens een gele kaart ? Maar dat gebeurde niet. Wel kreeg Diego Esajas zijn twee gele kaart na praten en zo werd het leed nog groter voor Ajax dat opnieuw met 10 man kwam te staan (hetgeen iets teveel voorkomt dit seizoen). In de commotie vergeten we bijna dat ex-Ajacied Arno Splinter beheerst de 3-1 binnen schoot.

Photobucket
Joe Lamptey speelde vorig seizoen nog bij de tegenstander

Ajax was duidelijk aangeslagen want nu was het Huizen weer dat bloed rook. Ajax kreeg dan ook in de 72e minuut de genadeklap. Het was vanaf rechts Tarik Divarci die hard een zuiver de verre hoek wist te vinden voor de op dat moment geflatteerde 4-1 voorsprong. Ajax leek rijp voor de slacht maar gek genoeg begon Ajax in de slotfase opeens weer te voetballen en kreeg zowaar nog een hele grote mogelijkheid via Jimmy van Baarlen, die de bal zo in zijn schoot geworpen kreeg van een Huizen-verdediger. Hij schoot jammerlijk in de handen van de keeper. Niet veel later gevolgd door een prima actie van Mick van Moerkerk die opnieuw Jimmy van Baarlen in stelling bracht maar ook dit schot was een te makkelijke prooi voor doelman Roelofsen. Het slotakkoord was voor Huizen dat in de absolute laatste seconde zelfs nog op de lat schoot. Zo floot vlak daarna scheidsrechter Roeleveld af na een bewogen potje voetbal. Ajax kon helaas geen vervolg geven aan de goede reeks, maar moest erkennen dat Huizen op de juiste momenten toesloeg en ook dat is een kwaliteit.

Opstelling: D. van der Kraan – M v Moerkerk – D Esajas – B ter Haak – K Westmaas – S Kolle – J van Baarlen – G Coronel – R Lamme – S Cameron – J Lamptey

Wissels: W Kloes en K Mohamad voor R Lamme en S Kolle

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

In memoriam Joop van Nielen

Gisteren bereikte ons het trieste bericht dat oud-eerste elftalspeler Joop van Nielen op 51-jarige leeftijd is overleden. Joop was reeds enige tijd ernstig ziek, maar dit bericht kwam wel heel snel en onverwacht.

Joop was 30 jaar lid van Ajax en als speler actief voor o.a. de zondagamateurs van Ajax in de jaren tachtig. Toen begin jaren tachtig de zondagamateurs ophielden te bestaan, verhuisde hij mee naar de vers opgerichte zaterdagamateurs. Met Joop begon Ajax zaterdag 1 via de allerlaagste bondsafdeling een ware zegetocht door alle klassen met als beloning het hoofdklasseschap begin jaren negentig. Joop voetbalde op dat moment een treetje lager bij Ajax o.a. in de veteranen. De laatste jaren was Joop jeugdleider. Dit seizoen was dat bij Ajax D2 (zie foto … Joop staand tweede van rechts).

Op de algemene ledenvergadering van gisteravond (donderdag 10 december) verzocht voorzitter Uri Coronel de aanwezigen Joop met een minuut stilte te herdenken. Hetgeen geschiedde.

Opnieuw ontviel ons dit jaar een rasechte Ajacied. Joop, rust in vrede.

Uiteraard wensen wij Joop´s gezin,familie en vrienden ontzettend veel sterkte en steun in deze moeilijke periode.

Uit piëteit zal aanstaande dinsdag 15 december het traditionele Dick de Groot-gala op De Toekomst niet plaatsvinden.

De crematieplechtigheid zal plaatshebben, woensdag 16 december om 14.45 uur in de aula van
crematorium De Nieuwe Ooster, Kruislaan 126 te Amsterdam.
Na de plechtigheid is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in Grand Café Frankendael.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

voorbeschouwing Huizen – AJAX

Aanstaande zaterdag gaat Ajax op bezoek in Huizen. Tegen de plaatselijke SV zal worden getracht de opwaartse lijn door te trekken. Rechtstreekse inzet is de tweede plaats. Ajax kan middels een zege over Huizen heengaan en de tweede plek opeisen. Echter, de Huizenaren hebben nog een wedstrijd tegoed (Zaterdag 19 december uit tegen koploper Young Boys).
In de heenwedstrijd gingen de Ajacieden met 1-2 onderuit. In de slotfase sloeg Huizen genadeloos toe. Ajax bezint zich derhalve op revanche. In het recente verleden behaalde Ajax gunstige resultaten op Sportpark de Wolfskamer. Begin 2007 troffen beide teams elkaar voor het laatst (in de Hoofdklasse). Het werd toen
1-1 in een harde pot (met drie rode kaarten). Sergio Cameron was toen de doelpuntenmaker en hij is aanstaande zaterdag ook van de partij. Zie hiervoor tevens ons archief op 3-2-2007.

Image Hosted by ImageShack.us
Sergio Cameron: doelpuntenmaker in februari 2007

Ook de weer zo goed als herstelde Joe Lamptey zal uitkijken naar de confrontatie met z’n oude makkers. De snelle aanvaller kwam begin dit seizoen over van de groengelen, maar kwam door een knieblessure nog nauwelijks in actie. Indien de rappe aanvaller in het veld staat scoort hij wel. Recente voorbeelden zijn de twee laatste wedstrijden, welke Ajax winnend afsloot (4-0 tegen Roda ’46 en 4-2 tegen VVZ’49). Scheidsrechter is de heer Roeleveld uit Vinkeveen. De aftrap is om 14.30 uur.

Klik hier voor de website van Huizen.

Ajax zal de wedstrijd met rouwbanden spelen. Dit ivm het overlijden van oud-eerste elftalspeler Joop van Nielen (zie mededeling op deze site).

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax Zaterdag 2-Geinoord 2 (2-1) 05-12-2009


De wedstrijden tussen Ajax en Geinoord zijn altijd beladen.
Ook vandaag werd er veelvuldig op het randje en soms
er over gespeeld.
De scheidsrechter strooide ,al waren het pepernoten
met rode en gele kaarten ,jammer alleen dat de meeste voor Ajax waren bestemd.
Nadat de kruiddampen waren opgetrokken en voor beide teams een penalty was gegeven stond de eindstand 2-1
voor de Ajacieden op het scorebord.In de 7e minuut opende Ajax de score,Yechi Wijk controleerde
de bal en stuurde in een vloeiende beweging Jeremy van Eijsden
weg,deze kon vrij doorlopen naar de achterlijn.
Zijn strakke voorzet belande bij de tweede paal,
Said el Hattachi had goed positie gekozen en ronde fraai af.
Deze opsteker konden de Ajacieden wel gebruiken,
De vreugde werd in de 32e minuut getemperd nadat Nick Goede
zijn 2e gele kaart kreeg,en Ajax met 10 man verder moest.

In de tweede helft met de wind tegen ,ging Ajax wederom
goed van start.,in de 48e minuut was er een overtreding binnen de 16 meter
op Jeremy van Eijsden nadat hij goed was door gekomen over de linkerkant
David Zollinger plaatste zich achter de bal  en liet de doelman van Geinoord
kansloos 2-0,de daarop volgende 3 dubbele salto was minstens zo mooi.
De wedstrijd werd als maar grimmiger,Ajax kwam in de 56e minuut goed weg
nadat een diepe bal gelukkig voor de Ajacieden voorlangs het doel huppelde.
Nadat ook nog in de 64 minuut een bal boven op de lat belande ,begon het geloof
in een overwinning toe te nemen.
Vol passie en strijd ging Ajax het laatste kwartier in ,een overtreding van
Obed de Vries binnen de 16 meter gaf Geinoord nog even hoop,de
toegekende strafschop werd benut 2-1.

Kort voor het einde was het een van de verdedigers van Geinoord die wilde controleren of de sterk invallende Patrick Menning zijn kerstballen
op de juiste plaats had zitten.Hij was hier niet van gediend en gaf hem
een tikkie ,ook dit ontging de scheidsrechter niet en bestrafte hem met
een directe rode kaart
Met 9 man knokte Ajax zich naar het einde ,met gevolg een dik verdiende
overwinning,hiermee heeft Ajax de aansluiting weer gevonden.

Adverteren bij Daisycon

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Ajax houdt punten in Amsterdam

Ajax Zaterdag-VVZ'49

In de strijd om de bovenste plaatsen in de 1e Klasse A heeft Ajax zaterdag 1 vanmiddag goede zaken gedaan tegen concurrent VVZ’49. De ploeg won uiteindelijk met 4-2 maar beeindigde de wedstrijd wel met tien man.

Ajax Zaterdag-VVZ '49

In de eerste helft zag het er nog niet naar uit dat Ajax dit duel zou winnen. De gasten uit Soest deelden de lakens uit en kwamen al snel op voorsprong door Rafa Begeer die volledig vrijstaand kon scoren.
Wie dacht dat Ajax hierna orde op zaken zou stellen, kwam bedrogen uit. De Amsterdammers volhardden in balverlies en hanteerden een te laag tempo. VVZ’49 was veel doeltreffender en kreeg nog enkele kansen, maar het houtwerk en Bas ter Haak (op de doellijn) stonden meer succes in de weg.
Vlak voor de pauze scoorde Ajax uit het niets niets tegen. Sven Kolle rondde een voorzet van Ralf Lamme af (1-1).

Ajax Zaterdag-VVZ '49

Adverteren bij Daisycon

Na rust was het wedstrijdbeeld volledig omgekeerd aan de vertoning in het eerste bedrijf. Ajax hanteerde ineens wel een hoog tempo en de spelers wisten elkaar wel goed te vinden. VVZ’49 werd naar achteren gedrongen en kwam op achterstand door een goal van Jimmy van Baarlen.
De gasten uit Soest waren rijp voor een grotere achterstand, maar kregen hulp uit onverwachte hoek toen op slag van een uur spelen Wouter Lastdrager een doorgebroken speler van VVZ’49 neerhaalde en met rood van het veld moest. Dat het bijna pakjesavond was bleek vlak daarna. Scheidrechter Gerbers gaf VVZ’49 wel heel gemakkelijk een penalty na een vrij onschuldige buiteling. Dit buitenkansje was wel besteed aan Hidde Reitsma die het koelbloedig benutte.

Ajax Zaterdag-VVZ '49

Ajax leek weer een moeilijke middag tegemoet te gaan, maar juist in deze moeilijke tijden blijkt dat het team z’n rug kan rechten. Het drukte VVZ’49 weer terug op eigen helft. Met fraai combinatievoetbal sneden de Amsterdammers door de Soester linies. Wederom Jimmy van Baarlen was doeltreffend en zette Ajax voor de tweede keer op voorsprong. VVZ’49 liet het hoofd hangen en moest lijdzaam toezien hoe de ingevallen Joe Lamptey de eindstand op 4-2 bepaalde.
Door deze overwinning klom Ajax naar de derde plaats en gaat volgende week vol zelfvertrouwen naar nummer twee Huizen.

Ajax Zaterdag-VVZ '49

Doelpunten: 3. Rafa Begeer 0-1, 44. Sven Kolle 1-1, 52. Jimmy van Baarlen 2-1, 66. Hidde Reitsma 2-2 (strafschop), 74. Jimmy van Baarlen 3-2, 82. Joe Lamptey 4-2
Rode kaart: 58. Wouter Lastdrager

Adverteren bij Daisycon

Klik hier voor een verslag uit Het Parool.

Opstellingen:
Ajax:
Dennis van der Kraan, Wouter Lastdrager, Diego Esajas, Bas ter Haak, Kevin Westmaas, Sven Kolle, Jimmy van Baarlen, Gideon Coronel, Ralf Lamme, Kevin van Baarlen, Sergio Cameron.
Wisselspelers:
Gian Moorman, Wouter Kloes, Joe Lamptey, Mick van Moerkerk, Kurdo Mohamad, Robin Telkamp, Kemal Gezer.
VVZ’49:
Mike Eman, Gerard vd Wal, Richard Gooyer, Martijn Bakker, Olaf Stuijver, Wobbe Jan Reitsma, Hidde Reitsma, Max van Wakeren, Rick de Koning, Rafa Begeer, Gijs Schaap.
Wisselspelers:
Simeon de Goede, Niek van Logtestijn, Mark Dreef, Saddy de Koning.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.


Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.