Ajax Zaterdag 2-GVVV 2 (0-1) 27-02-2010

Ajax 2 heeft onverdiend verloren van de blauwen uit Veenendaal
Het verschil op de ranglijst en punten (21) was niet te merken.
Het was een gelijk opgaande wedstrijd met over en weer mogelijkheden.
In de 20e minuut kreeg Ajax een vrijschop ,de bal belande voor de voeten
van de mee op gekomen Jeroen van Rijn ,zijn schot ging rakelings
over de lat.
Twee minuten later was het GVVV, dat uit een vrijeschop  de bal
op de lat uiteen zag spatten.


Na een half uur spelen was het de hard werkende Said el Hattachi
die tussen twee verdedigers niet tot een schot kon komen.
In de 32e minuut kwam Ajax onverdiend op een 0-1 achterstand

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: zege in stadsderby … 1-3 tegen Beursbengels

Ajax heeft vanmiddag met 1-3 gewonnen van Beursbengels. Na een ruststand van 0-0 kwamen de Bengels op voorsprong. In de slotfase bezorgden Bas ter Haak en Sergio Cameron (2x) Ajax echter drie hele belangrijke punten in de strijd om de bovenste vier plaatsen.

Verslag: Marcel

Na de goede wedstrijd tegen Sportlust ’46 wat helaas niet resulteerde in drie verdiende punten vanmiddag de strijd tegen stadsgenoot Beursbengels. Om het vizier van de bovenste vier plaatsen binnen handbereik te houden moest er gewonnen worden. Op het veld zagen we echter daar lange tijd niets van terug ! Nee … voor de mensen die de moeite hadden genomen om naar sportpark Sloten te komen was de eerste helft er èèn om maar heel snel te vergeten. Ongetwijfeld zullen de spelers goede bedoelingen gehad hebben maar het niveau van de eerste 45 minuten was bedenkelijk. Zowel de Beursbengels als Ajax creëerden nauwelijks fatsoenlijke aanvallen. Het was daarom heel moeilijk om iets op papier te zetten wat een ieder nu kan terug lezen in dit verslag. Daarvoor ging er meer fout dan goed !

De leukste en meteen gevaarlijkste momenten ontstonden in de laatste vijf minuten van de eerste helft eerlijk verdeeld over beide ploegen. Eerst was het Lesley Vlieger ( Beursbengels ) die zijn kopbal net over zag gaan in de 40e minuut en vervolgens was het Sergio Cameron, na een overtreding op Mick van Moerkerk, die zijn vrije trap maar net over zag gaan. De eerste helft die we schriftelijk hadden kunnen afhandelen ging niet geheel verrassend in met een 0-0 ruststand.
De tweede helft begon Ajax, dat kon ook bijna niet anders, een stuk feller. Na een prima individuele actie van Jimmy van Baarlen lag de bal al na ruim 1 minuut zowaar bijna in het netje. Het was een voorbode voor een levendige tweede helft waarin nog heel veel zou gaan gebeuren ! Allereerst was het Lesley Vlieger die in de 51e minuut iedereen deed verbazen bij Ajax toen hij vanaf een kleine twintig meter zijn vrije trap zo het net in zag belanden. Zelfs de altijd betrouwbare Dennis van der Kraan stond erbij en keek ernaar ( 1-0 )

Wie toen dacht dat Ajax hierdoor beter ging voetballen had het mis. De wil was er wel maar nog steeds hadden de Ajacieden moeite om de vrije man te vinden en werden vaak nog steeds de verkeerde keuzes gemaakt. Het duel, dat in de tweede helft sowieso een wat grimmiger karakter had gekregen, werd in de 64e minuut opgesierd met een rode kaart (2x geel vlak na elkaar ) voor commentaar op de leiding van Charmes ( Beursbengels ). Het was voor Ajax het startsein om er eens een schepje boven op te gooien. Er werd veel gedrevener gevoetbald en de duels werden steeds vaker en vaker in het voordeel van Ajax beslist wat resulteerde in de gelijkmaker van de altijd constant spelende Bas ter Haak. De bal die vanaf links voor werd gegeven werd uitstekend gecontroleerd door Diego Esajas die vervolgens teruglegde op de inkomende Bas ter Haak. Net van buiten de zestienmeter was zijn schot onhoudbaar voor doelman Abdelaziz ( 1-1 ). Het was overigens Ajax’ eerste competitie doelpunt na 254 minuten voetballen na de winterstop. De wedstrijd kon vanaf dit moment alle kanten op want ondanks het mannetje meer voor Ajax moesten de Ajacieden attent blijven. Het beste voorbeeld werd in de 88e minuut geleverd toen Dennis van der Kraan een waanzinnige reflex nodig had om Raymon Lagerburg van scoren af te houden. De wedstrijd die het nodige oponthoud had gekend kreeg daarom nog een bonus van ruim vijf minuten blessure tijd en daarin gebeurde wat niemand voor mogelijk had gehouden, namelijk de oh zo belangrijke tweede goal voor Ajax. De voorzet vanaf links in de 91e minuut van Joey Lamptey werd bij de tweede paal binnen gekopt door Sergio Cameron die daarvoor alleen opviel door zijn vrije trappen. En de koek was nog niet op voor Ajax want in de 96e minuut was het opnieuw Sergio Cameron die zijn schot op doel met een sierlijke boogbal van richting zag veranderen het betekende een 1-3 overwinning voor Ajax. De overwinning werd met bloed zweet en tranen behaald maar eigenlijk moeten we Dennis van der Kraan nog maar eens bedanken voor zijn superreflex twee minuten voor tijd, want wie Ajax vanmiddag zag voetballen gaf namelijk lange tijd geen stuiver voor de uiteindelijke drie punten die Ajax weer binnen de top 4 deed belanden. Volgende week de altijd lastige uitwedstrijd tegen Geinoord waar onze Ajacieden wel vanaf minuut één op scherp moeten staan !

Opstelling Ajax; van der Kraan-van Moerkerk-Esajas-ter Haak-Westmaas-Lastdrager-J v Baarlen-Coronel-Cameron-Gezer-Lamptey

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Stadsderby op sportpark Sloten

Ajax speelt morgen om 14.30 uur uit tegen Beursbengels. Beursbengels speelt zijn thuiswedstrijden op het veld van FC Blauw Wit Amsterdam op sportpark Sloten.

De Ajacieden zullen gebrand zijn om weer eens drie punten te behalen. De hervatting na de winterstop leverde tweemaal een 0-0 op (zowel tegen De Merino’s als Sportlust ’46). Slachtoffer moet worden Beursbengels. De ploeg van trainer Ron van Niekerk verloor op één na (1-0 winst tegen Roda ’46) al z’n thuiswedstrijden. Desondanks won Ajax met de grootst mogelijke moeite de heenwedstrijd op De Toekomst. Op 10 oktober werd het in de slotfase 4-3. Zie tevens ons archief.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: geen doelpunten tegen Sportlust ’46 … 0-0

Wederom heeft Ajax dure (thuis-)punten laten liggen. Op De Toekomst kwamen Sportlust ’46 en Ajax niet tot scoren. Ajax had wel overwicht qua veldspel, maar dat was niet voldoende. In de slotfase kregen Sergio Cameron en Matthew Renfurm nog twee riante mogelijkheden om Ajax aan de zege te helpen.

Verslag: Marcel

Eindelijk rolde de bal weer voor een uiterst belangrijk duel om de vierde plek. Het uitduel tegen Sportlust werd nipt verloren maar Ajax had toen weinig te vertellen. Vanmiddag werden de bedoelingen wel heel snel duidelijk en streed Ajax gedreven voor iedere meter en Sportlust werd vanaf het begin signaal vast gezet op eigen helft. Via vlotlopende aanvallen werd de weg naar voren gevonden. Ajax dat met Kemal Gezer en Ralf Lamme voorin twee prima aanspeelpunten had en vanaf de vleugels was er continu de dreiging via Jimmy van Baarlen. Achterin werd er nauwelijks iets weggegeven en er was voortdurend druk op de bal en dat zonder vaste waarden als Kloes/ Coronel en Kevin van Baarlen. Nee … eAjax speelde en heel verdienstelijk potje voetbal het eerste halfuur. Het enige dat er nog aan ontbrak was de verdiende voorsprong. Het was daarom ook jammer dat Ralf Lamme geblesseerd het veld moest verlaten, maar zijn invaller Joey Lamptey nam moeiteloos het stokje over en zorgde zoals we dat van hem kennen ook voor de nodige dreiging. Ajax was regelmatig dicht in de buurt van doelman Haringsma maar deze wilde niet mee werken aan een Amsterdams feestje. Zo ook in de 34e minuut toen Wouter Lastdrager het doel onder vuur nam maar ook hij vond de Sportlust doelman op zijn weg. Vlak voor rust was de altijd creatieve Sergio Cameron nog een aantal maal dicht bij een doelpunt maar ook hij kon niet voorkomen dat de ruststand 0-0 was.

Na rust was de eerste grote kans voor … juist, Sportlust ! In de 45e minuten hiervoor liet Sportlust niets van zich horen maar nu was het Guus Verhoef die dicht bij de 0-1 was. Het was een voorbode voor wat de resterende minuten ons nog zouden brengen namelijk een wedstrijd tussen niet 1 maar nu 2 teams. Niet veel later was het Ajax dat een wel hele grote kans kreeg na zwak uitverdedigen. Het was Joey Lamptey die profiteerde van het misverstandje in de Woerdense defensie maar zijn schot verdween via de buitenkant van de paal net naast het doel.

Het was voorlopig het laatste grote wapenfeit van Ajax zijde want de tweeede helft verliep vervolgens in een wat minder hoog tempo. De vlotlopende combinaties waren ooveniden een stuk minder te zien. En als Ajax dan voorin verscheen werden vaak de vrije mensen niet gevonden , misschien is iets meer van afstand schieten en kleine tip voor de volgende wedstrijd(en). Aan de andere kant moest Dennis van der Kraan en aantal maal op zijn hoede zijn om de gevaarlijke plaagstootjes van Sportlust onschadelijk te maken. Zo bleef het wel levendig maar qua niveau deed de tweede helft toch onder voor die heerlijke eerste helft. Het venijn zat hem in de slotfase toen Ajax nog even alles uit de kast haalde maar dichter bij een paar hectische momenten in de doelmond en een paar vrije trappen van Cameron kwam Ajax vooralsnog niet.

Tot de allerlaatste minuut was aangebroken van een interessant duel die overigens prima geleid werd door scheidsrechter de Meyer. Het was op links Joey Lamptey die strak voorgaf iedereen miste de bal behalve Sergio Cameron die uit een moeilijke hoek uithaalde maar ook zijn schot verdween niet tussen de palen en bleef het 0-0. Conclussie was simpel … het ontbrak Ajax aan scorend vermogen en doeltreffendheid. Het veldspel was bij vlaggen prima maar na de Merino’s nu opnieuw duur puntverlies in een thuisduel en dat maakt de missie om bij de eerste vier te eindigen er niet makkelijker op.
Volgende week een Amsterdams onderonsje op sportpark Sloten. Beursbengels vs Ajax.

De volgende spelers kwamen in de wei:
Van der Kraan-v Moerkerk-Esajas-ter Haak-Westmaas-Lastdrager-J v Baarlen- Mohamad- Lamme- Gezer –Cameron wissels; Lamptey voor Lamme en Renfurm voor v Baarlen

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.


Video’s:


Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax 2 – Lisse onder 23 (0-3) rust 0-1

In een bar slechte wedstrijd heeft Ajax 2 met 0-3 verloren van Lisse
Geen moment hebben de Ajacieden aanspraak kunnen maken
op een beter resultaat,niets klopte en/of lukte deze avond.
Zo als zo vaak deze competitie ,voetbalt Ajax het eerste kwartier
redelijk mee met de tegenstander,maar als men dan een tegen goal
incasseert gaan de koppies naar beneden.
Nu was het in de 16e minuut raak ,een hoge voorzet van de rechterkant
belande bij een geheel vrijstaande speler van fc Lisse , die kon ongehinderd
in koppen 0-1,het was eenrichting verkeer op het doel van Gijs Jan Ruitenbeek.
Het was aan de uitstekende scheidsrechter te danken dat Ajax nog voor
de rust niet op een grotere achterstand werd gezet.
Een indirecte vrijeschop van fc Lisse werd terecht afgekeurd,omdat de bal
in een keer in het doel vloog.

De tweede helft moest er druk vooruit gezet worden door Ajax.
Dit lukte van geen kant en geen moment kon men de bal in de ploeg houden.
De 0-2 was een kopie van de eerste,opnieuw een hoge voorzet en
wederom werd er niet mee gesprongen met de aanvallers van fc Lisse.
Dat het in de laatste minuut nog 0-3 werd was alleen nog maar voor
pijnlijker voor de Ajacieden
Deze wedstrijd was tevens de laatste wedstrijd voor Art Jan Arnold.
die een reis om de wereld gaat maken.
Na afloop werd nog in een bedrukte sfeer onder het genot van gebak
de verjaardag van Jeremy van Eijsden gevierd.
Aanstaande zaterdag wordt de belangrijke wedstrijd om de onderste
plaats gespeeld tegen VRC. uit Veenendaal.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

oefenduel: FC Volendam A1-Ajax 3-1

Verslag: Marcel

Omdat opnieuw een algehele afgelasting ons ten deel viel moesten we opnieuw uitwijken naar een kunstgrasveld om daar de nodige minuten te maken. Ditmaal was het stadion van de FC Volendam het decor voor negentig minuten vriendschappelijk voetbal tegen de plaatselijke landelijke jeugd van de wijdbroeken. Vanaf het eerste fluitsignaal nam het andere Oranje het heft in handen en Ajax fungeerde als figurant. Via vlot lopende aanvallen stond Ajax onder druk en het was dus niet geheel vreemd na vijftien minuten spelen FC Volendam op 1-0 kwam. Daarvoor had overigens de FC ook al de nodige mogelijkheden had gekregen. Ajax daarin tegen mocht regelmatig het meeste balbezit hebben maar er kwamen nauwelijks goed lopende aanvallen uit voort. Aan de andere kant waren het de snelle omschakelingen van Volendam die continu voor dreiging zorgde, kortom … het is dus ook niet zo gek dat Ajax pas een krappe tien minuten voor rust de eerste serieuze doelpoging kreeg en dat was wel bijna meteen bingo ! Het was Wouter Lastdrager die zijn schot uiteen zag spatten op de lat, maar in de tegenaanval moest de altijd attente Dennis van der Kraan alle moeite doen om de 2-0 van het bord te houden.
Na rust het zelfde spelbeeld. Een Volendam dat elkaar makkelijker vond en met verzorgd voetbal de combinatie zocht en Ajax dat maar probeerde en probeerde en amper doelrijke situaties creëerde. Het mooiste voorbeeld van hoe het hoort werd in de 65e minuut ten toon gespreid toen Ajax eindelijk functioneel werd. Het was op rechts Ralf Lamme die prachtig de achterlijn haalde en toen de bal teruglegde op de zestienmeter lijn waar Jimmy van Baarlen zuiver en hard binnenschoot 1-1. Lang mochten we hier niet van genieten. Zoals al vele malen eerder dit seizoen viel de goal aan de andere kant te snel ! Nadat de Volendammers de buitenspelval hadden omzeilt was het een simpel klusje om de 2-1 binnen te schieten. De resterende 23 minuten hadden niet veel meer om het lijf en ook het spelbeeld bleef ongewijzigd. Het enige noemenswaardige moment was dat uiteindelijk in blessuretijd de eindstand van 3-1 op het bord werd gebracht. Een uitslag waar niets aan af te dwingen was.

Volgende week thuis tegen Sportlust ’46 of vriendschappelijk tegen FC Lisse.

De volgende spelers kwamen in het veld ;
vd Kraan-Telkamp-Esajas-ter Haak-Lastdrager-Cameron-Lamme-Gezer-J v Baarlen – v Moerkerk – Westmaas . Na rust mochten ook Mohamad- Coronel-Been- en Kamel El Makrini hun minuten maken

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

oefenduel: oefenen maar weer … !

Vanwege de zoveelste afgelasting (algeheel) van het seizoen spelen onze Ajacieden een oefenduel tegen FC Volendam A1. Aanstaande zaterdag begint de wedstrijd in het KRAS-stadion om 14.30 uur. De geplande competitiewedstrijd tegen Zuidvogels wordt op een later tijdstip wederom vastgesteld.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Ajax thuis niet langs Merino’s

Verslag: Marcel

Na een aantal weken noodgedwongen oefenpotjes spelen etc. rolde de bal eindelijk weer voor de drie punten. Voor Ajax natuurlijk de start van een cruciaal tweede gedeelte van de competitie om binnen de vier promotie plaatsen te eindigen. De thuisploeg begon de wedstrijd met veel overtuiging. Vanaf de eerste minuut werden de Merino’s vast gezet op eigen helft en deelde Ajax de lakens uit. Het kreeg al snel een ideale scoringskans maar de vrije trap van Kurdo Mohamad eindigde in de muur na een terugspeelbal op de Veenendaalse doelman Vink. Al snel bleek dat de Merino’s maar met één doel naar Amsterdam waren gekomen. Tegenhouden en dan maar zien of er verder nog wat gebeurt. Deze strijdwijze zorgde ervoor dat het èènrichtings verkeer voetbal werd maar met voor alsnog weinig uitgespeelde kansen voor Ajax. Verder dan schoten op doel van Mohamad en Kevin van Baarlen kwam de ploeg niet. Het slot van de eerste helft werd een stuk onzorgvuldiger. De druk die Ajax uit oefende verdween langzamerhand en de Merino’s kwamen steeds brutaler uit hun verdedigende vesting. Dat resulteerde vlak voor rust zelfs bijna in de onverdiende 0-1, maar het schot van Schoonhoven werd uit de doelmond gehaald door Coronel. Daarvoor leek Wouter Kloes van dichtbij met zijn kopbal voor de 1-0 te zorgen voor Ajax, maar doelman Vink moest toen zijn beste redding van de eerste helft verrichten.

Na rust toen Sportpark de Toekomst in een dikke mistvlaag terecht kwam viel er lange tijd niet veel te genieten en wat we nog wel konden zien was een Ajax dat wel wilde maar niet het vernuft had om het de Merino’s echt lastig te maken. Het was voor de toeschouwers afzien die eerste vijfentwinitig minuten van de tweede helft waar gewoon nauwelijks iets gebeurde wat noemenswaardig was. Nadat o.a Joe Lamptey was ingevallen ontstonden er zowaar weer leuke dreigende momenten vanaf de zijkant, die zorgden ervoor dat Ajax in de 73e min bijna de leiding had genomen na een prachtige aanval maar het schot van Jimmy van Baarlen ging maar net naast.

Het was een signaal dat Ajax maar weer eens ging aanzetten in het tot dan povere duel. Maar verder dan een hoop goed bedoelde aanvallen kwam Ajax niet en het moest zelfs achterin alert blijven op de snelle counters van de Merino’s. Nadat Raymon Willemsen met 2x geel vroegtijdig naar de kleedkamer moest drukte Ajax nog even op het gaspedaal wat resulteerde in een hectische slotfase waar ook scheidsrechter de Waard een rol in zou gaan spelen. Voordat zowel de scheidsrechter en de clubgrensrechter van de Merino’s hun aandeel hadden in de wedstrijd zagen we eerst nog een vrije trap van Kurdo Mohamad. Want de Merino’s deden er alles aan ten koste van veel overtredingen om Ajax op de nul te houden. De vrije trap werd in eerste instantie knap gepareerd door doelman Vink maar de rebound was voor Kemal Gezer die hard op doel uithaalde. Zijn schot werd vlak voor de doellijn aangeraakt door Wouter Kloes die zo de 1-0 scoorde althans … dat dachten we. Het vlagsignaal voor buitenspel (?) werd maar weer al te gretig zoals de gehele wedstrijd overgenomen door scheidsrechter de Waard wat resulteerde in en ouderwets opstootje. Gideon Coronel werd het slachtoffer hiervan door met direct rood van het veld tegaan. Tot op dit moment weten we nog steeds niet waarom nadat de clubgrensrechter van de Merino’s de scheidsrechter ergens op had gewezen ??????? Ondanks deze vreemde beslissing was de conclusie na negentig minuten dat Ajax de hand in eigen boezem mocht en moest steken want het had het puntverlies geheel aan zich zelf te wijten !!!

Volgende week het inhaalduel tegen Montfoort waar we hopelijk weer een doeltreffender Ajax gaan zien.

Opstelling; van der Kraan-v Moerkerk-Kloes-ter Haak-Westmaas-Mohamad-Cameron-Lamme-Gezer-K v Baarlen. –Coronel Wissels ; K v Baarlen en Lamme eruit voor J van Baarlen en Mathew Renfurm

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.


Video:

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

RKAV Volendam 2-Ajax Zaterdag 2 (4-0, rust 2-0) 06-02-2010

Ajax 2 heeft zijn goede spel van de laatste wedstrijden
niet vast kunnen houden.
In en tegen Volendam was het een gelijk opgaande
wedstrijd,met kansen voor beide teams.
In de 10e minuut was het Howard Nedd ,die met een
kopbal ,dichtbij de openings treffer was.
een schot van Yechi wijk ging rakelings over de lat.
Pas in de 27e minuut deed Volendam iets terug.
een schot van buiten de zestien meter plofte onhoudbaar
voor de Ajax doelman tegen het net 1-0.
Ajax was gelijk de kluts kwijt en afspraken werden niet meer
nagekomen,, diverse spelers gingen uit de posities lopen
In de 32e minuut werd een hoge voorzet verkeerd beoordeeld
door de Ajax verdediging en geheel vrijstaand was het een
koud kunstje voor de wijdbroeken om de 2-0 in te schieten.In de rust  werd er aangegeven waar het gevaar vandaan
kwam bij de Volendammers.
De tweede helft was nog geen drie minuten oud of de 3-0
lag in het net, precies waar zo voor gewaarschuwd was
werd niet goed uitgevoerd,
Het was aan keeper Danny Been te danken dat het niet
een afgang werd voor de Ajacieden ,met enkele fraaie
reddingen toonde hij zijn kwaliteiten,10 minuten voortijd
moest Ajax nog een vierde tegen treffer incasseren.
opnieuw ging de verdediging opzichtig in de fout 4-0.
Afspraken ,voor tijdens en na de wedstrijd behoren na gekomen
te worden,pas dan kan men ergens aanspraak op maken.


Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.