VRC 2-Ajax Zaterdag 2 (0-1) 27-03-2010

Verslag: Andre

In een rechtstreeks degradatie duel met VRC heeft Ajax drie kostbare punten meegenomen uit Veenendaal.
Het was van beide ploegen een slechte wedstrijd, maar de spanning vergoedde een hoop voor het talrijk opgekomen publiek.

In de 1e minuut was het Romain Corvaia, die een mogelijkheid kreeg om de score voor de Ajacieden te openen. Na 12 minuten deed VRC iets terug, een scherp aangesneden  corner werd door Danny Been over de lat getikt.
In de 16e minuut soleerde Bnar Toofeek door de verdediging van de Veenendalers, zijn schot werd knap gered door de doelman. Drie minuten later was het toch raak voor Ajax: de beste man van het veld, Jeremy van Eijsden nam van rechts een vrije schop. Met zijn linkerbeen schoot hij de bal hard en hoog in de kruising: 0-1. Binnen het half uur moest Ajax al gaan wisselen, Mounir Soussi moest het veld
verlaten met een hamstring blessure en werd vervangen door David Zollinger.

Na 38 minuten spelen had Said el Hattachi een vrije doortocht om alleen op de keeper af te gaan, maar werd onterecht teruggefloten voor buitenspel.
Nog geen minuut later ontsnapte Ajax aan de gelijkmaker, de rechterspits van VRC was aan de aandacht ontsnapt enmet een uiterste inspanning blokte Jeremy van Eijsden de hard ingeschoten bal, daarmee zorgde hij ervoor dat Ajax met een 0-1 voorsprong de rust in ging.

De tweede helft was nog geen 3 minuten onderweg of Ajax had op een 0-2 voorsprong kunnen en moeten komen: Patrick Menning werd hard onderuit gehaald binnen de 16 meter, maar de scheidsrechter zag er niets in.
Het spel werd harder en dat resulteerde in twee gele kaarten voor VRC. De stoere aanvoerder van Ajax (fireman) Jeffrey Boekelaar moest zich laten vervangen met een blessure aan de enkel door Obed de Vries

De goed spelende Jeroen van Rijn verhuisde van rechts naar het centrum. In de 61e minuut opnieuw een hoofdrol voor de Ajax spits, een kopbal van Patrick Menning werd van de doellijn weggehaald.
Een kwartier voor tijd moest Ajax doelman Danny Been redding brengen op een gevaarlijke kopbal van een van de VRC aanvallers.

VRC, dat over 6 eerste elftal spelers kon beschikken, werd hierna niet meer gevaarlijk. Het was Patrick Menning die de wedstrijd had moeten beslissen, maar geheel vrij voor het doel schoot hij naast.
Donavan Liem Kon Tja kreeg nog een gele kaart voor tijdrekken.

In blessure tijd had de bal nogmaals op de stip gemoeten voor Ajax, maar een handsbal in het strafschop gebied ontging de scheidsrechter.
Met deze overwinning heeft Ajax de aansluiting weer gevonden en met nog drie wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Ajax speelt doelpuntloos gelijk in Huizen


Ajax heeft vanmiddag kostbare punten laten liggen bij Zuidvogels in Huizen. Op het zware veld hadden de Amsterdammers een overwicht, maar konden dit niet in een overwinning vertalen.

Verslag: Marcel

Na de zure nederlaag vorige week tegen Young Boys moesten de Ajacieden het goede veldspel maar een vervolg geven tegen het altijd lastige Zuidvogels. Alle goede bedoelingen werden na twee minuten al bijna teniet gedaan toen Izzy Abdoulaev zijn inzet door een medespeler geblokkeerd zag worden en zo stond hij een voorsprong onbewust in de weg. Ajax kwam maar moeizaam in de wedstrijd en pas na een kwartiertje spelen kregen we de indruk dat Ajax zich ook ging mengen in het strijdgewoel zonder dat dit nu gepaard ging met veel overtuiging.

Want de thuisclub bleef dreigend via hun aanvallers Danny Mostaard en Stephan Cambell. Ajax zocht naar de juiste vorm en ritme wat er maar mondjesmaat uitkwam. Voorin hadden de Ajacieden gewoon te weinig stootkracht en waren het de bevliegingen van Jimmy van Baarlen die zo nu en dan voor dreiging zorgde. Zuidvogels bleef gemakkelijk op de been tegen de krachteloze aanvallen van Ajax. Pas tegen het rustsignaal kreeg Ajax steeds meer grip op het duel en zowaar werd er druk gezet wat meteen resulteerde in veel onzekerheid in de defensie van de Zuidvogels (rust 0-0)

Na rust zagen we een ander Ajax. Het oogde frisser en er was veel meer overtuiging. Toch was het Zuidvogels dat na een hoekschop het aluminium raakte in de 50e minuut via Danny Mostaard. De wedstrijd kreeg steeds meer een open karakter en het spel golfde op en neer. Wat zeker ook weer bijdroeg in het betere veldspel was het inbrengen van Joey Lamptey. Regelmatig waren zijn acties dreigend en de spirit inspirerend voor zijn medespelers die steeds meer het heft in handen begonnen te nemen. Het was de fase zo’n 20 minuten voor tijd toen Ajax bij vlagen zijn ware gezicht liet zien. Het waren Sergio Cameron en Wouter Kloes die met venijnige afstandschoten doelman Yarbassan in verlegenheid brachten.

De slotfase van een aardige pot voetbal bleef voor Ajax dat hartstochtelijk de aanval bleef zoeken maar niet het gaatje vond om in deze fase verdiend op voorsprong te komen. Het was in de laatste minuut Wouter Lastdrager die doelman Yarbasssan nog tot een uiterste krachts inspanning moest dwingen om de bal net over te tikken .In blessuretijd toen Ajax er nog steeds vol voor ging was het Joey Lamptey die zijn kopbal maar centimeters naast zag gaan.

Toen de prima leidende scheidsrechter van Ewijk op zijn fluitje blies stond het scorebord nog steeds op 0-0 en daar moesten we het maar weer mee doen ! Opnieuw werd pijnlijk duidelijk dat Ajax schotkracht mist en finesse in de aanvalslinie. Zoals vaak de wil was er maar de precisie en slimheid lieten ons weer in de steek die Ajax opnieuw puntverlies opleverde in de strijd om plek vier. Hopelijk over twee weken staat het vizier weer op scherp thuis in de belangrijke stadsderby tegen Swift.

Van der Kraan-v Moerkerk-Kloes-ter Haak-Westmaas-Lastdrager-v Baarlen-Coronel-Cameron-Gezer-Telkamp. Wissels van Baarlen eruit voor Joey Lamptey

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax Zaterdag 2-Spakenburg 2 (1-0) 20-03-2010


Ajax 2 heeft in een goede en vooral spannende wedstrijd
drie kostbare punten binnen gesleept.
Het wedstrijdformulier leek veel op een puzzel.
Voor de aftrap had trainer Dennis van der Wal acht fitte
spelers tot zijn beschikking en drie niet fitte spelers
De reserve bank was gevuld met geblesseerde spelers
In het begin van de wedstrijd was daar helemaal niets van
te merken ,er werd gestreden voor iedere meter.
Spakenburg kwam er de eerste 20 minuten niet aan te pas
In de 6e minuut kopte Patrick Menning de bal voorlangs en
een minuut later werd een hard ingeschoten bal, van de sterk
spelende Nick Goede op de doellijn geblokt door een van
de blauwen verdedigers.
Binnen het kwartier kreeg Said el Hattachi nog twee mogelijkheden.
om de score te openen.
De verdediging van Ajax ,waarin Arjan Duijnker zijn tweede wedstrijd
van deze dag speelde gaf weinig kansen weg.
Eerder op de dag had Arjan al voor Ajax 3 een wedstrijd gespeeld.
Het eerste gevaar van de Spakenburgers kwam na 25 minuten
Danny Been keerde het schot,in de 42e minuut slalomde Nick Goede
door de verdediging, helaas werd zijn voorzet net niet ingeschoten.
Op slag van rust moest de Ajax doelman met zijn voeten redding brengen,
zodat het bij de rust,t egen de verhouding in nog 0-0 stond

De  tweede helft begon met een hard ingeschoten vrijeschop van
Jeffrey Boekelaar ,de bal ging als een raket over het natte gras
de doelman van de blauwen keerde de bal op de doellijn.
De krachten bij Ajax vloeiden wat weg,enkele spelers kwamen
er even door heen te zitten
Op het moment dat Rodney Weverling uitviel en Ajax even met
10 man verder moest,kregen de Ajacieden van de uitstekend
leidende scheidsrechter een vrije trap te nemen.
De ingevallen Bnar Toofeek plaatse de bal hoog voor het doel
en als een duveltje uit een doosje kopte Romain Incorvaia
de bal tegen de touwen 1-0.
Op dat moment een meer dan verdiende voorsprong ,die nog
hoger had kunnen worden als de counters van Ajax beter waren
uitgespeeld.Even werd Ajax nog aan het wankelen gebracht ,in de 77e minuut
schoot een van de Spakenburgers op de paal en redde Obed de Vries
op de doellijn. In de 86e minuut was het de uitstekende spits van Ajax
Patrick Menning die alleen op de keeper afging, maar net voor de
16 meter onderuit werd gehaald.
De scheidsrechter floot na 97 minuten voor het eindsignaal
Een meer dan verdiende overwinning met hoop voor de toekomst .Video:

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Zuidvogels – Ajax

Zaterdag 20 maart speelt Ajax om 14.30 uur in Huizen tegen Zuidvogels.

Kijk in ons archief op 31 oktober 2009 voor het verslag en de foto’s van de heenwedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Young Boys neemt revanche op Ajax

Ajax blijft voorlopig de enige ploeg die een wedstrijd won van Young Boys. De eerdere uitwedstrijd dit seizoen in Haarlem won Ajax met 0-1, maar vanmiddag moest de Ajacieden capituleren voor de aanstaande kampioen. De strijd ging vrijwel gelijk op maar het werd, na een 0-0 ruststand, echter 0-2 voor de Haarlemmers.

Verslag: Marcel

Er stond vanmiddag een heuse topper op het programma. Ajax dat de laatste weken de puntjes weer lekker bij elkaar sprokkelt en Young Boys fietst het hele seizoen al op zijn gemak door de competitie heen. De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang. Ajax, dat gaandeweg de eerste helft het initiatief nam, mocht van Young Boys de bal hebben. De Ajacieden deden dat uiterst geconcentreerd en georganiseerd, maar eenmaal in de buurt van het overvolle strafschop gebied wisten de rood-witten niet de vrije man te vinden die bijv. eens lekker kon uithalen. Daarom waren wat afstandschoten ook de enige wapenfeiten van de Amsterdammers, maar doelman van Kampen haalde daar niet zijn neus voor op. Ondertussen speelde Young Boys rustig zijn potje en keek geduldig de kat uit de boom om vervolgens via snelle omschakelingen in de buurt te geraken van Ajax-doelman van der Kraan. Nee, het was in de eerste helft nou niet bepaald genieten en nogmaals echte uitgespeelde kansen kregen beide teams ook nauwelijks, al waren Robin Telkamp voor Ajax en Tristan Buchinhoren voor Young Boys nog het dichtst bij de openingstreffer.

Na rust gooide Ajax er een schepje boven op een dat resulteerde binnen enkele seconden al in een niet te missen kans voor Gideon Coronel, maar zijn schot ging centimeters over ! De toon werd gezet en Ajax speelde met volle overtuiging en hield Young Boys onder druk. Verdedigend gaf Ajax niets weg en via goed veldspel hadden de aanstaande kampioenen het moeilijk. Ajax had verdiend aan de leiding moeten komen in de 66e minuut toen Kevin Westmaas met een steekbal Sergio Cameron bereikte die uit de draai de boven kant van de lat raakte. Het zat Ajax niet mee in deze fase. Prima voetballen en niet krijgen wat je verdiend … en Young Boys vond het allemaal wel best zo. Deze “arrogante” houding werd bijna nog beloond ook in de 72e minuut toen Soolsma net naast schoot. Waar we al bang voor waren gebeurde toch. Het was Abdel Taki die in de 74e minuut via een boogbal doelman van der Kraan verschanste voor de onverdiende 0-1. Het leek wel of Young Boys hier de hele wedstrijd al op had gespeeld. Geroutineerd en rustig afwachtend dan toch toeslaan zal ook wel een kwaliteit zijn …!?! Het was voor Ajax een teken om via Joey Lamptey nog wat aanvallender te gaan spelen en inderdaad Joey Lamptey bracht ook weer dat vleugje aanvallende inspiratie, maar de defensie van Young Boys gaf geen krimp meer.

Ajax kreeg zelfs in de 84e minuut de definitieve k.o toegediend toen Nick Soolsma (wie anders) van dichtbij simpel de 0-2 mocht binnen schieten. Het was veelzeggend voor de houding van Ajax dat Sergio Cameron ruim een minuut later dicht bij de aansluitingstreffer was, maar zijn diagonale schot werd gekeerd door van Kampen. Niet veel later was het nog Wouter Lastdrager met een harde pegel die het doel van Young Boys onder vuur nam maar het mocht niet meer baten. Ajax had geknokt en gestreden en via goed veldspel heeft het laten zien dat het niet de mindere was hedenmiddag. Maar Young Boys speelde zijn wedstrijd slim en geduldig en maakte zich nauwelijks druk althans zo leek het , en ook al was het voetbal zakelijk en soms wat saai en was zo opnieuw een grote stap dichter bij het aanstaande kampioensschap. Daarom paste ver in blessuretijd de grove charge van Buchinhoren op Mick van Moerkerk niet in het wedstrijdbeeld die prima geleid werd door scheidsrechter Hinke. De goede man kon niet anders dan direct rood trekken en zo mocht Tristan Buchinhoren als eerste onder de douche gaan staan.

Voor Ajax is het zaak om positief deze nederlaag te verwerken want volgende week wacht in Huizen het altijd lastige Zuidvogels op ons.

Opstelling; van der Kraan-van Moerkerk-Kloes-ter Haak-Westmaas-Lastdrager-van Baarlen-Coronel-Cameron-Gezer-Telkamp. Wissels Lamptey voor Telkamp en Esajas voor J. van Baarlen

Klik hier voor een kort verslag uit het Haarlems Dagblad.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: steun Ajax tegen ongenaakbare koploper !!!

Ajax speelt zaterdagmiddag om 14.30 uur op De Toekomst tegen koploper Young Boys. De Haarlemmers stevenen af op het kampioenschap en leden tot dusverre één nederlaag dit seizoen.

Ajax was in Haarlem te sterk (0-1). Kan Ajax wederom stunten en een belangrijke stap richting Hoofdklasse zetten of kan de champagne voor Young Boys alvast uit de ijskast gehaald worden ?

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax Zat. 2-Swift 2 (1-3) 06-03-2010

Na een slechte wedstrijd lijkt degradatie voor Ajax 2 onvermijdelijk.
Zonder enige strijd en passie en de wil om duels te winnen.
werd ook het duel tegen Swift een kansloze missie.
In de 4e minuut werd op het middenveld simpel balverlies
geleden, de voorzet van rechts werd van dichtbij ingeschoten 0-1.
Even leek het er op dat de Ajacieden wakker waren geschrokken
in de 6e minuut bracht Romain Incorvaia de stand weer in evenwicht
met een hard schot verraste hij de Swift doelman in de korte hoek 1-1
Voor de rest van de eerste helft was het vooral genieten van het
heerlijke voorjaar zonnetje.

De tweede helft was niet veel beter ,maar liefst drie gele kaarten
moesten de Ajacieden incasseren. Niet door strijd te leveren, maar door
domme onnodige overtredingen. E

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Ajax pakt de volle winst in Nieuwegein

Ajax heeft vanmiddag tegen Geinoord in Nieuwegein een nuttige overwinning geboekt. Het doelpunt werd in de tweede helft gescoord door Joey Lamptey. Door de winst stegen de Amsterdammers naar de derde plaats op de ranglijst, terwijl Geinoord gevaarlijk dicht bij de degradatieplaatsen blijft staan.

Verslag: Marcel

Voor Ajax stond vanmiddag de altijd lastige uitwedstrijd tegen Geinoord op het programma. De Amsterdammers, die geplaagd worden door schorsingen en blessures, hoopten natuurlijk op een goed vervolg na de moeizame en late overwinning op de Beursbengels. En ja dat Geinoord gemotiveerd zou zijn na de oorwassing tegen Huizen daar hielden wij al rekening mee, maar wie de eerste twintig minuten van dit duel aanschouwde heeft zich wel een aantal maal afgevraagd of deze vrees terecht was. Niets wees erop dat de thuisclub iets wilde rechtzetten. Het voetbal was rommelig en onsamenhangend en Ajax deed daar vrolijk ook aan mee .

De eerste noemenswaardige kans was wel voor Ajax. In de 23e minuut haalde Jimmy van Baarlen via de kluts in de zestienmeter uit, maar de bal verdween via de bovenkant van de lat over het doel. Niet veel later een tegenvaller toen Lastdrager na een elleboog (die niet werd gezien door de scheidsrechter) met een hoofdwond van het veld moest. Kurdo Mohamad verving hem. En net zoals vorige week zat ook nu weer het venijn in de laatste minuten van de verder povere eerste helft. Eerst was het Kevin Westmaas in de 44e minuut die Robin Telkamp op maat bediende, maar zijn schot miste de snelheid zodat doelman van Straalen kon redden. Niet veel later de eerste echte schermutselingen in het doelgebied van Ajax waar Dennis van der Kraan een kopbal van Gregory Thijm via de lat onschadelijk maakte. In de rebound moesten de Ajax verdedigers de bal nog uit de doelmond schieten om zo niet met een achterstand te gaan rusten.
Na rust leek het er even op of beide teams hun goede bedoelingen ook in daden gingen omzetten. Het werd in ieder geval een stuk levendiger, maar uiteindelijk was toch Ajax de ploeg die de toon ging zetten zonder nu overdreven goed te gaan voetballen. Het nam wel in de 60e minuut de leiding toen op links Joey Lamptey het persoonlijke duel won van Jan Maarten van Dijk en doelman van Straalen kon passeren met een diagonaal schot (0-1).

Ajax leek de smaak te pakken te hebben want nog geen twee minuten later was het eerst Sergio Cameron die zijn schot over zag gaan, gevolgd door een rakelings schot over van Kemal Gezer. De wedstrijd leek door Ajax gecontroleerd te worden, maar de ploeg kon de wedstrijd niet definitief op slot gooien omdat veelal op beslissende momenten het mis ging of omdat er verkeerde keuzes gemaakt werden. Hierdoor bleef het oppassen voor met name voor de ,,dode spelmomenten “ van Geinoord. Dat scheidsrechter Dijkers niet zijn beste wedstrijd floot hedenmiddag … ach, we maken in het veld allemaal fouten maar dat hij in de 81e minuut een grove charge op Joey Lampety niet wilde bestraffen was een schandaal !! De spits in Amsterdamse dienst ontdeed zich van zijn tegenstander en was op weg naar waarschijnlijk een hele grote mogelijkheid op de 0-2 maar zover kwam hij niet toen hij onderuit werd gemaaid. Geen rood en zelfs geen gele kaart …. onbegrijpelijk !! Maar Joey Lamptey moest wel geblesseerd het veld verlaten. Van Eysden verving hem en maakte zo zijn debuut in het eerste.

Ajax was getergd en ging gretig op zoek naar de tweede goal die er een aantal maal ook zat aan te komen. Het waren achtereenvolgens Sergio Cameron en Jimmy van Baarlen, na goede individuele aktie’s, die nog dichtbij de 0-2 waren. Het laatste wapenfeit kwam van de voeten van van Eysden die zijn schot op de vuisten van v.Straalen uiteen zag spatten. Zo behaalde Ajax opnieuw een hele belangrijke zege in een traditioneel moeilijke wedstrijd, zonder nu te gaan roepen dat het allemaal zo geweldig was. Volgende week op de Toekomst tegen Young Boys. De aanstaande kampioen zal ongetwijfeld de eerdere nederlaag tegen Ajax willen wegpoetsen maar onze jongens zullen hun huid duur gaan verkopen !!

Opstelling; vd Kraan-v Moerkerk-Esajas-Westmaas-Kloes-Lastdrager-J v Baarlen-Telkamp-Cameron-Kezer-Lamptey. Wissels Mohamad voor Lastdrager en van Eyden voor Lamptey

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: duel der ex-hoofdklassers in Nieuwegein

Morgen speelt Ajax, als de weergoden het toelaten, om 14.30 uur in Nieuwegein tegen Geinoord. Beide teams degradeerden afgelopen seizoen uit de Hoofdklasse. Daarnaast waren beide clubs de afgelopen seizoenen concurrenten van elkaar als het op eventuele degradatie aankwam. Geinoord en Ajax is een affiche die garant staat voor spektakel. Zo ook morgen … Beide ex-hoofdklassers doen verwoedde pogingen tijdens dit seizoen om terug te keren naar die Hoofdklasse. Momenteel lukt dat Ajax beter dan de Nieuwegeiners gezien de stand op de ranglijst.
Vorig seizoen won Ajax in Nieuwegein in een spectaculaire wedstrijd met 3-4 in Nieuwegein. De return op De Toekomst eindigde in 0-3 voor Geinooord. Deze nederlaag luidde achteraf gezien toch wel het afscheid in van de Ajacieden op het hoogste amateurniveau. De heenwedstrijd dit seizoen was eveneens een prooi voor Geinoord (1-2). Zie tevens hiervoor ons archief op 26 september 2009.

Image and video hosting by TinyPic

Toch bewezen de afgelopen seizoenen dat duels tussen Ajax en Geinoord niet te voorspellen zijn qua uitslag. Kijk in ons archief voor wat verslagen uit het recente verleden op 04-10-2008, 15-03-2008 of 13-10-2007.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.