competitie: laatste wedstrijd tegen Montfoort

In de laatste wedstrijd van het seizoen neemt Ajax het aanstaande zaterdag op tegen Montfoort. Voor Ajax is het hoogsthaalbare nog de nacompetitie. Hierop kun je allerlei scenario’s loslaten, maar dat willen we u besparen.
Montfoort daarentegen heeft nog alle kansen om zich rechtstreeks te plaatsen voor de Hoofdklasse. Sterker nog, ze hebben het in eigen hand. Een zege op Ajax volstaat daartoe. Bij elk ander resultaat zijn de oranjezwarten afhankelijk van Sportlust ’46 (nummer 6) en VVZ’49 (nummer 5).

Photobucket

Ajax heeft een zeer wisselvallig seizoen achter de rug. Voor de winterstop leek er niet veel aan de hand. Duidelijk was dat Young Boys kampioen zou gaan worden en voor de overige drie rechtstreekse promotieplaatsen kwam zeker ook Ajax in aanmerking. De Ajacieden konden na de winterstop echter moeilijk het net vinden waardoor de resultaten achterbleven. Cruciale wedstrijd was toch wel de uitwedstrijd tegen Montfoort van vier weken geleden. In de slotfase trokken de Montfoorters aan het langste eind (3-1). Ajax werd vanaf toen afhankelijk van andere ploegen en moest zelf blijven winnen. Toen Swift thuis ook een nederlaag opleverde was de situatie duidelijk. De nacompetitie resteert eventueel.

Photobucket

Zaterdag 1 mei bent u van harte welkom om deze wedstrijd te aanschouwen. Uiteraard zullen veel supporters vanuit Montfoort meereizen om hun team aan te moedigen om de laatste stap te zetten naar een klasse waarin zij nog nooit hebben gespeeld. Op De Toekomst is de aanvang deze pot 14.30 uur.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax Zat. 2-Odin 59 2 (1-2) rust 0-2 24-04-2010


In niets was te merken dat Ajax voor een van zijn laatste
kansen moest spelen.
Zonder enige beleving en moeite om te knokken voor
de broodnodige punten, liet Ajax het gelaten over zich
heen komen.
Even was  Ajax in de 16e minuut gevaarlijk ,uit een corner
van Bnar Toofeek kopte Patrick Menning rakelings over.
Na 26 minuten een vrijtrap voor Odin59, de bal belande
op de lat ,de terug springende bal werd niet goed verwerkt
en de geheel vrij staande spits liet deze kans niet onbenut 0-1
Na een half uur spelen waren er twee mogelijkheden voor Ajax
om de stand weer in evenwicht te brengen,eerst was het de
goed mee opgekomen Patrick Voornhout die rakelings naast schoot
en even later Bnar Toofeek die na een knappe solo voorlangs knalde.
Door slecht uitverdedigen gaf Ajax ,Odin59 de kans om nog voor
de rust op 0-2 te komen.
Pech voor Ajax dat in de 42e minuut de bal via de onderkant
van de lat terug het veld in zag springen.

De tweede helft hetzelfde spel beeld, een machteloos Ajax
dat alert op de counters van Odin59 moest blijven letten.
Een kopbal van Romain Incorvaia ,kon door de goed
spelende Jeroen van Rijn net niet binnen kon worden getikt.
Gijs Jan Ruitenbeek moest in de 75e minuut met zijn voeten
redding brengen om een nog grotere achterstand voorkomen.
In de 85 minuut wederom een kopbal van Romain Incorvaia
nu belande de bal op de lat ,de van dichtbij ingeschoten bal
van Obed de Vries werd vlak voor de doellijn gestopt.
Wederom een kopbal van de hard werkende Romain Incorcaia
bracht de eindstand op het scorebord 1-2
Gezien de andere uitslagen en de sportieve verplichtingen van
de andere teams in deze afdeling lijkt het doek voor Ajax gevallen
Of er moet en zal volgende week van  DOVO gewonnen moeten worden.

Ajax2 feliciteert Ajax3 en de begeleiding met het behalen van het kampioenschap.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.


Video:
Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Ajax wint in Leusden


Verslag: Marcel

Het was maar goed dat er verleden week even geen voetbal was, want zo kon iedereen even die bittere pil doorslikken na het mislopen van directe promotie, terwijl achter de schermen keihard gewerkt wordt aan het nieuwe seizoen met uiteindelijk heel veel perspectieven !!!
Maar zover is het nog niet want wie weet kan Ajax nog via een lastige omweg voor een eventuele nacompetitie strijden, dan moest het echter wel winnen van Roda ‘ 46 en moeten de concurrenten ook even mee willen werken.

De start op deze heerlijke lentedag was nou niet bepaald oogstrelend. Beide teams moesten duidelijk even zoeken waar het contact zat om de motor te starten. Maar na ruim een kwartier bleek wel dat Ajax de ploeg was die het initiatief nam. Met snel lopende combinaties werden de medespelers gevonden. Na 17 minuten resulteerde dat in de eerste kans voor Ajax. Het was Kemal Gezer die de combinatie aanging met Gideon Coronel en uit een moeilijke hoek stuitte op doelman Heneweer. Het werd er eigenlijk steeds leuker op want zowel Roda ‘ 46 als Ajax kozen de aanval waardoor er lekker veel ruimte ontstond voor beide teams. Roda ‘ 46 verscheen wel een aantal maal dreigend voor de goal bij doelman van der Kraan maar het waren meer mogelijkheden dan echte kansen.

Daarintegen speelde Ajax nog steeds lekker fris en doordat er snel druk werd gezet door bijvoorbeeld Ralf Lamme kwamen de kansen voor Ajax vanzelf. Een prachtig voorbeeld van hoe mooi voetbal kan zijn werd in de 33e minuut geleverd. Via een razendsnelle aanval was het Kemal Gezer die vanaf het middenveld op links Bas ter Haak bediende (Bas ter Haak: een aanwinst dit seizoen !). De verdediger legde de bal op de stropdas vanaf ruim 30 meter van Wouter Lastdrager die even naar binnen draaide en heerlijk precies uithaalde voor de verdiende 0-1. Ajax drukte door en de aanvallers Telkamp en Cameron waren voortdurend opzoek naar mogelijkheden om de spelers voor de goal aan het werk te zetten. Deze opportunistische houding werd in de 40e minuut beloond met een goal die eigenlijk alleen hij kan maken en dan bedoelen we Sergio Cameron. Nadat Ajax opnieuw vroegtijdig druk uit oefende op de verdedigers van Roda moest het wel eens fout gaan en zo veroverde Sergio Cameron op ruim 20 meter de bal en zag in een split-second doelman Heneweer iets te ver voor zijn goal staan. De lob die volgde paste precies en was heerlijk 0-2. De gevaarlijkste kans voor Roda ‘ 46 viel in de blessuretijd van de eerste helft. Het was Marcel van Aken die op Dennis van der Kraan stuitte en zo konden we aan de thee met een 0-2 ruststand.

Na rust kreeg de wedstrijd opeens een ander gezicht, want nadat Marcel van Aken via een fraaie goal al in de 50e minuut voor de 1-2 had gezorgd moest Ajax opeens weer serieus aan de bak. De gasten, die een klein beetje geschrokken waren, pakten na een uur spelen de draad weer op toen Ralf Lamme de eerste kans kreeg na de pauze. Maar Roda ‘46 werd steeds brutaler en maakte een andere indruk dan voor rust. Ajax moest op zijn tellen passen en zonder dat nu Roda ‘ 46 echt hele grote kansen kreeg was het toch af en toe onrustig in de overigens prima Ajax verdediging hedenmiddag. De Amsterdammers kregen zo rond de 70e minuut wel meer grip op het duel dat een grote kans aan zich voorbij zag gaan toen Robin Telkamp de verkeerde keuze maakte in de zestienmeter. De ingevallen Jimmy van Baarlen voorzag Ajax weer voor nieuwe impulsen, die hij ook bijna beloond zag worden maar zijn schot ging rakelings naast. Het was de slotfase van een levendige tweede helft waarin Ajax het zichzelf moeilijker maakte dan nodig was, want al was er maar iets meer overzicht en precisie voor de goal geweest dan….. Het bewijs werd bijna geleverd toen Kevin v. Baarlen verzuimde Ajax in veilige haven te schieten en was het in de tegenaanval bijna 2-2, maar de bal ging via de bovenkant van de lat over.

Aan alle onzekerheid werd in de blessuretijd een einde gemaakt toen Kevin van Baarlen tegen het gras werd geduwd en Gideon Coronel Ajax naar de 1-3 schoot, maar Ajax mocht niet mopperen met deze beslissing. Scheidsrechter van den Helder had niet veel eerder daarvoor in een bijna soortgelijke situatie Roda ‘ 46 geen penalty gegeven ! Na 90 minuten voetbal kreeg uiteindelijk Ajax wel wat het verdiende al was de tweede helft er èèn van een minder niveau dan de 45 minuten daarvoor.

Wie weet wat er nog in het vat zit volgende week in de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen het verassend hoog geplaatste Montfoort, ik zou zeggen komt dit allen aanschouwen !

Opstelling; van der Kraan – Kloes- Esajas- ter Haak – Westmaas – Lastdrager – Cameron – Lamme – Gezer – Telkamp – Coronel. Wissels Jimmy en Kevin van Baarlen voor Lamme en Gezer en Renfurm voor Cameron

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Video:


Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

sv Huizen 2-Ajax Zaterdag 2 (2-2) 10-04-2010

In een matige wedstrijd op een slecht veld, heeft Ajax
onnodig belangrijke punten verspeelt.
In geen enkel geval leek het er op dat de ploeg
voor zijn laatste kansen ging,er hing een onverklaarbare
matheid en gelatenheid over het elftal.
Ajax begon slap aan de wedstrijd,Danny Been moest al
in de 4e minuut handelend optreden ,nadat een van de
Huizen aanvallers alleen voor hem op dook.
Op de kale vlakte was combinatie voetbal bijna onmogelijk
Het was rommelig wat beide ploegen lieten zien
Toch was het Ajax dat verassend de leiding nam,uit een
vrijetrap van Bnar Toofeek hobbelde de bal voor de voeten
van  Romain Corvaia,die gaf de bal het laatste zetje 0-1
Kort  voor de rust kwam Ajax goed weg ,nadat een ingeschoten
bal rakelings over de lat vloog.In de tweede helft waarin Rodney Weverling de geblesseerde
Nick Goede had vervangen.Probeerde Huizen uit een ander
vaatje te tappen ,met fysiek geweld probeerde men Ajax onder
druk te zetten ,dat resulteerde in drie gele kaarten voor Huizen
Ajax kreeg wat mogelijk heden,maar speelde het niet slim uit.
In de 61e minuut, wederom een vrijetrap van Bnar Toofeek
de bal zwiepte hoog voor het doel,de kopbal van David Zollinger
belande op de lat,de terug springende bal werd door Obed de Vries
over de doellijn gewerkt  0-2


Met nog 20 minuten te spelen kreeg Ajax de kans om zelfs op 0-3
te komen, een drie tegen

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Ajax verliest thuis van stadsgenoot Swift


Verslag: Marcel

Het is een open deur die we wekelijks intrappen, maar de belangen zijn bekend. Alleen het is nu niet vijf maar één minuut voor twaalf voor Ajax. Wie echter de openingsfase zag moet gedacht hebben dat de spelers zich daar nog niet bewust van waren ! Want al na twee minuten was het Minne van Woersem die simpel kon wegdraaien bij zijn tegenstander en Dennis van der Kraan kansloos liet met zijn bekeken schuiver (0-1).

Ajax was wakker want men beet zich vast in de tegenstander en zo ontspon zich een levendige openingsfase waar Kevin van Baarlen al na zes minuten de gelijkmaker op zijn schoen had, ware het niet dat doelman Moen een katachtige reactie in huis had om de bal over te tikken. De drang naar voren van Ajax werd na ruim een kwartier beloond toen Wouter Lastdrager een messcherpe voorzet gaf. Voordat doelman Moen erbij kon gleedden gebroedelijk Jimmy als eerste en Kevin als tweede de bal over de lijn voor de 1-1 (ze vechten thuis maar uit wie hem maakte …). Swift dat misschien het betere veldspel had moest alert blijven op de snelle uitbraken van Ajax dat voetballend voorin de nodige body mistte.

Toch was het Swift dat in de 29e minuut via een vrije trap nog dicht bij de voorsprong was, maar Dennis vd Kraan stond zijn mannetje. Aan de andere kant was het Diego Esajas die nog dicht bij de 2-1 was voor Ajax, maar zijn goal werd afgekeurd voor buitenspel. Zo konden we gaan rusten met een 1-1 tussenstand die op dat moment terecht was. Na rust begon Ajax nog wel overtuigend maar naarmate de tweede helft vorderde verdween de overtuiging in het spel van Ajax. Voorin werden nauwelijks serieuze doelpogingen waargenomen ! Zelfs de ijverige Joey Lamptey kon ditmaal geen verschil maken.

Swift daarentegen begon steeds makkelijker te voetballen zonder grootse inspanningen en het gaf in de 65e minuut al een waarschuwing via Frank Aartrijk, maar Ajax ontsnapte … maar voor hoelang ? De thuisploeg creëerde amper noemenswaardige kansen en het aanvalsspel was zonder overtuiging, het was bijna schrijnend om te zien. Zeker toen Swift in de 70e minuut de leiding nam was het over en uit. Het was Jesse Annoh Wijnaar die Frank Aartrijk bediende die vallend inkopte voor de 1-2 . Ajax probeerde nog wel met de ingevallen Gezer en Lamme het tij te keren maar hedenmiddag was er van enige passie en bevlogenheid op een gegeven moment totaal geen sprake meer en Swift voetbalde onder het lentezonnetje heerlijk zijn wedstrijdje uit en dompelde Ajax nog dieper in de rouw toen in de 81e minuut Frank Aartrijk de 1-3 mocht binnentikken.

Nee, Ajax mocht Frank Aartrijk dankbaar zijn dat zijn hattrick niet in de 85e minuut op het scorebord kwam toen zijn schot maar net naast ging. Zo eindigde deze Amsterdamse derby opnieuw in een overwinning voor Swift dat serieus richting de Hoofdklasse afstevent. De drie punten gingen verdiend naar Zuid, Ajax likte opnieuw zijn wonden en er was niets op af te dwingen (hoe pijnlijk deze constatering ook is). Van een kandidaat voor de Hoofdklasse afgegleden naar de grijze middenmoot … een positie waar Ajax normaal gesproken nooit mag staan, maar wie deze negentig minuten heeft gezien moet helaas zijn mening bijstellen !!!! Over twee weken moeten we uit naar Roda 46 met hopelijk een vrolijker verslag.


Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Het verslag van deze wedstrijd op de website van Swift vind je hier.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: sleutelduel voor Ajax tegen stadgenoot Swift

In de week waarin bekend werd dat de huidige trainer Constantijn Schouten zijn contract heeft verlengd (met één jaar) en de zaterdag 1 intern serieuze ondersteuning krijgt om zo snel mogelijk op het hoogste niveau te komen (lees: Topklasse), moet zaterdag op De Toekomst een belangrijke stap gezet worden om zicht te houden op eventuele promotie naar de Hoofdklasse. Tegenstander is stadgenoot Swift.


Geen gemakkelijke opgave gezien de laatste wedstrijden, waarin Ajax moeite heeft het net te vinden en Swift degelijk zijn winstpunten bij elkaar speelt. Voor de Ajacieden is de opdracht simpel … winnen. Met de dan nog resterende wedstrijden tegen Roda ’46 (uit) en Montfoort (thuis) doet de ploeg in ieder geval dan vertrouwen op. De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen met 4-2 verloren (zie ons archief op 7 november) in de slotfase. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Competitieslot ongemeen spannend

De komende weken is het er op of er onder voor Ajax 2
Na het paasweekend waarin de concurrentie de nodige
inhaal wedstrijden moest spelen is het ongemeen spannend.
De twee laatste clubs degraderen,
de 3e van onderen speelt promotie/degradatie wedstrijden.
De stand met nog drie (4) wedstrijden te gaan is:

GVVV                  19-43
Volendam             19-43
Huizen                 19-35
Swift                    18-33
Spakenburg         19-33
IJsselmeervogels  19-30
DOVO                 19-28
—————————–
Montfoort             19-19
ODIN 59              19-18
Geinoord             19-16
Ajax                    19-13
VRC                   18-12

Programma laatste drie (4) wedstrijden
U= uit       T= thuis

VRC :                              Ajax:
IJsselmeervogels (U)        Huizen   (U)
Swift                   (U)        ODIN59  (T)
Spakenburg         (T)        DOVO    (T)
Huizen                (U)

Geinoord :                      ODIN 59:
DOVO               (U)        Montfoort  (T)
Volendam          (U)        Ajax         (U)
Montfoort           (T)        Swift         (T)

Montfoort:
ODIN 59          (U)
DOVO             (T)
Geinoord         (U)

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Pijnlijke nederlaag in Montfoort

Na de nederlaag vanmiddag in Montfoort zal Ajax de laatste drie wedstrijden van de competitie moeten winnen voor promotie en hopen dat de concurrentie punten laat liggen. Na een ruststand van 1-1 (doelpunt uit een strafschop van Sergio Cameron) trokken de Montfoorters in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe. Mick van Moerkerk kreeg rood waarna Montfoort nog tweemaal het doel wist te vinden (3-1).

Photobucket

Verslag: Marcel

De belangen zijn bekend in deze fase voor een ieder en zeker ook voor Ajax dat nu maar eens kleur moest bekennen tegen het zeer stugge Montfoort. De openingsfase was tam. De wedstrijd kende een stroeve start van beide teams, hoewel Ajax in de 12e minuut zijn eerste kansje kreeg toen Sergio Cameron de bal net niet kon controleren om doeltreffend uit te halen. Uit het niets kreeg Montfoort in de 15e minuut een vrije trap die wel heel hard en fraai in de bovenhoek verdween door Erwin van der Klis (1-0).

Photobucket

De wedstrijd was begonnen en nog geen twee minuten later was het Jimmy van Baarlen die van achteren binnen de zestienmeter werd neergehaald door Jelle de Boer(penalty ). Dit was ook nu weer een koud kunstje voor Sergio Cameron die doelman Verkerk kansloos liet voor de 1-1. Vanaf dit moment ontspon zich een voetbalgevecht dat niet de schoonheidsprijs verdiende maar boeiend was het wel. Zeker toen het fanatieke Montfoort publiek er af en toe ook en schepje erboven op gooide door iedere tackle cq overtreding met luid gejoel te begeleiden. De Ajax-spelers hadden het er zichtbaar moeilijk mee om zich alleen te richten op het voetbal en gingen teveel mee in de strijd die Montfoort maar al te graag wilde hebben.

Photobucket

Na ruim een half uur greep Constantijn Schouten in en haalde Gezer eraf voor Kevin van Baarlen. Gek genoeg keerde de rust terug in het elftal en trok Ajax het spel langzaam weer naar zich toe. Wat overigens resulteerde in wat kleine kansjes voor Jimmy v. Baarlen en Sergio Cameron. De ruststand van 1-1 was op dat moment wel de juiste afspiegeling van de wedstrijd.

Photobucket

Na rust was het Ajax dat de eerste grote kans kreeg. Na goed voorbereidend werk van Jimmy van Baarlen en Sergio Cameron was het Wouter Lastdrager die via de vingertoppen van doelman Verkerk over schoot. Ajax mocht de bal hebben en het initiatief in de tweede helft maar het leidde vooralsnog nauwelijks tot kansen cq goede aanvallen, kortom het was op een gegeven moment vlees nog vis.

Photobucket


Photobucket

De definitieve kanteling in de wedstrijd viel in de 70e minuut toen Mick van Moerkerk te laat met zijn tackle was en met direct rood mocht gaan douchen ! Ajax was volledig de kluts kwijt. Vaak zien we extra krachten vrij komen bij ploegen die met tien man verder moeten, maar bij de Amsterdammers was het vanaf dat moment einde oefening. Montfoort rook bloed en gooide alle remmen los. De mouwen werden opgestroopt en Ajax wist zich er niet meer uit te voetballen.

Photobucket

De ploeg kreeg al een aantal maal en paar waarschuwingen, maar het vizier stond niet op scherp bij de oranjehemden. Want Montfoort kreeg uiteindelijk loon naar werken toen het in de 83e minuut via Wouter Agterberg de leiding nam nadat eerst van der Klis op de lat schoot. Ajax kwam deze klap niet meer te boven en moest lijdzaam toezien dat het leed drie minuten later alleen maar groter werd toen van der Klis nu zelf raak schoot uit de rebound, na eerst een knappe redding van doelman Van der Kraan op een schot van Bart Roelofs (3-1).

Photobucket

De negentig minuten zaten erop en Ajax verloor niet alleen het hoofd na 70 minuten maar ook alle voorspoedige vooruitzichten op directe promotie !!! En zo is de ploeg bezig om na de winterstop alles in diggelen te gooien en moeten begeleiding/spelers en trouwe supporters vrezen op een langer verblijf in de Eerste klasse. Of………………… de mouwen worden nu eens dubbel en dwars opgerold en wordt er gestreden voor iedere centimeter met misschien de nodige medewerking van onze concurrenten, want we hebben niets meer in eigen hand. Een pijnlijke constatering na een teleurstellende zaterdagmiddag.

Volgende week de stadsderby tegen Swift thuis op de Toekomst.

Photobucket

Opstelling; van der Kraan-v Moerkerk-Kloes-ter Haak-Westmaas-Lastdrager-J v Baarlen-Coronel-Cameron-Gezer-Telkamp. Wissels ; K v Baarlen voor Gezer – Esajas voor Coronel en Lamme voor Cameron

Photobucket

Photobucket

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Video’s:


Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Belangrijke eindfase voor Ajax

Ajax staat zaterdag voor een zware krachtmeting met Montfoort. In het verleden is bewezen dat Ajax het in Montfoort altijd lastig heeft. Zelden werd er een overwinning geboekt. Beide teams vochten rond de eeuwwisseling diverse duels uit met diverse, vaak verrassende, uitslagen tot gevolg. Montfoort staat twee posities (zevende) lager op de ranglijst dan Ajax, maar heeft met twee wedstrijden extra voor de boeg vijf punten minder. De afstand echter naar een promotieplek is voor beide teams binnen handbereik. Leuk detail is dat bij Monfoort twee ex-Ajacieden rondlopen. De gebroeders Drost (Lodewijk en Gerben) waren een aantal jaar geleden nog zeer gewaardeerde krachten onder leiding van trainer Bob de Klerk toen Ajax in de hoofdklasse speelde.
Ajax hoopt na het teleurstellende gelijkspel tegen Zuidvogels (0-0) van twee weken geleden zich te herpakken. Een overwinning geeft vertrouwen voor de laatste drie wedstrijden tegen resp. Swift, Roda’46 en wederom Montfoort. Aanvang van het duel op Sportpark Hofland is 14.30 uur.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.