nacompetitie: Ajax uitgeschakeld in Soest


VVZ'49-Ajax Zaterdag (1-0) 22-05-2010 nacomp.

Ajax heeft verzuimd de volgende ronde van de nacompetitie te bereiken. De ploeg verloor met 1-0 van VVZ’49 waardoor de Soestenaren in een poule met DOTO, Nivo Sparta en Excelsior Maassluis gaan bepalen wie naar de Hoofdklasse zal promoveren.

VVZ'49-Ajax Zaterdag (1-0) 22-05-2010 nacomp.

Verslag: Marcel

Na de glansrijke overwinning op Sportlust ’46 was iedereen binnen Ajax hoopvol gestemd over de laatste wedstrijd tegen VVZ ’49. Een gelijkspel was al voldoende om de volgende fase te bereiken en in competitieverband behaalde Ajax tweemaal de volle buit tegen VVZ ’49.

De wedstrijd, die een kwartier later begon omdat men nog op zoek moest naar een grensrechter, kende een wervelende start voor VVZ ‘49. Binnen een tijdsbestek van amper twee minuten ontsnapte Ajax al aan een vroege achterstand. Met name Saddy de Koning was dicht bij de 1-0 met zijn kopbal. Het was duidelijk dat VVZ ‘ 49 moest winnen en dat Ajax een klein beetje kon gaan rekenen en kon leunen op meerdere gedachten hetgeen tevens het grote gevaar was aan het begin van deze wedstrijd. Het leek wel of Ajax maar niet op gang wilde komen. De ploeg was erg slordig, onrustig in balbezit en iets te behoudend en de aanvallers werden nauwelijks bereikt of hadden te weinig steun voorin. Zonder VVZ ‘ 49 tekort te doen … ook het spel van de groen-witten blonk niet uit in schoonheid maar het was wel energieker. De eerste helft zou sowieso nu niet bepaald lang op ons netvlies blijven hangen. Daarvoor ging er aan beide zijden teveel mis .

VVZ'49-Ajax Zaterdag (1-0) 22-05-2010 nacomp.

Nu moet ook gezegd worden dat het droge en hobbelige veld nu niet bepaald uitnodigde voor wervelend voetbal, maar daar hadden beide teams natuurlijk mee te maken. Het venijn zat hem in de staart van de matige eerste helft. Als er èèn ploeg recht had op een voorsprong dan was het wel VVZ ‘ 49, omdat Ajax nog geen enkele fatsoenlijke kans had gekregen en de Amsterdammers zelf al een aantal maal goed weg waren gekomen. Die voorsprong kwam dan ook in de 42e minuut. Nadat eerst doelman Dennis van der Kraan nog op katachtige wijze een kopbal kon pareren, moest hij toezien dat in de rebound Saddy de Koning de bal er alsnog inschoot voor de 1-0, ondanks heftige protesten van Ajax zijde omdat de bal niet geheel achter de doellijn zou zijn geweest ??? Maar op het arbitrale trio kon men aan Ajax zijde hedenmiddag toch al niet op rekenen want de heren floten en vlagden zeker niet in het voordeel van Ajax (en dat hoeft natuurlijk ook niet !!). De ruststand van 1-0 was niet geheel verrassend, wel de wijze waarop Ajax voetbalde. Niets was meer terug te zien van die heerlijke combinaties en het vlotte aanvalsspel van afgelopen dinsdag.

VVZ'49-Ajax Zaterdag (1-0) 22-05-2010 nacomp.

Ajax moest uit een ander vaatje gaan tappen in de tweede helft, maar ook na rust kwam het maar moeizaam op gang het leek erop dat Ajax met wat meer overtuiging aan het voetballen was, maar de eerste serieuze kans die moest nog komen van de wedstrijd en dat zegt helaas al genoeg. Ondertussen kreeg VVZ ‘ 49 in de 59e minuut een unieke kans op 2-0, maar Dennis van der Kraan gooide zich op de bal voordat Bjorn Frolich gevaarlijk kon worden. Ondertussen moest Ajax wisselen om iets te forceren en de wissels leverden inderdaad de nodige nieuwe inspiraties op, want Kemal Gezer en Joey Lamptey zorgden ervoor dat de Amsterdammers voorin weer van zich deed spreken. De wedstrijd kantelde heel langzaam in de richting van Ajax. De allereerste grote kans van de wedstrijd deed zich voor in de 66e minuut toen Gideon Coronel net onder een bal doorliep die anders richting de goal gekopt zou gaan worden. Het was duidelijk een teken dat Ajax wakker was en veel feller en met meer beleving aan het voetballen was.

VVZ'49-Ajax Zaterdag (1-0) 22-05-2010 nacomp.

Gelukkig werd er nu ook meer vooruit gevoetbald waardoor de ploeg de druk kon behouden en VVZ ‘ 49 werd steeds meer vastgezet op eigen helft. Ook Matthew Renfurm ging de voorhoede versterken en zo was het alles of niets. Ajax zag al bijna zijn aanvallende intenties beloond worden want Bas ter Haak was dicht bij de 1-1. Zijn schot in de 73 minuut ging echter rakelings naast. De laatste tien minuten waren geheel voor Ajax en met name de invallers brachten weer de nodige dreiging. Ondertussen moest men wel alert blijven want VVZ ‘ 49 kwam er af en toe wel dreigend uit. Met name Bjorn Frolich was nog een keer dichtbij de 2-0. De laatste minuten waren hectisch voor de goal van VVZ ‘ 49 en doelman Eman had zijn handen meer dan vol aan schoten van Gezer, Lamptey en Cameron maar de bal mocht er niet in en met kunst en vliegwerk was het motto ondertussen bij VVZ ‘ 49 … weg is weg ! De allerlaatste bal op doel was van Kemal Gezer maar opnieuw was doelman Eman een sta in de weg. En zo behaalde niet Ajax maar VVZ ‘ 49 de tweede ronde van de nacompetitie en daar hadden we eigenlijk niet meer op gerekend. Na afloop kan je diverse analyses erop los laten wat mosterd na de maaltijd is, maar zoals het gehele seizoen heeft Ajax onnodig veel punten en wedstrijden verspeeld terwijl dat (ook vanmiddag) niet nodig was !

VVZ'49-Ajax Zaterdag (1-0) 22-05-2010 nacomp.

Tenslotte voordat ik pen en papier opberg voor een aantal weken wil ik spelers, begeleiding, technische staf allemaal hartelijk danken voor dit seizoen . Ik heb weer met veel plezier mijn verslagen geschreven, wens iedereen een fijne vakantie toe en voor de spelers die ons gaan verlaten heel veel succes bij jullie nieuwe clubs.

VVZ ’49 – Ajax 1-0 (1-0)
Doelpunt: Saddy de Koning 1-0

Opstelling Ajax: van der Kraan – v Moerkerk-Kloes-ter haak-Westmaas-Lastdrager-Cameron-Coronel-Lamme-Mohamad-Telkamp
Wissels; Renfurm/ Gezer / Lamptey voor Lamme / Mohamad en Telkamp

VVZ'49-Ajax Zaterdag (1-0) 22-05-2010 nacomp.


Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

nacompetitie: VVZ ’49 – AJAX

Aanstaande zaterdag speelt Ajax de beslissende wedstrijd in de nacompetitie tegen VVZ ’49 te Soest. Wie mag naar de tweede ronde en wie kan met vakantie ? Ajax heeft genoeg aan gelijkspel na de 6-1 tegen Sportlust ’46. VVZ ’49 won met 1-0 van de Woerdenaren. De competitieresultaten geven vertrouwen (0-1 en 4-2), maar dit zijn aparte wedstrijden. Kom Ajax steunen in Soest op Sportpark Zonnegloren. Aanvang 14.30 uur.


Sergio Cameron (rechts) maakte de enige treffer in de competitiewedstrijd in Soest

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

nacompetitie: Ajax boekt monsterzege op Sportlust ’46Op ondubbelzinninge wijze heeft Ajax vanavond de eerste nacompetitiewedstrijd gewonnen. Na een 2-1 ruststand moest Sportlust ’46 in de tweede helft eraan geloven … het werd maar liefst 6-1 !!! Ajax doet met deze zege goede zaken en heeft aanstaande zaterdag in Soest tegen VVZ ’49 genoeg aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor de tweede ronde. De Woerdenaren kunnen zich opmaken voor de vakantie.

Verslag: Marcel

Het toetje kon van start gaan voor Ajax. Na een noodgedwongen onderbreking van ruim twee weken werd er weer gevoetbald. Terwijl achter de schermen keihard is gewerkt aan/voor het nieuwe seizoen moest de “oude“ selectie zich nog maar eens opladen. Sportlust, dat de eerste wedstrijd in deze nacampetitie verloor vann VVZ ’49, moest winnen om nog enigszins kans te maken op een vervolg en dat lieten ze blijken ook in de openingsfase ! Met fris en aanvallend voetbal werd Ajax op de proef gesteld en al na acht minuten verdween een schot via de vingertoppen van doelman Dennis van der Kraan via de lat net over. Het was een waarschuwing van Sportlust die serieus aan de wedstrijd begonnen, iets waar Ajax nog zichtbaar even moeite mee had. Maar na een klein kwartier voetballen deed Ajax steeds meer van zich spreken en begon heel brutaal de defensie van Sportlust ook te beproeven.

In eerste instantie werkte Sportlust zelf nog mee aan het creëren van Ajax kansen, want na goed doorzetten van Kevin Westmaas was het een Sportlust verdediger die de bal via de lat deed overgaan. Het was het begin van een fase dat Ajax steeds beter in de wedstrijd kwam en dat werd beloond in de 22e minuut toen Sergio Cameron zo maar uithaalde. Zijn bal verdween vanaf twintig meter laag over de grond in het net voor de 1-0. Ajax rook bloed en Sportlust, dat daarvoor heel verdienstelijk meevoetbalde, werd steeds meer naar achteren gedwongen. Door de continue druk en snelle combinaties waren bijna alle aanvallen opeens dreigend. Ralf Lamme, die voorin een uiterst gedreven indruk maakte werd daarvoor in de 36e minuut beloond. Na uitstekend voorbereidend werk van Kurdo Mohamad was het deze aanvaller die, met een tegenstander in de rug, knap wegdraaide en zo de 2-0 liet aantekenen. Ajax leek op rozen te zitten maar een minuut later was het met de concentratie even niet helemaal o.k en zo mocht plots Tobias Kuyvenhoven de 2-1 binnenschieten.

Maar de veerkracht was groot hedenavond. Totaal niet aangeslagen bleef Ajax zoeken naar de openingen en vond telkens de ruimte om gevaar te stichten in de Woerdense defensie die in het slot van de eerste helft totaal overspeeld werden door Ajax. De achterhoede en doelman van Sportlust werden soms zo nerveus van het opjagen van de Amsterdammers dat het een wonder was dat Ajax niet met een heel grote marge de rust al in ging, want met name Ralf Lamme kreeg in die bewuste slotfase twee 100 % kansen om de score uit te bouwen, maar hij faalde beide keren oog in oog met de keeper. Na 45 minuten prachtig nacompetitievoetbal waren we benieuwd of Ajax dit niveau kon blijven vast houden…. De aanwezige toeschouwers hebben zich verbaasd afgevraagd wat er met Ajax aan de hand was … in positieve zin ditmaal !!

De tweede helft was nog geen zes minuten oud of Sergio Cameron mocht aanleggen voor een vrije trap op 25 meter van de goal. Zijn schot was hard en zuiver over de grond en dat stuitertje vlak voor de keeper was wel heel funest voor Sportlust, want we konden het scorebord weer verzetten naar 3-1. Ajax ging los -dat mogen we gerust zeggen- en we zagen niet veel later dat Kevin Westmaas al dicht bij de 4-1 was. Toen Joey Lamptey zijn minuten mocht gaan maken was het helemaal een genot om naar Ajax te kijken. De thuisploeg bleef maar snel druk zetten en zag telkens spelers doorbreken over de vleugels of het nu Lamptey of Telkamp of Westmaas was … de defensie van Sportlust werd er gek van en ondertussen gaf de achterhoede van Ajax nauwelijks iets weg. Na een prachtige combinatie tussen Telkamp en Lamptey was het in de 60 minuut al bijna raak, maar het was uitstel van executie want in de 70e minuut kreeg Ralf Lamme de bal panklaar voor zijn voeten na een hoogstandje van Joey Lamptey (wie anders!) en zo mocht het scorebord (dat overigens uitstond) naar 4-1 verschoven worden.

De koek was nog niet op. Ajax dat in de reguliere competitie zoveel moeite had om het net te vinden, bleek daar nu totaal geen moeite mee te hebben. In de 75e minuut was het Joey Lamptey, die na goed doorzetten en een weergaloze passeerbeweging gevloerd werd binnen de 16 meter lijn. De prima leidende scheidsrechter kon niet anders dan Sergio Cameron in staat stellen om vanaf elf meter Ajax naar 5-1 te schieten en daar heeft deze aanvaller geen moeite mee ! We waren nog nauwelijks bekomen van deze weelde of de inkt vloeide alweer over het papier om de volgende prima individuele actie van Lamptey te noteren, daarbij verloor hij het overzicht niet en stelde de ingevallen Renfurm in staat om simpel 6-1 binnen te tikken in de 78e minuut. U leest het goed: 6-1!!!!

Hier had niemand op gerekend zeker niet na de hoopvolle start van de wedstrijd van Sportlust zijde. Ajax werd in de resterende minuten een tikkeltje overmoedig want anders had het scorebord overuren gemaakt en dat verdiende Sportlust zeker niet omdat het uiterst sportief deze nederlaag accepteerde. En zo was de kop eraf, waar dit naar gaat leidden….. We zullen het a.s. zaterdag beleven in Soest tegen VVZ ’49, waar Ajax aan 1 punt genoeg heeft om de 2e ronde in de nacompetitie te bereiken. Tot slot wil ik zeker benadrukken dat dit de beste wedstrijd was van het seizoen en dat alle spelers daar hun steentje aan hebben bijgedragen, dus hulde en petje af aan de volgende spelers die in het veld verschenen:

Van der Kraan- v Moerkerk – Kloes – ter Haak – Westmaas – Lastdrager – Cameron – Coronel – Lamme – Mohamad – Telkamp
Wissels; Lamptey voor Mohamad / Renfurm voor Lamme en Gezer voor Coronel

Scoreverloop: 20. Sérgio Cameron 1-0, 35. Ralf Lamme 2-0, 36. Tobias Kuijvenhoven 2-1, 51. Sérgio Cameron 3-1, 69. Ralf Lamme 4-1, 75. Sérgio Cameron 5-1 (pen.), 80. Matthew Renfurm 6-1.

Video’s doelpunten Sergio Cameron:


Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

nacompetitie: AJAX – SPORTLUST ’46

Vanavond om 20.00 uur op De Toekomst speelt Ajax zijn eerste nacompetitiewedstrijd tegen Sportlust ’46 uit Woerden. Gaat Ajax alsnog de Hoofdklasse behalen ? Om te beginnen is dan een zege tegen Sportlust ’46 wenselijk.

De Woerdenaren verloren afgelopen zaterdag thuis met 0-1 van de andere deelnemer aan de nacompetitie VVZ ’49. Een uiterst interessante ontmoeting derhalve. In de competitie speelden beide teams al twee keer tegen elkaar. In Woerden werd het 2-1, terwijl het op De Toekomst 0-0 bleef. Komt allen … de toegang is gratis !!!

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

nacompetitie: programma bekend UPDATE !!!!

De nacompetitie kan voor Ajax beginnen. Swift en Montfoort zijn inmiddels gepromoveerd naar de Hoofdklasse (onze welgemeende felicitaties aan beide clubs). Hieronder het schema:

zaterdag 15 mei: Sportlust ’46 – VVZ ’49 0-1
dinsdag 18 mei: Ajax – Sportlust ’46 6-1
zaterdag 22 mei: VVZ ’49 – Ajax aanvang 14.30 uur

De verliezer van het eerste duel komt ook het tweede duel in actie. Bij een gelijkspel wordt de thuisclub als “verliezer” aangemerkt. De uiteindelijke winnaar van deze minicompetitie plaatst zich voor de tweede ronde van de nacompetitie.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

nieuws: speelschema nacompetitie

Swift uit Amsterdam, VVZ’49 uit Soest en v.v. Montfoort zullen uitmaken welke 2 clubs met de nummers 1 en 2 zullen meegaan naar de hoofdklasse (Young Boys en Huizen). De verliezer resteert nog de nacompetitie waarin ook Sportlust’46 en Ajax zullen acteren.
De strijd gaat beginnen op 5 mei tussen VVZ’49 en Swift.
De winnaar speelt op zaterdag 8 mei tegen Montfoort. Bij winst van VVZ’49, maar ook bij een eventueel gelijkspel, speelt Montfoort thuis, bij winst van Swift moet Montfoort afreizen naar Amsterdam. Op Dinsdag 11 mei wordt wedstrijd nummer 3 gespeeld.

1e ronde nacompetitie (waarin Ajax instroomt):

• De drie periodekampioenen van elke 1e klasse spelen een halve competitie.
• De verliezer van de 1e wedstrijd, komt ook het 2e duel in actie.
• Bij een gelijkspel wordt de thuisspelende ploeg als verliezer aangemerkt.

De speeldata zijn 15,18 en 22 mei.

De uiteindelijke klasse periodekampioen plaatst zich voor de 2e ronde van de na-competitie voor een plaats in de hoofdklasse. Poulefase I:

13 mei 1e periodekampioen – 2e periodekampioen
15 mei Verliezer 1e wedstrijd- 3e periodekampioen
18 mei 3e periodekampioen – Winnaar 1e wedstrijd.

Mocht Ajax door deze poulefase komen dan wacht wederom een minicompetitie op 26 mei, 29 mei en 5 juni. (poulefase II). Hierin zitten de winnaars van de poulefase I uit 1A, 1B en 1C alsmede DOTO uit de Hoofdklasse A.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

nieuws: selectie voor seizoen 2010-2011 is rond

Met de nacompetitie in het vooruitzicht (met een lange, zware weg richting eventuele terugkeer naar de Hoofdklasse) is Ajax reeds bezig met het vizier voor komend seizoen. Intern reikt de ambitie zelfs verder dan nog een jaar eerste klasse of hoofdklasse. Met de komst van de Topklasse aankomend seizoen zal de ambitie van Ajax zijn om zo snel mogelijk deze klasse te bereiken. De selectie van aankomend seizoen is daarop ingericht en zal waar nodig of mogelijk worden versterkt met inbreng van spelers van Jong Ajax.
Twee oude bekenden keren weer terug op De Toekomst. Verdediger Paul Michielsen keert na een seizoen Spakenburg terug en ook middenvelder Jamal Ahaddouch keert na drie seizoenen bij hoofdklasser Ter Leede terug. Daarnaast heeft het team van coach Constantijn Schouten (contract met een jaar verlengd), assistent-trainer Joey van Leijenhorst (afkomstig van AFC) en teammanager Jan Fleijsman zich versterkt met middenvelder Patrick van Dijk en verdediger Jordi Meester van zondaghoofdklasser Hollandia. Verdediger Sebatiaan Gielens (van hoofdklasser LRC Leerdam), aanvaller Kevin Hansen (van Swift), middenvelder Bas Vellema (Jong FC Volendam), aanvaller Remco Beerens (van zondag-derdeklasser OFC) en aanvaller Natano Wattimena (AFC zondag 2) komen eveneens naar De Toekomst. Tenslotte keert ook aanvaller Melvin de Groot (van nieuwbakken hoofdklasser Huizen) terug op voor hem bekend terrein. Hij doorliep onze jeugdopleiding maar moest vanwege een beenbreuk afhaken in de A-junioren. Via FC Omniworld en Huizen zijn wij uiteraard verheugd om deze Ajacied weer te mogen begroeten.
Van de huidige selectie blijven beide doelmannen Dennis van der Kraan en Gian Moorman. Ook Sergio Cameron, Kevin Westmaas, Wouter Kloes, Bas ter Haak, Wouter Lastdrager, Gideon Coronel, Joey Lamptey en Robin Telkamp zijn wederom in het mooie roodwit te bewonderen.

Klik hier voor een interview met Patrick van Dijk en hier voor een interview met Sebastiaan Gielens

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

nieuws: nacompetitie in het vooruitzicht

Ajax gaat zich opmaken voor de nacompetitie. Via een lange weg zal getracht worden om alsnog promotie naar de Hoofdklasse te bewerkstelligen. Hoe deze weg bewandeld gaat worden berichten wij u zo snel mogelijk. Tevens zal binnenkort op deze site nadere berichtgeving volgen aangaande vertrekkende en komende spelers.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax Zat. 2 – DOVO 2 5-0 (rust 5-0) 01-05-2010


Ajax 2 heeft met een klinkende 5-0 overwinning
op DOVO 2 het seizoen afgesloten.
Al in de 10e minuut was het raak voor Ajax,
een vrijetrap van Mounir Soussi werd niet goed
verwerkt door de doelman van de Venendalers,
Said el Hattachi was er als de kippen bij om de bal
van dichtbij binnen te schieten 1-0.
Ajax bleef vlot lopende combinatie op de mat leggen
en speelde DOVO bij vlagen helemaal zoek.
In de 16e minuut ging Bnar Toofeek goed door over
de rechterkant ,zijn als voorzet bedoelde bal belande
via een speler van DOVO in het net 2-0.

Dit gaf Ajax een bevrijdend gevoel,en men bleef met
fraaie aanvallen het doel van DOVO bestoken.
Na 22 minuten was het wederom Bnar Toofeek die
Romain Incorvaia goed aanspeelde,zijn lob van 16 meter
ging schitterend over de keeper en onder lat 3-0.
Nog geen 5 minuten later was het weer Romain Incorvaia
die voor de 4-0 aantekende,een volley van af 18 meter
plofte hard achter de verbaasde doelman.

Nog was de koek niet op voor Ajax, eerst was het
Rodney Weverling die zijn inzet door de keeper gered zag worden.
Nog voor de rust kwam Ajax op 5-0, nu was het Said el Hattachi
die zijn werklust met een tweede goal van de middag bekroonde
van dichtbij schoof hij de bal onder de keeper door.
De tweede helft was een formaliteit ,Ajax speelde de wedstrijd
goed en rustig uit,
Met dit resultaat en door het kampioenschap van Ajax 3
komt Ajax 2 ook volgend seizoen uit in de res Hoofdklasse.


Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Video:


Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

competitie: Ajax speelt doelpuntloos gelijk tegen Montfoort


Verslag: Marcel

Voor dat beide teams het zonovergoten sportpark de Toekomst betraden waren de beslissingen al gevallen. Montfoort promoveert naar de Hoofdklasse en Ajax mag zich op gaan maken voor een lange weg via de nacompetitie om dit doel ook te bereiken. Het eerste gedeelte van het duel leek sterk onder invloed te staan van de eerder genoemde feiten, beide teams kwamen maar moeizaam in de wedstrijd. En wie terug denkt aan de beladen pot van enige weken geleden, ja dan was het contrast wel erg groot.

De eerste noemenswaardige kans viel te noteren in de 18 min. na een voorzet van Kurdo Mohamed was het Sergio Cameron die zijn kopbal te weinig kracht kon meegeven. Maar Ajax nam wel steeds meer het initiatief en het heft in handen , het maakte de mogelijkheden van Montfoort vrij eenvoudig onschadelijk en voorin werd er steeds meer en meer druk gezet. Het was de fase tussen de 28e minuut en de 35e minuut toen Ajax kans na kans kreeg. Eerst was het Sergio Cameron na een voorzet van Ralf Lamme die hard in de handen schoot van doelman Verkerk. Daarna was het Ralf Lamme zelf die nog net voordat doelman Verkerk de bal kon pakken zijn hoofd tegen de bal drukte maar zijn kopbal werd van de doellijn gehaald door de Vlieger.

Het was niet de dag van Ralf Lamme want hij mocht in de 33e minuut alleen op Verkerk aflopen maar zwaar (fair) gehinderd verspeelde hij de bal net toen hij doeltreffend wilde uithalen . En de laatste kans in een bij vlagen leuke slotfase was voor Diego Esajas maar zijn kopbal ging centimeters over. Nee: Ajax had zeker een voorsprong verdiend in deze 1e helft, maar zoals zo vaak het vizier en het nodige geluk stonden een voorsprong in de weg. Rust derhalve 0-0. Na rust zakte het niveau per minuut en lange tijd bleef het notitieblokje leeg want er gebeurde maar nauwelijks iets wat noemenswaardig was. De eerste inkt vloeide op het papier na 65 minuten toen Max Verweij voor Montfoort dichtbij de 0-1 was. Ajax stelde daar maar heel weinig tegenover, het was zelfs wachten tot de 69 minuut toen Sergio Cameron verwoestend uithaalde maar doelman Verkerk redde bekwaam voor het eerste serieuze schot op doel in de 2e helft.

Natuurlijk probeerde Ajax zijn laatste thuiswedstrijd te winnen maar eens temeer werd maar weer eens duidelijk dat Ajax weinig weggeeft maar ook weinig creëert , en zo ging deze wedstrijd richting het laatste fluitsignaal waar Ajax en Montfoort wel erg lief waren voor elkaar en het leek erop dat beide teams het wel best vonden zo. De laatste poging viel te noteren voor Sergio Cameron vlak voor het einde via zijn bekende vrije trap maar de bal zeilde hard en ruim een metertje over. Nee: de 2e helft gaan we maar snel vergeten en hopelijk kan Ajax zich nog opladen voor waarschijnlijk een lastig en zwaar traject om via de nacompetitie nog een gooi te doen naar de Hoofdklasse iets waar Montfoort zich al lang niet meer druk om hoeft te maken.

Opstelling ; vd Kraan-Kloes-Esajas-Westmaas-Coronel-Cameron-Telkamp-Lamme-Mohamad-K v Baarlen-ter Haak. Wissels K v Baarlen eruit voor J v Baarlen M v Moerkerk voor Kloes en Renfurm voor Lamme.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Video:

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.