Ajax Zaterdag 1 speelt gelijk in spektakelstuk tegen VVA’71


Verslag: Marcel

Op de Toekomst stond zaterdag een heuse topper op het programma, want het was voor Ajax aanhakken of afhakken (voorlopig ) ! De toeschouwers die vanmiddag aanwezig waren hebben geen spijt gekregen van hun bezoek want het was negentig minuten lang een ware voetbalhappening ! Toch waren we reuze benieuwd hoe Ajax zich zou manifesteren …want de machine van Ajax haperde de laatste wedstrijden van tijd tot tijd.
Maar vanmiddag startte Ajax uitstekend vanaf de eerste minuut werd er als vanouds weer lekker vroeg druk gezet en het initiatief werd al snel genomen. Opvallend was dat Patrick van Dijk iets korter achter de spitsen speelde en dat was in de beginfase zeker een verademing. Al na negen minuten spelen haalde Patrick van Dijk de trekker over uit een vrije trap. Het was Natano Wattimena die het gezichtsveld van de VVA-doelman Cremers belemmerde waardoor de pegel te laat door hem werd opgemerkt en zo stond het al vroeg 1-0.

Het eerste kwartier was Ajax heer en meester en werd er in een hoog tempo voor veel onrust gezorgd in de defensie van VVA ‘ 71. Maar na zo’n dik twintig minuten spelen kroop VVA steeds meer uit zijn schulp en Karsten Wierenga gaf de eerste waarschuwing door maar net naast te schieten. Het was nog geen minuut later wel raak al rook dit doelpunt verdacht veel naar buitenspel. Het was daarom ook een simpel klusje voor Rafael van Rijn om de 1-1 binnen te tikken. Het gebeurde allemaal in een fase dat Ajax wat van zijn controle over de wedstrijd begon  te verliezen, maar moet gezegd worden met brutaal voetbal dwong VVA dit ook wel een klein beetje af. Ajax dat eigenlijk verzuimde om een ruimere afstand te nemen moest nu weer vol aan de bak want met name de voorhoede van VVA zorgden continu voor dreiging over de vleugels. Maar zo tegen het eind van de eerste helft herpakte Ajax zich weer een zette de onzekere verdediging van VVA weer onder druk.

Met name de vleugels via de Groot en de veelvuldig mee opkomende Kevin Westmaas waren regelmatig gevaarlijk maar zij vonden maar niet de vrije man voor de goal. In blessuretijd kreeg Ajax nog twee levensgrote kansen. Eerst was het Sergio Cameron die Natano Wattimena vrij voor de keeper zetten maar oog in oog met de doelman faalde hij. Niet veel later was het opnieuw de uitstekend spelende Sergio Cameron die ditmaal Patrick van Dijk deed uithalen maar zijn schot ging via de keeper over. Na rust pakte Ajax de draad weer prima op en al na anderhalve minuut spelen was het Natano Wattimena die doelman Cremers liet schrikken met een venijnig schot. Nog geen minuut later was het Gideon Coronel die net niet zijn grote teen tegen een voorzet kon zetten van Sergio Cameron. Het gaf maar eens temeer aan dat Ajax opnieuw de bovenliggende partij was. Ajax kreeg dan ook loon naar werken in de 50e minuut toen Sergio Cameron een voorzet van de prima spelende Melvin de Groot binnen schoot (2-1).

Ajax leek “probleemloos ‘’ de wedstrijd te vervolgen, maar opeens was daar weer VVA ’71 dat via Karsten Wierenga maar net naast schoot. Het was opnieuw een signaal dat VVA nog lang niet was uitgeteld !!  Want in de 63e minuut was het opnieuw Rafael van Rijn die simpel kon scoren (2-2) in een bij vlagen onrustige Ajax verdediging. Maar het antwoord van Ajax was geweldig … zeg maar gerust briljant. Wie anders dan Sergio Cameron durfde het aan om vanaf ruim 25-30 meter ineens uit een vrije trap op doel te schieten. Als een raket spatte de bal via de onderkant van de lat in het doel … wat een goal !!! (3-2). Opnieuw kon Ajax op jacht na een veiligere marge van twee goals want in deze heerlijke pot voetbal met een goede opponent wist je het maar nooit. En je zou het bijna niet geloven maar net toen we dachten …..etc. sloeg alweer het noodlot toe. Het was een ongelukkige handsbal van Pascal Heije die door de niet consequente scheidsrechter op de stip werd gelegd. Het was Mark den Hartogh die in de 71e minuut beheerst raak schoot (3-3). Met de ingevallen Joey Lamptey probeerde Ajax nog meer druk te zetten en nu waren het Melvin de Groot op rechts en Joey Lamptey op links die voor dreiging zorgden en opnieuw bewees VVA ‘ 71 dat de verdediging niet het sterkste gedeelte van het elftal was ! En voor de vierde maal moest VVA ‘ 71 capituleren want in de 79e minuut was het zomaar uit het niets Sergio Cameron die op doel schoot en zijn schot paste precies in de verre hoek ( 4-3).

Wat een veerkracht en karakter toonde Ajax  hedenmiddag maar ook nu gaf de voorsprong van Ajax weer geen zekerheid want het leek erop dat iedere keer als VVA op achterstand kwam zij weer net een tikkeltje harder gingen lopen om de boel weer recht te trekken. En het was dan ook in de slotfase vaak alarmfase 1 bij Ajax in de verdediging. Via corners en vrije trappen waren bijna alle hoge ballen voor het doel van doelman van der Kraan levensgevaarlijk maar Ajax had zich zelf een prima dienst kunnen bewijzen om door gewoon in de slotfase de deur in het slot te gooien maar Sergio Cameron en Melvin de Groot in de rebound vergaten dat te doen. En zo voelde je hem aan aankomen dik in blessuretijd. Ajax kreeg de bal maar niet weg uit de verdediging en zo was het Francis Nijhof die van dichtbij kon scoren ( 4-4). Wat een thriller van een pot met een amusementswaarde van een dikke 8+, maar ook wat een deceptie voor een bij vlagen uitstekend spelend Ajax .

Ondanks dat we VVA ’71 niet tekort willen doen voor hun positieve manier van voetbal spelen mocht Ajax deze wedstrijd niet 4x uit handen geven !!! De spelers en de talrijke supporters uit Achterveld liepen in polonaise van het terrein en lieten de Ajax spelers en supporters met een kater achter, en tot overmaat van ramp won DOVO ook weer waardoor Ajax nu enigszins het vizier op de eerste plaats begint te verliezen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn !!

9e minuut 1-0  v. Dijk   23e minuut 1-1  van Rijn   50e minuut  2-1  Cameron  63e minuut 2-2 van Rijn   64e minuut  3-2  Cameron   71e minuut  3-3  den Hartogh (pen)   79e minuut 4-3  Cameron  90+1 e minuut  4-4  Nijhof

opstelling;  van der Kraan-Meester-Kloes-Vellema-Westmaas-Heije-de Groot-Coronel-Cameron-van Dijk-Wattimena.

Wissel;  Lamptey voor Wattimena

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax Zaterdag 2 verliest onterecht van RKAV Volendam 2 (0-3)

Verslag: Andre

Ajax -Volendam was een boeiende en levendige wedstrijd met twee
aanvallende ploegen ,en dat niet iedereen aan het eind krijgt waar het
recht op heeft ,maakt het dan weer jammer.

in de 10e minuut gaf Ricardo Peeters een steekpass op Dennis Eier,het schot
van de middenvelder ging rakelings naast, aan de andere kant kopte Ben Zwarthoed
de bal naast,even later was Erik Smits dichtbij de openingstreffer zijn afstandschot
werd prima verwerkt door de Volendammer doelman Kees Jonk.
In de 15e minuut ging de eerste Volendammer Kees Sul op de bon na een overtreding
op Domenico Savastano.Jeremy Kho ging goed door tot de achterlijn,zijn voorzet
werd door iedereen gemist en ging voor het doel langs.

De wijdbroeken raakten iets wat geïrriteerd door het goede spel van de Ajacieden
dat resulteerde in een 2e gele kaart ,nu ging Robin Mooyer in het boekje van de
uitstekend leidende scheidsrechter de Groot. op het half uur speelde Dennis Eier
de watervlugge Jeremy Kho aan ,die leek te ontsnappen aan de buitenspelval
en scoorde de verdiende 1-0, helaas op aangeven van de Volendammer grensrechter
werd de goal alsnog afgekeurd.de verdediging van de oranjehemden was hier zo van
geschrokken dat een verkeerde terugspeelbal tergend  langzaam naar de doellijn rolde
en ter nauwernood gered kon worden.Thei Houben ging kort voor het rustsignaal
het 16 metergebied binnen ,ook zijn schot had een beter lot verdiend.,hier mee
werd de aantrekkelijke eerste helft afgesloten met een 0-0 ruststand.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Volendammer Nick Tuijp moest
aan de noodrem trekken en de gele kaart kreeg.in de 49e minuut soleerde Giano Bonam
door de Volendammer verdediging ,zijn schot ging rakelings over de kruising.
aan de andere kant moest Ajax doelman Danny Been gestrekt naar de hoek om
een verraderlijk schot met de vingertoppen uit het doel te houden.
In de 54e minuut had Jeremy Kho een goede loopactie ,hij sneed naar binnen
het schot werd gestopt door de doelman,Erik Smits ondernam een solo door het
hart van de verdediging ,helaas had hij geen kracht meer om binnen te schieten.
Pech voor Ajax was er in de 60e minuut , de bal belande op de bovenkant van de lat,
nadat Giano Bonam onderuit was gehaald binnen de 16 meter.

Hier mee kwam Volendam goed weg met deze beslissing van de scheidsrechter.
Beide teams probeerden nog met het inzetten van verse wissels de stand te veranderen.
Na 79 minuten zat plotseling de scheidsrechter op de grond en moest behandeld worden
door de Ajax fysio ,aan een opspelende kuitblessure.
Of het daar aangelegen heeft zullen we nooit weten maar opeens was Ajax het ritme kwijt,
één moment van onoplettendheid gaf invaller Sjaak Bootsman de mogelijkheid om
de 0-1 binnen te schieten,geheel tegen het spelbeeld in.
in de 87e minuut werd het nog zuurder voor de Ajacieden nadat Volendam een strafschop
versierde ,Danny Been was er dichtbij ,maar de hard ingeschoten bal van Joey Tol was
onhoudbaar 0-2, dat het diep in blessuretijd nog 0-3 werd door Robert Molenaar
maakte de stand wel erg geflatteerd.

Gezien de ranglijst blijkt dat er drie teams een voorsprong hebben genomen op de rest.
GVVV ,Spakenburg en Volendam doen weinig voor elkaar onder.
tussen de nummers 4 tot en met 11 zitten maar vier punten verschil.
als laatste staat Valleivogels met slechts één puntje behaald tegen ……Ajax.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Stand per 30-10
GVVV                 8-21
Spakenburg         8-20
Volendam            8-18
Montfoort             8-11
Swift                    8-11
Odin 59                8-10
Ajax                     8-10
Huizen                 8-9
IJsselmeervogels  8-8
VVZ 49                8-8
DOVO                  8-7
Valleivogels           8-1

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 3 verslaat AFC met grote cijfers …1-5

Ajax zaterdag 3 heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen AFC 2 met 1-5 gewonnen. Ajax kwam vrij snel op voorsprong door een kopbal van Marc Wolthuis. AFC (met name Bryan Roy) was met een aantal schoten gevaarlijk, maar de Ajacieden wisten de voorsprong tot de rust te behouden. Na rust breidde Dennis Husers de voorsprong uit voor het gretige en bij vlagen zeer goed spelende Ajax. Nadat doelman Rende Luitjes met een aantal goede reddingen zijn doel schoonhield deed Marc Stuut de wedstrijd op slot (0-3). AFC, met een goed spelende Aron Winter, wist dat de wedstrijd gespeeld was. Toch bleef de ploeg op zoek naar de eretreffer en dat viel te prijzen. Die viel echter niet voordat Ajax via Giorgio Tsie en (wederom) Dennis Husers op 0-5 was gekomen. John Ewbank redde dan alsnog de eer voor AFC en bracht met zijn treffer de eindstand op 1-5. Ajax rukt door de zege op naar derde plek. Weliswaar lijken momenteel koploper CSW en nummer twee DVVA onklopbaar, maar het seizoen is nog lang. Volgende week komt Geinoord uit Nieuwegein op bezoek op De Toekomst.
Klik hier voor de foto’s gemaakt door Peter Liefhebber.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

AJax Veteranen-Zwanenburg Veteranen (3-0) 23-10-2010

Zaterdagmiddag om een uur of 1 stapte ondergetekende in de auto om zijn wekelijkse wedstrijd te spelen. Zoals iedere week gooit hij zijn tas achter in de auto zwaait vrouw en kinderen gedag en steekt zijn duim op naar de buurman die hem naroept ,, Winnen hè, . Hij neemt zoals altijd zijn vaste route door de polder . Normaal gesproken toetert hij naar de koeien die langs de weg grazen doet zijn schuifdak open laat zijn lange blonde haren wapperen in de wind en speelt volgens op zijn Ipod zijn vaste speellijst af. Als eerste Lou Rawls met World of Trouble {die avond ervoor was het weer gezelig in Anno 1890} . Aan het eind van de Nesserlaan komt nummer 2 , Dave Matthews Band met Stay,Wasting Time en wanneer hij heerlijk uit zijn dak gaat bij het eind van dit nummer staat hij voor het stoplicht bij de brug van Ouderkerk waarbij de andere autobestuurders kijken met een blik van , Hé is dat niet die stijlvolle verdediger van de Ajax veteranen ‘. Het stoplicht gaat op groen en hij scheurt weg ondertussen het ultieme voetbalnummer op keihard.
,Eisemop’ van Zijlstra . De adrenaline is top eenmaal aangekomen bij de poort van de Toekomst.Duizenden fans staan hem al op te wachten en Been sr. opent de slagboom en wenst hem succes. Eenmaal in het spelershome groet hij de goedgeluimde barkeeper Hans en zoals altijd heeft Bettine {de charmante ,blonde kantinejuffrouw met een subtiele decolleté} al een lekker bakje koffie ingeschonken en zegt tegen hem , Hier , lieve schat en doe je best hè ‘. Samen met zijn teamgenoten kleedt hij zich om en hoort van de enkele vrijgezellen wie er nu weer verliefd is sinds vrijdagavond.De warming-up gaat lekker in het zonnetje en hij denkt wat is het leven toch mooi.
Hoe anders was het deze keer .De auto met schuifdak doet het niet.De buurman wil hem te lijf en schreeuwt , Blijf uit de buurt van mijn vrouw’. In de spiegel ziet hij dat de kapper er deze keer wel erg veel heeft afgeknipt . De koeien vonden het te koud en staan op stal en in de andere auto zit slechts 1 gebrande CD . Als eerste Bassie en Adriaan met , Dag vriendjes’ . Rijdend op de Nesserlaan kijkt hij uit het raam en ziet enorme donkere wolken, bomen die krom staan van de wind en kijkend op zijn dashbord ziet hij dat het 2 graden is ondertussen is nummer twee aan de gang. , Het is weer voorbij die mooi zomer ‘ van Gerard Cox. De brug van Oudekerk blijkt afgesloten te zijn en bij het keren raakt hij bijna een andere auto De kwade bestuurder doet zijn raampje open en roept , Hé , ben jij niet die verdediger van de Ajax veteranen.
Enigzins verrast knikt hij vriendelijk en zegt , Ja , dat ben ik’. , Wat ben jij slecht ‘roept de bestuurder en rijdt weg met een verkleurde Feyenoord sticker op de bumper. Op weg naar de Toekomst speelt ondertussen nummer drie , Laat me alleen ‘in de cover versie van Henk de Gier. Eenmaal aangekomen blijkt hij ook bijna de enige te zijn . De slagboom moet hij zelf open doen en ondertussen komt het met bakken tegelijk uit de hemel. Zeiknat komt hij de kantine in en ziet Hans slapend achter de tap. Bettine met een ordinaire decolleté tot aan haar navel komt uit de keuken en roept , Wat kom je doen ? Als je koffie wil ,weet je waar het staat. Inmiddels komen een voor een de spelers binnendruppelen . Eentje loopt naar de trainer en zegt , Trainer , ik denk niet dat ik kan spelen . Buskermolen vraagt waarom dan niet . Nou , mijn verkering is vanmorgen uitgegaan en ik ben te emotioneel om te spelen. Beukeboom toevallig aanwezig laat zijn sociale kant zien en zegt. , Goh ,wat rot voor je maar kop op .Niet een hand vol maar een land vol.Trouwens je ex is er ook al overheen want die was gisteravond bij mij en die had nergens last van. Ja ,van mij ‘. De desbetreffende liep huilend weg en zo stond Buskermolen met 12 man. De warming-up viel letterlijk en figuurlijk in het water en ondergetekende denkt , Wat is er leuk aan voetbal ‘.

Gelukkig waren Bromsnor van Wort en Danny de Jong bereid om mee te doen en begon Ajax sterk tegen het altijd lastige Zwanenburg. Zoals wel vaker wist Ajax het sterke overwicht niet om te zetten in doelpunten en was de ruststand 0-0. Na rust bleef Ajax goed voetballen en kreeg het in 70 ste minuut een vrije trap. Misschiet-indiaan Klukkluk Koster probeerde weer eens de schijntrap en in plaats van net te doen alsof hij schiet raakte hij nu echt de bal hij schoot hij eindelijk eens raak. De 2-0 kwam op naam van Bromsnor die als enige koelbloedig bleef na een scrimmage . De 3-0 kwam van de schoen van Darshoen en dit was tevens de eindstand . Na een goede wedstrijd in de snerpende kou is het extra genieten van een heerlijke warme douche en ook de derde helft is dan aangenaam hoewel niet iedereen aanwezig was maar dat kan komen doordat enkele spelers verplichtingen hadden bij het Kwakoe Oktober Fest. Ondergetekende ging met een lekker gevoel naar huis en stapte in de auto zette de cd aan en hoorde , Never give up on a good thing ‘ van George Benson en dacht , Yeah right’ .

Johan Hogenhout

P.S. Rabo renner van de week , Danny de Jong van zaterdag 3. Danny bedankt voor het invallen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

De Kadoelen 1-Ajax Zaterdag 2 (2-8, rust 2-3) 26-10-2011 oefen

Verslag: Andre

Ajax 2 heeft ter gelegenheid van de opening van het kunstgrasveld
een wedstrijd tegen de Kadoelen 1 gespeeld dat uit komt in de 3e klasse.
Onder grote belangstelling van 400 toeschouwers nam de wethouder van sport
de aftrap voor deze leuke en aantrekkelijke wedstrijd.
de Kadoelen begonnen overdonderd en dat resulteerde al in de 2e minuut,
dat de ijverige ex DWV aanvaller Brain Fleijsman hard de 1-0 op het scorebord kon schieten
dit tot grote vreugde bij de aanhangers van Kadoelen.
Ajax begreep gelijk dat het aan de bak kon,na 5 minuten werd Erik Smits goed aangespeeld
door Jeremy Kho ,tegen het afstand schot had de doelman van Kadoelen geen antwoord 1-1.
Even later spatte een vrijtrap uiteen op de vuisten van deze uitstekende keeper.
in de 16e minuut was er een spervuur aanschoten op het doel van de Noord Amsterdammers,
het was wederom Jeremy kho die een assist gaf op Jendro Halman die ronde koelbloedig af 1-2.
Ajax met in de achterhoede de van een blessure terug gekeerde aanvoerder Thei Houben,
gaf weinig kansen weg ,toch moest Danny Been in de 21e minuut redding brengen na een
slordige terugspeelbal.
in de 34e minuut een combinatie door het centrum ingeleid door de onnavolgbare (Pedro)
Furkan Sahin( de verdediger is hem nu nog aan het zoeken)kwam de bal voor de voeten
van Jendro Halman die met een droge knal zijn doelpuntentotaal opvoerde 1-3.
Nog in de zelfde minuut kwam Kadoelen weer dichterbij ,niet goed ingrijpen van de Ajax verdediging
gaf aanleiding tot de 2-3,met deze stand ging men de rust in, en gaf het de handtekeningenjagers
de gelegenheid om de Ajax spelers op te zoeken en op de foto te gaan.
In de tweede helft waarbij was aangegeven positief en ondersteunend aan elkaar door te gaan
met goed voetbal en te blijven combineren,liep de score gestaagd op.
Eerst was het nog Romain Incorvaia die zijn schot in de 50e minuut via de vingertoppen
van de doelman op de lat uiteen zag spatten,een minuut later was het de ijverige en hard werkende
Erik Smits die zijn tweede goal van de avond maakte op aangeven van Dennis Eier 2-4.
in de 57e minuut was het de beurt aan Dennis Eier zelf, die zijn goede spel beloond zag worden
met een puntertje en de 2-5 op het scorebord liet noteren ,op aangeven van Jendro Halman
na 64minuten spelen ondernam Thei Houben een solo naar voren ,hij vond Jeremy Kho die met een
simpele voetbeweging Dennis Eier de kans bood om de score naar 2-6 te tillen.
Kadoelen vocht voor wat het waard was en hun hoge plaats op de ranglijst gaf wel aan
dat deze ploeg goed in elkaar steekt.
Alex Liefhebber en Giano Bonam kwamen in de 69e minuut in het veld ,en onder luid applaus
van de toeschouwers en de Ajax bank verlieten Erik Smits en Jendro Halman het veld.
Nog geen minuut later liepen de laatstgenoemden elkaar in de weg om de bal in te koppen.
De mooiste goal van deze avond kwam op naam van Romain Incorvaia, de naar rechts uitgeweken
middenvelder van Ajax plaatse de bal met een schitterende boog over de keeper 2-7.
het slotakkoord was voor Jeremy Kho die met zijn vierde assist!!!! van de avond,Furkan Sahin
aanspeelde die met enkele fraaie kap en draaibewegingen de bal voor zijn linker been legde
en droog de 2-8 binnen schoot,in de 85e minuut vond de goed leidende scheidsrechter het dat
het mooi genoeg was geweest en floot deze sportieve een aantrekkelijke wedstrijd naar het einde.
Na afloop werd er onder het genot van een hapje en een drankje nog lang na gepraat over
deze voor de Kadoelen gedenkwaardige dag.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Programma/uitslagen

Dinsdag 26 oktober:
20.00 uur: De Kadoelen 1 – Ajax zat 2 vr

Zaterdag 30 oktober:
12.30 uur: Ajax zat 2 – Volendam 2 veld 2
14.30 uur: Ajax zat 1 – VVA ’71 1 veld 1
14.45 uur: AFC zat 2 – Ajax zat 3
Ajax vet – geen programma

Dinsdag 02 november:
21.00 uur: Ajax zat 2 – Almere City zon 2 veld 3

Uitslagen:
Voorland zat 1 – Ajax zat 1 beker 2-4 w.n.s.
Volendam 2 – Ajax zat 2 beker 4-2
Ajax vet – Zwanenburg 3-0

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax Zaterdag 1 verder in districtsbeker

Vanmiddag heeft Ajax zich moeizaam weten te plaatsen voor de tweede ronde van de districtsbeker. Tegen tweedeklasser en stadgenoot Voorland was een strafschoppenserie nodig om dit te bewerkstelligen. Na de reguliere speeltijd was het 2-2. Saillant detail … bijna exact drie jaar geleden troffen beide teams elkaar ook in de eerste ronde van de districtsbeker. Op De Toekomst trok Ajax toen ook aan het langste eind na penalties na een spectaculaire 2-2. Ajax was op 20 oktober 2007 (zie tevens ons archief) nog hoofdklasser en Voorland koploper van de eerste klasse.

Verslag: Marcel

De nare bijsmaak van de onnodige nederlaag van vorige week is bij bij de schrijver van dit stukje en bij vele andere Ajax supporters lang blijven hangen. Daarom waren we reuze benieuwd hoe de spelers er zelf vandaag op het veld ermee omgingen. Ajax, dat doorgaans deze wedstrijden gebruikt om en aantal spelers rust te gunnen waardoor de “reservespelers” ook hun minuten kunnen maken, mocht Voorland zeker niet onderschatten want vaak spelen deze tegenstanders de wedstrijd van hun leven tegen het toch “grote“ Ajax. De omstandigheden waren voor beide teams bar en boos. Wind en regen maakten het kunstgras veld spekglad en het was maar goed dat de tribune de talrijke toeschouwers enige beschutting konden bieden.

De weersomstandigheden zullen zeker een rol gespeeld hebben bij de tamme openingsfase van de wedstrijd waar bij Ajax Sebastiaan Gielens voor het eerst in de basis mocht beginnen na lang blessureleed. Beide teams wisten maar moeilijk de bal in de ploeg te houden waardoor het een rommelig en onsamenhangend geheel werd. Ajax, dat wel heel voorzichtig het initiatief nam, kwam maar moeizaam in de wedstrijd en eigenlijk was pas de eerste echte goede aanval in de 24e minuut. Het was Remko Beerens die de èèn-twee aanging met Jamal Ahaddouch en de laatst genoemde vuurde het eerste serieuze schot op doel af waar doelman Ebenezer moeite mee had. Voorland wilde niet achterblijven en het was meteen raak. Het was Derby die in de 27e minuut doelman Moorman kansloos liet met een strak schot van ruim twintig meter ( 1-0 ) Ajax dat in verdedigend opzicht een onzekere en onrustige indruk maakte speelde Voorland daarmee in de kaart want bijna iedere aanval die volgde werd wel heel paniekerig verdedigd. Doelman Moorman straalde nu niet bepaald de rust uit die van der Kraan doorgaans wel biedt aan zijn verdedigers voor hem. Kortom, Ajax maakte opnieuw geen sterke indruk maar als even het tempo omhoog ging en de balcirculatie liep eindelijk eens wel vlotjes dan was het goed te zien dat Ajax veel meer in huis had alleen het werd te weinig toegepast in de wedstrijd.

Het was daarom niet geheel vreemd dat de gelijkmaker in de 38e minuut uit een stilstaande situatie kwam. Het was Natano Wattimena die de vrije trap de zestienmeter indraaide waar Remko Beerens zijn kale kop er nog net tegen aan kon schampen en zo verdween de bal in het net voor de 1-1. Het was het begin van de leukste fase in de wedstrijd want beide teams gingen er echt voor en dat leverde in de 42e minuut een schot op de paal op. Het was Duivenvoorde die dat deed voor Voorland. Nog geen minuut later was het Remko Beerens die met een bekeken hakballetje Natano Wattimena wegstuurde. Hij vuurde vervolgens een heerlijk schot af op doel dat precies onder de lat in het net plofte. ( 1-2 ) Ajax drukte door en zag in blessuretijd Jordi Meester nog een heel grote kans krijgen maar zijn schot ging rakelings naast.

Na rust kwam Voorland met nieuwe energie in het veld. Ajax begon weer eens weinig overtuigend aan het tweede deel van de wedstrijd. En het was regelmatig alle hens aan dek in de Ajax defensie. Spits Duivenvoorde miste in de 52e minuut een unieke kans op de gelijkmaker nadat hij zijn kopbal gestopt zag worden door doelman Moorman. Pas na ruim 10 minuten spelen kroop Ajax wat uit zijn schulp en Natano Wattimena had bijna succes met Ajax eerste schot op het vijandige doel. Helaas koos Ajax kennelijk ervoor om wat meer naar achteren te leunen maar deze spelwijze zorgde ervoor dat Ajax maar mondjesmaat nog leuke dingen liet en kon zien. Alleen spits Remko Beerens kreeg nog èèn uitstekende schietkans en stond voor de rest op een eiland. Kortom, Ajax speelde zich zelf uit de wedstrijd door het initiatief aan Voorland te geven. En dan kan je wachten op problemen die in de 78e minuut wonder boven wonder nog uitbleven want Richmond kon bijna niet missen voor open doel.
Ajax moest dan toch de prijs betalen voor de hautaine houding en het zag hoe Vrede de bal in de verre hoek joeg voor de verdiende gelijkmaker 2-2. En zo kon het bekeravontuur zomaar wel eens over zijn …..alleen Patrick van Dijk kreeg in de 89e minuut nog een prima schietkans maar uiteindelijk moesten toch de penalties de beslissing gaan brengen. En daarin zegevierden Ajax dat met 4-2 won met een heldenrol voor de ongelukkig spelende doelman Moorman die twee strafschoppen uitstekend pareerde. Volgende week de topper tussen Ajax en VVA’ 71. Laten we hopen dat de scouts die op de tribune zaten een totaal verkeerd beeld hebben gekregen van Ajax hedenmiddag.

27e minuut 1-0 Derby, 38e minuut 1-1 Beerens, 43e minuut 1-2 Wattimena, 84e minuut 2-2 Vrede
Penalties: voor Ajax scoorden ; 1-1 Gielens 2-2 ter Haak 2-3 Coronel 2-4 Wattimena

opstelling; Moorman-Meester-Gielens-Coronel-Westmaas-ter Haak-Wattimena-Telkamp-Beerens-Ahaddouch-Hansen
(wissels; de Groot-v Dijk en Kloes voor Hansen-Ahaddouch en Westmaas)

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 2 uitgeschakeld in districtsbeker

Verslag: Andre

In een koud, kil, nat en winderig Volendam heeft Ajax 2 geheel onnodig het bekertoernooi vroegtijdig moeten verlaten, al doet de uitslag anders vermoeden: Ajax had vandaag met een beter resultaat het vissersdorp kunnen verlaten.

Ajax, dat met de stevige wind in de rug aan de wedstrijd begon, drukte Volendam naar achteren. Nick Goede was dichtbij de openingstreffer, zijn indraaiende vrijetrap ging -gedragen door de wind- rakelings over de lat, aan de andere kant had Danny Been een reflex nodig om de van dichtbij ingeschoten bal te stoppen.
De wijdbroeken kwamen in de 16e minuut verrassend aan de leiding,een corner werd door de gehele Ajax verdediging gemist en bij de tweede paal binnen getikt 1-0. In de 29e minuut was het wederom de mee opgekomen Nick Goede ,die de bal uit een vrijetrap boven op de lat plaatste.
Het spel golfde over en weer, Ricardo Peeters was dichtbij de gelijkmaker maar zijn inzet werd op de doellijn gestopt.
Even later was het toch raak voor de Ajacieden ,Giano Bonam stuurde Dennis Eier fraai weg ,zijn voorzet belande bij Jendro Halman die beheerst de gelijkmaker aantekende 1-1.
Ajax wilde doordrukken, een afstand schot van Erik Smits ging rakelings naast de paal. Volendam kwam kort voor de rust goed weg ,nadat de doelman onder een hoge bal doorging en tot zijn geluk de bal naast het doel zag gaan,Ruststand 1-1.

In de rust had trainer Dennis van de Wal zijn mannen op scherp gezet. De afspraak werd gemaakt om direct vanaf de aftrap Volendam onderdruk te zetten. De meeste Ajacieden stonden hier nog over na te denken ,want het was Volendam dat bij de eerste aanval direct doel trof,door niemand gehinderd kon de Volendam spits van dichtbij de 2-1 op het scorebord plaatsen.

Gesteund door deze meevaller en de wanorde in de Ajax achterhoede werd het in de 51e minuut 3-1 voor de oranjehemden. Nick Goede die de eerste helft twee maal pech had ,verspeelde in de 60e minuut geheel onnodig de bal,de Volendam aanvaller gaf Danny Been met een lob het nakijken 4-1.De van Ajax 3 geleende spelers Patrick Voornhout en Alex Liefhebber kwamen nog in het veld voor de geblesseerde Ricardo Peeters en Nick Goede.

20 minuten voor het einde kwam Ajax op 4-2 ,de naar rechts uitgeweken Jendro Halman plaatste de bal hard voor het doel , Giano Bonam schoot de bal hard in de hoek. In de 80e minuut was het wederom Giano Bonam die de bal na een knappe solo hard op de vuisten van de doelman schoot,Domenico Savastano schoot de terug springende bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal .Eindstand 4-2
Ajax krijgt volgende week al de kans op revanche, dan komt Volendam voor een competitie wedstrijd naar de Toekomst ,aanvang 12.30 uur.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax Veteranen-Zuidoost United Veteranen (1-1) 16-10-2010

Ajax moest aantreden tegen het voormalige K.S.J.B. tegenwoordig door het leven gaand als Zuid Oost United . In het verleden waren dit altijd lastige duels en de verwachting voor deze keer was niet anders.Zeker nu trainer Buskermolen wederom geconfronteerd werd met een indrukwekkende blessure/afwezige lijst .Kijkend naar de oorzaak van de blessure/afwezigheid kan men een bepaalde trend ontdekken.
Been overtraind, Beukeboom overtraind,Bosma overtraind,van Damme overtraind,Heuvel overtraind,Klockenbrink overstrooid,Schutz nooit getraind,van Wagtendonk overtraind, Worst over datum en Keane overdreven bezig om fit te raken door de Chinese muur 3 keer heen en weer te rennen. Blijven over 14 spelers waarbij 1 speler slechts een kwartiertje mocht meehobbelen . Deze speler {om privacy redenen geen naam} komt terug van een verblijf van 3 weken in een kliniek voor behandeling van een gok,seks en drankverslaving . Vooraf maakte Pippo Burgers echter nog een weddenschap met een medespeler . ,,Wedden om 5 flessen Glenfiddich dat ik de vrouwelijke wedstrijdsecretaris van Z.O.U. en haar 3 vriendinnen te grazen neem”.
Technisch direkteur Lefeber heeft in het wekelijkse evaluatiegesprek er bij Buskermolen op aangedrongen dat de blessurelijst heel snel verminderd moet worden. Toen Buskermolen voorstelde om in plaats van 2 keer maar 1 keer per week te gaan trainen onstak de T.D. in grote woede en brulde dat Ajax een voetbalclub was en geen bingoclubje die 1 keer per week bij elkaar komt. Lefeber eiste van Buskermolen dat er minimaal 3 keer per week getraind wordt en op zondag een uitlooptraining. Aanvoerder Been heeft toen bemiddeld in deze kwestie en het resultaat is dat Ajax 1 keer per week gaat trainen en dat Ajax een,,trainingstage”heeft in Hamburg van 7 januari tot en met 24 januari.
Vooraf aan de wedstrijd had houthakker Lee nog een noviteit daar met paarse voetbalschoenen de warming-up te doen. Lee denkt erover een eigen lijn voetbalschoenen op de markt te brengen. Adilee Zero ,voor de voetballers die er niets van kunnen, Lee Coq Sportif SM , voor de kinky voetballers, Pantofola di Leeadora , voor de pantoffelhelden en Hummelee Britney, voor het damesvoetbal.
Ajax begon sterk aan de wedstrijd en na een mooie aanval was het Reiz die de 1-0 maakte. Reiz vorig jaar nog langdurig geblesseerd heeft de klassieke Ajax opleiding gevolgd door van de zaterdag 1 af te zakken naar zaterdag 3 en dit seizoen onopgemerkt te debuteren bij het vlaggeschip van Ajax. In de rust werd Buskermolen weggeroepen met de mededeling dat ze hem nodig hadden bij de wedstrijd Ajax-N.A.C. diezelfde avond in de Arena. Buskermolen dacht dat hij Jol moest assisteren maar het bleek om een probleemje bij de catering te gaan. En zo stond Buskermolen de hele avond rolmopsen en osseworst rond te brengen in de Hennie Lounge , een klein ,donker maar gevaarlijk gezellige lounge waar alleen Kaapse Kraal geschonken wordt.
Ook in de tweede helft was Ajax de betere partij maar wist niet te scoren . Z.O.U. kreeg 1 mogelijkheid en verzuimde niet om te scoren. 1-1.Ajax bleef aanvallen maar was niet bij machte om de 2-1 te forceren en bleef steken op een 1-1 gelijkspel en bleef met een kater achter. Ook werd Ajax opgeschrikt door 2 hooligans {ZIE BIJLAGE}die het duidelijk niet eens waren met de gang van zaken bij Ajax en het feit dat Ajax op een teleurstellende 5 de plaats staat met 5 punten achterstand op koploper Z.O.B.
,Mens erger je niet ‘ speler van de week, Marc Reiz. Niet vanwege zijn spel maar gewoon omdat hij aan de beurt was. A.s. zaterdag de topper tegen Zwanenburg om 15.00 uur op de Toekomst.

Johan Hogenhout

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Programma/uitslagen

Zaterdag 23 oktober:
12.00 uur: Volendam 2 – Ajax zat 2 be
14.30 uur: Voorland 1 – Ajax zat 1 be
15.00 uur: Ajax vet – Zwanenburg vet 1 veld 2

Dinsdag 26 oktober:
20.00 uur: De Kadoelen 1 – Ajax zat 2 vr

Uitslagen:
VVZ ’49 1 – Ajax zat 1 3-2
Valleivogels 2 – Ajax zat 2 1-1
Ajax zat 3 – ZOB 2 2-2
Ajax vet – Zuidoost United 1-1
DCG zon 2 – Ajax zat 2 vr 3-3

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.