Ajax veteranen – SCW veteranen (6-1) 27-11-2010

Dat de voetballerij een aparte wereld is bleek wel weer de afgelopen weken. Stond de positie van Buskermolen een paar weken geleden nog ter discussie toen Ajax op een 5 de positie bivakkeerde. Na een paar overwinningen op rij was Buskermolen ineens weer een toptrainer die in beeld was bij div. clubs.De succesvolle trainer ,in het verleden wel vaker in verband gebracht met tobbende clubs , hield echter altijd de boot af. Deze keer gebeurde er iets opmerkelijks . Normaal gesproken schittert de trainer altijd door afwezigheid op ieder kampioensfeest maar is er voor de rest op alle trainingen en wedstrijden bij en is van 1 augustus tot en met 26 april 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor de cub bezig en verwacht dat ook van zijn omgeving. Afgelopen donderdag en zaterdag ontbrak hij omdat hij voor een bijzondere privéomstandigheid in New York was. Een anonieme bron {niet geheel toevallig een door bovengenoemde trainer fel bekritiseerde ex-spits , ex-linksback en thans een op goed geluk spelende linksbuiten} wist echter te melden dat de trainer in onderhandeling is met de New York Nixers en Red Butt New York.

Ondertussen nam Nooitmeer de trainersswaffel over en gooide zijn swaffel erover en liet de groep keihard trainen onder tevreden toezicht van T.D. Lefeber . Op zaterdag nam capitano Been de honneurs waar als coach en zorgde voor een revolutie binnen de voetbalwereld . Hij begon met de opsteling doorgekregen van Buskermolen maar liet na 1 minuut alle wissels warmlopen en wisselde al 4 spelers binnen 10 min. en gooide de hele opsteling om en rouleerde iedereen om de 5 min. van plaats zoals bij volleybal gebruikelijk is.Deze taktiek is nieuw binnen de voetbalwereld en zal voortaan door het leven gaan als de Changé Varié Jambe taktiek .

Ook leider van Eijden gedroeg zich anders zonder Buskermolen en reageerde nogal ongewoon op de vraag van Lee of Ajax niet met uitshirts moest spelen aangezien S.C.W. in het rood speelt. ,, Het stond niet in het weekbericht en van mijn part spelen jullie in jullie blote reet , het is toch niet om aan te zien en het enige wat mij interesseert is de Elzas Pinot Gris na de wedstrijd ” aldus leider van Eijden . Ook voorzitter van de supportersvereniging Hennie H. was niet aanwezig en een anonieme bron { niet geheel toevallig een door bovengenoemde voorzitter fel bekritiseerde oud-topscorer , ex-playboy en thans hopeloos uit vorm zijnde linksbuiten} wist te melden dat Hennie H. optrad als zaakwaarnemer van Buskermolen in NY. Bij de warming up schrok de selectie op bij een liesblessure van Hofwijks . Kruidendoktor Nooitmeer smeerde echter een likje pankoekoewiwiri op de lies en Hofwijks speelde als een verliefde predikant de sterren van de kansel.

Ajax moest wel wennen aan de Changé Varié Jambe taktiek en speelde onrustig maar wist wel maximaal te scoren uit het aantal kansen en het was Tevreden die fraai 1-0 maakte , Burgers die de 2-0 en 3-0 aantekende en een eigen doelpunt van S.C.W. ervoor zorgde dat Ajax met 4-0 de rust inging. Na rust werd het nog 4-1 maar maakte Ajax snel aan alle illusie’s een eind door snel 5-1 en 6-1 te maken. Doordat er zo snel doorgewisseld werd was het niet meer duidelijk wie de 5-1 en 6-1 maakte.

Man of the match is de Randamie. Deze zwarte meteoor is uitermate geschikt voor het Changé Varié Jambe en heeft het eerste uur in de dug out continue van stoel gewisseld . Na een uur mocht de Randamie invallen en wisselde die ene briljante actie af met die andere weergaloze actie. Bij die ene actie schoot hij met zijn linkerbeen van 60 meter slechts 40 meter naast en bij die andere actie schoot hij met zijn rechterbeen van 40 meter slechts 60 meter naast. Na deze 2 actie’s wisselde de Randamie zijn linkerschoen met zijn rechterschoen en was het voor scheidsrechter Oud Wijfbrandi een reden om de wedstrijd iets eerder af te fluiten .Hiermee werd de Randamie Grenswisselkantoor speler van de week.

Na afloop was T.D. Lefeber druk met New York aan het telefoneren om te vragen of Buskermolen weer snel terugkwam . Buskermolen beloofde het seizoen bij Ajax af te maken als hij de nodige versterkingen zou krijgen . Lefeber heeft hem een speler beloofd en op verzoek van Hennie H. ook nog 10 bottles of the Cape Corral Red . Hiermee geconfronteerd slaakte de nimmer verliezend coach Been een diepe zucht en riep.
,,We drinken een glas, we doen een plas en alles blijft zoals het was”.

Johan Hogenhout

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 1 uitgeschakeld in beker

Voordat een ieder het wedstrijd verslag van hedenmiddag kan gaan lezen een klein woordje vooraf. Het is natuurlijk leuk om te weten dat de site en het verslag goed bezocht en dus gelezen worden en het blijkt ook door verslaggevers van Het Parool. In het artikel over Marken uit werd een tikkeltje overdreven geschreven dat de supporters zich zouden roeren. Een ieder die betrokken is bij de Zaterdag 1 is teleurgesteld in de tot nu toe behaalde resultaten wat men ook kan lezen, maar iedereen inclusief die trouwe supporters en dus ook de schrijver van de verslagen staan voor meer dan 500 % achter hun team en dat al meer dan 20 jaar uit en thuis !!! Genoeg loyaliteit dus … (bij de zaterdag 1 dus geen capuchons op het veld ha ha )

Wedstrijdverslag: Marcel

Vooraf is het makkelijk om je alvast in te dekken … spelen tegen een Hoofdklasser en de waslijst met blessures en schorsingen die bij Ajax ook vanmiddag weer een A4’tje lang was. Maar misschien is dan wel zo’n wedstrijd de ideale gelegenheid om eens lekker vrij uit te gaan voetballen. Ik kan u zeggen dat deed Ajax ook ! Vanaf de eerste seconde speelde Ajax fris, lekker en onbevangen en koos het voor de aanval. Dat leverden al na ruim en minuut spelen de eerste serieuze schietkans van de wedstrijd op. Het was Bas Vellema namens Ajax die daar verantwoordelijk voor was. Het was het signaal dat Ajax totaal geen ontzag had voor de Hoofdklasser en het was dus ook niet vreemd dat Ajax het spel naar zich toe trok. Met Natano Wattimena als diepste spits en Sergio Cameron daar vlak aardig zagen we met de regelmaat van de klok mooie combinaties en aanvallen alleen het laatste eindstations werd voor alsnog niet gevonden.

Als het combinerend dan niet lukt moet Sergio Cameron gedacht hebben dan schiet ik maar eens op doel en in de 18e minuut was het een vliegend schot van Sergio dat maar net naast ging. Tot dan aan toe had Zwaluwen nog nauwelijks een uitgespeelde kans gekregen, maar zomaar uit het niets was het wel raak in de 21e minuut. De voorzet vanaf rechts werd slecht verwerkt door doelman van der Kraan en het was voor Rivelino Grauwde een simpel klusje om de 0-1 hard binnen te schieten. Ajax was even van slag maar herpakte het initiatief weer en ging driftig op zoek naar de gelijkmaker die uit eindelijk pas viel in de 39e minuut. Het was opnieuw een combinatie tussen Sergio Cameron en Natano Wattimena die aan de goal vooraf ging. Op het randje van het strafschopgebied haalde Natano Wattimena heerlijk hard en zuiver uit voor de verdiende 1-1 .

Ajax drukte door en het mocht in de 43e minuut een vrije trap nemen op en plek waar Sergio Cameron wel raad mee wist. Dat heeft doelman Veenboer geweten met een knappe voetreflex wist hij de ruststand op 1-1 te houden. Ook na rust was van niveau verschil geen enkele sprake. Zwaluwen, dat wel wat meer naar voren drukte, kon voetballend nog geen verschil maken met de Amsterdammers. Misschien is het enige verschil dan de doeltreffendheid die Zwaluwen wel bezat want in de 53e minuut was het na een voorzet van links bij de 2e paal Niels Joren die beheerst kon binnen schieten voor de 1-2. Ajax zocht naar het juiste ritme in een fase dat Zwaluwen gewoon beter in de wedstrijd zat en dat werd onderstreept in de 59e minuut toen Jermain Heldoorn zich knap vrij speelde op links de bal voor het doel wilde brengen, maar pardoes viel zijn voorzet achter de verbouwereerde doelman van der Kraan (1-3).

Na deze goal werd Arafath Heuvel ingebracht. De fysiek sterke spits en oud-prof, die tot nu toe meetrainde met het Veteranen-team !! Maar het kwam het spel zeker ten goede en Ajax herpakte zich wonder wel. Het moest eerst nog toezien hoe Terry Bone nog dicht bij de 1-4 was, maar daarna perste Ajax echt alles eruit om een beter resultaat neer te zetten. Deze inzet werd beloond in de 69e minuut na een prachtige Ajax aanval. Via de sterk spelende Natano Wattimena kwam de bal bij Arafath Heuvel die doorkopte op Sergio Cameron. Hij haalde de achterlijn en zijn messcherpe voorzet werd ingekopt door Melvin de Groot voor de 2-3. Ajax bleef heel verdienstelijk voetballen en had de pech dat opnieuw een vlammend schot van Sergio Cameron in de 76e minuut maar net over ging. En als je dan zoals Ajax drukt en iets forceert dan moet je achterin op je hoede zijn met de snelle counters van Zwaluwen. Het was Donny Day die bijna profiteerde van de ruimte die ontstond in de 81e minuut.
Ajax gooide er nog een heus slotoffensief uit en dit bracht de defensie van Zwaluwen een paar keer in de problemen, maar uitblinker doelman Veenboer hield zijn goal schoon. Het eindresultaat is dat Zwaluwen verder bekert en dat Ajax nu al zeven duels inclusief de beker en competitie achtereen niet heeft gewonnen ! Maar het veldspel en het getoonde enthousiasme gaf de burger toch weer wat moed.

21e min. 0-1 Grauwde 39e min. 1-1 Wattimena 53e min. 1-2 Joren 59 e min. Heldoorn 69e min. 2-3 de Groot

opstelling; v.d Kraan-Kloes-Michielsen-Vellema-Westmaas-ter Haak- de Groot- Coronel- Wattimena – Cameron- Telkamp. Wissels; Gielens en Heuvel voor Michielsen en Telkamp

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 2 speelt gelijk in Soest

Verslag: Andre

In een rommelige en slechte wedstrijd heeft Ajax 2 wederom onnodig punten laten liggen.
De wedstrijd werd ontsierd door maar liefst negen!! gele kaarten.
Scheidsrechter Karakaya uit Utrecht strooide ermee als waren het pepernoten.
Grove overtredingen werden mondeling afgedaan en aanmerkingen bestraft met een kaart.
een aantal spelers solliciteerden nadrukkelijk naar een rode kaart.
Als dieptepunt liet de scheidsrechter,in de rust, omroepen dat er onmiddellijk gestaakt zou worden
als er nog vanuit het publiek op zijn fluiten gereageerd zou worden!!!
Het moet een mentaliteitskwestie bij de spelers zijn,anders is dit gedrag niet te verklaren.

En dan de wedstrijd,want er werd soms nog gevoetbald ook ,al was het niet best wat beide
teams lieten zien,in de 10e minuut ging verdediger Schepers van VVZ,49 hard door op Ajax
doelman Danny Been ,deze overtreding werd niet bestraft!
Aan de andere kant was er een schotje op doel van Ricardo Peeters ,dat geen gevaar opleverde.
In de 23e minuut dreigde Furkan Sahin zich vast te lopen op de verdedigers van VVZ,49,
zijn puntertje belande bij de mee op gekomen Nick Goede en die scoorde na lange afwezigheid door
blessures zijn 1e goal van het seizoen 0-1 voor de Ajacieden.
Ajax kreeg op het middenveld maar geen grip op de beste man van VVZ,49 ,Jefta van den Broek,
hij zorgde constant voor dreiging en gevaar,gelukkig voor Ajax werd hij in de rust gewisseld,
om bij het 1e elftal van de ploeg uit Soest aan te sluiten.

In de tweede helft kreeg Ajax riante mogelijkheden om de score te verhogen en de wedstrijd
in het voordeel te beslissen,in de 57e min stuurde aanvoerder Jeffrey Boekelaar ,Said el Hattachi
op avontuur, die kon alleen op de uitstekende doelman van VVZ,49 afgaan zijn inzet werd gestopt
de terug springende bal werd door Jeremy Kho niet goed verwerkt.

Even later schoot de ingevallen Giano Bonam de bal hard en wild voorlangs het doel,
inplaats van rustig binnen te tikken.het spel werd grimmiger de armklemmen en beenworpen
waar mee Anton Geesink wereldkampioen judo was geworden werden niet bestraft,en als er om
een gele kaart gevraagd werd kreeg men die dan ook direct.
in de 63e min kon Jeremy Kho wederom op doelman Michiel Kok van VVZ,49 afgaan en ook deze
kans werd niet benut ,vanuit de counter moest Jeremy van Eijsden op de doellijn redding brengen
om VVZ,49 van de gelijkmaker af te houden.

Die kwam in de 70e minuut als nog,knullig bal verlies op de middenlijn van Giano Bonam ,gaf
VVZ,49 de mogelijkheid om op het doel van Ajax af te gaan,tegen de diagonale schuiver had
Danny Been geen verweer 1-1,opbeurende woorden als bijvoorbeeld: “Ajax kom op” en “scherp blijven”
werden als opruiend beoordeeld en bestraft met geel!!!!!

In de 84e minuut kreeg Ajax een strafschop tegen,een onschuldig duel om de bal gaf de scheidsrechter
de mogelijkheid om zijn gram te halen,gelukkig is er dan ook weer gerechtigheid ,want de strafschop
werd hard en woest het ernaast gelegen parkeerterrein op geschoten.eindstand 1-1

het 6e !! gelijke spel voor Ajax van dit seizoen leverde voor alsnog een vijfde plaats op de ranglijst op
Bij de eerste helft van het seizoen kunnen we vaststellen dat Ajax 2 voor geen enkele ploeg in
de res Hoofdklasse A de mindere is ,en dat men in een aantal wedstrijden zich zelf tekort
heeft gedaan ,om niet alleen met voetballen maar ook met randzaken bezig te houden.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Verslag Ajax Vet.-Z.O.B. vet. (5-2)

Ajax moest afgelopen zaterdag aantreden tegen Zuid Oost Beemster een van de nieuwelingen in de Riekerhavencompetitie en tevens ongeslagen koploper . Analyticus van Eck was de week ervoor in de Beemster geweest om een analyse te maken van deze onbekende tegenstander . Toen trainer Buskermolen de aantekeningen onder ogen kreeg las hij het volgende. Whirlpool schoon, lounge ruimte in art decostijl, sauna sober, relax ruimte redelijk, kama sutra kamer mystiek, SM kelder donker , natte ruimte nat. Bleek dat van Eck bij de verkeerde Z.O.B. was geweest nl. parenclub Zalige Ordinaire Buikschuivers. Trainer Buskermolen moest toen toch maar weer zijn eigen koers varen en zette de ploeg tijdens de trainingsavond op donderdag al op scherp door de spelers ernstig toe te spreken .

Ook had Buskermolen een verrassende opstelling in petto. In een evaluatie gesprek met Sulejmani Keane gaf de trainer te kennen dat hij Keane vond teleurstellen als aanvaller Keane gaf hierbij aan dat hij helemaal geen aanvaller is maar een laatste man. En zo stond Keane afgelopen zaterdag laatste man wat hem goed afging. Aankomende week heeft Buskermolen weer evaluatiegesprekken en hieruit zal blijken dat van Damme helemaal geen keeper is maar een handtasjesverkoper, Hogenhout geen verdediger is maar een mislukte sportjournalist, Been geen aanvoerder is maar I capitano di membro di consiglio ,Klockenbrink geen spelbepaler maar strooipiet, Beukeboom geen middenvelder is maar een zeer positieve verslaggever voor Langs de Lijn, Lee geen aanvaller is maar ook geen verdediger en ook geen middenvelder, Schoofs geen ideale reserve is maar een ideale wisselspeler, de Randamie geen voetballer is maar een balletje-balletje speler die alleen zelf niet weet waar het balletje is gebleven, Hennie H. geen voozitter van de supportersvereniging is maar een vinoloog die gespecialiseerd is in Kaapse Kraal. De pers speculeerd al hevig over de opstelling volgende week.

Ajax was vanaf de eerste minuut sterker dan Z.O.B. en na een half uur maakte Dexter Tevreden op zeer fraaie wijze de 1-0. Vlak voor rust was het Heuvel die de 2-0 maakte . Na rust werd het nog even gevaarlijk toen Z.O.B. 2-1 maakte terwijl de verdediging stond te slapen. Hierna was het Heuvel die de 3-1 maakte na een slap ingeschoten bal. De 4-1 kwam op naam van Darshoen en de 5-1 op naam van Hofwijks na een mooie assist van supersub Schoofs. De 5-2 kwam door een penalty nadat Bosma de bal a la Nooitmeer probeerde weg te swaffelen en de scheidsrechter hier een penalty in zag.

Na afloop werd Heuvel massaal door het publiek toegezongen {, Het gras zal altijd groener zijn aan de andere kant van de heuvel’} . Heuvel speelde voorlopig zijn laatste wedstrijd voor de Ajax veteranen en speelt op huurbasis voor de Ajax Zaterdag 1 . Doel is hierbij om Heuvel te laten rijpen en speelminuten te laten maken zodat hij volgend seizoen klaar is voor het grote werk bij de veteranen. Met 9 doelpunten uit 8 wedstrijden haalde Heuvel een niet onaardig gemiddelde maar van een spits van de Ajax veteranen wordt echter meer verwacht . Voorzitter van de supportersvereniging Hennie H. {eiste begin dit seizoen 100 doelpunten van Heuvel} is blij met deze oplossing en hoopt dat zijn investering volgend jaar gaat renderen.

A.s. zaterdag speelt Ajax tegen S.C.W. om 15.00 uur . Ook benieuwd wie er in de spits staat . U bent van harte welkom op de Toekomst.

Johan Hogenhout

P.S. De 7 Heuvelen loop speler van de week is Ara Heuvel. Ara, namens je teamgenoten heel veel succes bij de Zaterdag 1 en bedankt voor je inzet de afgelopen maanden.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 3 pakt op karakter drie punten tegen DVVA

In een af en toe irritante wedstrijd (gemene en nutteloze overtredingen) heeft een keihard werkend Ajax zaterdag 3 met 3-0 gewonnen van stadgenoot DVVA. Met rust was het 1-0. Rechtsachter Samir Zahhaf rondde een mooie combinatie fraai af. Na de thee bezorgde Marc Stuut Ajax de 2-0. Een fraaie steekbal van Bert Verweel ging hieraan vooraf. Dezelfde Bert Verweel vergrootte de marge naar drie door van afstand raak te schieten. Een wonderschone treffer ! DVVA stelde er bijzonder weinig tegenover behalve twee rode kaarten (tweemaal twee keer geel) in de slotfase. Ajax houdt door de zege de koppositie in het vizier.
Klik hier voor de foto’s van deze wedstrijd gemaakt door Peter Liefhebber.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Bittere nederlaag voor Ajax Zaterdag 1 in Marken


Verslag: Marcel

Wie terugbladert in de geschiedenisboeken weet dat duels tussen Ajax en sv Marken in het verleden nooit saai waren en altijd bol stonden van hectiek. Kortom, het geplaagde Ajax kon wel eens een hete middag tegemoet gaan. Marken, dat in een flow zit de laatste weken, had in de gelederen Mick van Moerkerk die tot vorig seizoen nog de kleuren verdedigde van Ajax. En dat hebben we geweten….het duel was nog geen vijf minuten onderweg of diezelfde Mick van Moerkerk begon aan een indrukwekkende solo actie die uiteindelijk werd gestuit in het Amsterdamse strafschopgebied. Verdediger Paul Michielsen ( ex-Marken ooit ) echter kon dit alleen doen ten koste van een overtreding. Al snel lag de bal derhalve op de stip en schoot vervolgens Serval Suvakci Marken naar 1-0. Voor Ajax begon toen pas de wedstrijd, maar de opbouw was zeker in de beginfase erg onrustig en onnauwkeurig. Marken maakte daarnaast een veel gedrevener indruk. Ondanks dat Ajax een wat hoger percentage balbezit had waren er nog geen kansen voor de goal van Marken geweest. Alleen Melvin de Groot haalde in de voorhoede nog een kleine voldoende in de openingsfase. Pas in de 23e minuut zagen we een fatsoenlijke aanval over diverse schijven. De voorzet die volgde van Melvin de Groot ging via een lichaam van een Marken-verdediger bijna in het netje maar doelman Sombroek voorkwam dat.

Ajax deelde dus wel wat speldenprikjes uit maar de absolute overtuiging ontbrak gewoon in het spel van de Amsterdammers. Het was wachten tot de 36e minuut om eindelijk weer eens een serieus schot tussen de palen te mogen aanschouwen van Ajax. Sergio Cameron was daar verantwoordelijk voor maar doelman Sombroek bleek een sta in de weg. Het venijn zat weer in de slotfase, waar Marken weer eens van zich deed spreken via de sterke Serval Suvacki. Zijn schot werd vervolgens door Bas Vellema van de lijn gehaald. In de 42e minuut kreeg het pover spelende Ajax opnieuw een domper te verwerken want Jamal Ahaddouch, die drie minuten daarvoor zijn eerste gele kaart kreeg, werd met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. De reactie van Jamal Ahaddouch (praten tegen de scheids) was wel te begrijpen want scheidsrechter de Lima Scheepens had natuurlijk de overtreding op Jamal Ahaddouch moeten bestraffen met geel … hetgeen niet gebeurde !
In de blessuretijd was de beste kans nog voor de tien van Ajax. Het was uit een corner van Sergio Cameron Melvin de Groot die net over kopte.

Na rust toen Joey Lamptey de onzichtbare Robin Telkamp verving ging het plotseling lopen bij Ajax. Waarschijnlijk zat er geen suiker maar hete peper in de thee want Ajax toonde in de tweede helft een ander gezicht. Het gezicht dat de hondstrouwe supporters ook graag willen zien: PASSIE EN BELEVING !!
Ajax zat er bovenop en al vroeg werd er druk gezet, waardoor Marken maar moeilijk tot uitverdedigen kwam. Maar net toen we dachten dat Ajax in de wedstrijd zat en alles onder controle had werd er weer eens onbegrijpelijk zwak uitverdedigd door Ajax. Zo kon in de 52e minuut Serval Suvacki plotseling alleen op doelman van der Kraan aflopen die hij keurig omspeelde. Het stond het 2-0 voor Marken. Het viel te prijzen dat Ajax doorging met pressie spelen en zichzelf daarna terug knokte in de wedstrijd. Helemaal toen in de 62e minuut Melvin de Groot Ajax naar 2-1 schoot toen hij knap de buitenspelval ontliep. Vanaf dat moment was het wedstrijdbeeld heel simpel samen te vatten. Ajax drukte en viel aan en Marken counterde vaak levensgevaarlijk.

Ajax bleef de toon zetten en via snelle vlot lopende aanvallen stond de verdediging van Marken continu onder druk. Maar wat Ajax ook probeerde voor de goal ontbrak het vaak aan wat finesse en geluk. Aan de andere kant waren het de razendsnelle break-outs van Marken die voor dreiging zorgden via de vaak ongrijpbare Mick van Moerkerk en Serval Suvacki. Laatst genoemde zorgde in de 77e minuut ervoor dat Dennis van der Kraan weer eens handelend moest optreden. Toch kreeg Ajax loon naar werken. In de 81e minuut toen, wie anders hedenmiddag dan, Melvin de Groot met een onhoudbaar schot Ajax naar de 2-2 schoot. Aan niets was te zien dat Ajax gewoon met een mannetje minder aan het voetballen was en het leek erop dat Ajax zou gaan doordrukken voor de zege. Maar kennelijk wordt het ons ook niet gegund want in de 86e minuut was het uitgerekend Mick van Moerkerk die weer eens een razend snelle counter van Marken ditmaal beheerst afmaakte (3-2). In de aanval die volgde direct na de aftrap was het zowaar bijna weer gelijk het was Melvin de Groot die afvuurde op het doel maar de precisie ontbrak. En zo tikte de tijd weer weg in het nadeel van Ajax en leed Ajax opnieuw en onnodige nederlaag waar een gelijkspel de juiste afspiegeling zou zijn geweest. Een verlies dat vooral tot stand kwam door de slappe eerste helft. Ajax glijdt door het verlies verder en verder af naar de grijze middenmoot en zo zijn onder tussen de teleurstellingen groot en de druiven zuur bij iedereen, maar met name bij die trouwe supporters die het seizoen nu al weer zien uitlopen op èèn groot debacle ! Dat al na tien competitiewedstrijden…..met deze selectie….dat is een beetje Ajax onwaardig !!!!

5e minuut 1-0 Suvacki 52e minuut 2-0 Suvacki 62e minuut 2-1 de Groot 80e minuut 2-2 de Groot 86e minuut 3-2 v. Moerkerk

opstelling; van der Kraan-Meester-Michielsen-Vellema-Westmaas-Heije-de Groot-ter Haak-Cameron-Ahaddouch-Telkamp
wissels; Lamtey – Wattimena – Coronel voor Telkamp-ter Haak en Cameron

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax Zaterdag 2 wint in Veenendaal

Verslag: Andre

Ajax zat 2 heeft een nuttige en zwaar bevochten overwinning behaald op een agressief
en onnodig hard spelend DOVO.
In de eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder,Ajax kwam al vroeg in de
wedstrijd verdiend aan de leiding,de verdedigers van de Veenendalers kregen de bal niet weg
uit het strafschopgebied,Romain Incorvaia speelde Said el Hattachi aan ,die gaf de bal
het laatste tikje en Ajax stond op voorsprong 0-1.

Nog binnen het kwartier moest Ajax doelman Danny Been een gevaarlijk genomen vrije trap
onschadelijk maken,in de 32e minuut had de bal voor Ajax op de stip gekund,Jeremy Kho
werd binnen de 16 onderuit gehaald,maar de scheidsrechter zag er echter niets in.
Kort voor het rust signaal had Danny Been een katachtige reactie nodig om een eigen inzet
van een van zijn eigen verdedigers tot corner te verwerken, ruststand 0-1.

In de 2e helft kwam Ajax niet scherp uit de kleedkamer,dat resulteerde in de 48e minuut
inde gelijkmaker voor DOVO,uit een afgeslagen cornerbal kwam de bal voor de voeten
van de beste man van DOVO,Joop de Bruin die haalde met een zondagschot uit en via
de onderkant van de lat plofte de bal in het net 1-1.
De Veenendalers roken hun kans, met het onnodige verbale en fysieke geweld drong men
Ajax achteruit,in de 56e minuut bleef Jeremy van Eijsden geblesseerd liggen in het doelgebied
van Ajax,DOVO verzuimde het spel te onderbreken,en uit een onoverzichtelijke situatie
scoorde wederom Joop de Bruin voor DOVO 2-1.

Na 61 minuten werd Furkan Sahin diep weggestuurd,zijn rush over 60 meter en schot belande
via de vingertoppen van de doelman naast het doel.
Dit was voor Ajax het sein dat er meer te halen was ,na 67 minuten kwam Ajax verdiend weer
op gelijke hoogte,een scherpe voorzet van Jendro Halman kwam voor de voeten van Jeremy Kho
die kapte zijn tegenstander fraai uit en bezorgde Ajax de gelijkmaker 2-2.

Een kwartier voor tijd ging Romain Incorvaia er aan de rechterkant van door,zijn voorzet werd
schitterend tegendraads door Furkan Sahin in de verre hoek gekopt 2-3
DOVO was volkomen de kluts kwijt en sommige spelers draaiden volkomen door,er werden
rake klappen en schoppen uitgedeeld achter de rug van de scheidsrechter.

Daarna verzuimde Ajax de wedstrijd in het slot te gooien,een goed genomen vrije trap van
Ricardo Peeters belande op het dak van het doel,Jendro Halman zag zijn inzet gestopt door
de DOVO doelman en ook de ingevallen Giano Bonam kreeg alleen voor de keeper de
bal niet in het doel,diep in blessuretijd (95e minuut) kwam Ajax alsnog op een verdiende 2-4 voorsprong
Furkan Sahin speelde Jendro Halman aan ,de Ajax spits plaatste de bal buiten bereik van de doelman
in de uiterste hoek 2-4.een belangrijke overwinning voor de Ajacieden ,dat volgende week in Soest
met de inhaalwedstrijd tegen VVZ,49,een goed vervolg zal moeten kunnen krijgen.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Verslag Ajax Vet.-R.K.A.V.I.C. Vet. (5-0) 06-11-2010

In een zeer bewogen periode moest Ajax op 6 november aantreden tegen R.K.A.V.I.C. . De nummer laatst van de Riekerhavencompetitie zou een mooie tegenstander zijn om het gebrek aan schotkracht weer wat op te vijzelen. Hoewel de 5-0 overwinning aardig klinkt was de wedstrijd niet om over naar huis te schrijven . 1-0 Burgers , 2-0 en 3-0 Darshoen , 4-0 Heuvel en 5-0 Reiz.
Twee minuten voor tijd riep stadionomroeper Floris Thoolen om dat ,,man of the match “Rob Vrolijk is geworden. De stadionomroeper was echter vergeten de microfoon uit te zetten en zo kon iedereen horen hoe dhr. Been sr. tegen Thoolen riep dat Rob Vrolijk al 4 jaar niet meer bij Ajax speelt . Genant werd het toen Thoolen reageerde met de opmerking , O ,dan heb ik die 50 euri gekregen van die vrolijke jongen ,Hoe heet ie ook alweer ? Ronnie Tevreden . En zo was iedereen getuige hoe ineens Ronnie Tevreden Batavia stad speler van de week werd. Na afloop reageerde voorzitter van de supportersvereniging Hennie H. onder het genot van een kruidige Klein Begin Merlot Shiraz 2009 dat niemand in aanmerking kwam voor de titel ,Man of the Match’ behalve van der Sluis als die niet opzichtig door zijn benen werd gespeeld Hennie H. gaf Sluis nog een tip door voortaan met een elastiek om zijn benen te spelen. Hierop besloten alle aanwezigen bij de derde helft het lied in te zetten , O Sluisie Sluismans met je elastieke benen” .
Tijdens de door een selectief gezelschap bezochte derde helft was Hij {wiens naam niet genoemd mag worden} ook aanwezig en riep op om de Algemene Ledenvergadering van 14 december bij te wonen Hij {wiens naam niet genoemd mag worden} kwam zelfs met enkele kandidaten voor de komende ledenraadverkiezing.Kees Mouliér bekend oud speler van de veteranen . Kwam altijd de eerste training ,haalde zijn tas met spullen en had de rest van het seizoen andere verplichtingen. Eno Opdoffer ,een hardwerkende verdediger waarover van Basten ooit zei, het is toch triest als je zo slecht kan voetballen. Peter Bouvier, die kon bogen over een schijnbeweging genaamd de hondenbeweging . I rest my case. En Ting e Ling de man die meer vrouwen dan voetbalclubs heeft versleten is eigenlijk de enige serieuze optie. Hij {wiens naam niet genoemd mag worden} had ook nog kritiek op Hij {wiens naam wel genoemd mag worden} capitano Been jr. Hij {wiens naam niet genoemd mag worden } vindt het belachelijk dat iedere avond om 23.50 de reclameborden aangaan met de tekst ,, Robbie Sport Leg for president”. Been reageerde kalm en beheerst en zei dat Hij {Been dus} de enige logische kandidaat is om Ajax uit het slop te trekken. Hij {wiens naam niet genoemd mag worden } pakte daarop zijn jas en riep , E un momento dado ben ik het zat en kap ik ermee , adios.
De afgelopen periode stond ook in het teken van de vedette’s . Allereerst de opkomst van een vedette . Hofwijks ,wekelijks door trainer Buskermolen geroemd om zijn inzet en arbeid , is de nieuwe vedette van de veteranen . Wekelijks haalt deze tieneridool de roddelpers als hij eens rustig met, een kennis ‘ zit te eten. Iedere zondag predikt deze immer bescheiden predikant voor een volle kerk met uitzinnige en opzichtig geklede gospelzangeressen . Er is zelfs nu een wachtlijst om de preken van deze nieuwe held te bezoeken en men overweegt om de Arena open te stellen . Dit in tegenstelling tot de beoogde vedette Heuvel. Iedereen binnen de Ajax gemeenschap dacht met deze aankoop eindelijk de vedette in huis te hebben waar Ajax al jaren op zat te wachten .Heuvel door een blessure ver teruggeworpen is momenteel op de weg terug en probeert in navolging van Hofwijks ook zijn populariteit bij het vrouwelijk schoon middels preken te vergroten . Dat dit nog niet helemaal lukt bleek afgelopen zondag toen Heuvel voorlas uit het Oude Testament in de kerk Onze Lieve Heer Op Zolder met slechts 2 aandachtige toeschouwers te weten van Wagtendonk en de Randamie. Dan is er ook nog de teloorgang van een vedette . Pipo Burgers ,ooit de vedette van de veteranen . Goed voor 150 doelpunten de afgelopen 5 jaar .Ooit de George Best van de Lage Landen genoemd die op de hoogtepunt van zijn roem alleen al de Arena vol kreeg door op de middenstip te gaan zitten. Helaas eiste seks,drank en rock en roll zijn tol en werd Pipo begin dit seizoen getroffen door lichamelijke klachten . Hierna ging het bergafwaarts en belandde Pipo via omzwervingen door het hele veld op de door hem zo gehate linksbackpositie. Het absolute dieptepunt voor Burgers was afgelopen zaterdag. Werd Burgers voorheen gehaald en gebracht door een peroonlijke assistent Ditmaal moest Burgers op eigen gelegenheid naar Rijsenhout en kwam daar tot de ontdekking dat de wedstrijd was afgelast en dat iedereen hierover was geinformeerd behalve de ex- vedette himself.
Pipo tot op het bot geraakt gaf zijn zaakwaarnemer de opdracht om uit te kijken naar een andere club. Toen de transfer met Circus Elleboog afketste bleek er nog een alternatief over. En nu mag Burgers zaterdag zijn eerste wedstrijd spelen in de overgangsklasse van de tafelvoetbalcompetitie io e mio tafola bij tafelvoetbalvereniging De Ronde Tafel. Hierin moet Burgers wekelijks opboksen tegen twee spijkerharde verdedigers {zie foto}.

Johan Hogenhout

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 3 wint niet in Hoorn

In Hoorn was zaterdag Zwaluwen ’30 2 te sterk voor Ajax. De uitslag werd grotendeels al in de eerste helft neergezet. 3-0 was het met de thee, waarna de inhaalrace in de tweede helft een race tegen de klok werd. Hoewel Lloyd de Meza Ajax nog enigzins hoop bood met de 3-1, een aantal zeer goede kansen werd verprutst en nog een penalty werd gemist deed Zwaluwen ’30 de deur in het slot door een kwartier voor tijd de 4-1 aan te tekenen. Een sportieve wedstrijd kende een terechte winnaar, hoewel Ajax in de tweede helft meer beloond had moeten worden voor zijn inzet.

Klik hier voor de foto’s van deze wedstrijd gemaakt door Peter Liefhebber.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax weet niet te winnen van Zuidvogels

Verslag: Marcel

Na een noodgedwongen weekje rust kon Ajax de draad weer oppakken en hopelijk het zoet van een overwinning weer gaan proeven. Want inclusief de de bekerontmoeting tegen Voorland en het vriendschappelijke duel van afgelopen week tegen FC Hilversum ( 1-4 ; Ajax goal van Jamal Ahaddouch ) heeft Ajax al vijf duels achtereen niet meer gewonnen !! Ajax, dat door blessures en schorsingen Pascal Heye, Patrick van Dijk en Kevin Hansen moest missen, startte uitstekend want direct vanaf de aftrap kreeg Jamal Ahaddouch een unieke kans Ajax al na een minuut op voorsprong te schieten maar zijn schot ging ruim een meter naast.

Ajax nam zo zoetjes aan het initiatief en dwong Zuidvogels achteruit, maar had de pech dat het vizier bij Jamal Ahaddouch nog niet op scherp stond, want na een kwartier spelen kreeg hij oog in oog met doelman Breinburg een uitgelezen mogelijkheid Ajax naar de 1-0 te schieten. En daar schort het de laatste weken nog wel eens aan. De koelbloedigheid voor de goal. Als je dan niet oppast zoals in de 22e minuut dan zal je zien dat de tegenstander scoort, maar gelukkig redde Dennis van der Kraan op het schot van Stephan Campbell. Het duel was niet van een hoog niveau maar wel levendig omdat beide teams voor de aanval kozen waarin Ajax liet zien wel over meer voetbal inhoud te beschikken maar het kwam er maar zo mondjesmaat uit. Opnieuw werd maar weer eens duidelijk welke inbreng Patrick van Dijk heeft als hij speelt.

Het middenveld van Ajax gaf veel te weinig druk naar voren en Ajax miste zijn aanjagers Pascal Heye en Patrick van Dijk dus zichtbaar. Toch ook zonder deze routiniers had Ajax veel meer moeten halen uit het eerste half uur ………….nu was het Zuidvogels weer in de 29e minuut dat via Bart vd Beld dichtbij de 0-1 was. Direct in de tegenaanval was het Melvin de Groot die diep werd gestuurd en eenmaal in het strafschopgebied werd hij in zijn rug geduwd wat Ajax een penalty opleverde. De bijna altijd tref zekere Sergio Cameron ( die vandaag niet zijn dag had ) stond klaar om de penalty binnen te schieten…..maar nee zelfs Sergio Cameron kan missen !! Hard verdween zijn pegel tegen de lat en zo dus geen voorsprong voor Ajax. Zo stond het bij rust dus 0-0 terwijl Ajax zeker een voorsprong verdiend had maar het deed zichzelf weer eens tekort en het was typerend voor de laatste weken.

Na rust verwacht je in eerste instantie dat de lijn wordt door getrokken op zijn minst maar het was slap en ongeconcentreerd: hoe kan dit…? En heel brutaal kon Zuidvogels in de 52e minuut de leiding nemen door Lenny Netteb die van dichtbij raak kon schieten 0-1. Ajax liet het kaas van zijn brood eten en het ging even teveel mee in de strijdwijze van de tegenstander en vergat eigenlijk gewoon zelf te voetballen. Pas in de 62e minuut kreeg Ajax weer een goede kans die voetballend tot stand kwam. Na een voorzet van Melvin de Groot was het Jamal Ahaddouch die net niet zijn hoofd tegen de bal kon zetten omdat doelman Breinburg iets eerder dat wel deed met zijn vuisten.

Ajax ging eindelijk weer eens de strijd aan en ook al was het voetbal dan wat minder verzorgd de strijd en de passie waren in ieder geval weer terug. Deze strijdwijze werd beloond in de 70e minuut. De prima spelende Melvin de Groot liet een hard schot los op doel die nog wel gepareerd werd door doelman Breinburg maar in de rebound kon Melvin de Groot de bal opnieuw voorgeven waar Kevin Westmaas op de juiste plaatst stond om simpel binnen te tikken voor de verdiende 1-1.

Ajax dat inmiddels Joey Lamptey en Remko Beerens had ingebracht om zo eventueel nog meer te forceren speelde daardoor iets minder georganiseerd en heel opportunistisch ging Ajax op zoek naar meer. Het werd een open schouwspel want doordat Ajax drukte en drukte ontstonden natuurlijk ook de diverse ruimte’s op het veld en zo moest Ajax ook alert blijven, want Zuidvogels counterde een paar keer aardig door de defensie heen van Ajax. Maar als er èèn ploeg was die aanspraak kon en mocht maken op de drie punten dan was het wel Ajax, maar in de lange hectische slotfase wist Ajax zich geen raad met de diverse kansen die het kreeg. Het overzicht in het spel was natuurlijk al lang verdwenen maar de kansen die Jordi Meester kreeg (schot van dichtbij op de keeper ) en de kopbal van Jamal Ahaddouch net over verdienden een beter lot.

Maar het uiteindelijke gelijke spel was onnodig en opnieuw kon dit op het conto geschreven worden van het eigen veldspel wat in grote delen van de wedstrijd te mager was. Ajax kan het overwicht wat het regelmatig heeft in wedstrijden maar niet omzetten in doelpunten en daardoor brengt het zichzelf te vaak onnodig in de problemen. Zo is een verrekijker straks nog het enige middel om DOVO in het zicht te krijgen. En ook al lezen we regelmatig prachtige stukjes over de ambities die men heeft, voorlopig liggen deze weer in de ijskast en lijkt een titel verder weg dan ooit of is dit een conclusie van een zeer teleurgesteld supporter/schrijver ….?

Doelpunten: 52e minuut 0-1 Netteb 70e minuut 1-1 Westmaas

Opstelling; vd Kraan-Meester-Michielsen-Vellema-Westmaas-Ter Haak-de Groot-Coronel-Cameron-Ahaddouch-Wattimena
Wissels; Wattimena en Coronel gewisseld voor Lamptey en Beerens

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.