Ajax pakt DOVO in … 5-2 !

Ajax heeft vanmiddag van koploper DOVO met 5-2 gewonnen. Na een ruststand van 0-0 was Ajax in de tweede helft ontketend. Sergio Cameron (2x), Arafath Heuvel, Joey Lamptey en Melvin de Groot scoorden.

Verslag: Marcel

Na de misstap van vorige week stond nu de kraker tegen Dovo op het programma en wil Ajax aansluiting houden met de top kan het zich eigenlijk geen puntverlies meer permitteren. Die opgave was al moeilijk genoeg tegen de gedoodverfde “kampioen“. Het talrijke publiek, voornamelijk uit Veenendaal, moest zich haasten om een droge plek zien te bemachtigen want de weergoden wilden niet meewerken aan een leuke voetbalmiddag. Beiden teams in eerste instantie ook niet. Zowel Ajax als Dovo waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Natuurlijk, Dovo hoefde niet perse en Ajax moest wel aanvallen en dus risico nemen. Maar spektakel leverde dat niet op en de wedstrijd kwam nauwelijks op gang. Het was vooral een duel op het middenveld.

Dovo dat zijn zaakjes goed op orde had gaf Ajax wel de ruimte om aan te vallen. Tot de het strafschopgebied ging dat wel aardig, maar er werden vervolgens daarna voor de goal amper bruikbare ballen afgeleverd. Zo keken we naar een pot voetbal zonder kansen en ook geen enkele doelpoging ! Pas tien minuten voor rust was het Sergio Cameron die het eerste schot uit een vrije trap op doel gaf. Daar moest wel meteen doelman Ruizendaal handelend optreden, terwijl collega doelman van der Kraan pas twee minuten later voor het eerst in actie hoefde te komen toen Yannick Cornelisz het eerste serieuze schot namens Dovo op doel schoot.
In de 40e minuut zagen we Tom Gesgarz namens Dovo een bal uit de doelmond koppen na een corner van Sergio Cameron en zo hadden we welgeteld twee aanvallen gehad waar enige dreiging in zat. Het was typerend voor de matige vertoning dat scheidsrechter Ebink ruim twee minuten te vroeg voor de rust floot, omdat de tijd op het scorebord blijkbaar betrouwbaarder was dan menig stopwatch van de gewone toeschouwer langs de kant. Na de flauwe vertoning in de eerste vijfenveertig minuten kan ik alvast verklappen dat de tweede helft een waar voetbalfeest werd. Dus lees het verslag rustig verder af.

Ajax nam ook in de tweede helft meteen het initiatief en het gaf zelfs nog wat meer gas. Met snel combinatievoetbal werd Dovo onder drukgezet en in de 54e minuut was het een prachtige diepe bal vanuit de Ajax verdediging die op rechts Melvin de Groot bereikte. Melvin versnelde zoals hij dat alleen kan en zijn perfecte voorzet werd simpel bij de eerste paal binnengetikt door Sergio Cameron, 1-0. Ajax was los en voetbalde alle frustraties van zich af. Opeens voelde je de regen niet meer neergutsen en was het smullen geblazen. Want ook Dovo moest zich nu laten zien en verliet de verdedigende stelling hetgeen een heerlijk open duel opleverde. Zo kreeg in de 58e minuut Timon van Genderen een uitstekende kans, maar de attent keepende van der Kraan wist de bal nog net te onderscheppen.
Het spel golfde op en neer met Ajax als bovenliggende partij. De duels werden wat feller en scheidsrechter Ebink, die prima floot, moest het duel strak gaan houden. In de 67e minuut was Tom Gesgarz dicht bij de gelijkmaker was met zijn hoofd, maar hij kon de bal geen richting mee geven. Niet veel later een prachtige actie van de veelvuldig mee opkomende Kevin Westmaas die Ara Heuvel (ex-Dovo) bereikte. Hij nam de bal aan, controleerde en haalde verwoestend voor de 2-0 in de 68e minuut. Dovo was zichtbaar aangeslagen en het moest zich “neerleggen“ bij de overmacht van een ontketend Ajax. Nog geen minuut na de 2-0 konden de Ajax supporters alweer juichen na een spectaculaire aanval over diverse schijven. Het was Sergio Parris die de bal vanaf links voorgaf en in eerste instantie was het Ara Heuvel die verwoestend op de paal schoot, maar in de rebound was het weer Sergio Cameron die de 3-0 op het bord bracht. De koek was nog lang niet op want het werd zelfs bijna 4-0 in de 72e minuut toen een kopbal van Ara Heuvel van de doellijn werd gehaald.

En Dovo dan ? Het werd bij vlagen onder de voet werd gelopen door Ajax maar kreeg zowaar in de 75e minuut ook weer een kansje via Yannick Cornelisz. Zijn kopbal ging echter net naast. Ondertussen was daar de rentree van de langdurig geblesseerde Joey Lamptey en dat heeft Dovo geweten ! Al het blessureleed speelde Joey van zich af en hij was voortdurend een plaag voor zijn directe tegenstander, die in de 82e minuut moest toezien dat Joey Lamptey veel sneller was in het sprintduel. Zo kon hij op doelman Gerben Jan Ruizendaal afgaan die hij keurig omspeelde en zo de bal in het lege doel kon schuiven voor een ongekende weelde van 4-0.
In de 88e minuut kon Dovo toch nog wat terugdoen. Het was Daan van Amerongen die de 4-1 aantekende. Maar de veerkracht en de gretigheid was enorm in de tweede helft bij Ajax en dat werd in de 89e minuut gedemonstreerd toen opnieuw Kevin Westmaas vanaf links een goede voorzet gaf op Ara Heuvel. Hij liep daar aan onderdoor, maar vanuit een moeilijke hoek was het Melvin de Groot die zijn wekelijkse goede vorm maar weer eens onderstreepte door diagonaal hard uit te halen voor de 5-1. Ajax werd nog één keer opgeschrikt door een treffer van Yannick Cornelisz in de 90e minuut wat de eindstand op 5-2 bracht.

Wie had dat kunnen bedenken na die zoutloze eerste helft. Zeven doelpunten in een topper die het aanzien in de 2e helft meer dan waard was. Zeker omdat Dovo wilde blijven voetballen en Ajax dat zijn beste wedstrijd na rust speelde van dit seizoen ! Hulde derhalve aan alle spelers van Ajax die opnieuw lieten zien dat er voldoende potentie in dit elftal zit maar dat moet er dan ook maar eens uitkomen in de wat zgn. kleinere wedstrijden. Als dat gebeurt kan het seizoen misschien nog wel eens leuk gaan eindigen. We zullen het zien volgende week uit in Wilnis.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Klik hier voor een verslag uit “De Gelderlander”.

Scoreverloop
54e minuut, 1-0 Cameron
68e minuut, 2-0 Heuvel
69e minuut, 3-0 Cameron
82e minuut, 4-0 Lamptey
88e minuut, 4-1 van Amerongen
89e minuut, 5-1 de Groot
90e minuut, 5-2 Cornelisz

Opstelling Ajax;van der Kraan-Meester-Kloes-Vellema-Westmaas-ter Haak-de Groot-van Dijk-Heuvel-Cameron-Parris
wissels; Parris / Cameron / van Dijk eruit voor Lamptey / Coronel / Ahaddouch

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 1 speelt thuis tegen koploper

Ajax speelt morgen op De Toekomst tegen DOVO. De koloper uit Veenendaal kan vrijuit spelen want het team van trainer Peter Visee lijkt op weg naar de titel. Ajax en HBOK kunnen nog redelijk in de buurt komen, maar hebben resp. tien en vijf verliespunten meer. HBOK heeft in vergelijking met DOVO nog drie wedstrijden in te halen, Ajax één. De voormalige hoofdklassers kunnen morgen bewijzen dat ze wellicht een trede te laag spelen. Qua uitslagen en punten geldt dat zeker voor DOVO. Ajax heeft dit seizoen thuis patent op remises. Maar liefst vijf van de acht duels werd er gelijkgespeeld. Het verklaard de achterstand op DOVO direkt, maar wie Ajax afgelopen zaterdag tegen Veensche Boys zag spelen moet toch dikwijls hebben gesmuld van het combinatiespel. De uitslag tegen de nummer de laatst (1-1) is dan ook onvoorstelbaar, maar het is wel zaken de kansen te benutten. DOVO speelde afgelopen zaterdag een hectische partij tegen Zuidvogels, maar won wel (met tien man) met 4-2. In het recente verleden vochten beide teams leuke en pittige duels uit met gevarieerde uitslagen. Scheidsrechter A.M. Ebink fluit morgen om 15.00 uur voor het begin van de wedstrijd. U bent van harte welkom. De toegang is gratis.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Programma

Zaterdag 26 februari:
15.00 uur Ajax zat 1 – DOVO 1 veld 1
15.00 uur: Ajax vet – ntb vr veld 2
Ajax zat 2 – geen programma
Ajax zat 3 – geen programma

Dinsdag 01 maart:
20.00 uur: Ajax zat 2 – Hollandia zon 2 vr veld 3

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 1 weet niet te winnen

Verslag: Marcel

Met de topper in het vooruitzicht volgende week thuis tegen DOVO moest er gewoon gewonnen worden van het laag geklasseerde Veensche Boys en gezien het spel wat Ajax de laatste weken laat zien waren de drie punten toch binnen handbereik ?
Ajax startte inderdaad weer veelbelovend en al na vier minuten spelen had Melvin de Groot de 1-0 op zijn schoen maar zijn schot ging rakelings naast. Twee minuten later was het een korte corner tussen de Groot en Sergio Cameron die Ajax op voorsprong bracht. Sergio Cameron zag de keeper iets te ver voor zijn doel staan en zijn (on)bewuste voorzet zeilde prachtig over de doelman de Feyter heen voor de snelle 1-0 voorsprong. Veensche Boys, dat met heel veel mensen achter de bal speelde, vormde een hechte muur waar Ajax maar moeizaam doorheen wist te breken. Toch was het Ajax dat de toon zetten en Veensche Boys kon alleen tegenhouden en hopen dat het vizier bij de Amsterdammers niet zo op scherp stond.


Ajax controleerde en domineerde maar de finesse ontbrak bij de Amsterdammers ondanks dat Remko Beerens opnieuw een prima aanspeelpunt was en Melvin de Groot op rechts weer voortdurend dreigend. Ajax wist maar niet de marge op te voeren ondanks vele schietkansen van afstand . Wat Ajax ook probeerde Veensche Boys bleef fier overeind en had ook het nodige geluk dat de vrije trap van Patrick van Dijk in de 26e minuut op de paal uiteen spatte !!! De wedstrijd die een vrij eentonig beeld had en ook zeker niet de boeken in zal gaan als een spektakelstuk had natuurlijk voor rust al lang in het slot gegooid moeten worden want in de 40 e minuut was het Melvin de Groot die naast kopte in de rebound, nadat doelman de Feyter zijn zoveelste redding had gemaakt na een vrije schop van Sergio Cameron. Scheidsrechter Barrales, die heel minutieus de tijd bijhield, trok ruim negen minuten blessure- tijd bij. In deze blessuretijd had Ajax de score naar een riantere marge moeten brengen, want eerst moest doelman de Feyter nog miraculeus redden op een strak schot van Sergio Parris en niet veel later moest hij de kopbal van Remko Beerens uit de kruising tikken.

Na rust zagen we Ara Heuvel in het veld voor Remko Beerens … een wissel die niet echt begrepen werd door velen. Ook de positiewisseling op de vleugels (de Groot naar links en Parris naar rechts) was nu niet echt een daverend succes, want Ajax kreeg niet meer die grip op het spel als voor rust. Integendeel, Veensche Boys oogde wat gedurfder en het maakte eigenlijk uit de eerste goede gelegenheid van de wedstrijd in de 54e minuut verassend gelijk. Het was Michel Kas die prachtig uithaalde vanuit een onmogelijke positie, 1-1. Ajax, dat natuurlijk opzoek ging naar herstel, oogde onrustig en er zat veel minder overleg in het spel als voor rust en het was schrijnend om te zien dat het niet 4 of 5-0 stond bij rust maar nu gewoon 1-1 . Ajax kreeg zijn eerste serieuze schietkans pas na zo’n twintig minuten spelen opnieuw door Cameron maar het was te pover wat Ajax liet zien. Nieuwe impulsen vanaf de kant (wissels) bleven ook uit. Pas in het laatste kwartier konden we iets ontdekken wat leek op een slotoffensief. Het was Patrick van Dijk met opnieuw een verwoestende vrije trap die doelman de Feyter knap redde. De bal die terug kwam in het spel werd opgepikt door Kevin Westmaas, maar ook zijn schot verdween op de paal. Zo mocht Ajax dus gerust zeggen dat het ook pech had.

De paal zou nog eenmaal een rol spelen namelijk in de 81e minuut, toen Sergio Cameron hard uithaalde op doel. Doelman de Feyter zag tot zijn geluk dat de bal, die hij niet klemvast kreeg, tot stilstand kwam op de ….. ja, de PAAL. Ver in blessuretijd zagen we Sergio Parris nog eens serieus uithalen op doel maar de overtuiging ontbrak. Die overtuiging en de organisatie is tijdens de rust achtergebleven in de prullenbak waarschijnlijk, want Ajax mocht dit dure puntverlies tegen (opnieuw een laagvlieger) zich zelf zeer kwalijk nemen en het was zeer onnodig. Ook al verkocht Veensche Boys zijn huid zo duur mogelijk, dit was een hele slechte generale voor de oh zo belangrijke pot volgende week tegen koploper DOVO.

Scoreverloop:
6e minuut 1-0 Sergio Cameron
54e minuut 1-1 Michel Kas

Opstelling:
Vd Kraan-Meester-Kloes-Vellema-Westmaas-ter Haak-de Groot-van Dijk- Beerens- Cameron – Parris.
Wissel; Heuvel voor Beerens

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier voor het verslag van de site van Veensche Boys en hier voor een interview met trainer Constantijn Schouten over dit duel.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 3 terug in titelrace

Ajax zaterdag 3 heeft zaterdag met 1-3 (rust 0-1) gewonnen van visuele koploper CSW 2. Ajax begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de eerste helft twee dotte van kansen. Alleen Lloyd de Meza scoorde uit een voorzet van Arthur Vinkenoog. CSW kreeg daarentegen ook twee goede kansen, maar de Ajax-defensie was deze middag scherp. Een gelijkopgaande eerste helft derhalve. Na de thee zette de jonge ploeg uit Wilnis aan voor de gelijkmaker, maar kreeg de deksel op de neus toen Arthur Vinkenoog de 0-2 binnenschoot. Na een afgeslagen corner van Ajax plaatste CSW een onvervalste counter op links. De voorzet werd bij de tweede paal (al dan niet in buitenspel !) binnengetikt, 1-2. De spanning leek terug te komen in de wedstrijd, maar Dennis Husers doorbrak kort daarop de spanning. Vrij voor de keeper rondde hij hard en fraai af, 1-3. Een sportieve wedstrijd waarbij beide ploegen tot het uiterste gingen kende een gelukkige, maar toch wel terechte winnaar.
Door de zege blijft Ajax koploper, CSW volgt als derde op zes punten maar heeft nog drie wedstrijden in te halen. DVVA (1-1 tegen Aalsmeer) staat tweede met vier punten minder dan Ajax, maar met nog één wedstrijd in te halen. Zwaluwen ’30 staat vierde op zeven punten en heeft eveneens drie wedstrijden nog in te halen. Klik hier voor de foto’s van Peter Liefhebber.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 2 verliest flink

Verslag: Andre

Ajax 2 heeft zich vandaag een slechte dienst bewezen. Om afstand te nemen van de grote middenmoot diende er gewonnen te wonnen van de “rooien” uit Spakenburg. Vanaf de aftrap was de concentratie niet aanwezig bij de Ajacieden Al na 35 seconde!!! stond Ajax met 0-1 achter, een slap begin resulteerde in bal verlies en de bal lag achter Ajax doelman Danny Been. In de vierde minuut moest Jeremy van Eijsden met een blessure het veld verlaten. De gretigheid was alleen bij IJsselmeervogels aanwezig,overal op het veld kwam Ajax een stap te laat, de indraaiende cornerballen van IJsselmeervogels zorgen constant voor gevaar, voor het doel van Ajax ,alleen het laatste kwartier van de eerste helft kroop Ajax iets uit de schulp maar meer dan één gekraakt schot zat er niet in.

De tweede helft was niet veel beter,na 58 minuten kwamen de mannen van de Westmaas op 0-2 ,slordig verdedigen van Ajax ging hier aan vooraf.,het eerste schot dat voor enig gevaar voor de doelman van de vogels kwam van de voet van Justin Swart ,toen was er echter al 60 minuten gespeeld,een kopbal van Dennis Eier had een beter lot verdiend en ging rakelings naast.

In de 62e minuut kwam er weer hoop in de Ajax harten een verre uittrap van Danny Been kwam bij Jeremy Kho ,die was twee verdedigers te snel af en scoorde beheerst de 1-2,Ajax probeerde door te drukken en de 2-2 hing in de lucht,het laatste kwartier ging IJsselmeervogels effectief met de kansen om de 1-3 werd simpel binnen gegleden en een van richting veranderd schot zorgde voor de 1-4.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

voorbeschouwing zaterdag 19 februari

Ajax zaterdag 1 staat voor een thuiswedstrijd tegen Veensche Boys. De heenwedstrijd in Nijkerkerveen werd met 1-3 gewonnen, maar gemakkelijk ging dat toen niet.
.

De tegenstander verkeerd momenteel in zwaar weer met de laatste plaats in bezit. De punten zijn dan ook hard nodig, waardoor Ajax een extra gemotiveerde opponent kan verwachten. De Ajacieden kunnen na twee zeges op rij goede zaken doen op de ranglijst en tevens met het oog op de wedstrijd thuis tegen koloper DOVO volgende week nog meer vertrouwen tanken. Aanvang 14.30 uur.
Ajax zaterdag 2 neemt het om 12.30 uur op tegen IJsselmeervogels 2. Een duel der middenmoters.
Ajax zaterdag 3 mag om 12.00 uur in Wilnis aantreden tegen koloper CSW 2. De thuiswedstrijd werd met 2-4 verloren en onlangs liep CSW pas tegen de eerste nederlaag aan. De Ajacieden hebben zes verliespunten meer, waardoor een zege meer dan welkom is om zodoende in de race te blijven voor het kampioenschap.
De veteranen spelen om 14.30 uur uit tegen de veteranen van SDW.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Zaterdag 2 wint oefenduel van Zaanlandia Zondag 1

Door: Andre

Op een gezellig en sfeer vol sportpark van Zaanlandia ,
heeft Ajax2 voor het talrijk op gekomen publiek een 1-3 overwinning behaald.
De uitslag had nog hoger uit kunnen vallen als men wat zorgvuldiger
met de mogelijkheden was om gegaan.
In de 16e minuut was Jendro Halman zijn tegenstander,Sander Rijser te vlug af.
die haalde de Ajax spits binnen de 16 meter onderuit,de strafschop werd door
Jendro Halman zelf genomen en hard en hoog benut 0-1.
In de 20e minuut had de bal voor de tweede keer op de stip gemoeten,
Jeffrey Boekelaar gaf een diepe bal op Romain Incorvaia,de verdediger van Zaanlandia
sloeg de bal opzichtig met de hand weg,het voorval ontging de scheidsrechter.
Drie minuten later was het toch weer raak voor Ajax,Jeremy Kho trok naar binnen ,
met een gelukje kwam de bal voor de voeten van Romain Incorvaia,die versloeg
de doelman in de verre hoek 0-2.
Na 26 minuten was er een misverstand in de achterhoede van Ajax ,de scheidsrechter
was van mening dat de bal terug werd gespeeld op Danny Been ,die nog met een uiterste
poging een redding dacht te brengen,de toegekende vrije trap werd hard binnen geschoten
door Brain Brijs die hiermee de stand terug bracht tot 1-2.

In de tweede helft ging Ajax slordig met de mogelijkheden om,de acties werden te ver doorgevoerd.
Ajax paste in de 57e minuut een drie dubbele wissel toe.het geen nauwelijks verandering bracht.
Zaanlandia had in deze fase het beste van het spel en het was Danny Been die Ajax op de been hield.
Eerst had de Ajax doelman een geweldige zweefduik nodig om een doelpunt te voorkomen.
even later moest hij een fout van Justin Swart op het middenveld onschadelijk maken.
De gelijkmaker hing voor de Zaandammers in de lucht,die kwam echter niet.
Het was Ajax dat zijn voorsprong uitbouwde in de 77e minuut,de naar links uitgeweken Erik Smits
bediende Jeremy Kho en met een streep van een schot was de doelman van Zaanlandia voor de
derde keer verslagen 1-3 ,dit was tevens de eindstand en onder een klaterend applaus verlieten
beide teams het kletsnatte veld.

Klik hier hier voor twee verslagen en foto’s in de Zaanse Sportkrant.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

100 goals voor Zaterdag 2

Ajax 2 had donderdagavond na de training iets te vieren. Ter gelegenheid van het maken van het 100e doelpunt dit seizoen werd er na afloop van de training een overheerlijke taart aangeboden.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

weekprogramma

Dinsdag 15 februari (oefenduel)
20.00 uur: Zaanlandia – Ajax zaterdag 2

Zaterdag 19 februari (competitie):
12:00 uur: CSW zat 2 – Ajax zat 3
12.30 uur: Ajax zat 2 – IJsselmeervogels zat 2 veld 2
14.30 uur: Ajax zat 1 – Veensche Boys zat 1 veld 1
14:30 uur: SDW vet – Ajax vet

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.