Veteranen winnen nipt van Zwanenburg

Verslag: Johan Hogenhout

Bij Ajax 1 is Utrecht uit altijd een lastige wedstrijd . Bij de veteranen is dat Zwanenburg uit. Alles wordt uit de kast getrokken om Ajax een hak te zetten. Trainer Buskermolen waarschuwde hier al voor en Ajax begon gemotiveerd aan de wedstrijd. Met Keane als laatste man en Hofwijks op rechts had de King of the Kibboets Buskermolen weer een verrassende opstelling. Door deze verrassende opstellingen blijft Buskermolen onnavolgbaar en dat is dan ook de reden dat Buskermolen niet op het beroemde lijstje van Cruijff , Jonk en Bergkamp stond als trainers die weg mogen Integendeel: het verhaal gaat dat Buskermolen in aanmerking komt als lid van de trainersstaf van Ajax 1. Als conditietrainer.

Dat Zwanenburg alles uit de kast haalt om te willen winnen bleek al na 20 min. Een geval van 3 meter buitenspel werd weggewuift en de 1-0 was een feit. Ajax bleef voetballen en kreeg veel kansen maar lat en paal stonden in de weg . De tweede kans die Zwanenburg kreeg was direct raak en 2-0 stond er op het scorebord . Toch bleef Ajax voetballen en na een mooie aanval was het Oerlemans die de 2-1 maakte. Pal voor rust kreeg Ajax nog een tegenvaller doordat de derde kans die Zwanenburg kreeg ook verzilverd werd en het 3-1 werd. Dit was nog eens een lesje optimaal rendement halen uit je kansen Die enkele keer dat Ajax met een achterstand de rust ingaat leidt normaal gesproken tot een verbaal geweld van trainer ,aanvoerder en div. spelers tegen elkaar en het gevolg is dat er meestal niet beter gespeeld gaat worden.

Deze keer was alles anders. Buskermolen bleef uiterst beheerst en gaf aan dat als Ajax zo zou blijven voetballen de doelpunten vanzelf komen. Aanvoerder Been gaf ook aan dat hij ooit een keer bij een interland met het militaire blaaskapel elftal in Leipzig tegen het voormalige Oost-Duitsland ook 3-1 achterstond en toch wist te winnen. Tot slot nam raspositivo Beukie Ratelband het woord ,, Mannen in deze voor Ajax onrustige tijden moeten we juist als team opstaan. Tsjakka. Blijf geloven in de overwinning . Tsjakka . Dus kom op en ga het veld op met de instelling van Tsakka, we gaan winnen. En na de wedstrijd als we gewonnen hebben dan gaan we , Tsjakka” aldus Beukie die ook een boek heeft uitgegeven met allerlei motivatietechnieken . Deze boekjes liggen bij de Shellpomp ingeseald op de bovenste plank met een stempel 18+ erop en gaan als warme broodjes over de toonbank.

Na de rust ging Ajax weer volop in de aanval maar bij de vierde kans kwam Zwanenburg op 4-1 en leek Ajax in te storten. Weer stond Beukelband op en riep met de bal aan de voet Tsjakka , Tsjakka. Dit was niet tegen dovemansoren en Ajax bleef aanvallen en na een mooie lange bal was het Reiz die de 4-2 maakte . Hierna bleef Ajax doorduwen {1 van de motivatietechnieken van Beukie} en werd het via Burgers en Reiz 4-4. Zwanenburg was rijp voor de slachtbank en de vraag was wie zou Zwanenburg slachten {motivatietechniekje van Beukie} . Pippo Burgers was diegene mede dankzij Beukelband .

Pippo was de afgelopen 3 jaar topscorer en leek dit jaar weer de onbetwiste spits van de Ajax veteranen . Maar door de nieuwe aankopen Heuvel en Oeroeboeroe kwam Pippo op een zijspoor en aan lager wal. Met als absolute dieptepunt dat Pippo met een fles Jack Daniels en 2 schaars geklede vrouwen in de dug out van Legmeervogels tijdens de nieuwjaarsreceptie één van de motivatietechnieken van Beukie aan het uitproberen was. Beukelband kon dit niet langer aanzien en beloofde Buskermolen dat hij binnen 3 maanden de oude Pippo weer te zien kreeg. Het eerste wat Beukie deed was Pippo naar Uruguay sturen voor een workshop , Scoren doe je zo ‘ van Luis Scotti i Golli . Ook mailde, sms’de ,faxte, pingde, twitterde en what’s upte Beukie iedere dag naar Pippo. , Hé Pippo , Geloof in jezelf, werk aan jezelf {ook een motivatietechniekje} en focus. Geloof me , je bent de beste spits waar ik ooit mee onder de douche heb gestaan. Sapperdeflap’. En op 26 maart 2011 kwam het er allemaal uit . Pippo maakte de 4-5 en liep direkt naar Beukie en na een emotionele omhelzing liepen de twee richting middenlijn. Buskermolen hield het niet droog en riep langs de kant . , Sterk spul dat Fishermans Friend’.

Na afloop was de sfeer uitgelaten en werden ook de reserves bedankt voor het feit dat ze zonder mopperen langs de kant bleven staan. Eén speler deed niet mee aan het feestgedruis en dat was aanvoerder en voorzitter van de ledenraad Been jr. . Door alle ontwikkelingen binnen de Ajax gemeenschap hing de aanvoerder de hele middag/avond aan de telefoon. Allereerst informeerde Coronel naar de functie van voorzitter van de supportersvereniging . , Uitgesloten ‘reageerde Been, we hebben Hennie H. en een betere wijnkenner is er niet . Aansluitend belde van den Boog of hij nog een rol van betekenis kan spelen in The Entertainment Group van de Ajax veteranen. , Kansloos , zei Been ‘ we hebben de Randamie in onze groep en een betere entertainer kun je niet vinden op het veld. Daarna belde R. Koopmans {zaakwaarnemer van El Salvador en af en toe als scheidsrechter optredend bij de veteranen} of hij een keer mocht vlaggen . , En dan Joop de Vries laten fluiten , geen een van mijn drie haren op mijn hoofd die daar aan denkt . Joop en de vlag zijn één die haal ik niet uitelkaar. Daarna belde comm. directeur van der Aat. Been nam geirriteerd op na al die telefoontjes en riep . Hé van der Aat , ga jij nu ook al solliciteren voor een functie bij de veteranen wees blij dat je mag meetrainen’. Geschrokken reageerde van der Aat , Nee , ik wilde alleen even doorgeven dat ik graag meewil met jullie weekendje naar Anvers.

Been was het zat en twitterde dat hij wel even een rapportje in elkaar flanst zodat voor iedereen duidelijk is , wat er gaat gebeuren. Dit rapport wordt donderdag na de training gepresenteerd Door wikileaks heeft ondergetekende al inzage gekregen en hier volgen enkele hoofdpunten uit het rapport.
Technisch hart wordt gevormd door Buskermolen,van Eijden, Been sr.
Hoofd opleidingen wordt Oeroeboeroe Oerlemans met div. voetbalscholen in Brazilië
Stadionspeaker wordt DJ Ravesteijn
Perschef wordt Hogenhout
Materiaalman wordt Lee {als extra deal mag Lee in de rust wat zeggen als hij tijdens de wedstrijd zijn mond houdt. Dit wordt ook wel het minuutje van Lee genoemd).
Huidig hoofd merchandising Schoofs wordt weggepromoveerd als officieel programma verkoper op niet wedstrijddagen.
Manager Business Huppeldepup Keane wordt weggezet in Sotsji om daar het produkt de Ajax veteranen te verkopen.
Hoofd medische swaffeldienst wordt Nooitmeer.
Algemeen direkteur Lefeber wordt hoofdtrainer van het nog op te richten damesvoetbal veteranenteam waarbij de criteria zijn: tweebenig,de derde helft aanwezig zijn en alle motivatietechnieken van Beukie beheersend.
Hoofdscout damesvoetbal afdeling wordt Beukelband.

Been verwacht geen problemen met de huidige leiding over het rapport en ziet met vol vertrouwen a.s. zaterdag H.B.C. op bezoek komen op de Toekomst.

P.S. Kama Sutra knaller Man of the match is Marcel Beukeboom {ook wel Beukie of Beukelband genoemd}

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Programma/uitslagen

Programma:
Zaterdag 2 april:
12.00 uur: Volendam 2 – Ajax zat 2
13.00 uur: Ajax zat 3 – AFC 2 veld 3
14.30 uur: De Merino’s 1 – Ajax zat 1
15.00 uur: Ajax vet – HBC vet veld 3

Uitslagen:
VVA ‘71 1 – Ajax zat 1 1-0
Ajax zat 2 – Spakenburg 2 0-3
Beursbengels 2 – Ajax zat 3 1-6
Zwanenburg vet – Ajax vet 4-5

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Weer verlies voor zaterdag 1

Ajax zaterdag 1 heeft voor de tweede achtereenvolgende week verloren en ziet koploper DOVO steeds verder uit het zich verdwijnen. In Achterberg werd het 1-0 voor VVA’71.

Verslag: Marcel

Er zijn wel eens van die wedstrijden waarvan je achteraf denkt hier wil ik niks over schrijven wat valt er te melden….Maar als trouw supporter en ook als schrijver van de wedstrijdverslagen wil ik toch altijd een beeld schetsen hoe de middag is verlopen . Normaal gesproken duren wedstrijden 2 x 45 minuten maar voor Ajax begon de wedstrijd pas in de 3e minuut !! Want binnen 2 minuten kreeg Ajax al een cornerbal te verwerken en moest het daarna de snelle 1-0 incasseren !! Allereerst redde Dennis van der Kraan nog knap op en kopbal maar de corner die eruit voort vloeide werd simpel bij de 2e paal binnengetikt door Karsten Wierenga 1-0. Aan niets was te merken dat voor Ajax ook de wedstrijd was begonnen…..want Ajax had het geluk in de 8e minuut dat Selcuk Albayrak stuitte op de vanmiddag prima keepende Dennis van der Kraan. Kortom het begin was van Ajax zijde gewoon belabberd: foutieve passing , onrustige bal aanname’s etc. Misschien een gebrek aan concentratie……….?

Langzamerhand trok Ajax wel het spel naar zich toe en met name over de rechterkant waar Melvin de Groot continu aan de basis stond van een goede actie en dus voorzet , maar voorin werden de vrije mensen niet gevonden of bereikt beter gezegd . Ondertussen wachten VVA’71 geduldig op de mogelijkheden die er zouden komen, zo ook in de 23e minuut toen Selcuk Albayrak alweer Dennis van der Kraan op zijn pad vond. Ajax dat wel steeds meer en meer aan de bal was moest zijn eerste grote kans nog krijgen ! En die kwam pas in de 30e minuut toen uitgerekend een verdediger van VVA ( Omar Marbouch ) met een kopbal bijna zijn eigen doelman verraste . De thuisploeg die Ajax liet voetballen kwam eigenlijk nauwelijks in gevaar, want hoe ijverig Remko Beerens ook was en hoe goed de bedoelingen waren van Melvin de Groot en Joey Lamptey voorin werd er in de 1e helft gewoon bijna niets gecreëerd !!

Slechter kon de 2e helft dus daarom ook niet worden nietwaar…? Maar het leek erop dat de laatste 45 minuten een copie zouden worden van de eerste 45 minuten; Ajax was alsmaar aan de bal en Vva dat geduldig zijn kansjes aan het afwachten was en Ajax zo het spel lieten maken. En dat was juist het probleem Ajax miste vanmiddag het vernuft / slimheid of klasse om inderdaad het hoge balbezit percentage om te zetten in daadkracht . Werd aanjager en de man van de slimme steekballetjes Patrick van Dijk gemist of was het de snelle Sergio Parris die nu niet voor creatieve oplossingen kon zorgen ? Pas in de 60e minuut zagen we na een goede actie van Kevin Westmaas over links Melvin de Groot hard uithalen maar zijn schot ging rakelings naast.

Ondertussen maakte Kevin Hanssen zijn comeback ten koste van Remko Beerens , en ging Ajax op zoek naar die verdiende gelijkmaker waar Bas ter Haak in de 65e minuut nog heel dichtbij was maar doelman Cremers stond op de goede plek. Ondertussen kabbelde de wedstrijd naar de slotfase waar de ,, neutrale “” toeschouwer toch echt wel eens zijn wenkbrauwen heeft doen fronsen want het niveau van deze pot viel bar tegen . Ajax bleef onmachtig en had de gelijkmaker zeker wel verdiend ondanks dat Vva in de counter een aantal maal dicht bij doelman van der Kraan mocht komen.

Intussen ging Sebastiaan Gielens in de spits spelen en ging Ajax heel opportunistisch op zoek naar die gelijkmaker. Daar was in de 81e minuut Joey Lamptey nog heel dichtbij maar hij kwam net één stapje tekort om doelman Cremers te verassen en in blessuretijd was het Sebastiaan Gielens die nog met een kopbal voor gevaar zou zorgen maar ondanks de goede wil en de inzet die er beslist wel was speelden Ajax èèn van zijn mindere wedstrijden van dit seizoen en zo lijkt het heilige vuur nu de finish in zich komt weer te zijn verdwenen en was het teleurstellend om te zien dat vanmiddag niemand het verschil kon maken en dat terwijl er nog voldoende is om voor te spelen !!!!! Volgende week mogen we weer richting Veenendaal waar de Merino,s onze volgende opponent zal worden.

3e minuut 1-0 Karsten Wierenga
opstelling; van der Kraan-Meester-Kloes-Vellema-Westmaas-ter Haak-de Groot-Coronel-Beerens-Cameron-Lamptey
wissels; Beerens-Coronel eruit voor Hanssen en Gielens

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 2 verliest van kampioenskandidaat

Verslag: Andre

Ajax was in de eerste helft gelijkwaardig aan de kampioenskandidaat
uit Spakenburg,vanaf de aftrap nam Ajax het spel in handen ,dat resulteerde
in de 2e minuut ,dat een slim balletje van Jeremy Kho boven op de lat
belande,aan de andere kant waren de ,,blauwen ,,gevaarlijk met hoge
voorzetten ,gemiddeld waren de Spakenburgers een kop groter dan de
meeste Ajacieden ,er werd goed gecombineerd en het balletje ging
lekker rond bij Ajax.

In de 12e minuut ging een schot van Dennis Eier
rakelings over de lat ,even later kreeg de Spakenburg doelman een
ingeschoten bal niet onder controle ,de hard werkende Erik Smits kwam
een stap te laat om de bal binnen te tikken,een kopbal van Dennis Eier
had een beter lot verdiend en ging langs de verkeerde kant van de paal.
Na 30 minuten spelen veroverde Spakenburg de bal op het middenveld
een snelle combinatie door het centrum was Ajax te machtig en het stond
uit het niets 0-1,in de 40e minuut verzuimde Ajax bij cornerbal om goed
te dekken ,het was voor de boomlange spits van Spakenburg een klein kunstje
om de bal bij de eerste paal binnen te koppen 0-2.

In de tweede helft kreeg Ajax in de 51e minuut de bal niet goed weg.
De aanvallers van Spakenburg kregen alle ruimte om te schieten,eerst belande
de bal nog op de paal maar bij de derde schietmogelijkheid lag de bal voor
de derde keer achter doelman Gijs Jan Ruitenbeek 0-3.
Ook de wissels bij Ajax konden niets meer aan de stand veranderen
Ajax gaf zich gewonnen,de laatste vijf minuten moest Ajax met 10 spelers
verder ,Jeffrey Boekelaar viel uit met een knieblessure,
Domenico Savastano moest zijn doelman in de 88e minuut nog bijstaan
om de bal van de doellijn te halen.
Het worden nog zware weken voor de Ajacieden, te beginnen volgende week
met een uitwedstrijd in en tegen Volendam.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 3 haalt uit tegen Beursbengels

Ajax zaterdag 3 heeft zich goed hersteld van de nederlag tegen ZOB vorige week. Op sportpark Sloten werd Beursbengels aan de kant gezet met 1-6. Bij rust was het reeds 0-4. Tino Tabak opende de score met een fraai afstandschot. Lloyd de Meza, Arjan (“Arie”) Duijnker en wederom Lloyd de Meza waren de andere doelpuntenmakers. Na de thee bepaalde Arthur Vinkenoog (2x) de stand op 0-6 alvorens de thuisploeg de eer kon redden. Een eenvoudige zege voor Ajax dat, met nog vier wedstrijden te gaan, nog steeds stilletjes mag hopen op de titel. CSW is nog steeds koploper ondanks het gelijke spel tegen concurrent Zwaluwen ’30 met 41 uit 17 wedstrijden. Ajax volgt met 40 uit 18, DVVA heeft 39 uit 18 en Zwaluwen ’30 met 38 uit 17.
Klik hier voor de foto’s van deze wedstrijd gemaakt door Peter Liefhebber.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Programma

Zaterdag 26 maart:
12.00 uur: Beursbengels 2 – Ajax zat 3
12.30 uur: Ajax zat 2 – Spakenburg 2 veld 7
14.30 uur: VVA ‘71 1 – Ajax zat 1
14.30 uur: Zwanenburg vet – Ajax vet

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Bart Logchies wordt nieuwe trainer Ajax zaterdag 1

Bart Logchies (47) is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van Ajax zaterdag 1. De huidige trainer van zondag-eersteklasser JOS/Watergraafsmeer volgt in de zomer Constantijn Schouten op, van wie het aflopende contract niet wordt verlengd. Logchies tekent voor één seizoen in Amsterdam.
De nieuwe coach van Ajax zaterdag 1 koestert een ruime ervaring als trainer. De in Amsterdam geboren Logchies is vanaf 1983 trainer en sinds 2006 coach en jeugdcoördinator (2008) van JOS/Watergraafsmeer. Met die club promoveerde hij afgelopen seizoen naar de Hoofdklasse A van het amateurvoetbal. In de jaren daarvoor was hij onder meer trainer van SV Argon en SV Hoofddorp. De komende weken maakt hij, net als Ajax-trainer Constantijn Schouten, eerst nog het seizoen bij zijn huidige club af.

Logchies is sinds 2005 in het bezit van het diploma Coach Betaald Voetbal en een UEFA Pro License. Tijdens die cursus liep de KNVB-docent in het seizoen 2004-2005 stage bij Willem II (Robert Maaskant) en FC Barcelona (Frank Rijkaard en Henk ten Cate). Tussen het behalen van zijn CBV-diploma en zijn dienstverband bij JOS was hij in het betaald voetbal actief als assistent-trainer van het inmiddels failliete HFC Haarlem. Ook was hij tussen 2006 en 2008 assistent-bondscoach van Estland.

Schouten is aan zijn vierde en laatste seizoen bij Ajax zaterdag 1 bezig. Dit weekend leed de zaterdag eersteklasser een gevoelige thuisnederlaag tegen VVZ’49 (3-5). Een aantal wedstrijden voor het einde staat Ajax zaterdag 1 tweede achter koploper DOVO.

bron: www.ajax.nl

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 1 verliest in spektakelstuk

In een zeer spectaculaire wedstrijd hebben Ajax en VVZ’49 reklame gemaakt voor het voetbal. Het duel golfde alle kanten op en beide teams konden aanspraak maken op de overwinning. Uiteindelijk benutte VVZ’49 de kansen beter en won met 3-5.

Verslag: Marcel

Ajax had nog een appeltje te schillen met VVZ’49 na de eerder opgelopen nederlaag in Soest dit seizoen. Maar in de openingsfase van de wedstrijd leek het erop dat de 22 spelers eerder aan het genieten waren van het heerlijke zonnetje dan zich in te spannen voor een potje voetbal. Het leek in het eerste kwartier namelijk nergens op.
Daarom begon de wedstrijd pas in de 16e minuut toen de eerste serieuze aanval van VVZ meteen raak was. Het was Luud Eijkelmans die de bal panklaar legde op het hoofd van Luca Bade, die vervolgens hoger sprong dan de verdedigers van Ajax en zo de 0-1 kon inkoppen.

Ajax was driftig op zoek naar mogelijkheden en openingen maar het gebeurde te onnauwkeurig en in een te laag tempo waardoor er van enige verrassing vooralsnog geen sprake was. Pas na twintig minuten spelen zagen we de eerste kans. Het was Melvin de Groot die voorgaf, Remko Beerens stapte over de bal heen en Sergio Parris mocht uithalen op doel. Het leek erop dat Ajax wat makkelijker ging voetballen en de druk op het doel van keeper Eman werd groter. Dat werd geïllustreerd in de 25e minuut toen na een corner van Sergio Cameron de bal in de kluts terecht kwam bij Remko Beerens. Hij draaide om zijn as heen om daarna hard uit te halen en via het been van Luud Eijkelmans verdween de bal in het doel, 1-1

De wedstrijd die niet goed was werd wel steeds amusanter, omdat het nog geen minuut later alweer 1-2 stond voor de Soestenaren. Opnieuw vanaf links werd de bal voor gegeven en door Luud Eijkelmans binnen geschoten en zo had hij wel al heel vaak van zich laten horen in deze eerste helft !! Al heel snel werd duidelijk dat de totale Ajax defensie inclusief de altijd zo betrouwbare doelman van der Kraan een snipperdag hadden opgenomen. Waar Ajax voorin voldoende dreiging had met de hardwerkende Remko Beerens en de niet te stuiten Melvin de Groot was het achterin bij vlagen èèn grote gatenkaas. Een andere speler die voorin van zich deed spreken, Sergio Parris, moest met een zware blessure uitvallen en werd vervangen door Joey Lamptey. Ajax trok wel het initiatief naar zich toe maar het ging in een wandeltempo en het was te voorspelbaar en daarom moest er een individuele actie eraan te pas komen om de ruststand van 2-2 op het bord te krijgen. Het was smaakmaker Melvin de Groot die vanaf links naar binnen draaide en van ruim 25 meter hard uithaalde … de bal verdween als een raket in het doel voor de 2-2 ruststand.

Na rust kwam Ajax als een komeet uit de startblokken want na ruim een minuut spelen stond het 3-2 voor Ajax. Melvin de Groot legde uit een corner de bal op het hoofd van Gideon Coronel en zo leek het erop dat Ajax de touwtjes nu wat steviger in handen zou nemen. Helemaal toen nog geen twee minuten later Sergio Cameron een vrije trap op de lat schoot. Maar we hadden het allemaal goed mis ! Waar de Ajax defensie vanmiddag last van had is ons nog niet duidelijk. Het oogde nerveus en onzeker en iedere aanval was dreigend van VVZ’49. Eerst was het in de 52e minuut Lesley Vlieger die prachtig uithaalde op doel voor de 3-3 en nog geen twee minuten later was het al weer 3-4 toen Richard Gooijer simpel binnen tikte. Iedereen langs het veld wreef eens goed in zijn ogen hoe kon dit gebeuren ??? De wedstrijd was door het bizarre score verloop natuurlijk reuze vermakelijk en helemaal als de goal van Remko Beerens niet was afgekeurd wegens buitenspel (?).

Maar het mocht niet zo zijn, het leed voor Ajax werd alleen maar groter want in de 66e minuut werd het zelfs 3-5 nadat Niels van Duijn voorgaf op Lesley Vlieger die dank je wel zei en simpel af ronde. Eindelijk werd er ingegrepen en werd de defensie versterkt met Paul Michielsen en Sebastiaan Gielens maar het kon de wedstrijd niet meer doen kantelen, daarvoor speelde Ajax met name verdedigend te zwak en kon het voorin ook al bijna geen potten meer breken. Alleen Melvin de Groot bleef een plaag voor de VVZ-defensie maar Ajax leek te berusten in de nederlaag en de overtuiging vloeide langzaam weg. Zo kon VVZ simpel op de been blijven. In blessuretijd kreeg Gideon Coronel nog een uitstekende kopkans maar die miste het doel op een haartje.

Zo herhaalde de geschiedenis zich weer voor de zoveelste keer. Als je het idee krijgt dat Ajax bezig is aan een goede serie wordt dit abrupt weer onderbroken door een domme nederlaag. Zo werd het gat met DOVO alleen maar nog groter, maar omdat de concurrenten ook punten verspeelden blijft Ajax tweede. Laten we hopen dat het een incident was al hebben we daar ook al er teveel van gehad !! Mannen … stroop de mouwen op want volgende week wacht VVA ‘71 en dat is ook geen ABC ‘tje.

    Opstelling:

Van der Kraan – Meester – Kloes- Vellema – Westmaas – ter Haak – de Groot – Coronel – Beerens – Cameron – Parris
Wissels; Lamptey – Gielens – Michielsen voor Parris – ter Haak en Kloes

Scoreverloop:
16e min 0-1 Eijkemans
25e min 1-1 Beerens
26e min 1-2 Reitsma
45e min 2-2 de Groot
46e min 3-2 eigendoelpunt v. Duijn
52e min 3-3 Vlieger
54e min 3-4 Gooijer
66e min 3-5 Vlieger

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Prima overwinning zaterdag 2 op Valleivogels

Verslag: Andre

In een weinig hoogstaande wedstrijd heeft Ajax drie broodnodige punten behaald.
In deze reserve Hoofdklasse kan namelijk iedereen van elkaar winnen: de onderlinge afstand tussen de nummer 6 Ajax en de nummer 11 DOVO is slechts 6 punten, de onderste twee ploegen degraderen rechtstreeks en de nummer 10 speelt promotie/degradatie wedstrijden. Met nog zes speelrondes tegaan kon Ajax de punten dus goed gebruiken.

In de eerste helft moesten beide ploegen wennen aan het spelen op gras. Ajax moest namelijk zijn thuiswedstrijd afwerken op het voormalige veld van FC Bijlmer, met gevolg dat het spel rommelig was en met regelmaat ontsierd werd door irritante kleine overtredingen van de Valleivogels. Het eerste schot op het doel viel na 13 minuten te noteren,het was Dennis Eier
die zijn afstand schot rakelings over het doel zag gaan.

In de 19e minuut kwam Ajax verdiend aan de leiding,een voorzet van Jeremy Kho belandde voor de voeten van Said el Hattachi die lag de bal keurig terug op de mee op gekomen Erik Smits,met een strakke schuiver ging de bal in de uiterste hoek: 1-0.
Na 27 minuten spelen kreeg Ajax een vrije trap te nemen, op de rand van het strafschopgebied. Said el Hattachi tikte de bal kort op Jeffrey Boekelaar en met een droge knal was de doelman van Valleivogels voor de tweede keer verslagen: 2-0.
Kort voor het rustsignaal schreeuwde heel Valleivogels om een penalty na een vermeende handsbal, de scheidsrechter liet terecht doorspelen. Uit de daarop volgende counter had Erik Smits de 3-0 op zijn schoen, maar zijn lob over de keeper verdween naast de verkeerde kant van de paal.

De tweede helft was er één om schriftelijk af te doen. Ajax verzuimde afstand te nemen, de mooiste kansen werden verprutst en dan is er een ongeschreven wet dan meestal de goal dan aan de andere kant valt. Dat gebeurde bijna in de 59e minuut: een verkeerde pass werd onderschept door de spits van Valleivogels en die kreeg een vrije doortocht naar het doel van Danny Been. De Ajax doelman dreef de aanvaller naar de zijkant en dit was voldoende om de ploeg uit Scherpenzeel niet terug in de wedstrijd te laten komen. Ook de drie wissels aan Ajax zijde konden niets meer aan de score veranderen.

Na afloop werd nogmaals duidelijk dat er nog hard gewerkt moet worden om de nodige punten te halen. Alle onderste ploegen hadden punten behaald en de bovenste vijf ploegen allen punten verspeelt, zodat het nog ongemeen spannend blijft in deze afdeling.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Verslag volgt morgen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.