Ajax zaterdag 3 speelt gelijk tegen Zwaluwen’30 2

Het is Ajax zaterdag 3 gisteravond helaas niet gelukt om de cruciale wedstrijd in het slot van de competitie tegen Zwaluwen ’30 uit Hoorn in winst om te zetten. In een bloedstollende partij werden de punten gedeeld: 2-2. Door het gelijkspel heeft Ajax het kampioenschap niet meer in eigen hand. Met de wetenschap dat er nog één wedstrijd moet worden gespeeld en de zaterdag 3 nu één punt achterstand heeft op zowel Zwaluwen ’30 als CSW, lijken de titelkansen verkeken.

Ajax begon sterk en zag het goede spel beloond worden met een openingstreffer van Lloyd de Meza. Niet veel later kwam de spits van Zwaluwen ’30, na een wat rommelige actie op de linkerflank, plots oog in oog te staan met Ajax-doelman Rende Luitjes. De spits schoof de bal koelbloedig in de linkerhoek waardoor de 1-1 op het scorebord verscheen. Er bleef tot aan de rust door beide ploegen goed gevoetbald worden, waardoor het publiek een attractieve wedstrijd kreeg voorgeschoteld. Vlak na rust waren het de bezoekers die al vroeg wisten te scoren. Een foutief gespeelde bal vanaf opnieuw de linkerkant van Ajax bleek voldoende te zijn voor de scherpe spitsen van Zwaluwen ’30. De Ajax goalie, die overigens een aantal fraaie reddingen in huis had, wist de inzet in eerste instantie te pareren. De afgeketste bal belandde echter in de voeten van de tegenstander, waarna deze met de binnenkant van de voet simpel kon binnentikken: 1-2.

Ajax toonde veerkracht en kreeg nog geen twee minuten later een terechte penalty. Spits Lloyd de Meza wist hiermee wel raad en joeg de bal vanaf de stip in het linker kruis. Beide ploegen gingen daarna nog vol voor de winst maar wisten het net niet meer te vinden. Over twee weken speelt Ajax de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op sportpark Drieburg tegen DVVA. Geen gemakkelijke partij, de Amsterdammerse studentenvereniging bezet momenteel de vierde plaats in de reserve eerste klasse A. Indien dit duel door Ajax in winst wordt omgezet en zowel Zwaluwen ’30 als CSW puntverlies lijden, dan is het derde kampioenschap op rij alsnog een feit. We zullen zien……

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Zaterdag 1 verliest van effectief Marken

Het seizoen dreigt voor Ajax als een nachtkaars uit te gaan. De laatste strohalm om eventueel de nacompetitie voor promotie te behalen, werd niet gegrepen: van Marken werd thuis met 2-3 verloren.

Verslag: Marcel

Onder zomerse omstandigheden mochten de amateurs van Ajax om 18.00u aftrappen voor hun wedstrijd tegen Marken Het late tijdstip was ivm de Future Cup. De openingsfase was er één van aftasten en zoeken naar openingen en daarom waren de eerste 15 minuten nu niet bepaald boeiend. Nee: we kunnen gerust zeggen dat beide teams elkaar redelijk in evenwicht hielden. Ajax mocht zoals vaak wat vaker de bal hebben, maar Marken was heel dreigend in de snelle omschakelingen. Toch was de eerste noemenswaardige kans voor de thuisclub in de 18e minuut toen Ara Heuvel na een strakke voorzet van Melvin de Groot iets teveel tijd nam om de bal aan te nemen en daarom kon doelman Sombroek zijn schot nog net pareren.

Het was het begin van een wat levendiger fase waar de Amsterdamers duidelijk de toon zetten, gevolgd in de 23e minuut door een harde uithaal van Bas Vellema die doelman Sombroek knap wist over te tikken. Ajax dat opnieuw via goed spel op de vleugels ( de Groot en Lamptey ) continu voor dreiging zorgde maar zoals zo vaak het eindstation werd steeds maar niet bereikt. En daarom moesten we in de 30e minuut de hulp in roepen van Marken, het was Wouter Kloes die vanaf het middenveld en diepe bal richting zestien meter zond en daar stond Patrick Leeflang die na een communicatiefout met zijn keeper de bal in zijn eigen doel kopte voor de 1-0 . En ja hoor alsof je naar de tv kijkt waar alleen maar herhalingen zijn zo ook viel Ajax in herhalingen ( bijna wekelijks ) de voorsprong werd nog geen minuut later op kinderlijke wijze weer uit handen gegeven. Het was Mick van Moerkerk ( ex-Ajax ) die alleen op doelman van der Kraan mocht afgaan en laatst genoemde vloerde de oud-Ajacied. Buiten de 11 meter die volgde mocht Dennis van der Kraan ook met rood vertrekken en werd spits Ara Heuvel daardoor geslachtofferd . Het was een koud kunstje voor Serdal Suvakci om de 1-1 binnen te schieten. Vanaf dat moment wist je al dit wordt een moeilijke avond….of toch niet ?

Ajax toonde in ieder geval karakter en ook met 10 man ging Ajax opzoek naar meer. Dat werd bijna beloond in de 37e minuut toen Joey Lamptey uit een moeilijke hoek bijna nog wist te scoren. Dit was het laatste serieuze kans voor rust en zo kon de ploeg zijn strijdplan voor de 2e helft gaan bedenken. Maar alle goede bedoelingen werden in de 55e minuut de grond in geboord toen Marken de leiding nam: het was Muus Visser die een ,, houdbaar “” schot randje 16 meter afvuurde op 2e keeper Beens en die verdween in de verre hoek ( 1-2 ). Ajax bleef wel op zoek naar meer en dat viel te prijzen maar de overtuiging ontbrak of kunnen we spreken dat het team gewoon te weinig vertrouwen heeft of bezit op dit moment in het elftal om succesvol te zijn voor de goal…??? Want kansen kreeg Ajax wel zo zagen we schoten van Melvin de Groot en Joey Lamptey die maar net gepareerd werden door de prima doelman aan de zijde van de tegenstander. Marken dat nu niet bepaald geweldig voetbalde was wel dodelijk effectief ( dat mist Ajax ! ) want in de 68e minuut werd het 1-3: Kevin Giele kon simpel scoren. De pijp leek leeg bij Ajax want voorin werd er wel van alles aan gedaan om de score wat dragelijker te maken maar de scherpte was er gewoon niet meer en als de thuisploeg gevaarlijk werd dan stond doelman Sombroek op de goede plek voor Marken.

Nee, het werd weer een deceptie en ondanks dat Ajax er zichtbaar nog alles aan deed was de overtuiging al lang heel lang al verdwenen. Ook al zagen we Sergio Cameron nog een gevaarlijke vrije trap nemen ( redding keeper ) en ook al scoorde Melvin de Groot ( Ajax beste speler dit seizoen ) nog wel in blessure tijd ( 2-3 ) Ajax leed zijn zoveelste nederlaag die ,,onnodig”” was en zo gaat het kaarsje langzaam uit en verliest Ajax de aansluiting bij de subtop en daarom worden het nog 180 lange minuten tot het seizoen voorbij is; zucht !!!

Scoreverloop:
30e minuut 1-0 e.d Leeflang
31e minuut 1-1 Suvakci ( pen )
55e minuut 1-2 Visser
68e minuut 1-3 Giele
90e minuut 2-3 de Groot

Opstelling; van der Kraan-Meester-Kloes-Vellema-Westmaas-ter Haak-de Groot-Coronel-Heuvel-Cameron-Lamptey
Wissels; Westmaas-Vellema voor Beerens-Telkamp

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Zaterdag 2 gaat ten onder in zonnig Huizen

Verslag: Andre

Ajax 2 heeft zichzelf op een zonovergoten sportpark de Wolfskamer,
hopeloos en vooral nodeloos in de problemen gewerkt tegen sv Huizen.
Nu zal er op de allerlaatste speeldag gewonnen moeten worden van DOVO2
om de gevreesde promotie/degradatie wedstrijden te voorkomen.
De Huizer assistent-grensrechter hield zijn ploeg in de eerste 20 minuten
op de been en behoedde s.v. Huizen voor een achterstand door diverse malen
de Ajax aanvallers voor vermeend buitenspel af te vlaggen.
De invaller scheidsrechter nam de adviezen gretig over.

Ajax bleef volharden om de bal traag rond te spelen en veelvuldig balverlies te leiden.
In de 33e minuut was het raak voor Huizen: de spits werd geen strobreed
in de weg gelegd, kreeg vrije doortocht en kon Danny Been in de verre hoek
verslaan: 1-0. Nog geen twee minuten later trok Ajax de stand weer gelijk: de hardwerkende
Natano Wattimena speelde Erik Smits aan op de rand van de 16 meter
en met een verwoestende uithaal plofte de bal in het net (1-1). Weer twee minuten
later moest Danny Been ten koste van een dikke lip en een bloed neus de spits
van Huizen van score af houden.

In de 45e minuut kon Domenico Savastano op de doellijn redding brengen nadat de
gehele achterhoede van Ajax was uitgespeeld .
In de tweede helft knalde Jeffrey Boekelaar hard op de vuisten van de Huizer doelman
en en verre uittrap van Danny Been kwam gedragen door de wind bij Giano Bonam
die werd net voldoende uit balans gebracht om hem het scoren te beletten.

Na een uur spelen sloeg het noodlot voor de Ajacieden toe: binnen twee minuten
tilde Huizen de stand naar 3-1. Slap ingrijpen en slecht verdedigen gingen hier aan vooraf.
Ajax wisselde nog eens en bracht Said el Hattachi en Jendro Halman binnen de lijnen.
Nog maar kort in het veld werd Said el Hattachi binnen de 16 meter onderuit gehaald en
de toegekende strafschop werd in twee pogingen benut door Natano Wattimena (2-3),

Het slotoffensief van Ajax was nog bijna beloond als Romain Incorvaia de bal niet
geheel vrijstaand naast had geschoten.
Teveel spelers gaven vandaag aan door niet de juiste mentaliteit en instelling te tonen
en voor de laatste kans willen knokken.
Hopelijk kan en wil men op de slotdag nog eenmaal alles geven, anders krijgt
het seizoen nog een vervelend staartje in de vorm van een nacompetitie.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Wedstrijd Veteranen gestaakt bij 1-1 (update!)

Verslag: Johan Hogenhout

Als bijna enige elftal in heel Nederland moest Ajax aantreden tegen Purmerend uit. Traditioneel een lastige uitwedstrijd . Scherp en agressief beginnen , snel scoren en dan uitvoetballen {de beproefde verschroeide aarde tactiek}is dan de enige remedie om evt. moeilijke wedstrijden te voorkomen. Trainer Buskermolen gaf dit voor de wedstrijd al aan tijdens de wedstrijdbespreking maar op dat moment waren de spelers met andere dingen bezig. Keeper Dijkstra had zijn Ipod nog op en luisterde naar Normaal met het nummer ,, Mama , woar is mien pils “. Rechtsback Cruz zat op zijn mobiel te kijken of hij nog een goor filmpje naar zijn teamgenoten kon sturen. Laatste man Hogenhout zat met pen en papier in de hand om aantekeningen te maken om weer een vervelende verslag te schrijven. Linksback Burgers zat nog na te genieten van zijn vrijdagavond in de Chocolat bar. Verdedigende middenvelder Hofwijks had nog 1 kaartje nodig voor Ajax -Excelsior en was druk aan het pingen met Jan en alleman .

Rechtshalf ,aanvoerder en voorzitter van de ledenraad zat met 2 mobiels aan zijn oor . Met de ene mobiel sprak hij met El Salvador over wat voor een jasje hij zou aantekken . De voorstellen van Been jr. om de trainingsjas van Jol of de clubjas van Aat van der Naad aan te trekken werden door Johan niet gewaardeerd. Met de andere mobiel sprak Been jr. met de voorzitter van de supportersvereniging Hennie H. en toen hij hoorde over het jasjesprobleem stelde Hennie H. voor om een oud clubjas van hem ter beschikking te stellen . ,,Die van mij is zeker 3 maten kleiner dan die van Jol en van der Naad dus die kan Johan makkelijk aan . Het is alleen geen Adidas maar Le Coq Sportif maar dat lijkt me geen probleem “aldus de voorzitter. Linkshalf Darshoen ontving een filmpje van Cruz waarop iemand met een enorme swaffel een pepermuntje probeerde op te rapen. Rechtsbuiten Koster was de enige die aandachtig luisterde maar bij Klukkluk gaat het zijn ene oor in en zijn andere uit en speelt zijn eigen spelletje . Oerlemans was de man achter de spitsen en zag op de grond een pepermuntje liggen en keek toen naar zijn swaffel en dacht , Moet lukken’. Spits Keane en tevens commerciële klusjesman bij Ajax kreeg een tip per SMS van zijn idool Viktor Sikora dat Australië de nieuwe markt is voor Ajax en dat hij snel met zijn team moet langskomen. Linksbuiten van der Sluis zat niet eens in de kleedkamer maar stond al stijf linksbuiten op het veld om daar vervolgens niet meer vandaan te komen.

Met deze ideale voorbereiding begon Ajax dramatisch aan de eerste helft en kwam al snel 1-0 achter . Na een penalty benut door Oeroeboeroe werd het nog 1-1 voor rust en probeerde Buskermolen in de rust de boel nog recht te trekken . Het mocht niet baten want de tweede helft was ook niet om over naar huis te schrijven . Waar nog wel over te schrijven is , is het dramatische einde van deze wedstrijd . Door div. oorzaken zag de scheidsrechter zich genoodzaakt om de wedstrijd te staken en bleef de 1-1 stand op het scorebord. Met een zeer naar gevoel ging ondergetekende naar huis en nam een wijs besluit om niet diezelfde avond het verslag te schrijven want die was niet door de censuur heen gekomen. A.s. zaterdag heeft Ajax de kans zich te herpakken tegen R.K.A.V.I.C.

P.S. Deze week is , De pet past ons allemaal speler van de week Bromsnor van Wort ‘ Johan van Wort bedankt voor het beschikbaar zijn . Toen je wilde invallen werd de wedstrijd gestaakt en men kan dus wel stellen dat dit je beste wedstrijd voor Ajax ooit was. Foutloos . Voortaan gewoon weer je wedstrijden op vrijdagavond in het Vondelpark spelen met je gummiknuppel en traangasflesje.Nogmaals bedankt Johan.
Ook Chris van Eck bedankt voor het invallen van teamleider Jan van Eijden. Jammer dat de wedstrijd gestaakt werd . Wat voor functie kun je nog bekleden binnen de selecao ? Je hebt een keer de shirtjes gewassen en die kwamen roze terug. Je bent een keer materiaalman geweest en toen kwam je met een zak pupillenballen Je bent een keer scheidsrechter geweest en toen heb 14 gele en 9 rode kaarten gegeven . Je hebt een keer lijnen getrokken op de Toekomst en toen wilden er vliegtuigen landen . Je bent een keer stadionomroeper geweest en toen zette je het clublied van Feyenoord {Geen woorden maar daden} op . Je hebt een keer thee ingeschonken en was je de rum vergeten. Onbegrijpelijk. Je bent een keer grensrechter geweest en toen kreeg je het aan de vlaggestok met scheidsrechter Wijbrandewijn.De enige rol die waarschijnlijk nog voor je weggelegd is , is de rol van penningmeester van de supportersvereniging . Het doel ; niet het organiseren van weekendtripjes maar het sponsoren van de trips met je KLM Platina Golden , Silverwingcard met 3.000.000.000.000 airmilespunten. Chris enorm bedankt weer . Je staat toch maar weer klaar voor ons.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Titelkansen zaterdag 3 in eigen hand

Ajax zaterdag 3 kwam niet in actie maar zag koploper CSW gelijkspelen (met 2-2 tegen Aalsmeer) waardoor de Ajacieden de titelkansen in eigen hand hebben. Dinsdagavond is de topper op De Toekomst tegen Zwaluwen ’30 2 uit Hoorn om 20.15 uur. De laatste wedstrijd is op 7 mei tegen DVVA.

De stand is:
1. CSW 2 21-48
2. Zwaluwen ’30 2 20-47
3. Ajax 20-46
4. DVVA 2 21-45

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Zaterdag 1 verliest derby tegen stadsgenoot

Verslag: Marcel

Vanavond speelden Ajax in de kwartfinales van de Metropool cup tegen het in de Hoofklasse uitkomende Jos/Watergraafsmeer, getraind door onze nieuwe trainer voor het volgend seizoen. Een ideale gelegenheid om de kater weg te spoelen van afgelopen Zaterdag…..daar zag het na 1 minuut spelen niet naar uit toen Jos W. een levensgrote kans kreeg op 1-0 maar nog geen 3 minuten later was het een prachtige aanval van Ajax opgezet via Sergio Parris, deze bediende Patrick van Dijk die de bal op maat voor gaf en daar was al vallend Ara Heuvel die de 0-1 binnen kopte. We kunnen vanaf dat moment kort zijn ; Ajax liet Jos W. voetballen en Ajax nam totaal zelf geen initiatief meer en het was niet meer dan logisch dat Jos W. diverse mogelijkheden kreeg om te scoren.

Het was daarom niet vreemd dat in de 22e minuut de 1-1 viel toen Stolp binnen tikte. Ajax daarin tegen liet niets meer zien en liet zich veel ’s te ver terug zakken waardoor het nauwelijks nog zelf iets ondernam. Na een half uur spelen viel de 2-1 voor Jos W. na een verre uitrap viel de bal achter de laconieke verdediging van Ajax en zo kon Enzo Maria simpel scoren. Gek genoeg zo tegen het eind van de 1e helft toonden Ajax weer wat smoel ,en kwam het er weer wat brutaler uit, dit werd op slag van rust beloond toen Ajax een penalty kreeg nadat Robin Telkamp in de mangel werd genomen. Het klusje werd eenvoudig opgelost, want Sergio Cameron schoot beheerst de 2-2 binnen wat ook de ruststand was.

Na rust -toen Joey Lamptey / Remko Beerens en Kevin Hansen het veld betraden- ging Ajax veel dreigender voetballen en het nam het heft in handen, en er was veel meer strijd en beleving. Het resulteerden in diverse kansen voor Ajax ; het waren Bas ter Haak / Remko Beerens die al dichtbij de 2-3 waren. Nadat eerst Kevin Hansen verwoestend de onderkant van de lat raakte werd het in de 67e minuut wel 2-3 voor Ajax toen Patrick van Dijk op een heerlijke wijze de 2-3 binnen schoot uit een vrije trap !! Ajax had de regie over de wedstrijd en Jos W. was nog niet in de buurt geweest van Dennis van der Kraan, derhalve een compliment over de manier waarop Ajax voetbalden de 2e helft. Ajax had afstand moeten nemen want na een subtiel over stapje van Remko Beerens was het Natano Wattimena die de doelman vond op zijn weg na zijn harde pegel op doel.

En zo leek Ajax knap de finish te halen maar………in de 87e minuut mocht Jos W. een vrije trap nemen die ongehinderd werd binnen gekopt door Paul Bouterse 3-3. Ajax was de kluts kwijt en de organisatie en nog geen minuut later werd de 4-3 binnen gekopt door Kluivert. Dit had Ajax niet verdiend maar het was tekenend voor de wijze waarop de Amsterdammers de laatste tijd wel meer dingen weg geven. De druiven waren zuur omdat de Rood-Witten een prima 2e helft speelden en de beloning voor het goede spel bleef dus helaas uit. En zo ging deze eventuele prijs voor Ajax ook verloren maar laten we moed putten uit die 2e helft die was hoopgevend een liet zien dat de ploeg toch veel kwaliteiten heeft. Als het er maar Zaterdag weer uit komt thuis om 18.00 u tegen Marken.

4e minuut 0-1 Heuvel
22e minuut 1-1 Stolp
30e minuut 2-1 Maria
42e minuut 2-2 Cameron ( pen. )
67e minuut 2-3 v. Dijk
87e minuut 3-3 Bouterse
88e minuut 4-3 kluivert

opstelling; vd Kraan-Meester-de Groot-Kloes- Westmaas- ter Haak- Parris- Telkamp- Heuvel- van Dijk- Cameron
wissels; Beerens-Lamptey-Wattimena-Hansen voor Westmaas-Parris-Heuvel- Cameron

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Programma (update!!)

Woensdag 20 april:
20.00 uur: Jos W’graafsmeer zon 1 – Ajax zat 1 beker

Zaterdag 23 april:
12.30 uur: Huizen zat 2 – Ajax zat 2 (was 12:45u)
14.30 uur: Purmerend vet – Ajax vet
18.00 uur: Ajax zat 1 – Marken zat 1 veld 1

Dinsdag 26 april:
20.15 uur: Ajax zat 3 – Zwaluwen 30 2 veld 3

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Verlies voor Zaterdag 1 in Huizen

Photobucket

Zaterdag 1 heeft de uitwedstrijd tegen de Zuidvogels ondanks een 0-1 voorsprong niet kunnen winnen. Het werd 2-1 voor de thuisploeg op Sportpark de Wolfskamer. Inmiddels zijn de Amsterdammers gezakt naar een vierde plaats op de ranglijst.

Verslag: Marcel
Zou Ajax vanmiddag opnieuw de 3 punten meenemen in een uitwedstrijd na het inhaalduel van Dinsdag jl. ? Het antwoord volgt……………De uitspraak de 3e helft is bij iedereen wel bekend maar dat wordt dan altijd geassocieerd met een lekker biertje in de kantine, voor mij als supporter en als schrijver van de wedstrijdverslagen volgt die 3e helft thuis achter de computer en ik moet u zeggen het valt me zwaar om er nog iets van te maken !!!!!!!

Photobucket

Dat Zuidvogels uit traditioneel een lastige pot is voor Ajax is bekend, maar Ajax heeft er een handje van dit seizoen om wedstrijden nog moeilijker te maken dan nodig is. Ook nu weer was de start van de Amsterdammers veelbelovend want na ruim 5 minuten spelen was het Melvin de Groot die voor het eerst dreigend mocht uithalen. Maar al heel snel kwam er evenwicht in het duel waar Ajax dan wel een licht voordeel had qua balbezit, maar voor de rest gaven beiden teams elkaar niet veel gelegenheid om echt heel dreigend te worden. En zo ontspon zich een duel van vis nog vlees: de meeste duels werden op het middenveld uitgevochten en heel sporadisch konden we beide teams betrappen op goed opgezette aanvallen. Toch was het Ajax dat het meeste initiatief nam en via Sergio Parris & Melvin de Groot met name werd de ploeg af en toe dreigend: zo ook in de 22e minuut toen Sergio Parris oog in oog met doelman Donovan Weide faalde. Na een klein half uurtje kreeg Bart van der Voort de eerste kans voor Zuidvogels en in de tegenaanval konden Gideon Coronel en Melvin de Groot bijna profiteren van twijfelend keeperswerk van doelman Weide.

Photobucket

Ajax zat wel vol met goede bedoelingen, maar het laatste stukje op weg naar succes zat er continu niet in en zo strandden veel goed bedoelde aanvallen etc. in schoonheid. Het was Zuidvogels dat in de 35e minuut de leiding had moeten nemen door Quincy Allèe maar Jordi Meester kon dat nog net voorkomen.En dat het duel gelijk opging bewees Sergio Cameron in de 39e minuut toen hij doelman Weide op de proef stelde met een hard schot. Maar voor de rest kon Ajax nauwelijks overtuigen: het frivole aanvalsspel van de laatste wedstrijden was ditmaal in geen velden of wegen te bekennen. De russtand van 0-0 was dus absoluut geen verassing in een pover potje voetbal.

Photobucket

Na rust was het al na 2 minuten raak: na een corner van Melvin de Groot belandde de bal achter op de hak van verdediger Wouter van der Molen (volgend seizoen Ajax am.) en die liet zo zijn eigen doelman kansloos en stond Ajax pardoes op 0-1. Hopelijk was dit de opmaat voor een sprankelend potje voetbal in de resterende minuten en kon Ajax dit ruggesteuntje gebruiken om wat beter voor de dag te komen, maar de schijn bedroog ons !

Photobucket

Ajax begon na de voorsprong alleen maar slechter te voetballen, verloor de grip op het duel en moest gaan toezien dat Zuidvogels steeds dreigender voor doelman van der Kraan begon op te duiken. Eerst was het Umit Dinc en daarna Stephan Campbell die de gelijkmaker op de schoen hadden. Toch werd het in de 64e minuut 1-1 toen Mitchell van den Beld de bal klaarlegde voor Rasim Yilmaz die raak schoot. Ajax was dan wel veelvuldig aan de bal maar het leek wel of men er geen raad mee wist, van enig overleg in het spel en of dreiging was niet veel meer over. Het was onthutsend om te zien dat er wel 11 spelers op het veld stonden maar die helaas geen team vormden en zo waren we overgeleverd aan individuele acties maar ook deze waren niet van het niveau die we wel terug zagen in eerdere wedstrijden.
Zuidvogels voetbalde nu ook niet bepaald een grootse wedstrijd maar de wil om te knokken was een stuk groter dan bij de Amsterdammers en dat werd beloond in de 83e minuut toen opnieuw Mitchell van den Beld de bal klaar legde en deze keer was het Nicky Engel die beheerst afrondde voor de 2-1. Aan niets maar dan ook aan niets kon je zien dat er voor Ajax nog wat op het spel stond, de gelatenheid droop er vanaf: passie, strijd en de wil om te winnen is waarschijnlijk al bij veel spelers verdwenen. Ajax mocht van geluk spreken dat Nicky Engel niet 2 minuten later de genadeklap uitdeelde en zo bleef je hopen op…..???

Photobucket

Dat de Amsterdammers wat hebben met blessuretijd is inmiddels wel bekend en ook nu weer toen iedere Ajacied zich al verzoent had met een nederlaag was het Joey Lamptey die in de 95e minuut !!!! jawel doelman Weide omspeelde en daarbij werd hij neergelegd: de logische straf -een penalty- volgde dus ook. Sergio Cameron was inmiddels gewisseld en zo stond Gideon Coronel achter de bal, maar het paste totaal in het beeld van deze lamlendige vertoning dat de bal op de paal belandde en niet in het netje en zo droop Ajax af met een beschamende nederlaag en het woord beschamend mag met dikgedrukte hoofdletters geschreven worden !!!
Het is niet aan mij om conclusies te trekken maar de manier waarop Ajax het seizoen lijkt te gaan beëindigen is ronduit teleurstellend en het past absoluut niet bij het mooie rood witte shirt dat met trots gedragen moet worden !!! Al doe je het alleen maar voor die hondstrouwe supporters / ouders die wekelijks langs de lijn staan !!!!!

    Scoreverloop:

47e minuut 0-1 e.d van der Molen
64e minuut 1-1 Yilmaz
83e minuut 2–1 Engel

    opstelling:
van der Kraan-Meester-Kloes-Gielens-Westmaas-ter Haak-de Groot-Coronel-Cameron-van Dijk-Parris

    wissels:
Cameron en Gielens eruit voor Hansen en Lamptey

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Klik hier voor het verslag op de site van Zuidvogels.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Zaterdag 2 verliest in Amsterdam Noord

Photobucket

Verslag: Andre

De vriendschappelijke wedstrijd van Ajax tegen het team
van oud Ajax spelers Kiki Musampa en Nordin Wooter
werd op een moeilijk bespeelbaar veld gespeeld,
combinatie voetbal op het hobbelige veld was vrij wel onmogelijk.
New Amsterdam had een aantal goede voetballers in het elftal
en die gaven de achterhoede van Ajax handen vol werk.
De eerste doelrijpe kans voor de Noord Amsterdammers deed zich
in de 5e minuut voor ,De voorzet ging voorlangs het doel van
Danny Been,aan de andere kant kon Giano Bonam de bal met het
hoofd geen kracht mee geven uit een vrije trap van Natano Wattimena,
Uit een verre uittrap van de keeper van New Amsterdam kwam de bal voor de
voeten van een van de snelle spitsen,Danny Been plukte zijn inzet van de schoen .
even later moest Diego Esajas de bal van de doellijn halen om een achterstand
te voorkomen.

Photobucket

In de tweede helft kwam Ajax niet geconcentreerd uit de kleedkamer.
één moment van onoplettendheid zorgde voor een 1-0 voorsprong
voor New Amsterdam.binnen het uur spelen werd het 2-0 ,de spits
kon uit de rug komen van een Ajax verdediger en met een lob over
de keeper ging de bal in het net.

Photobucket

Ajax kreeg hierna een opleving: in de 64e minuut zette Jeremy Kho goed door op de doelman,
die schoof de bal in de voeten van Giano Bonam en met een fraaie
boog ging de bal in het verlaten doel 2-1,twee minuten later was de
stand weer gelijk ,een schitterende steek pass van Robin Telkamp
gaf Jeremy Kho de gelegenheid om de bal onder de keeper door
te plaatsen 2-2.

Photobucket

Dat Ajax van voorgaande fouten niets heeft geleerd
kwam tot uiting in de 68e minuut ,uit een corner kon de spits geheel
vrijstaand bij de eerste paal inkoppen 3-2.in de 74e minuut mocht
Ajax aanspraak maken op een strafschop: een overduidelijke handsbal
werd niet gezien door de scheidsrechter, maaraan de andere kant ging de bal
wel op de stip nadat er twee Ajacieden tegen elkaar op waren gelopen!!!

Photobucket

Kiki Musampa de alles regelaar bij New Amsterdam nam ook deze buitenkans
voor zijn rekening en liet de Ajax doelman kansloos 4-2.

New Amsterdam zon1 – Ajax zat. 2 (4-2) rust 0-0

Photobucket

Lekker veel foto’s van deze wedstrijd staan hier en zijn hier te bestellen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Veteranen winnen in Haarlem (update)

Verslag: Johan Hogenhout

Bij winst kon Ajax de koppositie overnemen van Z.O.B. . Ondanks de zeer brede selectie gaat het lange en intensieve  seizoen de veteranen opbreken. Met name de Champions League verplichtingen hakken erin en afgelopen zaterdag telde trainer Buskermolen slechts 8 fitte spelers en 3 half fitte spelers . Op de bank zaten 7 spelers die slechts 13 minuten inzetbaar waren. Wederom waarschuwde Andries Buskermolen voor onderschatting . Desondanks begon Ajax slap en ongeinspireerd aan de wedstrijd . Onbegrijpelijk dat Ajax zo begint terwijl nu de prijzen verdeeld worden. Ook zijn er bep. spelers meer met randzaken bezig dan met de wedstrijd op zaterdag.
Hofwijks bijv. één van de vedetten van de veteranen. Komt op zijn slippers uit het krachthonk voor een  hersteltraining . Heeft last van hielspoor maar doet alleen maar buikspieroefeningen . Komt de kleedkamer binnen en begint te schreeuwen tegen Hogenhout waarom hij , de superstar , niet vermeld wordt in het wedstrijdverslag van Zuidoost United-Ajax . ,Deed je mee dan’ was de logische vraag van de schrijver.  Wat bleek , Hogenhout had moeten melden in het verslag dat Hofwijks in de 52 e minuut eindelijk de bal goed ingooide en niet afgefloten werd waardoor Reiz in de 86 e minuut kon scoren . Deze goede inworp was dan ook het enige wapenfeit van Hofwijks en is bij deze vermeld. Wat ook het vermelden waard is dat Hofwijks helemaal niet met de wedstrijd van zaterdag bezig is maar met kaarten voor Ajax – Excelsior op 24/4 . Te pas en te onpas is hij met die kaarten bezig. In de kleedkamer klampt hij iedereen aan met de vraag . Heb jij nog kaarten voor Ajax – Excelsior . Na de training op donderdag waar iedereen zit te genieten van de hete kip van Nooitmeer krijgt iedereen een sms met de vraag . Wie heeft er nog kaarten voor 24/4 . Wanneer de spelers na de training in de auto willen stappen vinden ze een briefje onder de ruitewisser . 24/4 Ajax -Excelsior help me . Big John Hofwijks .  Vrijdagavond zit ondergetekende naar Hollands Topmodel te kijken . Ziet hij ineens een spandoek met de tekst ,
Ik ben John en weet je wat ik wil, een kaart voor Ajax -Excelsior op 24 april ‘. Zappend naar Voetbal International ziet hij precies hetzelfde  en zelfs bij Pauw en Witteman kwam hij het spandoek tegen. Trainer Buskermolen belde zaterdagmorgen met Hofwijks om te horen hoe het met zijn hielspoor was en of hij evt. stand-by wilde zijn. Hofwijks zei dat hij best nog wel last had maar als hij 2 kaarten kon krijgen voor 24/4 dat hij de pijn wel kon verbijten.
Buskermolen ten einde raad met een niet fitte selectie zegde toe en Hofwijks had nu nog maar 2 kaarten nodig.

Ajax begon dus slap aan de wedstrijd en kwam bij de eerste beste uitval van K.H.F.C. met 1-0 achter.Hierna kwam het moment van een andere speler die met andere zaken bezig is dan de wedstrijd. Darshoen wilde vroeger dolgraag naar het betaalde voetbal en heeft ooit in het verleden een proefwedstrijd gespeeld voor Haarlem . Trainer Onbenulic gaf echter de voorkeur aan echte Haarlemmers Kneusinho en Nietsnutchi. Sindsdien is Darshoen minder toerekeningsvatbaar als hij in de regio Haarlem speelt en dat resulteerde dit jaar in een verplichte wissel bij H.B.C. uit en afgelopen zaterdag in een rode kaart na een domme actie. Voorzitter van de supportersvereniging Hennie H. overweegt een speelverbod voor Darshoen in de regio Haarlem maar na bemiddeling van Hofwijks {in ruil voor een kaartje op 24/4 } ziet Hennie H. hier van af.
Met 10 man was Ajax sterker dan K.H.F.C. maar wist pas te scoren na een geraffineerde handsbal van Burgers . Met een 1-1 ruststand kon Buskermolen wat omzettingen doen en vielen Nooitmeer , Hofwijks en Ravesteijn {alias D Jave the Rave } in. In de 60 e minuut was het capitano Been die zo zacht op de doel schoot dat de keeper die al naar de hoek gedoken was al weer was gaan  staan en dat toen pas de bal via de paal in het doel ging 1-2 . De stadionspeaker riep om dat Been gescoord  en dat Hofwijks nog 1 kaartje nodig had voor Ajax -Excelsior.

Hierna mochten Schoofs en Worst ook nog speelminuten maken en vroeg Hofwijks zelfs aan spelers van de tegenpartij of ze nog kaarten hadden voor Ajax .  Koster maakte nog de 1-3 nadat hij eindelijk de zeer goede linksback voor het eerst passeerde . Na afloop besloot Hogenhout om zijn kaart aan Hofwijks te geven omdat hij toch wel blij is dat Hofwijks meedoet en het geen beroerde jongen vindt en Hofwijks hele leuke nichtjes heeft . Predikant Hofwijks geëmotioneerd zei dat hij hier morgen in de ochtendmis over gaat preken {Het deed hem denken aan ,Brieven aan Johannes  1, Oude Testament}. Al met al was iedereen opgelucht dat er geen puntverlies werd geleden en richtte iedereen zijn vizier op a.s. zaterdag Purmerend uit . Behalve Hofwijks . Zondagmiddag werd de hele selectie lastig gevallen per mail met de vraag of er nog iemand kaartjes voor Ajax -Excelsior overheeft want Hofwijks heeft zijn hele gospelkoor belooft om ze mee te nemen naar Ajax -Excelsior . Dus bij deze als er iemand nog een kaartje overheeft: Hofwijks heeft er nog slechts 23.980 {het is een behoorlijk koor}  nodig.
P.S.   Free Record speler van de week is Ravesteijn die zich beschikbaar stelde als reseve keeper/speler en daarmee de selectie een grote dienst bewees. Ook is het waarschijnlijk de enige mogelijkheid voor hem om speler van de week te worden omdat the Rave bij zijn eerste wedstrijd geblesseerd uitviel en de vrees bestaat dat het ook zijn laatste is dit seizoen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.