Ajax zaterdag 1 haalt uit tegen De Kennemers … Dennis Kaars scoort 5x !

Ajax Zaterdag 1 heeft vanmiddag na een prima 0-6 overwinning de volgende bekerronde bereikt. Vooraf waren de vaste supporters er niet gerust op dat het zo gemakkelijk zou gaan: De Kennemers hadden het sterke Koninklijke HFC tenslotte met 3-0 verslagen, dus de schrik zat er goed in.

Ajax begin prima aan het duel. De Beverwijkers werden met goed combinatiespel op eigen helft vastgezet en moesten zich beperken tot spaarzame counters. Dennis Kaars maakte echter al snel aan eventuele goede bedoelingen van De Kennemers een eind. De frele spits scoorde al na 11 minuten de 0-1. Hierna duurde het even voordat de Amsterdammers de score lieten oplopen. Melvin de Groot schoot nog tegen de keeper op, maar een paar minuten later verdubbelde Kaars de score. Hierna was het wel voorbij met de tegenstand van de thuisploeg: het enige dat gescoord werd waren gele kaarten.
Vlak voor rust maakte -wederom-  Dennis Kaars aan alle onzekerheid een einde toen hij 0-3 op het scorebord bracht na een fraai uitgespeelde aanval.

Na de pauze ging Ajax verder waar het voor de thee was opgehouden … met scoren. In de 51e minuut lobt Dennis Kaars de bal over de keeper voor de 0-4 en vijf minuten later verschijnt Kurdo Mohamad alleen voor de keeper die redding kan brengen. Dat bleek uitstel van executie: in de 61e minuut maakt Kaars z’n vijfde treffer van het duel.

De frustraties lopen inmiddels aardig op bij De Kennemers, die 10 minuten voor tijd met een man minder verder moeten na een rode kaart van een verdediger na twee keer geel. De toegekende vrije trap wordt door de net ingevallen Michiel Foppen fraai benut, 0-6. Vlak voor het laatste fluitsignaal laten Ara Heuvel en Melvin de Groot nog enkele kansen op een hogere score liggen, maar al met al lopen de Ajacieden na afloop zeer tevreden van het veld … de ploeg lijkt klaar voor de competitie ! We zullen het zien volgende week in Lelystad.

Scoreverloop:
0-1 t/m 0-5 Kaars
0-6 Foppen

Opstelling: van der Kraan, Kloes, Schurman, Meester, Vellema, Ter Haak, de Groot, Mohamad, de Visser, Kaars, Cameron.
Wissels: A. ten Heuvel, Heuvel en Foppen voor Mohamad, Cameron en Meester.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 2 bekert verder na 7-0 overwinning

Ajax zaterdag 2 heeft de volgende bekerronde bereikt door, na eerder in de week AFC 2 met 2-4 te verslaan, nu ook Aalsmeer 2 met 7-0 naar huis te sturen.

In de 8e minuut zette Laurens ten Heuvel Michael Malmberg alleen voor de keeper van Aalsmeer, die kon in eerste instantie nog redding brengen maar de afgeslagen bal werd door Laurens ten Heuvel met een droge schuiver in de hoek geplaatst (1-0). Na 15 minuten ging Jeffrey Mols goed door en kon alleen nog door een overtreding gestopt worden,Laurens ten Heuvel plaatste zich achter de bal om de vrijetrap te nemen, de terugspringende bal werd van dichtbij binnen getikt door Antonio Cvetkovic, 2-0.

In de 32e minuut opnieuw een vrije trap voor Ajax op 18 meter van het Aalsmeerder doel. Nu was het Wouter van de Molen die zich achter de bal plaatste,die verdween schitterend in de bovenhoek 3-0, kort daarop moest de scheidsrechter de wedstrijd onderbreken vanwege onweer en bliksem,na ongeveer 25 minuten werd het spel hervat,de resterende 10 minuten werden bij de tweede helft gevoegd. Na een kwartier in de 2e helft moest Ajax doelman Nick van Teeffelen zich strekken om een aanval van Aalsmeer onschadelijk te maken.

In de 61e minuut combineerde Ajax er lustig op los. Wouter van de Molen vond Antonio Cvetkovic die tekende de 4-0 aan. In de 65 minuut waren er de afgesproken wissels. De van blessures terug komende Jeffrey Mols en Wouter v/d Molen maakten plaats voor Dennis Eier en Joël Silooy. Na 73 minuten speelde Dennis Eier zich knap vrij, zijn lob over de keeper werd nog gered op de doellijn, maar in de rebound alsnog ingeschoten, 5-0.

Twee minuten later een snelle ingooi van Giano Bonam op Antonio Cvetkovic in een beweging ging de bal naar aanvoerder Rodney Weverling, die schoof de bal keurig onder de keeper door 6-0. De ingevallen Joe Lamptey vloog in de laatste minuut zijn tegenstander voorbij zijn schot ging voorlangs ,bij de tweede paal was de attente Giano Bonam er als de kippen bij om de zeven klapper op het scorebord te zetten.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.
Klik hier voor het verslag op de site van Aalsmeer.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 1 en Kon.HFC scoren niet

In het tweede duel in de poulefase van de districtsbeker heeft Ajax woensdagavond op De Toekomst doelpuntloos gelijkgespeeld tegen zondag-hoofdklasser Koninklijke HFC.

Verslag: Marcel

Na de meer dan uitstekende uitvoering van afgelopen zaterdag in Haarlem tegen EDO stond het volgende klusje alweer op het programma. Hoofklasser Koninklijke HFC bezocht Amsterdam. Ajax, dat nog steeds kampt met een aardig lijstje met afwezigen, begon wat voorzichtig en stroef aan dit duel. Kon.HFC kwam gewoon wat feller uit de startblokken na de eerdere nederlaag die zij leden tegen de Kennemers (1-3) Maar al snel bleek dat beide teams zoekende waren naar het juiste ritme om zo lekker in de wedstrijd te groeien. Heel langzaam begon Ajax wat zijn draai te vinden en zo trokken de Amsterdammers de wedstrijd iets naar zich toe. Echter het leidde vooralsnog niet tot spectaculaire aanvallen. Bas Vellema was in de 16e minuut met zijn schot voor het eerst dreigend. Ondanks dat Ajax wat meer grip had gekregen op de wedstrijd was HFC in de 24e minuut met een kopbal dicht bij hun openingstreffer.

Het aardige maar zeker niet hoogstaande duel golfde op en neer en dat resulteerde in wat kleine kansjes voor de bewoners van Sportpark de Toekomst. Dat werd in de 30e minuut maar weer eens geïllustreerd toen Michel Foppen een harde vrije trap los liet op de HFC-doelman. Hij kreeg de bal niet klemvast, maar in de rebound schoot Dennis Kaars wild over. Hierna gevolgd door een prima aanval over links. Het was Melvin de Groot die al dan wel of niet in buitenspel positie Dennis Kaars weg stuurde, maar hij faalde oog in oog met de keeper. Het gaf maar weer eens aan dat Ajax veel meer drang naar voren had en dus dreigender was. Maar vijf minuten voor het rustsignaal ontsnapte Ajax aan een achterstand toen HFC zijn tweede serieuze kans van de wedstrijd kreeg, derhalve een ruststand van 0-0.

Ook na rust was het niveau niet bijster hoog maar het duel was wel reuze amusant, omdat beide ploegen er wel voor gingen. De eerste kans die er toe deed was wel weer voor Kon. HFC in de 49e minuut. Daarna belandde de wedstrijd in een fase dat met name Michael Malmberg en aantal maal heel dreigend door brak over rechts, maar continu vond hij geen vrije man voor de goal of er werd te lang gewacht met de actie naar de goal toe waardoor het venijn er weer uit was. Toch waren de eerste vijfentwintig minuten duidelijk voor de rood-witten maar de finesse ontbrak. In de 27e minuut dacht iedereen dat de eerste goal aanstaande was, maar Michael Malmberg zag zijn inzet weer gestuit worden door de prima doelman van de Kon. HFC.

Heel langzaam verloor Ajax misschien wel de concentratie ….want de slotfase was over duidelijk voor de Kon. HFC. Het was aan de uitstekende Dennis van der Kraan te danken dat Ajax overeind bleef. Via een aantal katachtige reflexen hield hij Ajax in de wedstrijd en zo naderden we het eind van een boeiend duel dat misschien wel terecht in 0-0 zou gaan eindigen of had Ajax nog wat in petto voor ons ? Ondanks nog een hoop goede wil bleef de brilstand staan op het prachtige niet werkende scorebord ! Omdat EDO won van de Kennemers in Beverwijk (1-2) is dit de stand voordat we zaterdag aan de laatste ronde beginnen waar echt nog alles mogelijk is en zoals u ziet … Ajax heeft alles nog in eigen hand om door te gaan .

Stand na twee ronden:
1. Ajax 2-4 (3-2)
2. de Kennemers 2-3 (4-3)
3. EDO 2-3 (4-4)
4. Kon. HFC 2-1 (1-3)

Opstelling:
vd Kraan-Foppen-Kloes-Vellema-Schurman-ter Haak-de Groot-A ten Heuvel-Kaars-Mohamad-Malmberg
Wissels: de Visser-Heuvel-Meester voor Schurman-ter Haak-Kaars

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 2 wint van stadsgenoot AFC 2


Verslag: Andre

Een matig een slecht spelend Ajax heeft de bekerwedstrijd tegen AFC met 2-4 gewonnen. Ondanks de winst is er nog veel werk te verrichten voor de technische staf.
Ajax werd in de 4e minuut geholpen door AFC verdediger Michel Kreek die te kort terug speelde op zijn doelman, Kenneth Misa-Danso tikte de bal binnen (0-1).


AFC met o.a Ronald de Boer ,Brain Roy en Richard Witschge in de gelederen, is een ploeg die men niet moet laten voetballen,Ajax verzuimde te combineren en bleef in een traag tempo spelen,na 20 minuten kwam Ajax op 0-2 ,een combinatie tussen Rodney Weverling en Antonio Cvetkovic werd door laatst genoemde fraai in de kruising van paal en laat gedraaid,even later zag Walter Jaspers zijn schot via de onderkant van de lat het veld weer inspringen. aan de andere kant moest Ricardo Peeters een geplaatste bal van AFC spits Hasselbaink van de lijn halen.


De tweede helft was niet veel beter,acties werden te ver door gevoerd en schoten gingen over en naast het doel van AFC,in de 59e minuut was er een overtreding op AFC aanvaller John Ewbank binnen de 16 meter, de strafschop werd benut door Rody Turpijn 1-2. AFC dat zijn 1e beker wedstrijd met 1-4 van Aalsmeer had gewonnen moest minimaal gelijkspelen om nog een kans op de volgende ronde te halen. Laurens ten Heuvel gooide de wedstrijd in het slot door op aangeven van Antonio Cvetkovic de 1-3 binnen te schieten.


1-4 werd het nog door Giano Bonam die een uitstekende pass van Dennis Eier afronde,, in de 86 minuut kreeg AFC nog een tweede strafschop te nemen opnieuw was het Rody Turpijn ,die Ajax doelman Danny Been kansloos liet. Zaterdag speelt Ajax tegen Aalsmeer zijn tweede bekerwedstrijd,een gelijkspel is dan voldoende om zich voor de volgende ronde te plaatsen.

Stand

AJAX 1-3 4-2
AFC 2-3 6-5
Aalsmeer 1-0 1-4
Vlug & Vaardig heeft zich terug getrokken

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Programma (update!)

23/8 AFC 2 – Ajax 2 19.00 uur
27/8 Ajax 2 – Aalsmeer 2 12.00 uur

24/8 Ajax 1 – kon HFC 1 19.30 uur
27/8 Kennemers 1 – Ajax 1 17.00 uur

27/8 vvv Leerbroek-Ajax vet. (vr.) 15:00 uur

Adressen:
AFC
Sportpark Goed Genoeg: De Boelelaan 50
1082 LR Amsterdam

Kennemers:
Sportpark Adrichem: Adrichemlaan 3
1947 KX Beverwijk

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 1 wint eerste bekerwedstrijd


In Haarlem heeft Ajax zaterdagmiddag met 2-3 gewonnen van zondageersteklasser EDO. Bij rust was het 1-2. Dennis Kaars was tweemaal trefzeker. Na de thee scoorde Arafath Heuvel. Het betrof een poulewedstrijd in de districtsbeker. Koninklijke HFC en De Kennemers zijn de overige tegenstanders.

Verslag: Marcel

Op het nostalgische sportpark van EDO startte Ajax in de namiddag aan de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen. Na de uitglijder van afgelopen dinsdag tegen De Meern waren we benieuwd hoe Ajax deze klus zou klaren, want de ploeg had last van heel veel kleine pijntjes waardoor het op de tribune weer druk bevolkt was met spelers die niet mee deden.

Ajax begon zeer overtuigend. met name Melvin de Groot ontpopte zich tot kwelgeest van EDO. Al in de 3e minuut was het deze rechterspits die messcherp voorgaf en Dennis Kaars tikte heel koelbloedig binnen voor de vroege 0-1. Ajax bleef domineren en met opnieuw heel verzorgd voetbal degradeerden de Amsterdammers EDO tot figurant. In de 11e minuut was EDO dan wel voor het eerst dichtbij Dennis van der Kraan maar de Ajax defensie hield stand, gevolgd in de 15e minuut door opnieuw een levensgrote kans voor de gasten. Wederom was het Dennis Kaars die stuitte op doelman vd Giezen. Maar de prima spelende Dennis Kaars bewees zijn waarde voor Ajax in de 21e minuut toen hij prachtig binnenkopte na opnieuw een uitstekende voorzet van Melvin de Groot.

Het enige verwijt dat je Ajax kon maken is dat het niet veel eerder het duel in het slot gooide want het was zo nu en dan èèn richtingsverkeer. Toch moest EDO niet worden onderschat want de plaagstootjes die men uitdeelden waren toch dreigend genoeg. Dat werd maar weer eens bewezen in de 38e minuut toen Tjeerkes de 1-2 scoorde na wat geklungel in de Ajax-defensie. De ruststand had comfortabeler kunnen en moeten zijn ware het niet dat Malmberg nog op de paal schoot en zo bleef het een wedstrijd terwijl Ajax veel ruimer had moeten voorstaan.

Na rust pakte Ajax weer aarzelend de draad op en het kwam op 1-3 in de 56e minuut door Ara Heuvel die uit een moeilijke hoek net aan binnen kopte na een chaotische aanval over diverse schijven. De ploeg dreigde even door te drukken maar de kopbal van Melvin de Groot in de 62e minuut werd door Damen van de lijn gehaald. Het niveau in de 2e helft was wel een tikkeltje minder als de eerste 45 minuten maar Ajax bleef wel de wedstrijd onder controle houden en zag zelfs dat Dennis Kaars in de 73e minuut nog dicht bij de 1-4 was, maar zijn kopbal ging net over. De Amsterdammers moesten vanaf de 77e minuut gaan vrezen dat het de rekening moest gaan betalen voor de matige afwerking, want Gungor schoot prachtig raak voor EDO waardoor de 2-3 op het score bord kwam. Zou Ajax gaan boeten voor de nonchalante houding in de afwerking…….??

Nee gelukkig niet … want dat verdiende Ajax zeker niet vanmiddag en het zag zelfs Melvin de Groot in blessuretijd nog dicht bij de 2-4 zijn maar zijn solo eindigde op de doelman. Zo begon Ajax overtuigend aan het bekertoernooi met zelfs heel aardig voetbal en als alle blessuregevallen terug zijn dan zal trainer Logchies nog een paar lastige keuze’s moeten maken maar dat zijn luxe problemen ! Aanstaande woensdag volgt de tweede bekerwedstrijd op de Toekomst. Om 20:00u is het Ajax tegen de Koninklijke HFC.

3e min. 0-1 Kaars
21e min. 0-2 Kaars
38e min. 1-2 Tjeerkes
57e min. 1-3 Heuvel
77e min. 2-3 Gungor

Opstelling:
vd Kraan-Foppen-Kloes-Visser-Schurman-Misa Danso-de Groot-ter Haak-Heuvel-Kaars-Malmberg
Wissels:
A ten Heuvel-Mohamad-Noordraven voor Visser-Heuvel-Kaars

Klik hier voor meer foto’s en hier vindt u een verslag op de site van EDO.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 2 wederom goed op schot

Verslag: Andre

Al doet de uitslag anders vermoeden (7-0) , Ajax zat 2 was in de wedstrijd tegen het Helderse HCSC slordig in de afwerking:  maar liefst 16 !! mogelijkheden en/of kansen waren de eerste helft te tellen. In de 5e minuut zette Laurens ten Heuvel Erik Smits alleen voor de keeper, het schot werd gekeerd door de uitstekende doelman van HCSC. Schoten van Diego Esajas en Giano Bonam verdwenen langs de verkeerde kant van de doelpalen,een kopbal van Tim Noordraven scheerde over de lat.

Pas in de 37e minuut kwam Ajax aan de leiding,opnieuw was het Laurens ten Heuvel die de ingevallen Kenneth Misa-Danso met een steekpass bediende en tegen het harde schot had de keeper geen antwoord 1-0 . In de rust moet trainer Dennis van der Wal harde noten hebben gekraakt, want Ajax begon de tweede helft scherper en dat resulteerde in een mooie aanval over de rechterkant: de prima spelende Rodney Weverling trok de bal voor het doel en vallend kopte Laurens ten Heuvel de bal tegen het net 2-0. Een van de spaarzame uitvallen van HCSC zorgde er voor dat Danny Been gestrekt naar de kruising moet om een tegentreffer te voorkomen. Diego Esajas kopte nog eens in het zijnet  en even later kwam Ajax op 3-0 een schitterende een/twee tussen Kenneth Misa-Danso en aanvoerder Rodney Weverling werd door laatstgenoemde binnen getikt.

Een verkeerde terugspeelbal werd onderschept door de watervlugge Kenneth Misa -Danso ,die liet de keeper kansloos 4-0. Tien minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Kraanen liep de score nog flink op: eerst ging de bal op de stip na een overtreding op invaller stagespeler Jeffrey Polder. Jendro Halman nam plaats achter de bal en scoorde 5-0. Dezelfde speler tekende ook voor de 6-0 nadat hij een strakke voorzet van Kenneth Misa-Danso benutte.

In de 89e minuut ondernam de ook ingevallen en voor het eerst in het rood/witte shirt spelende Joël Silooy een knappe rush van achteruit om pas in het strafschop gebied gestuit te worden. Opnieuw verdween de bal op de stip,en vanaf 11 meter schoot Antonio Cvetkovic de bal hard en hoog tegen de touwen 7-0. Vervelend waren het uitvallen van Michael Malmberg (enkel) en Jendro Halman(lies).

Zaterdag begint het echte werk voor de Ajacieden met een aantal bekerwedstrijden: in één week wordt er dan tegen V&V 2, AFC 2 en Aalsmeer 2 gespeeld. De roep om sterkere tegenstanders krijgt een vervolg in de competitie waarin dan wedstrijden tegen o.a GVVV, IJsselmeervogels, Spakenburg en Volendam in september op het programma staan.

Sfeerverslag Ajax 2 – HCSC 2 7-0 from brian wijker on Vimeo.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.