Bondscoach Zico roept Kurdo Mohamad op

Kurdo Mohamad werd deze week verrast door een uitnodiging van de Irakese voetbalbond. De aanvaller van de zaterdagtak van Ajax is door bondscoach Zico opgeroepen voor de nationale selectie.

De oud-jeugdspeler van AZ komt momenteel uit voor het zaterdagteam van Ajax. Hij mag zich voor het eerst melden bij de nationale voetbalselectie van het land. Met de Irakese selectie werkt hij een tiendaagse trainingsstage in Bagdad af. Tijdens die periode krijgt hij de kans om de Braziliaanse bondscoach Zico te overtuigen.

“Dit komt heel onverwacht, maar het is wel iets heel moois”, laat Mohamad in een reactie aan VoetbalPrimeur weten. “Het gaat om een voorselectie dus ik zal bovenal genieten van mijn tijd daar. Dan zien we wel wat er mogelijk van komt.”

“Irak wil graag spelers uit Europa aan de selectie toevoegen vanwege het feit dat voetbal hier anders beleefd wordt. Ik ga zonder verwachtingen heen en ontzettend mijn best doen om er bij te komen. Dat is toch de droom van iedere voetballer.”

Zico staat voor de zware taak om Irak voor het eerst sinds 1986 aan een WK-ticket te helpen. Hij moet het land naar het WK 2014 in Brazilië loodsen. Irak is in de derde kwalificatieronde ingedeeld in een groep met China, Jordanië en Singapore.

(bron: Voetbalprimeur.nl)

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Zaterdag 2 wint oefenwedstrijd

Verslag: Andre

Ajax 2 heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen sv Nieuwenhoorn
met 3-2 gewonnen, Nieuwenhoorn dat uit komt in de Hoofdklasse
was met een team van spelers onder de 23 jaar en twee bussen supporters
naar Amsterdam gekomen.

Vanaf de aftrap was het één richting verkeer op het doel van de ploeg
uit Hellevoetsluis,in de 5e minuut knalde Kurdo Mohamad de bal hard
op de vuisten van de doelman,even later gevolgd door een geplaatste bal
van Jendro Halman die rakelings langs de paal ging,Ajax dat met goed
combinatie voetbal de bal lekker rond liet gaan hield Nieuwenhoorn
onder druk,alleen de afwerking bleef uit ,tot in de 22e minuut er een
misverstand bij Ajax in de verdediging genadeloos werd afgestraft 0-1
dit tot grote vreugde van de enthousiaste mee gereisde supporters
op de tribune.

Ajax was niet uit het veld geslagen en na 29 minuten spelen
was het gelijk.Joël Silooy bereikte met een lange pass Jendro Halman
die ontworstelde zich van zijn tegenstander en via de handen van de doelman
plofte de bal achter de doellijn 1-1.nog geen minuut later kopte Kurdo Mohamad
de bal hard op de lat, gevolgd door een schot van de uitblinker en onvermoeibare
Bas Vellema ,ruststand 1-1.

In de rust was Wouter Kloes in de kleedkamer achter gebleven en vervangen
door Walter Jaspers,Ajax ging verder waar het de eerste helft was geëindigd,
en bestookte het doel van Nieuwenhoorn ,knap keeperswerk van de doelman
kon een verdiende voorsprong niet voorkomen.

Een van de vele op maat gegeven
steekpasses van Bas Vellema bereikte de diepgaande Kurdo Mohamad die
gaf een splijtende voorzet op Jendro Halman de Ajax spits gleed zijn tweede goal
van de avond over de doellijn 2-1,Nieuwenhoorn gooide daarna de schroom
van zich af en begon een offensief,met gevolg dat de stand in de 68e minuut
weer gelijk was ,met een schitterend schot in de kruising werd Ajax doelman
Danny Been verslagen 2-2 ,Giano Bonam had aan de andere kant de 3-2
op zijn schoen zijn schot belande op de paal,Melvin de Groot werd vervangen
door Antonio Cvetkovic ,de kleine Ajax spits gaf in de 74e minuut Giano Bonam
de gelegenheid alsnog Ajax op een voorsprong te schieten in de verre hoek
werd de beste man van het veld(de doelman van Nieuwenhoorn) verslagen 3-2.

Nog was de honger naar doelpunten niet gestild bij de Ajacieden, een kopbal
van Antonio Cvetkovic werd van de lijn gehaald , een schot van Walter Jaspers
spatte op de deklat uit elkaar,daar bleef het bij eindstand 3-2.
Zaterdag pakt Ajax 2 de draad weer op en speelt het de altijd lastige uitwedstrijd
in en tegen Montfoort.
Klik hier voor het verslag en de foto’s op de site van sv Nieuwenhoorn.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Programma/uitslagen

27 september:
20:00u Ajax zaterdag 2-sv Nieuwenhoorn (vr.)

1 oktober:
12:00u Montfoort 2-Ajax zaterdag 2
14:30u SVL 1-Ajax zaterdag 1
14:30u Ajax zaterdag 3-DVVA 2
14:30u Ajax vet.-ZOB vet.

Adressen:
Montfoort
Sportpark Hofland
Bovenkerkweg 82
3417TA MONTFOORT

SVL
Sportpark Oranjehof
Marijkelaan 1
3947MG LANGBROEK

Uitslagen:
Ajax zat 1 – VVZ’49 2-1
Ajax zat 2 – rkav Volendam 3-1
FC Breukelen 2 – Ajax zat 3 2-2
Ajax vet – NAC vet 4-4

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Veteranen winnen duel van SDW

Ajax-S.D.W. 3-1

Dit was een wedstrijd waar je bij geweest moet zijn om over te kunnen oordelen.

Johan Hogenhout

P.S. Gefeliciteerd met de overwinning. Ajax speelt naast de Riekerhavencompetitie
ook nog een korfbalcompetitie. Hier volgen de uitslagen.

Leerbroek – Ajax 0-10
Ajax – T.O.B. 9-4
Ajax – F.C. Amsterdam 7-6
Ajax -N.A.C. 4-4

Ajax staat samen met Ons Eibernest en P.K.C. op een gedeelde eerste plaats.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 1 pakt volle buit tegen VVZ’49

Ajax zaterdag 1 heeft zaterdagmiddag met 2-1 gewonnen van VVZ’49. De doelpunten werden na rust gescoord door Sergio Cameron.

Verslag: Marcel

Op deze heerlijke herfstdag had Ajax nog wat goed te maken….en als je mee wilt strijden om de bovenste plekken moeten sowieso de thuisduels gewonnen worden. Maar VVZ’49 is een taaie ploeg voor Ajax, dat leert de geschiedenis ons. De thuisploeg had overduidelijk moeite in de beginfase om in de wedstrijd te komen. Waar Ajax meestal furieus begint en met dominant en overtuigend voetbal zijn tegenstander bestrijdt, zo mat en onzorgvuldig begon het team aan deze klus.
VVZ, dat nu ook weer niet spetterend begon, had wel iets eerder grip op het duel en kreeg ook in de 9e minuut de eerste serieuze doelpoging. Het was voor sommige spelers waarschijnlijk nog niet helemaal duidelijk dat de wedstrijd al begonnen was, want het oogde allemaal nog wat inspiratieloos en Ajax moest daar bijna de tol voor betalen in de 13e minuut toen na ver uitkomen van doelman van der Kraan (die daarna de bal verspeelde) het Joel Bade was die op het lege doel schoot. Op het laatste moment werd gelukkig de bal nog van de lijn gehaald.

Ajax dat wel ijverig was en met vol goede bedoelingen zat kwam langzaam in de wedstrijd, maar moest toch toezien dat veel ballen net niet aankwamen of dat op het laatste moment de actie niet goed uitpakte. Waar de Amsterdammers normaal gesprokken duidelijk een stempel op een wedstrijd kunnen drukken konden we nu dat nog niet ontdekken. Ook al was Dennis Kaars in de 23e minuut voor het eerst dreigend voor de goal van VVZ, het mocht allemaal nog geen naam hebben ! Heel lang bleef de eerste helft er èèn van net niet voetbal en het talrijke publiek moet zich verveeld hebben langs de lijn, want van echt goed voetbal daar was nog geen sprake van. Ondertussen waren we al in de slotfase beland waar we in de 37e minuut de tweede grote kans van Ajax mochten noteren. Het was Kevin de Visser die in riante positie over schoot nadat doelman van Rijn de bal los liet uit een corner. Gevolgd aan de overkant via een unieke kans op de 0-1, maar de dappere goalie van der Kraan dook met al zijn ziel en zaligheid op de bal nadat Hidde Reitsma al bijna niet meer kon missen. Zo gingen we de rust in en kon Ajax de puntjes op de i gaan zetten , want overtuigend was dit nog allerminst.

In de rust heeft trainer Logchies vast de suikerklontjes vervangen voor hete peper !! Al smaakte de thee daardoor vast iets minder lekker, het gevolg was wel dat er een ander Ajax op het veld stond. Vanaf de eerste balomwenteling knalden de Amsterdammers uit de startblokken. Er werd nu veel meer afgejaagd en er werden weer duels gewonnen. Kortom, met fris en strijdbaar voetbal kwam Ajax uit de kleedkamer en de supporters herkenden hun Ajax weer !! Deze positieve ontwikkeling werd al snel beloond want in de 50e minuut was het tovenaar Cameron die met een eigen individuele actie de bal in de korte hoek deed belanden en zo stond Ajax op 1-0. Ondanks dat de Amsterdammers in een kort tijdsbestek een groot overwicht hadden opgebouwd moest het lijdzaam toezien ( hoe is het mogelijk ) dat in de 60e minuut bij de eerste tegenaanval van VVZ het alweer 1-1 was. De voorzet vanaf links werd wel op prachtige wijze binnen geschoten maar het was typerend voor de wijze waarop Ajax regelmatig te laconiek zijn verdedigende taken uitvoert. Zo konden we weer opnieuw beginnen , maar ondanks dat het niet altijd goed was bleef Ajax zoeken naar meer en daar was Dennis Kaars in de 62e minuut bijna succesvol in. Dat de voetbalsport nog niet wil weten van technische hulpmiddelen is voor iedereen duidelijk. Regelmatig wordt er daardoor op het hoogste niveau cruciale dingen over het hoofd gezien en teams ernstig benadeeld. Het gaat te ver om het amateurvoetbal daarin te betrekken, zeker als je nog steeds afhankelijk bent van goed bedoelde clubmensen, maar het was wel heel gênant in de 66e minuut om te zien dat de kopbal van Dennis Kaars na een voorzet van Sergio Cameron overduidelijk achter de doellijn werd gepakt door doelman van Rijn !!! Dat zagen wel de mensen achter de goal maar niet scheidsrechter Beudeker en zo stond het niet 2-1 voor de thuisploeg maar nog steeds 1-1.

Ajax speelde dan wel niet zijn beste wedstrijd tot dusver maar het controleerde het duel wel weer en continu werd de weg naar het doel opgezocht … overigens in een te gehaast tempo. Als Ajax leert om met wat meer overzicht te spelen en met wat meer geduld dan valt er misschien meer uit een wedstrijd te halen. Ajax was iets te overijverig en verloor daardoor vaak het overzicht. Te snel werd er gekozen voor een actie waardoor het te individualistisch werd . Dit elftal moet nog een team worden en als dat gebeurt….. maar ondertussen stond het nog wel 1-1 al duurde dat niet lang meer, want in de 76e minuut onderschepte Sergio Cameron een uittrap van doelman van Rijn en vanaf ruim 35-40 meter zag hij dat de keeper nog iets te ver voor zijn goal stond. Hij aarzelde geen moment en met een geplaatste bal kreeg de doelman de bal weer terug alleen ditmaal over hem heen, 2-1. Een wonderschone treffer.

Op basis van de tweede helft een verdiende voorsprong voor Ajax. Met een klein beetje angst en beven werd de slotfase ingegaan, maar ditmaal was er geen reden om te vrezen en het had zelfs de deur in het slot moeten gooien in de 82e minuut, maar doelman van Rijn tikte nog net het schot van Kevin de Visser uit zijn goal. Dit was tevens de laatste serieuze kans van de wedstrijd een zo sleepte Ajax op basis van een prima tweede helft de drie punten over de streep. Volgende week gaan we op bezoek in Langbroek ( SVL ) en gaan we hopelijk opnieuw zien of dit elftal weer wat meer naar elkaar is toe gegroeid.
Want dat trainer Logchies een luxe probleem heeft is duidelijk qua grote van zijn selectie, maar er blijft genoeg sleutelwerk over om Ajax te smeden naar een soepel lopende machine.
Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Scoreverloop:
50e min: 1-0, Cameron
60e min: 1-1, Kortland
76e min: 2-1, Cameron

Opstelling Ajax:
vd Kraan-Foppen-Mols-vd Molen-Schurman-ter Haak-tenHeuvel-Kaars-de Visser-Parris-Cameron
Wissels; Noordraven en Malmberg voor ter Haak en Parris

Klik hier voor het wedstrijdverslag op de site van VVZ’49.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 2 wint opnieuw


Ajax zaterdag 2 heeft vanmiddag goede zaken gedaan in de strijd om de bovenste plekken. Er werd gewonnen van Volendam met 3-1.

Verslag: Andre

Ajax 2 heeft een verdiende overwinning behaalt op Volendam 2. Bij rust was de stand nog 0-0, echter het had ook 6-3 kunnen zijn. De thuisploeg ging goed van start, maar verzuimde in het begin afstand te nemen van de wijdbroeken uit het palingdorp.

In de 7e minuut zette Bas Vellema een aanval op, die werd besloten met een schot van Joe Lamptey in het zijnet. Uit een goed genomen corner van Melvin de Groot kopte Walter Jaspers rakelings naast, Dennis Eier zag zijn fraai ingekopte bal over het doel gaan en schoten van Antonio Cvetkovic en Sil Paddenburg werden gestopt door de Volendammer doelman. In de 30e minuut deden de gasten iets terug: eerst had Ajax het geluk dat de bal via de binnenkant van de paal het veld weer insprong, daarna moet Ajax-doelman Pablo Yarbasan twee keer handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen.

De tweede helft was precies 44 seconden onderweg en Ajax kwam aan de leiding: Bas Vellema stoomde op naar het hart van de Volendamse verdediging en speelde de kleine en sterke spits Antonio Cvetkovic aan. Die ontworstelde zich van zijn tegenstander en met een droge knal zette hij Ajax op een 1-0 voorsprong. In de 59e minuut ging de razendsnelle Joe Lamptey opnieuw op het doel van Volendam af en werd getorpedeerd door de keeper die kreeg slechts geel, waar rood op zijn plaats was geweest.

Antonio Cvetkovic plaatste zich achter de bal om de strafschop te nemen en uiterst koel schoof hij de bal in het doel (2-0). Volendam gaf zich echter niet gewonnen en vocht zich in de 65e minuut terug in de wedstrijd door de 2-1 op het scorebord te schieten. Ajax bracht verse wissels in het veld en dat bleek een gouden wissel te zijn: Sil Paddenburg gaf een listig hakballetje op Erik Smits die amper 10 sec. in het veld stond en direct Ajax in veilige haven bracht met een schuiver in de uiterste hoek (3-1). Pablo Yarbasan hield Ajax op de been door uitstekend redding te brengen op een gevaarlijk ingeschoten bal en in de slot minuut had Jendro Halman zijn invalbeurt kunnen bekronen met een fraaie omhaal die een beter lot had verdiend. De eindstand bleef 3-1.
Ajax nestelt zich door deze overwinning op de tweede plaats achter Spakenburg 2.

Dinsdagavond speelt Zaterdag 2 een oefenwedstrijd tegen sv Nieuwenhoorn uit Hellevoetsluis: aanvang 20.00 uur op de Toekomst.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Klik hier voor de uitslagen en de stand.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 3 pakt punt in Breukelen

Ajax zaterdag 3 had een lastige middag in Breukelen. Op een stroef en droog kunstgrasveld was het lastig een hoog baltempo te hanteren. De thuisploeg was meer gewend aan de eigen ondergrond. Het resulteerde in de 1-0 voorsprong. Ajax kwam na de achterstand beter in zijn spel en oefende meer druk uit op het doel van FC Breukelen. Dennis Bogaard strafte slordig verdedigen af middels een straks schot in de korte hoek en tekende zo voor de 1-1. In de tweede helft waren beide teams redelijk aan elkaar gewaagd hoewel Breukelen de beste kansen had. Na de kopbal die de 2-1 inleidde vergat Breukelen de wedstrijd in het slot gooien. Ajax bleef zo in de wedstrijd en Lenny Macnack bezorgde vijf minuten voor tijd Ajax een punt met een knappe individuele actie in het zestienmetergebied. Eindstand 2-2. Volgende week wacht op De Toekomst de topper tegen koploper en stadgenoot DVVA 2. Aanvang 14.30 uur.

Overige uitslagen:
Swift 3 – Marken 2 2-2
AFC 2 – Aalsmeer 2 2-4
Voorland 2 – Argon 2 2-7
WVHEDW 2 – Zandvoort 2 7-2
DVVA 2 – Geinoord 2 5-0

De stand (eerste vijf):
1. DVVA 4-12 (22-6)
2. Ajax 4-10 (13-8)
3. WVHEDW 4-9 (11-6)
4. FC Breukelen 4-8 (16-6)
5. Argon 4-7 (15-9)

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 1 deelt de punten in Veenendaal

Ajax zaterdag 1 heeft zaterdagmiddag in Veenendaal met 2-2 gelijkgespeeld tegen De Merino’s. Dennis Kaars was tweemaal succesvol namens Ajax.

Verslag: Marcel

Na de galavoorstelling tegen HBOK en de logische positieve recensies was de vraag natuurlijk hoe zou Ajax zich manifesteren tegen het lastige De Merino’s (denkende aan vorig seizoen). Ajax startte met dezelfde succesvolle elf als vorige week en ook nu weer pakte Ajax vanaf de eerste minuut het initiatief, overigens zonder echt dreigend te worden in de beginfase voor de goal. Dat gebeurde pas in de 13e minuut en het was meteen raak ! Het was Sergio Parris die op links een individuele actie aanging en oog hield voor de mee opgekomen Dennis Kaars die simpel de 0-1 binnentikte. De Merino’s stonden dan wel op het veld maar de Amsterdamse formatie was opnieuw heer en meester en de Veenendalers keken beduusd toe hoe Ajax maar continu balbezit had. Langzamerhand de eerste helft kwam er ook steeds meer schwung in het spel maar Ajax vergat de trekker over te halen. De acties naar de goal toe waren nog wel aardig maar voor de goal ontbrak het aan “killers-instinct”.
Zo bleef het na 30 minuten spelen nog steeds 0-1, waarna we eigenlijk pas Ajax’ tweede grote kans zagen. Sergio Parris stuitte echter op doelman Vink. Het percentage balbezit mag dan wel misschien 70 % zijn geweest of meer echt veel schoten we er niet mee op. Ajax bleef dicteren maar moest wel toezien hoe De Merino’s in de 36e minuut voor het eerst dreigend voor de Ajax-goal verscheen, maar in de slotfase gaf Ajax toch weer wat gas erbij en met name Dennis Kaars was heel dicht bij de 0-2. In de 40e minuut omspeelde hij doelman Vink maar uit een lastige hoek kon hij de bal iets te weinig richting mee geven waardoor zijn schot maar net naast ging. Twee minuten later gevolgd door een schot van Wouter van der Molen die doelman Vink tot corner tikte. Arturo ten Heuvel zorgde met zijn kopbal uit die corner nog voor gevaar maar de bal ging rakelings over. Zo deed Ajax zich tekort in de eerste 45 minuten en leefden De Merino’s nog, maar als je zo domineert en er dan eigenlijk zo weinig mee doet dan vraag je om problemen ……
De start van de tweede helft was bijna een kopie van de eerste 45 minuten namelijk dat Ajax opnieuw het heft in handen nam en meteen dreigend werd via Arturo ten Heuvel, gevolgd in de 50e minuut door een schot van Dennis Kaars op de paal ! Het was wachten wanneer Ajax het duel in het slot zou gooien maar die tweede goal bleef maar uit en gaandeweg de tweede helft begonnen de Amsterdammers misschien een tikkeltje overmoedig te worden want het ging wel heel makkelijk. Zonder overigens dat de vonken er vanaf spatten … daarvoor waren er teveel onnauwkeurigheden in het spel te ontdekken. Zo daalde het niveau en bleven De Merino’s hopen op … zeker toen de schroom er een beetje vanaf werd gevoetbalt door De Merino’s, maar dat was te danken aan de laconieke/nonchalante houding van Ajax (of was de concentratie er niet meer ….? ). Ondertussen kwam het duel in de slotfase terecht en ik kan verklappen een knotsgekke slotfase !! Zomaar uit het niets kwamen De Merino’s langszij in de 80e minuut, want tot aan dit moment gaf de Ajax defensie niets weg. Na een corner waar doelman van der Kraan net niet bij kon werd er bij de tweede paal simpel binnen gekopt (1-1). Het was de wereld op zijn kop want dit mocht niet gebeuren, gelukkig kwam het antwoord van Ajax heel snel want het was nog geen drie minuten later alweer 1-2. Nu middels een vallende kopbal van Dennis Kaars na goed voorbereidend werk van Sergio Cameron (uit een vrije trap ).
Dus leken de drie punten alsnog naar Amsterdam te gaan. Zeker toen Laurens ten Heuvel in de 87e minuut zijn inzet van de lijn gehaald zag worden. Maar iedereen die Ajax een warm hart toedraagt en langs de lijn stond (en velen al meer dan 25 jaar ), hebben zich afgevraagd hoe het in hemelsnaam mogelijk was dat Ajax opnieuw op kinderlijke wijze de voorsprong in de 88e minuut uit handen gaf. Het schot van net buiten de zestienmeter was dan wel onhoudbaar voor Dennis van der Kraan, maar De Merino’s leken het bijna zelf niet te geloven nadat ze bijna 75 minuten niets te vertellen hadden en eigenlijk er niet meer in geloofden. Hoe is het mogelijk dat je jezelf zo uit de wedstrijd voetbalt en een zekere overwinning nog op deze knullige wijze cadeau geeft !! Je kan er diverse theorieën op los laten. Had Ajax misschien meer of langer als team moeten blijven voetballen …etc etc ?? Wat blijft staan is dat er wederom twee hele dure punten verspeelt werden en al wordt Ajax gezien als de grote favoriet … op deze manier koop je er niets voor als je op deze wijze punten blijft schenken aan je tegenstanders!
Als Ajax zijn zaakjes eerder voor elkaar had was het nooit zover gekomen maar dit gebeurt maar al te vaak waardoor wedstrijden te lang onbeslist blijven terwijl het vaak niet meer zo hoeft te z ijn !! Zo verlieten niet alleen de supporters maar ook de spelers/begeleiding met een zuur gezicht het prachtige sportpark “De groene velden“.

Scoreverloop:
13e minuut 0-1 Dennis Kaars
80e minuut 1-1 Marco van Engelenburg
83e minuut 1-2 Dennis Kaars
88e minuut 2-2 Sebastiaan Klein

Opstelling: vd Kraan-Meester-Mols-vd Molen-Schurman-ter Haak-Cameron-A ten Heuvel-Kaars-de Visser- Parris
Wissels: Parris-de Visser-de Meester werden gewisseld voor de Groot-L ten Heuvel en Foppele

Klik hier voor het verslag op de site van De Merino’s.

Klik hier voor een kort verslag uit De Gelderlander.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.