Ajax zaterdag 1 … gelijk tegen Roda’46


Ajax zaterdag 1 heeft vanmiddag met 3-3 gelijkgespeeld tegen Roda’46. Bij rust leidde Ajax met 1-0. De gelijkmaker van Roda’46 viel diep in blessuretijd. Voor Ajax scoorden Dennis Kaars, Sergio Cameron en een eigen doelpunt.

Verslag: Marcel

Na een weekend met bekervoetbal ,waar Ajax flink uithaalde moesten de roodwitten maar weer eens 3 punten gaan binnen halen voor de competitie tegen het laag geklasseerde Roda ‘ 46. In het laatste verslag tegen VVA ‘ 71 werd zeer duidelijk dat het puntenverlies o.a te wijten was aan een verkeerde instelling of beter gezegd een gebrek aan beleving al was blijkbaar daar niet iedereen mee eens…….!! In ieder geval de instelling/beleving waarmee Ajax deze wedstrijd mee startte daar was in ieder geval niets op aan te merken want vanaf de eerste balwenteling nam Ajax het initiatief en gaf het vol gas.

Dat resulteerde al na 3 minuten spelen in de eerste redding van doelman Tijmensen na een hard schot van Laurens ten Heuvel. Ajax had hiermee de toon gezet voor een amusant vervolg waar vlot lopende combinaties elkaar in rap tempo opvolgden. Zo zagen we in de 7e minuut en prima voorbeeld hiervan toen Dennis Kaars Bas Vellema in staat stelden om hard uit te halen maar de paal stond een voorsprong in de weg. Het eerste kwartier overleefden de Leusdenaren wonder boven wonder het was een mirakel dat Ajax nog niet voor stond , maar de voorsprong kwam er toch en wel in de 23e minuut toen Dennis Kaars met een aantal verdedigers om zich heen toch het gaatje wist te vinden en zo verdween de bal in de verre hoek voor een dik verdiende voorsprong ( 1-0).

Ajax bleef domineren en het was en kwestie van tijd wanneer de 2e goal zou vallen. Ook al had de ploeg nog wel eens moeite om de concentratie vast te houden en zo kwam het heel af en toe voor dat Roda ‘ 46 via een snelle counter voor Dennis van Kraan kon verschijnen maar het mocht nog geen naam hebben. Nee als er èèn ploeg was die recht had op meer dan was dat Ajax maar zoals zo vaak het vizier stond voorin niet altijd op scherp want het schot van Sergio Parris ( net naast ) en het vlammende schot van Laurens ten Heuvel ( op de paal ) stonden en ruimere voorsprong in de weg. En zo gingen we de rust in met een bescheiden 1-0 voorsprong. Na rust leek het erop dat Roda ‘ 46 flink wakker was geschud in de kleedkamer want nog geen 2 minuten na de aftrap stond het opeens 1-1 , het was misschien het eerste serieuze schot op doel van Roda ‘ 46 van de wedstrijd.

Het gaf de bezoekers meer zelfvertrouwen en Ajax had er zichtbaar even moeite mee dat het nu opeens tegenstand kreeg. De ploeg moest duidelijk weer even zijn draai vinden maar na ruim 10 minuten spelen in de 2e helft was het de sterk spellende Bas Vellema die doelman Tijmensen weer zwaar op de proef stelde, maar zijn schot werd nog maar net gepareerd waarna Laurens ten Heuvel in de rebound de bal snoeihard op de lat schoot. Ajax herpakte zich en opnieuw werd er druk uit geoefend op de verdediging van Roda ‘ 46 dit werd onderstreept in de 59e minuut toen Kevin de Visser maar net hard naast schoot. Hoewel Ajax de bovenliggende partij was konden de Amsterdammers maar niet het verschil maken en werden ze wat ongeduldig en zochten daardoor opeens niet meer naar de combinatie maar kozen ook teveel voor de individuele actie. Ajax had misschien wel in de 69e minuut een penalty moeten krijgen toen Laurens ten Heuvel weg draaide bij zijn directe tegenstander maar hij werd overduidelijk vastgehouden maar scheidsrechter van Beelen dacht er waarschijnlijk anders over !

Het klokje tikte richting het laatste kwartier en daarin zou nog veel gaan gebeuren,Ajax dat wel wat minder nauwkeurig speelde zag toch de voorsprong op het score bord komen want Sergio Cameron schoot in de 75e minuut hard maar houdbaar de bal onder doelman Tijmensen door na een prima eigen individuele actie ( 2-1 ). Eindelijk had Ajax zijn voorsprong weer en je zou denken ; we gaan erop en erover want daar was het wedstrijdbeeld ook naar maar niets was minder waar !!!! Vol ongeloof keken we na 77e minuten spelen naar het scorebord toen daar 2-2 op stond , nadat Frank Tervoert de bal onder Dennis van der Kraan door schoot. Opnieuw kon Ajax van vooraf aan beginnen , maar ondanks de teleurstelling bleef de ploeg voluit voor de 3 punten gaan al was het goede voetbal allang ingeruimd voor een hoop opportunisme.

Maar opnieuw kwam de defensie van Roda ‘ 46 onder druk te staan en dat bewees Cameron maar weer eens met een goed schot in de verre hoek maar de redding was van de doelman die zo uitgroeide tot de grote sta in de weg. Gevolgd in de 81e minuut door een schot van invaller Ara Heuvel maar deze werd van de doellijn gehaald , en zo hield Roda ‘ 46 nog even stand want drie minuten later moest het toch capituleren en kwam Ajax op 3-2 al was het wel met de hulp van Jimmy de Haan die zijn eigen doelman verschalkten na een harde voorzet van Sergio Cameron. Ook al koste het veel pijn en moeite de 3 punten leken in veilige haven te zijn maar……opnieuw wist Roda ‘ 46 zijn rug te rechten en kwam het na de achterstand verassend weer goed terug of was het een gebrek aan scherpte in de Ajax verdediging ? Het was in ieder geval schrijnend om te zien dat in de 90 e minuut Roda ‘ 46 voor de 3e maal langszij kwam na op nieuw een te laconieke houding van de Ajax defensie of van het hele team…. ?

Het was een domper van jewelste als je zoveel beter bent in grote delen van de wedstrijd dat je er maar 1 schamel puntje eraan over houdt, ook al zat het Ajax ook niet mee . Ditmaal onthoud ik me van verder commentaar !!!! maar en ieder hoeft niet lang na te denken over het feit dat het team opnieuw vandaag dure onnodige punten liet liggen en dat voor de zoveelste keer.

23e min 1-0 Kaars
47e min 1-1 Rick Twisk
74e min 2-1 Cameron
77e min 2-2 Tervoert
84e min 3-2 eigen doelpunt / de Haan
90e min 3-3 Rick Twisk

opstelling: vd Kraan-Foppen-Mols-Vellema-Schurman-de Visser-Cameron-vd Molen-ten Heuvel-Kaars-Parris

wissels: Kaars-ten Heuvel-Parris eruit voor ter Haak-Heuvel-Lamptey

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 2 blijft koploper


Ajax zaterdag 2 heeft vanmiddag tegen Roda’46 uit Leusden een 3-1 zege geboekt. Door dit resultaat blijven de Ajacieden koploper van de reserve Hoofdklasse.

Verslag: Andre

Ajax heeft in de thuis wedstrijd tegen Roda,46 een 3-1 overwinning behaald. Helemaal zonder slag of stoot ging het echter niet,Roda,46 dat verrassend eerder Spakenburg een 1-0 nederlaag had bezorgd en dat met kunst en vliegwerk verdedigd had,kwam nu ook in de 2e minuut aan de leiding, een ingooi werd niet goed verdedigd,en voor het eerst in deze competitie keken de Ajacieden tegen een achterstand aan 0-1,dit was gelijk het sein voor de roodhemden uit Leusden om de verdedigende stellingen te betrekken.

Ajax trok ten aanval alleen de afwerking ontbrak: Antonio Cvetkovic kreeg twee riante mogelijkheden om de stand weer in evenwicht te brengen ,helaas voor Ajax gingen de ballen voorlangs en over,Giano Bonam ging er over de linkerkant vandoor en maakte een aantal schijnbewegingen,de Roda,46 verdediger trapte daarin en moest met een vrij ernstige knie blessure van het veld gedragen worden. Schoten van Kenneth Misa Danso en Jordi Meester werden door de Roda,46 doelman over en naast het doel getikt,kort voor het rust signaal was er een schitterende aanval via diverse spelers,de bal kon nog maar net van de doellijn gehaald worden .ruststand 0-1.

De tweede helft bombardeerde Ajax het doel van Roda,46 met aanvallen ,het wachten was op de zo verdiende gelijkmaker,en die kwam in de 54 minuut, Kenneth Misa- Danso mocht op randje buitenspel doorgaan ,Michael Malmberg was er als een duveltje uit een doosje bij om de 1-1 binnen te tikken.Jendro Halman was kort daarna dichtbij de 2-1 eerst ging zijn kopbal rakelings naast ,even later schoot Halman de bal op de buitenkant van de paal.met 11 man verdedigde Roda,46 de 1-1,maar had niet op Kurdo Mohamad gerekend ,de kersverse international mocht in de 65 minuut een vrijetrap nemen,vanaf 20 meter draaide hij met een gevaarlijk stuitje de bal in het doel 2-1. Nog nam Roda,46 niet de mogelijkheid om te gaan aanvallen en bleef stug verdedigen.

Photobucket

Aanval na aanval rolde op het doel van Roda,46, uit een van de vele corners kwam Ajax op 3-1. Walter Jaspers kopte de bal terug op Tim Noordraven die van dichtbij de 3-1 op het scorebord kopte. De uitslag had nog hoger uit kunnen vallen, maar de moedige keeper van Roda,46 behoedde zijn team van een afstraffing: eindstand 3-1.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 3 niet langs Argon

Het derde elftal heeft afgelopen zaterdag verzuimd te winnen in Mijdrecht en heeft daarmee twee dure punten gemorst in de strijd om het kampioenschap. Door het gelijkspel zakt het elftal van trainer Marco Ruitenbeek twee plaatsjes op de ranglijst en is daarmee dus koploper af. Op het kunstgras ging Ajax goed van start, wat direct al resulteerde in enkele kansen. Een hoge bal vanaf rechts was de inleiding voor de 1-0, die fraai werd ingekopt door Arthur Vinkenoog. De rossige spits torende hoog boven de Argon verdedigers uit en liet de doelman kansloos. Ook daarna hield Ajax het initiatief maar echte goede, uitgespeelde kansen bleven uit. Af en toe kon Argon gevaarlijk worden in de counter maar voor rust konden de gastheren niet tot scoren komen. Dit mede dankzij enkele fraaie reacties van Ajax-doelman René Waaksma. Na rust leek Argon pas echt goed wakker waardoor Ajax flink aan de bak moest. De controle kon op het middenveld niet meer worden gevonden en ook de aanvallers van Ajax kregen geen grip op de bal. Dit resulteerde in een rommelig spelbeeld waarbij van beide kanten weinig gecreëerd werd. Toch wist Argon halverwege de tweede helft de gelijkmaker te maken. Het leek een soortgelijke goal als Ajax in de eerste helft wist te scoren. De lange spits van Argon verschalkte de centrale verdediger na een hoge voorzet en tekende daarmee voor de 1-1. Wat volgde was een schaakspel waar van beide kanten enkele kansjes uit voortkwamen. Er werd echter niet meer gescoord. Volgende week speelt de zaterdag 3 thuis tegen hekkensluiter Geinoord uit Nieuwegein. Het is bovenin de reserve eerste klasse A weer spannend als vanouds en er lijken, zoals het zich nu aanziet, drie ploegen te gaan strijden om het kampioenschap. Uiteraard is de competitie nog lang en kan er dus nog van alles gebeuren.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax Veteranen wint met 0-5 bij Purmerend

Vooraf werd deze wedstrijd in de media bestempeld als ,, the Battle of
Purmerend “ omdat afgelopen zomer Ajax 2 spelers heeft weggekocht bij
Purmerend . Dit zette kwaad bloed bij Purmerend dat juist dit seizoen
kampioenaspiraties had . Nadat Z.O.B. vorig jaar kampioen is geworden leeft
bij menige provincieclub het idee dat dit ook bij hun eigen club mogelijk is
. Ondanks deze aspiraties waren Bakarbessy en Tevreden niet te behouden. De
als zeer kritisch bekend staande lokale krant , Gekeutel in Purmereutel’
plaatste de hele week al interviews met oud collegae en zette er bij ieder
artikel een opruiende kop boven .

Op maandag kopte de krant met ,, Bakarbessy komt niet aan de bak “. Op
dinsdag met ,, Bak gaat bakzeil halen “ . Op woensdag ,, Het wordt zaterdag
kat in het Bakkie “. Op donderdag ,, we sturen hem van Bak naar stuurboord “
Op vrijdag ,, We gaan als zwijnen aan de Bak “ en op de extra dikke
zaterdageditie ,, Bak is een achterBaks vuilnisBakkie “ . Over Tevreden
werd met geen woord gerept . Bij navraag kent niemand in Purmerend Tevreden
en ook bij Ajax is hij niet bekend . Wel staat er bij de onlangs uitgebracht
elftalfoto op de achterste rij ergens in het midden een Atouba look a like
tevreden naar de camera te kijken. Geen enkele Ajax speler weet wie het is
alleen {de sinds kort weggepromoveerde } chef krachthonk Henri Aat, ik zweet
me uit de, Naad kent de goede man en zegt deze man komt iedere donderdag ,
rolt zijn handdoek uit doet 2 push up’s , 2 sit up’s geeft 2 knipogen roept
keihard ,, Kunta Kinte is still alive’’ rolt zijn handdoek weer op en gaat
weer weg.

Buskermolen had zich serieus voorbereid op , the Battle’ en was de hele week
al bezig met zijn wedstrijdbespreking , had alle krantenknipsels van de
Purmereutel uitgeknipt en vroeg aan Keane of hij nog een goede speech wist
voor the Battle . Keane kwam met een Youtube filmpje van Al Pacino met, Best
football speech ever ‘. Ook had Buskermolen gevraagd of de voorzitter van de
supportersvereniging Hennie H. deze speech wilde uitvoeren vlak voor de
wedstrijd. Helaas was er vrijdagavond bordjesclub avond bij Ajax op de
Toekomst en het verhaal gaat dat er 86 flessen Kaapse Kraal doorheen zijn
gegaan en 20 flessen cognac en 31 flessen whiskey van het merk de Gluiperige
Glenfiddich. Hierdoor verscheen Buskermolen niet geheel fris in de
kleedkamer . De krantenknipsel had hij al gebruikt om de kattenBakarbessy te
verschonen . Begon hij zijn wedstrijdbespreking met , Vandaag heren is er
the Bottle of Purmerend ‘ . Ook had hij het verkeerde Youtube filmpje
meegenomen en zo gebeurde het dus dat de gehele selectie naar iemand zat te
kijken die heftig tegen het huis van Bakarbessy stond te swaffelen. De
voorzitter van de supportersvereniging Hennie H. {ook aanwezig bij de
bordjesclub} was in geen velden of wegen te bekennen en om 20.00 uur ’s-
avonds kreeg Buskermolen een sms-je met de vraag waar is dat WeideWijnvelden
. Bleek dat Hennie H. sportpark de Wijnvelden in plaats van sportpark de
Weide Venne had ingetoetst op zijn TomTom en zo stond de voorzitter bij
golfclub de Wijnvelden in Onze Lieve Vrouwe Waver in de buurt van Mechelen.
Tot overmaat van ramp had de golfclub geen Kaapse Kraal in huis.

Vooraf werd Been Sr. {tijdelijk als Adje Interim voor van Eijden} ook al
getriggerd door de scheidsrechter in de boardroom. Been Sr. had keurig het
wedstrijdformulier ingevuld met alle namen erop. Deze Leo Horndol wilde ook
alle rugnummers hebben en spelerspassen controleren . Been Sr wilde daarop
ook de spelerslijst van Purmerend controleren en kreeg een stuk WC papier
toegeworpen met 11 keer de naam Bakarbessycioglu erop . Been Sr. bleef
uiterst kalm , wikkelde alles correct af en liep de kleedkamer binnen en zei
tegen de Ajax spelers , Wat er ook gebeurd maar hier moeten we winnen ‘.

Meer had de selectie niet nodig en Ajax begon zeer sterk en geconcentreerd
aan de wedstrijd en na 5 minuten maakte Reiz al de 0-1 . Ajax bleef goed
voetballen en in de 11e minuut maakte Keane de 0-2. In de 21e minuut was
het Oerlemans die de 0-3 maakte en de gehele Ajax aanhang stond te genieten.
Na rust begon Ajax slap en was het Keane die met het Youtube filmpje in
zijn achterhoofd de boel weer wakker schudde met een overtreding die in het
American football tot complimenten zou leiden maar in Purmerend minder
gewaardeerd word om het maar zacht uit te drukken. Toch had de actie effect
en Ajax herpakte zich en met een 0-4 van Oerlemans en een 0-5 van Koster
speelde Ajax één van zijn beste wedstrijden van de laatste tijd.

Na afloop was er niets meer te merken van de vijandigheid jegens Bakarbessy
. Er werd zelfs de polonaise gelopen met Bak voorop met meezingers als ,,
Bakkie op , laat je rijden’’ en ,, Bak eens lekker door “ en als afsluiter
,, Er staat een Bak in de gang”. Kortom een ouderwetse zaterdagmiddag.

Johan Hogenhout

p.s. Een verzoek aan Ans de Vries of ze voortaan bijtijds wil aangeven of ze
wel of niet aanwezig is zodat de gehele begeleiding van Ajax hier rekening
mee kan houden. Ans , je bent een onmisbare schakel in de begeleiding . Nu
kregen enkele kinderen 20 trekdroppen , 10 zakjes paprika chips ,5 broodjes
kroket en 8 flesjes AA drink van interim-oppas van Eck {totaal geen
controle} , wist Buskermolen zonder jouw tips niet wie hij moest wisselen en
stond je man Joop de hele tijd te What’s uppen in plaats van te vlaggen .Dus
laat ons niet meer in de steek , we hebben je nodig.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zat. 2 wint van NFC zon. 1 (7-1)

Verslag: Andre

Ajax 2 heeft op een druilerig sportpark de Toekomst met 7-1 gewonnen van zondag 3e klasser NFC 1 uit Amstelveen. In de eerste helft ontliepen beide teams elkaar weinig, Ajax had wel een veldoverwicht,door vroeg te storen konden de mannen van NFC trainer Tonnie Bras de Ajacieden van scoren afhouden.
In de 21e minuut was er een knappe redding van Ajax doelman Nick van Teeffelen voor nodig om een achterstand te voorkomen,via de vingertoppen kwam de bal op de lat, na 28 minuten spelen schoot Giano Bonam de bal hard en laag over het kletsnatte kunstgras,de NFC doelman kreeg de bal niet onder controle ,in de rebound scoorde Jendro Halman de 1-0.
Kort voor het rust signaal van de goed leidende scheidsrechter Tulleners kreeg Ajax nog een riante mogelijkheid ,echter de bal ging voor langs:  ruststand 1-0.

De tweede helft was amper twee minuten aan de gang ,of Antonio Cvetkovic kopte de bal op de paal ,het was slechts uitstel van executie. binnen 10 minuten!! tilden de Ajacieden de stand naar 5-0, de sterk spelende Dennis Eier gaf een schitterende steekpass op Giano Bonam ,zijn voorzet bereikte Michael Malmberg van dichtbij tikte hij de bal in het net 2-0.nog geen minuut later een voorzet van Giano Bonam en Antonio Cvetkovic maakte zijn gebruikelijke wekelijkse doelpunt 3-0.even konden de Amstelveeners naar adem happen.
In de 64e minnut was het opnieuw raak ,van af de zijlijn gaf Giano Bonam een schitterende lob over de keeper in het verlaten doel 4-0,vanaf de aftrap veroverde Ajax de bal ,Dennis Eier stuurde Kenneth Misa-Danso de diepte in ,die verschalkte de NFC doelman 5-0 ,de zelfde twee spelers zorgden ook voor de 6-0, een kwartier voor het einde maakte de van een blessure terug gekeerde Erik Smits op aangeven van Jendro Halman de zevenklapper 7-0.pas in de 84e minuut kon NFC de ere treffer maken ,door een momentje van onoplettendheid in de achterhoede van Ajax.  Eindstand 7-1 in een leuke en aantrekkelijke wedstrijd van beide teams.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Programma

Dinsdag 25 oktober:
20:00u Ajax zat. 1&2-NFC 1 (oefen)

Zaterdag 29 oktober
12.00 uur:     Ajax zat 2 – Roda ’46 zat 2 veld 1
12.00 uur:     Argon zat 2 – Ajax zat 3
14.30 uur:     Ajax zat 1 – Roda ’46 zat 1 veld 1
14.30 uur:     Purmerend vet – Ajax vet

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Dubbele cijfers voor Zaterdag 1 in beker

Ajax zaterdag 1 heeft de volgende ronde in de beker behaald door een overwinning met dubbele cijfers: in Haarlem werd het tegen vv Schoten maar liefst 0-12. Komend weekend speelt het team voor de competitie thuis tegen Roda’46.

Doelpunten:
Cameron
de Visser
Pelser (e.d.)
Kaars (4x)
L. ten Heuvel (3x)
Vellema
de Groot

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax 2 bekert verder na 8-0 overwinning op Argon 2

Verslag: Andre

Ajax 2 heeft de volgende ronde van het beker toernooi bereikt na een gemakkelijke overwinning op res 1e klasser Argon 2 uit Mijdrecht. Ajax had vanaf de aftrap een groot veld overwicht,alleen de eindpass bleef onvoldoende ,schoten van Jendro Halman en Wouter Kloes gingen over en naast. De doelman van Argon kon tot aan de 23e minuut zijn doel met kunst en vliegwerk schoon houden,in de 26e minuut was het raak voor Ajax ,een mooie aanval ,opgezet door Arturo ten Heuvel werd door getikt door Antonio Cvetkovic die op zijn beurt Jendro Halman in stelling bracht,met buitenkantje voet plofte de bal in het net 1-0. vanaf de aftrap veroverde Sil Paddenburg die passeerde twee verdedigers en vond de geheel vrijstaande Giano Bonam bij de tweede paal ,de snelle buitenspeler tikte van dichtbij binnen 2-0,Ajax probeerde gelijk door te drukken,een kopbal van de mee opgekomen Wouter Kloes kon nog van de lijn gehaald worden, In de 35e minuut deed Argon iets terug ,een schot vanaf 20 meter werd schitterend uit het doel geranseld door Ajax doelman Nick van Teeffelen.ruststand 2-0.

In de tweede helft was Jeremy van Eijsden geblesseerd in de kleedkamer achter gebleven en vervangen door Rodney Weverling. Ajax dat overigens zijn elftal op negen plaatsen had gewijzigd ten opzichte van het duel met Spakenburg vorige week. Met de regelmaat van de klok werd de score de tweede helft opgevoerd, 3-0 werd gescoord door Jendro Halman op aangeven van Sil Paddenburg, de 4-0 werd gemaakt met een fraaie kopbal door de rechter verdediger van Ajax Walter Jaspers ,de assist kwam van Jendro Halman ,die na deze actie gewisseld werd voor Kenneth Misa -Danso, deze invaller maakte op aangeven van Arturo ten Heuvel 5-0 met een diagonaal schot in de verre hoek. nog was de koek niet op voor de Ajacieden Kenneth Misa-Danso zorgde voor de 6-0 na een één tweetje met Antonio Cvetkovic, de kleine maar sterke Ajax spits tekende zelf voor de 7-0 op aangeven van Michael Malmberg, De flegmatieke linkerspits passeerde in de laatste minuut nog een aantal tegenstanders op de achterlijn en gaf Kenneth Misa-Danso de gelegenheid om zijn hattrick van deze middag op het scorebord te schieten 8-0. Mooi voor Ajax was nog dat Diego Esajas,na een aantal weken blessure leed en zwangerschap verlof zijn opwachting maakte in de basis. Volgende week gaat de competitie verder met een thuis wedstrijd tegen Roda,46

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Verslag Ajax vet.-Kon. H.F.C. vet. (6-2)

Ajax mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen Kon. H.F.C. Trainer
Buskermolen {weer terug uit Dublin nadat hij de komende tegenstander voor de
Champignon League had bekeken nl. de Dubliners} bespeurde op de training
enige agressie onderling en liet weten dat hij dat liever op zaterdag zag
tegen de tegenstander op een positieve manier.

Buskermolen kon het zich permitteren om de 2 miljoenenaankopen Simons en
Trifkovic op de bank te zetten en met een voorhoede Koster,Keane,Burgers
stond er een ,,stevige” aanval op het veld .Ajax begon niet slecht aan de
wedstrijd en stond na een half uur met 3-0 voor . Hierna toonde Ajax enige
arrogantie en dat werd door de Koninklijke afgestraft met een treffer 3-1.
Ajax hierna nog niet wakker geschud begon slechter te spelen en kreeg zelfs
nog een penalty tegen. Gelukkig heeft Ajax dan nog keeper Dijkstra op doel
staan die koelbloedig blijft en altijd zijn boekje bij zich heeft waar alle
penaltynemers van de afgelopen 35 jaar in staan. Het boekje is daardoor een
boekwerk geworden met 994 bladzijden met alle namen op alfabetische volgorde
. Toevallig heette de penaltynemer van K.H.F.C. Zejlko Zijlstra en kon de
penalty pas na 20 minuten genomen worden. Door het boek wist Dijkstra wel in
welke hoek de bal kwam en redde uitmuntend en kon Ajax rusten met een 3-1
voorsprong . Na rust begon Ajax weer wat sterker en kwam tot een 6-1
voorsprong . Na een ongelukkige actie besloot aanvoerder Hogenhout zichzelf
te wisselen om de goede vrede met K.H.F.C. te bewaren en gaf de
aanvoerdersband aan Pippo Burgers. Voor Pippo was dit het hoogtepunt van
zijn carrière en eiste meteen alle vrije trappen op , wilde dat alle ballen
bij hem ingeleverd werden en begon meteen met de bal aan de voet iedereen
alle kanten op te sturen . Hierdoor kon het gebeuren dat K.H.F.C. nog 6-2
maakte en wat tevens de eindstand was. Na afloop was het weer ouderwets
gezellig waarbij het de voetballiefhebber deugd deed dat Samardzic
eindelijk weer eens zijn gezicht liet zien op het voetbalveld. Samardzic een
zeer talentvolle ,veelbelovende Servische sluipmoordenaar raakte 2 jaar
geleden na een afrekening geblesseerd aan zijn knieschijf. Nadat Samardzic
te horen had gekregen dat hij niet meer mocht voetballen wilde hij niets
meer met voetballen te maken hebben. Samardzic besloot zijn aandacht
volledig te storten op zijn 2 andere hobby’s, kantklossen en doedelzak
spelen. Nadat hij in 2010 kampioen Parijs kloskant werd en in 2011 een
legendarisch doedelzakconcert voor 20.000 uitzinnige schotse schapen in een
uitverkocht weiland in Grantown on Spey heeft gegeven besloot Samardzic te
stoppen en weer eens zijn oude kameraden op te zoeken . Tycho goed dat je er
weer eens was.

Al dit nieuws werd overschaduwd door het nieuws van afgelopen maandag. Het
nieuws dat teammanager Jan van Eijden per direct zijn functie neerlegt
bracht een schok in de voetbalwereld teweeg. Maandagmiddag maakte Ajax al
bekend dat er in de avond een speciaal persbericht uitgebracht zou worden
door van Eijden. Maandagavond puilde de perszaal uit in de Arena doordat 25
televisiestations , 146 radioverslaggevers en 631 mensen van de schrijvende
pers dit persbericht niet wilde missen. In een overvolle zaal nam van Eijden
plaats achter de microfoon en iedereen wachtte in spanning af . Van Eijden
nam het woord en zei, ,,Ik ben een man van geen woorden maar daden en mijn
daad is dat ik per direct stop als teammanager van de Ajax veteranen”.
Hierna stond van Eijden op en liet de perszaal in verbijstering achter.

CNN kwam met breaking news en ook bij Voetbal International was dit nieuws
het enige gespreksonderwerp. Na de vraag van Genee wat de reden van dit
besluit was , gaf Derksen enkele redenen op basis van geruchten. Het eerste
gerucht was dat van Eijden steeds het boek van Dijkstra moest dragen en dat
het alleen maar zwaarder werd met al die penalty’s . Het tweede gerucht was
dat van Eijden ooit eens heeft gezegd dat als Burgers ooit aanvoerder werd
dat dat voor hem een reden was om te stoppen . Het derde gerucht is dat de
witte wijnliefhebber enorm opziet tegen de uitwedstrijd in Dublin tegen
die’’lompe ,bierzuipende Dubliners”en daarom per direct stopt. De enige
reden die zeer waarschijnlijk is , is dat T.D. Lefeber en voorzitster van de
R.V.C. van de Ajax veteranen van Nielen en voorzitter van de
supportersvereniging Hennie H. alleen maar rode wijn en rosé willen schenken
en de witte wijn uit de kantine willen verbannen . Dit was tegen het zere
been van van Eijden en nam impulsief deze beslissing. Van Eijden neemt
afscheid met een indrukwekkende palmares. Ooit begonnen als pupillenleider
is van Eijden 12 keer kampioen geworden met de Ajax D1 , 41 keer kampioen
geworden met de Ajax C1 , 14 keer kampioen geworden met de E1 en mocht
vanwege deze successen teammanager worden bij het hoogst haalbare de
Ajaxveteranen. In deze periode zette van Eijden zich definitief op de
Europese voetbalkaart met 5 landstitels , 2 x winnaar van de Champignon
League en 1 x winnaar van de Joop de Vries schaal. Over de opvolging doet
Ajax geen mededelingen.

Johan Hogenhout

P.S.

Jan , ik wil je hartelijk danken voor de enorme fijne tijd de afgelopen
jaren en hoop dat je toch op enige manier betrokken blijft bij de veteranen
. We zullen je droge ,humorvolle en relativerende opmerkingen in de
kleedkamer missen . Nogmaals dank en hoop je veel te zien langs de lijn en
spaar ons niet na afloop met een geplaatste opmerking en ik ga ervan uit dat
je wel van de partij bent bij onze jaarlijkse uitstapjes.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Gouden en Bronzen Schoen voor Ajacieden !

Dennis Kaars en Sergio Cameron hebben vanavond prijzen gewonnen voor hun (doelpunten) prestatie in het afgelopen seizoen. Kaars, afgelopen seizoen uitkomend voor HBOK, won de Gouden Schoen. Sergio Cameron won de Bronzen Schoen. De foto’s zijn vanavond genomen in het Holland Casino te Amsterdam tijdens het jaarlijkse Metropoolsport topscorers-gala. Cameron scoorde afgelopen seizoen namens Ajax 16 keer, Dennis Kaars namens HBOK liefst 26 keer.

foto’s: Joey van Leijenhorst

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.