Programma deze week


Dinsdag 29 november:
20.00 uur: Ajax vet – Alphense Boys vr

Zaterdag 3 december
11.30 uur: Zandvoort – Ajax zat 3
12.00 uur: Ajax zat 2 – GVVV 2 veld 1
14.30 uur: Marken 1 – Ajax zat 1
Ajax vet vrij

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 1 verliest in districtsbeker

Image hosting by Free Image Hosting

Ajax zaterdag 1 heeft vanavond verloren in de tweede ronde van de districtsbeker. Stadgenoot en zondaghoofdklasser FC Chabab won op Sportpark Riekerhaven met 4-2.

Verslag: Marcel

Op een guur sportpark Riekerhaven streden zondaghoofdklasser FC Chabab en Ajax voor een plek in de volgende ronde van de districtsbeker. Voorafgaande aan dit duel vraag je jezelf af wat de waarde kan zijn van dit soort duels. Natuurlijk prestige en zover mogelijk komen, maar eigenlijk zijn de komende twee duels voor de winterstop veel en veel belangrijker. Indien Ajax deze duels schadevrij doorkomt dan gaan er vast mooie dingen gebeuren in het restant van de competitie. De omstandigheden waren voor beide teams niet optimaal. Een hobbelig veld en vier aanstekers die dienst deden als lichtmasten. Dat het koud was en flink waaide dat was wel voor iedereen duidelijk, maar dat het ook nog eens ging stormen op het veld … nee daar hadden we geen rekening mee gehouden. Natuurlijk Chabab speelt een treetje hoger maar twee seizoenen geleden verraste Ajax Chabab ook al in de poulefase (0-1) ). Kortom, de storm die even raasde over het veld werd geproduceerd door elf voetballers van Chabab. Tussen de eerste en twintigste minuut stond Ajax op het veld en dat was dan ook wel het enige. Voor de rest werd Ajax omver geblazen.en werd het aan alle kanten door razendsnelle en behendige aanvallers overklast. Het was daarom niet vreemd dat het na vijf minuten al 1-0 stond. Ajax kon niet bijkomen en moest lijdzaam toezien dat het simpel weg op alle fronten tekort kwam.

Image hosting by Free Image Hosting

In alle linies op het veld kwam Ajax telkens een stapje te laat en Chabab mocht naar hartelust combineren. In de 10e minuut werd het zelfs 2-0 via een prachtige kopbal uit een vrije trap en het leek erop dat een grote nederlaag aanstaande was. Helemaal toen in de 18e minuut het 3-0 werd ook al redde doelman Been knap in de rebound toch moest hij toezien dat het klusje simpel geklaard werd. Het was maar goed dat het donker was, want anders had je het schaamrood op de kaken bij velen Ajacieden kunnen ontdekken maar……gek genoeg herstelde Ajax en eindelijk kregen we het idee dat wij (Ajax) ook nog mee mochten doen. Ajax werd brutaler en kwam steeds meer aan voetballen toe zonder dat het nu opeens heel spectaculair werd maar je zag op het moment dat Ajax aandrong dat Chabab het lastig kreeg of het angst was weet ik niet maar paniek was er wel. Zo schoot een verdediger van Chabab bijna in eigen doel toen Dennis Kaars maar even dreigend werd. Zo rond de 25e minuut kantelde de wedstrijd en was het Ajax dat de regie een beetje begon over te nemen. Overigens de ruststand van 3-0 was dikverdiend, want Ajax ging in het laatste kwartier dan wel beter voetballen grote kansen leverden dat nog niet op.
Image hosting by Free Image Hosting

Net zoals vorige week toonde Ajax een ander gezicht in de tweede helft. Nu was het Chabab dat vanaf het eerste fluitsignaal na rust werd teruggedrongen en opeens begon Ajax te voetballen en druk te zetten. Het werd in de 55e minuut 3-1 door invaller Melvin de Groot ( wat zijn we verheugd om je weer te zien in het eerste team ), nadat doelman El Abdallaoui volledig onder de bal doorliep. Melvin kon in een leeg doel simpel binnen koppen. Ajax was helemaal terug in de wedstrijd en dat werd onderstreept drie minuten later toen … ja, ja wie anders dan … Dennis Kaars met zijn eerste goede doelkans meteen succesvol was 3-2). Zo had Ajax binnen dertien minuten al meer laten zien dan in die vorige 45 minuten. Het was wachten op meer van Ajax, want Ajax had het initiatief toonden veel meer lef en brutaliteit en Chabab wist even niet hoe ze dit moesten aanpakken. Het viel te prijzen dat Ajax vanuit een kansloze positie zich terug vocht in de wedstrijd en bewees dat het gewoon heel goed kan voetballen, maar het miste nu ook even het geluk aan zijn zijde. Want de schoten op doel van Sergio Parris en Bas ter Haak hadden meer verdiend. Het gevaar was wel nu Ajax veel meer aandrong dat Chabab razendsnel kon counteren en zo moest de Ajax defensie alert blijven want het ging af en toe maar net goed. Wat Ajax in de eerste helft had dat zagen we nu aan Chabab zijde, zo rond de 75e minuut kreeg Chabab weer grip op het duel en dat werd ingeleid door Stephan Omoregie die voor een leeg doel over de bal maaide . Maar je voelde dat Ajax het had laten liggen en niet alleen in de eerste 20 minuten. Chabab begon weer te voetballen en dus werd het ook weer dreigend. Het was wel zuur om te zien dat het in de 83e minuut 4-2 werd omdat even daarvoor een overtreding op Rience Schurman niet bestraft werd, maar daar had Chevello Irving de Rijp geen omkijken naar en zo haalde hij hard uit voor de definitieve nekslag van deze wedstrijd
Image hosting by Free Image Hosting

Einde bekervoetbal dus voor Ajax in een bijzonder aantrekkelijk duel met af en toe iets teveel gemene overtreddingen. Ajax moest dus zijn meerdere erkennen en over negentig minuten was het misschien wel verdiend maar oh oh oh als Ajax vanaf minuut èèn wel had meegedaan aan de wedstrijd was het wellicht anders afgelopen. We konden in ieder geval tevreden zijn met het vertoonde spel in de tweede helft en dat geeft vertrouwen voor de resterende twee competitieduels te beginnen volgende week in Marken en dat zal ongetwijfeld weer een lastig potje worden. Dus mannen … vanaf minuut 1 attent en scherp dan het komt helemaal goed.
Image hosting by Free Image Hosting

Scoreverloop:
5. 1-0 Boukhari
10. 2-0 de Rijp
18. 3-0 Resida
55. 3-1 de Groot
58. 3-2 Kaars
83. 4-2 de Rijp
( doelpuntenmakers Chabab onder voorbehoud )

Opstelling: Been-Foppen-Mols-Noordraven-Schurman-Vellema-vd Molen-Kaars-de Visser-Parris-Cameron
Wissels. De Visser-vd MolenSchurman gewisseld voor de Groot-ter Haak en Jaspers

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zat 2. niet zonder schade naar 3e ronde beker

Verslag: Andre

In de strijd om een plaats in de 3e ronde van de KNVB beker moest Ajax 2 aantreden tegen Beursbengels 2.
Al in de 2e minuut liep Ajax forse schade op ,aarzelend ingrijpen in de achterhoede moest Ajax doelman Pablo Yarbasan bekopen
met een aantal gekneusde en gebroken ribben,na stevig doorgaan van de Beursbengels spits.
Nadat de ongelukkige Ajax doelman met de ambulance naar het ziekenhuis was vervoerd ,nam Diego Esajas
de plek onder de lat over en de grieperige Kenneth Misa -Danso kwam in het veld.

Nadat het spel 15 minuten had stil gelegen en een ieder van de schrik was bekomen, kwam de wedstrijd maar moeilijk op gang.
Slap en ongeïnspireerd voetbal was het gevolg, toch kwam Ajax in de 7e minuut aan de leiding, Joe Lamptey sprintte iedereen er uit, zijn voorzet
belandde voor de voeten van Giano Bonam ,van dichtbij werd de bal binnen getikt 0-1.

In de 15e trapte de scheidsrechter in een schwalbe van een Beursbengel aanvaller de bal ging op de stip, invaller Ajax doelman Diego Esajas keek de ingeschoten bal over het doel. Het veldspel werd er maar niet beter op. Totdat Arturo ten Heuvel in de 35e minuut een vrijschop mocht nemen: de dirigent van het middenveld krulde de bal keurig in het doel 0-2.

In de tweede helft was het eerst Antonio Cvetkovic die een voorzet van Joe Lamptey hard op de paal knalde, gevolgd door een schot op de andere paal door
Kenneth Misa-Danso. Patrick van Dijk kwam na lang blessureleed na 65 minuten zijn opwachting maken.
Een kwartier voor het einde strafte Beursbengels een foutje in de Ajax achterhoede af en bracht de spanning terug tot 1-2.

Hier kon maar kort van genoten worden,twee minuten later bracht Ajax de marge weer op 2 goals:Joe Lamptey zag zijn schot geblokt, de rebound was voor Jendro Halman met een droge knal scoorde de Ajax spits de 1-3.
Weer kwam Beursbengels terug in de wedstrijd: de gelegenheidsdoelman van Ajax kreeg de bal niet klem envan dicht bij werd de bal binnen geschoten 2-3.
Patrick van Dijk was aan de andere kant nog dichtbij de 2-4 ,zijn schot ging rakelings over de lat. Beursbengels perste er nog een slotoffensief uit
om de gelijkmaker op het bord te krijgen.
Giano Bonam schoot in de laatste minuut voor Ajax nog op de paal. Het was aan de invaller doelman van Ajax te danken dat het niet op strafschoppen uitdraaide ,met een uiterste poging redde Diego Esajas met zijn uitgestoken been een zekere treffer.

Een moeizame beker overwinning voor Ajax 2 dat zich hiermee plaatste voor de derde ronde van de KNVB beker die gespeeld zal worden op 17 december a.s.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Een weekje Veteranen

12/11 Ajax-V.V.G.A. 6-0

Ajax moest aantreden tegen V.V.G.A. Een club waar Ajax een historie mee deelt .
Vroeger maakte de Ajax amateur afdeling veelvuldig gebruik van het veld van V.V.G.A.
. Deze wedstrijd stond echter in het teken van een jubilaris. Stephan Lee speelde
vandaag zijn 100 ste wedstrijd voor Ajax. Net als andere illustere voorgangers met
100 caps op hun naam komt zijn foto nu te hangen in het kantoor / bezemkast van Ben
Kraanen.Lee begon zijn voetbalcarrierre in Suriname bij Inter Moengotapoe en bleek
snel al een talent voor het zagen van een tegenstander te hebben. Dit was
toptrainer,talentenscout Ronnie Brunswijk niet ontgaan en al snel kon Lee tekenen
voor 3 ha. kapklaar bos en 2 houtsnijmachine’s bij SCVS Takdier Boys . Na
onenigheid met Brunswijk vluchtte Lee naar Nederland en via A.F.C. kwam Lee bij Ajax
ZAT. 3 terecht .

Na zwaar blessureleed werd Lee ter revalidatie bij de Ajax veteranen geplaatst en
daar kwam hij in een warm bad. Buskermolen {zeer bekend met revaliderende
voetballers} besloot Lee langzaam te brengen en liet hem vaak een minuut invallen.
Lee wilde echter wel wat vaker spelen en Buskermolen besloot om Lee in de keer in de
basis te laten starten . Na 1 minuut viel Lee geblesseerd uit en na het Avondje
N.A.C , Het Haags Kwartiertje is nu ook de Minuut van Lee een begrip in de
voetbalwereld . Stephan gefeliciteerd met je 100 ste wedstrijd.

Over de wedstrijd is weinig te melden . Lee scoorde in zijn jubileumwedstrijd en de
5 de colonne was volop aanwezig en onder aanvoering van Beukeboom kreeg iedere
speler een hart onder de riem gestoken .

Teksten als , Pietertje kom maar jongen , en , kan iemand dat gat dichtgooien ,
zorgen ervoor dat mensen niet meer voor de wedstrijd komen kijken maar langs de
lijn staan om te luisteren naar de opmerkingen die in het rond vliegen. Voor de rest
een nuttige 6-0 overwinning.

13/11 bekendmaking leiders.

Na het plotselinge vertrek van teammanager van Eijden moest er snel een vervanger
gevonden worden. Een speciale onderzoekscommissie werd in het leven geroepen om een
profielschets te maken .

Deze commissie bestaande uit de voorzitter van de supportersvereniging Hennie H. ,
voorzitster van RVC van de Ajax Veteranen Marjon van Nielen en T.D. Ed Lefeber kwam
met de volgende profielschets.

De teammanager van Ajax veteranen moet een wijnliefhebber zijn, een liefhebber van
vrouwen zijn, moet kunnen hardlopen , moet kunnen strooien ,moet kunnen bridgen,moet
cynisch kunnen zijn, moet 250 km. per uur kunnen rijden{voor evt. weekendtrips
naar Duitsland} en moet een Ajax verleden hebben.Verschillende kandidaten waaronder
Henri Aat van der Naad , Tscheu La Ling , Maarten Fontein,Marc Overmars ,Rob Vrolijk
en Marco van Basten vielen hierdoor af. Er bleven 2 kandidaten over Chris van Eck en
Rob Klockenbrink .

14/11 keuze leiders

Nadat trainer Buskermolen en zijn 2 aanvoerders geen keuze kon maken tussen de twee
kandidaten werd besloten een speciale keuzecommissie samen te stellen. Deze
commissie bestaande uit de voorzitter van de supportersvereniging Hennie H. ,
voorzitster van de RVC Marjon van Nielen en T.D. Ed Lefeber kwam met de volgende
keuze. Hennie H. koos voor de wijnliefhebber Chris van Eck , Marjon van Nielen koos
voor vrouwenliefhebber Robbie Klockenbrink en Ed Lefeber gaf aan dat het hem niet
uitmaakt wie het wordt. Hierna werd besloten om er een duo baan van te maken en zo
heeft de Ajax veteranen de beschikking over 2 leiders.

15/11 beëdiging leiders in Hamburg

Tijdens de wedstrijd Duitsland –Nederland zou door een select gezelschap{een vast
gezelschap die altijd aanwezig zijn als er iets bij de veteranen passiert} de beide
leiders beëdigd worden.Chris van Eck vond het echter niet de moeite om op zijn
beëdiging te komen omdat hij zijn vaste bridgeavond niet wenste af te zeggen voor
zoiets onzinnigs. Robbie Klockenbrink meldde in de Bild Zeitung ,, das könnte doch
niet wahr sein” en zei vervolgens vanuit een bomvolle café Zwick voor de camera van
ADR 1 ,,alles klar Herr Kommisar , ein zwei , saufen”. Diezelfde avond gooide
Klockenbrink op Twitter,Facebook en Marktplaats.nl een bericht.

Gezocht een lijder voor een stelletje ongeregeld.

16/11 verrassende wending leiders

Vandaag kopte de Hamburger Heissesten Neues met de melding dat de Ajax veteranen een
nieuwe tweede leider aangesteld hebben . Frenk van Veldhoven , een uit Hamburg
afkomstige alleskunner die benadert werd via allerlei tussenpersonen waarbij 1
persoon genaamd Ollie een zeer dubieuze rol speelde , heeft toegezegd om op 1
januari 2025 {wanneer Ajax 125 jaar bestaat} in dienst te treden bij de Ajax
veteranen.

Chris van Eck reageerde via zijn spreekbuis de Daily Bridger . ,, Wat een bullshit
allemaal. Ik heb gisteren gewonnen na 2x doublet en 3x redoublet dat is het enige
wat count en voor de rest wacht ik het wel af.

17/11 verzoening leiders.

Door bemiddeling van hoofdsponsor Echte Boter werd er een verzoeningscommissie
samengesteld waarbij de voorzitter van de supportersvereniging Hennie H. , de
voorzitster van de RVC Marjon van Nielen en T.D. Ed Lefeber de opdracht kregen om de
beide leiders weer bij elkaar te krijgen . Nadat Hennie H. met een Kaapse Kraal uit
1958 het geboortejaar van Eck kwam aanzetten en van Nielen met slechts gekleed in
een rood-witte Ajax shawl en een een hotpants uit 1958 niet geheel toevallig het
geboortejaar van Klockenbrink was de verzoening een feit. Lefeber heeft daarna
besloten alle notulen en bandopname’s van deze avond te vernietigen.

19/11 Roda 23 – Ajax 5-7

Na een rumoerige week zou het vandaag eindelijk weer eens over voetbal gaan . Roda
uit staat bij menige Ajax watcher in de agenda . Niet vanwege het voetbal maar de
derde helft is inmiddels legendarisch .

Ajax begon zeer goed aan de eerste helft en stond met de rust met 0-5 voor. Wat
hierna gebeurde had weinig met voetbal te maken . Eerst werd het nog 0-6 maar daarna
1-6 , 2-6 , 2-7,3-7,4-7,5-7. Alles stortte als een kaartenhuis in elkaar zowel op
voetbalgebied als ook op het vlak van teamgeest. Tijdens de wedstrijd {helemaal
schandelijk } maar ook na de wedstrijd riep iedereen van alles en iedereen wist waar
het aan lag en iedereen was boos op elkaar. Voor de kraker a.s. zaterdag tegen Zuid
Oost United zullen we met z’n allen twee dingen moeten doen. Allereerst in de
spiegel kijken {niet te lang} en dan ons stinkende best om die vervelende tweede
helft te doen vergeten.

Johan Hogenhout

P.S.

Frenk , enorm bedankt weer voor je bijdrage in Hamburg . Het was weer top geregeld .
Tot 2025.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Programma


Zaterdag 26 november:
12.00 uur: Beursbengels – Ajax zat 2 BE
15.05 uur: Zuidoost United vet – Ajax vet
17.00 uur: Chabab – Ajax zat 1 BE
Ajax zat 3 vrij

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ruime zege Ajax zaterdag 1 … 5-1 tegen Zuidvogels


Ondanks een achterstand in het begin van de wedstrijd, wist Ajax de wedstrijd tegen Zuidvogels door doelpunten van Kaars (3x), Cameron en Parris met ruime cijfers te winnen.

Verslag: Marcel

Zo langzamerhand komt de winterstop dichterbij en doet Ajax nog steeds mee in de strijd om de bovenste plaatsen , want dat iedereen van iedereen punten kan afsnoepen dat bewees DVVA vorige week maar weer eens en ook deze speelronde zat weer vol met verassingen, maar dat later….. Het was dus bittere noodzaak om zelf geen punten te verspelen tegen een opponent waar Ajax wisselende resultaten tegen behaald heeft in vorige edities. Ajax dat weer met Tim Noordraven begon voor de geschorste Jeffrey Mols en na zijn goede invalbeurt met en directe basisplek voor Sergio Parris en natuurlijk Wouter van der Molen die tegen zijn oude club speelden.

Het eerste noemenswaardige gevaar in de buurt van een keeper was te zien bij doelman Langeveld in de 9e minuut na een voorzet van Cameron was het Laurens ten Heuvel die rakelings naast kopte. Maar daarna was het toch Zuidvogels dat wat meer initiatief naar zich toe trok , Ajax dat doorgaans meteen het heft in handen neemt, had zichtbaar moeite om het juiste ritme te vinden. En zo ontspon zich een duel dat nu niet bepaald lang in de herinnering zou blijven hangen , het was rommelig en onsamenhangend . Het was dus niet tegen de verhouding in dat Zuidvogels in de 17e minuut de leiding nam , al zei het genoeg over de opening‘s fase van dit duel dat het voort kwam uit een vrije trap die overigens prachtig in de bovenhoek gekruld werd door Danny Scholte( 0-1 )

Want tot aan de openingstreffer kon je gerust zeggen dat de bezoekers uit Huizen gewoon de minst ,, slechte “ ploeg waren van dat moment. Ajax kreeg heel langzaam steeds meer grip op het duel en onder aanvoering van Laurens ten Heuvel die voorin de regisseur was begon Ajax steeds meer pressie uit te oefenen dat bewees Sergio Parris in de 28e minuut toen hij diep werd gestuurd en alleen voor doelman Langeveld verscheen maar zijn schot miste de precisie maar het was een teken dat Ajax aan de deur begon te kloppen. Dat deed niet veel later Dennis Kaars ook, maar zijn bekeken balletje met de buiten kant van zijn voet verdween nu wel in het doel na opnieuw een listig balletje van Laurens ten Heuvel ( 1-1 ) .

Ajax zat in de beste fase van de eerste helft en zonder dat de vonken ervan af spatten leek Ajax de controle over het duel gevonden te hebben , want Zuidvogels dat goed begon aan de wedstrijd kwam er nu steeds moeilijker uit . Maar tegen het einde van de eerste helft leken de beide teams al een voorschotje genomen te hebben op de warme thee want de amusementswaarde daalde per minuut en zo eindigde de eerste 45 povere minuten met een gelijke stand. In de rust heeft trainer Lochgies ongetwijfeld de puntjes op de welbekende i gezet want Ajax kwam als herboren uit de kleedkamer. Het leek erop dat Ajax iets meer inzakte en daarvan uit met messcherpe en snelle steekballetjes zo de snelle voorhoede continu kon wegsturen. Ook had Ajax door deze andere speelwijze ( ….. ) wat meer zekerheid in de achterhoede en dwong zo ook Zuidvogels wat meer naar voren te voetballen waardoor Ajax razend snel kon anticiperen en dat worp al naar 3e minuten zijn vruchten af.

Het was Dennis Kaars die hedenmiddag vlijmscherp was die Ajax op 2-1 voorsprong zette na inderdaad en diepe bal vanuit het middenveld bleef Dennis ijzig kalm oog in oog met doelman Langeveld. Ajax was los helemaal los en het werd een soort gallery play . Ajax zat er bovenop een gaf Zuidvogels nauwelijks de kans om op adem te komen , in tegenstelling tot de eerste 45 minuten was het nu bijna continu èèn richtingsverkeer met overigens prima voetbal van de Amsterdammers. Er was maar 1 vrees die er bestond bij de talrijke supporters langs de kant ; de marge was maar èèn doelpunt verschil en dus bleef het oppassen want Ajax heeft op de overwinning na tegen HBOK geen ander duel met meer dan twee doelpunten verschil gewonnen. Maar daar zou verandering in komen , dat werd ingeleid door een goed schot van Kevin de Visser in de 62e minuut en daarna kwam de meest doelpuntrijke fase van dit seizoen of lees meest spectaculaire fase !

Want tussen de 65e en 69e minuut deelde Ajax een mokerslag uit van jewelste !!!! Eerst was het opnieuw uitblinker Dennis Kaars die alweer zijn 9e competitie goal maakte van dit seizoen toen hij in de 65e minuut knap wegdraaide bij zijn tegenstander en de bal in de verre hoek deed belanden ( 3-1 ) en nog geen minuut later was het Sergio Cameron die alle handen op elkaar kreeg met werkelijk waar een magnifieke goal die normaal gesproken alle tv stations zou halen ware het niet dat de camera ploegen die er wel waren ( oa nieuwsuur ) meer oog hadden voor de randverschijnselen in de Arena. Net over de middenlijn zag Cameron de doelman iets te ver voor zijn doel staan en Sergio plaatste met zoveel gevoel en precisie de bal net over de keeper heen voor de 4-1 voorsprong en doelpunt die Cameron al wat vaker heeft gemaakt. Ajax zat in een flow en nog geen twee minuten later werd de stuk gespeelde de verdediging van Zuidvogels verrast door het hak balletje van Dennis Kaars op Sergio Parris die droog uithaalde voor een ongekende 5-1 voorsprong.

De inkt op het papier kon deze weelde bijna niet aan en eindelijk kon mijn hand -die krampverschijnselen kreeg- even tot rust komen na zoveel voetbalgeweld. Het was overigens wel meteen en abrupt einde aan een hele goede 2e helft want Ajax nam misschien logisch wat gas terug en zo kon Zuidvogels weer even op adem komen en de rijen sluiten. Ajax vond het wel best zo een speelde de overige 20 minuten gedisciplineerd uit en ondanks dat beide teams nog wel wat kleine mogelijkheden kregen , de wedstrijd was gespeeld. Goh wat is het dan heerlijk om lekker achteruit te leunen / niet op je horloge te hoeven kijken van hoe lang nog…etc. Nee Ajax had vriend en vijand verrast in een hele amusante 2e helft in een faire sportieve wedstrijd overigens.

En als je dan later ook nog eens leest dat reuzendoder DVVA ook nu punten afpakte van Swift en dat de nummer 2 VVA ‘ 71 ook niet verder kwam dan een gelijkspel ja dan is de conclusie heel simpel ; Ajax was niet alleen qua uitslag de grote winnaar van deze speelronde maar ook als het gaat om de stand op de ranglijst . Ajax klom op naar de 2e plek met nu nog maar 1 punt achterstand op Swift . Hoe dit verder gaat zien we pas over twee weken in Marken want volgende week wacht ons een leuke krachtmeting met Chabab voor de beker met een klein Ajax tintje ( met ex Ajacieden Imro Wielkens als trainer en speler Joes Blakborn ) Het was overigens en prima weekend voor alle amateur elftallen van Ajax en zou hielden we toch nog en goed Ajax gevoel over na dit weekend en dan denken we dus eens niet aan die laatste 6 minuten later op de avond in de Arena

0-1 Danny Scholte 17e minuut
1-1 Dennis Kaars 29e minuut
2-1 Dennis Kaars 48e minuut
3-1 Dennis Kaars 65e minuut
4-1 Sergio Cameron 68e minuut
5-1 Sergio Parris 69e minuut

opstelling ; Been-Foppen-Noordraven-vd Molen-Schurman-Vellema_ten Heuvel-Kaars-Parris-Cameron-de Visser
wissels; Arturo ten Heuvel – Bonam voor Laurens ten Heuvel en Sergio Cameron

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 2 verslaat DOVO 2 … 3-1 !


Verslag: Andre

DOVO was met snode plannen naar Amsterdam gekomen om Ajax de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Vanaf de aftrap dook Melvin de Groot alleen voor de DOVO doelman op, zijn schot met de linker was te slap ingeschoten. Daarna golfde het spel over en weer en beide teams hielden zich in evenwicht

Het duurde tot de 25e minuut voordat Ajax een tweede grote mogelijkheid kreeg om de score te openen: Jordi Meester zette een aanval op, de bal belandde bij de mee opgekomen Bas ter Haak , die controleerde de bal met de borst, maar opnieuw kwam de doelman van de Venendalers als winnaar uit het duel.
Sil Paddenburg moest in de 27e minuut het veld verlaten met een liesblessure en werd vervangen door Dennis Eier. Een misverstand in de Ajax achterhoede zorgde er voor dat DOVO een grote kans kreeg op een voorsprong: Ajax doelman Pablo Yarbasan zag tot zijn geluk de bal voorlangs zijn doel gaan.

Even liepen de emoties tot het kookpunt, dat resulteerde in het verwijderen met rood voor de trainer van DOVO naar de tribune. Kort voor het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Wals,kopte de spits van DOVO nog rakelings over de lat en in de toegevoegde tijd kopte Walter Jaspers de bal naast (ruststand 0-0).

In de tweede helft was het opnieuw DOVO dat twee grote mogelijkheden kreeg om aan de leiding te komen, maar het vizier van de Venendalers stond niet goed afgesteld. Trainer Dennis v/d Wal wisselde Antonio Cvetkovic voor Kurdo Mohamad en Erik Smits kwam in het veld voor Kenneth Misa-Danso. Deze invallers zouden later in de wedstrijd van grote waarde voor Ajax zijn. Even was de concentratie weg bij Ajax en dat gaf de balvaardige middenvelder van DOVO Faisal Kaouass de gelegenheid om door de verdediging te snijden: tot ieders verbazing plofte bal binnenkant paal in de doel 0-1.

Het laatste kwartier was echter geheel voor Ajax. In de 75e minuut bereikte Diego Esajas met een steekpass de ingevallen Erik Smits, die vervolgens in een keer vanuit de draai met een prachtige lob de 1-1 binnen tikte. Dit was voor Ajax het sein om op jacht tegaan naar de overwinning en de drie punten. Na77 minuten spelen kegelde Melvin de Groot de bal op de paal de terug springende bal werd door Dennis Eier op de andere paal geschoten. Eén minuut later was het toch raak voor Ajax: Jordi Meester gaf de bal hoog voor, Melvin de Groot sprong hoog boven zijn tegenstander uit en met een sierlijke boog sloeg de bal onder de lat 2-1. In de 84e minuut leek de wedstrijd beslist: Kurdo Mohamad stuurde Melvin de Groot de diepte in en die scoorde de 3-1. De hevig vlaggende ass.scheidsrechter had als enige buitenspel gezien, de goal werd afgekeurd en zo bleef het tot het einde spannend.

Ver in blessuretijd kwam Ajax als nog op 3-1, nu was het Melvin de Groot die Kurdo Mohamad bediende en van dichtbij de eindstand bepaalde. Volgende week staat voor Ajax 2 een beker uitwedstrijd op het programma bij de Beursbengels,om daarna de tweede helft van de competitie te beginnen met een thuiswedstrijd tegen GVVV.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Sensationele zege Ajax zaterdag 3 bij Aalsmeer … 4-6 !

Ajax zaterdag 3 heeft zaterdagmiddag drie dikverdiende punten meegenomen uit Aalsmeer. De thuisploeg, die in de onderste regionen van de reserve eerste klasse A is terug te vinden, liet Ajax vanaf het startsignaal het spel maken. Arjan Duijnker moest niet lang daarna al gewisseld worden vanwege een vervelende hamstringblessure. Arthur Vinkenoog kwam voor hem in de plaats. Onoplettendheid in de Ajax-verdediging zorgde ervoor dat laagvlieger Aalsmeer tot ieders verbazing een 2-0 voorsprong nam. Dit leek lange tijd ook de ruststand te worden maar invaller Vinkenoog schoot in de slotfase van de eerste helft de bal van dichtbij langs de keeper. Geen minuut later werd het zelfs nog gelijk. Een fraai ingedraaid afstandsschot van Lenny Macnack zorgde ervoor dat de kleedlokalen met een 2-2 gelijkstand werden opgezocht. Na een fikse preek van trainer Marco Ruitenbeek, Ajax wist niet het ‘normale’ niveau te halen, werd sterk begonnen aan de tweede helft. Macnack en Vinkenoog waren wederom trefzeker en daarmee was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Invaller Alex Liefhebber gaf ook zijn visitekaartje af door te scoren bij zijn eerste balcontact; 2-5. Niet lang daarna tekende hij ook voor de 2-6, dit maal met het hoofd vanuit een hoekschop. Ajax nam gas terug en incasseerde nog twee tegentreffers waardoor de eindstand werd bepaald op 4-6. Een tennisuitslag waarmee drie kostbare punten zijn binnengesleept. Het derde zaterdagelftal behoudt daarmee de koppositie. Stadgenoot DVVA lijkt door een nederlaag tegen Swift voorlopig te passen in de race om het kampioenschap. FC Breukelen is met twee punten achterstand daardoor de voornaamste concurrent. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma, maar op zaterdag 3 december wordt de strijd aangegaan in en tegen Zandvoort
Klik hier voor de foto’s van deze wedstrijd, gemaakt door Peter Liefhebber.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.