Weekprogramma/uitslagen

Zaterdag 4 februari:
12.00 uur Volendam rkav zat 2 – Ajax zat 2
14.30 uur Ajax zat 1 – De Merino’s veld 1
14.30 uur Ajax zat 3 – FC Breukelen 2 veld 3
Ajax vet geen programma

Uitslagen:

HBOK zat 1 Ajax zat 1 2-2
Ajax zat 2 IJsselm’vogels 3-1
AFC zat 2 Ajax zat 3 0-1
SDW vet Ajax vet 3-4

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

HBOK en Ajax delen de punten … 2-2 update!


Ajax zaterdag 1 heeft vanmiddag in Zunderdorp gelijkgespeeld tegen HBOK. Het werd 2-2 na een ruststand van 1-1. Ajax nam wel de koppositie over van Swift dat verloor bij Marken.

Verslag: Marcel

Vorige week sprak ik de hoop uit dat als Ajax net zo goed gaat spelen in de uitduels als op sportpark de Toekomst er mooie dingen gaan gebeuren. Misschien hebben velen al het verslag gelezen op de nieuwe website over het Amsterdamse amateur voetbal ( www.hetAmsterdamschevoetbal.nl), wat overigens een geweldig initiatief is want dat verdient het amateur voetbal in Amsterdam zeker ! Ik zal in mijn verslag en in mijn woorden de wedstrijd weer enigszins tot leven doen brengen.

Als je de verhalen moest geloven op de diverse sites dan stond er heel wat te gebeuren in Zunderdorp. HBOK is echter allang niet meer de hoogvlieger van een jaar geleden en dat was te merken. De publieke belangstelling bijvoorbeeld was beduidend kleiner dan vorig seizoen toen beide teams het publiek vermaakten met een boeiend gevecht dat eindigde in een 1-1 gelijkspel (met een late gelijkmaker van Remko Beerens). Vanaf de eerste minuut was Ajax weer de baas op het redelijk bespeelbare veld.

Ajax dat ten opzichte van vorige week twee mutaties moest doorvoeren want Laurens ten Heuvel en Wouter van der Molen bleven aan de kant. Vandaar vanmiddag Ara Heuvel in de spits die samen met zijn overige teamgenoten dus HBOK meteen lieten zien wat de intenties waren van Ajax. Al in de 3e minuut was het de spits van de gasten die stuitte op doelman Teerink en zo kreeg Ajax al vroeg een unieke gelegenheid om de score te openen. De ploeg bleef heer en meester en opnieuw probeerden de Ajacieden met vlot lopende combinaties de weg naar het doel te vinden. Maar daar lag het euvel hedenmiddag: want al gauw bleek dat de Godenzonen de weg naar de 16 meter lijn prima wist te vinden, maar het vervolg voor de goal was mager en de precisie ontbrak veelal. Ook al omdat HBOK verdedigend zijn zaakjes wel op orde had ( met Paul Michielsen ex Ajax ) en met stevig mannelijk voetbal de duels aanging. Alleen over links was Ajax continu dreigend want Sergio Parris was aanvallend vanmiddag absoluut de beste man aan Ajax zijde.

Waar vorige week ook Sergio Cameron een grote rol had op rechts was zijn spel vanmiddag flets. Later in de wedstrijd werd ook steeds meer duidelijk hoe groot de rol van Laurens ten Heuvel is binnen dit team. Hij was degene die vorige week o.a. de bal kon aannemen en daarna zijn mede aanvallers kon bedienen. Dat gebeurde nu veel te weinig. Nogmaals, de toevoer was bij vlagen prima maar Ajax had voorin te weinig een eindstation die dus daarna de aanval een vervolg kon geven in welke vorm dan ook .
Het was daarom ook niet zo vreemd dat tot de 24e minuut Ajax wel domineerde, maar nauwelijks echte kansen kreeg totdat Ajax een vrije trap kreeg na een overtreding op Ara Heuvel. Achter de bal stond Michael Foppen die hard in de muur schoot maar in de rebound wist hij de bal alsnog hard en laag in de verre hoek te jagen voor de dikverdiende en logische 0-1 voorsprong. Ajax probeerde door te drukken en met de soms watervlugge Dennis Kaars ( vorig seizoen nog HBOK ) bleef de ploeg wel dreigend, maar doelman Teerink hoefde maar nauwelijks in actie te komen voor HBOK . Alleen een schot van Bas Vellema in de 36e minuut zorgde nog voor enig gevaar. Zo vlak voor het verstrijken van de eerste drie kwartier verloor Ajax enigszins de grip op het duel en liet HBOK teveel terug komen in de wedstrijd. Dit leidde in eerste instantie niet echt tot hele grote kansen voor de thuisclub, maar je voelde de onrust toenemen in de defensie van Ajax. Met name bij corners en vrije trappen bleek Ajax kwetsbaar. Zo ook dik in blessuretijd toen op links een corner werd genomen … Luke van Rheenen mocht zomaar boven iedereen uitspringen en ongehinderd de 1-1 binnen koppen. Dat was natuurlijk tegen alle logica in. Ajax dat bijna de gehele eerste helft op de helft van de tegenstander te vinden was, kreeg de deksel wel heel hard op de neus zo vlak voor rust.

Na rust kregen we zeker in de beginfase opnieuw hetzelfde wedstrijdbeeld te zien, namelijk: Ajax dat aanviel en HBOK dat strak en degelijk achterin alles op orde hield en via de counter de tegenstander pijn wilde doen. Maar ook nu bleek al heel snel dat Ajax wel weer dicteerde, maar het amper de vrije man voor de goal wist te vinden en zo ontstonden er wel mogelijkheden maar niet echt uitgespeelde kansen. En zo moesten de gasten het ook nu weer hebben van een vrije trap die in de 66e minuut gegeven werd na de zoveelste overtreding op Sergio Parris hedenmiddag ( daar had scheidsrechter O’Niel wel wat strakker in mogen fluiten ). Hoe dan ook: opnieuw stond Michael Foppen achter de bal en ditmaal schoot hij hard en via een been van een HBOK verdediger in de verre hoek voor 1-2 voorsprong.


Aan alles voelde je dat Ajax moest gaan door drukken want ook al stond de ploeg eindelijk weer op voorsprong, deze wedstrijd was nog niet gespeeld. Als je een cijfer moest geven voor onvoorspelbaarheid dan zaten we zeker in de dikke 8+ en dus was Ajax gewaarschuwd, want al vele malen zat het venijn in de staart en met name dus in die vervloekte uitwedstrijden. Voorin was de pijp leeg voor Ara Heuvel en dus zaten we te wachten op nieuwe impulsen die niet of te laat kwamen. Onze mannen werden naarmate de klok wegtikte steeds onrustiger en de bal werd nu steeds sneller verspeeld iets waar we voor rust ook al last van hadden. Kortom, de slotfase werd er èèn met een ouderwets kick en rush gehalte met een hoop momenten die slecht voor je hart waren. Ajax kreeg dan wel wat kleine kansjes (o.a. schot de Visser net voor langs ), maar omdat de trekker niet werd over gehaald, groeide het geloof bij HBOK per minuut om er nog maar weer eens een schepje er boven op te gooien.

En of de duvel er mee speelt nu de finish in zicht was en het leek of Ajax eindelijk eens een uitwedstrijd ging winnen sloeg opnieuw met hoofdletters geschreven het noodlot toe !!! Dik, maar dan ook dik in blessuretijd werd HBOK weer eens gevaarlijk en ook nu ging daar een dood spelmoment aan vooraf . Eerst redde doelman Been nog miraculeus op een kopbal van Randall Henshuys na een vrije trap maar uit de corner die daar uit voortkwam moest doelman Been alsnog capituleren. Nadat hij de bal niet klemvast kreeg scoorde Randall Henshuys nu wel uit een scrimmage. Woede -ongeloof –verbijstering –maakten zich meester van de spelers maar zeker ook van de supporters die het niet wilden en konden geloven dat opnieuw en ditmaal voor de zevende keer Ajax gelijkspeelde in een uitduel !!!
Wat heeft Ajax een unieke kans laten liggen vanmiddag om af te rekenen met een syndroom die nu wel ernstige vormen begint aan te nemen. Weer niet winnen buiten de poorten van De Toekomst en het is dubbel zo zuur als je het wedstrijdbeeld bekijkt. Zo’n groot overwicht, oké … ditmaal dan wel niet met overweldigend voetbal, maar dat was nog het minst belangrijke en dan weer niet winnen het is inmiddels voer voor psychologen. Ondanks de teleurstelling kwam er toch nog goed nieuws van de overige velden, want zowel Swift als VVA ´71 wisten ook niet te winnen en dus neemt Ajax wel de eerste plaats over van Swift op doelsaldo. Volgende week gelukkig weer een thuisduel tegen De Merino´s en wie weet kan Ajax bij een misstap van Roda ´46 de 2e periodetitel grijpen .

Scoreverloop:
21e minuut 0-1 Foppen
45e minuut 1-1 v . Rheenen
66e minuut 1-2 Foppen
90e minuut 2-2 Henshuys

Opstelling Ajax:

Been-Kloes-Mols-Vellema-Foppen-ter Haak-de Visser-Heuvel-Kaars-Parris-Cameron

Wissels v Dijk – Noordraven voor ter Haak en Heuvel

Klik hier voor meer foto’s van dit duel en hier voor een kort verslag op de site over Het Amsterdamsche Voetbal.

Video:

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 2 blijft koploper … 3-1 tegen IJsselmeervogels

1112aja-ijs01.jpg

Ook na de winterstop blijft Ajax zaterdag 2 het goed doen. Het team van trainer Dennis van der Wal won thuis van IJsselmeervolgels 2 met 3-1.

1112aja-ijs05.jpg

Verslag: Andre

Anders dan de uitslag doet vermoeden heeft Ajax 2 het niet makkelijk gehad tegen IJsselmeervogels 2. Het werd in een rommelige wedstrijd, met kansen voor beide doelen, uiteindelijk 3-1 voor de Ajacieden. Al na 45 seconden probeerde Arturo ten Heuvel de doelman met een lob van 45 meter te verschalken, maar de bal scheerde over de lat en de te ver voor zijn doel staande keeper. In de 13e minuut kwam Ajax aan de leiding: Arturo ten Heuvel stuurde de snelle Joe Lamptey weg, die schudde zijn tegenstander van zich af en scoorde beheerst de 1-0.

1112aja-ijs02.jpg

Lang kon Ajax niet van deze voorsprong genieten: drie minuten later trok IJsselmeervogels de stand weer gelijk. Ajax kreeg de bal niet weg uit de verdediging en bij de eerste paal sloeg de bal binnen 1-1. Na een half uur spelen was Antonio Cvetkovic dichtbij de 2-1, zijn kopbal ging echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Na 34 minuten spelen kapte Arturo ten Heuvel zich knap vrij en speelde de bal in een keer door naar Joe Lamptey vanaf links gaf de rappe aanvaller de bal hard voor en via het been van een rooie verdediger vloog de bal in het doel 2-1. Op slag van rust vervulde Ajax doelman Nick van Teeffelen een hoofdrol: de goed leidende scheidsrechter Maas gaf terecht een strafschop na een overtreding binnen de 16 meter. De Ajax doelman pakte de bal klemvast in de benedenhoek en voorkwam hiermee de gelijkmaker, ruststand 2-1.

1112aja-ijs03.jpg

De tweede helft was amper vijf minuten oud of Nick van Teeffelen zag een aanvaller van IJsselmeervogels vrij voor hem opduiken. Opnieuw kwam de lange Ajax doelman tot winnaar uit het duel. Erik Smits moest met een brancard van het veld met een enkelblessure en werd vervangen door Kenneth Misa Danso. IJsselmeervogels drong sterk aan, maar moest alert blijven op de uitvallen van de rappe Ajax voorhoede. Uit een van de aanvallen was Giano Bonam dichtbij een doelpunt. Diego Esajas kwam de Ajax achterhoede versterken en kwam de prima spelende Joël Silooy vervangen, die na een blessure weer in de basisopstelling was begonnen.

1112aja-ijs04.jpg

Schoten van Antonio Cvetkovic en Joe Lamptey gingen over en naast en aan de andere kant kregen de Vogels ook nog wat mogelijkheden om te scoren. Het was uiteindelijk Giano Bonam die ver in de blessuretijd (95e min) de wedstrijd besliste: Joe Lamptey kopte de bal door, zette Giano Bonam vrij voor de keeper en scoorde beheerst de 3-1. Door dit resultaat behoudt Ajax een voorsprong van 5 punten op de nummer twee ODIN,59 dat geen fout maakt tegen Swift (1-2 overwinning.)

1112aja-ijs06.jpg

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Zwaar bevochten zege Ajax zaterdag 3 bij AFC … 0-1 ! update!

Ajax zaterdag 3 is de hervatting van de competitie gestart met een zege en blijft daardoor koploper. Dennis Husers zorgde tegen AFC 2 in de eerste helft al voor de eindstand, 0-1. Volgende week volgt de kraker op De Toekomst tegen FC Breukelen. Het onderlinge verschil is twee punten.

Na een goed en zeer gezellig trainingsweekend in Milaan moest Ajax de competitie hervatten tegen stadgenoot AFC 2. Een geduchte tegenstander en zeker ook prestigieuze, omdat er bij ons diverse ex-AFC’ers meededen en bij AFC diverse ex-Ajacieden. Bij AFC vielen Kenneth Perez en Robert Gehring ditmaal te noteren. Richard Witschge, Rob Witschge, Michel Kreek, Bryan Roy en Ronald de Boer waren niet aanwezig. In de eerste helft waren de beste kansen voor AFC. (John van Lottum schoot van dichtbij tweemaal over en Benjamin Pinto raakte met een afstandsschot de buitenkant van de paal), maar Ajax kwam op voorsprong via Dennis Husers. Het was voor redelijk wat publiek een attractieve pot. Het spel ging op en neer maar het hoge tempo van het eerste half uur was onmogelijk om vol te houden. Ajax wist de voorsprong mee de rust in te nemen. Na de thee streden de Ajacieden wederom met passie en inzet op het zware maar goed bespeeelbare veld. AFC leek af en toe dicht bij de gelijkmaker, maar de Ajacieden lieten veel mogelijkheden onbenut toen bij AFC het vuur nog meer doofde dan in de eerste helft. In de slotfase liet de goed ingevallen Alex Liefhebber de kans liggen op 0-2 waardoor het spannend bleef. Na enkele benauwde momenten blies de scheidsrechter voor het eindsignaal. Ajax blijft koploper met twee punten voorsprong op FC Breukelen … ijs en weder dienende volgende week de tegenstander op De Toekomst.
Klik hier en hier voor de foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax veteranen-SCW veteranen (3-1)

Als Herbstmeister moest Ajax afgelopen zaterdag aantreden tegen S.C.W. een
stugge tegenstander uit Rijsenhout.In het verleden kwam Ajax altijd moeizaam
uit de winterstop . Dit kwam meestal doordat de meeste spelers ongetraind de
feestdagen doorbrachten om dan vervolgens in januari geconfronteerd te
worden met een strafexpeditie van Generaal Jan Buskermolen von
Klinkerhoffen onder toeziend oog van Herr Jan Flick von Eijden.Gevolg veel
geblesseerden. Dit jaar had de generaal het anders bedacht en wilde minder
intensief trainen maar dan 2x in de week. Ditmaal met behulp van Kolonel
Chris von Eck bis Flockenstoffen en Kolonel Rob Klock und Brink von Strohm.
Als veldtrainer werd Ron Nie Mehr von Swaffelhausen ingezet en de generaal
keek reikhalzend uit naar het einde van de winterstop om zijn troepen deze
keer fris en fruitig aan de herstart van de competitie te laten beginnen. En
het moet gezegd worden . Deze keer viel het wel mee. In de afgelopen 5 jaar
waren er gemiddeld van de 28 spelers 16 geblesseerd /afwezig en moest von
Klinkerhoffen een beroep doen op o.a. Rob Fröhlich , Dennis von Schinken ,
Mustafa Yuce Tag en Appie zum Posten . Helaas konden die nooit en stonden we
vaak met 12 man waarbij Jopie der Friesenstein vaak als grens/wisselspeler
fungeerde. Deze keer kon von Klinkerhoffen rekenen op 15 man .

Bakarbessy werd geopereerd aan zijn bakstenen . {Bakkie voorspoedig herstel
toegewenst}. Boekelaar stond im Feuer und Flamme en kon niet spelen, Burgers
zit in een mentale dip. Zoals iedere winter. En lente, en zomer , en herfst.
Schutz helaas geblesseerd geraakt tijdens de nieuwjaarswedstrijd . Is
gelukkig wel op tijd fit voor de Bate Papo open in Lissabon in mei.Worst is
nog steeds geknakt. Gemert ,Tevreden ,de Randamie zijn uitgeleend maar
niemand weet aan wie . Oerlemans was uitgenodigd om mee te doen met het
wereldelftal in Nepal. Op 7000 meter hoogte speelde Oerlemans met o.a. van
Hoogtedonk,Uli Höheness, Giancarlo Livello Alto en Travis to the Top.

Ajax begon goed aan de wedstrijd en in de 8ste minuut maakte Darshoen de
1-0. Hierna speelde Ajax erg slordig maar wist deze stand tot de rust te
bewaren. Na rust dacht Hogenhout even makkelijk uit te verdedigen maar dat
werd genadeloos afgestraft en de 1-1 was een feit. Gelukkig kwam predikant
Hofwijks naar Hogenhout toe en fluisterde in zijn oor . ,, I had a dream “.
,,Waarover dan” vroeg Höhenholz . Ja , dat weet ik ook niet meer maar ik
maak de 2-1 voor je , was het antwoord van Hofwijks , Amen. En in de 52ste
minuut maakte Hofwijks zijn belofte waar en de 2-1 . Tot het eind van de
wedstrijd bleef Ajax slecht voetballen en bleef het onnodig spannend . Zeker
toen Nie Mehr in de 85ste minuut zichzelf verloor en het veld mocht
verlaten. Gelukkig had deze actie geen gevolgen en zorgde Keane zelfs in de
90ste minuut voor de 3-1. Na afloop werd de dooddoener , Slecht spelen en
toch winnen zo wordt je kampioen, veel gebruikt maar het zou toch lekker
zijn als we eens een hele wedstrijd laten zien wat we nu af en toe
demonstreren.

Na afloop zou ook Bettine{ik mis je nog elke week} een cadeau krijgen voor
het jarenlang aanhoren van alle foute grappen van de Ajax veteranen.
Voorzitter van de supportersverein Hennie Heinz Horst Hubert Helmut H. zou
het cadeau overhandigen . Net toen de voorzitter wilde overgaan tot de
ceremonie kwam soldaat Marjon Helga von Nielen met een rood hoofd naar de
voorzitter toegelopen en fluisterde wat in zijn oor.

De hele selectie was getuige van de reactie van de voorzitter toen hij tegen
Helga von Nielen riep , You stupid woman !

Bij navraag bleek dat Helga von Nielen het cadeau in haar kantoor zou
bewaren tot afgelopen zaterdag . De donderdag ervoor kwam luitenant Ed Lefeb
Geering echter bij Helga met de vraag of hij het cadeau even aan kapitein
Ate von der Nate mocht laten zien . ,Geen probleem , zei soldaat Helga , als
ik het cadeau zaterdag maar terugkrijg’.

Een goed lezer begrijpt het al. Het cadeau was zaterdag onvindbaar. Later
bleek het cadeau als pronkstuk op de Kama Sutra beurs gesignaleerd te zijn .
Ajax lijkt er weer een probleem bij te hebben en langs deze weg wil ik dan
ook iedereen oproepen om uit te kijken naar het verdwenen cadeau. Een
schilderij met de titel , The fallen Bettine with the big boobies ‘.

Johan Hogenhout

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Weekprogramma


Zaterdag 28 januari:
12.00 uur Ajax zat 2 – IJsselmeervogels zat 2 veld 3
14.30 uur HBOK zat 1 – Ajax zat 1
14.30 uur SDW vet – Ajax vet
14.45 uur AFC zat 2 – Ajax zat 3

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Zaterdag 1 wint afgetekend van Lelystad


Nadat Ajax de seizoensoverture teleurstellend begon met een 3-3 gelijkspel in en tegen Lelystad, was het in de eerste wedstrijd na de winterstop een geheel ander verhaal: de gasten uit Lelystad werden op een alleszeggende 5-0 nederlaag getracteerd.

Verslag: Marcel

Ook voor de Zaterdag amateurs van Ajax rolt eindelijk de bal weer op competitieniveau. In het korte verslag na het oefenduel van afgelopen week tegen Roda ‘ 23 ( 2-3 nederlaag ) sprak ik de hoop uit dat de ploeg er zou staan als het om de drie punten zou gaan en ik ga alvast en beetje vooruit lopen maar ik kan de lezers vertellen ; Ajax stond er !!! Nog 13 wedstrijden die naar hopelijk naar de titel / promotie leidden.

Ajax dat bijna aantrad in de gebruikelijke opstelling, er was slechts één wijziging: Wouter Kloes verving ( prima ) Rience Schurman. De boodschap voor de 2e helft van de competitie is uitstekend overgekomen: nog 13 finales en dan……….

Ajax startte overtuigend en vanaf minuut 1 was er maar èèn ploeg de baas op het veld namelijk Ajax Amsterdam. Met fris-overtuigend-soms bijna oogstrelend voetbal domineerde de thuisclub en zette Lelystad meteen met de rug tegen de muur. Al na 2 minuten spelen was het Sergio Cameron die doelman Abdelaziz dwong tot een redding , het was het begin van een overweldigendee start van de Amsterdammers die niets aan het toeval wilde overlaten.

Ook Kevin de Visser bewees dat in de 7e minuut maar andermaal stond de goalie van Lelystad op de goede plek. Het kon niet uitblijven maar de 1-0 hing in de lucht en die kwam er ook in de 12e minuut toen Dennis Kaars een combinatie aanging met Laurens ten Heuvel. Kaars zette de spits vrij voor de doelman en met een harde droge knal verdween de bal hard in de bovenhoek voor de 1-0.
Ajax was los en na het laatste thuis duel ( Eemdijk 7-0 ) leek ook nu een hoge score realiseerbaar. Want nog geen vier minuten later was het eerst Wouter Kloes die in verdedigend opzicht goed onderschepte en zo Dennis Kaars wegstuurde. Die op inzet de bal veroverde nadat hij hem bijna verspeelt had, maar juist door deze inzet wist hij Sergio Cameron alsnog te bereiken die naar binnen draaide en bekeken laag en hard uithaalde voor de 2-0.

Ajax had volkomen de regie in handen, maar gek genoeg mocht je Lelystad absoluut niet wegcijferen want dat bewees Andy de Wit in de 18e minuut met de eerste grote kans voor de bezoekers maar doelman Been redde bekwaam. Ajax schrok even van die grote kans maar pakte de draad gewoon weer op en in de 23e minuut was het Sergio Cameron die Bas Vellema wegstuurde die met een bekeken rollertje tergend langzaam de bal langs doelman Abdelaziz heen schoot voor de 3-0. De thuisploeg bewees in het eerste kwart van de wedstrijd dodelijk effectief te zijn en dit gecombineerd met prachtig aanvallend voetbal kortom Ajax liet zich van zijn beste kant zien.

Maar in de 25e ontsnapte de ploeg toen Paul Kalapnatsingh voor Lelystad de binnenkant van de paal raakte en daar school een klein beetje nog het gevaar of zwakke plek van Ajax: zo’n overwicht en dan toch nog af en toe iets teveel toelaten in verdedigend opzicht. Het restant van de 1e helft verloor een beetje van zijn glans maar waren we al niet genoeg verwend ? En zo bereikten de 22 acteurs na 45 minuten de kleedkamers met een 3-0 ruststand waar niets op af te dwingen was. Hoe zouden de overige 45 minuten gaan verlopen……?

Ook na de thee was er maar èèn ploeg de baas op het veld , Ajax gaf weer vol gas en met uitblinkers Dennis Kaars en Sergio Cameron voorop in de strijd. Het was mooi om te zien dat de Amsterdammers als team bleven voetballen en dat continu met prachtige aanvallen cq combinaties gezocht werd naar de vrije man. Waar het ook wel eens in het verleden iets teveel een one-men show werd bleef Ajax nu als collectief voetballen ! Sergio Cameron was daar een prachtig voorbeeld van hedenmiddag: hij was het ook die de eerste kans kreeg in de 50e minuut maar de bal verdween in het zijnet. Een andere nog niet genoemde speler waar veel dreiging van uit ging ; Sergio Parris was in de 55e minuut het dichtst bij de 4-0 maar na zijn lange rush langs de zijlijn verdween uiteindelijk zijn schot op de binnenkant van de paal. In de aanval die daar op volgde via diverse Ajax spelers kwam uiteindelijk de bal bij Dennis Kaars terecht die van dichtbij op de lat schoot.

Lelystad stond onder druk en verdedigend piepte en kraakte het aan alle kanten maar vooralsnog bleef het 3-0 ook al omdat Dennis Kaars in de 61e minuut niet het net vond maar doelman Abdelaziz die zo Lelystad nog enigszins op de been hield. Het lange oponthoud wegens een blessure van steunpilaar Wouter van der Molen van Ajax kwam de wedstrijd niet ten goede het niveau daalde en pas in het laatste kwartier van de wedstrijd kwam er weer wat meer swung in het spel .

Dat werd in de 74e minuut geïllustreerd toen op aangeven van Dennis Kaars ( die voortdurend dreigend was ) Sergio Cameron werd bereikt en in het strafschop gebied naar binnen draaide en met een bekeken balletje voor de 4-0 zorgden. Ook in de 2e helft mocht Lelystad dan wel meer achter Ajax aan lopen dan andersom, toch bleven de speldenprikjes die de gasten uitdeelden levensgevaarlijk en dat bewees Andy de Wit andermaal maar opnieuw bleef doelman Been overeind. Het slotakkoord was voor Ajax en Sergio Cameron die absoluut een compliment verdiende, vaak wordt hem ,,verweten ” dat hij geen overzicht heeft voor zijn medespelers maar hij bewees vanmiddag het tegendeel en liet zien dat hij technisch èèn van de beste spelers is die er misschien wel rondloopt op de Amsterdamse voetbalvelden, want zijn afgemeten voorzet over wel 25 meter belande op het hoofd van routenier Laurens ten Heuvel (belangrijke pion binnen dit team ) die al vallend prachtig binnen kopte voor de dikverdiende 5-0 voorsprong.

En zo bleven de 3 punten in Amsterdam en zijn de cijfertjes als het om thuisduels gaat geweldig ; 7 gewonnen en slechts 1 duel gelijk met en doelsaldo van 28-6. En dat is een mooi bruggetje naar volgende week als er een uitduel op het programma staat tegen HBOK en buiten Amsterdam daar heeft Ajax nog geen mooie statistieken opgebouwd en dus wordt het hoogtijd dat Ajax breekt met die feiten-gegevens want als Ajax de motor ook aan de praat krijgt buiten de grenzen van sportpark de Toekomst dan liggen er mooie weken / maanden ons in het vooruitzicht. De toon is gezet: Ajax heeft zijn visitekaartje weer afgegeven en zal samen met Swift en of VVA ‘ 71 gaan strijden om de titel . En ook al zijn niet alle spelers in dit verslag aan bod geweest het was absoluut vanmiddag een teamprestatie dus laat dit toon aangevend zijn voor die overige 12 potjes !!
Tot volgende week in Zunderdorp.

12e minuut 1-0 L. ten Heuvel
16e minuut 2-0 Cameron
23e minuut 3-0 Vellema
74e minuut 4-0 Cameron
87e minuut 5-0 L. ten Heuvel

Opstelling: Been-Kloes-Mols-vd Molen-Foppen-Vellema-de Visser-ten Heuvel-Kaars-Parris-Cameron
Wissels: ten Heuvel-Parris-vd Molen eruit voor Halman-Noordraven-Malmberg

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Klik hier voor een videoverslag van het duel.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Weekprogramma


Dinsdag 17 januari
20.30 uur Ajax zat 3 – DCG 2 uitslag:3-2
Zaterdag 21 januari
14.30 uur Ajax zat 1 – Lelystad ’67 zat 1 veld 1 uitslag 5-0
14.30 uur Ajax vet – SCW vet veld 10 uitslag 3-1

* Ajax zaterdag 3 trainingskamp in Milaan van vrijdag 20-1 t/m maandag 23-1.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 1 verliest oefenduel in Bovenkerk

Verslag: Marcel

Na een geslaagd trainingskamp op het zonnige Gran Canaria speelden vanmiddag de mannen van Bart Logchies in Bovenkerk tegen zondagtweedeklasser Roda ’23. Het betrof de laatste oefenwedstrijd in de aanloop naar de hervatting van de competitie. Iedereen was het er over eens dat het verblijf op het Spaanse eiland succesvol was geweest en dat Ajax een verdienstelijke pot had gespeeld tegen topklasser Barendrecht. Met wat voor verwachtingspatroon mag je dan langs de lijn gaan staan ? Ik kan de lezers alvast verklappen in dit korte stukje dat Ajax en Roda ‘23 nu niet bepaald de toeschouwers met een geweldige voetbalshow huiswaarts deden keren. De intenties van beide ploegen zullen ongetwijfeld goed zijn geweest, maar ondanks dat Ajax al na zes minuten met 1-0 achter kwam en ondanks dat Ajax na een kwartier gelijkmaakte via Dennis Kaars bleef het spel van Ajax magertjes. Mondjesmaat werden er daarna kansjes/mogelijkheden gecreëerd ook al had Ajax grote delen van de eerste helft een optisch overwicht. Ook na rust vlogen de vonken er niet van af. Ajax had veelvuldig balbezit maar er waren te weinig uitgespeelde kansen. Achterin gaf Ajax toch af en toe weer even te veel weg waardoor Roda ‘23 in de 61e minuut weer op voorsprong kon komen. Toen invaller Ara Heuvel het veld betrad kwam er wat meer dreiging in de voorhoede en kreeg Ajax ook wat meer kleine kansjes. Uit een corner werd het in de 80e minuut 2-2 toen Ara Heuvel van dichtbij mocht inkoppen. Even leek het erop dat Ajax de trekker alsnog zou over halen maar niets was minder waar, want drie minuten voor het einde van de wedstrijd besliste Roda ‘23 via een prachtige aanval de wedstrijd. Zo leed Ajax een 3-2 nederlaag. Een slechte generale voor het begin van een cruciale tweede gedeelte van de competitie waar de druk zeker bij Ajax zal gaan liggen als titelfavoriet. Je moet je oppassen met conclusies verbinden aan dit soort potjes en daarom doen we dat ook niet. Al hadden we wel iets meer verwacht hedenmiddag dat mag toch ? Ajax zal er zeker staan volgende week tegen Lelystad. Dan begint het pas echt weer en dat met de wetenschap dat Ajax met een punt achterstand op koploper Swift de competitie hervat, want vandaag speelden VVZ ‘49 en Swift 2-2 gelijk tegen elkaar.

Scoreverloop:
1-0 (6.min)
1-1 Kaars (15.min)
2-1 (61.min)
2-2 Heuvel (80.min)
3-2 (87.min)

Opstelling:
Been-Foppen-vd Molen-Schurman-Mols-Vellema-de Visser-ten Heuvel-Parris-Cameron-Kaars
wissels; terHaak-Malmberg-Heuvel-Kloes voor Vellema-ten Heuvel-Mols-Parris

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.