zaterdag 1 september: AJAX 1 – HUIZEN 1 14:30 uur !!!!

Ajax staat morgen (zaterdag) aan de aftrap van de herintreding in de Hoofdklasse. De ambities van de mannen van trainer Bart Logchies, c.q. Ajax, zijn bekend. Feit is wel dat Ajax gewoon “simpelweg” een promovendus is en dus is normaal gesproken handhaving het devies. Desalniettemin zou Ajax Ajax niet zijn als de doelstelling voor dit seizoen duidelijk hoger is. Indien je een blikt werpt op de diverse websites van de tegenstanders dan is de ploeg duidelijk een der favorieten voor de titel, maar in ieder geval een belangrijke outsider. Op zich niet vreemd gezien de, op papier, ervaring en bekende namen in de huidige selectie. Toch past Ajax bescheidenheid als nieuwkomer en zal Huizen, morgen de tegenstander op De Toekomst, ongetwijfeld trachten de Ajacieden met beide benen op de grond te zetten. Een echte Noordhollandse derby welke in het (nabije) verleden al menigmaal is beslecht. Twee teams ook die aanvallen zien als de beste verdediging en dat morgen zullen laten zien. Kan Ajax direkt de hoogespannen verwachtingen waarmaken of zal Huizen Ajax een warm welkom heten in de Hoofdklasse ? Scheidsrechter de heer R.H.J. van de Waerdt fluit om 14:30 uur voor de aftrap. De toegang is gratis voor alle voetballiefhebbers.

Kijkt u voor informatie over de tegenstander op www.svhuizen.nl.

Overige wedstrijden:
14:30 uur: Odin ‘ 59 – Sportlust ’46
14:30 uur: Montfoort – DOVO
15:00 uur: csv Apeldoorn – ARC
15:00 uur: Quick Boys – VVA ‘ 71
15:00 uur: Bennekom – Ter Leede
15:00 uur: DTS ’35 – RKAV Volendam

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Oude rubriek dit seizoen weer terug

foto: www.brutsellog.nl/

foto: www.brutsellog.nl/

Morgen begint de nieuwe competitie voor Zaterdag 2 met de thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels. Ook begint dit seizoen op veler verzoek weer het oude item over de kwaliteit van de gehaktbal bij onze tegenstanders.
Zoals voorheen zal fijnproever Dolf zich opofferen om in ‘s-lands kantines de plaatselijke delicatesse te proeven, maar om een nog betere diagnose te kunnen vaststellen over o.a. de kwaliteit, prijs etc. is webmaster/fotograaf Rob van Vliet (ook een geweldige gehaktliefhebber) bereid gevonden om zijn standpunt kenbaar te maken, want 2 weten altijd meer dan 1.
Dolf is ooi begonnen om de bal bij Ajax op De Toekomst te testen. Deze bal die ooit tot de toppers behoorde, was afgezakt naar een bedenkelijk niveau, maar met de nieuwe mensen aan het roer, klimt hij weer omhoog uit een diep dal.
De prijs (€ 2.5 zonder mayonaise of pindasaus) vindt Dolf wat aan de pittige kant, derhalve krijgt deze bal van hem een 7.5
Aan het einde van dit seizoen zullen wij hem nog eens de revue laten passeren en ik ben er van overtuigd, dat hij steeds beter gaat worden. Dan zal ook duidelijk zijn of de vorige kampioen RKAV Volendam verslagen zal zijn.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Elftalfoto’s online


Inmiddels staan ook de elftalfoto’s op de site. Klik hierboven in het menu op de naam van het betreffende team om de selectie te bekijken en hier om deze te bestellen.  De spelersfoto’s van Zaterdag 1 volgen zsm.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Programma deze week


Zaterdag 1 september
12:00 uur Ajax zat 2 – IJsselmeervogels zat 2 veld 1
14:30 uur Ajax zat 1 – Huizen zat 1
14:30 uur Ajax zat 3 – Monnickendam
14:30 uur HSV Heiloo vet – Ajax vet vr

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Forse 6-0 bekerwinst AJAX tegen DEM

Ajax Zaterdag heeft vanmiddag laten zien dat het klaar is voor de rentree in de Hoofdklasse. Op het eigen Sportpark De Toekomst werd onder herfstachtige omstandigheden op overtuigende wijze afgerekend met DEM uit Beverwijk. Na een 4-0 ruststand hield de teller uiteindelijk op bij 6-0.

Verslag: Marcel

Welkom terug trouwe en ook hopelijk veel nieuwe lezers van de verslagen van de Zaterdag 1 , inderdaad mijn naam staat weer boven het verslag en ik hoop u ook dit seizoen weer met en leuk leesbaar verslag te mogen amuseren. De pen moest even gezocht worden en een stukje papier had ik nog wel ergens liggen , want ook ik zit nog ergens in de voorbereiding. Al duurt deze voor Ajax erg kort met voornamelijk alleen bekerduels voordat volgende week de competitie start. Ajax is al heel goed bezig: met speels gemak werden Swift en SJC aan de kant gezet. Vandaar dat de laatste poule wedstrijd een formaliteit was want Ajax had zich al geplaatst voor de volgende ronde.

Met drie nieuwe gezichten startte Ajax vanmiddag aan tegen eerste klasser DEM. Op doel was het Tim Orlowski overgekomen van Rijnsburgse boys, op het middenveld Mitchell vd Belt van Zuidvogels en de grote maar zeer welkome verassing: op de laatste manpositie oud-prof Danny Schenkels.
Vanaf de eerste balwenteling waren de bedoelingen of intenties wel weer duidelijk: Ajax had de bal, deelde de lakens uit en DEM fungeerde als figurant. Al in de 9e minuut stond Dennis Kaars oog in oog met doelman Hoogeland maar de inzet van de sterk spelende spits werd nog gestopt. Het was echter uitstel van of………want zowaar kreeg DEM in de 15e minuut een uitstekende kans om op 0-1 te komen: het was Roel Pitstra die Orlowski naar de hoek deed gaan om zo de onverwachte 0-1 te voorkomen. Maar daarna was het Ajax dat de klok sloeg want in de 17e minuut kwam de verwachte voorsprong van Ajax op het bord. Na een slecht weg gewerkte corner kwam de bal voor de voeten van Kaars die daar wel raad mee wist en zo kon Dennis simpel 1-0 scoren.

Ajax dat via uitstekend positiespel continu de vrije man probeerde te vinden danste over het veld, het was bij vlagen een lust voor het oog om te zien hoe snel de bal rond ging en dat er continu druk werd gezet van achteruit waar Danny Schenkel nu al onmisbaar lijkt te zijn. Op het middenveld poetsten Mitchell van den Belt en Kevin de Visser als of hun leven er vanaf hing. Zo veroverde Ajax bijna alle ballen en werden op deze manier de spelers razendsnel weer voorin aan het werk gezet. Een prachtig voorbeeld was er in de 24e minuut toen de ijverige en nuttig spelende Sergio Cameron collega spits Dennis Kaars wegstuurde maar doelman Hoogeland stond de 2-0 nog in de weg. In de 35e minuut viel echter toch de 2-0 toen alle al eerder genoemde ingrediënten verwerkt zaten in een schoonheid van een aanval, opgezet door Mitchell van den Belt die de rappe Sergio Parris wegstuurde die zo de tweede goal mocht scoren. Of het niet genoeg was bleef Ajax het zelfde spelletje spelen en keek DEM lijdzaam toe hoe Jordi Meester van achteruit Kevin de Visser bediende. Zijn voorzet werd door Dennis Kaars met de borst binnen gelopen voor de 3-0.

En deed DEM dan niet meer mee….? Het moet gezegd worden: de ploeg uit Beverwijk bleef dapper mee voetballen ondanks het kwaliteits verschil op het veld. Dat bewees Thom de Vries die namens DEM nog even flink van zich deed spreken in de 38e minuut. En zo konden we ons langzaam gaan opmaken voor de rust, maar Ajax had nog wat in petto: Sergio Cameron stuurde Dennis Kaars prachtig weg in blessuretijd. Zijn strakke voorzet werd bij de tweede paal binnen gelopen door Kenneth Misa-Denso en zo stond het na 45 minuten 4-0 . Ook na rust onder vochtige omstandigheden (wat een contrast tov vorige week) dartelde Ajax over het veld en ik kan alvast verklappen (met alle respect) DEM deed niet meer mee en kreeg geen poot aan de grond.
In de 52e minuut had Sergio Parris al de 5-0 moeten maken na een lange solorush vanaf de middenlijn maar de bal stuiterde iets te ver voor hem uit op het moment dat hij de trekker wilde overhalen. Het was overigens een prima gelegenheid om weer wat andere gezichten in het veld te brengen zo zagen we routinier Ten Heuvel en nieuwe aanwinst Cerezo Fung-a-Wing (ex-IJsselmeervogels) het veld betreden voor van den Belt en Misa-Denso. Dat Laurens ten Heuvel nog steeds een grote waarde kan hebben voor dit team bleek in de 58e minuut toen hij vanaf de vleugel Sergio Parris bediende: zo kon deze zijn tweede goal maken en Ajax 5e worden toe gevoegd aan het lijstje met doelpuntenmakers.

Ondanks dat het overwicht enorm was de 2e helft miste Ajax op sommige momenten toch de scherpte en wat geluk voorin en daarom bleef de teller lang steken op 5-0. Ook al was Wouter van der Molen onze capitain dicht bij de 6e goal maar zijn kopbal werd nog gestopt door doelman Hoogeland. De laatste goal van hedenmiddag kwam in de 74e minuut op het bord en het was met recht het toetje van deze middag. Na een prima voorzet van Sergio Parris dook Laurens ten Heuvel voor zijn man en met een achterloos / nonchalant hakballetje achter het standbeen langs verschalkte hij zo de Beverwijkse doelman voor de 6-0.
Ajax speelde het restant uit en had opnieuw weer laten zien klaar te zijn voor de aftrap van het nieuwe seizoen, ook al zullen de tegenstanders (te beginnen met sv Huizen) van en heel ander kaliber zijn ! Maar de ploeg bewees niet alleen in de bekerduels dat het goed en attractief kan voetballen. Het leek wel of je kon zien dat dit team ook een stuk volwassener is geworden in de manier van spelen. Alle mooie woorden in dit stukje kunnen volgende week geschiedenis zijn, want als het om de echte knikkers gaat tellen er hele andere voetbal wetten: hoe je het ook wilt zien Ajax is toch het groentje van de hoofdklasser en iedereen wil van het mooie roodwitte shirt winnen. Dus mannen laat ons volgende week verassen dat het ook gaat lukken tegen grootmacht sv Huizen aanvang 14.30 u op sportpark de Toekomst. Komt het zien !!

1-0 Kaars (17e)
2-0 Parris (35e)
3-0 Kaars (38e)
4-0 Misa-Denso (45e)
5-0 Parris (59e)
6-0 ten Heuvel (74e)

    Opstelling:

Orlowski-Meester-Schenkel-vd Molen –Schurman_vd Belt-Cameron-de Visser-Kaars-Misa-Denso-Parris
Wissels: vd Belt-Kaars-Misa-Denso (uut ) Fung-a-Wing – v Moerkerk – ten Heuvel ( in )

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Zaterdag 2 laat geen spaan heel van Sporting Martinus: 1-8!!

Photobucket
Verslag: Andre

Ajax zaterdag 2 heeft zich voor de volgende ronde van het bekertoernooi geplaatst. Met een 1-8 overwinning op 3e klasser Sporting Martinus 1, werd het poulewinnaar met 9 punten uit drie wedstrijden (doelsaldo 17 voor en 2 tegen doelpunten).
Of Ajax 2 klaar is voor de competitie, die volgende week begint met een thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels 2, zal nog moeten blijken: in de bekerwedstrijd tegen Sporting Martinus werden de Ajacieden niet of nauwelijks getest.

Photobucket

De Amsterdammers kwamen in de 6e minuut al op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Joe Lamptey -die een verkeerde terugspeelbal van ex Ajaxspeler Robin Telkamp afstrafte- en Perry Schoenaker die met een bekeken lob over de doelman aan alle dromen van de Amstelveners een einde maakten.

Photobucket

De toon van de wedstrijd was gezet, alleen verviel Ajax in een traag tempo, werd er te vaak ,,postbode ,, voetbal gespeeld en strandden de aanvallen in een fuik van verdedigers in plaats van met combinatiespel de verdediging uit elkaar te spelen. Erik Smits maakte uit een volley de 0-3 en nog voor het half uur vond Giano Bonam op aangeven van Joe Lamptey het net (0-4). Pech voor Ajax was dat Melvin de Groot nog voor het rustsignaal met een knieblessure het veld moest verlaten. Jack van Moerkerk was zijn vervanger.

Photobucket

De donderspeech in de kleedkamer van trainer Dennis van der Wal overstemde het geluid van de overvliegende vliegtuigen, en miste in de eerste fase van de tweede helft niet zijn uitwerking. Binnen vier minuten tilde Joe Lamptey naar 0-6: eerst denderde de Ajax spits door de defensie van ,,Martinus,, heen en schudde een aantal verdedigers van zich af om daarna ook nog de doelman te omspelen en te scoren. Even later was het opnieuw raak voor ,,sixpack man,, door verrassend vanuit de draai de doelman het nakijken te geven.

Photobucket

De dubbele cijfers behoorden tot de mogelijkheden, maar helaas viel Ajax ver terug: men liet het balletje niet lopen en telkens kon een verdediger er een voetje tussen krijgen. Met twee wissels aan Ajax-zijde probeerde men het vuurtje nog eens aan te steken, maar het bleek slechts een waakvlammetje te zijn: alles werd dichtgelopen en de aanvallen liepen vast.
Even was er weer een opleving en direct uitte zich dat in doelpunten: in de 66e minuut scoorde Joe Lamptey zijn vierde doelpunt op aangeven van Hassan Aansi en twee minuten later kon ook Erik Smits zijn tweede doelpunt van de middag maken na een assist van de goed spelende Perry Schoenaker.
Vijf minuten voor tijd wist Sporting Martinus (tot ieders verassing) tegen te scoren: uit één van de spaarzame aanvallen wist het een slecht moment in de Ajax verdediging af te straffen. Eindstand 1-8.

Photobucket
Opstelling Ajax:
Been, Jaspers, Noordraven, Vellema, Kaandorp, Smits, Bonam, Schoenaker, v/d Welle, Lamptey, de Groot.
Invallers bij Ajax ; Jack van Moerkerk, Hassan Aansi ,Joël Silooy voor Jaspers, Bonam en de Groot.

Photobucket
Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd, hier om deze te bestellen en hier voor een verslag op Sport Amstelveen.

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Uitslagen dit weekend

Sporting Martinus 1 – Ajax zat 2 be 1-8
Ajax zat 1 – DEM 1 be 6-0
Ajax vet – Oranje Wit vr 9-1 (klik hier voor foto’s)
OSO – Ajax zat 3 vr 0-8

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 1 verslaat ook SJC in districtsbeker

1213aja sjc01

Ajax heeft vanavond op De Toekomst zijn tweede zege geboekt in de poulefase van districstbeker. Tegen SJC (zondag-eersteklasser) uit Noordwijk werd het liefst 5-0. Het betekende de tweede driepunter na de 1-2 tegen Swift afgelopen zaterdag.
Doelpunten: Kaars (3x), Cameron en Misa Danso.

1213aja sjc02
1213aja sjc03

1213aja sjc04

 

 

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Ajax zaterdag 2 verslaat AGB in beker

1213agb aja01
 

Ajax heeft vanavond opnieuw een zege geboekt in de poulefase van de disitrictsbeker. Na de 6-1 tegen SDO zondag 1 afgelopen zaterdag werd het vanavond uit tegen AGB zondag 0-3.

Verslag: Andre

Ajax zat 2 heeft ook zijn tweede poulewedstrijd voor de beker gewonnen.
Nu was AGB zon 1 de tegenstander, AGB dat uitkomt in de 3e klasse,
had vorig seizoen op een haar na de promotie naar de 2e klasse gemist.

1213agb aja02
 

Ajax kreeg in het eerste kwartier ,drie grote mogelijkheden om de score te openen,
concentratie gebrek en te lang treuzelen voor het doel van AGB ,hielden de stand op 0-0
Ajax dat zelfs op een achterstand had kunnen komen in de 20e minuut nadat de bal
voor een geheel leeg doel voor langs rolde en naast de paal belande.
Ook mag vermeld worden dat de uitstekende doelman van AGB de meeste onmogelijke
ballen op miraculeuze wijze uit zijn doel wist te houden,het verzet van AGB was aandoenlijk
het wachten was echter op het bevrijdende doelpunt voor Ajax.

1213agb aja03
 

In de tweede helft kwam Ajax in de 65e minuut op een verdiende 0-1 voorsprong,
Michiel Foppen verzilverde een toekende strafschop ,door de bal snoeihard binnenkant paal
binnen te schieten,het verzet van AGB was gebroken, 0-2 werd het in de 71e minuut,
de sterk invallen Erik Smits bereikte Melvin de Groot die aarzelde geen moment ,en diagonaal
plofte de bal in het net, In de 83e minuut maakte Antonio Cvetkovic zijn gebruikelijke doelpuntje
op aangeven van Melvin de Groot 0-3.

1213agb aja04
 

Aanstaande zaterdag kan Ajax 2 zich voor de volgende ronde van het bekertoernooi plaatsen
Dan wordt er gespeeld tegen Sporting Martinus zat 1 dat uitkomt in de 3e klasse

opstelling Ajax: Grinwis, Foppen, Meijers, Weverling, v Eijsden, Silooy, Abdulrahman, Zoolingen,
de Groot, Bakels, v/d Welle.
invallers bij Ajax Smits voor Silooy , Cvetkovic voor Bakels en Moerkerk voor v/d Welle.

1213agb aja05
 

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.
 

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.

Programma/uitslagen (UPDATE !)

Zaterdag 25 augustus
15.00 uur Sporting Martinus 1 – Ajax zat 2 (beker) te Amstelveen
17.00 uur Ajax zat 1 – DEM 1 (beker)
14.30 uur Ajax vet – Oranje Wit vet
14.30 uur OSO – Ajax zat 3 vr te Loosdrecht (Jagerspaadje 28)

Uitslagen:
Swift 1 – Ajax zat 1 1-2 be
Ajax zat 2 – SDO 1 6-1 be
Ajax zat 3 – Abcoude 4-0 vr

Share
Posted in Geen categorie |
Bookmark the permalink.