Programma deze week

Dinsdag 20 maart:
districstbeker (35+): Ajax vet. – AMVJ vet. 11-3

Zaterdag 24 maart:

(foto: Richard Maertens)

Hoofdklasse B:
HUIZEN – AJAX (14:30 uur)
ZAT_1_13_Huizen_thuis
ZAT_1_14_Huizen_uit

Res. Hoofdklasse A:
AJAX 2 – SWIFT 2 (12:00 uur)
Zat_2_21_Swift_2_thuis
Zat_2_22_Swift_2_uit

Res.1e Klasse A:
ZOB 2 – AJAX 3 (12:00 uur)

Veteranen (35+):
SDW – AJAX (14:30 uur)
zat_4_VET_13_SDW_vet_thuis

Klassieke Veteranen Landelijk:
AJAX 5 – VOC (14:30 uur)
zat_5_25_VOC_thuis
zat_5_26_VOC_uit

Share

Ajax thuis niet langs niet CSV Apeldoorn … 0-0

Vorige week wist Ajax weer eens te winnen. In Hoogeveen bij HZVV werden drie punten behaald. Hoe prettig zou het zijn als deze zege het begin zou zijn van een reeks ? Gezien de tegenstander en uitslag in de heenwedstrijd (2-6 winst) zou dat mogelijk moeten zijn.

1718aja_csv02

wedstrijdbeleving door Marcel

1718aja_csv03

Maar Ajax en CSV Apeldoorn hadden vanmiddag nog een tegenstander erbij gekregen. De extreme kou, maar vooral harde wind die over het sportpark heen blies zou beide partijen menigmaal parten spelen. Voor de geringe, aanwezige toeschouwers was het al afzien maar zeker ook de spelers hadden liever andere omstandigheden gehad in de week voordat de lente begint … op papier. Logischerwijs kwam dit duel maar niet op gang en de bal deed onder invloed van de wind alles wat de 22 acteurs in eerste instantie niet voor ogen hadden. Toch kwam Sander Krijns in de 5e minuut een teenlengte tekort om een voorzet binnen te glijden namens Apeldoorn. Daarna was het toch serieus wachten tot de 30e minuut (!) op de eerste wapenfeiten van Ajax, dat worstelde met de omstandigheden en daardoor maar moeizaam in het ritme kwam. De passing en opbouw waren gewoonweg te slordig en te onnauwkeurig.

1718aja_csv04

In dat laatste kwartier trok Ajax nadrukkelijk de wedstrijd meer naar zich toe. Zo zagen we kansen voor Kenneth Misa-Danso (30e min.) en Ricardo Fransberg (in de 32e min.) die doelman Jansen al gepasseerd was, maar de bal vervolgens in het zijnet schoot. Ook in de 35e minuut waren de Amsterdammers dicht bij de 1-0 toen wederom Kenneth Misa-Danso in kansrijke positie de bal niet tussen de palen wist te krijgen. Ajax leek door te drukken en via snelle balcirculaties werd de Apeldoornse defensie open gespeeld. Zo ook in de 39e minuut toen Stanley Akoy doelman Jansen dwong tot een knappe redding. Conclusie; na een stroeve start vond Ajax zijn draai en had het voor rust op voorsprong moeten komen.

Na rust, met de wind enigszins in de rug, zou je denken dat Ajax het verkregen overwicht zou omzetten in doelpunten. Het was echter Apeldoorn dat het dichtst bij een voorsprong was toen in de 57e minuut Maikel Lange doelman Stephan Veenboer dwong tot het maken van een uitstekende safe. We kwamen ondertussen in een periode terecht dat de wedstrijd meer weg had van een flipperkast duel dan een leuke voetbalpot. Beide teams gunden elkaar maar al te graag de bal. Toch was het Ajax weer dat via Ricardo Fransberg dicht bij de 1-0 was in de 65e minuut, maar andermaal stond daar doelman Jansen. Het antwoord van de gasten (twee minuten later) was net zo dreigend, want uit een klutssituatie schoot Sander Krijns maar rakelings naast.

CSV Apeldoorn, dat geduldig op zijn mogelijkheden wachtte, moest zich toch bijna overgeven in de 75e minuut toen Stanley Akoy uit een vrije trap bijna scoorde. Opnieuw was Patrick Jansen de sta in de weg voor Ajax. Het eindsignaal kwam dichterbij en Apeldoorn koesterde inmiddels al de gedachten dat het met 1 punt zou vertrekken uit Amsterdam. Daar moest nog wel een tweetal hachelijke situaties overleven, want zowel in de 88e minuut (treuzelen Stanley Akoy in kansrijke positie) en diep in blessuretijd (kans Ricardo Fransberg op een meter van de goal) waren niet aan Ajax besteed.

1718aja_csv01

Zo werd CSV Apeldoorn misschien wel de morele winnaar, omdat Ajax een aantal dotjes van kansen niet wist te verzilveren. Daarmee deed het zichzelf tekort. Wie echter Ajax dit seizoen continu volgt en deze belevingsverslagen leest weet dat dit inmiddels geen nieuws meer is. Nog steeds zijn er kansen om kampioen te worden. Iedereen kan van elkaar winnen in deze gekke Hoofdklasse B, maar wie heeft stalen zenuwen ? Nog acht speelronden te gaan. Volgende week nieuwe ronde en nieuwe kansen in Huizen tegen de plaatselijke SV.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

AJAX – CSV APELDOORN 0-0
Scheidsrechter: de heer M. Oosting
Toeschouwers: 112
Gele kaart: Edwin Soenarto (Ajax)
Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Chima Bosman, Siver Abdulrahman, Roy Deken, Edwin Soenarto (84. Glenn van Zoolingen), Stanley Akoy, Jack van Moerkerk, Tim de Jong, Kenneth Misa Danso (84. Cedric Main), Bilal el Amrani (76. Maurice Renger), Ricardo Fransberg
Opstelling CSV Apeldoorn: Patrick Jansen, Richard van Beek (26. Fedde Timmer), Charlie van der Hulst, Jeremy Jonker, Rob Diderik, Jesse Hartgers, Steven van Es, Maikel Lange, Maarten Boeve, Sander Krijns (85. Jamarro Diks), Richard van Schooten

Media:
– Klik hier voor de samenvatting.
– Klik hier voor een verslag op de site van csv Apeldoorn.
– Klik hier voor een verslg op VOZ.

Share

Uitslagen zaterdag 17 maart

(foto: Rico Brouwer)

HOOFDKLASSE B:
AJAX – CSV APELDOORN 0-0
ZAT_1_5_CSV_Apeldoorn_thuis
ZAT_1_6_CSV_Apeldoorn_uit

Klik hier voor een voorbeschouwing van deze wedstrijd.

Res. Hoofdklasse A:
GVVV 2 – AJAX 2 1-3
Zat_2_11_GVVV_2_thuis
Zat_2_12_GVVV_2_uit

Res.1e Klasse A:
AJAX 3 – FC BREUKELEN 2 1-2
ZAT_3_9_FC_Breukelen_2_thuis
ZAT_3_10_FC_Breukelen_2_uit

Veteranen (35+):
AJAX vet. – ZUIDOOST UNITED vet. 7-1
zat_4_VET_19_Zuidoost_United_vet_thuis
zat_4_VET_20_Zuidoost_United_vet_uit

Klassieke Veteranen Landelijk:
VICTORIA 1893 – AJAX 5 3-3
zat_5_23_Victoria_thuis
zat_5_24_Victoria_uit

Share

Broodnodige driepunter Ajax bij HZVV … 1-2

1718hzv_aja01
We moeten terug tot eind januari om het zoet van een zege in competitieverband nog voor de geest te kunnen halen. Wellicht deed de vriendschappelijke overwinning (3-1) op derde-divisionist ASWH van afgelopen maandag wonderen ?

1718hzv_aja02

wedstrijdbeleving door Marcel

De start op het goed bezette en prachtige complex in Hoogeveen deed ons het ergste vrezen, want laconiek uitverdedigen bood Jos Fidom een niet te missen kans om HZVV binnen de minuut al op voorsprong te zetten, maar de immer betrouwbare Stephan Veenboer hield Ajax overeind. Ajax had zijn antwoord wel klaar en Ricardo Fransberg stuitte in de 4e minuut op doelman Hidde Streutker waarna ook Bilal el Amrani de rebound niet kon verzilveren. We kunnen gerust zeggen dat de opening van dit duel leuk en levendig was waarbij al snel duidelijk werd dat Ajax de meest creatieve ploeg was. Toch was de 0-1 in de 12e minuut niet creatief maar eerder curieus. De vrije trap, die Ajax net buiten het zestienmetergebied kreeg, werd al snel genomen door Siver Abdulrahman terwijl doelman Streutker nog druk bezig was met organiseren van zijn muurtje. De prima leidsman van hedenmiddag, de heer Germs, keurde de goal echter goed en zo kon Ajax gaan bouwen aan een groter overwicht.

Image and video hosting by TinyPic

In de 19e minuut, na een uitstekende voorzet van Kenneth Misa-Danso, was het Erwin Breukelman die de bal van de doellijn haalde met een sliding net voordat het voorwerp over de lijn zou hobbelen. Ajax bleef met fris voetbal en snelle openingen de kwetsbare defensie van HZVV bestoken waar met name Kenneth Misa-Danso een ware plaag was. Het was dan ook niet geheel onverwachts dat uitgerekend hij in de 34e minuut voor de 0-2 zorgde. Na een prima dieptebal was de snelle buitenspeler weg en oog in oog met doelman Streutker scoorde hij diagonaal. Pas in de slotfase kreeg Ajax het af en toe wat benauwd toen het opportunistisch spelende HZVV even wat meer gas gaf, maar echte uitgespeelde kansen leverde dit niet op. Dat was in blessuretijd aan de andere kant wel even anders. Na een vlot lopende aanval was het Jack van Moerkerk die met een artistiek tikje de bal op de onderkant van de lat schoot en zo bleef HZVV een grotere achterstand bespaard.

Image and video hosting by TinyPic

Na een meer dan prima 1e bedrijf van Amsterdamse zijde waren we benieuwd hoe dit duel zich zou gaan ontwikkelen. Het eerste wapenfeit was wederom weer voor de thuisclub via Jan Hup die rakelings naast kopte in de 54e minuut. Ajax ging naarmate het duel vorderde steeds meer mee in het onrustige spelbeeld. Het kon maar moeizaam het niveau van de eerste 45 minuten benaderen. Het inmiddels rommelige duel werd steeds minder fraai. Ajax had het geluk dat HZVV niet die kwaliteiten bezat om echt doortastend te worden waardoor het, al was het soms met hangen en wurgen, toch overeind bleef. Toch werd het in de 75e minuut weer even billenknijpen toen uit een vrije trap de bal bij de eerste paal werd teruggekopt op Yannick Manisuwa die de 1-2 scoorde. Zou het dan toch weer mis gaan ?

Veel strijd met weinig overleg en matig voetbal waren kenmerkend voor beide teams. In de 83e minuut ontsnapte Ajax toen Yoran Popovic de buitenkant van de paal raakte. Was dit de opmaat voor een zinderend slotakkoord ? Daar had Stanley Akoy in de 89e minuut een einde aan kunnen maken toen hij de paal raakte namens Ajax op een moment dat HZVV steeds meer ruimte achterin begon weg te geven. De klok tikte weg, maar Ajax sloot uitstekend de rijen en had zelfs diep in blessuretijd de 1-3 kunnen en moeten maken toen Ricardo Fransberg stuitte op doelman Streutker en invaller Veirano Slager de rebound ook niet tussen de palen kreeg. De laatste tonen op de fluit klonken voor Ajax bevrijdend, maar na een uitstekende 1e helft en een povere 2e helft wisten we eindelijk weer hoe het zoet van een overwinning smaakte. Ik kan u zeggen, met ruim 300 km in de bagage vandaag, …. het smaakte heerlijk !

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

HZVV – AJAX 1-2 (0-2)
Doelpunten: 0-1 Siver Abdulrahman (12.), 0-2 Kenneth Misa-Danso (35.), 1-2 Yannick Manusiwa (75.)
Scheidsrechter: De heer M.L. Germs
Toeschouwers: 400
Gele kaarten: Alex Zomer en Reza Hosseini (beiden HZVV), Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Roy Deken en Bilal el Amrani (allen Ajax)
Opstelling HZVV:Hidde Streutker, Erwin Breukelman, Yannick Manusiwa, Alex Zomer, Reza Hosseini (61. Arjan Akkerman), Marlon Luchtenberg, Jan Hup, Lorenzo Valente, Jos Fidom (46. Dzemidzic), Kelly João (73. Frank Strijker), Yoran Popovic
Opstelling Ajax:Stephan Veenboer, Chima Bosman, Siver Abdulrahman, Roy Deken, Edwin Soenarto, Tim de Jong, Kenneth Misa-Danso (82. Glenn van Zoolingen), Jack van Moerkerk (90. Bran), Bilal el Amrani (73. Veirano Slager), Stanley Akoy, Ricardo Fransberg

MEDIA:
– Klik hier voor een verslagje op RTV Drenthe.
– Klik hier voor een verslag op VOZ.
– Klik hier voor een stukje op RegioHoogeveen.nl

Share

Loting 1/4 finale districtsbeker: Ajax treft competitiegenoot Zuidvogels

In Zeist is vanmiddag geloot voor de kwartfinale om de districtsbeker (West 1). Ajax treft hierin competitiegenoot Zuidvogels. De wedstrijd wordt in Huizen gespeeld op dinsdag 27 maart om 20:15 uur.

Snip_Image_4

De volledige loting luidt:
FC Uitgeest zon.1 – SDO zon.1
Zuidvogels – Ajax
RKAV Volendam zat.1 – Zaanlandia zon.1
Benschop zat.1 – JOS/Watergraafsmeer zon.1

De halve finale is in het weekend van 28/29 april en de finale staat gepland op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag). De locatie is nog niet bekend.

Share