Zaterdag 3 op karakter langs AMVJ 2 … 4-2 !

Niets wees erop dat, een zwaar gehavend, Ajax 3 deze middag AMVJ 2 met 4-2 zou verslaan. Na ruim een half uur stonden de gasten op 0-2 en daar was niets op af te dingen. Met prima positiespel werden de snelle aanvallers succesvol in stelling gebracht en dat leverde ook na de 0-2 veel gevaar op voor doelman Rende Luitjes. Dezelfde doelman behoedde het Ajax met fabuleuze reflex voor een nog grotere achterstand, waarna Ajax vlak voor rust plotseling terug in de wedstrijd kwam. Dennis Husers werd volgens de scheidsrechter onreglementair tegenhouden binnen de beruchte lijnen en de toegekende strafschop werd feilloos benut door Dennis Bogaard.
Na de thee speelden de Ajacieden korter op de man, iets opportunistischer en streden voor iedere meter. Vooral de inbreng van aanvaller Dion Glumac (licht geblesseerd waardoor niet volledig inzetbaar) bracht de nodige extra passie bij Ajax. Een weergaloze voorzet van Glumac werd, na zo’n tien minuten spelen, door Nicky van Kampen knap bij de tweede paal binnen gekopt (2-2). AMVJ was inmiddels geen schim meer van de goed voetballende ploeg uit de eerste helft. Ajax kwam zelfs verdiend op voorsprong door invaller Lloyd de Meza, 3-2. In het laatste kwart kregen beide teams, die af en toe hard maar nooit unfair elkaar uitdaagden, genoeg kansen op doelpunten. Het was Rivallino Sleur die Ajax een zwaar bevochten 4-2 zege bezorgde met zijn treffer. Een zeer aantrekkelijk duel met Ajax als gelukkige winnaar, dat was de conclusie na een middagje voetbal op De Toekomst. Ajax sloot zo 2014 prima af en zal na de winterstop de inhaalrace op koploper Zwaluwen ’30 (achterstand bedraagt zes punten) vervolgen.

Klik hier voor de uitslagen en stand.

Share