oefenduel: FC Volendam A1-Ajax 3-1

Verslag: Marcel

Omdat opnieuw een algehele afgelasting ons ten deel viel moesten we opnieuw uitwijken naar een kunstgrasveld om daar de nodige minuten te maken. Ditmaal was het stadion van de FC Volendam het decor voor negentig minuten vriendschappelijk voetbal tegen de plaatselijke landelijke jeugd van de wijdbroeken. Vanaf het eerste fluitsignaal nam het andere Oranje het heft in handen en Ajax fungeerde als figurant. Via vlot lopende aanvallen stond Ajax onder druk en het was dus niet geheel vreemd na vijftien minuten spelen FC Volendam op 1-0 kwam. Daarvoor had overigens de FC ook al de nodige mogelijkheden had gekregen. Ajax daarin tegen mocht regelmatig het meeste balbezit hebben maar er kwamen nauwelijks goed lopende aanvallen uit voort. Aan de andere kant waren het de snelle omschakelingen van Volendam die continu voor dreiging zorgde, kortom … het is dus ook niet zo gek dat Ajax pas een krappe tien minuten voor rust de eerste serieuze doelpoging kreeg en dat was wel bijna meteen bingo ! Het was Wouter Lastdrager die zijn schot uiteen zag spatten op de lat, maar in de tegenaanval moest de altijd attente Dennis van der Kraan alle moeite doen om de 2-0 van het bord te houden.
Na rust het zelfde spelbeeld. Een Volendam dat elkaar makkelijker vond en met verzorgd voetbal de combinatie zocht en Ajax dat maar probeerde en probeerde en amper doelrijke situaties creëerde. Het mooiste voorbeeld van hoe het hoort werd in de 65e minuut ten toon gespreid toen Ajax eindelijk functioneel werd. Het was op rechts Ralf Lamme die prachtig de achterlijn haalde en toen de bal teruglegde op de zestienmeter lijn waar Jimmy van Baarlen zuiver en hard binnenschoot 1-1. Lang mochten we hier niet van genieten. Zoals al vele malen eerder dit seizoen viel de goal aan de andere kant te snel ! Nadat de Volendammers de buitenspelval hadden omzeilt was het een simpel klusje om de 2-1 binnen te schieten. De resterende 23 minuten hadden niet veel meer om het lijf en ook het spelbeeld bleef ongewijzigd. Het enige noemenswaardige moment was dat uiteindelijk in blessuretijd de eindstand van 3-1 op het bord werd gebracht. Een uitslag waar niets aan af te dwingen was.

Volgende week thuis tegen Sportlust ’46 of vriendschappelijk tegen FC Lisse.

De volgende spelers kwamen in het veld ;
vd Kraan-Telkamp-Esajas-ter Haak-Lastdrager-Cameron-Lamme-Gezer-J v Baarlen – v Moerkerk – Westmaas . Na rust mochten ook Mohamad- Coronel-Been- en Kamel El Makrini hun minuten maken

Share