competitie: Ajax thuis niet langs Merino’s

Verslag: Marcel

Na een aantal weken noodgedwongen oefenpotjes spelen etc. rolde de bal eindelijk weer voor de drie punten. Voor Ajax natuurlijk de start van een cruciaal tweede gedeelte van de competitie om binnen de vier promotie plaatsen te eindigen. De thuisploeg begon de wedstrijd met veel overtuiging. Vanaf de eerste minuut werden de Merino’s vast gezet op eigen helft en deelde Ajax de lakens uit. Het kreeg al snel een ideale scoringskans maar de vrije trap van Kurdo Mohamad eindigde in de muur na een terugspeelbal op de Veenendaalse doelman Vink. Al snel bleek dat de Merino’s maar met één doel naar Amsterdam waren gekomen. Tegenhouden en dan maar zien of er verder nog wat gebeurt. Deze strijdwijze zorgde ervoor dat het èènrichtings verkeer voetbal werd maar met voor alsnog weinig uitgespeelde kansen voor Ajax. Verder dan schoten op doel van Mohamad en Kevin van Baarlen kwam de ploeg niet. Het slot van de eerste helft werd een stuk onzorgvuldiger. De druk die Ajax uit oefende verdween langzamerhand en de Merino’s kwamen steeds brutaler uit hun verdedigende vesting. Dat resulteerde vlak voor rust zelfs bijna in de onverdiende 0-1, maar het schot van Schoonhoven werd uit de doelmond gehaald door Coronel. Daarvoor leek Wouter Kloes van dichtbij met zijn kopbal voor de 1-0 te zorgen voor Ajax, maar doelman Vink moest toen zijn beste redding van de eerste helft verrichten.

Na rust toen Sportpark de Toekomst in een dikke mistvlaag terecht kwam viel er lange tijd niet veel te genieten en wat we nog wel konden zien was een Ajax dat wel wilde maar niet het vernuft had om het de Merino’s echt lastig te maken. Het was voor de toeschouwers afzien die eerste vijfentwinitig minuten van de tweede helft waar gewoon nauwelijks iets gebeurde wat noemenswaardig was. Nadat o.a Joe Lamptey was ingevallen ontstonden er zowaar weer leuke dreigende momenten vanaf de zijkant, die zorgden ervoor dat Ajax in de 73e min bijna de leiding had genomen na een prachtige aanval maar het schot van Jimmy van Baarlen ging maar net naast.

Het was een signaal dat Ajax maar weer eens ging aanzetten in het tot dan povere duel. Maar verder dan een hoop goed bedoelde aanvallen kwam Ajax niet en het moest zelfs achterin alert blijven op de snelle counters van de Merino’s. Nadat Raymon Willemsen met 2x geel vroegtijdig naar de kleedkamer moest drukte Ajax nog even op het gaspedaal wat resulteerde in een hectische slotfase waar ook scheidsrechter de Waard een rol in zou gaan spelen. Voordat zowel de scheidsrechter en de clubgrensrechter van de Merino’s hun aandeel hadden in de wedstrijd zagen we eerst nog een vrije trap van Kurdo Mohamad. Want de Merino’s deden er alles aan ten koste van veel overtredingen om Ajax op de nul te houden. De vrije trap werd in eerste instantie knap gepareerd door doelman Vink maar de rebound was voor Kemal Gezer die hard op doel uithaalde. Zijn schot werd vlak voor de doellijn aangeraakt door Wouter Kloes die zo de 1-0 scoorde althans … dat dachten we. Het vlagsignaal voor buitenspel (?) werd maar weer al te gretig zoals de gehele wedstrijd overgenomen door scheidsrechter de Waard wat resulteerde in en ouderwets opstootje. Gideon Coronel werd het slachtoffer hiervan door met direct rood van het veld tegaan. Tot op dit moment weten we nog steeds niet waarom nadat de clubgrensrechter van de Merino’s de scheidsrechter ergens op had gewezen ??????? Ondanks deze vreemde beslissing was de conclusie na negentig minuten dat Ajax de hand in eigen boezem mocht en moest steken want het had het puntverlies geheel aan zich zelf te wijten !!!

Volgende week het inhaalduel tegen Montfoort waar we hopelijk weer een doeltreffender Ajax gaan zien.

Opstelling; van der Kraan-v Moerkerk-Kloes-ter Haak-Westmaas-Mohamad-Cameron-Lamme-Gezer-K v Baarlen. –Coronel Wissels ; K v Baarlen en Lamme eruit voor J van Baarlen en Mathew Renfurm

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.


Video:

Share