voorbeschouwing IJsselmeervogels – Ajax

1415aja-ijs01.jpgYuri Rose scoorde het enige doelpunt van Ajax in de thuiswedstrijd

Zowel het eerste als het tweede gaan zaterdag op bezoek in Spakenburg. Op sportpark De Westmaat gaat de zaterdag 1 de roodwitte ingang nemen, terwijl de zaterdag 2 bij “De Blauwen” op bezoek gaat. Beiden trappen om 15:00 uur af.

Een begrip

IJsselmeervogels is een naam in Nederland. Niet voor niets wordt het “het Ajax van het amateurvoetbal” genoemd, refererend aan de profs van onze club met z’n hoeveelheid aan titels en meest succesvolle club. Verder komen de shirtjes vrijwel overeen, maar dan hebben we wel de mogelijke overeenkomsten of paralellen gehad. Laat staan een vergelijking tussen beide kemphanen van deze wedstrijd.

Dit seizoen

Het huidige IJsselmeervogels kabbelt een beetje door het seizoen heen. Met 27 punten uit 20 wedstrijden staat de ploeg van trainer Frans Adelaar (hij nam aan het begin van het seizoen het stokje over van Dogan Corneille, die verantwoordelijk werd gehouden voor de valse competitiestart) momenteel op de negende plaats. Het lijkt een veilige plek, maar voetbal blijft een raar spelletje. Het is derhalve toch nog wel oppassen geblazen voor de gastgever.
Na de winterstop hebben “De Rooien” andermaal betekenis gegeven aan het woord wisselvallig. Het verloor bij HHC Hardenberg (2-0), herstelde zich in Friesland bij ONS Boso Sneek (0-3), verloor thuis van Rijnsburgse Boys (0-3) en het won een kleine twee weken geleden thuis van Excelsior Maassluis met 2-0. Afgelopen zaterdag kwam IJsselmeervogels niet in actie. De wedstrijd werd tegen GVVV werd uitgesteld in verband met het auto-ongeluk van Joey Snijders, speler van GVVV en oud-speler van IJsselmeervogels.
Huidig topscorer is Hagenaar Thomas Verheijdt (8 doelpunten) die volgend seizoen bij Scheveningen speelt. Verheijdt is overigens niet de enige die vertrekt. Van de huidige selectie is reeds bekend dat er nog negen anderen hun geluk elders gaan beproeven. Twee weken geleden werd overigens Emre Pinar toegevoegd aan de selectie. Pinar, aanvaller en afkomstig uit de Zaanstreek, komt van Arminia Bielefeld en maakte reeds zijn debuut in de laatste thuiswedstrijd.

Heenwedstrijd

De heenwedstrijd in Amsterdam werd een prooi voor de Spakenburgers. Op De Toekomst werd het 1-2 na een 0-2 ruststand. Ajax leek die wedstrijd met tien man sterker (Siver Abdulrahman had in de tweede helft een rode kaart gekregen) dan met de volledige elf. IJsselmeervogels trok echter op routine de eindstand over de streep. Het is het verschil tussen een ervaren ploeg en een debutant, een gegeven dat Ajax dit seizoen vaker is tegengekomen.

Strijdbaar Ajax

Ajax kwam onverwachts niet in actie afgelopen weekend. Nadat supporters en spelers van Kozakken Boys al lang en breed waren gearriveerd besloot scheidsrechter Roeleveld het veld af te keuren. Door problemen met de drainage stonden er teveel plassen op het kunstgrasveld op De Toekomst (De wedstrijd is nu opnieuw vastgesteld voor dinsdag 10 maart om 20:00 uur). Hierdoor kon Ajax de kater van Genemuiden niet wegspelen en staan onze mannen nu op een degradatieplek.
Aan de spelers en staf nog elf wedstrijden de mogelijkheid om hier verandering in aan te brengen. Van een geknakt moraal is geen sprake bij de Ajacieden en de passie zal zaterdag niet ontbreken. De historie van deze wedstrijd voorspelt echter niet veel goeds, maar statistieken zijn er om gewijzigd te worden. Scheidsrechter is de heer B.H. Huizinga die beide teams al eens eerder dit seizoen floot.

Klik hier voor de routebeschrijving en hier voor een voorbeschouwing op de site van IJsselmeervogels.

Historie IJsselmeervogels – Ajax:

IJsselmeervogels in de Topklasse:
Seizoen 2013-2014: 4e plaats, 50 punten uit 30 wedstrijden
Seizoen 2012-2013: 12e plaats, 39 punten uit 30 wedstrijden
Seizoen 2011-2012: 6e plaats, 48 punten uit 30 wedstrijden
Seizoen 2010-2011: 1e plaats, 62 punten uit 30 wedstrijden

Competitieprogramma zaterdag 28 februari 2015:
14:30 uur: Hoek – Rijnsburgse Boys

14:30 uur: Capelle – GVVV

14:30 uur: Kozakken Boys – HHC Hardenberg

15:00 uur: Sparta Nijkerk – sc Genemuiden

14:30 uur: FC Lisse – Scheveningen

15:00 uur: ONS Boso Sneek – Barendrecht
15:00 uur: Excelsior Maassluis – Spakenburg
15:00 uur: IJsselmeervogels – Ajax

Share