Gedegen overwinning Zaterdag 2 op WV-HEDW 2: 3-1

1415aja-wvh0.jpg

Verslag: Rob

Al in de 2e minuut konden we de eerste kans noteren: Post verzond een prachtige pass van achteruit op Hovestad, die op de paal kopte. Het eerste gevaar voor het doel van Coonen volgde pas na 18 minuten toen de bal voor werd gezet, maar de bal tot corner kon worden verwerkt. Even later kon een speler van WV-HEDW op de keeper aflopen, maar kon Coonen redding brengen. Even later volgde een lob over de goalie die naast ging.

1415aja-wvh01.jpg

Ajax was dus gewaarschuwd om het tegen de degradatiekandidaat niet te licht op te vatten. Het goede voorbeeld gaf Hovestad die een fraaie pass van Van Moerkerk echter op de keeper schoot. Vlak voor het half uur kwam Ajax wel op voorsprong toen Schoenaker een voorzet van de zijkant intikte (1-0). Vlak voor rust had Hovestad de score moeten verdubbelen, maar de middenvelder schoot voorlangs. Gevolgd door een kopbal van Heij in de dying seconds die echter geen doel trof : de ruststand was dus 1-0.
1415aja-wvh02.jpg

Na de pauze zagen we vd Welle voor Heij en de spits stelde Oliveira al snel in staat om uit te halen, maar de bal werd door een speler van WV-HEDW tot corner verwerkt. Vijf minuten later was het wel raak toen Post de bal uit een hoekschop achter de keeper kopte (2-0). Het geplaagde WV-HEDW reageerde echter meteen: een vrije trap zeilde over Coonen het doel in (2-1).
Hierna zakte de wedstrijd wat in, dus probeerde trainer Van der Wal met het inbrengen van de snelle Hofland weer wat dreiging in het spel van Ajax te brengen en het moet gezegd: Djarno scoorde bijna bij een van zijn eerste balcontacten.
1415aja-wvh04.jpg

Bij WV-HEDW was het beste er wel vanaf, hoewel de ploeg nog vlak voor tijd een penalty claimde na een vermeende handsbal in het strafschopgebied van Ajax. Vlak voor het eindsignaal werd het echter door Van der Welle beslist na goed doorzetten van Hofland (3-1). Zo behaalde Ajax een nuttige overwinning in de strijd voor de tweede plaats. De ploeg had het zich voor rust al een stuk gemakkelijker kunnen maken als het de kansen beter waren benut.

Opstelling: Coonen, Silooy, Hoogstra, Post, Van Huffel, Hovestad, Fabies, Schoenaker, Heij, Van Moerkerj, Oluveira

Wissel: Roelofsen. V. D Welle, Hofland, Lammers, Wey.

Klik hier voor veel meer foto’s van deze wedstrijd.

Share